View Full Version : hk50 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Abi o yağmur ve ot konusu hepimizin derdi sanırım :=))
Sn fazmit.
Osmanlı döneminin (İşmini bilmiyorum) Milli Eğitim Bakanına sormuşlar.
Bakanlık nasıl ?
Şu okullar olmasa iyide.Okullar durumumu bozuyor demiş.
Bizimkide öyle .Otlar olmasa bahçeçilik (Büyük) iyi ama otlar.
Saygılar.
Bahçeden bir manzara ve zambaklar açmıya başladı.
Kütükleriniz harika görünüyor,içine çiçek dikmeyi düşünüyor musunuz?
Sn hberbul.Çiçek ekmeyi düşünüyorum ,ançak zaman bulamıyorum. Nasip
Saygılar.
Sn fazmit.
Osmanlı döneminin (İşmini bilmiyorum) Milli Eğitim Bakanına sormuşlar.
Bakanlık nasıl ?
Şu okullar olmasa iyide.Okullar durumumu bozuyor demiş.
Bizimkide öyle .Otlar olmasa bahçeçilik (Büyük) iyi ama otlar.
Saygılar.
Tuttum bu anıyı :=)) aslında herşey güzel biz biraz herşeyin düzgün ve istediğimiz gibi olmasını istiyoruz.Tembellikte çabası açıkçası :=))
Adam oruç keyfi ile caddede geziyor bir yandanda ne alıyım diye düşünüyormuş. Düşünürken palan satan dükkanı görmüş.Dükkana girip bir palan satın almış,evin adresinide vererek çırakla göndermiş.
Akşam gelince hanımı ,
Bey demiş bizim atımız katırımız ve eşeğimiz yok.Bu palanı niye aldın ? Diye sormuş.
Adamcağızda vallahi hanım , ne alıyım diye düşünürken? Palanı gördüm oruç keyfi ile onu aldım.Demiş.
Bizim bahçede malumunuz 2012 sezon makyajını tazeleyip bir türlü çıkamadı.
Bizde bahçe keyfi ile makyajsız fotoğrafları sunmuya çalışıyoruz.Beğenilerinize.
Eh nihayet
Kurbağıların aşkı büyük olur.
Çiçekler parekende ama yakında toptan olurlar.
Bahçeniz çok güzel.Resimler arasında gezerken dedemlerin in Ürgüp Aksalurdaki bostan dedikleri sebze bahçesi geldi gözlerimin önüne...Mis gibi kokan iri iri domateslerin lezzetleri...
Güzelim biberler. O eski zamanın sebzeleri, o beyaz topraklarda ne kadarda güzel olurdu...
Ham meyvayı kopardılar dalından !... densede
Koparmadık.
Meyveçilik ve sebzeçilikde Organik kelimesi herhalde söylendiği günden bu güne kadar hiç bu kadar meşhur ve kıymetli olmamışdır sanırım.
Türkiyede hangi organik meyve ve sebzeden bahsediyoruz.Zararlı böçekler.vede hastalıklar bu yetiştiriçilere torpilmi geçiyorlar açaba? Sağın zehir Solun güpre Havan uçakla ilaçlanmış Senin bağ bahçe es geçilmiş,rüzgarda o yöne esmemiş.Sonraçıma,
Organik .Nasıl oluyorsa ? Bırakalım organiği Dağda doğal yetişen palamut bile yetişmez olmuş.Meşe palamudunu ilaçlamazsan kurtların elinden alamıyorsun.
Alternatif Toptan organikliğin ve doğalığın müçadelesi için Devlet politikası şart.
Kimyasalların boy boy reklamı yapılırken, Tencere dibin kara seniniki benimkinden kara.Organik ölmaz
Bizde ister istemez kimyasal ilaç kullanıyoruz.
Bahçeniz çok güzel.Resimler arasında gezerken dedemlerin in Ürgüp Aksalurdaki bostan dedikleri sebze bahçesi geldi gözlerimin önüne...Mis gibi kokan iri iri domateslerin lezzetleri...
Güzelim biberler. O eski zamanın sebzeleri, o beyaz topraklarda ne kadarda güzel olurdu...
Sn perimar.Bahçemize hoş geldiniz.
Bende odönemin meyve ve sebze yetiştirme tarzını aynen uygulayıp geleçek lere göstermek isterken,
Mis gibi kokan domates salatalık biber bahçemizde mevcur oluyor.
Teşekürler vede saygılar.
Sn.HK50 Doğanın güzellikleri sonsuz sanırım.Hepsi ayrı ayrı güzeller.Şansılısınız böylesi bi ortamda yaşayabildiğiniz için.
İlaçlama mecbur yaptığımız bir şey .Diğer türlü meyvelerin tadına bakamadan yerde görüyoruz.
Bahçedeki kuşların yumurtaları.
Ekilen tohumlar çıkmayınça mecburiyetten yağmurlama yaptık.
Bademler çağla oldu.Yenme zamanı geldi.
Asmalar dal uzatmıya başladı.
Gül fatma da onun peşinde.
Diğer köşededekiler (Dikemediğimiz çilek fideleri)
Cymbelina
24-05-2012, 19:49
Bahçenize tekrar maaşallah.
Bahçeniz bir parça da olsa bana çocukluğumdan artık gitgide silikleşen birkaç resimi çağırıştırıyor. Canım dedemin bahçesini, onun elleriyle diktiklerini, onun güzel ağaçlarını, aşı yapmasını, bize bir daldan uzun ince bir düdük yapmasını, o anlık mutluluk hissi, oraya dönmek istiyorum, olmuyor:(
Garga garga gak dedi,
Çık şu dala bak dedi.
Çıktım baktım o dala,
Bu garga ne budala.
Bahçede Kuş Kedi ve akıbet.
(Saygımızdan dolayı sonuç fotoğrafımı sansürledik.)
Kayısı (Çağla)
Elma
Armut
Bektaşi komşusunun bahçesine girerken,komşusu hemen müdahale etmiş.
Bizim bahçeye öyle paldır küldür girilmez.
Ya nasıl girilir ?
Önce sağ ayağını ataçaksın,sonra destur diyeçeksin.
Neden diye sormuş?
Baba erenlerin bahçesine öyle giriyorsun ya.deyinçe
Komşu.Keşke senin bahçede baba erenlerinki gibi olsada,
Senin bahçeye seçde ederek girsek Demiş.
