Bağlan

View Full Version : hk50 / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

hk50
12-09-2012, 14:57
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.

Tamam .Teşekkür ederim.denizakvaryumu.

mrduran
12-09-2012, 18:28
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.

Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.

Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

hk50
12-09-2012, 20:06
Merhaba Sayın Hk50,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.

Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.

Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar

Türkan
12-09-2012, 20:22
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel

hk50
13-09-2012, 18:22
Merhaba Sayın Hk50,

Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran,
Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri
1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek.
2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç
3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak.
4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli.
5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak.
6.Nohut Kuru yemeklik.
7.Maydanoz.
8.Turşu tozu.
9.Toz şeker.

hk50
13-09-2012, 18:44
Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz.
Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek.
Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek.
İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak.
Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak.
Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor.
Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek.
Döndüğü kokusundan anlaşılıyor.
Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek.
Bilmem anlatabildimmi ?
Saygılar.Hürmetler.

hk50
13-09-2012, 18:51
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel

Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.

hk50
13-09-2012, 19:22
Buda şişe turşusu

hk50
13-09-2012, 20:08
Şişe Turşunun içindekiler.

hk50
13-09-2012, 20:26
Gel keyfim geeeeel.
(Ben demiyorum.O yatanlar diyor)

mrduran
13-09-2012, 23:08
Merhaba Sayın Hk50,

Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.

Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar

Evet sanırım bunlar.

Ama yediğimde lezzet bulmamıştım.

Sizinkiler çiğden nasıllar..?.

Saygılarımla lütfen.

s.serdar
14-09-2012, 00:46
Çok teşekkürler efendim,

Sanayii tipi imiş. Bana büyük gelir.

Sizin geniş aileniz için uygun.

Ben garip kuş, sadece 3 evlat sahibi olarak...))).

Sayın mrduran.

Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum.

331343
Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş.

Saygılarımla.

nılgun_dogan
14-09-2012, 01:25
Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor.

hk50
14-09-2012, 13:33
hk50/Köydeki bahçenin 2013 yılı Gelir gider bütçesi ile kalkınma proğramını görüşmek için toplanılmamışdır.
2013 yılı Çilek fidesi sorunlarını ve yetiştirmek için toplanılmışdır.
Gündem.

hk50
14-09-2012, 13:59
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.

smnunal
14-09-2012, 14:21
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.

Sayın hk50,

Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun.

limon_sever
14-09-2012, 14:32
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/331388d1347623350-015.jpg

Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :)

hk50
14-09-2012, 20:22
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :)

Sn limon sever
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum.
Saygılar.

Türkan
14-09-2012, 20:28
Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.

benimki iyi abicim.ananemin sorunlari vardi ama sukurler olsun gecti.merak ettiginiz icin cok tesekkur ederim.gercekten burda cok iyi dostlar kazanmisim.hepinizi cok seviyorum.saygilar sevgiler.

hk50
14-09-2012, 20:50
Beyaz açur

hk50
14-09-2012, 20:56
Yeşil açur

mrduran
14-09-2012, 20:56
Sayın mrduran.

Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum.

331343
Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş.

Saygılarımla.

Sayın S.Serdar,

Teşekkürler önerinize efendim.

Resimdeki alet çekirdek ayıklama işini beceremez gibi geliyor bana, ya da 2 domateste çekirdek haznesi dolacak kadar minik:))).

Ucuz etin yahnisi misali....

Sizin 75 TL. lik aparat bence daha ömürlüktür. Bence seçimde iyi düşünün. Az öz, geç fakat kaliteli.

Bizde çekirdekler ayıklanmadı, yemekte kullanılacağı içinmiş(hafif tembellik kokuyor...). Küçükken hatırladığım; kevgirden geçirilir, kalan posa+çekirdekler elle sıkılıp sobada yakacak olarak kullanılmak üzere yumuklar halinde güneşte kurutulurdu.O kadar fazla salça yapılırdı, düşünün.

Zaman ve iklim(dilim domates kurutması olmuyor İzmir 'de mesela-belki terasta-veya biz beceremiyoruz eskisi gibi), ilaveten maddiyat salça yapımımızı etkiledi.

Hoş bunlar uysa, balkonumuz uymayacak. Dört tarafımız balkon, lâkin daimi güneş gören tek balkon ve de çok dar...). Beton hayatı, bilirsiniz.

Biz sizden daha acemiyiz yani...

Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Afiyetler olsun efendim.

Saygılarımla lütfen.

hk50
15-09-2012, 13:03
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

hk50
15-09-2012, 13:28
Güle sorma.

hk50
15-09-2012, 13:36
Renklerin yarışı.

mrduran
15-09-2012, 19:55
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hk50
16-09-2012, 12:11
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.

hk50
16-09-2012, 12:46
Bahçenin son erik çeşidi.

hk50
16-09-2012, 12:54
Taş merdivenlerin önü.

hk50
16-09-2012, 12:59
Bahçenin elmalarıda olgunlaşıp dökülmüye başladı.
Bu elmalar kimyasal güpre ve ilaç kullanılmadığı için küçük olur.Ama lezzeti harika.

mrduran
16-09-2012, 18:11
Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.

Üzüm Reçeli;

Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim)

Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar).

Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır.

Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş.

Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş:))).

hk50
16-09-2012, 19:52
Sayenizde üzümden reçel yapmayıda öğrendik.Sn mrduran
Çok teşekkür ederiz.

hk50
16-09-2012, 20:01
Kışlık (sarı pateteeeees diye pazarlamaçıların bağırarak duyurdukları)pateteslerin söküm sezonu başladı.

hk50
16-09-2012, 20:08
Son turfanda konservelik yeşil fasulyelerimiz.

hk50
16-09-2012, 20:15
2012 Senesinin ikinci ürünü Ahududu.

hk50
16-09-2012, 20:26
Bahçemizin en büyük domatesi ile sofralık domatesleri.

denizakvaryumu
17-09-2012, 12:56

Tiger melon

hk50
17-09-2012, 14:35
Mısır pişirmek için yanıyor.

hk50
17-09-2012, 14:43
Su damlaçıklarının bahçeye kavuşma sefası

hk50
17-09-2012, 14:51
Et süt ve güpre ihtiyaçlarımızıda bunlar karşılıyor.
Komşuda pişiyor,bizede düşüyor.

hk50
17-09-2012, 14:55
Bademlerde yavaş yavaş kendini göstermiye başladı.

s.serdar
17-09-2012, 16:10
Su damlaçıklarının bahçeye kavuşma sefası

Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama bu tür spray ve rotorlar güneş ışıklarından gizlenmek ve toprağa gömülü olarak kullanılmak üzere imal edilmişlerdir. Yüzeyde uzun süreli kullanımda kılıf ömrü azalıp çatlama ve kırılmalara yol açabilmektedir.

332047

Yenisi alt tarafı 20-25 TL her sene bir tane alır koyarım derseniz sorun değil. Ancak 15 -20 adet sprayı her sene yenilemek yüksel maliyet doğurabilir.

hk50
17-09-2012, 19:26
Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama bu tür spray ve rotorlar güneş ışıklarından gizlenmek ve toprağa gömülü olarak kullanılmak üzere imal edilmişlerdir. Yüzeyde uzun süreli kullanımda kılıf ömrü azalıp çatlama ve kırılmalara yol açabilmektedir.

332047

Yenisi alt tarafı 20-25 TL her sene bir tane alır koyarım derseniz sorun değil. Ancak 15 -20 adet sprayı her sene yenilemek yüksel maliyet doğurabilir.

