View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
Sanırım belirtilerine bakınca ağzının icinde cıkmıs olduguna göre çiçek hastalıgı var yem yemekte zorlanıyor ayırdım kümesten onu baska yere koydum suyunu felan iceri koydum sabah aksam ıslak ekmek veriyorum cinki yem yemekte zorlanıyor.Diyerlerıme gecmesin diye ayırdım iki gündür ayrı yere koyuyorum.Glıserin felan sürücektim o ağzındakı tabakayı kaparıp ama birkere aldım cımbızla gene cıktı aynı yerden.Kaldım iki arada birderede itlaf etsem elim varmıyor dısarı cıkaramıyorum.Bilmiyorum koca karı ilacı sorusturuyorum ama onuda bulamadım napcaz bilmiyorum.Genc ferklerimin birisinin kafasının tüylerı döküldü kanadı dökülen yer bir yeremı vurdu bilmiyorum ve orası sakat bağladı.Ama suvar sağlıgı yerınde yanı anormallık yok durumunda ama o kafasındakı sakat canımı sıkıyor.
demirdoven35
31-05-2011, 13:36
Geçmiş olsun konunun uzmanları faydalı bilgiler verecektir. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.
Bugun kafasında tüy dökülen ferik bir sabah birde öğlenden sonra yumurtladı ıkıncı yumurtası biraz sekli yamuktu artık yetistiremedenmi yumurtladı ondanmı bilmem ilginc ama ikinci yumurtanın kabugu sağlam olmasına rağmen biraz bir tarafı yamuk .:.Diyer ağzında çiçek cıkanı ayırmıstım üc gündür yem yemekte zorlandıgı ıcın ıslak ekmek veriyorum onu yiyor.Öyle uyusuk felanda deyil hadi hayırlısı ama ucgündürapzını kontrol etmedim hic.Bir net ilacıda yokmus onun zaten ağzının icindeki olusan tavakayı kaldırıp glıserin sürmek lazımmıs ama kanıyor diye dokunmuyorum ya kendi atar iyilesir **** hakkın rahmetine kavusur elimden bisey gelmıyor cünki.İlginc olan öyle halsızlıgı felan yok ama sanırım cabuk yoruluyor berkıde boğazlarındada vardır bilemiyorum.
demirdoven35
02-06-2011, 09:28
Bugun kafasında tüy dökülen ferik bir sabah birde öğlenden sonra yumurtladı ıkıncı yumurtası biraz sekli yamuktu artık yetistiremedenmi yumurtladı .......
:p Sabah sabah güldürdünüz beni teşekkür ederim.
Benim tavukların 2 si gurk şuan fakat altlarında normal yumurtalar yanında ufak kuş yumurtası gibi bıldırcın yumurtası kadar yumurta gördüm ? Gurk yeride yüksekte yarın resimliyecem fırsat bulursam , ne yumurtası olabilir ?
Guguk kusumu dıyorlar ne o kusunkı olabılır.Ama sen al onları ordan kırılmıstır muhtemelen ama kırılmamıssada al altından onu.Bu arada ağzından cicek cıkan tavugu ayrı kumese almıstımya ay hergun ona özel ıslak ekmek verıyorum ayrı bır ıs cıktı basıma ama keske ıyı olsada devamlı ıs olsa bana ama bılmıyorum ılacıda yok öyle kararsız beklıyorum bakalım.
bettyycim
02-06-2011, 22:59
Şu çocukların ağzına dökülen mürekkepten dökseniz, belki faydası olur :( bir de tavuklar için Vitaform diye bir toz var sularına karıştıryorsunuz, onu kullanın bağışıklık sistemelri kuvvetlenir.
leone1907
03-06-2011, 11:28
Benim tavukların 2 si gurk şuan fakat altlarında normal yumurtalar yanında ufak kuş yumurtası gibi bıldırcın yumurtası kadar yumurta gördüm ? Gurk yeride yüksekte yarın resimliyecem fırsat bulursam , ne yumurtası olabilir ?
yaşadığınız ortamda yaşayan herhangibir hayvana ait olabilir görmeden net bişey denemez,tabi eğer kümesinizde cüce cinslerden biri varsa onlarada ait olabilir ama muhtemelen kumru yumurtasıdır.
beyzagıda
03-06-2011, 11:30
sayın delimus görmüş oldugunuz yumurta tavugunuzun son yumurtasıdır bazı tavuklar yumurtayı keserken en son tarif ettiginiz gibi yumurta yumurtlarlar ondan sonra tekrar yumurtaya gelinceye kadar baya zaman geçer tavugunuz iyi bir zamanlama ile gurk olmuş gurk olmasaydı tekrar yumurtlayıncaya kadar baya zaman geçecekti şimdi o zamanı gurkta geçirecek
ercanuyar
03-06-2011, 19:42
bugün pazardan etlik diye satılan civcivlerden aldım aldım ama iyimi yaptım bilmiyorum garip garip sesler çıkartıyorlar tüylerinin bir kısmı yok sürekli yem yiyiorlar bazılarının ağzından köpük çıkıyor ama hala yiyiyorlar çok kötü kokuyorlar sevimlilik namına hiçbirşey yok midem bulandı evde bakamıcam galiba dışarı koysam kutunun içinde ölürlermi bu nasıl bir cinstir nasıl üretiliyorlar naapmam lazım bilgisi olan varmı
ercanuyar
03-06-2011, 19:45
ben civciv dedim ama baya bi iriler sanki hormonlu gibiler çok az hareket ediyorlar yoğurt kutusuna su koymuştum bitmek üzere
ben civciv dedim ama baya bi iriler sanki hormonlu gibiler çok az hareket ediyorlar yoğurt kutusuna su koymuştum bitmek üzere
Çok sıkısık yerde tutulmuslar ondan kokuyorlar gündüzleri dolanmalarını sağlar koku gidicektir zamanla.Dediğim gibi sıkısık yerde tutulmuslar koku ondan senın besledıgın yerı temız tut zamanla düzelicek onlar biraz zamana ihtiyacları var sadece.Ayrıca cok sanslısın etlikler demekki cok yiyorlarsa bu cınsı kolay bulamazsın genelde etlık derler baska bısey cıkar biraz sabırlı ol.Çok rahatsız ediyorsa bireski kovaya kullanmadıgın ılık su koy icine kokulu sabunla köpürt sonra tüylerının üstünden ve bacaklarını sil.Ama unutma bunu güneslı bir günde yap güneste kurusunlar rüzgar almayan yerde yap bu işlemi ve kuruma olayını ozaman koku zamanla kaybolucaktır.Bazı insanlar hayvanları kötü kosulda tutuyorlar onlarda o sıkısıklıkta suyu döküyorlar sonra o yerde ona basıyorlar üstlerıne sürülüyor böylece oldukları yerdekı koku üstlerine sınıyor olan bu sen kuru tut 15 gün sonrada bahceye yer yaparsın biraz tüylülerse bahcedekı yerde havalarde ıyı koku tamamen gecer.Altlarına yanlız toprak sermeyı unutma bu önemlı koku yapmasın kümesiniz toprak cok önemli kum derler coğu ama o bit pire yapar siz temiz toprak serin.kirlenen yerlerı kürekle alıp gübre olarak kullana bılırsınız altıgınız dıskının yerıne biraz baska toprak atar oranında kokmasını engellemıs olursunuz.Bir ufak not daha kirec atın topragı sermeden önce sericeğiniz yere kirecleyin.Bu arada benim tavugun ağzında cıkan ciceğe cözüm bulamadım sanırım vericem birine onu yapıcak bisey yok üzgünüm hergün ıslak ekmek yıyor baska bisey yiyemiyor.3 tane bu senenın tavugu kaldı.Annelerı idi cicek cıkan ağzında sımdı biraz iri olan kırma olan var hint kırması diyer ıkısı beyaz yumurta tavugu o kırma olan diyerlerını cok gagalıyor bazen yem yerken felan özelıkle birine annelerini kumesten ayırdıktan sonra kümesin ağası oldu resmen o varken anne hakkından gelıyordu.
Cumhur Tonba
03-06-2011, 22:16
Sayın Ercan, anlattılarınız gayet doğal. Doğru şeyler.
Gerçi havalar ısındı. Samsun tarafı biraz serin olabilir geceleri. İmkanınız varsa dışarda bakabilirsiniz. 75 mumluk bir ampul le gecelerini de üşümeden geçirebilirler. Etlik piliç yemi ile besleyebilirsiniz. 10-15 güne kadar güzelleşirler. Hiç olmazsa başlarını sokavak kadar bir yuva yapın gariplere.
leone1907
03-06-2011, 22:42
şu beyaz olanlardan ise evet onlar tamamen et içindir ve sürekli şişerler,ve dedğin gibi hiçte sevimli olmazlar,
Cumhur Tonba
03-06-2011, 22:55
Bence gayet sevimliler. Hele bir elinize alın. Sıcacıktırlar. Size sokulurlar. Ve aslında bu onların suçu da değil. Genleri ile oynayıp bizler bu hale sokuyoruz.
ercanuyar
04-06-2011, 06:53
evet şimdilik balkona koydum kolinin içindeler birkaç güne kümes yaparım ısınmaları için sıcaklık için ampul kullanıcam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
ercanuyar
04-06-2011, 06:56
birde bu tavuklar gurk olur mu? bu koca bebeklerin tüyleri daha tamamlanmamış yavrularının doğunca tüyleri hiç mi olmaz
bade sana yardım olur diye cevap vermiştim ama sen okumadın galiba tavuğun ağzında çıkan yaralar için gidip eczaneden alacaksın 2 güne bişey kalmıyor 1 hafta devam edeceksin ilacı yutturmaya. etlik tavuklarda gurk oluyor hele bi büyüsünler
mavisedir
06-06-2011, 22:29
Merhaba
Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor.
Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bugün gurk yatan tavuğumun altından bana bakan minicik bir kafa gördüm. inanılmaz şekilde mutlu oldum. 20. günündeyiz, merak ettim altında başka civciv varmı diye tavugu biraz itmek için elimi uzatınca bizim sakin sessiz yatan kızımız elimi gagaladı. akşam üstü bahçeye gittiğimiz için tavuğun kalkıp kalkmadığını bilmiyorum biz gittiğimizde yatıyorlardı.yarın 21. günü tavuk çıkan civcivi alıp gezermi yoksa diğer yumurtaları da bekleyecekmi? çıkmayan yumurtaları ne zaman almam gerekiyor?
Merhaba
Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor.
Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Aynı olay benim feriklerden birindede var hapsırır gibi gece gündüz aralıklı ses cıkarıyor amayaklasık bir aydır böyle hasta gibi deyil yemini suyunu ıcıyor dolanıyor ama o sesi aralıklarla cıkarıyor.Bilmiyorum hasta gibi deyil burnundabiseymi var acaba diye düsünüyorum hapsırtan.Hasta olsa anlarım uyusuk olur ama bu gayet canlı ilginc bilgisi olan varsa yazsın.Birde söylemistim gecen feriklerin birinin kafasında hafif yoluk vardı bir gün sonra o yoluğun etrafındakı tüylerde gitti biraz boyun etrafındada biraz acıklık oldu tüylerde tavuk canavar gibi sağlıksız belırtı göstermiyor ama genede tedirgin oldum.Anac tavuğun ağzında cicek cıkmıstı ayırmıstım hala ayrı ıslak ekmekle doyuruyorum bakalım napıcaz sonunda.Eczaneye gittim ama öyle bir ilac yok dediler:(
Bana inandırıcı gelmedi ama 2 köylü hanım bana onun horozun yumurtası olduğunu söyledi yılda bir kez yaparmış güya , beyzagıda dedikleri daha mantıklı , Teşekkürler.
Murat Öz
14-06-2011, 15:42
Konuyu çok geriden takip ettiğim için mesaj yazmıyordum ama bu mesajın altına imzamı atarım.
Kendi kendimize yeter bir ülke olmamızı istemiyor bazı kafasız kişiler.
:(
Kuş gribi bahane edilerek köy tavukları toplatıldı. Kuş gribi söylentileri çıkmadan önce, köylünün elinde yumurta ve et verimi olan hastalıklara dayanıklı tavuklar vardı, bahar ayları geldiği zaman pazarlarda çok miktarda köy yumurtası bulunuyordu, bunun önüne geçmek için kuş gribi bahane edilerek yumurta verimi yüksek tavuklar yok edildi.
Köylünün hevesi merakı kaçtı onlarda hazıra alıştılar.
Murat Öz
17-06-2011, 08:08
Dremre Çit teli kullanın kalın galvenizli , bizimde başımıza benzer olay gelince kalın çit telinden yaptık şuan rahatız fakat civcivler bu sefer kaçıyor aradan ona çıkmadan önlem alın yoksa annesi koruyamadığından telef olur.
Yeni civcivler için gezinme alanı ve kümes çevresinde (varsa tabii) ki tel örgünün alt bölümüne 40-50 cm yüksekliğinde daha dar gözenekli tel sarın.
Çift kat olsun.
Böylece minik civcivler geniş gözenekli tel örgüden dışarı çıkamazlar.
Sizin de içiniz rahat eder.
limon_sever
19-06-2011, 16:25
Merhabalar.
Cuma gününden beri kara köy tavuğum follukta gurka yatıyordu. Bugün biraz karanlık bir ortamda yer yaptım. Kümesimizde horoz olmadığı için konu komşudan 5 adet yumurta temin ettik. Bakalım 21-22 gün sonra civcivleri görebilecekmiyiz. Kümeste yer olmadığı için biraz kolaya kaçarak biraz karanlık bir yerde folluk yaptık. Acaba sorun olur mu? Aydınlık olması şart mı?
Murat Öz
22-06-2011, 11:49
En uygununu yapmışsınız.
Tavuk yetiştirmiyorum ama bu forumda ki tüm mesajları sindire sindire okudum.
Ayrıca şans eseri gördüğüm ve hemen satın aldığım TAVUKÇULUK isimli kitaptan elde ettiğim bilgiler ışığında gurk'a yatan tavuğun folluğunun kümesin az ışık gören bir bölümünde olması en uygunu imiş.
Tabii burada gurk'a yatan tavuğunda su ve yem ihtiyacını karşılamayı unutmayın.
Bu ihtiyaçlar için folluktan kısa süreliğine kalkarsa yumurtaların güvenliğini de sağlamalısınız.
limon_sever
22-06-2011, 12:29
Teşekkür ederim deretepeorg.
Bilmeden doğru bişey yapmışım :) Folluğun hemen yanında su ve yemlik var. Folluktan kısa süreliğine kalkarsa yumurtaların güvenliğini neden ve neye karşı sağlamalıyım?
Murat Öz
22-06-2011, 12:48
Diğer tavuklara karşı güvenlik diye yazıyordu. Meraklı olabiliyorlarmış.
:)
Bahsettiğim kitap büroda yanımda olsa sayfalarını tarayarak buraya aktarırdım hemen.
Daha sonra artık.
limon_sever
22-06-2011, 12:55
Cuma ve cumartesi gün kümeste idi. Dediğiniz gibi durmadan boş yumurtaları ve tavuğu rahatsız ediyorlardı. Pazar gün yumurtaları temin edince kümes dışında bir yer yaptım. O yönden diğer tavukların oraya girmesi imkansız.
Murat Öz
22-06-2011, 13:10
Evet doğru çözüm. Dışarda farklı bir gurk mekanı. Malum tüm tavuklar aynı anda gurk'a yattıklarına dair birşey okumadım.
limon_sever
22-06-2011, 13:28
Diğer tavuklarım makine tavuğu muhtemelen ondan gurk olmuyorlar. Çok nadir gurka yatanları oluyormuş. Yazı bizim kümeste geçirmek üzere emanet 2 tane köy tavuğu geldi ama onlar 1 yaşına daha gelmedikleri için gurka yatmıyorlar tahminim. Bende bir kaç gurka yatmış forumdaki tavuk yetiştiren arkadaşların gördüm. İçlerinden bir tanesi yatmış hep.
seyyah53
22-06-2011, 17:58
Diğer tavuklarım makine tavuğu muhtemelen ondan gurk olmuyorlar. Çok nadir gurka yatanları oluyormuş. Yazı bizim kümeste geçirmek üzere emanet 2 tane köy tavuğu geldi ama onlar 1 yaşına daha gelmedikleri için gurka yatmıyorlar tahminim. Bende bir kaç gurka yatmış forumdaki tavuk yetiştiren arkadaşların gördüm. İçlerinden bir tanesi yatmış hep.
Hayvan severlerin bize en çok sorduğu soruların başında KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN TAVUK GURK OLURMU? sorusudur. Gurkluk tavuklarda kalıtsal bir özelliktir bu dönemde tavukta bazı fizyolojik değişikler olur ister anne altında çıksın isterse kuluçka makinesinden çıksın her tavuk gurk olur.
http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html
Yumurta üretim tesislerindeki tavuklar tek tek tavuk altından çıkmasını beklesek :D zor olurdu mantıksız yani seyyah53 arkadaşın dediği gibi genetiktir yane öğrenilen bir olay değildir.
limon_sever
22-06-2011, 22:47
Hayvan severlerin bize en çok sorduğu soruların başında KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN TAVUK GURK OLURMU? sorusudur. Gurkluk tavuklarda kalıtsal bir özelliktir bu dönemde tavukta bazı fizyolojik değişikler olur ister anne altında çıksın isterse kuluçka makinesinden çıksın her tavuk gurk olur.
http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html
http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html bu site de benim söylediğime yakın bir söylem çıkıyor. "Ticari yumurtacı tavuklarda gurkluk özelliği elemine edilerek en aza indirilmiştir çünkü bu tavuklardan alınacak yumurta miktarının en üst seviyede olması planlanmıştır." Benim makine tavuklarından kastım "atak" cinsi tavukları. Sonuçta az gurk oluyor olmaları. Sizin söylediğinize göre gurk olmaları gerekiyordu. :rolleyes:
toroslu695
23-06-2011, 20:27
selam üstatlar .ben mersinde oturuyorum damda tavuk yetiştiriyorum malum mersin çok sıcak .tavuklararın sıcaktan etkilenmemesi için yapabicegim bişey varmı. ben tüylerini yolmayı düşündüm ama ne kadar yararlı olabilir .birde tavuklarım çok kavga ediyor bunun bir çaresi varmı?
tavuklar serinlesin diye tüylerini mi yolacaksın !? :)) bildiğin boş bir cam sil ile su püskürtebilirsin. seralar için gölgelikler satılmaktadır. hatta artık bu gölgelikleri inşaatçılar bile almakta. cinsine türüne göre metre karesi 0,5 kuruştan 3TL ye kadar bulabilirsin. google da "sera, gölgelik" gibi aratma yap mutlaka bir çok site bulacaksın. sizin oralarda seracıların eskimiş gölgeliklerinden de ücretsin isteyebilirsin.
toroslu695
23-06-2011, 21:31
tavuklar serinlesin diye tüylerini mi yolacaksın !? :)) bildiğin boş bir cam sil ile su püskürtebilirsin. seralar için gölgelikler satılmaktadır. hatta artık bu gölgelikleri inşaatçılar bile almakta. cinsine türüne göre metre karesi 0,5 kuruştan 3TL ye kadar bulabilirsin. google da "sera, gölgelik" gibi aratma yap mutlaka bir çok site bulacaksın. sizin oralarda seracıların eskimiş gölgeliklerinden de ücretsin isteyebilirsin.
teşekkürler..sera gölgeligi güzel sistemmiş.tüm dama döşemem lazım :) tüylerini yolmak mantıklı değil ama tavuklarım çok tüylü sadece üstlerinde tüy yok oda horoz sayesinde :)...peki üstat kavgaları nasıl önleye bilirim .tavularımın hepsi kardeş .genede kavga ediyorlar ..
