View Full Version : hk50 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
Bu sıcak havada yol ortasında yatılır.Sonrada oynaşılır.
Erkenci elmalarımızda oldu.
YeniGine
09-08-2012, 23:12
Bundanda olsun.
Hint baklası... Geçen sene baharda tohumlarını dikmiş idim; gayet güzel büyüdüler; hatta çiçek bile açtılar. Fakat geçtiğimiz kış hepsi dondu gitti. Köklemedim; bıraktım... Hani belki baharda tekrar yeşerirler diye ama maalesef donmuşlar... :(
s.serdar
12-08-2012, 00:12
Sayın hk50
Yeni avatarımı pek beğenmemeniz üzerine gerekli mesaj alınmış ve yeniden düzenlemeye gidilmiştir. :D
Ancak sizin olduğu gibi benimde anlayamadığım bir nokta oldu. 1007 sayılı mesajın 3 resminde yer alan musluk ve hortum ne iş :confused: Ben çözemedim konuyu :(
Bu sene görülen elmayı yaprak düren püreçik ve yaprak bitlerinden kurtaramadım.
Normal zirai mücadele ilaçları yerine İspirto ve Arabsabunu karışımını ataçağım.
s.serdar
12-08-2012, 14:21
Kadife den.
kesesi, kahveden gelir sesi
Ayçiçekleri devrilmesin diye.
Sayın hk50
Yeni avatarımı pek beğenmemeniz üzerine gerekli mesaj alınmış ve yeniden düzenlemeye gidilmiştir. :D
Ancak sizin olduğu gibi benimde anlayamadığım bir nokta oldu. 1007 sayılı mesajın 3 resminde yer alan musluk ve hortum ne iş :confused: Ben çözemedim konuyu :(
Bu işe yarıyor Sn s.serdar.
Balıksız akvaryumumuzda balıklar ikamet etmiye başladı.
Yorumsuz.
(yorumlanabilir)
Ayçiçekleri devrilmesin diye.
Merhaba efendim,
Ayçiçeği farklı bir cins mi veya rüzgarlı bir ortam mı ki destek gerekiyor?.
Bildiğim; destek kullanılmaz idi.
Veya toplu ekim yapılsa, bir arada olmaları bir çözüm olmaz mı?.
Affınıza sığınarak...
Saygılarımla lütfen.
YeniGine
13-08-2012, 01:10
Yorumsuz.
(yorumlanabilir)
Çok şekerler... Böyle kalabilseler keşke... Bugün saz ekibimi göremedim; bu yavruları görünce onları özlediğimi hissettim:rolleyes:
Merhaba efendim,
Ayçiçeği farklı bir cins mi veya rüzgarlı bir ortam mı ki destek gerekiyor?.
Bildiğim; destek kullanılmaz idi.
Veya toplu ekim yapılsa, bir arada olmaları bir çözüm olmaz mı?.
Affınıza sığınarak...
Saygılarımla lütfen.
Merhaba Sayın mrduran.
Ayçiçekler farklı bir cins değil.Hanım geçenler sebzelerimi görmesinler diye tek sıra halinde dikmiş.Tek sıra halinde olunca büyüdüler ve yıkılmıya başladılar.
Benden yardım istenince (Sivri zeka)
Toplu ekim yapmayız.Çoçuklar,misafirler taze ay çiçeği yesin , imram edilsin diye ekim yapılmış.
Hürmetler.
Çok şekerler... Böyle kalabilseler keşke... Bugün saz ekibimi göremedim; bu yavruları görünce onları özlediğimi hissettim:rolleyes:
Sayın YeniGine
Kalmıyaçağı malum.Bunlar sokak köpeği.
Sazekibine gelince akort düzenmi tutmuyor,Bam telimi kopuk?
Saygılar .
Bahçemizden olduğu gibi,Doganın nimetleri.
YeniGine
13-08-2012, 14:48
Herşey çok güzel hk50; maşallah!!! Saz ekibim dediğim; onlar da benim 3 tane sokak köpeklerim... Hep arkam sıra gezindikleri için saz ekibim dedim onlara. Sokak Köpekleri konulu başlıkta fotoğrafları var. Görmemişsiniz demek kiii...
Bahçeye gidilen yollardan biri.
Güzin Çakar
14-08-2012, 17:24
Yabani sarmaşık dediğiniz bitkilerin fotoğraflarını görünce çok sevindim. Beyaz olanından çiçekli halde ilkbaharda AğaçAŞ.den satın almıştım. Çiçekleri geçince tohum vermeden kurudu. Mor olanını sizin bahçenizde ilk defa gördüğümde de çok sevmiştim. İnşallah seneye benim de olacak :)
Erikler (Yöresel isimleri)
Gö Erik
Üzüm eriği
İlitiri
Yorum yapılaçaksa.
Bence mahsumhane bir seyrediş değil.
tekomusti
14-08-2012, 20:49
sn hk50 aynen katılıyorum oğlum varya nasıl olsa tenhada denk getirir yerim sizleri der gibi bakıyor :)
Pekmez üzümünde bu yıl rekolte % 20 lerde.
