View Full Version : hk50 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
Geçmiş olsun sn. hk50, sağlıkla yaşayın.. Bahçeniz çok güzel..
Çok çok teşekkür ederim,Sn Jakin.
Bildiğiniz gibi bahçe demek, emek zaman bilği ve beceri demek.Karınca kararınca bir şeyler yapmıya ve üretrmiye çalışıyoruz.
Öncelikle geçmiş olsun. İki gündür bahçenizi geziyorum emeğinize yüreğinize sağlık harika bir bahçeniz var.
Sağ olun Sn Ayazkızı,
Ne zaman isterseniz gezebilirsiniz,kapımız açık.
Bahçemiz meyvelerinden,Gileboru.
Bu yıl maalesef elma randımanı düşük.İlkbaharda yağan tolu elmaları yaraladı.
Bahçedeki en büyük yardımcım.
Ne tatlı bir yardımcı. Allah esirgesin.. :)
sevgihoca
09-12-2015, 20:16
Maşallah,Allahım bize de nasip etsin böyle güzel yardımcıları.
Oy oy oy çok tatlı bu yardımcı. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Bahçemizdeki çileklerin kışın koruma altına alınması.
Ay ben bu meleği nasıl kaçırmışım ne kadar tatlı maşallah çocuklar için ömrümü adarım, Allah uzun ömür sağlık sıhhat versin canım bebeğim.
Bir zamanlar akşamdannnn akşamaaaa 0turduğum yer.
Uzun uğraşlar sonu dağdan getirip yetidirdiğim Yabani armut (Ahlat) meyvesi.
Benim baba tarafım Bulgaristan göçmenidir babannemin en çok yediği meyvadır ahlat bana onu hatırlattı bizim çocuklar tadını bile bilmez eskiden bu kadar bol meyva yokmuş.Afiyet olsun.
ibocandan
12-12-2015, 08:12
Sn hk50 eskiden çok bilinirdi ahlat ama bu zamanda pek bilinmiyor artık vede turşusu çok güzel olur.
Soguklar geliyorum derken.
akçabardak
12-12-2015, 19:05
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle Sn. hk50
Ve soğuklar geldim diyor.
Soguklar Gelmeden bir gün önce
Soguktan korumak için içeri aldığımız patetes çiçeği tohumları .
Olgunlaşmadan soğuk vurmasın diye toplanan domatesler.
Bahçenini belirli bölümlerinde yetişen kır çiçekleri.
Sayın hk50,
Mantarların zehirli olup olmadığını radyestezi yoluyla öğreniliyor. Ayrıca, meyva ve sebzelerin organik olup olmadığı,kullanılan gübrelerin organik olup olmadığı,daha bir çok tarımsal soruya açıklık getirmesi yanında,sağlık,kriminal konular,maden,jeolojik olaylar v.s, radyestezi ile çözülebilmektedir.
Bu konuyu internette araştırmanızı öneririm.Özellikle itiraz edecekler için.Daha sonra detaylı değerlendirme yaparız.
Sevgi ile,
Sayın hk50,
Mantarların zehirli olup olmadığını radyestezi yoluyla öğreniliyor. Ayrıca, meyva ve sebzelerin organik olup olmadığı,kullanılan gübrelerin organik olup olmadığı,daha bir çok tarımsal soruya açıklık getirmesi yanında,sağlık,kriminal konular,maden,jeolojik olaylar v.s, radyestezi ile çözülebilmektedir.
Bu konuyu internette araştırmanızı öneririm.Özellikle itiraz edecekler için.Daha sonra detaylı değerlendirme yaparız.
Sevgi ile,
Sayın sırça,Teşekkür ederim.
Anlattıklarınız doğrudur.Ançak biz toplum olarak bilimsel verileri dikkate pek almayız.Zira benim bahçemdeki mantarları komşu yedide bir şey olmadı ile ölçen insanlara sahibiz.
Meyve ve sebzelerimiz tamamen kendi kullandığım çiftlik güpresi,ilaçlamada İspirto ve arab sabunu ile ıssırgan otu suyuna dayanmaktadır.
Radyestezi ye gelince yeraltındaki suların bulunması hurefiye dayalı.Bitki ilaç,gıda seçme pek düşünülen bilimsel yöntem değildir.
Sizin demek istediğinizi anlıyorum ama,ama...........
Sogukların gazabına uğraman önce 2015 şin ikinci nesil gülleri.
Soguk havalarda Biberiye
Biberiyeleriniz soğukta şahane olmuşlar. ;) Soğuk seviyorlar demek ki..
Şimdi anladım neden benimkilerin devamlı öldüklerini.
Mersin'in sıcağında güneybatı balkonunda yazın yetiştirmeye çalışırsam ölürler tabii ki.. :(
Sevgili hk50,
Hiç aması yok ama neyse...
Bu arada ispirto arap sabunu ve ısırganın katıştırma oranlarını paylaşabilirmisiniz.
Sevgi ile,
Biberiyeleriniz soğukta şahane olmuşlar. ;) Soğuk seviyorlar demek ki..
Şimdi anladım neden benimkilerin devamlı öldüklerini.
Mersin'in sıcağında güneybatı balkonunda yazın yetiştirmeye çalışırsam ölürler tabii ki.. :(
Sn Jaklin.
