Bağlan

View Full Version : hk50 / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12

Derya Hanim
22-12-2013, 09:52
Tesekkur ederim HK50 sizin bu gubre yontemini bende deneyecegim. Bir arkadasim kestigi otlari bir yerde yigin yapiyor sonrada bunu toprak niyetine kullaniyor. Fakat goruntu cok cirkin ve benim kucuk bir kizim, kedim ve kopegim var. Hastalik kapmasinlar diye ben yapmamistim o yontemi. Plastik torbayla gubre yapimi hem Pratik hemde bahcelerdeki atiklari degerlendiriyor. Haftaya cimenleri kesince atiklari torbalar koyarim bir kenara.

hk50
22-12-2013, 17:50
Soguk kış günlerinde bu ayvalardanmı tatlı yapılır ?

Bu ayvalar bahçemizin üçüncü cins ayvası.Soguk hava deposunda dır.

habiş
22-12-2013, 19:50
Sayın hk50 çok güzel ve leziz görünüyorlar Maşallah cinsi nedir acaba

akçabardak
22-12-2013, 23:29
Sayın hk50, ayvalar çok güzel görünüyorlar ama benim kafam karıştı,
bu iki meyve sanki değişik bir meyve, şeftali görünüşlü, elma duruşu
ama ayva demişsiniz, afiyetle tüketin inşallah.

hk50
23-12-2013, 11:20
Sayın hk50 çok güzel ve leziz görünüyorlar Maşallah cinsi nedir acaba

Sn habiş,
Bu ayva cinsi internette yaptığım araştırmada kırmızı ayva diye geçiyor.Fidanlarıda yeni yeni fidançılarda görülmüye başladı.

hk50
23-12-2013, 11:28
Sayın hk50, ayvalar çok güzel görünüyorlar ama benim kafam karıştı,
bu iki meyve sanki değişik bir meyve, şeftali görünüşlü, elma duruşu
ama ayva demişsiniz, afiyetle tüketin inşallah.

Sn akçabardak,
Bizde ayvanın bu şekil bir ayva olduğunu meyve verdikten sonra öğrendik.Yemesi pek hoş değil ama tatlının her türlüsü bir birinden lezzetli oluyor.
Meyveçilikde bilimsel bir isim bulamadım.Sadeçe kırmızı ayva diye geçiyor.Şimdiye kadar Türkiyede iki yerde yetişdiğini internette okudum.Şu andada üçünçü bizde ama,biz özelliğini bilmediğimiz için kimselere haber vermedik.İlk defa Ağaçlar net te yayınlıyorum.Beğeninize.

hk50
23-12-2013, 11:38
Bilinen ayva.

habiş
23-12-2013, 12:20
Sn habiş,
Bu ayva cinsi internette yaptığım araştırmada kırmızı ayva diye geçiyor.Fidanlarıda yeni yeni fidançılarda görülmüye başladı.

daha neler göreceğiz kim bilir güle güle büyütüp afiyetle yiyesiniz inşallah Selamlar.

hk50
24-12-2013, 09:59
daha neler göreceğiz kim bilir güle güle büyütüp afiyetle yiyesiniz inşallah Selamlar.

Sn habiş,
Bana bir ziraat fakültesi öğretim üyesi Profosör,demişdiki,
"Bitkinin sınırı yok.Hafif kafayı yemek istiyorsan bitki ile uğraş"
Şu anda bende ne olduğunu henüz bilemediğim,ismini bulamadığım dört çeşit bitki daha varki,ilerde paylaşaçağım.

habiş
24-12-2013, 12:45
Sn habiş,
Bana bir ziraat fakültesi öğretim üyesi Profosör,demişdiki,
"Bitkinin sınırı yok.Hafif kafayı yemek istiyorsan bitki ile uğraş"
Şu anda bende ne olduğunu henüz bilemediğim,ismini bulamadığım dört çeşit bitki daha varki,ilerde paylaşaçağım.

zaten sürekli takip ediyorum sayfayı faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz yaptığınız kompostlar doğal gübreler .. bunların hepsi bilimsel bir gerçek dahası bitkilere faydalı şeyler bir geri dönüşüm.. bende kendi çapımda mutfak atıklarını biriktirmeye başladım yakında daire içinde görenler kafayı yemiş diyecekler..
Charles Darwini duymuşsunuzdur çocukluğundan itibaren bitkilere ve hayvanlara ilgi duymuş bununla ilgili büyük bir geziyede çıkmışdır. Beagle yolculuğu. Bununla ilgili okuduğum kitabı hatırlayamadım okumanızı tavsiye edecektim en yakın zamanda bulup size söyleyeceğim Darwinin söylenilen karalamaların aksine farklı bir yüzünü tanıyacaksınız..
merakla diğer bitkilerinizi de görmeyi bekliyoruz.. Selamlar.

hk50
25-12-2013, 09:27
zaten sürekli takip ediyorum sayfayı faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz yaptığınız kompostlar doğal gübreler .. bunların hepsi bilimsel bir gerçek dahası bitkilere faydalı şeyler bir geri dönüşüm.. bende kendi çapımda mutfak atıklarını biriktirmeye başladım yakında daire içinde görenler kafayı yemiş diyecekler..
Charles Darwini duymuşsunuzdur çocukluğundan itibaren bitkilere ve hayvanlara ilgi duymuş bununla ilgili büyük bir geziyede çıkmışdır. Beagle yolculuğu. Bununla ilgili okuduğum kitabı hatırlayamadım okumanızı tavsiye edecektim en yakın zamanda bulup size söyleyeceğim Darwinin söylenilen karalamaların aksine farklı bir yüzünü tanıyacaksınız..
merakla diğer bitkilerinizi de görmeyi bekliyoruz.. Selamlar.

Sn habiş,
Biliyorsunuzki bilği tecrübe paylaşmak için. Bende bunu yapmıya çalışırken öğrenmeyede ihtiyaçım var.Öğretki öğrenesin .

hk50
25-12-2013, 09:31
Zamanları geliyor.

olcim
25-12-2013, 15:44
Biberlerin yanındakiler nedir ?

hk50
25-12-2013, 17:08
Biberlerin yanındakiler nedir ?

Sn olcim,
Biberlerin yanındakiler domates tohumudur.

hk50
27-12-2013, 09:34
Diğer bir özelliğide soguk vurmuyor.Soguktan etkilenmiyor.Bu Alabaş -20 lere dayanabiliyor.Hala bahçede sökülmedi.Ara ara birer adet sökülüyor.

yağmur
27-12-2013, 21:59
Bu nasıl tüketiliyor? Yaprakları mı kökü mü yeniyor?

hk50
29-12-2013, 11:12
Bu nasıl tüketiliyor? Yaprakları mı kökü mü yeniyor?

Sn yağmur;
Alabaşın önce kabuğunu normal bir mutfak pıçağı ile soyup turp gibi doğruyorsunuz.İsterseniz rendeliyorsunuz.Yeşil salatanın içindede çok güzel oluyor.Yapraklarından sarma yaptığınız gibi musakkada pişirebiliyorsunuz.
Kısaça diğer yeşil sebzelerin girdiği yemek çeşitlerine buda giriyor.

hk50
29-12-2013, 11:17
Kışın sürekli gelişiyor.

akçabardak
29-12-2013, 11:56
Sayın hk50 merhaba, alabaş için kışın sürekli gelişiyor demişsiniz, peki tohumunu hangi ayda ekip, fide haline gelince toprağa hangi ayda dikiyorsunuz biraz açıklarmısınız.
Ben tohumlarımı şubat ayında ekmiştim, Nisan gibi de bahçeye fideleri diktim fakat
bütün yaz boyunca hiç gelişmediler ve şu an hala baş yapmadılar ama gayet te sağlıklılar
acaba bundan sonra mı gelişecekler bilemedim, sökmeye de kıyamadım öylece bırakıp
Ankara'ya döndük.

hk50
30-12-2013, 10:34
Sayın hk50 merhaba, alabaş için kışın sürekli gelişiyor demişsiniz, peki tohumunu hangi ayda ekip, fide haline gelince toprağa hangi ayda dikiyorsunuz biraz açıklarmısınız.
Ben tohumlarımı şubat ayında ekmiştim, Nisan gibi de bahçeye fideleri diktim fakat
bütün yaz boyunca hiç gelişmediler ve şu an hala baş yapmadılar ama gayet te sağlıklılar
acaba bundan sonra mı gelişecekler bilemedim, sökmeye de kıyamadım öylece bırakıp
Ankara'ya döndük.