1.Patetesler arasında tek başına,
2.Semiz otu çiçek açtı.
3.Kabak olaçak.
Maydanoz.
Biçilmeden önce,
Biçildikten sonra.
Küçük göletimizde bayram temizliği yaptık.
(Sevgili yiğenim Candan bana yardımcı oldu)
Bahçemiz değişik yerlerinden görüntüler.
Bayramda mısır .
Dut ağaçımız.
Buda İçmelinin Garip Hasanı.
2012 yılında diktiğim on adet ceviz fidanı,Büyüyeçek Ceviz meyvesi vereçek.Cevizleri sataçağız.Parasını garip Hasana vereçeğim.Garip Hasanda o para ile yuva kuraçak.
Her gün cevizler büyüdümü diye bakmıya gelir.
Güzin Çakar
16-08-2012, 20:41
Mısırdan gösteriler.
Sayın hk50, mısırın gösterisinin ne olduğunu anlayamadım. Fazla ürün-koçan mı vermiş yoksa hastalıklı yerler mi oluşmuş? Pek hayırlı bir şeye de benzetemedim.
Sayın hk50, mısırın gösterisinin ne olduğunu anlayamadım. Fazla ürün-koçan mı vermiş yoksa hastalıklı yerler mi oluşmuş? Pek hayırlı bir şeye de benzetemedim.
Sn gçakar
Mısırın gösterisi dediğim mısırda meydana gelen bir hastalık çeşididir.Olayı masumhane anlatmak için gösterisi dedim.Hayırlı değil,belalı.
Alabaş,yaprakları ve elmalar
2012 yılında diktiğim on adet ceviz fidanı,Büyüyeçek Ceviz meyvesi vereçek.Cevizleri sataçağız.Parasını garip Hasana vereçeğim.Garip Hasanda o para ile yuva kuraçak.
Her gün cevizler büyüdümü diye bakmıya gelir.
hocam senin hikaye nasrettin hoca'nın fıkrasına benzemiş. :D
hoca borcunu ödemek için yol kenarında dikenli çalı ekmiş, hani koyunlar gelip geçince yünler takılacak ya. garip hasan evlenemeyecek bu gidişle. :(
nılgun_dogan
16-08-2012, 22:16
Ama sizde biraz çabuk yetişen dikseydiniz inadınamı geç yetişen diktiniz nedir:)
Hatice Tarhan
17-08-2012, 02:09
Bu gidişle Garip Hasan evde kalacak.
Sn simetri,nilgün dogan,Hatice Tarkan.
Hepiniz haklısınız.Teşekkür ederim.
Bizim Garip Hasanın her şeyi tamamda ortada dünür gidileçek kız birde para yok.Bende garip Hasana iyilik olsun diye ' Sen arkadaşı bulana kadar bizim cevizler yetişir satar sermayeyi temin ederiz dedim' Bunun üzerine Garip Hasan sevinçle arkadaş arıyor.
Günlük ceviz fidanlarının boyunu ölçüyor.Eşe dosta ne zaman meyve vereçeğini soruyor.
En erken Sekiz yıl göze al diyorum.
Yok be Hikmet amca .Ben o zamana kadar ölürüm diyor.
Elimden geldiğince yardımcı olaçağım.
Saygılar.
Yer Kirazı (Altın çilek) Alkagengi.
Her yıl bir kere zarzor açan Bahçemizdeki güller Bu yıl ne hikmetse ikinciyi açtı.
Ahududularda ikinci meyvesini veriyorlar.
Badem ağaçı ile arkadaşlık.
Yaz elmaları olgunlaşınça Elma suyu da içilir.
Ramazan bayramınız kutlu olsun.
Her yıl bir kere zarzor açan Bahçemizdeki güller Bu yıl ne hikmetse ikinciyi açtı.
gül'ün devamlı açması gerekmez mi?
Arılarla sohbet ve elmayı ilk ızsırış.
Vilayet vilayet dolaş.Dosyalar,dosyalar.Beş yıl sonra baba bahçesinde yorgunluk atmak için bitkiler arasına sığınma.
Uzaklardan gelip
Köydeki bahçemde sohbet.
gül'ün devamlı açması gerekmez mi?
Açması gerekir Sn simetri, ama bizim bölgenin 90 gün yaz olması nedeni ile dikkat çeker.
Üzümlerimiz kendilerini göstermiye başladı.
Her şey çok güzel.Ellerinize sağlık.
Baba bahçesinde salatalıklarl.
Bayram dolayısıyla müdahale edilmiyen Acurlar.
YeniGine
22-08-2012, 23:19
Herşey çook güzel Sayın hk50 maşallah; daim olsun inşallaah...
Sayın HK-50 bende Niğdeliyim ve tarım üzerine kurulu ağaçlar altında bahçem var. Domates, biber, fasülye, patates ve pırasa yetiştiriyorum.
Şimdi ceviz ağacı yetiştirmek üzere çalışmalara başladım.
Saygılar
Herşey çook güzel Sayın hk50 maşallah; daim olsun inşallaah...
Çok Teşekkür ederim.Sn YeniGine.