Sn s.serdar.
Ya sizin kullandıklarınız değişik,ya anormal para ödemissiniz.Çünkü ben bunun tanesini 2 TL ye aldım.3 yıldırda kullanıyorum.Büyügü var,küçüğü var.
Tek yönlüsü,çift yönlüsü var.Bir kısmını Bursa dan bir kısmını Niğde den aldım.
Kırıldığı falanda yok.
Ançak bende çok çeşit olduğu için o gün sulayaçağım yerin özelliği ve kullanaçağım suyun miktarına göre uygulama yaparım.ilerde çeşitleri fotoğraflarım inşallah.
Saygılar.

hk50
17-09-2012, 20:04
Gündevre (Ayçiçeği)

hk50
17-09-2012, 20:10
Armut

hk50
17-09-2012, 20:16
Elma hakıı

s.serdar
17-09-2012, 20:33
Sn s.serdar.
Ya sizin kullandıklarınız değişik,ya anormal para ödemissiniz.Çünkü ben bunun tanesini 2 TL ye aldım.3 yıldırda kullanıyorum.Büyügü var,küçüğü var.
Tek yönlüsü,çift yönlüsü var.Bir kısmını Bursa dan bir kısmını Niğde den aldım.
Kırıldığı falanda yok.

Sayın hk50.

Ben Rainbird veya Gardena markalarını kullanıyorum. KDV'si bile sizin verdiğiniz rakamdan daha çok tutuyor. Almanya ve Hollanda'da sorduğumda Türkiye'den daha pahalı olduğunu biliyorum. Her iki markada dünya çapında bilinen ve yaygın olarak kullanılan ürünler. Bahçeye gittiğimde yakın çekim görüntülerini alıp bir karşılaştıralım. Sizinki ile eğer aynı özelliklere sahipseler, kazığın hasını yediğimiz kesin.

hk50
17-09-2012, 20:37
Yükseklerin Gül fatması.

hk50
17-09-2012, 21:03
Sayın hk50.

Ben Rainbird veya Gardena markalarını kullanıyorum. KDV'si bile sizin verdiğiniz rakamdan daha çok tutuyor. Almanya ve Hollanda'da sorduğumda Türkiye'den daha pahalı olduğunu biliyorum. Her iki markada dünya çapında bilinen ve yaygın olarak kullanılan ürünler. Bahçeye gittiğimde yakın çekim görüntülerini alıp bir karşılaştıralım. Sizinki ile eğer aynı özelliklere sahipseler, kazığın hasını yediğimiz kesin.

Sn s.serdar.
Şu anda kaldığımız ev bahçenin içinde olduğu için.hemen aşağı inip markalarına baktım.Üst tarafda Rainbird yazıyor.Büyükler 5 TL Küçükler 2 TL ye alınmış.Yukarıdaki 2TL küçükler içinmiş.Düzeltmiş oldum.Özür dilerim.
Almanya,Hollanda ve diğer avrupa ülkeleri bençe en pahalı ülkelerdir.
Türkiyemizde iş yeri kira bedelleri asronomik rakamlı yerlerden alış veriş edilmediği müddetçe ucuz mal bulunur.
İçlerindeki yaylarıda söktüm.Püskürtme alanı arttı.
En son kurduğunuz çümleyi saygıdan dolayı yazamamışdım.
Saygılar.

hk50
17-09-2012, 21:15
Kuş bakışı

hk50
18-09-2012, 13:09
Çilekler Kış geç kalırsa ikinci ürünü vereçekler.

hk50
18-09-2012, 13:14
Sonbahar Şeftalisi

hk50
18-09-2012, 13:20
Domatesler ayrılıyor.(Turşuluk,Salçalık,Sofralık.Konservelik. ve çöplük)

gurolyavuz
18-09-2012, 19:32
Bademlerde yavaş yavaş kendini göstermiye başladı.
gittiğimizde yiyemedik ama,demekki o zaman daha olgunlaşmamış,

gurolyavuz
18-09-2012, 19:34
Domatesler ayrılıyor.(Turşuluk,Salçalık,Sofralık.Konservelik. ve çöplük)

turşuluk domatesleri dört gözle bekliyoruz,

gurolyavuz
18-09-2012, 19:37

mükemmel ellerinize sağlık,bu ürünleri ortaya çıkarmak tüm yorgunluğu aliyordur herhalde,

gurolyavuz
18-09-2012, 19:39
hala elmaları yiyoruz

mrduran
18-09-2012, 20:29
hala elmaları yiyoruz

Merhabalar Sayın Hk50,

İki ayaklılar ortaya çıkmaya başladılar:))).

Çalışıp ta hak edenlerden midirler, yoksa ziyareti hasat zamanına denk getiren ''teşkilattan'' mıdırlar?:)))). Sağ olsunlar.

Cümleten sağlıkla inşallah.

Banko 2.nci şık bence.

Saygılarımla lütfen.

hk50
18-09-2012, 21:22
Ağaçta olsa yaşlılık başa bela.

hk50
18-09-2012, 21:30
Merhabalar Sayın Hk50,

İki ayaklılar ortaya çıkmaya başladılar:))).

Çalışıp ta hak edenlerden midirler, yoksa ziyareti hasat zamanına denk getiren ''teşkilattan'' mıdırlar?:)))). Sağ olsunlar.

Banko 2.nci şık bence.

Saygılarımla lütfen.

Sn mrduran
Birşeyler yazaçaktımki,radyoda Rahmetli Hamiyet Yüceses 'Gezdiğim dikenli aşk yollarında' söylüyor.
Saygılar.

s.serdar
19-09-2012, 09:54
.
Üst tarafda Rainbird yazıyor.Büyükler 5 TL Küçükler 2 TL ye alınmış.Yukarıdaki 2TL küçükler içinmiş.

Bahçeyi alıp Niğde'ye mi taşısak :confused:

Parası değilde, büyük şehirlerde insanın enayi yerine konuluyor olması üzüyor.

mrduran
19-09-2012, 11:11

Hiç üzülmeyiniz, yerinmeyiniz lütfen.

Hangimiz o kazıktan yemedik ki.

Enayi lafınıza katılmıyorum ama. O kazık atan/sanan; enayi aslında.

O ve onlar gibilere 2.nci kez şans tanırsak biz ancak oluruz...

Binilen dal kesilir mi..?

Kesen enayi bence.

Niğde konusunda size güveniyorum, araştırmacı yönünüz dolayısı ile, beni de hesap edin. Ama tilkili yerden....:))). Dağ manzaralı....

Saygılarımla lütfen.

suivant
19-09-2012, 12:58

Kullandığınız ekipmanın aynı olduğunu düşünmüyorum. Belki taklit işi olabilir. Ama aşağıda vereceğim linkte rainbird fiyatları zaten uçuk. Aslında işe yarıyor ve dayanıyorsa marka önemli değil.

Rainbird Fiyat Listesi (http://www.peysaj-sulama.com/2009fiyatlistesi.pdf)

hk50
19-09-2012, 19:13
Kahvehaneye gelen müşteriye ocakçı sormuş.Çay demlimi olsun diye ?
Adamda.Demini boşver çanağı büyük olsun demiş.
Benim içinde marka önemli değildi yeterki suyu atsın.Ama şu anda önemli oldu.

hk50
19-09-2012, 19:36
Doğrusu hangisi?

hk50
19-09-2012, 19:42

Sn s.serdar
Ne zaman arzu edersen başımız üstünde yerin var.Ama pire için yorgan yakılırmı? Takdir sizin.

hk50
19-09-2012, 20:05
Ne araban.Ne katın.Nede yatın,onu hiç ilğilendirmez.Varsa yoksa Clasik dogal Dört çekeri Mehmet Ali Celal beyin.

hk50
19-09-2012, 20:11
Acılı sos için kırmızı büberimizde hazır.