dam büyükse eğer oraya bir çuval toprak ve kum çıkar bir yere dök bunları bunun üzerine istersen çim gibi birşey de ekebilirsin. bu toprak ve kumla oynarlar yeşilliklerle de stres atarlar. ayrıca kumdaki küçük çakıl parçacıklarını da yutmak zorundalar. dişleri olmadığı için kursaklarında bulunan kumlukla yediklerini eziyorlar. onun içinde kum çakıl gibi şeyler lazım. eğer bu güne kadar hiç kum yutmadan büyütmeyi başardınsa oldukça geç büyümüş olmalılar :)) evdeki yenilebilir tüm atıkları verebilirsin. balık, tavuk, et atıkları da dahil. limon portakal elma kavun karpuz kabukları ve aklına gelebilecek bütün yenilebilir atıkları verebilirsin. asla naylon ve benzeri şeyleri orada bırakma. yemelerine engel ol. sizin dam biraz çöplüğe benzeyecek ama onların da stresi kalmayacak ve daha iyi beslenmiş olacaklar.
toroslu695
23-06-2011, 21:58
kum yiyorlar ama sadece bir avuç atıyorum günlük.yemlemede sorun yok gurk olmadıgı sürece günlük yumurtluyorlar.ama malesef yerleri kısıtlı olduğu için yumurtaya bile bastırmıyorum ..her yaz yaylaya çıkardık bu yaz .yaz okuluna kaldım benimle beraber sıcagı çekeceler artık :)
Cumhur Tonba
23-06-2011, 21:59
selam üstatlar .ben mersinde oturuyorum damda tavuk yetiştiriyorum malum mersin çok sıcak .tavuklararın sıcaktan etkilenmemesi için yapabicegim bişey varmı. ben tüylerini yolmayı düşündüm ama ne kadar yararlı olabilir .birde tavuklarım çok kavga ediyor bunun bir çaresi varmı?
Tüylerini yolarsanız hayvanları sıcaktan koruyayım derken, tamamen pişirirsiniz. Tüyler onların sıcaktan ve soğuktan korunma mekanizması. Tüylerinin arasında hava tabakası oluşturarak (Bir nevi izolasyon) soğuktan ve sıcaktan korunmaya çalışırlar.
furkan yıldız
24-06-2011, 11:11
Bu dönem şimdiye kadar 12 tavuğumdan 5'i kuluçkaya yattı. 1 tane de ördekle 2 hindiden 2 side kuluçkaya yattı. Bu sene şanslı gidiyoruz
toroslu695
24-06-2011, 13:56
Tüylerini yolarsanız hayvanları sıcaktan koruyayım derken, tamamen pişirirsiniz. Tüyler onların sıcaktan ve soğuktan korunma mekanizması. Tüylerinin arasında hava tabakası oluşturarak (Bir nevi izolasyon) soğuktan ve sıcaktan korunmaya çalışırlar.
evet doğru söylüyorsunuz .biraz fazla tüylü olduğu için azaltacaktım.vazgeçtim artık.sularına buz koyarak kümesi gölgelendirerek sıcaktan korunmalarını saglamaya çlışacam..
toroslu695
24-06-2011, 13:59
Bu dönem şimdiye kadar 12 tavuğumdan 5'i kuluçkaya yattı. 1 tane de ördekle 2 hindiden 2 side kuluçkaya yattı. Bu sene şanslı gidiyoruz
üstat benim 6 tavuktan 5 i gurk oldu malesef birini yatırdım..yumurtası için besledigim için gurk olmalarını istemiyorum .kimine göre şans kimine göre şansısızlık :)
Bazı seyleri yanlıs biliyorsunuz her tavuk gürk olmaz cinse göre deyişir yumurta tavuğunun gürk olmasını beklemek biraz komik olur eğer olmussa cinsinde devsirmelik vardır.Ayrıca damda tavuk besleyen arkadas günesin cok olduğu saatlerde günsei direk almaması icin oralara cuval ger böylece gölge yaratmıs olursun.Ayrıca tavukların ilk etapta giremiceği bir yere toprak sericine buğday ek ve üstünü cığne bu toprağı sıkıstırır ve buğdaylar bittiğinde tavuklar onları otlarken köklerının cıkmamasını sağlar üstünü cığnedıkten sonra sula topagı ıkı gün ara ıle böylece sitreslerini alırsın.Ayrıca yiyeceklerinde cesitlik kullan sitresleri gitsin belliki alanları az ve bir birlerine sarıyorlar sıkıntıdan kavga cıkıyor.Neyse gelelim benim soruna benim yumurtlayan feriklerden biri sürekli boğazından hırıltılı sesler cıkarıyor arada öksürür gibi pıskırır gibi sesler cıkarıyor uzun süredir böyle hasta gibi deyil ama belliki bir sorun var bu konuda bilgili olan varsa bana bilgisini aktarsın.Ayrıca cinsi güzel yumurtalık genc civcivler arıyorum varsa olan satmak isteyen bana bildirsin lütfen.
ercanuyar
25-06-2011, 10:26
3 haftaönce aldığım etlik tavuklar şimdiden neredeyse yetişkin tavuk gibi oldular onlardan çok daha önce aldığım yumurta tavukları ise onların yarısı bile değiller cinsine göre tavuk beslemek çok önemliymiş ama sağlıklımı bilmiyorum çünkü gurk olmayan hatta doğru dürüst yumurta bile yapamayan tavukları nasıl üretiyorlar bilmiyorum
cihan_as
26-06-2011, 09:55
[QUOTE=Badee; benim yumurtlayan feriklerden biri sürekli boğazından hırıltılı sesler cıkarıyor arada öksürür gibi pıskırır gibi sesler cıkarıyor uzun süredir böyle hasta gibi deyil ama belliki bir sorun var bu konuda bilgili olan varsa bana bilgisini aktarsın.Ayrıca cinsi güzel yumurtalık genc civcivler arıyorum varsa olan satmak isteyen bana bildirsin lütfen.[/QUOTE]
Sn badee, cumartesi günü etlik civciv ve hindi aldığım yerde yumurtalık civcivler var. Ayrıca senin bahsetdiğin feriklerinde olan öksürük, pıskırık buna benzer hastalıklarda kendi kanatlılarda hastalık gelmeden koruma amaçlı, kullandıkları ilaç ve vitamin var, isimlerini ögerenebilirsin.
özel mesaj yerine, iş yerinde tavuklara bakan aydın isimli arkadaşın tlf veriyorum.
mavisedir
28-06-2011, 20:48
Benim civicivlerin hapşurması hala düzelmedi. Gerçi piliç oldular nerdeyse ;) hasta değiller ama sanki hayvanların genizleri dolu gibi. Yem yerken hırıltılı sesler çıkarıyorlar. Yardımcı olacak kimse yok mu?
Badee seninle sorunumuz aynı gibi, ben tecrübeli değilim ilk defa civciv büyütüyorum. Sen bişe bulabildin mi hapşuran tavuklarına?
Benim civicivlerin hapşurması hala düzelmedi. Gerçi piliç oldular nerdeyse ;) hasta değiller ama sanki hayvanların genizleri dolu gibi. Yem yerken hırıltılı sesler çıkarıyorlar. Yardımcı olacak kimse yok mu?
Badee seninle sorunumuz aynı gibi, ben tecrübeli değilim ilk defa civciv büyütüyorum. Sen bişe bulabildin mi hapşuran tavuklarına?
aynı sorun benim 2 tavuk ve 1 horozda da var hiç istemeyerek yumurta yemi vermek zorunda kaldım 1 hafta biraz düzeldiler gibi
arkadaşlar benim tavuk 8 haziranda gurka yattı 29 haziranda 1 adet civciv çıktı ama 3 gündür başka çıkım yok bu kadar gecikme olabilirmi yoksa diğer tüm yumurtalar cılkmı oldu acaba
tavuk yumurtaların üstünden de kalkmıyor biricik civciviyle akşama oynaşıyorlar :)
http://ressim.net/s/upload/afa60c36.jpg (http://www.ressim.net/i/4490050)
http://ressim.net/s/upload/a1abdaba.jpg (http://www.ressim.net/i/4489998)
glatyotör
02-07-2011, 00:28
civcivimin poposunda dışkı birikiyo civcivde kuyruk filan çıkmıyo bu yüzden temizledim bayağı ama doğru çekilde temizlemedim sanırım tekrar toplanmış dışkılar ne yapabilirim acil cevaplarını bekliyorum...:(
mavisedir
02-07-2011, 02:04
Sayın Didimli; yumurta yemi nedir? nerden temin edebilirim? Odun kömürü tozunun iyi geldiğini okudum forumda, ama odun kömürü bulunmuyor heryerde torba kömürü var. Bulabilirseniz odun kömürü tozunu deneyin, yemine karıştırılıyormuş.
yağlı pilav yedirmek civciv dışkısını yumuşatır sanırım .
Sayın Didimli; yumurta yemi nedir? nerden temin edebilirim? Odun kömürü tozunun iyi geldiğini okudum forumda, ama odun kömürü bulunmuyor heryerde torba kömürü var. Bulabilirseniz odun kömürü tozunu deneyin, yemine karıştırılıyormuş.
Yumurta yemi yumurta çiftliklerin de tavuklara habire durmadan yumurtlasınlar diye verilen hazır bi karışım Yem bayilerinde satılıyor duyduğuma göre içinde gerekli tüm vitamin ve besinler ile tavukların hastalanmaması için antibiyotik ve bazı ilaçlar da bulunuyormuş VE MAALESEF de ERKEK CİVCİV PARÇALARI vbs. İŞTE BU ÇOK KORKUNÇ DOĞRUYSA..
ODUN KÖMÜRÜ dediğiniz şu mangal yaktığımız kömür değilmi hele bu mevsimde tüm marketlerde bulunur o
zaten tozu torbanın dibinde birikiyor.fakat iyileştirelimderken zehirlemeyelim hayvancıkları :)
mavisedir
03-07-2011, 22:53
Ben sordum ,hani önceden kömürler büyük parçalar halinde olurdu, kendimiz parçalardık. O kömür odun kömürü oluyormuş. Ondan da bulunmuyor artık diyorlar. Mangal kömürünü bilmiyorum.