Sayın HK-50 bende Niğdeliyim ve tarım üzerine kurulu ağaçlar altında bahçem var. Domates, biber, fasülye, patates ve pırasa yetiştiriyorum.
Şimdi ceviz ağacı yetiştirmek üzere çalışmalara başladım.
Saygılar
Sn yetmiş3 Bahçemize hoş geldin.
Her zaman beklerim.İnşallah sizin bahçeyide ziyaret ederiz.
Ceviz yetiştiriçiliğinde başarılı olursunuzda bizlerde faydalanırız.
Tekrar görüşmek dileğimle.
Bahçemizin kapısı her zaman açıktır.
Başarılar.Hürmetler.
Yeni toplanmış Domates,biber ve Elma
Meyvelerini taşıyamadığı için Kırılan Sarı eriğimiz.Üzüldüm.
Sabahdan akşama kadar bahçede koşmanın sonunda.
Bahçelerin pekde sevimli olmuyan yaratıkları.
Kavurga.
Köylünün kuru yemişi .Bayramda diğer ikramlarla beraber ikram ediliyor.
Buğday,mısır ve nohutun saçda kavrulmuşu.İçine kuş üzümüde ilave ediliyor.
Mısırlar kırılıyor.Soyuluyor,ve ateş üzerine diziliyorlar.
Ve bahçenin altı üstüne nasıl getirilir?
Demirkazık ile Erciyes dağları arasında kalan patates tarlaları sulanıyor.
Bahçenin orasından burasından.
s.serdar
26-08-2012, 01:43
Sayın hk50
Maşallah bayram sizin bahçenize gelmiş. İmrendim valla. :D
tekomusti
26-08-2012, 07:30
sn hk kediye bir kallavi kahve benden baş sedire kurulmuş :)
Sayın hk50
Maşallah bayram sizin bahçenize gelmiş. İmrendim valla. :D
Teşekkür ederim Sn s.serdar.
Biliyorsunuzki Bayram demek tatil.Tatil demek Turistik yerlere kaçmak.(Birazda kono komşuya hava atmak için) Bu sene çoçuklarımızdan ikisi o yolu seçmediler.Tabii eşleride.Torunlarda dünden razı idiler.
Allah herkese naasip etsin.
Bahçenini içi dolu dolu idi.Ayrıldılar.Yine edi ile büdü.
sn hk kediye bir kallavi kahve benden baş sedire kurulmuş :)
Sağol tekomusti.Teşekkürler.(O demiyor.Ben diyorum)
Saygılar
Domatesler
(Kendin topla,kendin ye )
Bu bahçenin kuruluş gayelerinden biri (Eksiği ile) gerçekleşdi.
(Allah herkese nasip etsin)
YeniGine
26-08-2012, 23:40
Bu bahçenin kuruluş gayelerinden biri (Eksiği ile) gerçekleşdi.
(Allah herkese nasip etsin)
Merhaba hk50; 'Karanlıkta Bahçe' fotoğraflarını izlerken "Nerede bu bahçenin insanları" diye düşünürkeen... Maşallah; Allah ım daim etsin inşallah.
kamelyavadisi
27-08-2012, 08:53
Büyük bir keyifle bahçende şöyle bir gezinti yaptım. Her şey çok güzeldi.
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 12 Fi tarihinde Bizim köyün yakınındaki bir köye Motorsıklet ile pançar çavusu (O dönem pancar ekim kotalarını belirlemek için görevli ve köy köy gezen kişiye denir.) gelmiş.Motorsıkleti ilk gören köylüler kaçışmışlar.Birbirlerine,
Yahu köye bir yaratık geldi üstü adam altını bilemedik diye anlatıyorlarmış.
Köy halkı köyün ileri gelenlerinden Şekerçi Hacı Mehmet Efendi emminin odasında toplanmışlar.Bu yaratı nedir,ne değildir ? Kararına varmak için.
Bir türlü karara varamamışlar.Sonra Şekerçi Hacı Mehmet efendi demişki.
"Duranağanın oğlu Hasan Hüseyin ,askerliğini Erzurumda yaptı.O bilir onu çağırında bir soralım bakalım" der?
Gelir Hasan Hüseyin .Gider bakar gelir.çömaata derki,
"Bundan Erzurumda çoktu.Buna cansız at derler.İnsan yemez.Yalnız vurdumu düşürür.Hatta çok kızarsa öldürür.Kocaman gözüyle baktımı da gözlerinizi kör eder."
Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmi yerinden kalkarak."Ben demedimmi size azarsak Allah Başımıza bir musubeti verir diye"
Galiba bizim bahçelerin başınada Haklı olarak.Sn Malina bir ikaz verdi.Hatır gönül yazışmalarından Doğaçak çoçuktan Erkek arkadaşıyla ayrılan kızdan ziyade Bakçeçiliğe dönüp.
Bilen arkadaşlarımızdan binbir isimli bitkilerin gerçek ismini öğrenirken.Meyve ağaçı.Sebze fidesi nedir, Fotoğrafını görüp öğreneçeğiz.
Yeni Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmiler yetişdirmemek, meçhur etmemek dileğiyle.
Bahçe ,Bağ,Saksı,Tırmık çapa,Gül,Çiçek olan esas konumuza döneriz.
