View Full Version : hk50 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
Pencere önünde çilek güzel bi fikir bende denesem mi????
[QUOTE=hanndan;1103836]Pencere önünde çilek güzel bi fikir bende denesem mi????[/QUOTE
Sn hanndan,
Teşekkür ederim,İlk zamanlar bende olurmu olmazmı diye teretdüt içindeidim.Netiçede beklediğimden ve umduğumdan iyi netiçe verdi.Şu andada ikinçi çiçeklerini açtı.
Denemekte fayda var derim.Olmazsa bahçede toprakla buluşturulur.
Saygılar.
Buda beyaz pitaya.
İlginç bir meyvesi var,tadı nasıl acaba?
İlginç bir meyvesi var,tadı nasıl acaba?
Bol çekirdekli.Biraz yerelması ,biraz elma.biraz dut.tadı vardı.Uzakdoğudan geldi.Netiçe ne olaçak merakla bekliyoruz.
Sn hk50 Bahçeye gidilmedimi.Köydeki bahçenin fotoğraflarını ne zaman göreçeğiz ?
Sn hk50 Bahçeye gidilmedimi.Köydeki bahçenin fotoğraflarını ne zaman göreçeğiz ?
Yakında Sn nes51
Kahverengi,Yeşil,Okşijen
Cymbelina
20-03-2013, 17:21
Sayın hk50, bahçenize dönmediniz mi henüz? Halen İstanbul'da mısınız? O tatlı mı tatlı Nehir'den (torununuzdan) ayrılmak zor geldi belki de:) Ama bahçeniz de sizi bekliyor, bizler de merak ediyoruz.;)
Pencere önü.
Sizin çilek pencere önü çileği olmuş.;)
Sayın hk50, bahçenize dönmediniz mi henüz? Halen İstanbul'da mısınız? O tatlı mı tatlı Nehir'den (torununuzdan) ayrılmak zor geldi belki de:) Ama bahçeniz de sizi bekliyor, bizler de merak ediyoruz.;)
Sn Cymbelina,Bahçeye döndük ama Kıştan kalmalarla uğraşıyoruz.
Teşekkür eder saygılar sunarım.
YeniGine
06-05-2013, 01:28
Sayın hk50, sizi merak edince sayfanıza bir bakayım dedim. Ve gördüm ki çok şükür 29.03 tarihi itibari ile bahçeye dönmüşsünüz. Sevindim!..
Tabi ki bahçe işleri şimdi yoğun, çok çalışmak gerek haklısınız. Ama yine de o zamandan beri nerelerdesiniz, ne yaparsınız?.. Bize de bir haber etseniz.
Kolay gelsin, görüşürüz inşallah...
Sayın hk50, sizi merak edince sayfanıza bir bakayım dedim. Ve gördüm ki çok şükür 29.03 tarihi itibari ile bahçeye dönmüşsünüz. Sevindim!..
Tabi ki bahçe işleri şimdi yoğun, çok çalışmak gerek haklısınız. Ama yine de o zamandan beri nerelerdesiniz, ne yaparsınız?.. Bize de bir haber etseniz.
Kolay gelsin, görüşürüz inşallah...
Sn YeniGine
Çok teşekkür ederim.eksik olmayın.
Evet doğrudur.Bahçeye döndük ama bahçe büyük olup çeşitte çok olunca ne yapaçağını şaşırıyorsun.Bu vesile ile bazı faaliyetleri ihmal ediyorsun.Ancak sizler gibi dostlarıda unutamıyorsun.
Yakın bir zamanda sanal dostlukların devamı için buluşmak dileği ile.
Saygı sevgi ve hürmetler.
Kuşburnu ağaçlarımız çiçek açtı.
YeniGine
06-06-2013, 00:00
Sayın hk50 merhaba; nihayet geldiniz, hoşgeldiniz. Evet bundan sonra bahçe fotoğrafları ile devam inşallah...
Teşekkür ederim Sn YeniGine.İnşallah devamı gelir.
Çiçek açmıya daha çok var.
Yetişme mevsiminde yağmur seven bitkiler için Manuel yağmur yağdırma bölümümüz.
YeniGine
07-06-2013, 23:57
Sayın hk50 maşallah yine gül hatmileriniz büyümüşler. Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim üzerinde tomurcuğu var fakat bu sene tohumdan yetiştirdiklerim hâlâ minicik fide halindeler. Ne zaman büyüyecekler de çiçek açacak onlar?
Sayın hk50 maşallah yine gül hatmileriniz büyümüşler. Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim üzerinde tomurcuğu var fakat ]bu sene tohumdan yetiştirdiklerim hâlâ minicik fide halindeler.[/COLOR][/COLOR] Ne zaman büyüyecekler de çiçek açacak onlar?
Sayın YiniGine,
Bu yıl tohumdan yetiştirdiklerin bu yıl için çiçek açmazlar Önümüzdeki yıl çiçek beklenir.Saygılar.
Sn. hk50 iklim koşullarına göre değişiyor. Bizim burda ektiğiniz yıl çiçeklerini görürsünüz çünkü sezon uzun. Bir tane bizim bahçemizde de çıkmış nerden gelmişse tohum, şu anda tomurcuk var üzerinde.
Sn. hk50 iklim koşullarına göre değişiyor. Bizim burda ektiğiniz yıl çiçeklerini görürsünüz çünkü sezon uzun. Bir tane bizim bahçemizde de çıkmış nerden gelmişse tohum, şu anda tomurcuk var üzerinde.
Sn h_dogan,
Elbette,orası Adana .Bizim dört ay yazımız .Rakım 1500 Sizin on iki ay yazınız var.
Saygılar
Bahçenin bir bölümünü yabancı ottan temizliyene kadar diğer tarafta büyüyor.