Sn frumdaşlar bundan değişik anlam çıkarmıya çalışmasın.Bahçe sahipleri arasında bir espiri olarak söylenir gider.
Bahar gelinçe,Konyanın meram bağları.Kayserinin gezibağları.Niğdenin Kayarardı bağları Bir zamanlar ağalar beylerin yazlık evleri ile meçhurken sonraki yıllarda Eğlençe mesire yeri olarak tarihe geçmiş,şimdi villaların köşklerin yerleri oldular.
Şimdi olsada rahmetli Ahmet Gazi Ayhandan Gezibağlarını,Muzaffer Sarıkaya dan Meram bağlarını,Ali Ercan dan Niğde balarını dinlesek de ,
Karpuzu soguk su içine koyup,şişeleri çağıl çağıl akan derelere dizsek odundan mangal yakıp nevaleyi hazırlasak da,gülüp oynasak olmazmı?
Olmaz.Geç bu sevdadan diyenlerdenim.
Halil Önen
27-05-2012, 16:31
Bektaşi komşusunun bahçesine girerken,komşusu hemen müdahale etmiş.
Bizim bahçeye öyle paldır küldür girilmez.
Ya nasıl girilir ?
Önce sağ ayağını ataçaksın,sonra destur diyeçeksin.
Neden diye sormuş?
Baba erenlerin bahçesine öyle giriyorsun ya.deyinçe
Komşu.Keşke senin bahçede baba erenlerinki gibi olsada,
Senin bahçeye seçde ederek girsek Demiş.
Sn frumdaşlar bundan değişik anlam çıkarmıya çalışmasın.Bahçe sahipleri arasında bir espiri olarak söylenir gider.
Sn. hk.50,
bir fıkrayı, bir şiiri ya da bir anlamlı sözü tek başına kullanırsanız, yani bir öyküye dayandırmazsanız;
ya son satırı _sonradan eklemek _zorunluluğu duyarsanız ya da formdaşlar bundan ''kıssadan hisse'' çıkarırlar... ''Secde ile girilecek bahce''nin adresi sormak hakları doğar...
Şiirleri, fıkraları, anlamlı sözleri tek başına kullandığımızda çok geniş anlamlar yüklenir ve çok farklı adreslere gider okuyan üzerime bir şey düşmüş mü diye bakar...
Sayfanız şiir ya da fıkra köşesi değil;
lütfen bu gibi sözleri bir öyküye dayanarak anlatır mısınız; sizi daha iyi anlar siz de sonradan bir sürü açıklama yapmak zorunda kalmazsınız...
( ben bir formdaşın olarak hatırlattım sadece)
Saygılar
Sn. hk.50,
bir fıkrayı, bir şiiri ya da bir anlamlı sözü tek başına kullanırsanız, yani bir öyküye dayandırmazsanız;
ya son satırı _sonradan eklemek _zorunluluğu duyarsanız ya da formdaşlar bundan ''kıssadan hisse'' çıkarırlar... ''Secde ile girilecek bahce''nin adresi sormak hakları doğar...
Şiirleri, fıkraları, anlamlı sözleri tek başına kullandığımızda çok geniş anlamlar yüklenir ve çok farklı adreslere gider okuyan üzerime bir şey düşmüş mü diye bakar...
Sayfanız şiir ya da fıkra köşesi değil;
lütfen bu gibi sözleri bir öyküye dayanarak anlatır mısınız; sizi daha iyi anlar siz de sonradan bir sürü açıklama yapmak zorunda kalmazsınız...
( ben bir formdaşın olarak hatırlattım sadece)
Saygılar
Doğru söze doğru diyeçek olgunluk içindeyiz.Teşekkürler Sn Halil Önen .
Sayğılar.
Piyasada yani poşet satıçılarda Sılaç yapmak için 1,10 cm yüksekliğinde 0,60 cm genişliğinde naylon poşetler var.Bu poşetler içine doldurulan yabançı otlar.Biçilen çayırlar.Sökülen sebze bitkileri.Kırılan veya Keşilen yeni sürgünler,dökülen tut meyveleri poşet içerisinde bir kenarda bir yıl bekletildimi,simsiyah çiftlik güpresi kokusu veren yeşil güpre oluşuyor.Kulandığınız zaman Kimyasal ve Diğer güprelerin iki misli verim alıyorsunuz.
Hem malıyet 25 Krş poşet parası .Hem ortalıkda göze hoş görülmüyen otlar toplanıyor.Biçtiğiniz çayır parçalarını nereye dökeçeğim diye düşünmüyorsunuz.Hem Dutun o rahatsızlık veren döküntüsünden kurtuluyorsunuz.
En mühümü organik (Dogal) güpre elde etmiş oluyorsunuz.
Denemeside çok çok zor değil.
Saygılar.
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Bahçenizde Tırtıl var ise En iyi doğal mücadele yöntemi Selvi ağaçı ve Meşe ağaçının taze sürgün yapmış dal ve yapraklarını bahçenizin muhtelif yerlerine korsanız tırtılların orada toplandığını göreçeksiniz.Çünkü tıltılların en çok sevdiği yiyeçeklerdir.
Domates biber ve salatalıklarınızı Kurt kesiyorsa,Sarımsaklı su serpiniz.Çünkü kurtçukların en sevmediği koku sarımsak kokusudur.
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Açık kök fidelerinizi dikmeden önçe mutlaka açtığınız çukura su doldurup,soruşmasını bekleyiniz.Sonra fidelerinizi dikiniz.% 90 Tutuyor ve uzun zaman can suyu istemiyor.
Sn.HK50 püf noktalar köşeniz gerçek anlamda çok faydalı ve güzel düşünülmüş bi fikir .Özellikle yeşil gübre oluşumunu ben ilk defa duydum.Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Acaba bu yeşil gübre dediğiniz oluşumdan sizde mevcutmu ,görsel bi paylaşım yapmanız münkün olursa 1 yıl sonraki halini merak ettim.Bir yıl bekletilmeli derken güneştemi bekleticez, oluşumun aşamaları konusunda ben gibi acemilere yardımcı olursanız sevinirim.
Doğru söze ne denir ki.
http://www.agaclar.net/forum/970260-post512.htm
Halil Önen
28-05-2012, 00:16
Doğru söze ne denir ki.
http://www.agaclar.net/forum/970260-post512.htm
Doğru...;)
http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/20802.htm
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Yukarıda Üstadlarça yazılan ve verilen bilğilere ilaveden bahçemiz köşelerinde çürümüye terk ettiğimiz ceviz kök kalıntıları kabukları ve hatta yaprakları basit bir islah çalışması ile güpre tohum çimlendiriçi ve köklendiriçi olarak kullanamazmıyız.