Sn akçabardak;
Ben şubat ayında viyole normal killi toprakla ekiyorum ,kapalı bir yerde tutuyorum.Normal şartlarda mart sonuna doğru çıkıyorlar.Aşırı olmamak kasydı ile su veriyorum.Fısfıslada oluyor.Sıçaklar başlayınca yavaş yavaş açık havaya çıkarıyorum.Bu çıkarıışlar günlük bir saatden başlıyor zamanla yirmi dört saat dışarda kalıyor.Gelişimini tamamlıyanları alıp esas yerleri ile buluşturuyorum.Aşırı olmamak kaydı ile çiftlik veya organik güpre atıyorum.İkinci çapada bogazlarını dolduruyorum.Sonrada bol bol su veriyorum.Eylülle doğruda bogazdan yumru yapmıya başlıyorlar.
Netiçe bahçede bıraktıklarınız Alabaşların gelişimi durmaz Nisan ayı gibide baş tutmuya başlarlar.Baş tutmuyanlarda çiçek açıp tohum veriri.

akçabardak
30-12-2013, 10:46
Sayın hk50 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, ben de merakla gelişmelerini
izleyeceğim, böylelikle tecrübe kazanmış olurum, çok sağ olun sağlıkla kalın.

hk50
30-12-2013, 10:50
Bu sene bahçeye henüz kar yağmadı.Aralık ayı içinde bir miktar yağdı.Karın yağdığında hala her taraf yemyeşildi.

hk50
01-01-2014, 20:48
Her yıl bu mevsimde bahçede 40-50 cm kar olurken bu yıl maalesef soguklar ve sogukların etkisi ile meydana gelen kırağı.

hk50
01-01-2014, 20:58
Hala dallarında duruyorlar.

hk50
05-01-2014, 10:56
Gerçi bu fotoğraf hasat zamanı bahçede çekilmişdi ama yinede patetes patetesdir. Tv ler Gazeteler feryadı figan ediyor.Patates dört milyon Tl diye.Doğrudur ama bilmenizi isterimki bir tek üretiçi bu fiyat yükselmesinden faydalanamadı.
Demem odurki patetesi olan arkadaşlar iyi sahip olsun.Nisan ayındaki tazesi çıkaçak patetese kadar.Nesli tükenmekde olan bitkiler arasına gireçek.Yalnızça fotoğraflarda seyredileçek.

akçabardak
05-01-2014, 11:43
Çok haklısınız sayın hk50, size katılıyorum ne yazık ki durum böyle, onun için
o elinizde ki patateslerin kıymetini bilin, buradan çok güzel görünüyorlar
ağız tadıyla iyi günlerde tüketmenize nasip etsin rabbim.

habiş
05-01-2014, 11:56
evet mesela ben bu sene çuvalla patates alamamıştım iş güç bir türlü denk gelmedi şimdi evde patates bitti markette önce 2 liraydı sonra 2,5 sonra 3 lira oldu
düşünsenize evde herşeye kullanıyoruz elimizin altında büyük bir nimet çuvalla almadığıma nasıl pişman oldum ama bu sene çuvalda denemesini yapacağım bakalım başarılı olabilcekmiyim.

Sn hk50 Maşallah bereketiniz daim olsun.

hk50
06-01-2014, 14:42
Çok haklısınız sayın hk50, size katılıyorum ne yazık ki durum böyle, onun için
o elinizde ki patateslerin kıymetini bilin, buradan çok güzel görünüyorlar
ağız tadıyla iyi günlerde tüketmenize nasip etsin rabbim.

Sn akçabardak;
Önce bizim eğitimsiz köylümüze bol miktarda kimyasal güpre kullanmasını öğretip ekim sahalarını kullanılmaz hale getirdiler. ,sonra getirdikleri hastalık ve böçeklere karşı kimyasal ilaç kullandırıp kansorojen madde taşıdığını söyleyip,Ortadada devlet politikası olmayınca Birden zengin olmak istiyen köylümüzü tuşa getirdiler.
Şimdi patetes ekilmedi deniyor.Ekeçek sahamı varda üretiçi ekmiyor.Hepsi yalan,üretiçinin ekim yapaçağı temiz toprak kalmadı.İşin aslı bu.

olcim
06-01-2014, 14:52
Bu gece - 30 dereceyi yaşadık, sabah oğlumu okula götüremedim, yakıt donmuş araba çalışmadı , taksi çağırdım . Ben şimdi bunu bahçeye ekebilir miyim ?

hk50
06-01-2014, 14:52
evet mesela ben bu sene çuvalla patates alamamıştım iş güç bir türlü denk gelmedi şimdi evde patates bitti markette önce 2 liraydı sonra 2,5 sonra 3 lira oldu
düşünsenize evde herşeye kullanıyoruz elimizin altında büyük bir nimet çuvalla almadığıma nasıl pişman oldum ama bu sene çuvalda denemesini yapacağım bakalım başarılı olabilcekmiyim.

Sn hk50 Maşallah bereketiniz daim olsun.

Sn habiş;
Mutfattada yemeklerimizin etkin maddesi patetes.Dolgu maddelerimiz her ne kadar çok çeşitli isede,Etkin madde deyinçe Patetes Fasulye Nohut Domates biber gelir.Bunlar yoksa gerisi teferruat.
Nasip olursa önümüzdeki yıl bol miktarda alırsınız.Bu sıkıntı bu yıla ait değil.Daha çok devam eder.

hk50
06-01-2014, 14:58
[QUOTE=olcim;1238826]Bu gece - 30 dereceyi yaşadık, sabah oğlumu okula götüremedim, yakıt donmuş araba çalışmadı , taksi çağırdım . Ben şimdi bunu bahçeye ekebilir miyim ?[/QUOTE

Sn olcim;
Patetesi soruyorsanız ? Ortalık ısındığı an veya mutfak sıçağında Patetes yumuşar üzeri yaşarıp su damlaçıkları meydana gelir. Bu belirtiler olmuşsa soguık almış demektir.Ekilmez yemek yapıp yenmez.Ancak hemen belli olmaz beklemek gerekir.

hk50
06-01-2014, 15:06
Soguk hava depolarındaki Kışlık Armutlar yeneçek duruma geldiler.Bunlarda ekim ayında depoya koyduğumuz armutlar.

olcim
06-01-2014, 15:27
Sayın hk50, patatesi zaten bahçeye ektim ( denemek amaçlı ), ben kocabaştan bahsediyorum. Onu ekersem -30 derece de toprakta donmaz ise benim için harika olur, bir de tohumunu bulmam gerek elbette.

olcim
06-01-2014, 15:29
Bu arada söylemeyi unuttum ; burada patatesi ,kuru soğanı çuvalla alıyoruz . Donmaması içinde koruyoruz , yoksa kilogramı 2,5 ten başlıyor. :(

hk50
06-01-2014, 16:12
Sayın hk50, patatesi zaten bahçeye ektim ( denemek amaçlı ), ben kocabaştan bahsediyorum. Onu ekersem -30 derece de toprakta donmaz ise benim için harika olur, bir de tohumunu bulmam gerek elbette.