Bahçede her şey birbirinin içinde
Bitkilerde nizam intizam arama.
Bahçenin bir bölümünü yabancı ottan temizliyene kadar diğer tarafta büyüyor.
Bu konuda çok haklısınız. Ben yetişemiyorum otlar müthiş hızlı büyüyorlar, bilerek eksek acaba böyle büyürler mi? :D
Bahçemizde yabancı otla müçadele asla yabancı ot ilaçları ile olmamaktadır.
Mücadele Orak ve Tırpan la yapılmaktadır.
Dağ muşmulası,Cam ve Üzüm bağı köklendirme çalışmalarımızdan .
sn.hk50, bahçeniz ve saksıda çilekleriniz çok hoş maşallah.
Sn. hk50 çimlenen bademlerin köklerini budayıp mı diyorsunuz yoksa bu halleriyle mi dikiyorsunuz?
sn.hk50, bahçeniz ve saksıda çilekleriniz çok hoş maşallah.
Teşekkür ederim Sn hira.Bir şeyler yapmıya çaışıyoruz.
Saygılar
Sn. hk50 çimlenen bademlerin köklerini budayıp mı diyorsunuz yoksa bu halleriyle mi dikiyorsunuz?
Sn h_dogan,
Kum içinde çimlene bademleri olduğu gibi dikiyorum.Budama veye başka bir işlem yapmıyorom.
Saygılar
Organik sarımsak.(Haziran sonu söküleçek)
Bademler çağla olmaktan çıktı.
Çiçeklerde peşpeşe açmıya başladı.
Arkadaşlar lütfen her şeyi kendi bahçenizde paylaşmayın...
Cevapları herkesin yararına olsun diye yazıyorsanız, sorularınızı doğru başlıklarda sormalısınız. Diyelim ki böyle yapılmadı, soruyu alıntılayıp olması gereken başlıkta cevaplamanız çok yararlı olacaktır. Hayır duası alacaksınız :)
Bir soru ve cevabı taşıdım...
http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638-44.htm#post1169045
Meyve bahçemizin çiçekleri.
Çiçeklerin dilinden az çok anlıyorum ama iş isimlerine gelince bilmiyorum.Öğrenip
Çiçeklerin dilinden az çok anlıyorum ama iş isimlerine gelince bilmiyorum.
Yardımcı olayım :)
Burada sorabilirsiniz:
Bu Bitkinin Adı nedir? (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
Yardımcı olayım :)
Burada sorabilirsiniz:
Bu Bitkinin Adı nedir? (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
Sn malina,
Yardımlarınıza teşekkür ederim.Sağolun.
O bölümü bilmiyorsanız diyorsanız?Biliyorum.Biliyorumda da.
Ancak. İki kafadar banka soymuşlar.Biri diğerine demişki,
-Arkadaş ne kadar para çaldık ? şunu bir sayalım.
Arkadaşı demişki.
-Boş ver saymayı fuzuli yorulmuyalım.Biraz sonra Televizyonlar söyler.Yarında gazeteler yazar.
Benimkide o hesap o bölüme girmiye kendime eziyet saydımki,Nasılolsa frumdaşlarda bir bilen olurda ismini söyler diye düşündüm herhalde.
Saygılar.
YeniGine
16-06-2013, 00:08
Meyve bahçemizin çiçekleri.
Sayın hk50, tabi ki bahçe her zamanki gibi harika... Bu çiçekler hüsnü yusuf mu, yoksa karanfil mi? İnşallah, sitemizin değerli üyelerinden bana hüsnü yusuf fideleri geldi diktim fakat henüz çiçeğini göremedim. İnşallah, nasipse ayırt edebilmeyi umuyorum.
Sayın hk50, tabi ki bahçe her zamanki gibi harika... Bu çiçekler hüsnü yusuf mu, yoksa karanfil mi? İnşallah, sitemizin değerli üyelerinden bana hüsnü yusuf fideleri geldi diktim fakat henüz çiçeğini göremedim. İnşallah, nasipse ayırt edebilmeyi umuyorum.
Sn YeniGine,
Çiçekler Hüsnü Yusuf.Özel bir bakım gerektirmiyor.Nereye dikersen dik tutyor.Tabi toprak asitli ve tuzlu olmamak şartı ile.Çok yıllık.Bakımı yapılşdığı müddetçe gelişiyor,büyüyor.
Hürmetler.
Bu yıl Badem meyvesi yılı sanırım.
Geçen yıldan kalma maydanoz.Biçilmeyinçe çiçek açmıya başladı.Bir hayli tohum olur.
Bahçenin meyvelerinden bir kaçı
Bahçedeki çiçeklerden renkler.
Kestane ağaçımız.Henüz meyveleri yok
Elma ağaçından kayısı ağaçı çıkarsa?
Çileklerin en küçüğü yaz boyunca çilek veriyor.
YeniGine
22-06-2013, 00:17
Sayın hk50; peki o elmadaki kayısı fidesi ne olacak?
Sayın hk50; peki o elmadaki kayısı fidesi ne olacak?
Sn YeniGine,
Elma ve kayısı başlarına olumsuz bir şey gelmediği müddetçe beraber büyüyeçekler .
Yeni diktiğim Hünnap ağaçı
Bahçenin kayalık bölğesi.
YeniGine
23-06-2013, 23:28
Sayın hk50; beraberce büyüyecekler olmasına çok sevindim. Güzel... Büyüsünler inşallah!..
Çiçekler,elmalar.erikler.
YeniGine
25-06-2013, 23:34
Sayın hk50; maşallah mahsüller iştah açıcı, ellerinize sağlık, afiyet olsun...
Sayın hk50; maşallah mahsüller iştah açıcı, ellerinize sağlık, afiyet olsun...
Sn YeniGine,
Teşekkür ederim.