Pek ala kullanabiliriz.Ben kullanıyorum.Şöyleki,
Önce ceviz parçalarının çürümesini sağlıyorum.Rutubetli bir yerde çabuçak çürüyor. Sonra açık havaya bırakıyorum.Bilhassa yağmurlu hava olursa yağmur suyu yıkamış oluyor.Veya ben normal su ile yıkıyorum.Yıkadığım suyu döktükden sonra güneşde kurumuya terk ediyorum.Kuruyunca varsa bir azda çiftlik güpresi katıp kullanıyorum.Netiçedende memnunum.
Acaba bu yeşil gübre dediğiniz oluşumdan sizde mevcutmu ,görsel bi paylaşım yapmanız münkün olursa 1 yıl sonraki halini merak ettim.Bir yıl bekletilmeli derken güneştemi bekleticez, oluşumun aşamaları konusunda ben gibi acemilere yardımcı olursanız sevinirim.
Sn kediçik,
Bende mevcut var.Şu anda seyahat nedeni ile dışardayım.Dönünce fotoğrafları ile yapılışını anlatmış olurum.
Ançak olayı Ağaçlar Net tin ilğili bölümünede koymuş oluruz. Gerekli bilğiyi veririz.
Saygılar
Bu ağaçların gölgesinde yan gelip yatmak varken,şehirde oraya buraya koşturup duruyoruz.
Elma ağaçlarının altında,zambakların kokusu gelir.Can eriği yeneçek hale geldi,ister tuza batır ye,ister tuzsuz.Çilek tam olgunlaşmadı ama yıkamaya sabredemezsin yersin.Fasulyelerin topragı kabartığını.Mısırın küçüçük yapraklarının salladığını.Hele yaşlanmış nane kokusunu içine çeker oh dersin.
Uzun lafın kısası bahçe bana yetiyor.
Minarislim
29-05-2012, 11:57
Ne güzel anlatmışsın.Eline ve yüreğine sağlık.
Bazan bahçede beklenmedik olaylar olur.
Örneğin Tilki tavuğu yakalar parçalar yer ve geriye aşağıdakiler kalır.
Yağmurun devamlı yağması ile yabancı otlarada gün doğuyor.
Bahçede bu görünümler meydana geliyor.
Bazan bahçede beklenmedik olaylar olur.
Örneğin Tilki tavuğu yakalar parçalar yer ve geriye aşağıdakiler kalır.
Gündüz bizim gece onların olursa yapılacak birşey yok :=)) Afiyet olsun bari ..
gulbirsen
30-05-2012, 15:26
yazık olmuş tavuğa, içim gitti.gece dışarıda mı kalmış yoksa?
Kümesiniz nasıl sayın hk50, korunaklı mı? Geçmiş olsun artık.
Saygılarımla
yazık olmuş tavuğa, içim gitti.gece dışarıda mı kalmış yoksa?
Kümesiniz nasıl sayın hk50, korunaklı mı? Geçmiş olsun artık.
Saygılarımla
Doganın kanunları işliyeçek.Önceleri üzülürdük ama şimdi alıştık.Kümes yeteridereçe korunaklı.Fakat gezinti yerinden almış.Tavukların düşmanı tilki sansar.Cırcihocası diye bir yaratıkda tavuğun kanını emiyorçTakvukların vanpiri sayılır.
Yeşil güpre yapım sıralaması.
Sn.HK50 bilgilendirme için teşekkürederiim.Saygılar..
Domates,Biber,Fasulye,Çapaya geldi.Yabancı otlardan arındırmak ve gelişimi hızlandırmak için çapa yapılıyor.
Eriklere bayıldım.Şeftalide güzel olacağa benziyor..
Bahçenin demirbaşlarından bir tanesi daha.
Yağmur sayesinde hem yabancı otlar hemde bizim bitkiler gelişiyor.
Bu yıl dikilen cevizler
Kalb
Pedro
Kaman
Bahçede sulama sezonu başladı.
Beraber yola çıktık.Kamlumbağa Traktörçü ve Leylek.
Bahçe hariçi fotoğraflar.
Bahçeyi bölüşme kavgasını kaçırdım.(Herkes birbirinin mıntıkasına izinsiz girmiyeçek.)
Bu Amasya elmaları 70 yaşında
Safranlı
04-06-2012, 11:09
Ekeni yetiştireni saygıyla anmak isterim
Bahçede her türlü sepzenin olması çok çok güzel.Güzelliği bozan ne kadar çok çeşidin var o kadar işin var demektir.
Her bitki kendi ile beraber yabancı otunu hastalığını vede böçeğini getiriyor.Böyle olunçada al sana yeni bir uğraş.Eğer birde acemi isen,Sayfalar dolusu bilği edinme hırsı.İnternette saatlerçe bilği topla.
Bilende yazmış bilmiyende.Al sana birde durduk yerde kafa karışıklığı.
Çıkma süresini bilemiyorsun.Gel git toprağa saksıya bak.Sanki akşamdan sabaha çıkaçak,ertesi günde meyve verip çiçek açaçak.
Bilği toplarken böyle kendimizi motofe ediyoruzya.
Yok böyle bir şey.Bitkide normal seyrinde gidiyor.Bazan erken olabilen istisnalar müstesna.
Maydanoz
Çiçek ve gül yerine.
Pancar
Domates Biber yerine
Bir tabir var.Herkes bilir ama (Nereden biliyorsa) yinede söyleyim.Bal yiyen baldan usanır.Bende bahçede çalışdım yoruldum.Bahçeden çıkıp kahvehaneye giderken yolda bahçe komşum T.Kılıbık partisi genel başkanına (Eski,yenisi henüz seçilmemiş) rastladım.Hakiki organik Milli taşıyıçı Makam araçı ile (Zırhlı mersedes makam araçı vardıda binmedimi?) Parti üyelerini ziyarete giderken rastladım.Objektiflerimize değil,fotoğraf makınamıza bu pozu verdi.
Daldan yaprakdan ağaçtan çiçek ve gülden bir az uzaklaşdırdımsa.sevinirim.
Göletin etrafındaki Kuş burnular çiçek açmıya başladı.
Bahçenin dışından
Kır çiçekleri Taç yapılaçak.