Sn olcim,
Ekmek önemli değil.Ektiğiniz zaman toprak ısısını bulmayınca zaten tohum uyanmıyor.Ben yerinizde olsam evde topraga eker,dört beş yaprak olunça şaşırtırım.Buda Nisanı bulurki donmlar geçmiş olur.
Patetese gelinçe -30 de kalıpda çimlenip çıkarsa bitki litaratürüne geçer.Bizde patetes Nisan ,Mayısda ekilir ki Haziran 15 den sonrada eken olur.
Alabaş tohumu bulamazsanız haberleşelim Mart Nisan gibi gönderirim.

attar
27-01-2014, 18:23
bahçenizi izlemeye devam, harika işler çıkartıyorsunuz, kolay gelsin

Aysis
27-01-2014, 23:39
Sayın hk50 ne zamandır vakit bulup bahçenizi gezmek isterdim. Kısmet bu güne imiş.

Doğrusu doğallığı ile sebze ve meyvelerdeki sağlıklı görünüş beni çok etkiledi.

Evliliğimizin ilk yıllarında Kayseri ye tayin ile gitmiştik. Görev nedeniyle zaman zaman Niğde yede gidiyordum. O bölgenin coğrafi yapısı ve insanlarının içtenliği her zaman içimde kaldı. Orada geçirdiğimiz 1.5 yıl gibi kısa zaman içinde bir çok dost ve arkadaş edindik. Sizin bahçenize benzer bahçelere davet edilip güzel günler geçirdik.

Bahçenizi gezerken o günler gözümün önünden geçti. Kayseride Düvenönünde evimizin önünde bahçenizdeki amasya elmalarından 10 kg lık torbalar halinde satılırdı. Biz neredeyse 4 günde bir torbayı bitirirdik. Kızıma o günlerde hep o elmaların suyunu içirirdim. O sayede topaç gibiydi maşallah.

Çocukluğumda bir sebeple yemekden vazgeçtiğim taze fasulyeye Kayseri de yeniden alışmıştım. Bahçenizdeki fasulyeler bana orada yediğim harika lezzetli yayla fasulyesini anımsattı. Salatalıklar, diğer sebzeler hepsi hepsi harika.

Taş eviniz, eskiye olan saygınız, bahçede yetişen her şeyin değerlendirilişi, ve paylaşılması çok etkileyici. Memleketimin güzel insanı elinize sağlık.

Ha bir de Kayseri de çapı 1 m yi bulan dev lahanalar vardı. Onlardan siz yetiştirmiyormusunuz. Onlar da çok lezzetli idi. 2 yaprağından bir tencere sarma yapılabiyordu.

İzmir de geçen gün organik pazarda alabaş ile tanıştım. Üretici tadına baktırdı çok hoşuma gitti. Siz de her yıl yetiştirip methetmişsiniz ben de yetiştirmeyi düşünmeye başladım.

Bahçenizde nice sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle.

hk50
09-04-2014, 18:57
Sn Aysis,
Öncelikle özür dilerim.Bazan insanın evdeki hesabı çarşıya uymuyor.Benimkide maalesef uymadı.Beklenmedik kriz ,ne oldu demeden baypas.Hayırlısı olsun.
Saygılar.Hürmetler.

h_dogan
09-04-2014, 21:08
Geçmiş olsun.
Hayatın ne getireceğini bilemediğimiz için sağlık olsun demekten başka elimizden gelen bir şey yok maalesef.

Cumhur Tonba
09-04-2014, 21:17
Geçmiş olsun Sayın hk50.

akçabardak
09-04-2014, 21:45
Çok geçmiş olsun sayın hk50

yağmur
09-04-2014, 22:10
Sayın hk50 çok geçmiş olsun, umarım şimdi iyisinizdir.

YeniGine
09-04-2014, 23:14
:( Sayın hk50 büyük geçmişler olsun. İnşallah iyisinizdir...

ilksenozturk
10-04-2014, 06:41
çok geçmiş olsun sn hk50.

Orhan Özbilgiç
10-04-2014, 07:34
Geçmiş olsun hk50.
Siz de gözlemlemişsinizdir ya, by pass olan dostlarımız, şayet beslenme ve düzenli yaşam gerekliliklerini uygularlarsa, çooook uzun yaşıyorlar.

Allah, sizede sağlıklı ve uzun ömür versin.

hk50
10-04-2014, 18:07
Sn h dogan.Sn Cumhur Tonba.Sn akçabardak.Sn yagmur.Sn Yen.Gine.Sn İlksenozturk.Sn Orhan Özbilgiç.
Çok çok teşekkür ederim.Eksik olmayın.Sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle.
Hürmet ve Saygılar.

06dilek
10-04-2014, 19:24
Merhaba Sayın hk50 ben bu formun yeni üyerindenim ve boş zaman buldukça formda bulunan arkdaşların safalarını geziyorum ve onlardan fikir edinmeye çalııyorum. Gügunde sizin bahçenizi keşfettim aman efendim aman ne çok beğendim anlatamam öncelikle baya büyük olmasının vermiş olduğu doğal görüntüler beni tek kelimeyle mestt etti, hele o minicik gölünüz var ya dünyalara bedel hangisini anlatsam bilmiyorum elmalarınız, erikleriniz, üzümleriniz, çilkeleriniz ve çeşit, çeşit çiçeklerinize baktıkça herşeyde sizin çok değerli alın teriniz ve emeğiniz zaten gözle görünüyor, bu formda sizn gibi güzel yürekli bir çok insan var ve ben bu form aracılığıyla sizleri tanidiğima çok memnun oldum iyiki varsınız güzel insanlar, bundan sonra çok sıkı bir takipciniz daha oldu:) haberiniz olsun ayrıca geçirdiğiniz rahatsızlıktan dolayı büyük geçmiş olsun dilkelerimi sunuyorum, sevdiklerinizle birlikta daha nice güzel yılar geçirin.

Aysis
10-04-2014, 20:29
Sayın hk50 büyük geçmiş olsun. Ben de ne zamandır yazmıyor acaba ne oldu diyordum. İnşallah sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur. Kendinize dikkat edin sağlıklı güzel günler dileğiyle..

pulibet
11-04-2014, 00:07
Çok geçmiş olsun. Bundan sonra çok sağlıklı olmanız dileğiyle.

hk50
11-04-2014, 20:45
Merhaba Sayın hk50 ben bu formun yeni üyerindenim ve boş zaman buldukça formda bulunan arkdaşların safalarını geziyorum ve onlardan fikir edinmeye çalııyorum. Gügunde sizin bahçenizi keşfettim aman efendim aman ne çok beğendim anlatamam öncelikle baya büyük olmasının vermiş olduğu doğal görüntüler beni tek kelimeyle mestt etti, hele o minicik gölünüz var ya dünyalara bedel hangisini anlatsam bilmiyorum elmalarınız, erikleriniz, üzümleriniz, çilkeleriniz ve çeşit, çeşit çiçeklerinize baktıkça herşeyde sizin çok değerli alın teriniz ve emeğiniz zaten gözle görünüyor, bu formda sizn gibi güzel yürekli bir çok insan var ve ben bu form aracılığıyla sizleri tanidiğima çok memnun oldum iyiki varsınız güzel insanlar, bundan sonra çok sıkı bir takipciniz daha oldu:) haberiniz olsun ayrıca geçirdiğiniz rahatsızlıktan dolayı büyük geçmiş olsun dilkelerimi sunuyorum, sevdiklerinizle birlikta daha nice güzel yılar geçirin.