Arzu ederseniz ve Esenler otogarından alabilirveye aldırabilirseniz ne kadar isterseniz o kadar gönderebilirim.
Erik,kayısı.turp.maydanoz.roka.kuzuoğlağı,dereotu, semizotu,yeşilsogan,sarımsak vs vs.
Gölgesinde oturduğumuz Söğüt ağaçı.
YeniGine
03-07-2013, 23:31
Sayın hk50; evet biliyorum kesinlikle gönderirsiniz çok teşekkür ediyorum, sağolun, emeklerinize sağlık...
Bozulan kirazlarımız.Yurt dışına gidiyor.
Gül fatma,Gül hatmi,Kaynana çatlatan.
YeniGine
06-07-2013, 00:06
Sayın hk50; siz de görünce hatırlarsınız geçen seneden, gülhatmi çok sevdim özellikle sizdeki kırmızıyı sevmiş idim. Onun için yaz sonuna doğru yol kenarında gördüğüm hatmiden tohum aldım ve hemen diktim. Rengi pembe çıktı görmüşsünüzdür bahçe sayfamda. Şimdi ona baktıkça sizi hatırlıyorum. Çok da güzel oldu; sayenizde!.. Teşekkürler...
s.serdar
06-07-2013, 01:22
Roka ve kuzuoğlağı.
Üffffff. Yanında rakı, balık gerekli. :D
YeniGine
06-07-2013, 01:30
Ama mekân Sayın hk50'nin bahçesi olmalı.
Bol hasatlar benim de çok sevdiğim meyvelerden biri (gerçi hepsini severim o ayrı:D ). İnşallah fiyatı da sizi memnun eder.
Sayın hk50; siz de görünce hatırlarsınız geçen seneden, gülhatmi çok sevdim özellikle sizdeki kırmızıyı sevmiş idim. Onun için yaz sonuna doğru yol kenarında gördüğüm hatmiden tohum aldım ve hemen diktim. Rengi pembe çıktı görmüşsünüzdür bahçe sayfamda. Şimdi ona baktıkça sizi hatırlıyorum. Çok da güzel oldu; sayenizde!.. Teşekkürler...
Sayın YeniGine,
Gördüm ve gülhatmiyide hatırlıyorum.Gülhatmi kendine özel bir konumu var.Alınan tohumdan aynı rengi elde edemiyorsunuz.Zira bende on renk oldu.Her yıl yeni renkler oluşuyor.Aynı yerden çıkan gülhatmi geçen yılın rengini vermiyor.Önümüzdeki yıl rengi değişirse şaşırmayınız.
Sn s.serdar.
Yanında istediklerin var.
İstersen burada.
Sayın Hk50 herşey cok güzel görünüyor ellerinize saglık maşallah kirazları görünce içim gitti valla :D aklıma gelmişken acaba siz turplar için özel bişi uyguladınızmı gübre falan ? bizim turplar dan bir tane yedik sonra hemen cicege durdu burdaki komsum ciceklerini kes gelişimi devam eder dedi ama emin degilim birde size sorayım cicekleri keselim mi ne dersiniz ?
Arzu ederseniz buralardan biri olabilir.
Balığı dogal göletimizden yakalar burada pişirir oçakbaşı alemide yapabilirsiniz.
Kapımız açık ,buyrun.
Bol hasatlar benim de çok sevdiğim meyvelerden biri (gerçi hepsini severim o ayrı:D ). İnşallah fiyatı da sizi memnun eder.
Sn h_dogan.
Kg 2.800 TL verdik .
Memnun olsakda olmasakda sağlıkla harçamak en güzeli.
Saygılar.
Sayın Hk50 herşey cok güzel görünüyor ellerinize saglık maşallah kirazları görünce içim gitti valla :D aklıma gelmişken acaba siz turplar için özel bişi uyguladınızmı gübre falan ? bizim turplar dan bir tane yedik sonra hemen cicege durdu burdaki komsum ciceklerini kes gelişimi devam eder dedi ama emin degilim birde size sorayım cicekleri keselim mi ne dersiniz ?
Sayın nesli60,
Teşekkür ederim.
Turplar için özel bir uyğulamamız yok.Kimyasal hiç bir şey kullanmayız.Çiftlik güpresi iki sefer çapa,bol su.
Çiçekleri kesmek netiçeyi değiştirmiyor.Yapılması gereken tohum.İlksene alınan tohumlardan ekildiği zaman %80 çiçekleniyor.Nacizane şunu tavsiye edebilirim.
Bu yıl çiçeklenmemiş turp toprak içinde saklıyorsunuz.İkinci yıl turpu topraga ekiyorsunuz.Ondan çıkan tohumları alıp ekerseniz çiçeklenme ortadan kalkıyor.Taze taze yiyorsunuz. Afiyet olsun.
Bahçede meyve ağaçları ile uğraşmaktan artan zamandada çiçek ve güllerle uğraşıyorum.
12 ayın 8 ayı Çilek meyvemiz bulunur.
YeniGine
08-07-2013, 00:55
Sayın YeniGine,
Gördüm ve gülhatmiyide hatırlıyorum.Gülhatmi kendine özel bir konumu var.Alınan tohumdan aynı rengi elde edemiyorsunuz.Zira bende on renk oldu.Her yıl yeni renkler oluşuyor.Aynı yerden çıkan gülhatmi geçen yılın rengini vermiyor.Önümüzdeki yıl rengi değişirse şaşırmayınız.
Sayın hk50; evet çok doğru demişsiniz. Gördüğünüz hatmi pembe renk açmış idi bugün bir baktım ki diğer kök çok istediğim renk kırmızı açmıış... ki aynı tohumdan ikisi de. Tabi tahmin edersiniz ne kadar sevindiğimi... Site sayfamda paylaştım zaten.