Yamaç
Kırsal. Çorak toprak, ama yine de çiçek var.
Yer sarsıtıdan yarılmadı,Patetes çıkıyor.
Bahçe duvarının kenarında yetişmiş.
Bahçenin olgunlaşıp yeneçek ilk ürünü Kayısı Çağlası Badem çağlası olurken Çilek yetişiyor.Çilek toplanırken can eriği. Henüz bitmeden Kiraz olgunlaşıyor.Dut Yazlık elma derken Kasım ayına kadar bahçede meyve ve sebze bitmiyor.
Şükürler olsun.
Türk mutfağının vazgeçilmezleri
Sogan sulanıyor.
Patetes
Fasulye.
Maşallah salata malzemesi hazır :=))
Pilakide olur.Fasulye beyaz
Patetes. Ağrıya. kızartması ve köftesi güzel olur.
Domateste ekleyim.Bibere sıra gelir.Salatalık yakında.
Bizim bahçede ismini dahi telafuz edemediğim Güller Çiçekler olaçak değilya.Olsa olsa yabancı otların gülü çiçeği olur.Onlarıda yok etmek için belirli bedel ödenir.Birde Fotoğrafları çekilir.
s.serdar
09-06-2012, 15:38
Sayın hk50
Domatesleri ve diğer sebzeleri yağmurlama sistemi şeklinde üstten mi suluyorsunuz?
Sayın hk50
Domatesleri ve diğer sebzeleri yağmurlama sistemi şeklinde üstten mi suluyorsunuz?
sn.s.serdar
Domates,biber,salatalık, ların bogazı dolana kadar yağmurlama ile sularım.Sonra Damlama ile devam ederim.Patetes yağmurlama ile,Fasulye çiçek açana kadar yağmurlama sonra küçük sprinklerle sularım.
Erkençi kirazımız oldu ama bu çileğimiz erkençi değil.
Bahçenin otluk bölümündeki yabancı otlar tırpanla biçiliyor.Biçildikten sonrada fidanlar damlama sistemi ile sulanıyor.
Bahçede Toprak Ağaç Yabancı ot görmekden ve düzenlemek temizlemekten içimiz karardı.
Çok şükür çiçekler güller açmıya Meyveler olgunlaşmıya başladıda zevk almıya başladık.
Yetiştirmesi güzel değilmi?
Bahçede bulunan Papatyalardan bir cinsi açmıya başladı
Bizim sarmaşıklarda taş duvara tırmanıyor.
Bu uyku dünyalara bedel değilmi?
İğde ağaçlarımız çiçek açmıya başladı.
Sulama havuzumuzun içindeki su bitkilerimiz.Şansa bakın ki kendiliğinden oluşdu,
Su altı bahçem
Bahçe sularken suya şekil vermek.Suyun fotoğrafını çekmek.
Patetese ikinci çapa yapılarak hem yabancı otlardan arındırıldı,hemde bogazı doldu.Bundan sonra Ekim ayına kadar su verileçek.
Bezelyelerin damlama boruları serildi.Bezelyeninde ilk suyu verildi.Bezelyenin tohumundan çıkmıyanların yerine yeniden ekileçek.
Bu su ikiyüz metre aşağıdan geliyor,Burada (Havuzda)
(Havuz öyle milyarlık havuz falan değil.İş makinasına 5*5*2 metre açtırdım.10*10 m 2 Branda aldım.İçine serdim.(Ne havuz lambası.Ne Afyonkarahisarın renkli mermeri.Ne italyan stili.Nede ünlü havuz ustası falanca beyin eseri.) Altı senedir kullanıyorum.Havuzun rengi göz rengimi okşamadımı m2 10 TL başka rengini alıyorum.Kenar çiçekleri ve gülleri cefakar.Naz nedir bilmezler.Ceviz tahtasından yaptığım ibtidai oturaklara oturup suyun sesine karşı çayımızı içip.Bazanda meytap altında su sesi,Baykuş sesi,dinliyerek oturuyoruz).12 saat bekletilip sonra bitkilere veriliyor.
Bülbül değiliz ki,
Gül dilinden anlayaçak kadar.
Ama yinede bahçemizde bulunsun,
Gülsüz bahçe neye yarar ?
Gülle çiçek kardeş bitki değilmi ?
Sular akmıyor Güldür Güldür.
Bu yıl diktiğim tutan kiraz fidanı ile tutmayan kiraz fidanı.
Bu günlerde Gülden geçilmiyor.Benim bahçede 8 çeşit gül var ama Yerli gülün keyfi kokusu bir başka oluyor.Açtı bahçeye bildik gül kokusu yayıldı.
Yerli malı Her Türk onu kullanmalı.
Bahçede meyve sebze çiçek mangal masa olmalı.Yanındada sohbet, sazdan sözden bahsedilmeli.Şiirler yazılmalı,okunmalı.Fıkralar anlatılmalı kakalar olmalı.
Çoçukların naraları inletmeli. Torunlar su sıkmalı.Ay ay lar ,Yapma çoçuğum elli kere tekrarlanmalı.
Hani hoş sohbet vurdum duymaz insanlar varya.Hanım her şeyin yerli yerince olması için çırpınır.Emirler yağdırır.Beyin bir kulağından girer diğer kulağından çıkar.Hanım tekrar kızar,Bey,sadece Sinirlenme sinirlenme bak hanım der sonra tansiyonun çıkar.Yine kim sinirlenir ?
İşte benim bahçede bitkiler için nizam intizam yok.Herkes istediği yerde istediği biçimde yetişir.
Bu nedenle bu mevsimde bahçe günlük değişime uğruyor.
Erik
Bu yıl meyve bol olaçak.
Su altı bahçem den
Manzaralar.
Kekik çiçeği
Son turfanda zambak çiçeği
Dedenin güveç çanağı
Hanımın çaydanlığı
Ninenin mantı tirkisi.
ilksenozturk
18-06-2012, 07:31
mis gibi toprak kokusu geldi burnuma sayfanızdan...
köy kokusu geldi...
teşekkürler...
mis gibi toprak kokusu geldi burnuma sayfanızdan...
köy kokusu geldi...
teşekkürler...
Sn ilksenozturk.Teşekkür ederim.Bahçemize sefalar getirdiniz.
Sizlere Toprak kokusu.Köy kokusu nu verebilmişsem.İstediğim gayeye ulaştım derim Benim gayem de budur.
Tarlaya bakıpda Domates Salatalık kokusunu hissetmiyorsam istenilen verilmemişdir.