Sn 06dilek,
Çok teşekkür ederim.Sağ olun
Bizde bir zamanlar aynen sizin gibi yazmışdık .Formun yeni üyesiyim diye.Bilinki en heyacanlı en zevk alıçı en korkucu en sevinçli an o andır.Bakmayın benim mangalda kül bırakmadığıma,O anlar ilk anlardır.ilk heyacanlardır.Sanki herkez sizi tanıyor gibi gelir ama zamanla amatör olmaktan çıkıp profosyonel olunur.
Kalbin teklemesi yaş haddinin geldiğini söylesede ,bunca yıl hed dogal olanı benimsedim.Başkasının yetiştirip para ile satın aldığım o nazelim çiçeklerden güllerden zevk almadım.Kendi yetiştirdiğim dikenler bana mutluluk verdi.İşte o nedenledirki bahçeyi tabiat ananın yaptığı gibi yapmıya çalıştım.Ağaçlar nete bahçe sayfası açarkende mutlaka benim gibi sevenlerde çıkar beğenenlerde diye.
Hürmetler.

hk50
11-04-2014, 20:52
Sayın hk50 büyük geçmiş olsun. Ben de ne zamandır yazmıyor acaba ne oldu diyordum. İnşallah sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur. Kendinize dikkat edin sağlıklı güzel günler dileğiyle..

Sn Aysis.Sn polibek.
Çok teşekkür ederim.
Yine bahçedeyiz.Şu anda aşılama budama yeni fidan dikme bitti.Sıradaki işleri yapmıya çalışıyoruz.

hk50
11-04-2014, 21:11
Altı ay sonra bahçe bizi böyle karşıladı.

hk50
11-04-2014, 21:21
Geleçek sogukları düşünmeden,sevinçliydik ama ....

hk50
12-04-2014, 19:39
Kasım ayında bahçeyi terk ederken iki yıl bitip üçünçü yıla dönen ve üzerlerini örtüğüm Kuşkonmazlar en nihayet yeneçek sebze haline dönüşmüye başlamış olarak bulduk.

hk50
12-04-2014, 19:43
Kuma gömdüğümüz pırasaların son halleri.

s.serdar
13-04-2014, 05:24
Kuma gömdüğümüz pırasaların son halleri.

Çiğ çiğ yiğesim geldi. Geçmiş olsun dileklerimle.

TRAKLI
13-04-2014, 06:40
Geçmiş olsun Sn hk50 Sağlıklı günler diliyorum.

06dilek
13-04-2014, 10:58
Günaydın Sayın hk50 daha önceki size yazdığım msjda bana vermiş olduğunuz cevabı çok beğendim aslında benim duygularıma tercüman oldunuz, evet bende anladımki hoşlanmıyorum öyle park gibi yapılmış çok dümdüz, kusursuz güzelliklerden, hoşlanmıyorum ruhu, duygusu olmyan yapaylıklardan kısacası hereşeyin olduğu gibi yalın ve sadesinden hoşlanıyorum, onun için sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum saydılarımla.

Muallim
13-04-2014, 20:14
Sayın hk50

Geçmiş olsun.

Sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.

attar
14-04-2014, 10:23
Geçmiş olsun Sayın hk50, Cenab-ı Hak'tan şifa niyaz ediyorum, inşallah eski günlerinize en yakın zamanda kavuşursunuz, bahçeniz baharda bir başka güzel

safako
14-04-2014, 14:07
geçmiş olsun sayınHK50 allahtan acil şifalar diliyorum

Lonicera
14-04-2014, 15:22
Büyük geçmiş olsun Sn. hk50. Sizde bu yaşama azmi ve doğa sevgisi olduğu müddetçe evvelallah hepsinin üstesinden gelirsiniz. Sevdiklerinizle beraber daha nice yıllar diliyorum. Sezon başladı, bahçenizden eskisi gibi bolca resim ve anlatım bekliyoruz.

hk50
15-04-2014, 15:24
S.Serdar.Sn TRAKLI.Sn Muallim.Sn attar.Sn safako.Sn Lonicera.
Çok çok teşekkür ederim.Eksik olmayın.
Saygılar.

hk50
15-04-2014, 15:33
Cinsleri beğenilmiyen elmalar aşı ustaları tarafından aşı yapılarak yeni cins elma yetiştirilmiye çalışıyoruz.

hk50
19-04-2014, 13:17
Sn pria nın gönderdiği üzüm çubukları uyanmıya başladı.
Kendisine teşekkür ederim.

hk50
20-04-2014, 20:22
Soğuklar,soğuklar.Netiçe bu yıl meyve uçuz olmuyaçak.

hk50
22-04-2014, 19:18
30-31 Mart sogukundan etkilenmiyen.

hk50
22-04-2014, 19:26
-12 derece soguka buda dayanmış.

hk50
24-04-2014, 20:52
Bahçede çalışma var.

hk50
24-04-2014, 20:57
Menüde kemik var.

YeniGine
25-04-2014, 00:07
Sayın hk50, çok şükür bahçenize geldiniz, hoşgeldiniz... Ve bahçe çalışmaları başladı, kolay, rastgelsin; mahsulünüz ve bereketi bol olsun inşallah!..

hk50
25-04-2014, 21:38
Bahçede yapılması gerekli işler zamanında yapılmadımı bahçe anlayış göstermez.
Hatta vermek istediklerinide vermez.Tek çare zamanında yapılması gerekenleri yapmak.Bu mevsim.Bahçeye sebze ekileçek yerlerin hazırlanmasıdır.Bel küreği ile toprak ters yüz edilir.Birkaçgün beklenerek tohumlar ekilir.

hk50
25-04-2014, 21:46
Sayın hk50, çok şükür bahçenize geldiniz, hoşgeldiniz... Ve bahçe çalışmaları başladı, kolay, rastgelsin; mahsulünüz ve bereketi bol olsun inşallah!..

Sn YeniGine,
Çok şükür bu yılda bahçeye dönebildik.Geçen yıldan yapılan planlar projeler hayata geçirilmiye çalışılırken kurulan hayallerde uyğulanmak isteniyor.
Kendimizi tam işe veremesekde burada olmak insana huzur veriyor.
Huzurlu yaşam dileklerimle.

YeniGine
25-04-2014, 23:24
Çok şükür sayın hk50. Tabi ki bahçeniz, toprağınız, yapılacak işler, yoğun tempo, çiçek, tohum, meyve, ağaç bizlere huzur veriyor.
Amin, hepimize olsun inşallah Sayın hk50.
Size kolaylıklar diliyorum, rastgelsin inşallah!..

hk50
27-04-2014, 20:11
Bu yıl soğuklar o kadar şiddetli geçtiki zambaklar bile hala toparlanamadılar.

hk50
27-04-2014, 20:21
Çileklerimizde soğuklardan etkilenmiş.

pria
27-04-2014, 21:13
Sn pria nın gönderdiği üzüm çubukları uyanmıya başladı.
Kendisine teşekkür ederim.

12 kişiye göndermiştim..Okuduğum ikinci güzel haber bu oldu..
Dilerim herkesin çeliklerinden hiç olmazsa biri köklenir de bu güzel ve nadir tür daha da çoğalır.

Elinize sağlık sayın hk50..

hk50
28-04-2014, 19:53
Erkençi elma çiçeklerini soguk aldı.Bunlar geç açan elma çiçek tomurçukları.

hk50
28-04-2014, 20:03
İçerisinde balıklar olan dogal göletimizin suyunun üzerini su otları kaplamış.Kurbaları görüyor seslerini dinliyoruz ama balıkları maalesef göremiyoruz.

hk50
01-05-2014, 19:16
Bu yaşlı elma ağaçlarımız maalesef bu yıl meyve veremiyeçek.Çünkü çiçeklerini soğuk aldı.

h_dogan
01-05-2014, 19:52
Geçmiş olsun Sn. hk50. Bu sene çoğu bölgede maalesef zarar büyük.

hk50
02-05-2014, 21:56
Geçmiş olsun Sn. hk50. Bu sene çoğu bölgede maalesef zarar büyük.