Ve yıldızlarınız; tohumdan mı yetiştirmiştiniz onları. Ben nisan ayında tohum ektim ve hepsi çimlendi gibi ben de dağıttım isteyene, beğenene şimdi de pişmanım tabi. Yıldızlarınız da çok güzel olmuşlar maşallah!.. Ellerinize sağlık.
Büyük küçük boy papatyalar
Sayın hk50; evet çok doğru demişsiniz. Gördüğünüz hatmi pembe renk açmış idi bugün bir baktım ki diğer kök çok istediğim renk kırmızı açmıış... ki aynı tohumdan ikisi de. Tabi tahmin edersiniz ne kadar sevindiğimi... Site sayfamda paylaştım zaten.
Ve yıldızlarınız; tohumdan mı yetiştirmiştiniz onları. Ben nisan ayında tohum ektim ve hepsi çimlendi gibi ben de dağıttım isteyene, beğenene şimdi de pişmanım tabi. Yıldızlarınız da çok güzel olmuşlar maşallah!.. Ellerinize sağlık.
Sayın YeniGine,
Bizde yıldız çiçeğinin diğer bir adıda Patetes çiçeğidir.Normall olanı ile aşılı olanları mevcuttur.Bunların tohumunu kassım ayında bir kova içine topraktan sökerek toprakla koruz.Soguk almıyaçak aşırıda sıçak olmuyaçak (Sıçak yer olursa hemen çilleniyor) bir odada bahara kadar saklarız.Baharında ekeriz.
Bu gördükleriniz geçen yıldan toprak altında kalıpda soguk almamış tohum ürünleridir.Normalde daha çiçek açmasına bir ay var.
Aşılı olanlarda çiçek açarsa inşallah paylaşırım.
Saygılar.
YeniGine
12-07-2013, 00:19
Sayın hk50; teşekkürler. Bu sene benim de 5-6 yıldız çiçeğim oldu. (Tohumdan yetiştirdim onları) Çok da sevdim. O halde kasım ayına kadar bir sorun yok, kasım ayı gelince soğanlarını çıkarıp serin bir yerde saklayacağız... Topraktan çıkartmasak da olabiliyorlar demek ki. Aşılı olanlardan hiç anlamıyorum, paylaşımlarınızı inşallaah bekliyorum.
s.serdar
12-07-2013, 04:01
Hala bir davet gelmedi. :(
Hala bir davet gelmedi. :(
Kapımız açık dedik ya Sn s.serdar.
1854-1856-1857 nolu mesajlarda görülen yerlerden yer beğenirsenir,çilinğir sofrasını oraya kurabilirim.
70 lik Amasya elması ağaçlarımız hala elma vermeye devam ediyor.
Ahududular reçel ve pasta olaçaklar
tekomusti
12-07-2013, 21:27
Afiyet bal olsun hocam
Esen kalın
Alabaşlar kendilerini göstermiye başladılar.
Olurmu olmazmı derken ? Sumak ağaçımız oldu ve çokça meyve vermiye başladı.
Ödemiş nere ? İçmeli kasabası nere ?Fooğrafları gördüğüm üzüm bağ çubuklarını getirdip diktim.Ürün vermiye başladılar.2012 de salkım uzunluğundaki rekor 66 cm.2013 de ne olaçak Yeni rekor?
Ha deyinçe maalesef Kuşkonmaz yetişmiyor.Sabır istiyor.Emek istiyor.Şu andaki görüntüler 2 yaşındaki kuşkonmazlar.Bu yılda ürün yok.Bir yıl daha bekliyeçeğiz.
Minarislim
15-07-2013, 14:45
Ödemiş nere ? İçmeli kasabası nere ?Fooğrafları gördüğüm üzüm bağ çubuklarını getirdip diktim.Ürün vermiye başladılar.2012 de salkım uzunluğundaki rekor 66 cm.2013 de ne olaçak Yeni rekor?
Sayın hk50 bu ne biçim asma imiş. maaaşallah kırkbir kere maaşallah.Budama zamanı çelik isterim.Sizde olan bizdede olur galiba.;)
Üzümlerinizin maşallahı var. Seyrek tutmuş gibi görünse de daha kaliteli üzüm olacağı kesin. Çok sık olanların meyveleri küçük oluyor sizin üzümler şimdikten harika görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sumak ağacını daha önce hiç görmedim Adana'da da yetişir mi acaba?
Sayın hk50 bu ne biçim asma imiş. maaaşallah kırkbir kere maaşallah.Budama zamanı çelik isterim.Sizde olan bizdede olur galiba.;)
Teşekkür ederim Sn Minarislim.
Budama zamanı ne kadar çelik isterseniz o kadar çelik gönderebilirim.Hatta köklendirilmiş 0larak da olabilir.
Üzümlerinizin maşallahı var. Seyrek tutmuş gibi görünse de daha kaliteli üzüm olacağı kesin. Çok sık olanların meyveleri küçük oluyor sizin üzümler şimdikten harika görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sumak ağacını daha önce hiç görmedim Adana'da da yetişir mi acaba?
Sn h dogan,
Bu üzümün yöresel adı parmak üzümü imiş.Sofralık olarak kullanılıyor ama bol sulu olduğu için Pekmezide güzel oluyor.
Sumak ağaçını ben bilerek alıp dikmedim.Ya tutarsa dedim.oda tuttu.Adanada neden yetişmesin? diyorum ama aşırı sıçağa karşı tepki ne olur Denemekde fayda var derim.
Bahçede meyve yetişimi sıra usulu gidiyor.
Çilek-Can eriği-Kiraz-Dut-Kayısı-Vişne derken sıra şeftaliye geldi.
Kabaklar hangi çeşit? Maşallah çok güzel görünüyorlar.