Belki farketmiyordur her kömür oluyordur, benim de fazla bir bilgim yok açıkcası. Dediğiniz gibi iyileştircez diye hayvanlara zarar vermeyelim sonra ;)
Burada köylülere sordum böyle bi durumla hiç karşılaşmamışlar. Asprin ver dediler onu vermeye de cesaret edemiyorum, bişe olur die korkuyorum. Belki sıcaklarda kendiliğinden geçer die düşünüyorum. İnşllh geçer hastalıkları.
Ben sordum ,hani önceden kömürler büyük parçalar halinde olurdu, kendimiz parçalardık. O kömür odun kömürü oluyormuş. Ondan da bulunmuyor artık diyorlar. Mangal kömürünü bilmiyorum.
Belki farketmiyordur her kömür oluyordur, benim de fazla bir bilgim yok açıkcası. Dediğiniz gibi iyileştircez diye hayvanlara zarar vermeyelim sonra ;)
Burada köylülere sordum böyle bi durumla hiç karşılaşmamışlar. Asprin ver dediler onu vermeye de cesaret edemiyorum, bişe olur die korkuyorum. Belki sıcaklarda kendiliğinden geçer die düşünüyorum. İnşllh geçer hastalıkları.
aspirin vermekten korkmanıza gerek yok ben veriyorum 1 aspirini bardakta eritip 2 litrelik suluklarının suyunu değiştirip taze su koyduktan sonra ilave ediyorum. faydası oluyormu net bilmiyorum ama zararı olmadığı kesin eskiden köyde hep yaparlardı çocukluğum dan hatırlıyorum.
glatyotör
04-07-2011, 00:57
bir kere temizledim poposunu ama içim yana yana hayvan canı bayağı acıdı tamamen temizlemiş olmamaa rağmen aynı şekilde dışkı birikmesi olmuş hayvan artık kendin geçmiş gibi biraz ölücek heralde hem temizlemekle olucak olsaydı ilk sefer temizlememde olur ama ne yaparsın kader :(
ercanuyar
04-07-2011, 09:15
bir kere temizledim poposunu ama içim yana yana hayvan canı bayağı acıdı tamamen temizlemiş olmamaa rağmen aynı şekilde dışkı birikmesi olmuş hayvan artık kendin geçmiş gibi biraz ölücek heralde hem temizlemekle olucak olsaydı ilk sefer temizlememde olur ama ne yaparsın kader :(
bende aynı sorunla karşılaştım kabız olmuşlar civcivlerin poposunu temizledikten sonra yeşillik yemesi için çimlere bıraktım bir kaçını kurtarabildim sadece selamlar
Dediğimi deneyin yağlı pilav dışkısını yumuşatır böylece yaptığında yarım kalmaz direk yere düşer.
yasarugur
05-07-2011, 18:23
Biz çocukluğumuzda aynı durumda civcivin popsuna zeytinyağı sürerdik ve sorun çözülürdü.İlk başlarda biraz zeytinyağında pişirdiğimiz yumurtaya darı unu veya irmik karıştırır , soğuyunca azar azar civcivlerle verirdik çabucak beslenip kendilerini toparlarlardı,
ercanuyar
05-07-2011, 20:59
arkadaşlar benim tavuk 8 haziranda gurka yattı 29 haziranda 1 adet civciv çıktı ama 3 gündür başka çıkım yok bu kadar gecikme olabilirmi yoksa diğer tüm yumurtalar cılkmı oldu acaba
tavuk yumurtaların üstünden de kalkmıyor biricik civciviyle akşama oynaşıyorlar :)
http://ressim.net/s/upload/afa60c36.jpg (http://www.ressim.net/i/4490050)
http://ressim.net/s/upload/a1abdaba.jpg (http://www.ressim.net/i/4489998)
abi öyle bir resim koymuşsun ki içim burkuldu vallah:)
ercanuyar
05-07-2011, 20:59
hele ilk resim:)
mavisedir
05-07-2011, 23:21
Benim piliçler çok kavga etmeye başladı. Biri horoz, kocaman ibiği var. Akranlarının yeni yeni ibiği çıkmasına rağmen bunun ibiği çok büyüdü. Diğerini tavuk die aldık hatta horozdan bir iki hafta büyük. İbik yeri yeni kızarmaya başladı.
Sormak istediğim tavukla horoz kavga eder mi? Aşırı kavga ediyorlar, sık sık kavga pozisyonu alıp enselerindeki tüyleri kabartıyorlar. Sonrada saldırıyorlar birbirlerine.
Acaba oda mı horoz die düşünmeye başladım .Cinsi farklıdır ibiği küçük olacaktır belki.Birde aşırı uçuyor, yüksek yerlere tünemeyi seviyor. Büyüdükçe şüphelenmeye başladım tavuk değil mi die. Fotoğraf çekebilirsem yüklerim.
glatyotör
07-07-2011, 00:21
Benim piliçler çok kavga etmeye başladı. Biri horoz, kocaman ibiği var. Akranlarının yeni yeni ibiği çıkmasına rağmen bunun ibiği çok büyüdü. Diğerini tavuk die aldık hatta horozdan bir iki hafta büyük. İbik yeri yeni kızarmaya başladı.
Sormak istediğim tavukla horoz kavga eder mi? Aşırı kavga ediyorlar, sık sık kavga pozisyonu alıp enselerindeki tüyleri kabartıyorlar. Sonrada saldırıyorlar birbirlerine.
Acaba oda mı horoz die düşünmeye başladım .Cinsi farklıdır ibiği küçük olacaktır belki.Birde aşırı uçuyor, yüksek yerlere tünemeyi seviyor. Büyüdükçe şüphelenmeye başladım tavuk değil mi die. Fotoğraf çekebilirsem yüklerim.
aynı şey benimde başıma geldi tavuk olsa kavga etmezler bana kalırsa belki horoz tam olarak üstünlük kurmaya çalışıyodur ama onları himayesi altına alamadığından sık sık kavga çıkarıyodur ama siz fotğraflarını yükleyin bence öyle daha net karar verebiliriz
mavisedir
07-07-2011, 11:11
Kavgacı tavuğum
231790
mavisedir
07-07-2011, 11:25
Eğer tavuk değil horozsa aldığım yere geri vermeyi düşünüyorum, bana tavuk die satmışlardı . Tavuğa çok benziyor bence ama karakteri horoz gibi :)
Fikirlerinizi bekliyorum.
Hint kırması tavuğuna benziyor kesinlikle horoz değil merak etmeyin. Bunlar kavgacı olurlar ancak alışınca problem olmaz.
hintkırması ise eğer geri verme şansın varsa ver gitsin başbelası bi tavuk bunlar benim kümestede var bi tane huzur diye bişi bırakmadı kümeste ilk fırsatta kesecem :)
mavisedir
07-07-2011, 19:02
Geri verme şansım var ama bende kalmayacak bunlar, kümese göndericem. Artık yeni sahibi uğraşır kavgalarıyla :) horoz olsaydı gittiği yerde kesilcekti 2 tane daha horoz var çünkü. Kesilcek olmasına kıyamayıp değiştirecektim.
Ben sevdiğim için aldım bunları civciv olarak büyüttüm, bu hafta yolcular gidiyorlar:) gittiği kümeste benim horozu o korur herhalde diğer büyük horozdan :)
mavisedir
08-07-2011, 17:52
Arkadaşlar, bugün pazarda civciv satıcısına sorduk hapşurma konusunu, sularına bir miktar üzüm sirkesi karıştıracakmışız. Ben bugün başladım vermeye, bi iyileşme olursa yazarım.
Anladıgım kadarı ıle canını cok sıkıyor bu olay bunun önüne civcivlerin yerde yatmaması icin kısa az yüksek üstüne cıka bılıceklerı fazla genis olmayan bir tüneme koy diceksın onlar ne bılır tünemeden öğrenirler.Ayrıca civcivin kıs kısmına az bisey yağ sür o dıskı bağlayan yere.Hırıltı konusundada bir birine bulasan bir hastalık deyil insanlarda nasıl zatüre tarzı oluyor tavuklarda kıstan kalma bir rahatsızlık oluyor buda böyle bisey.Benimki düzeldi biraz artık pıskırma hırıltı duymuyorum.Yumurta yemı demis biri onu alırken karısık alın besi yemi ile yumurta yemını karıstırıp versin alıgınız yer.Kilosu her ikisininde birbucuk tl dir.Bu yemı kusculardan petsopların bazılarından bula bılırsınız köy yerlerındede yem aldıgınız yerlerden temin ede bilirsiniz onlar getirir sehirde ise güvercin kus gibi seyler satan yerlere söylersenız ya vardır **** getirirler isterseniz.