Teşekkür edereim Sn h_dogan.
Dona karşıda pek yapılaçak bir şey yok gibi.Ne yapalım? Yıl bulduğunu yiyeçek.

hk50
02-05-2014, 22:07
Topragın Ph şı yüksek,dıüşürmek için kükürt,Göştaşı ve çiftlik güpresi kullanıyorum.

hk50
07-05-2014, 21:11
Çiçekleri soğuk aldı,bahçede meyve olmuyaçak ama içinde gezmek yinede güzel.

hk50
07-05-2014, 21:23
Bahçemizde kır çiçekleri.

YeniGine
07-05-2014, 23:31
Çiçekleri soğuk aldı,bahçede meyve olmuyaçak ama içinde gezmek yinede güzel.

Sayın hk50 evet içlerinde gezmek gerçekten çok zevklidir. :( Geçmiş olsun çok üzüldüm meyve veremeyecekleri için. İnşallah seneye nasip olsun diyeyim artık.

tarla kuşu
07-05-2014, 23:42
Sayın hk50, güzel bahçenizde sağlık günler diliyorum...

FKY100
08-05-2014, 10:49
Sayın hk50;

Ph'sının düşük olduğunu nasıl anladınız toprağınızın...

hk50
08-05-2014, 19:26
Doludan fırtınadan,kuşdan,kurtdan kurtulupda olgunlaşdığında tadımlık olaçak.

hk50
08-05-2014, 19:38
Sayın hk50 evet içlerinde gezmek gerçekten çok zevklidir. :( Geçmiş olsun çok üzüldüm meyve veremeyecekleri için. İnşallah seneye nasip olsun diyeyim artık.

Sn YeniGine,Sorgulamak,isyanetmek yerine Sağlık olsun.

hk50
08-05-2014, 19:41
Sayın hk50, güzel bahçenizde sağlık günler diliyorum...

Sn tarla kuşu,
Çok teşekkür ederim.Dilek ve temennilerin hepimize olsun.

hk50
08-05-2014, 19:45
Sayın hk50;

Sn FKY100,
Bahçe topragının özelliğini Toprak analizi yaptırarak öğrendim.Gerekli besin ve elementleride analiz raporunda belirtilen şekilde kullandım.

hk50
11-05-2014, 21:11
Yağmur yağmamasına rağmen otlar her gün su içmiş gibi büyüyorlar.

hk50
11-05-2014, 21:23
..................

hk50
07-06-2014, 20:34
Bahçemizde çilek mevsmi.

hk50
07-06-2014, 21:13
Bahçemizde kır çiçekleri.

s.serdar
07-06-2014, 22:23
Sayın hk50;

Böyle de anlaşılabiliyor.

500514

hk50
09-06-2014, 19:09
Bahçeden bir görünüm.

hk50
09-06-2014, 19:13
Reyhanların ilk çıkışları.

hk50
10-06-2014, 19:36
Kendimin yetişirdiği çilek fideleri dikime hazır.

hk50
10-06-2014, 19:40
Üçünçü yılında kuşkonmazlar tohum vereçek.

hk50
12-06-2014, 20:21
Tohumdan ürettiğim dağ kekiği.

hk50
12-06-2014, 20:25
Nane çiçeği kışdan yeni çıkıyor.

hk50
12-06-2014, 20:33
Bahçeden

hk50
15-06-2014, 20:27
Kar yağmaması,kuruayazın bol olması zambaklarımızıda etkiledi.Yüzlerçe açan zambaklar iki üç tane açtı.

hk50
15-06-2014, 20:44
Kuşburnuda yeterinçe çiçek açmadı.

hk50
17-06-2014, 19:50
Torunlar bahçeye gelmeden önce çiv çivleri alındı.

hk50
17-06-2014, 19:56
Torunlar organik yumurta yesin diyerek Köy den yumurta tavuklarıda alındı.

hk50
19-06-2014, 20:19
Beyaz gül ve tomurçuklar

hk50
19-06-2014, 20:25
Pembe güller ve gök yüzü.

hk50
19-06-2014, 20:30
Kırmızı güller ve taş duvarlar.

hk50
21-06-2014, 20:24
.......................

hk50
21-06-2014, 20:55
.................

tarla kuşu
21-06-2014, 21:52
Torunlar bahçeye gelmeden önce çiv çivleri alındı.

Torun baldan tatlı derler sn hk50, galiba doğru :)

YeniGine
21-06-2014, 23:42
:) Torunlar yaşadı, tavuklar, yumurtalar, civcivler, doğa, bahçe maşallah Sayın hk50.

hk50
23-06-2014, 12:13
Torun baldan tatlı derler sn hk50, galiba doğru :)

Çok doğru Sn tarla kuşu.Nasılki ağaçlar meyve Bitkiler çiçek ve sebze verirlerse,bizim içinde yaşam için luzumlu ve zaruri ihtiyaç ise insanlar için evlat torun en büyük yaşamın ikramiyesidir.

hk50
23-06-2014, 12:21
:) Torunlar yaşadı, tavuklar, yumurtalar, civcivler, doğa, bahçe maşallah Sayın hk50.

Sn YeniGine,
En kıymetli varlıklarımız için az bile diyorum.Çünkü nerede ise toprağı tavuğu çivçivi hollukdan yumurta almayı burada gördükleri gibi,ilave olarak kediler köpekler kurbağalar,salyangozlala burada haşır neşir olşdukları gibi,havuzdaki balıkları seyretmekle atılan naralar yaşamın belirtileri sanırım.
Saygılar.

hk50
29-06-2014, 20:04
Kirazlarımız olgunlaşdı.Bozduk

hk50
29-06-2014, 20:08
Kirazı toplayan işçiler.

hk50
29-06-2014, 20:15
Kiraz ağaçı.Maalesef dolu ve soguk hasarlı.

hk50
01-07-2014, 20:03
Vişnelerimiz.

hk50
01-07-2014, 20:06
Beyaz Gülfatmalar (Gülhatmi).

hk50
01-07-2014, 20:10
7 Renkten ikincisi.

hk50
01-07-2014, 20:13
Üçünçü renk.(Diğerleri henüz açmadı).

hk50
04-07-2014, 20:35
Bahçeden

hk50
04-07-2014, 20:39
Papatya severse

hk50
04-07-2014, 20:44
Yol güzergahı

hk50
06-07-2014, 20:05
Sarımsakları söktük.

hk50
06-07-2014, 20:09
Ahududular olgunlaşlama başladı.

hk50
09-07-2014, 19:53
Topraksız taze sogan yetiştirmek istenirse.

hk50
09-07-2014, 19:59
Viyolde badem fianı yetiştirmek.

YeniGine
09-07-2014, 23:28
Sayın hk50 gülhatmileriniz renklerine bayıldım, o küpteki papatyaya maşallah ne kadar güzel gelişmiş öyle maşallah.
Yol güzergâhınız çok güzel olmuş ben derim ki o yolu keşke daha bir uzatsanız, şöylee upuzun bir yol olsa.
Ellerinize, gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah Sayın hk50.

hk50
11-07-2014, 20:08
Bir zamanlar ayaklar altında,ezilen horlanan,aynı zamanda bütün ağırlığnı taşıttığın zavallı teknoloji imalatlarını yeşillikler arasında yaşatmıya çalışıyoruz.

hk50
11-07-2014, 20:16
Sayın hk50 gülhatmileriniz renklerine bayıldım, o küpteki papatyaya maşallah ne kadar güzel gelişmiş öyle maşallah.
Yol güzergâhınız çok güzel olmuş ben derim ki o yolu keşke daha bir uzatsanız, şöylee upuzun bir yol olsa.
Ellerinize, gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah Sayın hk50.