Saygılar.
Paylaş
Sitesinde Paylaş Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
--------------------------------------------------------------------------------O günlerden bu güne.Ağaçlar net üyelerinin (sizlerin) verdiği oylarla Köydeki bahçemiz Otuz bin tıklama ile On iki oy alarak (Moderetörlerimiz görmesede) en çok oy alanlar arsında bir numaraya yükselmişdir.
Herkese sonsuz Teşekkür eder,saygılar sunarım.
Bahçede sabah kahvaltısı menüsü.
Henüz toplandı.(Vitrine konmadan önce) Ham görüntüler.Özür dileriz.
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 12 Fi tarihinde Bizim köyün yakınındaki bir köye Motorsıklet ile pançar çavusu (O dönem pancar ekim kotalarını belirlemek için görevli ve köy köy gezen kişiye denir.) gelmiş.Motorsıkleti ilk gören köylüler kaçışmışlar.Birbirlerine,
Yahu köye bir yaratık geldi üstü adam altını bilemedik diye anlatıyorlarmış.
Köy halkı köyün ileri gelenlerinden Şekerçi Hacı Mehmet Efendi emminin odasında toplanmışlar.Bu yaratı nedir,ne değildir ? Kararına varmak için.
Bir türlü karara varamamışlar.Sonra Şekerçi Hacı Mehmet efendi demişki.
"Duranağanın oğlu Hasan Hüseyin ,askerliğini Erzurumda yaptı.O bilir onu çağırında bir soralım bakalım" der?
Gelir Hasan Hüseyin .Gider bakar gelir.çömaata derki,
"Bundan Erzurumda çoktu.Buna cansız at derler.İnsan yemez.Yalnız vurdumu düşürür.Hatta çok kızarsa öldürür.Kocaman gözüyle baktımı da gözlerinizi kör eder."
Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmi yerinden kalkarak."Ben demedimmi size azarsak Allah Başımıza bir musubeti verir diye"
Galiba bizim bahçelerin başınada Haklı olarak.Sn Malina bir ikaz verdi.Hatır gönül yazışmalarından Doğaçak çoçuktan Erkek arkadaşıyla ayrılan kızdan ziyade Bakçeçiliğe dönüp.
Bilen arkadaşlarımızdan binbir isimli bitkilerin gerçek ismini öğrenirken.Meyve ağaçı.Sebze fidesi nedir, Fotoğrafını görüp öğreneçeğiz.
Yeni Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmiler yetişdirmemek, meçhur etmemek dileğiyle.
Bahçe ,Bağ,Saksı,Tırmık çapa,Gül,Çiçek olan esas konumuza döneriz.
Saygılar.
Paylaş
Sitesinde Paylaş Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
--------------------------------------------------------------------------------O günlerden bu güne.Ağaçlar net üyelerinin (sizlerin) verdiği oylarla Köydeki bahçemiz Otuz bin tıklama ile On iki oy alarak (Moderetörlerimiz görmesede) en çok oy alanlar arsında bir numaraya yükselmişdir.
Öncelikle paylaştığınız anlatım için çok teşekkür ederim. Hem güldüm, hem de düşündüm. Demir atların ilk piyasaya çıkmasından bu yana neler geldi neler gitti değil mi?
Bahçenizde tüm aileniz ve sevdiklerinizle geçireceğiniz nice mutlu, sağlıklı günler dilerim. Herşey çok güzel. Emeklerinize sağlık. O fırına da bayıldım. Nice otuzbin tıklamalar ve onikinci aylar dileğiyle.
Sn almira,
Çok çok teşekkür ederim.
Elveda (Bana değil) bahçe.Hoşça kal.Bir yıl sonra bulaşmak için Allahıma yalvarıyorum.
Diyor.
Adalet Yağcı
28-08-2012, 11:21
-------O günlerden bu güne.Ağaçlar net üyelerinin (sizlerin) verdiği oylarla Köydeki bahçemiz Otuz bin tıklama ile On iki oy alarak (Moderetörlerimiz görmesede) en çok oy alanlar arsında bir numaraya yükselmişdir.
Tebrikler sayın hk50, hem bahçenizin güzelliği hem de birinciliğiniz için.
Ne diyeyim, hepimizi sollamışsınız :)
Acısı ile Tatlısı ile Sofralık,turşuluk,salçalık,ızgaralık,yemeklik biberler.
Tebrikler sayın hk50, hem bahçenizin güzelliği hem de birinciliğiniz için.
Ne diyeyim, hepimizi sollamışsınız :)
Teşekkür ederim Sayın Adalet Yağçı.
Eksik olmayın.
YeniGine
28-08-2012, 23:40
Güler yüz, yardım, saygı, paylaşmak, anlatım, bahçenin güzelliği... Misafirperver bir ev sahibi. Kutlarım, çok sevindim. Daha nicelerine inşallah hk50... Teşekkür ediyorum.
hazime3542
29-08-2012, 16:38
Masaallah aynı bizim kayserideki bahçemiz gibi cok güzel bizdede bahceler,keçiler,tavuklar,ördekler....