Kabaklar hangi çeşit? Maşallah çok güzel görünüyorlar.
Sn h dogan,
Niğde ve Borda halk arasında Bor kabağı deniyor.Tohum alırkende tane hesabı alıyorsun.Tohum satan beş adet yeter dedi,tanesi bir milyon TL.Diğerlerinin veriminede bakılırsa 10 kişilik kalabalık bir ailenin yazlık kabak ihtiyaçını karşılar
gibime geliyor.
Reçellik vişneleri topladık .
Kompostoluklar şişelere doldu.
Bunlarda reçel olaçakmış.
Bahçede doğal olarak yetişen sabah sefası.
s.serdar
21-07-2013, 02:09
Kapımız açık dedik ya Sn s.serdar.
1854-1856-1857 nolu mesajlarda görülen yerlerden yer beğenirsenir,çilinğir sofrasını oraya kurabilirim.
Sayın hk50.
Nazik cevabınız ve güzel önerileriniz maalesef dikkatimden kaçmış, özür dilerim.
YeniGine
21-07-2013, 02:34
Sayın hk50; maşallah ben zaten hasat fotoğraflarına bayılıyorum, severek izliyorum. Bereketi bol olsun inşallah... Afiyet, bal şeker olsun...
Sn h dogan,
Niğde ve Borda halk arasında Bor kabağı deniyor.Tohum alırkende tane hesabı alıyorsun.Tohum satan beş adet yeter dedi,tanesi bir milyon TL.Diğerlerinin veriminede bakılırsa 10 kişilik kalabalık bir ailenin yazlık kabak ihtiyaçını karşılar
gibime geliyor.
Tohumlar geleneksel mi peki? Normalde hibritlerin adeti yaklaşık 10-20 kr arasında değişiyor.
Sayın hk50.
Nazik cevabınız ve güzel önerileriniz maalesef dikkatimden kaçmış, özür dilerim.
Olabilir Sn s.serdar,
Canınız sağolsun.
Sayın hk50; maşallah ben zaten hasat fotoğraflarına bayılıyorum, severek izliyorum. Bereketi bol olsun inşallah... Afiyet, bal şeker olsun...
Fotoğraflar güzelde Sn YeniGine.
Birde bu sıçaklarda çalışmak olmasa.Ama mecburiyet var,dalda koyamazsın.
Dileklerinize teşekkür ederim.
Tohumlar geleneksel mi peki? Normalde hibritlerin adeti yaklaşık 10-20 kr arasında değişiyor.
Tohumlar geleneksel yöresel tohummuş.Tohumları gözlüğün üstünden bakan nesli tükenmekde olan bir ihtiyar satıçıdan aldım.Bir kaç seneye kadar yok olur,bulamazsınız kıymetini bilin diyede tembih ediyordu.
Marul tohum vermiye hazırlanıyor.
Alabaş tohumu olgunlaşmaya başladı
Tohumlar geleneksel yöresel tohummuş.Tohumları gözlüğün üstünden bakan nesli tükenmekde olan bir ihtiyar satıçıdan aldım.Bir kaç seneye kadar yok olur,bulamazsınız kıymetini bilin diyede tembih ediyordu.
O zaman tohumu alırsınız değil mi? ;)
ayhan219
22-07-2013, 18:11
Sn hk gerçekten asmaya hayran kaldım çelik zamanı ben de isterim ama gerçekten isterim budama yaparken hatırlarsanız sevinirim
kolay gelsin kompostolukları beüendim
kavanozda kompostolukları nasıl saklıyorsunuz yapılışını anlatırmısınız
ayhan219
22-07-2013, 18:15
Sn h dogan,
gibime geliyor.
Kabak verimi müthiş eğer hibrit değilse tohum takasda dağıtım yapmanızı isterim
ayrıca üzüm çelikleri ni göndereceğiniz zaman birkaç tane de kabak tohumu isterim
saygılar
O zaman tohumu alırsınız değil mi? ;)
Elbette Sn h doğan,
Sn hk gerçekten asmaya hayran kaldım çelik zamanı ben de isterim ama gerçekten isterim budama yaparken hatırlarsanız sevinirim
kolay gelsin kompostolukları beüendim
kavanozda kompostolukları nasıl saklıyorsunuz yapılışını anlatırmısınız
Sn ayhan219,
Budama zamanı ne kadar istersen o kadar gönderirim.Tek sorun unutma.Not alıyorum ama ne olur ne olmaz?Hatırlatmakda fayda var.
Vişnenin saklanmasına gelince,Yıkanmış ve sabları ayıklanmış vişneler kavanoz şişelere konup su ile dolduruluyor.Bir çay kaşığı toz şeker atıp ağzını kapatıyıorsun.Sonra bir kazan içine dolu şişeleri yerleştirip su koyuyorsun.Kazan içindeki su 1.5 saat kaynatıyorsun.Sonra öylece soğumaya bırakıyorsun.Sonra şişeleri serin bir odaya alıyorsun.Böylece iki yıl tazeliğini korumuş oluyor.
Kabak verimi müthiş eğer hibrit değilse tohum takasda dağıtım yapmanızı isterim
ayrıca üzüm çelikleri ni göndereceğiniz zaman birkaç tane de kabak tohumu isterim
saygılar
Kabak hibrit değil Sn ayhan219.
Tohumunu alabilsek.Elbette gönderirim.
Tohumdan çıktı beşinci yılında çeviz verdi.
Bu yıl Kuşburnu çok olacak gibi ,ama toplanırsa.
Yer kirazımız meyveye döndü.
Vişnenin mevsimlik arkadaşı
Yabancı otlar arasında kalmış tatlı biber.