Dört yıl uğraşdıktan sonra öğrendimki Biberiye soğuk seviyor ve sogukda gelişiyor.Gelişirkende çiçek açıyor.Sıçaklık +25 0c -3 0c de fevkalede gelişirken çiçekde açıyor.
Sevgili hk50,
Hiç aması yok ama neyse...
Bu arada ispirto arap sabunu ve ısırganın katıştırma oranlarını paylaşabilirmisiniz.
Sevgi ile,
Sn sırça,
1 lr İspirto .1 Kg Arapsabunu 400 litre suya karıştırıp atıyorsun.Yaprak bitleri,yaprak bükenleri yok edip ağaçın yaprakları gür meyveleri parlak olurken farklı bir lezzet tadı oluyor.Uygun dönem içinde iki sefer atıyorsun.Başka bir ilaç katmıya gerek yok.
Issırgan otunu taze iken toplayıp bir kova kazan veya varil içine ezrek koyuyorsun üzerine çıkana kadar su doldurup 10 gün bırakıyorsun.Sonra süzüp 100 litre suya 2 litre karıştırıp atıyorsun.Kırımızı örümceğe etkili oluyor.
Muşmula meyvelerinide topladık.
Kuşburnunuda kurutmak için bahçemizdeki kuşburnu ağaçından topladık.
Soguklardan sonra Kasımpatılar.
Seyahata çıkarken geride kalan bitkiler için küçük bir sulama düzeni.
Sevgili hk 50
Vatandaş hemen şu soruları soruyor. Bu karışımlar kaç dekara veya kaç ağaca yeterli gelir? Ağaçların genç olması veya yaşlı olması fark eder mi?
Sevgi ile...
Seyahata çıkarken geride kalan bitkiler için küçük bir sulama düzeni.
Sn hk50 biraz daha yakından fotoğraflamanız mümkün mü acaba?
Toprağa bağlantıdaki yeşil kapak gibi kısmı tam anlayamadım da.
Gerçekten bitkiler bakımsız kalmasın diye seyahate bile çıkmak istemiyor insan.
Sevgili hk 50
Vatandaş hemen şu soruları soruyor. Bu karışımlar kaç dekara veya kaç ağaca yeterli gelir? Ağaçların genç olması veya yaşlı olması fark eder mi?
Sevgi ile...
Sn sırça,
Bir litre ispirto ve 1 kg arab sabunu 400 litre suya katılıyor.Ağaçların genç yaşlı olması fark etmiyor.Yaklaşık büyük küçük 200 ağaça yetiyor.Biraz fazla olması zarar vermiyor.Dekar olarakda yaklaşık 1,5 dekara yeterli.
Sn hk50 biraz daha yakından fotoğraflamanız mümkün mü acaba?
Toprağa bağlantıdaki yeşil kapak gibi kısmı tam anlayamadım da.
Gerçekten bitkiler bakımsız kalmasın diye seyahate bile çıkmak istemiyor insan.
Sn Jakin,
sulama aparatı aşağıda .
Sağlıkla 2015 bitirirken,bitkilerimizde soldu,kurudu velhasıl yok oldu.Hayellerimiz 2016 ya kaldı.(Her ne kadar bir yaş daha (........) yaşlansakda)
Hemen hemen aynı iklim kuşağındayız. Ne yazık ki her şey dondu bahçede .Biberiyeler çok güzel olmuş. Sn hk50 jant kapaklarını böyle rüzgar gülü yapabilirsiniz. Eski kapak bulup bende yapmayı düşünüyorum.Benim aklım fikrim süslemede::).
590235
Sn Jakin,
sulama aparatı aşağıda .
Teşekkür ederim cevap için, bu aparatı nerede bulabiliriz acaba?
Teşekkür ederim cevap için, bu aparatı nerede bulabiliriz acaba?
Sn Jakin,
Bunları dört yıl önce İstanbul Yenibosnada Koçtaş tan almışdım.
Sanırım bu tip yerlerde bulunuyor.Tekzen dede görmüşdüm.
Hemen hemen aynı iklim kuşağındayız. Ne yazık ki her şey dondu bahçede .Biberiyeler çok güzel olmuş. Sn hk50 jant kapaklarını böyle rüzgar gülü yapabilirsiniz. Eski kapak bulup bende yapmayı düşünüyorum.Benim aklım fikrim süslemede::).
590235
Sn aleydi,
Önerinize teşekkür ederim.Ançak yazın bahçede zaman bulamıyorum.Kışında bahçeden ayrılıyorum.Önümüzdeki yıl neden olmasın?
Eski jant kapaklarını genelde oto lastikçilerinde bulabilirsiniz.
Patetes (Yıldız )Çiçeği tohumları soğuk vurmasın diye kilere alındı.
Bahçede ayvalar toplanınca sezonun sonu gelmişdir ,abbas yolcu.
sevgihoca
27-12-2015, 21:27
İyiydik,hk50.Nereye gidiyorsunuz?
İyiydik,hk50.Nereye gidiyorsunuz?
Sn sevgihoca,Teşekkür ederim.
Yaklaşık 40 günlük bir seyahat.
sevgihoca
28-12-2015, 21:48
Ne güzel.sağlıkla gidin,sağlıkla gelin.Saygılar.