Sn YeniGine,Teşekkür ederim.
Sizin kadar olmasada bende karınca kararınça o gülhatmilerin renklerini viranelerde kayadiplarinde buldum ve bahçeme taşıyıp yetişdirmiye çalışdım.
Oyol birazdaha uzun ama önerinizi dikkate alıp uzatabiliğim kadar uzataçağım.

hk50
11-07-2014, 20:25
Kasımdan önçe açsın diye yollarına (Etrafına) gül döktüm.

abk
11-07-2014, 23:56
Papatyaların bir küpün icinde bu kadar iyi gelişmesine inanamadım. Cok güzeller.

hk50
13-07-2014, 19:40
Papatyaların bir küpün icinde bu kadar iyi gelişmesine inanamadım. Cok güzeller.

Sn abk,Teşekkür ederim.
Papatyaya ilave bir besin verilmiyor.Normal hafif tınlı toprak bol su.

hk50
13-07-2014, 20:26
Yaz tatilinde okul masraflarını çıkarmak için çalışan lise öğrençileri vişnelerimizi topladılar.

hk50
13-07-2014, 20:32
Vişne ağaçlarımız meyve yüklü.

tWoFuNN
14-07-2014, 08:21
Sayın hk50,
Paylaşımlarınızı keyifle izledim. Maaşallah, daha da bereketli olur inşallah. Ayrıca ayakkabı tasarımınızı gerçekten ilginç buldum :) Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

hk50
14-07-2014, 19:43
Erkenci Şeftaliler.

hk50
14-07-2014, 19:50
Sebzelerin şahı Kokusundan nefret edilen meşhur ve mağrur sogan tohum vermek için çiçek açtı.

hk50
16-07-2014, 22:56
Gülfatma yeni rengi

hk50
16-07-2014, 23:02
Bahçeden

hk50
16-07-2014, 23:11
.............

hk50
18-07-2014, 19:46
2013 yılı Vişne sezonunda 2 TL alıçı bulan vişne bu sezon alıçı bulamıyor.Hatta soran tüccarda yok.İşte bu nedenle vatandaş elindeki vişneyi şurup yapmıya çalışırken bir kısmıda çölüğe döküyor.

Bizim yetişdirdiğimiz vişnelerde maalesef bir kısmı çöpe bir kısmınıda şurup yaptık.
ihtiyaçı olan üretiçinin vay haline.

hk50
18-07-2014, 20:03
Vişnelerden bir bölüm.

hk50
18-07-2014, 20:09
Sulama yapılıyor.

hk50
01-08-2014, 20:03
Dağ çileği

akçabardak
01-08-2014, 20:39
Mis gibi kokuları buralara kadar geldi, afiyetle tüketesiniz inşallah.

hk50
02-08-2014, 20:22
Zeytinyağlısımı,sadesimi?

hk50
02-08-2014, 20:26
Bahçemizin yeni misafirleri.

hk50
02-08-2014, 20:42
Bahçeden

sonkez
02-08-2014, 21:39
Bahçemizin yeni misafirleri.

Misafirleriniz ne kadar güzel..Güzel günlere büyüsünler inşallah..

hk50
04-08-2014, 13:08
Güllerimizden

hk50
04-08-2014, 13:10
.........................

hk50
04-08-2014, 13:14
Tam bodur Gülümüz.

hk50
04-08-2014, 13:18
Dogal Sabah sefası.

hk50
05-08-2014, 20:31
Bu yılın ilk reçeli.Vişne.

hk50
05-08-2014, 20:40
Clasik yetiştirme usullerinden usanınca.

hk50
13-08-2014, 13:17
Yaz elması

hk50
13-08-2014, 13:21
Çiçeklerimiz.

hk50
13-08-2014, 13:25
Bahçemizden

hk50
16-08-2014, 20:08
Yazın bu çekilmez sıçağında,büyük kız damat ve torunla kahvaltı sofrasındayız.

hk50
16-08-2014, 20:13
Güllerimizden

hk50
16-08-2014, 20:21
Erkenci tuşularımız

hk50
19-08-2014, 21:22
Nergisler

hk50
19-08-2014, 21:31
Ayçiçekleri

hk50
21-08-2014, 20:02
Üç nolu torunun en çok sevdiği.Mısır

hk50
21-08-2014, 20:09
Aşılı patetes çiçeği

hk50
04-10-2014, 21:14
Sarı erik.

hk50
04-10-2014, 21:17
Siyah üzüm.

hk50
04-10-2014, 21:22
Parmak üzüm.

hk50
04-10-2014, 21:30
Parmak üzüm.

hk50
04-10-2014, 21:31
Elma

akçabardak
04-10-2014, 22:11
Sayın hk50 , erikler, üzümler ve elma çok nefis gözüküyorlar,sarı eriğin tadını çok merak ediyorum, benim çocukluğumda böyle buna benzer bir sarı eriğimiz vardı tadı resmen bal tadında, çok tatlıydı bana çocukluğumu hatırlattı bu erik, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun.
Bu arada bayramınız da mübarek olsun.

hk50
08-10-2014, 00:31
Sayın hk50 , erikler, üzümler ve elma çok nefis gözüküyorlar,sarı eriğin tadını çok merak ediyorum, benim çocukluğumda böyle buna benzer bir sarı eriğimiz vardı tadı resmen bal tadında, çok tatlıydı bana çocukluğumu hatırlattı bu erik, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun.
Bu arada bayramınız da mübarek olsun.

Sn akçabardak,
Teşekkür ederim.
Erikler,elmalar,üzümler yeneçek duruma geldi.Olupda yiyen dostlara afiyet olsun derken Olmuyanlarada Allahın vermesini dilerim.
Sarı eriğin tadınana gelinçe bende üç çeşit sarı erik var.Birinçisi hem iri hemde bal tadında,sofralık.İkinçisi biraz eksimsi hem sofralık hem reçel ve marmelatlık.Üçünçüsü ise resmen reçellik.
Çok çefakar ve vefakar eriktir.Zira ilaçlı müçadele yapmazsan,su vermesen güpre atmasanda yine eriğini verir.Tek iyi olmuyan yönü erken çiçek açması.
Geç donlara karşı dayanıksız olmasıdır.
Ha bu arada sizin ve bütün forumdaşların bayramı mübarek olsun.Geleçek bu günlere sağ salim varmamızdır.

hk50
08-10-2014, 00:34
Yer kirazı (Altın çilek) Alkagengi

hk50
08-10-2014, 00:37
Yer kirazı.Peruıviana

hk50
08-10-2014, 00:43
Pepino

s.serdar
08-10-2014, 04:02
Parmak üzüm.