Ayrıca benim kafama takılan birde sorun var benım feriklerden birinin yumurtasını kırarken hanı kabugun altında ayrı bir beyaz dıs cepe ağ varya beyazı cevreleyen o cok kalın cıkıyor onun yumurtalarında nedeni nedir sizde bir onurmallık olamaz demi?Mesela onun kafasından biraz tüy döküldü bir süredir boynunun kenarlarındanda ama hasta felan gibi durmuyor yanı cin gibi uyanık ve hareketlı öyle bir anormalık gözukmedı berkı bu konuda daha önceden deneyımlı olanlar vardır varsa bılgı paylassın lütfen.
mavisedir
09-07-2011, 00:27
Bence bulaşıcı bir hastalık, civcivimin biri ölünce bir tane daha almak zorunda kalmıştım, yalnız kalmasın die. Yeni aldığım civcivde vardı, bi süre sonra eskiside başladı. Şuan hırıltılar çıkıyor ikisindende ve burunları akıyor hayvanların. Gece daha çok artıyor pıskırmaları, bu sıcak havalarda bile gece sıcak tutmaya çalışıyorum. Soğuk alınca artıyor çünkü. Birde yem yerken çok pıskırıyorlar.
glatyotör
09-07-2011, 12:04
Eğer tavuk değil horozsa aldığım yere geri vermeyi düşünüyorum, bana tavuk die satmışlardı . Tavuğa çok benziyor bence ama karakteri horoz gibi :)
Fikirlerinizi bekliyorum.
evt arkdaşlara katılıyorum kesinlikletavuklar ikiside vede bi katıldığım konu daha kavga etmelerinin nedenleri cinsleri olabilir.
glatyotör
09-07-2011, 12:09
Anladıgım kadarı ıle canını cok sıkıyor bu olay bunun önüne civcivlerin yerde yatmaması icin kısa az yüksek üstüne cıka bılıceklerı fazla genis olmayan bir tüneme koy diceksın onlar ne bılır tünemeden öğrenirler.Ayrıca civcivin kıs kısmına az bisey yağ sür o dıskı bağlayan yere.Hırıltı konusundada bir birine bulasan bir hastalık deyil insanlarda nasıl zatüre tarzı oluyor tavuklarda kıstan kalma bir rahatsızlık oluyor buda böyle bisey.Benimki düzeldi biraz artık pıskırma hırıltı duymuyorum.Yumurta yemı demis biri onu alırken karısık alın besi yemi ile yumurta yemını karıstırıp versin alıgınız yer.Kilosu her ikisininde birbucuk tl dir.Bu yemı kusculardan petsopların bazılarından bula bılırsınız köy yerlerındede yem aldıgınız yerlerden temin ede bilirsiniz onlar getirir sehirde ise güvercin kus gibi seyler satan yerlere söylersenız ya vardır **** getirirler isterseniz.
tünek te üşümezlermi daha 2 buçuk haftalıklar hem malesef o problemli civciv öldü evde bakıyorudum üşümesinler diye pc nin olduğu odadalardı çokbağırmıştı yani anlamıştım ama acı çekmektense ölmesi onun için daha iyidi :(
limon_sever
09-07-2011, 12:34
Uzun bir 3 hafta sonunda gurk tavuğun altında sabah erken saatte sanırım 7.00 civarıydı 3 civciv yumurtadan çıkmış. Diğer bir tanesi de öğlen 13.00 gibi yumurtadan çıkmış. Çok halsiz olduğu için tavuk kanadının altında tutuyor. 5 adet yumurtadan bir tanesi boş çıktı. 2 benekli sarı ve 2 tane benekli siyah civcivimiz size merhaba diyor :)
Maşallah çok sevimliler :)
limon_sever
09-07-2011, 12:34
devamı...
glatyotör
10-07-2011, 21:11
arkadaşlar benim gurk tavuk var civcivlerinden ortalama ne kadar sürede ayrılır 3 haftalıklar benim civcivler satın alınma civcivlerle bi arada bakmayı düşüüyorumda cevaplarınızı bekliyorum...
Şu ana kadar benim gurk tavuklardan en erken 38. günde yavrusunu ayırdı. 3 ay boyunca bakan da oldu. Sanıyorum tavuğun cinsine göre değişiyor. Ama annesinden ayrı bakmayı düşünüyorsanız ille de annesinin ayırmasını beklemek zorunda değilsiniz bence.
limon_sever
11-07-2011, 10:37
Bende bir şey sormak istiyorum. Güneşe civcivleri ne zaman çıkarmak gerekiyor. 2 günlükler ama daha paytak paytak yürüyorlar. Güneş zarar verir mi?
ağaç sevdalısı
12-07-2011, 23:39
annesiyle beraber olacakları için sorun olmaz anne tavuk onları gezdirir kendisi güneş çok fazla
ise gölgede durur
ağaç sevdalısı
12-07-2011, 23:40
aşı yapmayı düşünüyormusunuz
Ben civcivlerime makinadan çıkardığım anda yalancı veba aşısı yapıyorum ama sanırım o yeterli olmuyor marek aşısı da yapmak lazım. Belki başka aşı ya da aşılar da yapmak gerekiyor, bilmiyorum.
limon_sever
13-07-2011, 13:24
Teşekkür ederim ağaç sevdalısı,
Aşı yapmayı düşünmüyorum. Sularına aspirin koydum. İlerleyen zamanlarda da vitamin vereceğim.
tarık şahin
14-07-2011, 09:26
Merhaba
Tavuk sayısı 15 civciv sayısı 28 olunca birden merak saldım ve formu okuduktan araucanas`lar hk. biraz araştırma yaptım. Yumurtasının astım hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Bana bu cinse ulaşma konusunda yardımcı olabilecek olan varmı acaba. Yerim Düzce.
Merhaba
Tavuk sayısı 15 civciv sayısı 28 olunca birden merak saldım ve formu okuduktan araucanas`lar hk. biraz araştırma yaptım. Yumurtasının astım hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Bana bu cinse ulaşma konusunda yardımcı olabilecek olan varmı acaba. Yerim Düzce.
Sayın Tarık ŞAHİN
Benim 5 adet henüz 2 aylık aracunaslarım var, sanırım 3 tavuk 2 horoz şeklinde. Mart sonuna kadar bulamazsanız o zaman ben size yumurtalarından verebilirim :)
Şaka bir yana, bu tavukları satanı ben bulamadım, dilerim siz bulursunuz. Bulabilirseniz kaynağını burada paylaşırsanız ben dahil almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.
tarık şahin
14-07-2011, 19:43
Sayın Tarık ŞAHİN
Benim 5 adet henüz 2 aylık aracunaslarım var, sanırım 3 tavuk 2 horoz şeklinde. Mart sonuna kadar bulamazsanız o zaman ben size yumurtalarından verebilirim :)
Şaka bir yana, bu tavukları satanı ben bulamadım, dilerim siz bulursunuz. Bulabilirseniz kaynağını burada paylaşırsanız ben dahil almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.
Bir arkadaşım bir pet sitesinin yöneticisi. Umarım o ayarlayabilir. Olmazsa sizi rahatsız ederim.
erenbalta
23-07-2011, 09:58
http://img829.imageshack.us/img829/5121/moto0724.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/moto0724.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us) kusura bakmayın bölüyorum ama resimdeki horozun cinsi ne olabilir?
http://img829.imageshack.us/img829/5121/moto0724.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/moto0724.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us) kusura bakmayın bölüyorum ama resimdeki horozun cinsi ne olabilir?
Tip olarak tam bir Denizli Horozuna Benziyor Hayırlı Uğurlu Olsun
erenbalta
24-07-2011, 10:11
Tip olarak tam bir Denizli Horozuna Benziyor Hayırlı Uğurlu Olsun
sayın thares,
yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. İnşallah dediğiniz gibi bir horoz olur. 1 hafta önce ötmeye başladı fakat bildiğim kadarıyla denizli horozları uzun süreli ötüşleriyle bilinir. bu vatandaş ise o kadar ötmüyor. acaba zamanla ötüş süresi uzayabilir mi?
Selamlar benim genc tavukların biri gülk oldu burda horozlu yumurta bulamıcam icin bos yumurtalara 10-15gün yatırıp sonra makina civcivi alıp caktırmadan altına koyucam onları yavrusu sanar zaten:)
erenbalta
24-07-2011, 14:09
Selamlar benim genc tavukların biri gülk oldu burda horozlu yumurta bulamıcam icin bos yumurtalara 10-15gün yatırıp sonra makina civcivi alıp caktırmadan altına koyucam onları yavrusu sanar zaten:)
gülk dediğiniz gurk anlamında mı?
horoz cinsini bilmiyorum ama denizliye vücut yapısı haricinde benzer tarafı yok denizlilerin ayak ve gözleri siyah olur
erenbalta
25-07-2011, 05:15
aslına bakarsanız cins olayını sadeece merak ettiğiğmden soruyorum. yoksa hint olmuş, denizli olmuş, köy horozu olmuş hiç farketmez. sonuçta o ALLAH CC yaratmış olduğu canlı. bu yüzden diğerlerinden ayırt edemem. yorumlarınız için teşekkürler. ayrıca şimdilik arkadaşın kümesinde duruyor kendim kümes yapıcam yanına ne tür tavuk almalıyım?
saf ırk yetiştirme merakınız olmadığını söylediğinize göre köy tavuğu tabir edilen tavuklardan alabilirsiniz. gerçi saf ırk tavuk bile alsanız horozunuz kırma olduğu için saf ırk elde etme şansınız yok. köy tavuğu hem dayanıklıdır hem de sık gurk olur bence sizin için en randımanlısı köy tavuğu almaktır.
erenbalta
25-07-2011, 08:53
saf ırk yetiştirme merakınız olmadığını söylediğinize göre köy tavuğu tabir edilen tavuklardan alabilirsiniz. gerçi saf ırk tavuk bile alsanız horozunuz kırma olduğu için saf ırk elde etme şansınız yok. köy tavuğu hem dayanıklıdır hem de sık gurk olur bence sizin için en randımanlısı köy tavuğu almaktır.
yorum için teşekkürler. kırma demişsiniz horoz için. acaba ne ile neyin kırması olabilir? köy tavuğu alıcam 1 horoza 2 tane yeter mi?