Merhabalar.
Uzun bir ayrılıkdan sonra,geç geldiğimiz bahçemizin karşılaması.
sevgihoca
04-05-2016, 23:01
40 gün demiştıniz,dört ayı geçmiş Sn hk50.En son mesajı da ben yazmışım.İlk mesajı da ben yazayım.İyisiniz inşallah,hoşgeldiniz.
YeniGine
04-05-2016, 23:28
Sayın hk50 bahçenize hoşgelmişsiniz, kimbilir nasıl özlemişsinizdir...
40 gün demiştıniz,dört ayı geçmiş Sn hk50.En son mesajı da ben yazmışım.İlk mesajı da ben yazayım.İyisiniz inşallah,hoşgeldiniz.
Sn sevgihoca,
Çok teşekkür ederim.Doğru söylüyorsunuz 40 gün demişdim ama,Bir tabir var (Yola gidenin işini Allah bilir) o tabir veya atasözü benim için doğru çıktı.Hesapda olmuyan gelişmeler günleri uzattıda uzattı.
Proplem sağlık nedenleri idi.
Saygılar.
Sayın hk50 bahçenize hoşgelmişsiniz, kimbilir nasıl özlemişsinizdir...
Sayın YeniGine,
Hoşbulduk.İstanbul da elbekde bahçeyi nasıl özlemezsin? Gürültü patırdı arasında sakinlik para ile alınmazki alasın geliyor.Nereye gidersen kuyruk kuyruk,illallah diyorsun.Ama biz mecburen bekledik.
Kurtulur kultulmazda bahçeye kendimizi attık.
Hürmetler.
Bahçeye bu yıl geç teşrif edinçe,Kuşkonmazlar bizi beklemeden gerekeni yapmışlar.
Soguklar cevizağaçlarımızı bu hale getirdi.
Bahçemizden iki farklı çilek.
Sulama düzenimiz Springle olacak.
Amerikan sarmaşığı ile gul yanyana sanırım. Amerikan sarmaşığı Gülü boğmuyor mü? Nasil önlem alıyorsunuz, sık budayarak mı? ( İlk kez Amerikan sarmaşığı sahibi olup diger bitkilerine zarar verecek diye uykuları kaçan birinin soruları boyle olur iste. :) )
Amerikan sarmaşığı ile gul yanyana sanırım. Amerikan sarmaşığı Gülü boğmuyor mü? Nasil önlem alıyorsunuz, sık budayarak mı? ( İlk kez Amerikan sarmaşığı sahibi olup diger bitkilerine zarar verecek diye uykuları kaçan birinin soruları boyle olur iste. :) )
Sayın abk,
Doğru Amerikan şarmaşığı ile gül yanyana,ikisinin kök yakınlığı 1m.Gülün yıllık budaması yapılır.Şarmaşığa hiç bakım yapılmaz.Gül aradan çıkıp açıyor.
Şarmaşığın yeri serbest olmalı.Sanıldığı kadarda zararlı değil.
Güllerimiz reçel yapmak için hazır.
Kayısılar kurutulmak için güneşde .
Selma_321
21-06-2016, 21:31
Özlenen
Sayįn hbk50 1.fotoğraftaki ağacın ne olduğunu of öğrenebilir miyim?
Selma_321
21-06-2016, 21:33
Bir zamanlar bizimde bahçemizde vardı rahmetlik babam ekmişti. (((
Sayįn hbk50 1.fotoğraftaki ağacın ne olduğunu of öğrenebilir miyim?
Sn Selma,
Bildiğim o ağaç Japon süs ayvası.
Selma_321
22-06-2016, 20:26
Hımm çok teşekkür ederim sayın hk50 bilmediğim ne kadar çok bitki (güzellik) varmış. Ne mutlu vsizlere
Resulgur
22-06-2016, 21:26
Sn. hk50 emeğinize sağlık ..
Fotoğraflarla nasıl reçel yaptığınızı anlatırsanız seviniriz :D
Gerçekten gördügüm en güzel bahçelerden biri, elinize emeğinize sağlik.
Sn. hk50 emeğinize sağlık ..
Fotoğraflarla nasıl reçel yaptığınızı anlatırsanız seviniriz :D
Sn Resulgur,
Teşekkür ederim.Recel yapımı,güller toplanıp su ile yıkandıktan sonra limon tuzu ile ovalayıp bir kap içerisinde beklemesi için bir kenara koyuyorsunuz.Diğer tarafdan bir tencereye su koyup şeker ilave ederek oçakda normal koyulaşana kadar kaynatıyorsunuz.Sonra limon tuzlu gülleri tencereye koyup belirli bir süre daha kaynatıp oçakdan alıyorsunuz.
İsterseniz kevgirde süzüp ,isterseniz gül yapraklı reçel olarak kavanoz şişelerine dolduruyorsunuz.
Afiyet olsun.
Gerçekten gördügüm en güzel bahçelerden biri, elinize emeğinize sağlik.
Sn Grkm,
Bahçemize hoş geldiniz.İltifatınıza teşekkür ederim.
Bitkiler yetişmiye başladı.