Geçmişi hatırlatanlar önce
YeniGine
25-07-2013, 00:36
:) Çok güzeller Sayın hk50; çimler biçilmiş, ellerinize, yüreğinize sağlık...
:) Çok güzeller Sayın hk50; çimler biçilmiş, ellerinize, yüreğinize sağlık...
Sn YeniGine,
Teşekkür ederim.Bu basit uğraşlarda olmasa herhalde bahçeyi terkederiz.Zira sıkıntı büyüklerde.Bir tarafı biçiyor,çapalıyor,yoluyorsun,diğer tarafda yemyeşil yabancı otlar gelişiyor ki, işte ozaman illallah çekiyorsun.
Sarımsaklar sökülmeğe başladı.Toprakdan çıktığı an.
botanik83
25-07-2013, 20:06
sarımsakları yiyerek uzun ve sağlıklı yaşamanızı dilerim.
Bu günlerde bizim bahçenin vitrindekiler yabancı otlar.
Pekmezlik üzümlerde gelişmiye başladı.
sarımsakları yiyerek uzun ve sağlıklı yaşamanızı dilerim.
Sn botanik83,
Teşekkür ederim.Sağolun.Hepimizin uzun ve sağlıklı yaşaması dilekletrinize aynen katılarak.
İşe yarıyaçak bölüm oluşmuya başladı.
Sarmalık asma yaprakları toplanıyor.
Daldan koparılarak yapılmış.
turkankaragoz
27-07-2013, 20:24
Afiyet olsun Sn hk50. İnsanın kendi yetiştirdiği de ne tatlı olur. Emeğinize ellerinize sağlık.
edelvays58
27-07-2013, 20:35
Çok güzel bahçeniz var sayın hk50. Orada olmak istedim şimdi. O yeşilliklerin içinde yürümek ve arada o güzel meyvelerden ağzıma atmak. Yüreğinize, emeğinize sağlık.
fikreteren
28-07-2013, 03:48
Sayın hk50 gerçekten bahçede iş bitmiyor. Her gün bir şeyler çıkıyor. Geçen seneki selden sonra biz asmalardan yaprak alamıyoruz. Acaba balçık mı bozdu yoksa çevre unsurlarımı çözmüş değilim.
Afiyet olsun Sn hk50. İnsanın kendi yetiştirdiği de ne tatlı olur. Emeğinize ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sn turkankaragöz,
Bunca emek bunca yorgunluk, yetişdirdiğinle mutluluğa dönüşüyor.Allah isteyen herkese nasip etsin.
Saygılar
Çok güzel bahçeniz var sayın hk50. Orada olmak istedim şimdi. O yeşilliklerin içinde yürümek ve arada o güzel meyvelerden ağzıma atmak. Yüreğinize, emeğinize sağlık.
Sağolun Sn edelvays58,
Hayalerinizi gerçeğe dönüştürmek zor değil,buyrun misafirimiz olun.
Hürmetler.
Sayın hk50 gerçekten bahçede iş bitmiyor. Her gün bir şeyler çıkıyor. Geçen seneki selden sonra biz asmalardan yaprak alamıyoruz. Acaba balçık mı bozdu yoksa çevre unsurlarımı çözmüş değilim.
Sayın fikreteren,
Her zaman sel sularının getirdiği mil bitkilere zarar veriyor.Gelişim duruyor.Yeterli büyüme olmuyor.Ne kadar su verirsen ver sulanan bitki yeterli besini alamıyor.Bu nedenle,
Bitkinin etrafıda yanmış çiftlik güpresi Kavakağaçı talaşı dere kumu ile karışım yapılarak milli toprakla karıştırıp topraktaki mil oranını yeterince azaltmak ve
yeterli diğer besin maddelerini (Fulvik asit ,Hümik asit ) rastgele zamanda değilde uygun olan zamanda vermekdir.
Saygılar.
YeniGine
28-07-2013, 23:49
Ohhh Sayın hk50; mahsül bereketi bol, afiyet olsun...
Bahçenin Genel koordinatörü göreve başladı.
Bahçenin bekçişine gerekli talimat veriyor.
dağçiçeği
31-07-2013, 22:54
Sayın Hk50 yetiştirdiğiniz mahsülden yapılanlar her zaman daha tatlı olur. Sağlıkla sefasını sürmenizi dilerim.
Genel kordinatör de çok tatlı maşallah. Allah bağışlasın.
YeniGine
31-07-2013, 23:35
Sayın hk50 mahsulünüz bol ve bereketli olsun inşallah... Genel koordinatörünüze de maşallah; Allah bağışlasın. Bekçiniz de çok tatlı ve sevimli imiş. Ona da maşallah!..
Sayın Hk50 yetiştirdiğiniz mahsülden yapılanlar her zaman daha tatlı olur. Sağlıkla sefasını sürmenizi dilerim.
Genel kordinatör de çok tatlı maşallah. Allah bağışlasın.
Sayın dağçiçeği,
Çok teşekkür ederim.Elbette kendi yetişdirdiğin gibisi varmı?İşinde zevki orda.
Bütün uğraşlar uzaklardan gelen torunlar için diyebilirim.
Sağolun.
Sayın hk50 mahsulünüz bol ve bereketli olsun inşallah... Genel koordinatörünüze de maşallah; Allah bağışlasın. Bekçiniz de çok tatlı ve sevimli imiş. Ona da maşallah!..
Teşekkür ederim Sayın YeniGine,
Eksik olmayın.Hepimizinkilerle beraber sağlık sıhhat versin yaradan.
Boy 1,20 m.Dikildiği yıl meyve vermiye başladı.Yıl sapıtmaz.
Özel bir gayret sarfetmedik renklerin oluşumu için.
Meyveleri olgunlaşmıya başlayınca Diğer meyve ağaçlarının yanında görünümü değişiyor.