Halil Önen
19-09-2012, 20:33
Acılı sos için kırmızı büberimizde hazır.

Tarif var mı?..;)

hk50
19-09-2012, 22:05
Tarif var mı?..;)

Tarifi Sn Halil Önen,
Domates,büber salçası,Açı büber (Yeşil veya Kırmızı),sarımsak,maydanoz. Hepsi kıyma makinasında çekiliyor.Çekildikten sonra tencerede katılaşana kadar kaynatılıyor.Sonra tuz ve zeytin yağ ilave edilip karıştırılıyor. cam kavanozlara konuyor.Yerken ceviz kekik karabiber ilave edilerek yeniyor.
Afiyet olsun.

hk50
19-09-2012, 22:18
Patetes çiçeği.

s.serdar
19-09-2012, 23:34
Kullandığınız ekipmanın aynı olduğunu düşünmüyorum. Belki taklit işi olabilir. Ama aşağıda vereceğim linkte rainbird fiyatları zaten uçuk. Aslında işe yarıyor ve dayanıyorsa marka önemli değil.

Rainbird Fiyat Listesi (http://www.peysaj-sulama.com/2009fiyatlistesi.pdf)

Sayın suivant.

2009 yılı da olsa, rainbird fiyat listesi linkini bulup, vermiş olmanız çok işime yaradı. Çok aramama rağmen böyle bir listeye internet ortamında ulaşamamıştım. Verdiğiniz listedeki fiyatlar kadar ürün yelpazesi ve az da olsa teknik özelliklerinin belirtiliyor olması çok güzel. Çok işime yaradığını bir kere daha belirtmeden geçemeyeceğim.

Sayın hk50 nin eklediği resimden görebildiğim kadarı ile söz konusu aparatın benim düşündüğüm gibi pop-up rotor değil değil sprey olduğu açıkça görülüyor. Spreylerin verdiğiniz listedeki fiyatı 3.90 ile 4.38 $ arasında gözüküyor. 2012 yılı itibariyle 6 ila 8 lira arası gibi bir şey. Bende satın almış olmakla birlikte, henüz monte edip kullanmadığım bu spreylere 10 lira kadar para ödemiştim.

Benim konuya ilişkin pop-up rotor olarak ön gördüğüm 20-25 liralık aparatların, verdiğiniz linkteki liste fiyatları 15-23 $ arasında gözüküyor Buda en az 25 ila 40 türk lirası ediyor. Dolayısı ile bende verdiğiniz listeye göre fazla kazık yememişim gibi gözüküyorum. Bayağı sevindim az kazıklandığım için. :D

Saygılarımla.

s.serdar
19-09-2012, 23:44

[/URL]

Bildiğim kadarı ile Türkiye'de Rainbird'in alternatifi Gardena. O da Rainbird'den en az % 25 daha pahalı. Umarım artık İsrail, USA ve A.B markaların tekeli kırılır.

s.serdar
20-09-2012, 01:34
veya ya da

hk50
20-09-2012, 19:28
veya ya da

....Yemiye devam edilir.

hk50
21-09-2012, 18:42
Biberler salça yapımı için çekime hazırlandı

hk50
21-09-2012, 18:51
Salça yapımı oçakda kaynatılmıya başladı.

hk50
21-09-2012, 19:01
Salça olurken açılı yapmak için ikinci oçak yandı.

hk50
21-09-2012, 19:19
Kedilerden kurtarabilirsek.

hk50
21-09-2012, 19:24
Kediler genel kurul toplantısına gelmediler.Mangal kokusuna,

hk50
22-09-2012, 14:25
Üretici olmakmı zor?
Tüketici olmakmı zor?
Türkiyemizde?

hk50
22-09-2012, 14:40
Adları nedir?

hk50
22-09-2012, 21:44
Bahçemize gelen beklenmedik ziyaretçi

Halil Önen
22-09-2012, 23:11
Bahçemize gelen beklenmedik ziyaretçi

Yakışıklıymış...;)

YeniGine
22-09-2012, 23:22
Çok güzelmiş Sayın hk50 ziyaretçiniz. Sayın hk50 siz benim sokak köpeklerimin fotoğrafına baktınız mı? Size birkaç kez dedim fakat; haklarında hiçbir yorum alamadım sizden.

hk50
23-09-2012, 14:03
Çok güzelmiş Sayın hk50 ziyaretçiniz. Sayın hk50 siz benim sokak köpeklerimin fotoğrafına baktınız mı? Size birkaç kez dedim fakat; haklarında hiçbir yorum alamadım sizden.

Sn YeniGine
Baktım. Bence yardımların en kutsalını yapıyoırsunuz.Sağolun

hk50
23-09-2012, 14:33
Buda İçmelinin Garip Hasanı.
2012 yılında diktiğim on adet ceviz fidanı,Büyüyeçek Ceviz meyvesi vereçek.Cevizleri sataçağız.Parasını garip Hasana vereçeğim.Garip Hasanda o para ile yuva kuraçak.
Her gün cevizler büyüdümü diye bakmıya gelir.

Cevizlerden ümüdü kesen Garip Hasan Başlık parası biriktirmek için Ayakkabı boyaçılığına başladı.

hk50
23-09-2012, 14:47
Romen güzeli elma.

tuya
23-09-2012, 16:05
sayın hk50buradan bakınca üretici olmak istiyor insan;) dalından kopan elmanın tadını kaçımız biliyoruz ki sizin elmalara bakınca kokusunu düşündümde şimdi muhteşem olmalı:rolleyes: salçalar ve acı sos da harika görünüyor size komşu olmayıı ne çok istedim şimdi bilemezsiniz eee ne demişler komşuda pişer bizede düşer:p sahi adres neydi sayın hk 50:D

hk50
24-09-2012, 08:57
sayın hk50buradan bakınca üretici olmak istiyor insan;) dalından kopan elmanın tadını kaçımız biliyoruz ki sizin elmalara bakınca kokusunu düşündümde şimdi muhteşem olmalı:rolleyes: salçalar ve acı sos da harika görünüyor size komşu olmayıı ne çok istedim şimdi bilemezsiniz eee ne demişler komşuda pişer bizede düşer:p sahi adres neydi sayın hk 50:D

Sn tuya;
Üretici olmak o kadarda zor değil,istenirse saksıda Kiraz,elma,Şeftali yetiştiriliyor.Hemde salon veya oturma odsının orta yerinde.
Arzu ederseniz,adres verin salça sos recel göndereyim.Bizim yetişdirdiklerimiz eş dost içindir.Bunların yenmesinden zevk alan insanlarız.
Yenmemesinden ve beğenilmemesinden korkarız.
Bu yazdıklarımı hatır ,için yazılan yazılar sanmayın.
sAYGILAR

hk50
24-09-2012, 09:02
Kış yaklaşırken bahçenin akvaryumu içindeki balıklardan (Japon olan)sizlere ömür.

hk50
24-09-2012, 09:18
Bahçeye sonbahar girmiye başladı.

hk50
24-09-2012, 09:32
Kuşburnu toplanaçak.Reçeli,marmelatı yapılaçak.