YeniGine
26-06-2016, 23:46
:) Sayın hk50 bu ayakkabı tarlanızı çok beğeniyorum. Maşallah harika olacaklar, daha da çoğalsınlar inşallah!.. Emeklerinize sağlık...
beşiktaşlı
26-06-2016, 23:59
bence ayakabı tarlası hoş olmamış
ama bahçeniz çok güzel
Bahçenizin doğal haline uygun olmadığı kanısındayım ben de eski ayakkabılara ekilen bitkilerin.
Kullanılmış ayakkabılar ile oto lastiklerinin bahçelerde dekoratif amaçlarla kullanılmasını kabul edemiyorum ve bu konuda yazmaktan kendimi alıkoyamadım.
bence ayakabı tarlası hoş olmamış
ama bahçeniz çok güzel
Sn Beşiktaşlı,Teşekkür ederim.,Zikirlerle fikirler farklı olurmuş,buda öyle bir şey.Düşünçenize saygım sonsuzdur.
Bahçenizin doğal haline uygun olmadığı kanısındayım ben de eski ayakkabılara ekilen bitkilerin.
Kullanılmış ayakkabılar ile oto lastiklerinin bahçelerde dekoratif amaçlarla kullanılmasını kabul edemiyorum ve bu konuda yazmaktan kendimi alıkoyamadım.
Sn hosseda,sağolun.
Her güzelinde bir bozarı olduğu gibi,bizde yıllarca bizi taşıyan ,sogukdan koruyan ayakkabılarımız çöpe giderken vefam olsun diyerek ahde vefa gösterdik.
Yalnızça bunların içindeki bitkileri yemeyiz.Kışa kadar kalır,sonra soğuk vurur.
Yeni yıl ömürümüz olursa başka bir bitki ekeriz.
Fikrinize ve zikrinize saygım sonsuzdur.
sevgihoca
30-06-2016, 16:36
Ooo,bizim kirazlar oldu da yedik,bitirdik bile,Sn.hk50.:p Afiyetle yiyin,şaka yaptım.
Ooo,bizim kirazlar oldu da yedik,bitirdik bile,Sn.hk50.:p Afiyetle yiyin,şaka yaptım.
Sn sevgihoca,
Afiyet olsun.Memletek.Memleket.
Bu zamanda satın aldığımız kirazlar hem lezzetli oluyor hem de uygun fiyatlı. Sorduğumda dedikleri; bunlar yayla, Kütahya- Isparta taraflarından geliyor, buzhane değil dal kiraz...
Sizin kirazı görünce satıcılara hakverdim. Afiyetler olsun.
Ahududuları kurutsakdamı,kurutmadanmı,veya reçel yaparakmı ?
Bu zamanda satın aldığımız kirazlar hem lezzetli oluyor hem de uygun fiyatlı. Sorduğumda dedikleri; bunlar yayla, Kütahya- Isparta taraflarından geliyor, buzhane değil dal kiraz...
Sizin kirazı görünce satıcılara hakverdim. Afiyetler olsun.
Sn hosseda,
Bu zamanda büyük kentlerde yaşayanların % 99 na yalan söylenerek maalesef mal satılıyor. İstanbulda gittiğim organik sebze ve meyve pazarında Organik elma diye Elma yetişdiriçilerinin meysu fabrikalarına vermek için seçtikleri ni sattıklarına rastladım.Söyleyincede (burası İstanbul abi ,işine bak) dedi.
Öyle olunca Kiraz hasattan sonra uzun zaman durdurulamaz.Ya soğuk hava deposuna veya pazara ,
kocasinan
11-07-2016, 12:43
Ahududuları kurutsakdamı,kurutmadanmı,veya reçel yaparakmı ?
Sayın hk50; Ahududuları kuruturken dalında mı kurutuyorsunuz yoksa topladıktan sonra bir yere sererek mi ?
Sayın hk50; Ahududuları kuruturken dalında mı kurutuyorsunuz yoksa topladıktan sonra bir yere sererek mi ?
Sn Kocasinan,
Ahududuyu toplayıp gölge bir yerde veya kurutma makınasında kurutuyorum.Direk güneşde kurutulduğu zaman rengi beyazlaşıyor.lezzet bakımından değişmiyor.Dalında kurutmadım.
Sumak meyvesi olgunlaşıyor.
Bir zamanlar peynir çömleği idi.
kocasinan
14-07-2016, 15:57
Sn Kocasinan,
Ahududuyu toplayıp gölge bir yerde veya kurutma makınasında kurutuyorum.Direk güneşde kurutulduğu zaman rengi beyazlaşıyor.lezzet bakımından değişmiyor.Dalında kurutmadım.
Sayın hk50,
Verdiğiniz bilgi için teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Dünyanın en küçük domatesi.Erkenden olgunlaşdı.Mutluyum.Yemek masasının değişmezi oldu.
Bezelye,karalahana ve mısır yarışıyorlar.
Yerli eriklerimizden.Yöremizde ilitiri eriği denir.
YeniGine
26-07-2016, 23:20
Sayın hk50 marullarınıza, lahanalarınıza maşallah maşallah!.. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..
Bu yıl ekilen maydanozlar iki kez biçilerek toplandı.Geçen yıldan kalan maydanozlar ise tohum vermiye başladı.
Tohumdan yetişdirdiğim Goji Berry meyve vermeye başladı.