Benim bir tane sanırım 30 yıllık kadar bir asmam var. 20 yaşındayken sökülüp hediye geldi. Çok ince ve damarsız yaprakları olduğu için hep yapraklarını toplayıp meyvelerini önemsemedik. Neredeyse bende 14 senedir duruyor. Son bir kaç senedir anormal bir şekilde meyve vermeye başladı. Ancak üzümleri Eylül ayında birden buruşmaya başlıyor. Hep Yapraklarını topladığımız için şimdiye kadar hiç kükürt uygulaması yapmadığım gibi hiç bir zirai ilaç da kullanmadım. Böyle dolu dolu iri ve verimli salkımlar görünce çokkkk kıskanıyorum. :D

hk50
09-10-2014, 12:04
Benim bir tane sanırım 30 yıllık kadar bir asmam var. 20 yaşındayken sökülüp hediye geldi. Çok ince ve damarsız yaprakları olduğu için hep yapraklarını toplayıp meyvelerini önemsemedik. Neredeyse bende 14 senedir duruyor. Son bir kaç senedir anormal bir şekilde meyve vermeye başladı. Ancak üzümleri Eylül ayında birden buruşmaya başlıyor. Hep Yapraklarını topladığımız için şimdiye kadar hiç kükürt uygulaması yapmadığım gibi hiç bir zirai ilaç da kullanmadım. Böyle dolu dolu iri ve verimli salkımlar görünce çokkkk kıskanıyorum. :D

Sn s.serdar,
Bildiğim kadarı ile Türkiyede bir cins yaprakları için yetiştirilen asma çeşidi vardır.Bu çeşit daha çok Egenin köylerinde yetiştirilip iç piyasa veya ihraç ürünü olarak tolanıyor.Bazı yerlerde çit bitkisi olarak bahçe kenarlarında yetiştiriliyor.
Bu asmanını üzümü olmaz bir veye iki salkım üzüm verir.Sulandıkları içinile ilğili üzümleri iri taneli olup geç olgunlaşır.Buruşma genelde üzüm çok oluyor ağaç yeterli derecede besliyemiyor.Bu meyve verme şeklide budama ile alakalı oluyor Budamada dalı ve gözü az bırakırsan meyve çok oluyor.Çok bırakırsan yaprak ve sürgün oranı çok oluyor.
Ben bu üzüm cinsini egeden getirtmişdim.Budama sezonunda haberleşirsek çubuk gönderebilirim.
Kükürdü bende kullanıyorum.Kükürle birlik yanmış çiftlik güpresi kullanıyorum. Ph başka türlü düzenliyemedim.Birde ilaçlı mücadaele İspirto ve arap sabunu kullanıyorum.

hk50
09-10-2014, 18:00
Bahçeden bir köşe.

hk50
09-10-2014, 18:16
Yetişdirdiğimiz domateslerden yapılan salça

hk50
11-10-2014, 18:02
Gılaboru üç yaşında.

hk50
11-10-2014, 18:06
Saksıda yeşil biber yetişdirme.

hk50
11-10-2014, 18:10
Kendiliğinden yetişen Sabah sefaları.

hk50
14-10-2014, 18:20
Sonbahar da Ünüversiteli yiğenle çilek dikerek yaza hazırlık çalışması

hk50
14-10-2014, 18:25
Bahçe komşumuzun küçük yaramazı ile elma toplamıya başladık.

hk50
17-10-2014, 20:38
Bahçemizde Sonbahar belirtileri.

hk50
19-10-2014, 13:40
Kışlık eriklerde toplanmıya başladı.

hk50
19-10-2014, 13:43
Mısırlarda son turfanda.

hk50
19-10-2014, 13:48
Ayvalarımızda sarardı.Bu demekdirki (Abbas) yolçu.

KAPTANzst
19-10-2014, 15:20
Kışlık eriklerde toplanmıya başladı.

Sayın hk50 selam
Bu zamana kalan erik mi var....
Bunun fidesinden nereden alabilirim.

akgul1a
19-10-2014, 16:18
Sonbahar da Ünüversiteli yiğenle çilek dikerek yaza hazırlık çalışması

Sn hk
Bu çilek çalışmlaraından biraz detaylı bilgi veririmisin.
Bende deneyim.
Saygılar

hk50
20-10-2014, 18:41
Sayın hk50 selam

Sn KAPTANzst.
Bu erik cinsini fidancıdan almadım.Yöremize yakın bir beldeden İhtiyar bir amcanın hediyesi oldu.İlk yıllar ne olduğunu pek anlıyamadım.Fakat son iki yıldır takip ediyorum.Erik Eylülün ortalarından sonra olgunlaşmıya başlıyor.Ekim başında bozup soguk depoya koyarsan nisan ayına kadar yiyebiiliyorsun.Dalında Ekim 20 ye kadar kalabiliyor.Ançak bir farkla Toplayınca iki üç gün içinde yumuşayıp özelliği kaybediyor.
Netice erik kıymete bindi bazı arkadaşlar aşı meysiminde aşı yapmak istiyor şayet sizde izterseniz haberleşip aşı çubuğu gönderebilirim.Halıhazırda sürgün vermedi vereçek gibide değil.
İsmine kimi kara erik ,kimi kış eriği,kimi yabani erik diyor.

hk50
20-10-2014, 18:54
Sn hk
Bu çilek çalışmlaraından biraz detaylı bilgi veririmisin.
Bende deneyim.
Saygılar

Sn akgul1a.
Benim çilekler yeterli zaman güneş ısısı almıyor.Almayıncada yeterli meyve vermiyor.
Onun için böyle bir çukur kazdım.Altına daha önceki yıllardan hazırlamış olduğum yeşil güpreyi (Sılaç poşetlerinde çürüyen bahçenin yabani otlar) seriyorum onun üzerine siyah naylonu serip çileğimi di,kiyorum.Altan yeşil güpre ve naylon ısısı üstten güneş ısısı ile daha verimli hale geliyor.Ayrıca üzerine beyaz naylonuda serdimmi yüzde 90 kışın sogugunda ürünümü koruyan sera oluyor.

hk50
20-10-2014, 19:07
Gül fatmalarda hazırlanıyor.

hk50
30-10-2014, 18:22
Bu yıl azda olsa badem var.Olgunlaşdı toplamaya başladım.

hk50
30-10-2014, 18:34
Bu yılı aşagıdaki üzüm cinsleri ile kapaktık.

hk50
01-11-2014, 16:46
Bahçemizin Kasımpatıları

hk50
01-11-2014, 16:48
............

hk50
01-11-2014, 16:51
...............

hk50
01-11-2014, 16:56
Bu yıl nazlandıkça nazlandı.Bir türlü kendine gelemedi.

hk50
03-11-2014, 18:02
Kışın sogukunda toprak altında yeterince kalmadan lezzetlenmiyen Yerelması (Meyvemi ,sebzemi belli olmuyan?) ançak çiçek açtı.Diğer çiçekleri soguk vururken yerelması inadına çiçek açıyor.

hk50
03-11-2014, 18:23
Eksi 30 C dereceye düşen soguklara karşı çileklerimi nasıl koruyabilirim? Ve bu şekilde kanal açarak içini yeşil güpre ile doldurup çilek fidesini dikerek,çok suguklardada üzerini sera naylonu örterek.

hk50
06-11-2014, 17:27
Bahçemizde bulunan Amasya elma ağaçları misyonunu tamamladı.Şöyleki verimden düşdü.Yeni sürgün ve dal vermiyor.Gövde içleri çörümüş,dayanıklılığını kaybetmiş.İşte bu nedenle tamamı kesiliyor.Tabii yerine yenisi dikileçek.
İlk iş elmalardan başladık.

hk50
06-11-2014, 17:31
Elmalar kesiliyor.

hk50
06-11-2014, 17:37
Değişik açılardan fotoğraflıyaçagım tarlaya neler dikilebilir,neler ekilebilir ? Arkadaşların görüş ve düşünçelerine açığım.

bahtiyar02
06-11-2014, 18:29
Sayın hk50 selam
Gerçekten dikkat çekici. Bizim burda da var ama bu rekte değil tadı ekşi ve turuncu renkte. Ekim ayında toplanmaya başlanır marmelatı ve kurutmalık olarak değerlendirilir.

hk50
07-11-2014, 21:05
Bahçenin belirli yerlerinde (Özellikle çürüyen ağaç köklerininin yanında) çıkan mantarlar.Biz zehirlidir diye korkudan yiyemiyoruz ama,toplayıp verdiğim komşular yiyorlarmış.

hk50
10-11-2014, 16:27
Ben yaşlanmış elma ağaçlarını odun edip yakmaktansa Çiçek saksısı yapayım uzun zaman kullanayım diye işe başladım.

hk50
10-11-2014, 16:29
Devamı

hk50
10-11-2014, 16:34
Bunlarda oyulaçak.

hk50
10-11-2014, 16:39
Sade vernikle vernikleneçekler.