tuya
24-09-2012, 19:44
Sn tuya;
Üretici olmak o kadarda zor değil,istenirse saksıda Kiraz,elma,Şeftali yetiştiriliyor.Hemde salon veya oturma odsının orta yerinde.
Arzu ederseniz,adres verin salça sos recel göndereyim.Bizim yetişdirdiklerimiz eş dost içindir.Bunların yenmesinden zevk alan insanlarız.
Yenmemesinden ve beğenilmemesinden korkarız.
Bu yazdıklarımı hatır ,için yazılan yazılar sanmayın.
sAYGILAR

sayım hk 50 sos reçel ve salça göndermeyi düşünmeniz ve samimiyetiniz beni çok mutlu etti;) inanın iletiyi okudugumda kapımda korgo görevlisi ve elinde ev yapımı salça sos reçel görmüş kadar mutlu oldum :eek:ayrıca beğenmemek ne demek yanında parmaklarımıza zarar gelmesinden korkarız :rolleyes: ayrıca sizlere özenerek üretici olmaya karar verdim yurt dışında yaşayan bir komşumun ricası üzerine onun tahminen 400-450 metre kare olan arazisini seneye ekmeyi düşünüyorum ve nacizane sizlerin ve bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum en kısa zamanda bahçe sayfasını açıp resimlerini ekleyeceğim saygılar

hk50
01-10-2012, 17:41
Sarı erikten reçel yapımı.

hk50
01-10-2012, 17:52
Sarı erik reçeli olmuş ve kavanozlara konmuş hali.

hk50
01-10-2012, 18:09
2013 yılı için yapmış olduğum çiçeklikler.

hk50
01-10-2012, 18:20
Şişe turşusu malzemesi.

YeniGine
01-10-2012, 23:11
Merhaba Sayın hk50; bir müddet görünmediniz, hoşgelmişsiniz... Çiçeklikleriniz çok hoş olmuşlar, ellerinize sağlık... Devamını bekliyoruz...

hk50
02-10-2012, 15:02
sayım hk 50 sos reçel ve salça göndermeyi düşünmeniz ve samimiyetiniz beni çok mutlu etti;) inanın iletiyi okudugumda kapımda korgo görevlisi ve elinde ev yapımı salça sos reçel görmüş kadar mutlu oldum :eek:ayrıca beğenmemek ne demek yanında parmaklarımıza zarar gelmesinden korkarız :rolleyes: ayrıca sizlere özenerek üretici olmaya karar verdim yurt dışında yaşayan bir komşumun ricası üzerine onun tahminen 400-450 metre kare olan arazisini seneye ekmeyi düşünüyorum ve nacizane sizlerin ve bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum en kısa zamanda bahçe sayfasını açıp resimlerini ekleyeceğim saygılar

Ne gerekiyorsa o yapılır Sn tuya.
Vede hiç bir karşılık benlentisi içine girilmez.Sanal alemde dostluklar ebedi olsun yeterde artar bile.
Saygılar.

hk50
02-10-2012, 15:05
Merhaba Sayın hk50; bir müddet görünmediniz, hoşgelmişsiniz... Çiçeklikleriniz çok hoş olmuşlar, ellerinize sağlık... Devamını bekliyoruz...

Bir başka deyişle Aleyküm selam Sn YeniGine.
Görünmediğimiz keyften değil meçburiyetten.Çünkü Bilğisayarım arızalanmışdı.
Hürmetler.

hk50
02-10-2012, 15:21
Erkençi Kasımpatı açmıya başladı.

hk50
02-10-2012, 15:28
Sonbahar adım adım yaklaşıyor.

hk50
02-10-2012, 15:36
Çiçek saksısı olaçak taşlar.

hk50
02-10-2012, 15:44
Karadenizli bizim elmamızı yetiştirirse,Bizde onların fındığını yetiştiririz.
Bahçemizde yetişen fındıklar.

KAPTANzst
02-10-2012, 15:48
İşte bu harika...

tuya
02-10-2012, 16:59
Ne gerekiyorsa o yapılır Sn tuya.
Vede hiç bir karşılık benlentisi içine girilmez.Sanal alemde dostluklar ebedi olsun yeterde artar bile.
Saygılar.

Sayın hk50 desteğiniz için teşekkürler efendim ;) birde birşey sormak isterim acaba o turşuluğun içinde görünen minyatür karpuza benzeyen şey nedir çok hoş görünüyorlar :eek: birde turşunuzun tarifini rica etsek çok şeymi istemiş oluruz :rolleyes:

YeniGine
09-10-2012, 01:08
Sayın hk50 yine kayboldunuz... Umarım bilgisayardaki arıza nedendir. Ben alışmışım her gece hk50 bahçesi izlemeye... En kısa zamanda devam diyelim inşallah...

YeniGine
13-10-2012, 02:37
Sayın hk50 halââ yoksunuz ve nerelerdesiniz?.. İnşallah herşey yolundadır...

YeniGine
17-10-2012, 02:02
:( Arkadaşlar Sayın hk50 ile irtibatta olan bir arkadaşımız var mı acaba? Uzun süredir kendisi görünmüyor ve ben merak ediyorum. Görüşüp de bilgisi olan var ise; bizleri de bilgilendirir ise memnun oluruz.

hk50
18-10-2012, 09:07
Sn YeniGine
Basit bir iş nedeni ile uzak kaldım.Bilği vermeden ayrıldığım için özür dilerim.Şu anda döndüm.İnşallah her gece yine izliyeçeksiniz.
Saygılar.

hk50
18-10-2012, 18:00
Eylül ayında bahçeye dolu yağarsa.

YeniGine
18-10-2012, 18:05
Sayın hk50 merhabaa, hoşgelmişsiniz. Sizi gördüğüme sevindim.

Selehattin 67
18-10-2012, 18:05
dolu her şeyi mahvetmiş üzüldüm takdiri ilahi

YeniGine
18-10-2012, 18:06
Ne kadar çok dolu yağmış öyle Sayın hk50.

sarin
18-10-2012, 18:08
Geçmiş olsun

hk50
18-10-2012, 18:36
Devamı

KAPTANzst
18-10-2012, 18:48
hk50 geçmiş olsun
Allah beterinden saklasın

Halil Önen
18-10-2012, 19:35
Eylül ayında bahçeye dolu yağarsa.

Geçmiş olsun dostum. Siz tekrar toparlarsınız her şeyi...

hk50
18-10-2012, 20:54
Hep kendi kendime derimki,her şerde bir hayır vardır.Her şerride hep hayra yormuşumdur.
Bu dolu yağışında da bir hayır aramışımdır.Bir daha ne zaman karnabaharın ortasında dolu tanesi fotoğraf çekeçeğim.Ne zaman çilek saksıları dolu ile dolaçak?

Sn YeniGine,selahattin67,sarin,KAPTANzst,Halil Önen Çok çok teşekkür ederim.İyiki (sanalda olsa)sizleri tanıdım.Eksik olmayın.

YeniGine
18-10-2012, 23:37
:( Çok yağmış dolu mahvetmiş bahçenizi Sayın hk50.
Teşekkürler hk50; ben de sizin gibi bir bahçe sahibini tanımış olmaktan memnunum. Sağolun.

KAPTANzst
19-10-2012, 08:33
Bu üzüntüden biraz olsun tebessüm ettirecek bir fikir geldi aklıma:dilli:

Lahanaya kar suyu değdi lezzeti artmıştır:p

Bizim buralarda öyle denir ve öyledir. Kar yağınca karın altından alınan lahanalar çok lezzetli olur.

Bitkiler yaralanmışmı onu göremedim. Çünkü lahana yapraklarında delik oluşturmamış. Belki ince narin bitkilerde ufak hasar olabilir.
Tekrar geçmiş olsun

attar
19-10-2012, 11:56
mevladan gelene ne denir, üzülmemek elde değil ama, zaman herşeyi halleder, inşaallah daha iyi bahçeniz olur, geçmiş olsun

hk50
19-10-2012, 17:18
Bu üzüntüden biraz olsun tebessüm ettirecek bir fikir geldi aklıma:dilli:

Lahanaya kar suyu değdi lezzeti artmıştır:p

Bizim buralarda öyle denir ve öyledir. Kar yağınca karın altından alınan lahanalar çok lezzetli olur.