Grant Smitler kendilerini göstermiye başladı.
Bizde domatesler yeni kendini göstermiye başladı.
Çanakda (Toprak) yapılacak türlü için Biber ve kab.ak
hepsi cok guzel sn hk50
elinize saglik afiyet olsun.)))
Çanakda (Toprak) yapılacak türlü için Biber ve kab.ak
artik yaptiginiz yemeginde resmini koyarsiniz.:D
artik yaptiginiz yemeginde resmini koyarsiniz.:D
Teşekkür ederim Sn yağmur.
Çanağın resmini Oruçtan sonra inşallah.
YeniGine
05-08-2013, 00:38
Oh oh!.. Sayın hk50 maşallah!.. Ürünler, hasatlar; reçeller ben bu paylaşımlara bayılıyorum. İnsanın kendi emeğini, meyvesini sebzesini toplayıp yemeğini, salatasını, reçelini, salçasını yapmak kadar güzel birşey yoktur bence... Rastgelsin, Allah'ım afiyetle tüketmeyi nasip etsin inşallah...
Hepsi birbirinden harika gözüküyor Sayın hk50
Maşallah demeden bir alt resme geçilmiyor..... Mahsulünüz bol olsun...
Doğanın verdiklerinin bereketi bol oluyormuş. Yaşadıkça gördük bizde....
Teşekkür ederim Sn yağmur.
Çanağın resmini Oruçtan sonra inşallah.
merakla bekliyorum resimleri ,kolay gelsin.))
Oh oh!.. Sayın hk50 maşallah!.. Ürünler, hasatlar; reçeller ben bu paylaşımlara bayılıyorum. İnsanın kendi emeğini, meyvesini sebzesini toplayıp yemeğini, salatasını, reçelini, salçasını yapmak kadar güzel birşey yoktur bence... Rastgelsin, Allah'ım afiyetle tüketmeyi nasip etsin inşallah...
Sayın YeniGine,
Biz bu bahçeyi yapmak istediğimizde amatörce bir kaç çeşit meyve ağaçı .Belli sebze çeşitleri olsun.Hanımın bir kaç çeşit çiçeği olsun diye başlamıştık. Ki bu gün Sadece meyve ağaç çeşidi yetmiş beş adeti geçti.Öyle oluncada reçellikler marmelatlıklar turşuluklar v.s v.s. Arka arkayada olgunlaşmıya başlayınca, Giderler sürekli çoğalıyor.
Saygılar.
Hepsi birbirinden harika gözüküyor Sayın hk50
Maşallah demeden bir alt resme geçilmiyor..... Mahsulünüz bol olsun...
Doğanın verdiklerinin bereketi bol oluyormuş. Yaşadıkça gördük bizde....
Satın FKY100,
Çok teşekkür ederim.
Bahçede çeşit çok olup arka arkaya olgunlaşmıya başlayıp tez zamanda hükmü geçince bizde acilen paylaşalım diyoruz.O sebepden peş peşe geliyor.
Evet doğanın verdiğini başka bir şeyin vereceğini sanmıyorum.Bir tohum bin tohum oluyor.
Bitkiler arasında kıskançlık çekememezlik de olmayınca rahat ediyorsun.Onlarla uğraşmak insana huzur veriyor.
Saygılar.
merakla bekliyorum resimleri ,kolay gelsin.))
İnşallah yakın zamanda.
Kuşkonmaz üçüncü aşamada.
Bölgemizde İngiliz eriği deniyor.
YeniGine
05-08-2013, 23:32
Sayın hk50; maşallah ne kadar güzel işte, Allah'ım bereketini arttırsın daha çok olsun, afiyetle tüketin inşallah... Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Nisan ayında elime geçen üzüm çekirdeklerini ekmişdim.Netiçe
Bunlarda badem çekirdeğinden.
Doga ile iç içe olmak bumudur?
YeniGine
10-08-2013, 00:16
Süpeer!.. Evet harika bir ortam, doğa ile içiçe olmak budur bence Sayın hk50. Bu görüntüyü de çok sevdim, ben de küçüklüğümde Turhal'da Dazya Çayı vardır orada bu tür anılarım çoktur aklıma geldi. Hey gidi günler hey!..
Süpeer!.. Evet harika bir ortam, doğa ile içiçe olmak budur bence Sayın hk50. Bu görüntüyü de çok sevdim, ben de küçüklüğümde Turhal'da Dazya Çayı vardır orada bu tür anılarım çoktur aklıma geldi. Hey gidi günler hey!..
Sayın YeniGine,
İnsan bazan vay be der.Dalar gider.Her şey dün gibi.Unulmuyanlar veya hatırlananlar az ve öz olur ama onlar çok kıymetli anılardır.İşte bu nedenledirki bir fotoğraf,bir resim,bir olay,bir hadise insanı alıp yıllar öncesine,çoçukluğuna ,gençliğine götürüveriyor.Yanlışsam düzelt.
İhtiyarlığıda hatırlatacak bir şey bulunamıyor.Ve insan ihtiyarlığınahiç hatırlıyamıyor.
Basit, sade, ucuz ama, insanı mutlu etmiye yetiyor.
YeniGine
11-08-2013, 23:45
Sayın hk50; evet gerçekten çok haklısınız; aynı dediğiniz gibi sizin fotoğrafınızla gençliğimde gittiğimiz Dazya Çayı geliverdi işte aklıma.
Basit, sade, ucuz demişsiniz fakat bence hiç de öyle değil, böyle güzelliklere bence değer biçilemez. Çok güzel çok. İyi ki gitmişsiniz, gönlünüze sağlık, mutluluğunuz daim olsun inşallah...
Sayın hk50
üzüm çekirdeğinden ektiğiniz asmanın üzümü olacak mı? Yoksa sadece yaprak mı olacak?