Çiçek ne kadar güzel kokarsa koksun.Latinçe ismi okuyunca o kokuyu hisstmiyorsun.Ama nane ,Reyhan dendiği an hissediyorsun.
Köy deyinçe önce Yaz günleri.Ayran aklımıza gelirken.Burnumuza gelen ekmek kokusu bir evde ekmek yapıldığının habercisi değilmi ?
Köy yumurtası olduğu,yağda (Tereyağ)pişince dairenin içerisine yayılan koku
unutulurmu?
Bizde unutmamaya ve unutturmamaya çalışanlardanız.
Tekrar bekler.Saygılar sunarım.
Bu göletin etrafına bakıpda ,Burada doğru dürüst bir düzenleme yapılamazmı diye düşünülebilir.İki işçi bir usta yapılabilir.Sorunda değil.Ançak ben böyle sini seviyorum.Korku olmalı .Macara olmalı.Otların arasından geçerken ayağının altında kıpırdıyan bir şey olmalı,tüylerinin diken diken olduğunda eğilip baktığın kamlumbağanın su içmek için gölete gelirken üzerine bastığını anlamalısın.
Göletten güneşlenmek için çıkan kurbaları yakalamak istiyen pusuya yatmış kedilerin herhangi birinin kuyruğuna bastığında çıkan feryat fiğan sesle sende irkilip kedi bir tarafa kaçarken sende bir tarafa kaçmayı seviyorum.Yüreğim ağzıma gelsede.
Yılan korkusunun her zaman Safarideki aslan korkusundan daha beter olduğunu yaşamayı seviyorum.
Kirpinin üzerine bastığında fooooş diye bir ses çıkarmasında soğuk terler dökmeyi seviyorum.
Aşağı gölete gittiğimde hanımın göletemi düştü.Tansiyonou çıktıdeyip meraklanıp gelmesini seviyorum.
Elinde orak boyundan büyük otları kese kese yürümeyi seviyorum.
Kuş burnu dikenleri bata bata içlerinden geçmeyi seviyorum.
Onun için doğa nasıl istiyorsa öyle olsun.Dogaya müdahaleyi sevmiyorum.
İstediğin kadar okşijen
Mis gibi iğde çalısı kokusu.
Hanım dedim.Bu kadar çok yeşillik ekme.Bir edi bir büdü.Yiyenimiz yok dedim.
Yok dedi.İstanbuldan,Bursadan,Ordudan,Kayseriden Kızlarım,Damatlarım ve Torunlarım geleçek.Yerler bitirirler.
Henüz gelen olmadı.
Roka baktı olçaçak gibi değil,Yöre tabiri ile Erkekleşmiye başladı.Çiçekleri açtı.Arkasından,Kuzuoğlağı.Çukur.Tere.Marul.Maydan oz.Sogan Güzel güzel çiçek açıyorlar..
Yenmez.İşçi tutar temizletirsin.Masraf masraf.Ondan sonra hanım bu bahçen çok masraflı diyerek sayıklarmı sayıklar ?
Gül mevsiminde Gül demiyelimde,ya ne diyelim ?
sizin bahçenizin gizli hayranıyım bir hırsız gibi gizliden geliyor geziyor ve gidiyorumBana çoçukluğumun köyümün özlemini giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. ayrıca rokalar , maydanozlar tereler çiçeklense de şayet misafir kabul ederseniz ben çiçeklenmiş olsada yerim. temmuz ayının ortalarına doğru oğlum Nigde merkezde askerlik şubesinde yedek subay olarak askerliğini yapıyor onun yanına geldiğim zaman o güzel bahçenizin mis gibi havasını solumak isterim.
sizin bahçenizin gizli hayranıyım bir hırsız gibi gizliden geliyor geziyor ve gidiyorumBana çoçukluğumun köyümün özlemini giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. ayrıca rokalar , maydanozlar tereler çiçeklense de şayet misafir kabul ederseniz ben çiçeklenmiş olsada yerim. temmuz ayının ortalarına doğru oğlum Nigde merkezde askerlik şubesinde yedek subay olarak askerliğini yapıyor onun yanına geldiğim zaman o güzel bahçenizin mis gibi havasını solumak isterim.
Sn ömür çok teşekkür ederim.
Ne zaman arzu ederseniz kapımız sonuna kadar açık.Özelden haberleşelim.
Beklerim.
Büyük güllerin olduğu yerde saygıdanmıdır neden bilmem? Küçük güller bir türlü açmıyor.
Yabancı otlardan arındırılıp,su verilsinde rahat etsin.
Nihayet Tohumdan yetişdirdiğim Sarı çilek.Yaprağı değil meyvesi sarı olaçak.Tohumu aldığım firma yetkilisi Kesinlikle GDO lu değil diyor.
İkinci yılda bu hale geldi.
Buda Kapı komşum,İçmelinin ıssız dağlarının Kralı koyun çobanı Hacı Salih efendinin En küçük oğlu Hacı Mehmet Ali Celal bey dir (Nasıl bey ise)
Taşıdı BMV değildir. Organik olup Bu günlerde nesli tükenmiye başlamış.Koruma altına alınmalıdır.(Ben demiyorum Mehmet Ali Celal bey diyor.)
Gerçek doğa dostu.(Dostmu,düşmanmı oda tartışılır?)
Buda sessizliği seven,sakin bir yaşam süren,izlemekle yetinen gülüm.
Karanlık (Doğrusu Akşam karanlığı) çökerken bahçe.
Göö erik
Yerken karşıdakinin ağzını sulandıran erik.
s.serdar
20-06-2012, 23:20
Göö erik
Yerken karşıdakinin ağzını sulandıran erik.
Hocam forum üyelerine bir sepet erik göndermeden, sırf resim yüklemek pek doğru değil. Bir yerlerimiz şişecek. :o
Resimlerin devamını bekliyoruz. :D
YeniGine
21-06-2012, 01:54
:(( Evet maalesef modern tarım ve kentleşme dedikleri illet. Beton sefer tasları, kimyasal ilaçlar.
Buda Kapı komşum,İçmelinin ıssız dağlarının Kralı koyun çobanı Hacı Salih efendinin En küçük oğlu Hacı Mehmet Ali Celal bey dir (Nasıl bey ise)
Taşıdı BMV değildir. Organik olup Bu günlerde nesli tükenmiye başlamış.Koruma altına alınmalıdır.(Ben demiyorum Mehmet Ali Celal bey diyor.)