Gercekten keyfi cok güzel oluyor sizede basarılar ve mutluluklar,keyfini cıkarın.
Red chıef Olgunlaşmıya başladı.
Doğal olmuyan domates.
hormon mu verdiniz ?
Masaallah aynı bizim kayserideki bahçemiz gibi cok güzel bizdede bahceler,keçiler,tavuklar,ördekler....
Gercekten keyfi cok güzel oluyor sizede basarılar ve mutluluklar,keyfini cıkarın.
Sn hazime38 ,
Bahçemize hoş geldiniz. Teşekkür ederim,
Elbekte Üzüm üzüme baka baka kararrır derler ya.Sınır komşumuz olan Kayseri bahçelerine elbette benzer.Tarihe nam salmış Gezi bağları.
Saygılar.
hormon mu verdiniz ?
Hayır Sn simetri.
Kimyasal güpre (Nitrat) verildi. Hastalık için ilaç kullanıldı.Dogal dediğim hastalıklarada dayanıklı olduğu için sadece yeşil güpre ile üretildi.
Saygılar.
Hatice Tarhan
30-08-2012, 16:06
Küçük salatalıklarımız.
Salatalıktan çok minik karpuza benziyor.Alanya turizm fuarında aynısı nı görmüştüm,dünyanın en küçük karpuzu olarak tescillenmişti....Bulabilirsem resim ekleyeyim..
Hatice Tarhan
30-08-2012, 16:10
Dünyanın en küçük karpuzu..(Alanya turizm fuarı)
Salatalıktan çok minik karpuza benziyor.Alanya turizm fuarında aynısı nı görmüştüm,dünyanın en küçük karpuzu olarak tescillenmişti....Bulabilirsem resim ekleyeyim..
Aksini söylüyeçek bilğiye sahip değilim Sn Hatice Tarhan.
Dört yıldır yetiştiriyorum.Tohumunu aldığım firma Mini Meksika salatalığı diye yazıyor.Bende ona istinaden diyorum.Karpuz ve salatalık ismi pek ilğilendirmiyor. Bilği için Teşekkür ederim.Çok güzel turşusu oluyor.Mini domates,mini biber.Nohut,Koruk.ve sirke ile şişelere kuruldumu.
Hürmetler.
Bahçemizin kuzey batı kısmında ki duvarın dibinde biten ve sarmaşık gibi büyüyen ve duvarı örten bu bitkinin adını bilmiyorum.Kendi kendine yetişir ne su nede güpre ister. Kışın yok olur.ilkbaharda meydana çıkar.
Duvar yazıları.
(Neye olunuyorsa?)
Hazan mevsimimi geliyor ?
Sarı erik
Recel,Marmalat.Hoşaf.Komposta.Aşure.Pasta yapımında kullanılır.Sofralık Yaş ve kuru olarak yenir.
Sn s.serdarın Kadifelerine benzemesede bizim kadifeler.
Asya Ceylan
31-08-2012, 20:31
Duvar yazıları.
(Neye olunuyorsa?)
çok doğal ve içten bir duvar yazısı olmuş :) :)
gurolyavuz
01-09-2012, 09:32
1 yıl boyunca yorgunluğumuzun attığımız bahçede geçirdiğimiz 1 hafta, herşeyi unutturduHerşey için çok teşekkürler
gurolyavuz
01-09-2012, 09:36
domateslerin gerçek tadını unuttaysanız,hk 50 nin bahçesine misafir olmayı düşünmelisiniz,gerçekten harika
Turşular kurulmuya başladı.
tekomusti
02-09-2012, 07:08
maşallah güzel günlerde afiyet olsun
Devamı Evcil Hayvanlar Köpekler kısmında Köydeki Köpekler bölümünde görülebilinir.
Forum kurallarına ters olmasın diye buraya daha fazlasını yüklemedim.
Yeşil fasulyeler toplandı temizlenip kırıldı.Kışın yenmek üzere kavanoz şişelere doldurulup buzdolabına konuldu.
Elma Arap kızı,Gala,ve Golden olgunlaşmıya başladılar.
İki Domates.
Ben çoçukluğumdan beri bahçe içindeyim.Türkiyede yetişen Bahçe bitkilerinin aşağı yukarı tamamının yetiştirilmesine şahit oldum veya gördüm.Son 10 yıl dırda bizzat yetiştiriyorum.
Bu yetiştirdiğim meyve sebze ve süs bitkileri içinde aşağıda fotoğrafı görülen domates bitkisinin yetişmesi ve yaşama azmi ilğinç geldi.
Şöyleki.Bir bitki olmuyorsa yolar atarız ve çok özel bir bitki değilse unutur gideriz. Ama bu domates öyle olmadı.
Domates tohumlarını ekmek için hazırlarken.En küçüğünü rastgele toprakdan doldurduğum siyah poşet içine ektim.ve unuttum.Ne su döküldü ne de toprak rutubetlendirildi.Tesadüfler netiçesinde çıktığını gördüm.Su verdim Ayakkabımın içine koyup her gün ilğilendim.Bunca uğraşmama rağmen iki çiçek açtı iki meyve verdi.Kah kurumuya başlıyor.Kah düzeliyor.Yalnız ölmek istemiyor.Her öldü dediğimde yeniden canlanıyor.