Bitkiler yaralanmışmı onu göremedim. Çünkü lahana yapraklarında delik oluşturmamış. Belki ince narin bitkilerde ufak hasar olabilir.
Tekrar geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim Sn KAPTANzst.
Öyle aşırı
üzülmedim.Zira bu tip afet ve olaylara alışık oldugumdan.Almasını bilen Allah vermesinide bilir.
İnşallah dediğin gibi olur.Bizde kar altında kalmamış lahana pek sökülüp yenmez.
Demekki sizin dediğinizinde doğrusu .
Lahana,karnabahar,alabaş gibi geniş yapraklılara zarar vermedi,ançak büber domates,yerkirazı gibi bitkilerin yapraklarını deldi.Hatta bir kısmını kırdı.
Hayırlısdı olsun üreten yetiştiren bizleriz.
Saygılar.

hk50
19-10-2012, 17:33
Dolu dan sonra elmalar.

hk50
19-10-2012, 17:49
Yazdan Sonbahara geçerken.

hk50
19-10-2012, 17:59
Bağ bozumunda meyve yenir diyorum ama.

seyfi0505
19-10-2012, 19:53
geçmiş olsun sizde bu çaba varken herşeyin üstesinden gelirsiniz inşallah
takdir ilahi doganın bir olayı daha iyisi gelir. İnşallah

tuya
20-10-2012, 02:38
Geçmiş olsun sayın hk50 çok üzüldüm Allah beterinden esirgesin ama eminim siz en kısa zamanda toparlarsınız

hk50
20-10-2012, 17:35
Teşekkür ederim Sn Seyfi0505,tuya
Çok şükür hallettik.Zarar görenlerde sonbahar gelmesi nedeni ile yok edileçekti.Hedef 2013 yılının baharına.Allah ömür verirse.

hk50
20-10-2012, 17:56
Sonbahar belirtileri

hk50
20-10-2012, 18:08
Aşagılar yetmeyince

hk50
20-10-2012, 18:22
Yerelması çiçekleri ve kurutulmuya çalışılan dolma biberler.

hk50
20-10-2012, 18:41
Kurbaya gelde hal hatırını sorayım demiyor herhalde?

hk50
21-10-2012, 13:29
Amasya elması biliyorsunuzki her ne kadar Amasya adını alsada daha çok Niğdede yetişiyor.Her bitkide ve meyvede oluşan değişimler maalesef Amasya elmasında da olmuya başladı.
Orjinal özelliği bozulmuya başladı.Zira yeni anaçlar üzerine yapılan aşılarla yetiştirilen fidanlarda oluşan meyveler eski Amasya elması tadını vermiyor.

hk50
21-10-2012, 13:42
Amasya elması bozumu başladı

hk50
21-10-2012, 14:26
Sonbahar dan veda gülleri

hk50
22-10-2012, 12:15
Nur yağarmı ?

hk50
22-10-2012, 12:24
Soguklarmı geliyor?

hk50
22-10-2012, 12:34
Lavlıyaçağız diye mısırı unutmuşum.

hk50
23-10-2012, 09:26
Bahçede sona kalan domates ve biberlerde salça oldu.

hk50
23-10-2012, 09:30
Bahçede güz kavak mantarları.

hk50
23-10-2012, 09:47
Bahçenin son üzümleride pekmez oldu.

attar
23-10-2012, 10:26
maşallah bahçeniz pek bereketli, kolay gelsin

skaraca
23-10-2012, 10:30
Şişe turşusu malzemesi.

Sevgili hemşerim,

Burada ilk fotoğraftaki minik karpuz görünümlü olan nedir? Çiçekten düşmüş minik karpuz mu, başka bir şey mi?

tuya
23-10-2012, 10:49
Sayın skaraca bende sordum ama cevap alamadım ama eminim sabrın sonu selamet cevap gelecek .Sayın hk 50 eşinize selamlar efendim valla marifetli hanım döktürmüş yine salçalar pekmezler afiyetle yiyin inşallah

bahcedenn
23-10-2012, 12:16
Sn. Tuya ve Skaraca, meyve çiçekten düşmüş minik karpuz değil, bu (http://www.agaclar.net/forum/turkiye-ve-dunyada-gundem/15544.htm) başlıkta meyve ile ilgili biraz bilgi bulabilirsiniz. Sn. Hk50 sizi beklemeden ben cevap vermiş oldum ama kusuruma bakmazsınız umarım.
Ben de bahçenizi sessiz takip edenlerdenim. Çok zengin ve güzel bir bahçeniz var. Ürününüz bol ve bereketli, toprağınız her daim verimli olsun Sn.Hk50. Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
Saygılarımla, iyi bayramlar...

skaraca
23-10-2012, 12:34
Teşekkürler sayın bahcedenn.

Güzel bir bahçenin güzel ve değişik ürünleri...

hk50
23-10-2012, 18:23
Buda Tomalto verle Turşusu.

hk50
23-10-2012, 18:33
Sayın skaraca bende sordum ama cevap alamadım ama eminim sabrın sonu selamet cevap gelecek .Sayın hk 50 eşinize selamlar efendim valla marifetli hanım döktürmüş yine salçalar pekmezler afiyetle yiyin inşallahS

Sn tuya Özür dilerim.
Cevap verilmediğinden değil,o anda uzak kalmamdan .Sonrada unutkanlık.
Salatalık Meksika salatalığı diye geçiyor.Dört yıl önce tohumunu temin edip yetiştirince turşuya dönüştürdük.
Kah salatalık ,kah karpuz diye ismi geçiyor.
Saygılar

hk50
23-10-2012, 18:41
Sevgili hemşerim,

Burada ilk fotoğraftaki minik karpuz görünümlü olan nedir? Çiçekten düşmüş minik karpuz mu, başka bir şey mi?n

Sn skaraca,

Hoş geldiniz.Hem bahçemize hem kasabamıza.
Salatalık için gerekli bilği verilmiş.
Saygılar,hürmetler.

hk50
23-10-2012, 19:00
Sn. Tuya ve Skaraca, meyve çiçekten düşmüş minik karpuz değil, bu (http://www.agaclar.net/forum/turkiye-ve-dunyada-gundem/15544.htm) başlıkta meyve ile ilgili biraz bilgi bulabilirsiniz. Sn. Hk50 sizi beklemeden ben cevap vermiş oldum ama kusuruma bakmazsınız umarım.
Ben de bahçenizi sessiz takip edenlerdenim. Çok zengin ve güzel bir bahçeniz var. Ürününüz bol ve bereketli, toprağınız her daim verimli olsun Sn.Hk50. Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
Saygılarımla, iyi bayramlar...

Sn bahcedenn,
Çok teşekkür ederim.Sağolun.

hk50
23-10-2012, 19:16
Yeni saksı altlıklarım

hk50
23-10-2012, 19:24
Turşu malzemesi.
Not:Yaralı domatesler ayıklanaçak.

hk50
23-10-2012, 19:38
Omuzlara bu yaşda bu kadar yük yüklenirmi?
Kendileri değil kitapları ıslanmasın diye siper ediyorlar.

denizakvaryumu
24-10-2012, 00:11
Bahçenin son üzümleride pekmez oldu.

Sizin oralarda pekmeze pekmez toprağı katıyorlar mı?