Gerçek doğa dostu.(Dostmu,düşmanmı oda tartışılır?)
Yeni fotoğraf makinasını maşallah konuşturuyorsunuz. :D Resimlerinizin keyifle izliyorum.
Yazmadan geçemeyeceğim. Yazılarınız da bazı İçmeli köyü sakinlerine dokunduruyorsunuz :D Bu mesajda olduğu gibi. Ola ki köyden biri okuyup haber verirse diye üzülüyorum. :D
Taşıt gerçekten BMV değil. Hem dört çeker hem arazi taşıtı.
Bayerische Motoren Werke AG yani BMW pek bu tür taşıt üretmiyor :D
Merak ettim Köyün Köyün adı nereden geliyor? Köyde rakı şarap üretimi varmı ?
Selamlar.
Hocam forum üyelerine bir sepet erik göndermeden, sırf resim yüklemek pek doğru değil. Bir yerlerimiz şişecek. :o
Resimlerin devamını bekliyoruz. :D
Sn s.serdar Forum üyelerinin hepsine göndereçek erik mevcut.Canınız sağ olsun.Yiyeçeğiniz erik olsun.Göz hakkını göndeririz.
Ancak bir sorun var.Nakliye bedeli.Ben bir kaynak bulamadım.Herhangi bir sponsorda yok.Acaba diyorum.(Akıl vermek gibi olmasın.sizin aklınız daha çok erer) Patronlar biliyorsunuzki parayı çok sever.Onun için diyorumki bir proje ile (Umduğun bu göö erik olsun) büyük patrona gitseniz.
Sıfır sermaye ile bol miktarda erik var.frum üyelerine satarsak çok para kazanırız,kazancın % 70 sizin deseniz.Nakliye bedelini kurtaramazmıyız?
Bu işin latifesi.
Cidisi ise Yirmi gün sonra ekşi ekşi yenmiye başlar.Kargo ile isteyen (Erik bitene kadar) her arkadaşa gönderebilirim.Ben üçret falan istemem.Kargo malum.
Yeni fotoğraf makinasını maşallah konuşturuyorsunuz. :D Resimlerinizin keyifle izliyorum.
Yazmadan geçemeyeceğim. Yazılarınız da bazı İçmeli köyü sakinlerine dokunduruyorsunuz :D Bu mesajda olduğu gibi. Ola ki köyden biri okuyup haber verirse diye üzülüyorum. :D
Taşıt gerçekten BMV değil. Hem dört çeker hem arazi taşıtı.
Bayerische Motoren Werke AG yani BMW pek bu tür taşıt üretmiyor :D
Merak ettim Köyün Köyün adı nereden geliyor? Köyde rakı şarap üretimi varmı ?
Selamlar.
Teşekküe ederim. Sn simetri
İçmeli sakinleri benim Kahvehane masa arkadaşlarım.Yükler. Sonrada izletirim.
Dışardaki İçmelilerde izler.
Eski ismi Ferhenk İken Sonradan İçmeli kasabası oldu.Kasabada Maden suyu var.Onun için içmeli deniyor.Yaz günleri bökret taşları vs için içilir.
Rakı şarap üretimi yok.İsmi Maden suyundan geliyor.
Saygılar.
Hastalanan Şeftali ağaçımızında ançak buna güçü yetmiş.
Kestane ağaçımızda konu mankeni gibi beklemede.Üç yıldır meyve bekliyoruz.
Gül ile sarmaşık işi iddiaya bindirdiler sanırım.
Eski ismi Ferhenk İken Sonradan İçmeli kasabası oldu.Kasabada Maden suyu var.Onun için içmeli deniyor.Yaz günleri bökret taşları vs için içilir.
Rakı şarap üretimi yok.İsmi Maden suyundan geliyor.
Saygılar.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
:(( Evet maalesef modern tarım ve kentleşme dedikleri illet. Beton sefer tasları, kimyasal ilaçlar.
Çok Teşekkür ederim Sn YeniGine.
Bahçemizin kapısı her zaman açıkdır.7/24 Bekleriz.
Saygılar.
Kabaklar öğle uykusuna yatmışlardır.
Bahçemiz giriş kapısında (Protokol kapısı bulunmamaktadır.) <Bahçede Köpek vardır> levhası yerine,<Bahçede köpek yoktur>
levhası asılıdır.İçerdede <Çimlere basmayınız> <Çiçekleri koparmayınız> uyarı levhaları olmadığından rahatlıkla girebilir.Çimlere basar,çiçekleri koparabilirsiniz.
Yabancı otlar ağaç dallarına kadar çıkmıya başladı.
Ağaçların altında yalnız ve mahsun.
Armut ile Elmanın yeri başka.
Pekmez üzüm asması Yükseklere heves ediyor.
Mangal ve Güveç sezonu açıldığına (Resmen)göre
Deniz kenarı yerine Sebzelerin kenarında
Hatice Tarhan
24-06-2012, 12:49
Deniz kenarı yerine sebze kenarını tercih ederdim.....
İlğisizlikden küsdü gibime geliyor.
Yağmurla sulama ile bahçemizin bir bölümü sulanıyor.
Herkes memleketinin yemeği ile övünür.Bizde Niğde tavası ile.
Burada Niğde tavası ve Güveç pişeçek.
ayhan219
26-06-2012, 07:44
Merhaba hk50
fırının tabanına kum cam kırığı koyup sonra ateş tuğlası döşemek gerekirmiş sen nasıl yaptın denedin mi oluyor mu?
fırın randımanı nasıl, ben de bir tane düşünüyorum bahçeye fikir almak istiyorum
Merhaba hk50
fırının tabanına kum cam kırığı koyup sonra ateş tuğlası döşemek gerekirmiş sen nasıl yaptın denedin mi oluyor mu?
Yanduvarlar ateş tuğlası.Tabanı Kum cam kırığı ve tuzdan ibarettir.Tabana döşeyip üstüne 6 cm beton attım.6 senedir böyle kullanırım.
Dışarda olduğu için kışın donma oluyor.Donan ateş tuğlaları yazın dağılıyor.Beton don olayı ile bozulursa yenisi atıyorum.
Netiçe işimizi görüyor.Memnunuz.
fırın randımanı nasıl, ben de bir tane düşünüyorum bahçeye fikir almak istiyorum
Sn attar.Netiçede küçük bir fırın.Büyük olmamak kaydı ile her türlü ihtiyaçımızı görüyor.Izgarada güveç mısır patetes v.s .problem yok.