YeniGine
03-09-2012, 13:43
Kışlıklar hazırlanıyor. Ağız tadı ilee afiyet olsun inşallah hk50.
Bir ziyaretçimiz dalından koparmıya kıyamamış.Tadına bakmış.
Soganlar kuruması için sökülüp serildi.
Bende olgunlaşdım der gibi.Yarı bodur Red chıef
Bahçenin sulanması devam ediyor.
Armudun iyisini üzüm arısı yiyor.
Kışlıklar hazırlanıyor. Ağız tadı ilee afiyet olsun inşallah hk50.
Sn YeniGine
Bahçede bir hırs ile oda olsun buda olsun denerek kış hazırlı yapılıyor.Bir kısmı hiç götürülmeden bahçedeki kilerde kalıyor.Bir kısmı şehirdeki evde unutuluyor.
İşin sevileçek tarafı her zaman güzel bir uğraş oluyor.Eşe dosta yapılan ikramlar beğeniliyor.Buda insana mutluluk veriyor.
Saygılar.
YeniGine
04-09-2012, 23:10
Çok güzel hk50; daim olsun inşallah.
s.serdar
05-09-2012, 00:28
Bahçede bir hırs ile oda olsun buda olsun denerek kış hazırlı yapılıyor.Bir kısmı hiç götürülmeden bahçedeki kilerde kalıyor.Bir kısmı şehirdeki evde unutuluyor.
Aynen katılıyorum.
YeniGine
05-09-2012, 00:53
hk50; sizde zakkumlar yeni mi tomurcuklanıyor. Bizim sitedeki zakkumlar artık nerede ise çiçekleri bitti tohuma kaçtılar. Vee ben merak ediyorum: Zakkumda tohuma kaçan o uzun uzun (Tohumları olsa gerek diye düşünüyorum) yeşil ve daha sonra kararan kabukları ne yapmak gerekiyor? Yani budama?
gurolyavuz
05-09-2012, 08:53
Turşular kurulmuya başladı.
turşuların adresi belli galiba.)
gurolyavuz
05-09-2012, 08:54
mükemmel
Bu domatesi pıçakla kesmek günahtır.İki elinle ortadan ikiye ayıraçaksın.Armut yer gibi yiyeçeksin.Hele birde açlığa denk gelirse.Bir tanesi ile 1,5 somun ekmeği götürürsün.Perhis merhisde kalmaz.
Buda ayrı bir domates.Salçalık için hazırlanıyorlar.
Boyundan büyük işe kalkışınça.
Üzüm arılar olğunlaşan üzüm ve armutları yemiye başlayınca sivri zeka harekete geçti.Arı yakalama aparatı diyebiliriz.
Organik (Doğal) mücadele neticesinde aparat görevini yapıyor.
hk50; sizde zakkumlar yeni mi tomurcuklanıyor. Bizim sitedeki zakkumlar artık nerede ise çiçekleri bitti tohuma kaçtılar. Vee ben merak ediyorum: Zakkumda tohuma kaçan o uzun uzun (Tohumları olsa gerek diye düşünüyorum) yeşil ve daha sonra kararan kabukları ne yapmak gerekiyor? Yani budama?
Sn YeniGine,
Eller giderMersine.Bizim köydeki Bahçe gider tersine.
s.serdar
05-09-2012, 23:29
Sayın YeniGine.
Az önce google earth'dan baktım, İçmeli kasabasının rakımı yaklaşık 1.500 metre. Bu yükseltide bırakın tomurcuk açmasını, yaşaması bile mucize. :D
YeniGine
05-09-2012, 23:31
:)) Tamam anladım hk50; güldürdünüz beni...
YeniGine
05-09-2012, 23:33
S.Serdar teşekkürler; bilmeyince işte şaşırdım merak edip sordumdu.
Sn YeniGine
Büyükler konuşunça küçükler susar.Bende susuyorum.
Gül fatma varmısın yarışa diyor.
Kabaklarda yukarıdan aşağıya doğru.
denizakvaryumu
06-09-2012, 13:23
Organik (Doğal) mücadele neticesinde aparat görevini yapıyor.
Şekerli su yerine sucuk parçası-balık kafası-tavuk taşlığı gibi et malzemeleri koyarsanız tuzak bir günde dolabilir.
Şekerli su yerine sucuk parçası-balık kafası-tavuk taşlığı gibi et malzemeleri koyarsanız tuzak bir günde dolabilir.
Hemen uygulamıya geçiyorum.
Teşekkürler.
handanhanım
06-09-2012, 21:30
Elinize sağlık, bu bahçeleri gezdikçe tembelliğimden utandım :)
Sonbahar girdimi açmıya başlar.Bir ay boyunca bahçemizin her tarafına renk katar.Çok yıllık bir çiçek.
İkiz sarı erik.
Bir bahçede ikiz meyve bulunursa kurban kesilirmiş.Bize kurban kesmek caiz oldu sanırım.