YeniGine
24-10-2012, 00:17
Yeni saksı altlıklarım

Sayın hk50 çok güzel olmuş yeni saksı altlıklarınız; güle güle kullanın.

mrduran
24-10-2012, 01:14
Amasya elması biliyorsunuzki her ne kadar Amasya adını alsada daha çok Niğdede yetişiyor.Her bitkide ve meyvede oluşan değişimler maalesef Amasya elmasında da olmuya başladı.
Orjinal özelliği bozulmuya başladı.Zira yeni anaçlar üzerine yapılan aşılarla yetiştirilen fidanlarda oluşan meyveler eski Amasya elması tadını vermiyor.

Merhaba efendim,

Amasya elması anacını değiştirme sebebi ne ki?.

Ürün büyüklüğü/tonaj değildir sanırım, o lezzet nerde var.

Şimdiden teşekkürler.

Kışlık nevaleler hazırlanmış. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

tuya
24-10-2012, 10:33
Sayın hk50 herşey çok güzel çok emek verilen her şey karşılığını mutlaka veriyor tıpkı sizin bahçe gibi dilerim hep böyle bereketli olur . bu arada cevap için teşekkürler ben cevabın geleceğini zaten biliyordum :)))))
İyi ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle saygılar efendim

hk50
24-10-2012, 17:09
Sizin oralarda pekmeze pekmez toprağı katıyorlar mı?

Evet Katıyoruz Sn denizakvaryumu.
Daha önceleri taşdan oyulmuş üzüm çiğneme yalakları vardı.Bunun içine üzümler atılıp yıkandıktan sonra üzerine pekmez toprağı atılarak çiğnenerek üzüm suyu çıkarılırdı.
Şimdi ise cuvallara yıkanmış üzüm doldurulup üzüm toprağı atılarak yalakda çiğneniyor.
Diğer işlemleri biliyotrsunuz. (Kuyu kazılmaz)
Saygılar.

hk50
24-10-2012, 17:11
Sayın hk50 çok güzel olmuş yeni saksı altlıklarınız; güle güle kullanın.

Eksik olmayın Sn YeniGine.Sağolun.

hk50
24-10-2012, 17:21
Merhaba efendim,

Amasya elması anacını değiştirme sebebi ne ki?.

Ürün büyüklüğü/tonaj değildir sanırım, o lezzet nerde var.

Şimdiden teşekkürler.

Kışlık nevaleler hazırlanmış. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sn mrduran.
M9 V.S. anaçlara yapılan aşılar orjinal Amasya elması tadını vermiyor.Bilen biliyorki amasya lezzeti değişmiş.
Bu işin uygun olanı,Amasya esması çikerdeğinden çıkmış ( çöğür fidan) çandır elma ağaçı parmak kalınlığına gelinçe ,Amasya elma ağaçından alınan çelikten yapılan aşı ile bilinen lezzet bulunuyor.
Hürmetler.

hk50
24-10-2012, 17:26
Sayın hk50 herşey çok güzel çok emek verilen her şey karşılığını mutlaka veriyor tıpkı sizin bahçe gibi dilerim hep böyle bereketli olur . bu arada cevap için teşekkürler ben cevabın geleceğini zaten biliyordum :)))))
İyi ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle saygılar efendim

Sn tuya Çok teşekkür ederim.
Hürmetler.

hk50
24-10-2012, 17:33
Kışlık Angelina erik

hk50
24-10-2012, 18:05
Ha
za
n

hk50
24-10-2012, 19:15
Kasımpatılar açtı

hk50
24-10-2012, 19:32
Kuşburnu

hk50
24-10-2012, 19:42
Ayva

hk50
24-10-2012, 19:57
341276

hk50
25-10-2012, 16:25
Kışlıkların olmazsa olmazı .Özelliklede sarı patetes olup sabah kalvaltılarında yağı az emen ağızda çıtır çıtır eden kızartmalık patetes olursa.

hk50
25-10-2012, 16:41
Turplarımızın pabuçunu dama ataçak yeni bir bitki.Alabaş.Soguk almıyor.Özel bir toprak isteği yok.Güpre verirsen.Su isteği aşırı değil.

Benim bu bitki ile tanışmama sebeb olan Bahçevan0618 Teşekkür ederim.

hk50
26-10-2012, 17:48
Kişlik armutlarınıda bozduk.

hk50
26-10-2012, 17:58
Kış hazırlıklarından Kuşburnu ile Alıç kurutuyoruz.

hk50
27-10-2012, 13:55
Olduğu gibi

hk50
27-10-2012, 14:16
Olduğu gibi zıt.

hk50
27-10-2012, 14:24
Kış yiyeçeklerimizden.

hk50
28-10-2012, 12:16
Nane çiçeği

hk50
28-10-2012, 12:41
Meysuluk Elma

hk50
28-10-2012, 12:48
Kurumuya başlamış Hoşaflık,kompostoluk sarı erik.

hk50
28-10-2012, 13:02
Hoşafın içine hakık.Elma kurusu.Hakık.

füsunANK
28-10-2012, 21:44
Ellerinize sağlık, mis gibi memleket havası aldım bahçenizi gezerken. Hoş, dokunuyor biraz özlem ama yine de güzeldi.

hk50
29-10-2012, 16:11
Sn füsunANK,
Çok teşekkür ederim.Herhalde yaşam havasından sonra en güzel hava memleket havasıdır.

hk50
29-10-2012, 16:20
Bahçede Sonbahar havası.

hk50
29-10-2012, 16:29
Sonbaharda elma.

hk50
29-10-2012, 16:42
Lahana

hk50
29-10-2012, 17:08
Bahçeden bir görüntü.

Maviş
29-10-2012, 21:54
Dolu için geçmiş olsun. Sirke yaptınızmı? Ev yapımı sirkenin tadı bir başka oluyor.

çiftçi5234
29-10-2012, 21:58
En çok patatesler hoşuma gitti (imrendim) :D Bereketli olsun ;) ;)

hk50
30-10-2012, 16:29
Dolu için geçmiş olsun. Sirke yaptınızmı? Ev yapımı sirkenin tadı bir başka oluyor.

Sn Maviş,
Çok çok teşekklür ederim.
Evet sirke yapıyoruz.O işler daha çok hanımın brancı olduğu ve yapım aşamasındada bize pek akıl danışmadığı için sadece lezzetinden sorumluyum.

Saygılar.

hk50
30-10-2012, 16:33
En çok patatesler hoşuma gitti (imrendim) :D Bereketli olsun ;) ;)

Sn çiftçi,
Patetesler çiftlik güpresi ile yetiştirilmiş olup,tohumuda dördüncü ekimdir.
Saygılar.

hk50
30-10-2012, 16:50
2012 yılı bitmeden 2013 yılı tohum hazırlıklarına başlandı.
Bereketli olsun.

hk50
30-10-2012, 17:02
Şaşkın ördek misali,
şaşkın Ahududu ikinci meyvesini verdi.

hk50
30-10-2012, 17:09
Bahçede kardeş kardeş yaşarlarken kış geliyor.

hk50
30-10-2012, 17:18
Sonbaharda Gülfatmalar.

YeniGine
30-10-2012, 23:31
2012 yılı bitmeden 2013 yılı tohum hazırlıklarına başlandı.
Bereketli olsun.

Bugün ben de sabah sefalarının tohumlarını topladım. Seneye hep birlikte tohumlarımızı ekmek nasip olsun inşallah...

tuya
31-10-2012, 10:47
sayın hk50 her şey çok güzel görünüyor bayıldım heleki patatesler Allah güle güle yemek nasip etsin sağlıkla inşaallah

hk50
31-10-2012, 16:33
Bugün ben de sabah sefalarının tohumlarını topladım. Seneye hep birlikte tohumlarımızı ekmek nasip olsun inşallah...