Ben kendim yaptım.
Yüz ateş tuğlası,iki torba çimento,yüz kğr sekizlik demir.Yirmi adet Biriket kum
2 cm kalınlığında 1 m uzunluğunda çıta.Cam kırığı bir kğ iki kğ tuz.İşçilik kendim.
Koruma (Badigart) böyle olursa.
Ahududular çilek bitiminde harekete geçti
YeniGine
26-06-2012, 23:54
Ellerinize sağlık hk50; inşallah fazla bekletmez, en kısa zamanda gelirler...
Sözüm sadece size değil; bir de bahçe sayfaları açan arkadaşlar ne yaparlar, nasıl yaparlar, ne ederler, ne verirler vs. vs. izah etseler fotoğrafları ile birlikte biz bilmeyenler için ne kadar güzel olacak... İnşallah.
Rokanın yeniden faydalı hale getirilmesi.Çiçek açmış rokalar kartaştığı için yenmez.Bunları biçeçeksin.Kök kısmından taze roka yaprakları meydana gelir.bİçtiğin rokalarıda naylon poşede koyup bahçenin bir kenarına korsan,bir yıl sonra yeşil güpre olur.
Ellerinize sağlık hk50; inşallah fazla bekletmez, en kısa zamanda gelirler...
Sözüm sadece size değil; bir de bahçe sayfaları açan arkadaşlar ne yaparlar, nasıl yaparlar, ne ederler, ne verirler vs. vs. izah etseler fotoğrafları ile birlikte biz bilmeyenler için ne kadar güzel olacak... İnşallah.
Sn YeniGine Bahçemizi endirek değilde direk olarak sunmuya .Bitkisi, kuşu, kurdu, Taşı, toprağı,güpresi,suyu v.s v.s ile sunmuya çalışıyorum.
Bence Perdenin arkası bilinmezse ,seyirden pek zevk alındığı söylenemez. Kahkahalarla geçiştirilir.
Saygılar
serkan_istanbul
27-06-2012, 10:09
Maşallah ellerinize sağlık. Hamak güzelmiş torunlar bekleniyo derken torununuz olabilirmiyim demek geldi içimden. Ama imkansız yaş olarak torunluk yaşını geçtim. sevgiyle kalın. Kocaman bir maşallah tekrardan.
Sn attar.Netiçede küçük bir fırın.Büyük olmamak kaydı ile her türlü ihtiyaçımızı görüyor.Izgarada güveç mısır patetes v.s .problem yok.
Ben kendim yaptım.
Yüz ateş tuğlası,iki torba çimento,yüz kğr sekizlik demir.Yirmi adet Biriket kum
2 cm kalınlığında 1 m uzunluğunda çıta.Cam kırığı bir kğ iki kğ tuz.İşçilik kendim.
verdiğin bilgiler için teşekkürler, epeyce işime yarıyacak
Yanlışlığın bedeli.Sarı erik 45 yaşında.Meyveyi çok versin diye az budama yapıldı.Meyveyi çok verdi,fakat meyveler büyüdükçe ağırlaşma neticesinde üzerindeki meyveleri tartamıyarak yan yatdı .Komşunun evinin duvarına yaslandı.
Kiraz Napolyon Uzun sablı
Erik Yöresel ismi Camız eriği Clasik öz eriklerimizden.
Ceviz Çekirdekten çıkma 9 yaşında
Ağır aksak yolculuk ama, nereye kadar?
Maşallah ellerinize sağlık. Hamak güzelmiş torunlar bekleniyo derken torununuz olabilirmiyim demek geldi içimden. Ama imkansız yaş olarak torunluk yaşını geçtim. sevgiyle kalın. Kocaman bir maşallah tekrardan.
Dağ dağa kavuşmazda,İnsan insana kavuşurmuş.
Yolun düşerse misafirimiz olarak gel.
Güneşe küsen ilk çiçeğini açtı.
Ateşi yaktık bacayı tüttürdük.
Naneler biçildi,temizlenip gölgede kurutulaçak,sonrada mutfakda kullanılır hale getirileçek.
Doğayla Barış
27-06-2012, 22:14
Sayın hk50 bahçeniz ve meyve ağaçlarınız bir harika. Sarı kiraz alıp beni yıllar öncesine doğduğum evin bahçesine, çocukluğuma götürdü. Amasya'da dağın eteğinde yeşilırmağa tepeden bakan güzel bir bahçeydi, tıpkı sizin bahçeniz gibi. Bahçenize özeniyorum haberiniz olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık. Saygılar.
YeniGine
27-06-2012, 23:53
hk50 ilk sayfadan başlayarak bütün bahçenizi zevk ile gezdim. Fakat kahkahalarla geçiştirilir derken neyi kastettiniz anlayamadım?..
Sn hk50 bahcenız cok hos olmuş uyelerınde dediği gibi o eskilerin bahçelerini andırıyor bu haliyle güzel bir atmosfer yaratmış ürünlerini doğal cok iyi sanslısınız. insan bu bahçede çalışmaktan kendini kaybeder ilgilenecek okadar bitki varki :) nice seneler yemyesil kalmaları dileyimle horozuda beyendim.
Patetes
Cinsi . Ağrıya
Özelliği.Kızartmalık (kızartması güzel olur,Yağ emmez.)
Hanım boş kalmasın diye karışık ektiği,
Pancar Yaprağından börek yapmak ,Haşlayıp sarımsaklı yoğurtla .
Turp,Yaprağı ve yumrusu malum.
Nohut ,Yeşil (taneler olgunlaşmadan) yemek için.
Şaşkın vişne
Bir taraftan meyveleri olgunlaştırmıya çalışırken,bir tarafdanda çiçek açıyor.
Sayın hk50 bahçeniz ve meyve ağaçlarınız bir harika. Sarı kiraz alıp beni yıllar öncesine doğduğum evin bahçesine, çocukluğuma götürdü. Amasya'da dağın eteğinde yeşilırmağa tepeden bakan güzel bir bahçeydi, tıpkı sizin bahçeniz gibi. Bahçenize özeniyorum haberiniz olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık. Saygılar.
Sn Dogayla Barış.Bahçemize hoş geldiniz.Sarı kirazın hatırlatması ziyadesi ile memnun etmişdir.
Bahçenin her türlü özelliğini verebilirim.Yeterki özenin.