Bildiğim kadarı ile iki şeyin göbeklisi sevilir.1.Marul 2. Lahana,Bizim lahanalarda ne göbek var,nede olaçağına dair bir işaret.
Değerli bir Ağaçlar net üyesi,Yine değerli bir üyeye tavsiyede bulunuyor.Lahanaların üzerine taş koy diye.
Bir zamanlar bizede böyle bir tavsiyede bulunulmuşdu da,Hanım çevrede toplamadık taş bırakmamışdı.Bel fıtığı olmasına rağmen.
Ne dürülme nede göbek meydana geldi.Taşı kaldırdığın an yapraklar inadına kalkıyordu.Dedimki bir araştıralım.
Araştırmamız sonuçunda, Karadenizin meşhur Yaprak lahanası çıktı.
Domates salçası çekilmesi.
Recellik erik (Sarı erik)
YeniGine
08-09-2012, 23:35
Afiyetle inşallah hk50. Şimdi orası nasıl miss gibi domates kokuyordur.
bu domateslerin cinsi belli mi acaba
denizkan
09-09-2012, 10:07
Soganlar kuruması için sökülüp serildi.
soğanların baş tutması için özel bir işleme yapıyormusunuz?
Afiyetle inşallah hk50. Şimdi orası nasıl miss gibi domates kokuyordur.
Evet Sn YeniGine,
Bahçede oniki çeşit domates olur verimde iyi birde kimyasal kullanılmıyorsa mis gibi kokuyor.Bir yanda salçalık bir yanda Turşuluk,bir yanda hediyelik.İçiçlerinin sürat yerde.
Saygılar.
bu domateslerin cinsi belli mi acaba
Bu domateslerin cinsi Sn atter.
Birinci Pempe ikinci yöresel olarak oturak.Diğer adı Dev Alman domatesi dir.
Hürmetler.
soğanların baş tutması için özel bir işleme yapıyormusunuz?
Sn denizkan.
Soganlara özel bir işlem yapmıyoruz.Ekildiği yer çakıl taşlı ve kumlu bir tarla.Çiflik güpresi kullanıldı.Bol sulandı.Başkaçada bir işlem ve bitkisel destek vermedim.
Saygılar.
Tomalto verle
(Yeşil domates)
denizkan
09-09-2012, 15:44
Sn denizkan.
Soganlara özel bir işlem yapmıyoruz.Ekildiği yer çakıl taşlı ve kumlu bir tarla.Çiflik güpresi kullanıldı.Bol sulandı.Başkaçada bir işlem ve bitkisel destek vermedim.
Saygılar.
Teşekkürler.
Mor Karnabahar.
Sayın hk50 şaşkınlığımı bağışlayın gerçekten mor karnıbaharmı. Ben ilk kez görüyorumda.:eek:
Sayın hk50 şaşkınlığımı bağışlayın gerçekten mor karnıbaharmı. Ben ilk kez görüyorumda.:eek:
Doğru görüyorsun Sn Asiye.Tohumu Purple of Sicily diye geçiyor.
Olgunlaşmış sumak meyvesi.Öğütülüp kullanılıyor.
Kendiliğinden yetişiyor.Doğal olarak.Emeksiz zahmetsiz.
Merhaba efendim,
Acaba salçalık domatesleri çektiğiniz aletin farklı çekimlerini ekleyebilirmisiniz lütfen.
İlginç göründü. Salçalık biberleri kıyma makinesi ile çeken biri olarak ricam olur...)).
Her şeyin hakkını veriyorsunuz. Toprağın torunların, evlatların, çevrenizin, kalenderliğin.
Tam da hasat mevsiminde angaryam olmazsa...
Afiyetler olsun, zengin sofralarda(kalabalık...), sağlıkla inşallah.
Saygılarımla lütfen.
sayın hk50 bahçenizi epeydir izliyorum bayıldım;) çok emek vermişiniz ama en ilginç olanı mor karnı bahar bayıldım bir karnı bahar aşığı olarak mümkünse tohumundan rica edebilirmiyim:o eğer tohum göndermiyorsanız bu bunuda bildirirseniz çok sevinirim o zamanda tohumları nerden bulabileceğimi söleyin lütfen :confused: ayyyyy ne çok şey istedim deilmi ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
Kış geç gelirse,Erkenci soğuklar olupda soğuk almazsa ikinci ürün olarak mısır ve salatalık yetişeçek.
Merhaba efendim,
Acaba salçalık domatesleri çektiğiniz aletin farklı çekimlerini ekleyebilirmisiniz lütfen.
İlginç göründü. Salçalık biberleri kıyma makinesi ile çeken biri olarak ricam olur...)).
Her şeyin hakkını veriyorsunuz. Toprağın torunların, evlatların, çevrenizin, kalenderliğin.
Tam da hasat mevsiminde angaryam olmazsa...
Afiyetler olsun, zengin sofralarda(kalabalık...), sağlıkla inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran
Salçalık domates ve biberleri çektiğimiz makina aşağıda fotoğrafı görülen salça makinasıdır.
Makinanın özelliği Domates ve biberlerin çekirdeği ile fosasını ayırmasıdır.
220 v.2 Hp elektrik motoru ile çalışıyor.Daha çok Adana yöresinde bulunuyor.