İnşallah demekten başkada elimden bir şey gelmiyor Sn YeniGine.
Saygılar.

hk50
31-10-2012, 16:37
sayın hk50 her şey çok güzel görünüyor bayıldım heleki patatesler Allah güle güle yemek nasip etsin sağlıkla inşaallah

Teşekkür etmekden,sağolun demekden başka deneçek ve yapılaçak bir şey yok.SN tuya
Hürmetler.

hk50
31-10-2012, 16:56
Makyajsız Sade istedikleri gibi.

hk50
31-10-2012, 17:15
Bahçede sadeçe domates suyu içti. Kayınbiraderin kızı

KAPTANzst
31-10-2012, 17:31
Doğal, ne güzel..Yanaklarını yerim onun.

hk50
31-10-2012, 18:03
Bunlarda Köydeki bahçemizin yeni ürünlerinden Yer fıstığı.

seyfi0505
31-10-2012, 18:38
sayın hk Malatyadan kayısı fidanı getiriyorsun nigde dik bakalım aynı lezzetti veriyormu
****** vermez çünki havası suyu topragı o kayısıya veriyor Aynen Amasyanında Elması nigdede aynı tadı vermez siz bunu daha iyi bilmeniz gerekirdi

Adil
31-10-2012, 19:38
sayın hk50 paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Gayet doğal bir profil çiziyorsunuz.Emeğinize yüreğinize sağlık.Kayınbraderinizin kızının fotoğrafını görünce kahkahayı bastım.Aynı benim çocukluğum.:)Davranış tarzı aynı.Çalışmalarınızda başarılar bol bereketli ürünler diliyorum.Allaha emanet olun.
Saygılar selamlar.

hk50
01-11-2012, 16:42
sayın hk Malatyadan kayısı fidanı getiriyorsun nigde dik bakalım aynı lezzetti veriyormu
****** vermez çünki havası suyu topragı o kayısıya veriyor Aynen Amasyanında Elması nigdede aynı tadı vermez siz bunu daha iyi bilmeniz gerekirdi

Sn seyfi0505,
Elmanın adı Amasya,Amasya şehrinde iyi yetişir anlamı çıkmasın.Bu gün Niğde hariçinde Karamanda Burdurda Ereğlide hatta daha bir çok il ilçede fevkalade Amasya elması yetişiyor.Benim anlatmıya çalışdığım Amasya elma ağaçının Clasik aşısı ile bu günkü anaça yapılan aşı ve meyve lezzet farkıdır.

Saygılar.

hk50
01-11-2012, 16:52
sayın hk50 paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Gayet doğal bir profil çiziyorsunuz.Emeğinize yüreğinize sağlık.Kayınbraderinizin kızının fotoğrafını görünce kahkahayı bastım.Aynı benim çocukluğum.:)Davranış tarzı aynı.Çalışmalarınızda başarılar bol bereketli ürünler diliyorum.Allaha emanet olun.
Saygılar selamlar.

Sn Adil,
Çok sağolun.Olduğu gibi olsun.Hz Meylana ne diyordu?
' Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol'
Hürmetler.

hk50
01-11-2012, 17:02
Zamanında olgunlaşmıyan sarı erikler şimdi olgunlaşdı ama lezzet sıfır.

hk50
01-11-2012, 17:08
Su içinde balıklar değil,elmalar yüzüyor.

hk50
01-11-2012, 17:21
Turp tohumlarının geç kalmış hali.

hk50
01-11-2012, 17:32
Bahçenin sonbahar turfandaları.Yakında soguk ve kar yok edeçek.

hk50
02-11-2012, 16:50
Sönbahar geldi.Bahçeden ayrılma hazırlıkları yapılırken bazı bitkilerimiz bütün ihtişamı ile gelişiyor,büyüyor.
Çilek, asılı ,inadına der gibi.

hk50
02-11-2012, 16:56
Dağ kekiği.Soguğa karşı dayanıklı.

hk50
02-11-2012, 17:01
Toprak saksılarımız boş kaldı.

hk50
02-11-2012, 17:15
Bahçede son yapılan işlerden,Pazardan satın alınan yeşil zeytinin kurulmasıdır.

hk50
03-11-2012, 12:48
Sonbahar kendini sarmaşıkda gösterdi.

hk50
03-11-2012, 12:54
Biberlerimizinde sonu geldi.

hk50
03-11-2012, 13:05
Roka çiçek açtı ama tohum olmuyaçak.Kar altında kalmıya mahkum.

bahcedenn
03-11-2012, 13:08
Sn. Hk50, Meksika salatalığının tadı neye benziyor? Turşusu nasıl oluyor? Bir sorum daha olacak :) Meysuluk elmaları da paylaşmıştınız. O kadar elmayı nasıl değerlendiriyorunuz? Saygılarımla...

hk50
03-11-2012, 13:15
Maydonoz ve Dereotuda kar altında kalaçaklardan.

hk50
03-11-2012, 13:27
Sn. Hk50, Meksika salatalığının tadı neye benziyor? Turşusu nasıl oluyor? Bir sorum daha olacak :) Meysuluk elmaları da paylaşmıştınız. O kadar elmayı nasıl değerlendiriyorunuz? Saygılarımla...

Sn bahcedenn.
Teşekkür ederim.Meksika salatalığının tadı,salatalık karpuz karışımı.Turşusu düzgün kurulursa çok lezzetli ve yenmesine doyum olmuyor.Ançak az yetişdirdiğimiz için turşuda az oluyor.
Meysuluk elmaya gelince Kğ 250 krş dan meysu fakrikalarına elma toplayan tüççara veriyoruz.
Uğraşmıya değmez ama yetiişdirdiğimiz müddetçe piyasa şartlarında elden çıkaraçağız.
Saygılar.

bahcedenn
03-11-2012, 13:33
Sn bahcedenn.
Teşekkür ederim.Meksika salatalığının tadı,salatalık karpuz karışımı.Turşusu düzgün kurulursa çok lezzetli ve yenmesine doyum olmuyor.Ançak az yetişdirdiğimiz için turşuda az oluyor.
Meysuluk elmaya gelince Kğ 250 krş dan meysu fakrikalarına elma toplayan tüççara veriyoruz.
Uğraşmıya değmez ama yetiişdirdiğimiz müddetçe piyasa şartlarında elden çıkaraçağız.
Saygılar.

Ben kışlık için kendinize yapıyorsunuz diye zannetmiştim. O kadar elma ile nasıl başa çıkıyorsunuz ve de nasıl yapıyorsunuz diye merak etmiştim :) Teşekkürler...

hk50
03-11-2012, 20:19
Olgunlaşan elmalar dallardan tek tek toplanır.Sonrada ağaç kasalara yetleştilirilir.

hk50
03-11-2012, 20:27
Tezgaha konulamıyaçak kalitede olan elmalarda Elma suyu çıkarılmak üzere meyve suyu çıkaran fabrikalara .

hk50
03-11-2012, 20:33
Kasalara yerleştirilmiş kaliteli elmalar soguk hava depo veya normal demolara konulmak üzere bahçeden yola çıkar.

füsunANK
03-11-2012, 21:41
Bugün Ankara'da Niğde günleri vardı, elma da dahil bir sürü kışlık alışveriş yaptım.

hk50
04-11-2012, 12:41
Bugün Ankara'da Niğde günleri vardı, elma da dahil bir sürü kışlık alışveriş yaptım.