Murat Öz
25-07-2011, 10:48
2 adet Tavuk az gelecektir. Yeriniz varsa 4-5 adet olsun.
erenbalta
25-07-2011, 12:10
2 adet Tavuk az gelecektir. Yeriniz varsa 4-5 adet olsun.
en fazla 3 tavuk olabilir diye düşünüyorum. kapasiteyi zorlayabiliriz belki ama hayvanlarada eziyet etmek istemem. yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.
erenbalta
25-07-2011, 12:17
yukarıda gördüğünüz horozum malesef cesur değil saldırgan değil arkadaşın kümesindeki tavuğu bile koruyamıyor. ayrıca bugün kendinden daha küçük bir horozdan bile dayak yiyip kaçışmaya başladı. ne yaparsam ne ile beslersem normal horoz hareketlerine döner. kesinlikle dövüştürmeye karşıyım horozları veya başka hayvanları ama bugün şans eseri iki horoz karşı karşıya geldi ve sonuç ortada yardımlarınızı beklliyorum ...
denizli ile beyaz derili bir türün kırması ama diğer ırk nedir tam birşey söyleyemeyeceğim
erenbalta
27-07-2011, 13:26
hayırlısıyla büyüsün sizce ilerde yukarıdaki sorunlarından kurtulur mu? korkaklığından vs... yorum için teşekkür ederim.
baskın bir horozun yanında büyüyen horozlar bazen korkak olabiliyor. ama tavuğu olduktan ve 1 yaşını doldurduktan sonra genelde kendilerini toparlıyorlar.
erenbalta
28-07-2011, 09:48
çok teşekkürler :)
yasarugur
28-07-2011, 13:36
İz tv de Denizli horozlarının konu edildiği belgeselde horozların dövüşme girişimlerinin kısa sürdüğü ve taraflardan birinin hemen pes ederek kaçtığı anlatılıyordu.Sn.dremre'nin de dediği gibi bu horoz saf kan değil,saf kan olsa ayakları siyah olurdu,ama büyüyünce Denizli'li ataları gibi yakışıklı ve iri olacağı kesin.:-)Daha o güzel ve renkli tüylerini düzmemiş...
erenbalta
28-07-2011, 20:58
güzel yorumunuz için teşekkür edrim Sn. YAŞAR BEY, umarım dediğiniz gibi olur. beni en çok üzen horozun kaçması değilde horozun kaçtığı diğer horoz oldu çünkü o kadar çelimsizdiki nasıl kaçtığına inanamadım :( karşıdaki horoz ne biliyim hint olsa **** daha büyük olsa inanın gam yemezdim daha zamanı var derdim fakat öyle olmayınca açıkçası üzüldüm :(
glatyotör
01-08-2011, 22:29
selam arkadaşlar bende boynu kel olan civcivlerin merakı başladı pazardan alıcaktım burda pazar salı günleri kurulur işte geçen hafta o tipte iki tane vardı biri bayağı ufaktı büyüğü alıcaktım başka bir işim vardı onu halledip eve dönüşte alırda geçerim dedim gittim işimi hallettim bi geldim yok işte yarın bakacağım akılsız başın acısını ayaklar çeker diye bi laf vardır bana uydu yarın oruçlu oruçlu gidicem bulabilirsem alıcam bulamassam almıcam asıl problemim bu civcivlerin diğer civcivlerden farklı olan herhangi bi yanları varmı ? cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum:D
boyunlarının kel olması dışında farklı bir özellikleri yok. bildiğim kadarı ile et veya yumurta üretimi için de çok verimli bir ırk değiller
yasarugur
02-08-2011, 13:29
Sn.glatyotör,aradığınız cins tavuklara Turken deniyormuş ve Macaristan kökenliymiş,eti ve yumurtası için beslenen, iyi huylu hayvanlarmış.Detaylı bilgi int.te var.
erenbalta
02-08-2011, 15:42
arkadaşlar size horozumun en son halini göstermek istiyorum. yorumlarınızı bekliyorum. 15-20 gün önce yukarıdaki resmi çekmiştim. yeni resimleri ise 2 gün önce çektim. yani 15 günlük gelişimi nasıl normal mi?
[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1125/30072011103.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/827/30072011103.jpg/) http://img692.imageshack.us/img692/8659/30072011102.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/30072011102.jpg/)
http://img684.imageshack.us/img684/638/25072011084.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/684/25072011084.jpg/)
http://img855.imageshack.us/img855/290/30072011105.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/30072011105.jpg/)
http://img204.imageshack.us/img204/7858/30072011104.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/204/30072011104.jpg/)
ayrıca acaba cinsi belirginleştimi kesin denizli kırmasımı şu anki duruşu?
yasarugur
03-08-2011, 11:52
15 günde gayet güzel gelişmiş göğüs tüylerine bakılırsa Plymouth cinsi var atalarından birinde ,onlarda iri yapılı ve güzel tavuklardır,bu da büyüdü mü hem iri hem yakışıklı olacak daha önce dediğim gibi. :-)
erenbalta
03-08-2011, 14:58
tekrar teşekkürler yorumlarınız için :)
glatyotör
04-08-2011, 23:54
Sn.glatyotör,aradığınız cins tavuklara Turken deniyormuş ve Macaristan kökenliymiş,eti ve yumurtası için beslenen, iyi huylu hayvanlarmış.Detaylı bilgi int.te var.
benim istediğim eti filan değil benimki merak bu haftada bulamadım ama bulana kadar armaya devam edicem :D cevaplarınız için teşekkürler...
ağaç sevdalısı
06-08-2011, 00:01
horozunuz deniizli ve leghorn kırması gibi denizli horozları kuvvetli degiller.Hint horozu geni taşıyan horozlar çok koruyucu olurlar.
glatyotör
06-08-2011, 00:05
arkadaşlar yine bir maruzatım olacak bugün gurk tavukla yavrularının bulunduğu kümeste yumurta buldum.Civcivler 50 günlük oldu bulundukları kümes küçük olduğu için folluk yaparsam kümes daralacak bi artık ayırayım dedim ayırdım yavrularla tavuğu yavrular çok bağırdı benimde yürek dayanmadı :D birleştirdim asıl sorum artık ayırsam bir şey olur mu tavuk yumurtaya geldi o dereceye kadar geldi cevaplarınızı bekliyorum ona göre ayıracağım civcivleri satın alınma civcivlerle beraber bakıcam...
ağaç sevdalısı
06-08-2011, 00:18
civcivleri ayırabilirsiniz diger civcivlerle aralarında yaş(hafta) farkı fazla ise kavga çıkar kardeş olan civcivler hep beraber gezer.civcivlerin yem ısı gibi ihtiyaçları yetişkinlerden farklıdır iyi bakılmaları için ayırmalısınız
ağaç sevdalısı
06-08-2011, 00:32
hint horozu kırması 2 adet denizli tavuğu ve rodayland 25 tavuk içinden tavuk kolerasından kurtulan 4 tavuğum ilk yıllarda hastalık gelmiyor sonra bulaştımı kurtulmak zor.
glatyotör
06-08-2011, 22:52
civcivleri ayırabilirsiniz diger civcivlerle aralarında yaş(hafta) farkı fazla ise kavga çıkar kardeş olan civcivler hep beraber gezer.civcivlerin yem ısı gibi ihtiyaçları yetişkinlerden farklıdır iyi bakılmaları için ayırmalısınız
öyle yaptım zaten kocaman bide yemlik çaktım bide sevdikleri otlardan attım önlerine çok mutluydular aralarında sadece bi hafta var kavgada etmiyolar ben böyle yapmayı önceden düşündüğüm için arada sırada bi araya getiriyodum onları şimdi toplam 12 tane civciv var tahminimce 9 tavuk 3 horoz olucak işte dediğim gibi pazardan kel boyunlulardanda alıcam onların cinsiyetleride zamanla belli olur inşallah güzelce büyürler... :D
erenbalta
06-08-2011, 23:32
horozunuz deniizli ve leghorn kırması gibi denizli horozları kuvvetli degiller.Hint horozu geni taşıyan horozlar çok koruyucu olurlar.
teşekkür ederim yorumun için. ötüşüne bakılırsa uzun değil. sanıyorumki uzun ötse şimdiye kadar öterdi. yinede farketmez kısa ötmüş, uzun ötmüş vs... tavuklarını korusun bana yeter :)
Murat Öz
10-08-2011, 08:10
Merhaba Arkadaşlar.
Daha önce ki mesajlarımda bahsettiğim ve okuduğumu söylemiş olduğum kitabın kapağını ilginize sunuyorum.
İyi Çalışmalar.
http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/10343/Tavuk_Yetistiriciligi.jpg
photographist
16-08-2011, 21:16
Arkadaşlar merhaba,
3 gün önce 3 tavuk ve 1 horoz aldım, buradan okuduklarıma göre, genellikle bahçede gezeceklerini düşünerek, çok amatör bir kümes yapmışım. Öncelikle fotoğraftaki kümesi değerlendirir misiniz?
240847
240848
Bu akşam ilk yumurtamızı aldık fakat yumurtayı içeriden alırken tavuğumuzun biri kaçtı. Eşim bu duruma çok üzülüyor. Acaba sabah diğer tavukları ve horozu da açsam gün boyu gezinip akşam yerlerine dönerler mi?
Çok tuhaf bir kümesiniz var Yazın tavuklarını güneş altında pişerler kışın ise soğuktan donarlar.
bence 50-100 adet tuğla alın, bunları çimento yerine toprak ile çamur yaparak 5sıra sağdan sola 5 sıra yukarıdan aşağıya, yani bir duvarda 25 tuğla gider, 4 duvarına 100 tuğla gider. veya daha az tuğla kullanayım derseniz 2 duvarı 4x4 2 duvarını da 2x4 toplam 48 tuğla gider. tuğlaları dizerken altlarını üstlerini ve birleşme yerlerini toprak çamur ile iyice doldurun. dış duvarını da çamurla sıvayın ve 3 gün kadar kuruduktan sonra mutlaka kireç ile içini dışını badana yapın. bu yaptığınız kümesi de kapalı kümesin önüne yapın. gerçekte kuşların hastalık taşımaması için çok daha küçük gözenekli tel alsaydınız daha güzel olurdu. ayrıca isterseniz hiç tuğla kullanmadan kendi yapacağınız kerpiçlerle de kümes yapabilirsiniz. kerpiç yapımı çok kolaydır. beyaz veya sarı renkte killi sert toprak, saman, su kürekle iyice karıştırın. 3 gün kadar mayalanmaya bırakın. 3. veya 4. gün bunu tekrar sulayın ve karıştırın sonra tuğla şeklinde kalıplara koyun. çamurunuz çok cıvık olmasın ki kalıptan çıktığında bozulmasın. tahta kalıp yapabilirsiniz, kalıp yoksa demir tenekeler de olur. her şekil verdiğiniz kerpiçi çıkartın, ve başka bir kerpiçi tenekeye koyun bu şekilde 100 adet kerpiç yapın. 3, 4 gün kurutun. bunları yine çamurla sıvayarak ve tutturarak güzel bir kümes yapabilirsiniz. yine içini dışını kireç ile sıvamayı unutmayın. bence ev olarak da en sağlıklısı kerpiçtir.