Ziyaretiniz için teşekkür eder ,Yine bekleri.
hk50 ilk sayfadan başlayarak bütün bahçenizi zevk ile gezdim. Fakat kahkahalarla geçiştirilir derken neyi kastettiniz anlayamadım?..
Sn YeniGine,Bahçe işininde bir tiyatro oyunu gibi olduğunu belirtmek için söyledim.Oyuncu sahnedeki hareketi ve sözleri ile güldürüyor ama biz oyuncunun üzüntülerini bilemiyoruzki.Kahkahalarla seyrediyoruz.
Bahçede öyle fotoğrafları çekip ekliyoruz ama bahçe içinde gezerken fotoğraflardaki gibi sevinçli olamıyorsun.Örneğin özene bezene diktiğim Kiraz fidanlarından on beş adeti Gün dönümünden sonra kurumuya başladı.Gelde üzülme.
Saygılar sunar,yine bekleriz.
Sn hk50 bahcenız cok hos olmuş uyelerınde dediği gibi o eskilerin bahçelerini andırıyor bu haliyle güzel bir atmosfer yaratmış ürünlerini doğal cok iyi sanslısınız. insan bu bahçede çalışmaktan kendini kaybeder ilgilenecek okadar bitki varki :) nice seneler yemyesil kalmaları dileyimle horozuda beyendim.
Sn adonis.Çok teşekkür ederim.Evet bazan neyi suladık ,hangisi nerde idi inanın unutuyoruz.Allahdanki bu dağınıklığa alıştık.Sabahtan hangi bitki solmuş ,hangi meyve ağaçında zararlı böçek var.Karıncaların ağaça inip çıkmasından anlıyoruzki bu ağaçın yapraklarında yaprak düren var.
Günler böyle geçip gidiyor.
Saygılar.
Bahçeyi gezmeğe çıkmışlar.
Özenle yetiştirilen çiçekler değil.Bahçenin asalaklarından yabancı otların çiçekleridir.
Bezelye
Maydanoz Sulanıyor.İçindeki dere otları kendiliğinden çıktı,
Yeşil Nohut ve Mısır.
Su altı bahçem
Bahçenin yolu (Zemin ayrık otudur)
Güzin Çakar
29-06-2012, 16:14
Özenle yetiştirilen çiçekler değil.Bahçenin asalaklarından yabancı otların çiçekleridir.
Son fotoğraftaki bitkiye bayıldım.Çiçeği, rengi, yaprakları. Tohumunu alabileceğinizi bilsem isterdim.
Sn HK50 harika bahçeniz. Ellerinize sağlık. Niğdede mi oluyor acaba bunlar?
Son fotoğraftaki bitkiye bayıldım.Çiçeği, rengi, yaprakları. Tohumunu alabileceğinizi bilsem isterdim.
Sn gçakar.Bunlar fidanların arasında.Birkaç güne kadar biçerim.Ançak beğendiğinizi biçmeyip bırakabilirim.Tohumu olurmu olmazmı bilmem tam ümit vermeyim ama Temin etmiye çalışaçağım.
Saygılar.
Sn HK50 harika bahçeniz. Ellerinize sağlık. Niğdede mi oluyor acaba bunlar?
Sn limoncu.Bahçemize hoş geldiniz.Bahçem Niğdeye 55 km uzaklıkda İçmeli kasabasında dır.
Saygılar.
ayhan219
29-06-2012, 20:38
Meyveler
hem verimli hem canlı
bereketli olsun
Güzin Çakar
29-06-2012, 20:48
... beğendiğinizi biçmeyip bırakabilirim.Tohumu olurmu olmazmı bilmem tam ümit vermeyim...
Size zahmet olmazsa çok sevinirim :)
Nanenin çakması Narpıs.Pazarlarda anlamıyanlara nane diye satıldığına rastladım.
Kağıttan kayıklar yapılıp yüzdürüleçek.
İzci olup kamp kurulaçak.
Laf lafı açaçak,
Geçmişe mazi deneçek.
Nanenin çakması Narpıs.Pazarlarda anlamıyanlara nane diye satıldığına rastladım.
Bizde de yarpız diyorlar :)
Ve açıkılaçak
Haşlanmış patetes ile yeşillik dürüm yapılıp,Döner niyetine yenileçek.
Temmuz ayının sıçağında,Taşlar önüne oturulup,Suya bakıp bakıp serinleneçek.
Bu gün epey görev var galiba :)
Doğru.Fidanların arasındaki otlar biçileçek.Tırmıklanıp naylon poşetlere doldurulaçak.
:) kolay gele, biz sıcaktan dışarı çıkamıyoruz, ancak akşam üstü bahçeye bakabiliyoruz
:) kolay gele, biz sıcaktan dışarı çıkamıyoruz, ancak akşam üstü bahçeye bakabiliyoruz
Bahçe evindeki sobayı hala kaldırmadık.Akşamdan sonra çeket giyiyoruz.
Yani Kışın sefasını sizler sürüyorsunuz.Yazın sefasınıda biz.
Saygılar
Dutlar olmuya başladı.Dökülüyor.
Mini kiraz
Mini çilek
Mini dut.
Bahçede yabancı ot çiçekleri.
Tutan Aşı ile tutmuyan aşı.
İçmeli isminin verilmesine sebeb olan maden suyu ve tesisleri
Meyveler olgunlaşmıya başladı.
Gül fatmanın 7 renginden beyazda açıyor.
YeniGine
02-07-2012, 23:25
İçinize sinsin inşallaah; hepsi çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Zetinyağlı sarma için Yapraklar toplanıyor.
Vişne ağaçı ve meyveleri.
Halil Önen
04-07-2012, 01:46
Sn. hk50 kolay gelsin...
Elmaların daha iri olsun diye seyretme yapmıyor musunuz?
Elma iç kurdu da başlamak üzere...
Kolay gelsin
Halil Önen
04-07-2012, 01:51
Zetinyağlı sarma için Yapraklar toplanıyor.
Yapraklar bir az kartlaşmış gibi duruyor, sarma bir az ekşi olacak gibi ama böyle sevenler de var:)
Asma yaprakları buralarda çekirdeksiz üzümün genç ve taze sürgünlerin koparılıyor. Bazı yörelerde siyah üzümün yaprağından da sarma yapıldığını duymuştum...
Saygılar
denizakvaryumu
04-07-2012, 09:45
Siyah üzümün yaprağından yapılanı daha güzel oluyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.