YeniGine
10-11-2014, 23:15
Sayın hk50, çok güzel düşünmüşsünüz ellerinize sağlık, çok güzel saksılarınız olacak inşallah. İnşallah da, nasıl oydunuz onları?

TCM
11-11-2014, 11:14
Bunlarda oyulaçak.

Elinize sağlık pek güzel de neyle oyulacak?

hk50
13-11-2014, 16:47
Sn YeniGine ve TCM

Görülen elma ağaç kütüklerini ortalarından bir yönden diğer yöne uzun bir matkap uçu (10)
ile deliyorum.Üç dört delikde olabiliyor.Delikleri Akü asidi ile doldurup en az iki ay bir kenarda bekletiyorum.Netice orta bölme çürüyor.Sonra açıyorum.
Diğer ağaç delme aparatları var ama çok para olduğu için böyle kolayını buldum.

hk50
13-11-2014, 16:51
Çürümüş yerler görülebiliyor.

hk50
17-11-2014, 19:24
Kuşburnunuda topladık.

hk50
17-11-2014, 19:27
Kuşburnu dalında

hk50
19-11-2014, 16:57
Kalb cevizleri soguk almasın diye Pamuk caval parçası üzerine izocam.

hk50
19-11-2014, 17:01
Damlama boruları yaz kış sökülmüyor.

hk50
20-11-2014, 17:19
Kışın sokuguna ayazına karşı koyabilen bitkilerden Dağ kekiği.

hk50
20-11-2014, 17:24
Hem yeşil,hem şifalı,hemde sokuga dayanıklı Biberiyemiz.

hk50
26-11-2014, 09:42
Yer kirazı (Altın çilek) Peruviana

hk50
26-11-2014, 09:44
Yer kirazı Alkagengi

hk50
01-12-2014, 16:12
Kışın sogugundan koruma altına aldığımız Pepinolar.

hk50
01-12-2014, 16:14
Kurutulup yemeklerde kullanılaçak biberiyeler.

hk50
05-12-2014, 20:13
Bahçeden ayrılırken terkedilmiş ayakkabılara baktım.Kimilerinin para doldurduğunu benimde toprak doldurduğumu sayıkladım. Neden ?

YeniGine
05-12-2014, 23:34
Sayın hk50, çok güzel bir köşe olmuş ellerinize gönlünüze sağlık. Seneye nasipse inşallah bu köşeyi bir sürü ayakkabı ile doldurun, ayakkabı tarlası ve bir sürü çiçekleri olsun.
:( Demek ayrıldınız artık bahçenizden, Rabbim tekrar dönmeyi nasip etsin inşallah.

hk50
10-12-2014, 08:25
Sn YeniGine Teşekkür ederim.
Bahçeden ayrılmak bana her zaman zor gelmişdir.
Huzur,sessizlik,sıhhat varken.
İlkbaharda dönmek umudu ile.

hk50
22-12-2014, 13:30
Meyveydi sebzeydi derken Bahçeden en son kalanlar
Kuşkonmaz ve tohumu.

hk50
24-12-2014, 19:22
İnsanlar ne kadar yaşarsa yaşasın akibeti? Ağaçlarda ne kadar yaşarsa yaşasın Akibeti ? Odun olup yanmak değilmi? Öyledir öyle.İşte bizde 60 yıllık elma ağaçlarımızı ne hale getirdik?

hk50
24-12-2014, 19:26
Bir aparatla (Ağaç testeresi) doğradık.

hk50
15-01-2015, 17:59
Saksılarda dikili olan Pepino ları soğuktan korumak için kilere almışdım.Gittiğimde o kadar soguga rağmen olgunlaşmış olmaları.Ancak tadı orijinal tadına uymuyor.

hk50
20-01-2015, 20:46
Ortalık kar tipi,fırtına.İçerde dışarıyı özlüyen Biberiyeler sıkıntıdan çiçek açtı.

hberbul
01-02-2015, 14:35
Kolay gelsin hk50,
Sn.glaburu dan aldığınız kalp cevizi fidanının akıbetini merak ettim.Bilgi verir misiniz?

hk50
03-02-2015, 10:00
Kolay gelsin hk50,
Sn.glaburu dan aldığınız kalp cevizi fidanının akıbetini merak ettim.Bilgi verir misiniz?

Sn hberbul,
2472 mesajdaki sarılı olanlar glaburudan aldığım kalb cevizleri.Geçen yıl o 30 Mart soguklarında bir kısmını soguk vurdu.O ndan biraz geriledi.Sanırım bu yıl meyvesini alırım.Gelişmesi ve görünümü çok çok güzel.

hk50
06-12-2015, 19:44
Uzunca bir ayrılıktan sonra,Saygılar hürmetler.Vede merhabalar.

sevgihoca
06-12-2015, 22:53
Bu kadarcıkla kurtulamazsınız.Koca bahçe,bütün yaz ne yaptınız?Resimleri bekliyoruz.

YeniGine
06-12-2015, 23:21
Sayın hk50, merhaba... Hoşgelmişsiniz, çok şükür görebildik sizi tekrar sevindim.

hk50
07-12-2015, 18:29
Bu kadarcıkla kurtulamazsınız.Koca bahçe,bütün yaz ne yaptınız?Resimleri bekliyoruz.

Teşekkür edrim Sn sevgihoca.
Haklısınız ,bu yaz bu koca bahçede ne yaptığımı sorarsanız?Pek bir şey yaptığım söylenemez,zira sıhhat bir az sekte vurdu.Kalp zorladı.
Yinede çekmiş olduğum fotoğrafları eklemiye çalışacağım.

hk50
07-12-2015, 18:36
Sayın hk50, merhaba... Hoşgelmişsiniz, çok şükür görebildik sizi tekrar sevindim.

Hoş bulduk Sn YeniGine.
Dostluklar her ne kadar sanal olsada yinede insan insanı özlüyor.Buradan yüzlerce dostluğa arkadaşlığa selam göndermek bile insana huzur ve mutluluk veriyor.
Huzurlu ve mutluluk dolu günler dieğimle.

hk50
07-12-2015, 18:43
Bahçenin İlkbahar günlerinden (Kış günü).

hk50
07-12-2015, 18:47
Biz yokken bahçemize misafir ve sahip olanlar.

sevgihoca
07-12-2015, 20:35
Sayın hk50,geçmiş olsun,Allahım şifa versin.Sağlık belli bir yaştan sonra hepimizi zorluyor.Bizim Kangal köpeğimiz vardı,resimdeki köpecikleri Kangal'a benzettim ama kırma da olabilir tabii.Çok akıllı hayvanlardır.

Jakin
08-12-2015, 07:42
Geçmiş olsun sn. hk50, sağlıkla yaşayın.. Bahçeniz çok güzel..

Ayazkızı
08-12-2015, 13:07
Öncelikle geçmiş olsun. İki gündür bahçenizi geziyorum emeğinize yüreğinize sağlık harika bir bahçeniz var.

hk50
08-12-2015, 18:03
Sayın hk50,geçmiş olsun,Allahım şifa versin.Sağlık belli bir yaştan sonra hepimizi zorluyor.Bizim Kangal köpeğimiz vardı,resimdeki köpecikleri Kangal'a benzettim ama kırma da olabilir tabii.Çok akıllı hayvanlardır.

Sn sevgihoca,
Teşekkür ederim.Doğrudur.Belirli bir yaşdan sonra maalesef vücut sağından solundan hoşa gitsede gitmesede çatlak sesler çıkarmıya başlıyor.
Köpekçikler kangal değil,kırma.