Sayın hk50; evet gerçekten çok haklısınız; aynı dediğiniz gibi sizin fotoğrafınızla gençliğimde gittiğimiz Dazya Çayı geliverdi işte aklıma.
Basit, sade, ucuz demişsiniz fakat bence hiç de öyle değil, böyle güzelliklere bence değer biçilemez. Çok güzel çok. İyi ki gitmişsiniz, gönlünüze sağlık, mutluluğunuz daim olsun inşallah...
Yaşamdan zevk almanın değişik bir uyğulaması Sayın YeniGine.
Sayın hk50
üzüm çekirdeğinden ektiğiniz asmanın üzümü olacak mı? Yoksa sadece yaprak mı olacak?
sSayın FKY100,
Üç yıl önce tesadüfen yetişdirdiğim asmanın bu gün için üzümü var.Bunların akibeti ne olur şimdiden bir şey söylüyemiyeçeğim.
Bu vesile ile merakımızda giderilmiş olmazmı?
sSayın FKY100,
Üç yıl önce tesadüfen yetişdirdiğim asmanın bu gün için üzümü var.Bunların akibeti ne olur şimdiden bir şey söylüyemiyeçeğim.
Bu vesile ile merakımızda giderilmiş olmazmı?
İşyerinde Manisa Salihliden arkadaşım var. Bize çekirdekten yetişen asmanın üzümü olmaz demişti de o yüzden sordum. Benim bahçemin kenarında ve 1-2 yerinde asma var. Bende kuşların ağzından düşen çekirdektendir diye düşünüp sadece yaprak olacak sandığım için sordum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız bende merakımı gidermiş olurum.
Çekirdekten yetişenlerin neden meyvesi olmasın ki? Bütün bitkiler gibi asma da çekirdekten üretilebilir ama ismine doğru çeşit çıkmaz o ayrı konu. Çekirdekten üretim daha çok ıslah çalışmalarında kullanılıyor. Çelikten ya da aşı ile yetiştirilenden geç meyve verir ve nasıl bir çeşit çıkacağı şansınıza artık.
Çekirdekten yetişenlerin neden meyvesi olmasın ki? Bütün bitkiler gibi asma da çekirdekten üretilebilir ama ismine doğru çeşit çıkmaz o ayrı konu. Çekirdekten üretim daha çok ıslah çalışmalarında kullanılıyor. Çelikten ya da aşı ile yetiştirilenden geç meyve verir ve nasıl bir çeşit çıkacağı şansınıza artık.
Bunu söyleyen arkadaşımın bu konuda bilgisi olduğunu düşünerek inanmıştım. Eğer deneyimlerinizle sabitse bu hususa çok sevindim. Demek ki benimde ileride bir sürü üzümüm olacak.... Meyvesinin cinsi de şansımıza .....:)
Dedemin bahçesinin kenarlarında çekirdekten büyüyen asmalar vardı, üzümlerin rengi tam simsiyah olmadı ama gayet lezzetliydiler. Baya da üzüm oluyordu, kuşlardan ne kalırsa biz de yiyorduk tabi. Nerde o eski günler dermişim. :D
merhaba . Benim evin önünde çekirdekten yetişen üzüm var. Çok güzel meyveleri oluyor
Bunlarda ekşi dut çekirdeğinden. Kuruyemişçiden aldığım kurumuş dut meyvesini ılık suda bir müddet beklekditen sonra ovaladığımda çekirdekleri çıktı.Sağlam olan çekirdekler suyun tabanında kaldı.onları alıp ektim.Üç yaşında.Önümüzdeki bahar bahçenini münasip yerine dikeceğim.
Bu çilekde çekirdekten .Manavda görüpde aldığım çileklerden bir kaç tanesini ılık suda bekletip ovalıyarak çıkan çekirdekleri ektim.Torf içinde çıkıp küçük saksılara aldım.Bir yıl sonrada maşalaya taşıdım.Üçünçü yılda meyve verdi.
Arkadaşlar bu üzüm çekirdeğinden çıkan asmaların meyve verip vermiyeçeğini ve tadının ne olacağını bu işin uzmanı değilde tecrübelisi olan 80 yaşındaki hacı emmiye sorduğumda Üzümün kendi orijinal ise aynı lezette üzüm alabilirsiniz dedi.
Bunuda sizlere duyurmuş oluyum.
Arkadaşlar bu üzüm çekirdeğinden çıkan asmaların meyve verip vermiyeçeğini ve tadının ne olacağını bu işin uzmanı değilde tecrübelisi olan 80 yaşındaki hacı emmiye sorduğumda Üzümün kendi orijinal ise aynı lezette üzüm alabilirsiniz dedi.
Bunuda sizlere duyurmuş oluyum.
Sayın hk50;
Tüm bu duyduklarımla ne kadar mutlu oldum söyliyemem.... Bahçemin kenarında 2 adet asma var bu şekilde.... Onları bahçe çitine sarıp büyüteceğim, 2 adette konteynerin kenarında çıkmış onlar henüz 2-3 yaprak... Onlara da gözüm gibi bakayım ....
İnşallah üzümü olunca sizlerle paylaşacağım.:)
Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir.
Sonuçta meyve alacağınız kesin. ;)
Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir.
Sonuçta meyve alacağınız kesin. ;)
İşin güzel tarafı bu bahsettiğim asmaların hiçbirini biz ekmedik. Doğada bir canlı vasıtasıyla taşınmış çekirdeklerden yetişme.... Bizim diktiğimiz asma çubukları ayrı....
Benim Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği sayfasında kendi sayfam var oraya ekleyeceğim resimleri.. Hafta sonu çekersem ilave ederim haftaya...Bu arada bu sayfada kendime yeni bir yer açsam daha iyi olacak sanırım...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.