Murat Öz
17-08-2011, 08:53
Kerpiç yapım tarifi için çok teşekkürler.
Unutulan bir değerimizi hatırlattığınız için ayrıca teşekkürü hakediyorsunuz.
Yeri gelmişken küçük bir ipucu.
Kerpiç yapmak için kalıp aramaya veya yapmaya gerek yok. 1/1 Lt.lik süt ve/veya meyva kutularının geniş yüzeyini kesin.
Kerpiç hamurunu bu kutulara doldurarak rahatça kerpiç tuğla yapabilirsiniz sanırım.
Ve hepsi de standart boylarda olur.
Ama bu boyutta ki bir kerpiç tuğla ne kadar sağlam olur bilemiyorum.
Ek bilgi için;
http://www.bogazkale.gov.tr/sur_03.html
yarenimex
17-08-2011, 22:45
Söz kümesten açılmışken kümesimin ve tavuklarımın resmini paylaşmak istedim..
yarenimex
Maşallah kümesiniz ve kanatlılarınız çok güzel
Emeklerinize Sağlık
Paylaşımlarınız için teşekkürler
Murat Öz
18-08-2011, 08:26
Evet gerçekten çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Sebze kasaları ile folluk yapmakta iyi fikir. Hazır ve standart ebatlar ile sağlam bir gövde.
Sabit olmayan tünekler de çok iyi. Rahatlıkla yerinden çıkarılıp temizliği dış ortamda yapılabilir.
Kümesin yüksek tavanı da kolay temizlik sağlar.
5 yıldızlı bir kümesiniz var desem yeridir.
yarenimex
18-08-2011, 23:02
yarenimex
Maşallah kümesiniz ve kanatlılarınız çok güzel
Emeklerinize Sağlık
Paylaşımlarınız için teşekkürler
Teşekkürler sayın Thares.. Şimdi tüy değiştirme dönemindeler, o yüzden bazılarının tüylerinde eksiklikler var..
yarenimex
18-08-2011, 23:06
Evet gerçekten çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Sebze kasaları ile folluk yapmakta iyi fikir. Hazır ve standart ebatlar ile sağlam bir gövde.
Sabit olmayan tünekler de çok iyi. Rahatlıkla yerinden çıkarılıp temizliği dış ortamda yapılabilir.
Kümesin yüksek tavanı da kolay temizlik sağlar.
5 yıldızlı bir kümesiniz var desem yeridir.
Teşekkür ederim sayın Deretepeorg..Yeni kümes yapmayı düşünen arkadaşlarımıza bir şekilde katkısı olursa memnun olurum..
Merhaba herşeyi başardık kuluçka makinası yaptık ama şu tavukların yumurtasını yemelerinden vaz geçirmek hepsinden zor ne yapmam gerek bildikleriniz benimlede paylaşırsanız sevinirim.
Murat Öz
19-08-2011, 08:32
Merhaba ,
Daha önceki mesajlarımda okuduğumu söylediğim kitaptan görüntüler ile sorununuza yanıt vermeye çalışayım.
Telif haklarını ihlal etmiş gibi olacağız ama :(
http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/10343/Tavuklarin_Yumurta_Yemesi_01.JPG
http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/10343/Tavuklarin_Yumurta_Yemesi_02.JPG
demirdoven35
22-08-2011, 15:58
Benim bir sorum olacak kümesim bitmek üzere 2m x 1 m boyutlarında yükseklik de 1.2 m amacım sadece kendi beslediğim tavukların yumurtasını yemek izmirde elinde fazla yumurta verimi yüksek tavuk olan varsa ücreti karşılığı almak isterim.
Sn, deretepeorg vermiş olduğunu bilgiler için tskler.
11 Nisan 2011 Çıkım tarihli civcivlerimin son hali 14 taneler 7 horoz 7 tavuk horozları kesmeye kıyamıyoruz aralarında 2 hint horozu 1 denizli horozu ve tavuğu var gerisi köy
http://a1108.hizliresim.com/11/8/22/17881.jpg
http://b1108.hizliresim.com/11/8/22/17889.jpg
http://b1108.hizliresim.com/11/8/22/17895.jpg
http://b1108.hizliresim.com/11/8/22/17902.jpg
http://a1108.hizliresim.com/11/8/22/18037.jpg
yumurtlamalarını bekliyorum :D Denizli şuanda 14 saniye ötüme ulaştı diğerleri daha ötmüyor
Murat Öz
23-08-2011, 09:10
Sn, deretepeorg vermiş olduğunu bilgiler için tskler.
Rica ederim.
Benim de ilerleyen yıllarda küçük bir bahçe kurup tavuk yetiştirmek hayalim.
Bu sebeple bahçe işlerinde yardımı olacak her türlü bilgiye aç kurtlar gibi saldırıyor bilgisayar ortamında ve çıktı ile arşivleme yapıyorum sürekli.
Örneğin meyva kasasından follluklar , Sabit olmayan çıkarılabilir tünekler
( Dezenfekte edebilmek için nasıl tünek yapsam diye kafa patlatıyordum ki yarenimex arkadaşımızın kümesinde ki tünekler problemimi çözdü)
ve daha bir çok görseli ilerde kullanabilmek amacı ile arşivliyorum.
İyi Çalışmalar.
Paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar.
Murat Öz
İzmir
yasarcanu
23-08-2011, 10:47
Arkadaslar ben tavugumun altına 9 tane yumurta koymustum. 1 tanesi yok oldu. Yani yok olmak derken baktıgımda 8 tane yumurta vardı bisey yemis sanırım.
Sonra... 20 gün oldu ve 2 tane yumurta çatladı ve sabah kalkıp baktıgımda ölmüslerdi tavugumun altına pamuk koydum saman burda bulunmuyor sehirde yasıyorum
Sonra... 21. gün oldu ve çatlak yumurta kabugu vardı tavuk yerinden kalkınca gordum ama civciv yoktu :( bu sabah tekrar civciv cıktı annesinin altından aldım kutuya koydum ve sıcaktan cok bitlenmiş. diğer yumurtaların çatlamasını bekliyorum.
Önemli: ben 3 tane kuluçka yeri var gurk tavuk yumurtladıgı yere yatmıstı orda cıktı civcivler ve butun tavuklarım gurk tavugun yanına yatıyor baska kuluçka yerine yatmıyolar.
Sizden istedigim sey bana bilgi vermeniz nasıl yapmalıyım ölmemeleri için
[QUOTE=yasarcanu;851519]Arkadaslar ben tavugumun altına 9 tane yumurta koymustum. 1 tanesi yok oldu. Yani yok olmak derken baktıgımda 8 tane yumurta vardı bisey yemis sanırım.
Sonra... 20 gün oldu ve 2 tane yumurta çatladı ve sabah kalkıp baktıgımda ölmüslerdi tavugumun altına pamuk koydum saman burda bulunmuyor sehirde yasıyorum
Sonra... 21. gün oldu ve çatlak yumurta kabugu vardı tavuk yerinden kalkınca gordum ama civciv yoktu :( bu sabah tekrar civciv cıktı annesinin altından aldım kutuya koydum ve sıcaktan cok bitlenmiş. diğer yumurtaların çatlamasını bekliyorum.
Önemli: ben 3 tane kuluçka yeri var gurk tavuk yumurtladıgı yere yatmıstı orda cıktı civcivler ve butun tavuklarım gurk tavugun yanına yatıyor baska kuluçka yerine yatmıyolar.
Ya sanırım onları fare alıyor sehirde yasıyorsan büyük fareler olur sehirlerde kenemi diyorlar nedir ondan o bu işi iyi yapar alır götürür yer.Ayrıca pamuk olurmu hıc yumurtaların sıcaklıgını ayarlayamaz tavuk pamukla cılk olur coğu.Yaz zamanı bir cayırlık alan mutlaka vardır oralarda sararmıs otları ordan toplayıp getirsen gene olur.Tavuk bir iki gün sonra baska cıkarmamıs olursa civcivi annesi ile birlikte korunaklı bır yere al.Ama cıvcıvle annenın bırlesmesını önce kuluckaya yattıgı yerde yap caktırmadan altına sok 5-10 dakka sonra o benımser yavruyu tekrar sonra kotunaklı yere alırsın baska cıkmamıssa cıkmıssa hepsının cıkmasını bekle cıkanlarıda hemen al kutuya enson artık baska cıkmıcanı anladıgında caktırmadan yavruları kaynak yap tavugun altına.Benım gıbı yapma ben cunkı 3 cıvcıv cıkardı yaklasık 2 hafta önce tavuk bende altından aldım sonra baska cıkmıcanı anladıgımda geri koymaya calıstım altına tavugun ama malsesef gördu koyarken kabullenmedın.İki haftadır ben bakıyorum annelerı sanıyorlar benı aksamları benımle beraber bir turluyorlar dısarda sonra ıcerı cok güzel serpildiler gelistiler ama daha kendılerını kendilerden korıcak büyüklüğe erismediler onun ıcın bensız asla cıkarmıyorum dısarı.Sanırım ücüde denizli cinsi biri diyerlerınden cok iri farklı hafif sımdıden ibiklerı cıktı onun ya horoz **** gerze tavugu denen büyük ırkatan.Onun dısında masallah üc tavugum var ücüde hergün yumurtluyorlar Allah nazardan saklasın.Yanlız birinin kafasının boynunun yan taraflarındakı tüylerde dökülme oldu nedenını bır türlü anlayamadım hastalık desem deyil gayet cin gibi.Birde arkadaslar cıvcıvlerınızın arka tarafında dıskı bırıkmesı oldugunda mutlaka elınize bısey takıp poset gıbı bısey onu temızleyın cözüm olucaktır gene olursa gene temızleyın emın olun kurtulucaktır.Birde yattıkları yere 3-4 santım yükseklıte bır tahta uzun 3-4 santım genıslıkte bır tahta koyun bunun cok faydasını görüceksınız tünemeyı erken kesfedıceklerdır buda onların o arka kısmında dıskı bırıkmesının önüne gecıcek en büyük caredir.Ve tünemeyi öğrenmelerı yasama tutunmalarında en önemlı faktör deneyın görüceksınız.Birde verdıgınız yemi ıslatıp verırsenız hazmı kolay olur cabuk gelısırler.Hoscakalın...
yasarcanu
24-08-2011, 11:32
Çok tsk ederim verdiginiz bilgiler için.