Bahçemizde doğal olarak yetişen semiz otu.
Yağmurlama sulama ile sebzeler sulanıyor.
Şeftaliler olgunlaşmıya başladı.
idris şenol
30-07-2016, 00:57
Elinize emeğnize sağlık(bu bahçeye bu dizeler gider hocam):)
http://https://www.youtube.com/watch?v=fwB_8kGGs04&index=27&list=RDK7z3590-Mt0
Teşekkür ederim.Sn idris şenol.
Akşaaaaaamdaaaan akşama dinliyorum.
Dünyanın en küçük domatesi.Bahçemizin yenisi.
Bahçemizde saksılarda yetiştirdiğimiz sosluk reyhanlar.
Resulgur
26-08-2016, 21:56
Bahçemizde saksılarda yetiştirdiğimiz sosluk reyhanlar.
Sn. Hk50 emeğinize sağlık ..
Sos dediniz hemen sorarım bende [emoji4] nasıl bir sos yapıyorsunuz. Başka neler yapıyorsunuz reyhanla biraz anlatır mısınız tarifini .. Teşekkür ederim
Sn. Hk50 emeğinize sağlık ..
Sos dediniz hemen sorarım bende [emoji4] nasıl bir sos yapıyorsunuz. Başka neler yapıyorsunuz reyhanla biraz anlatır mısınız tarifini .. Teşekkür ederim
Teşekkür ederim,Resulgur.
Sos dedeğim,reyhanlar toplanıp yıkandıktan sonra yeterli miktarda zeytinyağı,sarımsak,dereotu,ceviz ilave edilerek robotta çekiliyor.Sonra peynir ilave edilip makarna v.s. ler üzerine dökülerek afiyetle yeniyor.
Acur ve salatalık dolma yapılmıya hazırlandı.
Frenk üzümü turşularını kurduk.
YeniGine
01-09-2016, 23:13
Maşallah, maşallah Sayın hk50 çok güzel olmuşlar; emeklerinize sağlık. Ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..
Acurlar günlük toplanmazsa?
Bahçeye ekilmeden yetişen sabahsefaları.
Sizin sabah sefaları ekilmeden yetişmiş. Ben ektiklerimi bile büyütmeyi beceremedim. Pet bardakta torfta çimlenen bitki kendi kendine doğada çimlenen kadar dayanıklı olmuyor.
Sn abk,
Bazı bitkiler maalesef ilği alaka ve özenni hiç sevmediği gibi torfmuş vermikulitmiş ponza imiş takmıyor.Çöplükde kendiliğinden yetişiyor.Bizim sabah sefalarıda öyle.Bahçenin istediği yerinde çıkıyor.
Tebrikler sayın hk50. Masal gibi bir bahçeniz var. Allah uzun ömürle keyifle yaşatsın sizi.
Bu yıl bahçede yetişdirdiğimiz meyve ve sebzeleri kurutmuya başladık.Bahçede yetişen hiç bir meyve ve sebze zayi olmadı.
Domatesler
Üzümlerimiz olgunlaşmıya başladı.
Dördüncü torun sulamada yardımcı oluyor.
Beşinci torun elma hasadına yardım ediyor.
Üçünçü sallanmayı seviyor.
akçabardak
15-09-2016, 21:56
Maşallah torunlar geleceğin ziraatçileri olarak yetişiyorlar, şimdiden başlamışlar bile. Üzümler çok güzel görünüyorlar, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah.
YeniGine
15-09-2016, 22:53
Torunlarınıza maşallah sayın hk50, bahçeniz onlar için bulunmaz nimet. Şanslı torunlar çok şükür, daim olsun inşallah!..
Meyvelerde sezon sonu yaklaşdığını haber verir gibi.
Sn akçabardak,Sn YeniGine,
Çok teşekkür ederim.Bıraktığımız bahçemizi yemyeşil tutarlarsa herhalde mutlu oluruz.
Kansızlığa tavsiye edilen kırmızı pancar.
Bu yıl bahçemizdeki bitkilerimiz hastalıklardan kuurtulmadı.Nedeninide anlamadım.
Her yıl yetişdirdiğim meyvelerin bir çoğu heba olup gidiyordu.Nasıl değerlendirebilirim derken,kurutmak aklıma geldi.Bahçede ne varsa meyve sebze hiç birini zayi etmedim.Kuruttuğum meyve ve sebzelerinde müşterisi çoğaldı.
Ve armutlar.
akçabardak
30-09-2016, 20:03
Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.
Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50
Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.
Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50
Çok Teşekkür ederim,Sn akçabardak.
Bu yıl ilk defa denememe rağmen bu işin uzmanlarından tam not aldım.(Hatır için söylemedilerse)Kurutdukça çeşidi artırdım ki,torunlara abur çubur yiyecekleri unutturduk.Buna çukuatada dahil.
Ona görede kurutma tezgahları yaptım.Nasip olursa paylaşırım.
Üzüm pekmezi ile yaptığımız Yeşil domates reçeli.
Yeşil domates ile üzüm pekmezinin pişme aşamaları.
Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?
Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?
Sn kamil35,Teşekkür ederim.
Recel yöremizde ninelerçe yıllardır yapılıyorda ancak bu işi bilen çok az olduğundan yayğın değil.