Bilği vermek benim için zevktir.
Teşekkürler.Saygılar.
Not:Gerekirse görev yapan iç bölümün fotoğrafınıda yükleyebilirim.
sayın hk50 bahçenizi epeydir izliyorum bayıldım;) çok emek vermişiniz ama en ilginç olanı mor karnı bahar bayıldım bir karnı bahar aşığı olarak mümkünse tohumundan rica edebilirmiyim:o eğer tohum göndermiyorsanız bu bunuda bildirirseniz çok sevinirim o zamanda tohumları nerden bulabileceğimi söleyin lütfen :confused: ayyyyy ne çok şey istedim deilmi ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
Sn tuya
Çok teşekkür ederim.
Mor karnabarın tohumunu İnternet ten Tohumlar net diye bir firmadan temin ediyorum.Şu anda inanın yok.Olsa hemen görderirdim.Temin edemezseniz zamanı gelinçe sizin içinde temin edebilirim.
Saygılar.
Bazan tencere bazan tava.Bazanda işe yaramaz kova.Ha kütük ha Plastik .
Sayın mrduran
Salçalık domates ve biberleri çektiğimiz makina aşağıda fotoğrafı görülen salça makinasıdır.
Makinanın özelliği Domates ve biberlerin çekirdeği ile fosasını ayırmasıdır.
220 v.2 Hp elektrik motoru ile çalışıyor.Daha çok Adana yöresinde bulunuyor.
Bilği vermek benim için zevktir.
Teşekkürler.Saygılar.
Not:Gerekirse görev yapan iç bölümün fotoğrafınıda yükleyebilirim.
Çok teşekkürler efendim,
Sanayii tipi imiş. Bana büyük gelir.
Sizin geniş aileniz için uygun.
Ben garip kuş, sadece 3 evlat sahibi olarak...))).
ALLAH cümlemizinkini bağışlasın, sağlıklar içinde yaşatsın, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
YeniGine
11-09-2012, 00:02
Bazan tencere bazan tava.Bazanda işe yaramaz kova.Ha kütük ha Plastik .
:eek: Sayın hk50 o kütüğü ne kadar güzel değerlendirmişsiniz. Çook güzel olmuş, gerçekten harika. :( Benim kütüklerin boyları kısa.
YeniGine
11-09-2012, 00:05
Kurutulaçak erik
Sayın hk50; fotoğrafta sağ alt köşedekiler benim bildiğim adı zambak. Fakat iris-süsen bu bitkiye mi deniliyor? (Ben de tam bu bitkiyi arıyor idim.) Bizim bahçelerde birkaç tane var bu bitkiden. Ben onları da yerlerinden sökerek, birkaç tane daha ilave edip, bahçede öbek yapmak istiyorum. Ne zaman sökülüp de başka bir yere alınır soğanları? Şimdiden teşekkürleer.
:eek: Sayın hk50 o kütüğü ne kadar güzel değerlendirmişsiniz. Çook güzel olmuş, gerçekten harika. :( Benim kütüklerin boyları kısa.
Sn YeniGine
Sizin kütükleri görünce ben bahçede kullandığım kütükleri yeniden keşfe çıktım.
Örnek olması açısından bir kaç örnek.
Saygılar.
Bazan Aydınlatmada
Bazan sandelye ayağında
Sayın hk50; fotoğrafta sağ alt köşedekiler benim bildiğim adı zambak. Fakat iris-süsen bu bitkiye mi deniliyor? (Ben de tam bu bitkiyi arıyor idim.) Bizim bahçelerde birkaç tane var bu bitkiden. Ben onları da yerlerinden sökerek, birkaç tane daha ilave edip, bahçede öbek yapmak istiyorum. Ne zaman sökülüp de başka bir yere alınır soğanları? Şimdiden teşekkürleer.
Sn YeniGine Ekim ayının sonunda istediğiniz kadar Zambak fidesi gönderebilirim
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir.
Saygılar
YeniGine
11-09-2012, 23:51
Bazanda çeşme.
Sayın hk50; inanın çook mutlu ettiniz beni... ÇOOK TEŞEKKÜRLER. Bahçenizle birliktee kütükleriniz de çok güzeller. Zaten sayfanızda görünce kütüklerin birşeyler olabileceğine inandım. Sağoluun.
YeniGine
11-09-2012, 23:53
Sn YeniGine Ekim ayının sonunda istediğiniz kadar Zambak fidesi gönderebilirim
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir.
Saygılar
Teşekkür ediyorum... Yani ekim ayında söküp yer değiştirebilirim. Çevrede gördüğüm alabileceğim yerleri tespit ettim. Gerekir ise sizden de rica ederim. Sağoluun.
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.
Bahçede kuru kalabalıkdan başka ve hiç bir işe yaramayan kütüklerin değerlendirilmesi.
denizakvaryumu
12-09-2012, 14:45
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.
Tabiat ana fotoğraf makinalarına poz vermede öyle çömertki ,Hayranı olduğumuz dünyanın en ünlü mankenleri o pozu veremiyor.Veriyormu yoksa?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.