Teşekkür ederim Sn füsünANK.
Niğde ekonomisine katkıda bulunmuzsunuz.Katkılarınızın devamını diler,Saygılar sunarım.

hk50
04-11-2012, 12:52
Deve kuşu misali,bahçede benden gizleniyor.

hk50
04-11-2012, 13:01
Bu mevsimde havaların sıçak gitmesi bölgemizdeki çiçekleri yeniden çoşturdu.

attar
04-11-2012, 14:37
Tezgaha konulamıyaçak kalitede olan elmalarda Elma suyu çıkarılmak üzere meyve suyu çıkaran fabrikalara .

bu elmalardan ne güzel sirke olur

hk50
04-11-2012, 18:09
bu elmalardan ne güzel sirke olur

Sn atar,
Elma sirkesi yapılıyor ama sadece kendimize yeterlik.Ticari olarak yapmak için Ekip gerekiyor.Ticari olarak yapıp pazarlıyanlar var.

Selehattin 67
04-11-2012, 18:54
sayın hk50 sizde yapıp satabilirsiniz elma sirkesi kaliteli yapılırsa aranılan bir sirke çaşitidir gerçi ticari değeri nasıl olur

hk50
05-11-2012, 07:40
sayın hk50 sizde yapıp satabilirsiniz elma sirkesi kaliteli yapılırsa aranılan bir sirke çaşitidir gerçi ticari değeri nasıl olur

Sn Selahattin 67,
Çok teşekkür ederim.45 yıl tiçaretle uğraş.Tekrar o günlere dönmeyi hele bu yaşdan sonra,birde kalb teklemesi var ki.Benden geçmiş.
Yapan vatandaşlar var. Ticari getirisinin iyi olduğunu söylüyorlar.
Saygılar.

hk50
05-11-2012, 07:47
Son güz bereketi.Bazıları hastalıklı olup yenmiyeçek olsada.

KAPTANzst
05-11-2012, 07:48

Bakımda aksiklik varki bu kadar elmada kalite düşük:p
gerekli bakımla bunların %80-90 ı iyi elma olabilirdi değilmi:confused:

hk50
05-11-2012, 16:05
Bahçeden ayrılmak için Kabak çekirdeklerininde çıkarılıp kavrulmuk için hazır hale getilmesi gerekiyor.

hk50
05-11-2012, 16:11
İster kavrulmuş ister çiğ ye.

Selehattin 67
05-11-2012, 17:42
sağlı her şeyden önemli sağlığın yerinde olmazsa milyonların olsa ne anlamı var çok haklısınız

tuya
05-11-2012, 17:57
Siz kendinize dikkat edin sayın hk50 gerisi hikaye ben babamı çok ağır bir rahatsızlıktan 6 ay önce kaybettim babamın rahatsızlığı sırasında şunu anladım eğer sağlığın yerinde değilse çuvallarla paran altının olsa önemi yok bana göre önce sağlık :rolleyes:
Ama biz böyle yazdık diyede durmak yok çalışmaya devam sayın hk50 :D

Selehattin 67
05-11-2012, 18:14
evet sayın hk50 çalışmaya devam lakin kendinizi fazla yormadan çalışmaya devam sayın tuya nın dediği gibi

YeniGine
05-11-2012, 23:40
Bu mevsimde havaların sıçak gitmesi bölgemizdeki çiçekleri yeniden çoşturdu.

Çok güzel açmışlar Sayın hk50; bendekiler tek tük çiçekli, bir de hesapta tohuma bırakmadan koparır isek daha çok açar imiş. Ben bir de tohuma da bırakmıyorum; yine tek tük çiçek; maşallah sizdekilerin üzerleri tohum da dolu.

hk50
06-11-2012, 08:53
Bakımda aksiklik varki bu kadar elmada kalite düşük:p
gerekli bakımla bunların %80-90 ı iyi elma olabilirdi değilmi:confused:

Sn KAPTANzst,
Söylediklerinizde haklısınız.Ançak vatandaşda istek arzu ve heves bitmiş gibi

görülüvyor e alternatif ürünlerin yetişmesi ile.Birde çeşit çoğalmakla Elma yetişdiriçiliğine holdinğlerin girmesi Küçük işletmelerde misyonunu tamamladı gibi geliyor.Elma yetiştiriçilerin çoçukları ekmek paralarını gurbet illerde aramıya başladı.

hk50
06-11-2012, 16:49
sağlı her şeyden önemli sağlığın yerinde olmazsa milyonların olsa ne anlamı var çok haklısınız

Sn Selahattin 67,
Çok teşekkür ederim.Ne demiş,Kanuni Sultan Süleyman?

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi.
Olmuya devlet cihanda bir nefes,sıhhat gibi.

hk50
06-11-2012, 16:59
Siz kendinize dikkat edin sayın hk50 gerisi hikaye ben babamı çok ağır bir rahatsızlıktan 6 ay önce kaybettim babamın rahatsızlığı sırasında şunu anladım eğer sağlığın yerinde değilse çuvallarla paran altının olsa önemi yok bana göre önce sağlık :rolleyes:
Ama biz böyle yazdık diyede durmak yok çalışmaya devam sayın hk50 :D.

Sn tuya,
Öncelikle başınız sağ olsun.Babanızın mekanı Cennet olsun.
Elbette çalışmak bence kutsal bir görevdir.Hele yeşille uğraşmakl.Ben sıhhatimi yeşille uğraşmıya yani bu bahçedeki çalışmıya borçluyum diyorum.
Güçüm yettiği oranda çalışmıya devam.
Saygılar

hk50
06-11-2012, 17:12
Çok güzel açmışlar Sayın hk50; bendekiler tek tük çiçekli, bir de hesapta tohuma bırakmadan koparır isek daha çok açar imiş. Ben bir de tohuma da bırakmıyorum; yine tek tük çiçek; maşallah sizdekilerin üzerleri tohum da dolu.

Çiçeklerin açması bizim bilğiçliğimizden değil Sn YeniGine.
Mevsim.Havaların sıçak gitmesi bizim bölgeyi yeniden canlandırdı.Aksi olsaydı şimdi bizler sogukdan dışarı çıkamıyor,bitkilerimizi unutmuşduk.
Geçen yıl kar manzara fotoğraflarını çekiyordum.
Tohuma bırakırken yeni sürgünlertin oluşmasını sağlama gerekiyor.Yani bazı dalların tepe sürgünlerini keserek yeni sürgünler vermesin sağlamak.İşte o zaman yeni tomurçuklar meydana gelip çiçek açıyor.
Gerçi benim bahçe hesapsız kitapsız olduğu için elma ağaçı ile kasımpatı ,Kadife ile kiraz ağaçı bir arada yetişir.Hangisi meryve hangisi sebze Hangisi Gül Hangisi çiçek? Gİrdinmi bahçeye şaşırsınız.
Saygılar.

hk50
06-11-2012, 17:33
Köydeki biiahçemde Yok yok olduğu için bu bitkide eksik olmasın diye.
Bunlarda şeker pançarı.Hepimizin evinde çay şekeri var ama ,Şeker pançarı yok.Daldamı biter ,Yerdemi biter ? Sorusdileğiyleuna cevap olsun diye.
Yapılan yemek ,börek ve sarma çeşitlerini ilğili bölümde ilerde anlatmak dileğiyle.

hk50
06-11-2012, 17:39
Bölgemizde Kış soguklarının başlama zamanı geldiği için koruma altına aldım.

hk50
07-11-2012, 13:08
Bal kabaklarıda toplandı

hk50
07-11-2012, 13:11
Dolmalık biberler hazır.

hk50
07-11-2012, 13:16
Çeşit çeşit elmalardan Elma suyu kendin sık ,kendin iç.

hk50
07-11-2012, 13:20
Hazan mevsimi ikramı.