Ben bir kaç kez yazdım internette.Başkada bilmiyorum.
sevgihoca
07-10-2016, 23:58
Domates reçelini bir arkadaşım yapmıştı,harikaydı.İçine tarçın koymuştu,çok güzel bir tadı vardı.Afiyetle yiyin.Sevgiler.
Kargalar ağızlarının tadı biliyor
Bu kabakların çekirdeği alınıp kendileride kurutulacak.
Kendi yaptığım Meyve sebze kurutma tezgahım.
tarla kuşu
19-10-2016, 17:50
Hepsi harika görünüyor. Ellerinize sağlık, sevdiklerinizle afiyetle tüketin inşallah...
Her sebze pazarda gördüğümüz gibi değil.
İşte patetesin,kırmızı pancarın ve şeker pancarının toprakdan ilk çıkmış halleri.
Gilaburularımızda olgunlaşdı.
Bu pırasalar kuma gömülerek şubat ayına kadar toprak altında kalacak.
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
Sn. TCM;
Sn. hk50'nin anlatımına ek olarak bizim burada da yapılan bir işlem. Eskiden pırasalar toprağa gömülürdü. Gömü prasa olarak satılırdı. Şimdi ise çok fazla zaiyat vermemesi için naylonlar içerisinde gömü pırasa gibi yapıyorlarmış. Sık bir şekilde dikilerek kökün ölmemesini ancak fazla sık olması nedeni ile gövdenin beyazlanarak gevrekleşmesi sağlanıyor. Bir tür pırasayı saklama yöntemi. Ancak bir kısım yaprak ve gövde kışın bozulmakta. O kısımlar atılarak geriye kalan kısımlar yenilmekte. Bu yıl arkadaş kendi yetiştirdiği pırasaları sökerek gömü pırasa yaptı.
Sn TCM.
Pırasalar söküldükten sonra gömülecekleri yer 70-90 cm derinliğinde 50-100 cm çapında kazılarak tabanına 10 cm dere kumu serilir.Kumun üzerine pırasalar olduğu gibi kundukdan sonra yine pırasaları kapatacak şekilde kum kum doldurulur.Üzerine çıkarılan toprak atılır ve kazılan çukur doldurulmuş olur.Üzeri bol su ile sulanarak bırakılır.
Geçen zaman içinde işe yaramıyan yapraklar v.s. çörür.İşe yarayan taraf beyazlaşmış ve lezzeti tamamen değişmiş olarak çıkarılır.Soyulup temizlenerek servise hazır hale getirilir.
Salatalarda,yemeklerde.Kurutulup öğütülerek çocukların çorbalarında,erişde mantı v.s. lerde kullanılabilir.
Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.
Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.
Sn saleri,
Gömülme işlemi o kadarda zor değil.Fotoğrafdaki gibi çukur açılıp kum serilerek pırasalar gömülecek.
sevgihoca
30-10-2016, 19:12
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,ben de merakla okudum.
Salçalarda yapılıp kullanıma hazırlandı.
Güneşde kurutma sistemimiz.
Kışlık turşular da hazır.
aslama1994
01-12-2016, 21:05
Bende Niğdeliyim
aslama1994
01-12-2016, 21:43
Bahçeniz güzeldi.Tek tek bakmaya çalıştım.
Bende Niğdeliyim
Sn aslama1994.Bahçemize hoş geldiniz.Buralarda Niğdeli görmek çok çok güzel.Teşekkürler.
Görüşmek dileklerimle.
aslama1994 Yoksa Aşlamalımısınız?
aslama1994
02-12-2016, 10:09
Evet abim :)
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aslama1994
02-12-2016, 17:19
Alabaş nedir ?
Alabaş nedir ?
Alabaş,İskandinav (Danimarka.İsveç v.s) ülkelerinin yetiştirdiği,son zamanlarda bizimde ülkemizde yetiştirilmiye başlanan (Ben her yıl yetiştiriyorum) bizim turpa benziyen ancak gövdesi toprak üzerinde büyüyen bir bitkidir.
Yemekleri yapıldığı gibi yapraklarındanda sarma yapılıyor.
İştah açıçı.
aslama1994
03-12-2016, 11:23
Alabaş,İskandinav (Danimarka.İsveç v.s) ülkelerinin yetiştirdiği,son zamanlarda bizimde ülkemizde yetiştirilmiye başlanan (Ben her yıl yetiştiriyorum) bizim turpa benziyen ancak gövdesi toprak üzerinde büyüyen bir bitkidir.
Yemekleri yapıldığı gibi yapraklarındanda sarma yapılıyor.
İştah açıçı.
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerden dolayı.Bahçenizde her şey var gibi. Ispanak, tere ve kara turp var mı ?
aslama1994
03-12-2016, 11:26
Bahçeniz de altın çilek gördüm. Ben olmaz diye düşünüyordum. Bu yıl bende ekmeyi düşünüyorum. Alabaş bulabilirsem onu da ekmeyi düşünüyorum.
Bahçeniz de altın çilek gördüm. Ben olmaz diye düşünüyordum. Bu yıl bende ekmeyi düşünüyorum. Alabaş bulabilirsem onu da ekmeyi düşünüyorum.
Sn aşlama1994
Nisandan sonra İçmelideki bahçedeyim.O zaman görüşelim her türlü tohumda yardımçı olurum.
aslama1994
17-12-2016, 16:34
Abi inşallah :) kısmetse olur ziyaretinize gelirim.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın hk50
Bir Anadolu ozanı gibi anlatmışsınız bahçenizi. Bir çırpıda tüm sayfalarınızı gezdim. Üslubunuza hayran kaldım. O bahçeyi kumaş dokur gibi ilmik ilmik işleyişinizi gördüm. Mevlam sağlıkla içinde ozanlığınızı daim etsin. Nutkum tutuldu resmen. Bir Anadolu türküsü gibi olmuş bahçeniz.
Sayın hk50,
Bahçeniz çok güzel. Özellikle çeşitliliğin bu kadar bol olması çok ilgimi çekti. Bereketli mahsuller dilerim.
Uzun uğraşlar sonu elde ettiğim İçi dışı kırmızı elma çeliğini yaptığımız aşı sonunda tuttuğunu görmek mutluluk verdi.
Altı ay sonra bahçe böyle karşıladı.
Kuşkonmazlarda hazır hale gelmişler. Yemek olmayı bekliyorlardı.
YeniGine
27-05-2017, 23:20
Sayın hk50 maşallah bahçeniz çok güzel karşılamış sizi. Çok şükür kavuşmuşsunuz bahçenize, hoşgelmişsiniz.
Bahçenize torunlarınız da geliyorlar, Cezayir menekşesi zehirli bir bitki imiş.
Sayın hk50 maşallah bahçeniz çok güzel karşılamış sizi. Çok şükür kavuşmuşsunuz bahçenize, hoşgelmişsiniz.
Bahçenize torunlarınız da geliyorlar, Cezayir menekşesi zehirli bir bitki imiş.
Sayın YeniGine,
Çok teşekkür ederim.Bahçede olmak bana huzur veriyor,sıhhat veriyor.verilen emeklerimizin karşılığını çoçuklarımıza torunlarımıza ,eşe dosta fazlası ile veriyor.
Çalışmalarımız genelde torunlar için.Onlar gelinçe bahçenin içi doluyor.
Bu sezon yapılan aşı çeliği çiçek aştı.
Sayın hk50,
Birkaç özel mesaj atmıştım ama görmediniz herhalde. Müsait olduğunuzda bahçenizi ziyaret etmek isterim. Kolay gelsin.
Sayın hk50,
Birkaç özel mesaj atmıştım ama görmediniz herhalde. Müsait olduğunuzda bahçenizi ziyaret etmek isterim. Kolay gelsin.
Sn Poizer.Ne zaman arzu ederseniz buyrun.Özelden telefonumu yazdım.
Bahçemizin yeni güvenlik sorumlusu.Minnoş
Siyah sarımsağım tohum vermiye başladı.
Sayın hk50; minnoşa bayıldım çok tatlı maşallah...
O sarımsak tohum saplarını mutlaka değerlendirin güzel yemek olur ^^
[QUOTE=dongyul;1511684]Sayın hk50; minnoşa bayıldım çok tatlı maşallah...
O sarımsak tohum saplarını mutlaka değerlendirin güzel yemek olur ^^[/QUOTE
Çok teşekkür ederim Sn dongyul.
Sarımsak saplarını genelde kurutup toz haline getiriyorum.Sonrada torunların çorba ve yemeklerinde kullanıyoruz.
Kuş burnu seven fromdaşlardan ön teklif alınır.Zira doğal gölümüzün etrafındaki kuşburnuları inadına çoğaldı.İnadına çiçek aştı.
s.serdar
25-06-2017, 01:56
Bahçemizin yeni güvenlik sorumlusu.Minnoş
Yerim ben onu. :D
Emrin olur.Torunlar gelip gidince adrese teslim kargoda.
Gül hatmilerimizin yedi renginden biri olan beyaz gül hatmi ilk çiçek açan oldu.
Dededen kalma 100 yıllık bahçe evinimizi gül ve sarmaşık korumada yarışıyorlar.
Bahçemizin koruma sorumlusu ile hatıra fotoğrafı.
Bir zaamanlar fi tarihi değil 15-20 yıl önce peynirin dönmesi için doldurulur kilerde kum içine gömülür 3 ay sonra peynir dönmüş olarak kahvaltıda yenirdi.
Şimdiki gibi on günlük küp peyniri değildi.
Torunlardan bir tanesi Güvenlik sorumlusu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Torunlardan bir tanesi Güvenlik sorumlusu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sayın Hk50,
Peki bu sizin tatlış miniş güvenlik sorumlusundan kim sorumlu olacak 😀
Sayın Hk50,
Peki bu sizin tatlış miniş güvenlik sorumlusundan kim sorumlu olacak 😀
Sayın Milla
Bizim güvenlik sorumllusunun (Torunların hatırı için)sorumlusu hanım.Sabahtan akşama kadar bahçede minnoş takip edilir..
Sayın Milla
Bizim güvenlik sorumllusunun (Torunların hatırı için)sorumlusu hanım.Sabahtan akşama kadar bahçede minnoş takip edilir..
Sayın hk50,
Allah hanımınıza kolaylıklar versin :) Maşallah çok güzel, ona çok iyi bakın. En iyi dostunuz olacağına eminim. Adını da öğrensem harika olacak :))
Sayın hk50,
Allah hanımınıza kolaylıklar versin :) Maşallah çok güzel, ona çok iyi bakın. En iyi dostunuz olacağına eminim. Adını da öğrensem harika olacak :))
Sn Milla Hakkikaten o kadar sıkıntılıki bahçede sürekli gözümüz üzerinde .Kuyuyamı düştü havuzamı düştü.beklenmedik bir yere girdide çıkamadımı,
Yen idikilen fidelerin dibinimi kazıyor.
Sonra ekmek yemiyor.kek çörek kuruyemiş gibi şeylerle karnını doyuruyor.
İsmine gelince Torunun biri Minnoş diyor.
Bir diğeri Kömür diyor.Bir diğeride karakız diyor.Kendi isteğinide öğrenemedik.
Yöresel ismi camız eriği.Hakiki yerli ve klasik eriklerimizden.
Bahçemizdeki bir gölek kenarı
"Çelik" sözcüğünün yerine "Kalem" kullanılsa daha iyi olurdu, diye düşünüyorum.
"Çelik" sözcüğünün yerine "Kalem" kullanılsa daha iyi olurdu, diye düşünüyorum.
Sn şippin;
Biliyorsunuzki aşı yapmada kullanılan dalçıklara yöre yöre farklı isimler kullanılıyor.Bizim bölgedede Çelik,kalem,aşılık gibi isimler kullanılır. Kullanılmasında bir mahsur yok.
Bahçenin güvenlik sorumlusu büyüdü
muratcolak
12-10-2017, 09:54
en alttakinin türü nedir.
Hepsi çok güze bu arada
en alttakinin türü nedir.
Hepsi çok güze bu arada
En alttakinin türü Stargin
Bahçede meyvelerin olgunlaşması toplanması sıra ile oluyor.Bir ton erikten sonra elmalara sıra geldi.
Geçen yıl Tüccarlara kızıp bahçede yetişen bütün meyve ve sebzeleri kurutup toz haline getirmişdim.Bu yıl bu işi birazda ilerletip 45 çeşit meyve ve sebze tozu yaptım. Ispanağı sevmiyen torunlar ıspanak yediğini bilmeden çorbaya kaşşık sallıyorlar.
Son olgunlaşan eriklerimiz kurutuldu.
Gilaburularda olgunlaşdı
bende Gilaburu yetiştimek istiyorum çok güzelmiş
Dutlubahçe
07-11-2017, 09:08
Geçen yıl Tüccarlara kızıp bahçede yetişen bütün meyve ve sebzeleri kurutup toz haline getirmişdim.Bu yıl bu işi birazda ilerletip 45 çeşit meyve ve sebze tozu yaptım. Ispanağı sevmiyen torunlar ıspanak yediğini bilmeden çorbaya kaşşık sallıyorlar.
Bu kurutma ve toz haline getirme işini nasıl yapıyorsunuz, biraz açıklayıcı bilgi verebilir misiniz?
portorikolu
07-11-2017, 12:35
Bu kurutma ve toz haline getirme işini nasıl yapıyorsunuz, biraz açıklayıcı bilgi verebilir misiniz?
Ben de merak ediyorum ve sonra bu tozları nasıl tüketiyorsunuz? Mesela yeşil fasulye, karnabahar vb ?
Sn Dutlubahçe.
Meyve ve sebzeleri (Olgunlaşan)yıkadıktan sonra Doğrayıp güneşde kurutuyorum (Ayrıca kurutma makınasındada olur.) Öğütme makınasında öğütüyorum.Eledikten sonra kullanıma hazır oluyor.
Örneğin;
Ben de merak ediyorum ve sonra bu tozları nasıl tüketiyorsunuz? Mesela yeşil fasulye, karnabahar vb ?
Sn portorikolu,
Bu tozlarıkarşım olarak genelde sebze yemeklerini beğenmiyen (örneğin benim torunun biri fasulye ve soganı sevmiyor.Normalde yemiyor.Ancak annesi tozları çorbasına katıyor fakında olmadan o bitkilerden alması gereken vitaminleri almış oluyor.) insanlariin yiyeçeklerine çeşni olarak karıştırılıyor.bilhassa sebzeler karışım olarak yemeklere.Meyveler pastalara keklere v.s. dogal karışım olarak kullanılıyor.Bu arada şekerdende uzak duruluyor.
Kurutma düzeni.
Meyve sebze kurutmak için.
Bahçeden son olarak ayvaları kuşburnunu toplayıp ayrılmıya hazırlanırken İlkbaharda dönünce hazır olsun diye sarımsağı ektik.Yeni çilek fideleri ile kuşkonmaz fidelerinide diktik.
Sonbaharın geldiğinin belirtileri
celalamca
20-11-2017, 12:24
.. İlkbaharda dönünce hazır olsun diye sarımsağı ektik.Yeni çilek fideleri ile kuşkonmaz fidelerinide diktik.
Kuşkonmaz fidelerini nereden satın aldınız?
Kuşkonmaz fidelerini nereden satın aldınız?
Sn celalamca,
Kuşkonmazı altı senedir bahçemde ekiyorum..Bu nedenle tohumuda fideyide kendim yetiştirip dikiyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.