Malesef pamugu tavugun altına ben koymadım annem koydu ölürler dedim dinlemedi sonra öldüler :( akıllandı kutuda besliyoruz annem diyorki keske o ölen 2 tane civcivide kutuda besleseydik diyor. 1 tane daha sorum olacak bizim burda çok kedi var annesinin altına koyarsam civcivi yerlermi yoksa annesi kovalarmı kedileri
Murat Öz
24-08-2011, 12:05
Kedi mi.? :)
Tavuklar civcivlerini 1 saniye olsun gözlerinin önünden ayırmazlar içiniz rahat olsun.
yasarcanu
24-08-2011, 12:43
Ya benim tavugum oyle deil altına civcivini bile koysam kabul eder gurk yatarken bana saldırmıyor bile
yasarcanu
24-08-2011, 18:41
Ya tavugun altında follugunu temizledim kuru ot koydum sonra 2 tane fos yumurta vardı tavuk yatarken aldım 2 yumurtayı, kutuda besledigim civcivi koydum bi sürü durdu kanadının altına aldı.Sonra yemek yemege cıktı baktı yumurtaları yok civciv var...
Sonra gık gık gık gık diyo ötmeye basladı diğer folluga baktım geri döndü civcivli folluga baktı yattı 1 dk sonra geri kalktı diğer folluga baktı bakarken bende civcivli folluga geri koydum fos yumurtayı yattı geri ötmesi durdu.Birde civcive gagasıyla dokunuyor.Sizce civcivi kabul ettimi yoksa etmiyormu ?
hamdiipek
25-08-2011, 11:32
Merhaba,
Yumurta almak istiyorum. (Çınarlı veya Buca yakınları uygun) Yardımlarınız için teşekkürler.
Hamdi İPEK - İZMİR
Ne yumurtası almak istediğinize bağlı. Bende sussex yumurtası var.
hamdiipek
27-08-2011, 08:01
Sayın idcevi,
Sadece daha iyi yumurta yemek maksatlı istiyorum. Yakınlarda olmasını sık alabilmek için belirttim.
Teşekkürler.
Hamdi İPEK - İZMİR
157aydeniz
28-08-2011, 21:55
bunların horoz mu tavuk mu olacaklarını söylerseniz çok sevinirim bazılarında kararsız kaldım da
ibikleri soluk renkli olanlar ferik oluyor daha kırmızı olanlar horoz oluyor.sarı,kafası tüylü ve siyah olan ferik diğerleride horoz olur büyük ihtimalle
Çok tsk ederim verdiginiz bilgiler için.
Malesef pamugu tavugun altına ben koymadım annem koydu ölürler dedim dinlemedi sonra öldüler :( akıllandı kutuda besliyoruz annem diyorki keske o ölen 2 tane civcivide kutuda besleseydik diyor. 1 tane daha sorum olacak bizim burda çok kedi var annesinin altına koyarsam civcivi yerlermi yoksa annesi kovalarmı kedileri
Yanlız bırakmayın yoksa kedi alır anne karsı koyamaz dalgınlıgından faydalanır alır kedi.Kediler cok zekidir unutma onun ıcın sakın yanlız bırakma kapalı alanda tut dısarı cıkarırkende annesi ile birlikte ozaman gözetleyin yanlarında olup dolanırlarken sızde onlarla dolanın sonra kapatın yerıne 2 ayını gectıkten sonra yanlız dolana bılırler.
bunların horoz mu tavuk mu olacaklarını söylerseniz çok sevinirim bazılarında kararsız kaldım da
Çoğu tavuk cok sanslısın deyısık cınslerde hepsıde ama genel olarak hepsı tavuk.Sabırlı olursan cok güzel tavukların olucak sanırım renga renk.kuyrugu dikse bacakları cok uzun deyılse genelde tavuk olur zaten unutma.Senınkılerde öyle.Horoz olsalardı daha iri olurlardı.
157aydeniz
03-09-2011, 16:43
bunlar tavuk mu olur horoz mu olur...kesin emin olmak istiyorum da
Arkadaslar bilmiyorum ama bir anlayamadıgım sorun var.Yahu tavuklardan birinde ufaklığından buyana hırıltı vardı boğazında pıskırır gibi ses cıkarırdı.Ama hasta gibi deyildi arada nadiren durağanlasır rahatsız gibi olmaya basladı son zamanlarda ama bir iki gün öyle olup sonra düzelıyor.İlginc olan üctane civciv var bir bucuk aylık felan yahu ücündede aynı bu hırıltı var kostuklarında felan inanılmaz bir hırıltı var kücükken cocuklarda oldugu gibi.Bende bunlara kusculara gidip güvercinler icin kullanılan damladan aldım iki damla damlattım ağızlarına.Damlattıktan sonra sankı o hırıltıyı sökmek ıcın pıskırmaya basladılar ama henüz tam gecmedi arada gene öksürür gibi ses cıkarıyorlarbuda benim canımı cok sıkıyor.İlginc olan diyer iki tavuguma gecmiyor bulasıcı deyıl.Sanırım gözlemlediğime göre üsütüyorlar ondan böyle oluyormus ama benim kümesim öyle kötü hava alan bbir kümes deyil neden böyle oluyor anlamıyorum.Bu konuda deneyimi olan ve basına gelmis birseyler kullanmıs olanvarsa lütfen bilgi versin.Bu arada civcivlerimin biri gerede tavuğu cinsi diyer ikiside denizli tavuğu.Hani halk arasında gerze tavuğu derler yerli ırk vardırya soyu tükenmek üzere ondan biri.O zaten diyer ıkısınden daha kalıplı daha iri.
demek ki; genetik bir rahatsızlığı var. ırkından gelen genetik bir rahatsızlığı vardır. bizde mesela şeker hastalığı, böbrek hastalığı genellikle soyumuzdan gelen özelliklere bağlıdır.tüm canlılarda böyledir. Örneğin; hızlı büyüsün diye bir çok ırkın melezlenmesi ile üretilen ama hiçbir genetik oynama yapılmayan çiftlik tavuklarını alıp büyüttüğümüzde normal kesilme yaşı geçince, önce ciğerler içeriden iflas etmeye başlar, kalp yeteri miktarda ve hızda kan pompalayamaz, ayakların bir çok yerine kan gitmez bazen tavuk canlıyken ayaklar kangren olur hatta bazıları çürür kırılır... farklı türlerin melezleri genellikle iyi sonuç verir ama her zaman iyi sonuç vermez... sonuç olarak ırkının getirdiği bir rahatsızlığı taşıyor. bence o tavuğun yavrularından iyi bir horoz da çıkmaz :( denizli horozu öterken bayılıyor. nefes darlığı çeken bir horoz Allah korusun öterken ölebilir de...
Yok bu baska bisey busene genel olarak cizcivlerde tavuklarda ortaya cıkan bisey bu üsütmeden dolayı oluyormus ama bılemıyorum.Bulasıcı deyil ama baska arkadaslarada sordum onlarda olan hayvanların bazılarındada aynı sorun varmıs.Güvercinlerdede varmıs aynısı ama bulasıcı deyilmis.Bu arada ben bayanım :) haaa
Forum sakinleri selamlar, 53 sayfanın hepsini en baştan okudum kitap gibi bilgileri aldım. İzmir Altınağ da oturuyorum daha öncede tavuk besledim ama o çok önceydi çocukken şimdi bilinçli yapmak istiyorum. Sizden yardım bekliyorum. Kümes projemi ekledim kümes tamamen kapalı salması olucak önünde. uzunluk kümes ile beraber 4.50 m en 1.20 olucak kapalı kısmı 2.00 m. yükseklik Kümes içi ızgaralı pislikler raftan temizlenebilecek taban kum düşünüyorum haftada 1 temizliyecem sönmüş kireç zeloit karışımı olacak tabanda yemlik suluk v.b hiçbirşey olmucak altına fare girip saklanmaması için. herşey askıda olucak dışarıdan yemlerini vereceğim borudan. 3 tane folluk olacak dışarıdan yumurtaları alacağım folluklar üsten tek kapaktan açılmıcak ayrı olucak gurk yatan tavuk olursa rahatsız etmemek için. Tavuk seçim gelince köy tavuğu düşünüyorudum ama light sussex te olabilir horoz light brahma 2 light sussex tavuk 1 köy tavuğu toplam 3 tavuk 1 horoz bir tanede cin tavuğu alabilirim. Amacım hergün bahçeye inip onlarla ilgilenmek o sırada bahçeyi temiz tutmak, çok yumurta değil sağlıklı lezzetli yumurta için. Yukarıdaki yazdıklarımda mutlaka yanlışlıklık vardır amacım zaten bunlları düzeltmek. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler saygılar...
cihan_as
21-09-2011, 21:00
Sn ugursem, kümesinizi kolay temizlenebilir şekilde yapmanız iyi düşünülmüş, zeolit çok az miktarda tavuk yemine karıştıra bilirsiniz, kümesinizde'ki pis kokuyu önlemeniz acısından zeolit çok fayda sağlayacak, ayrıca tavuk dışkısını temizlerken, zeolit dışkının yere yapışmasını önlüyor, gübrenin dağılmasını sağlıyor. Bende kümes tabanın'da zeolit kullanıyorum.
Kendi civcivlerinden yetiştirdiğim brahma denizli hint horozlarımı satacağım almak isterseniz verebilirim. Kümesle ilgili çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
cixs1996
22-09-2011, 11:59
denizli horozu kaç aylıkken ötmeye başlar ben 3 aylık aldım 5 saniye ötüyor bide arka arkaya ötüyor cevabınızı bekliyorum:(
cixs1996
22-09-2011, 12:00
birde ötmesi zamanla uzarmı
cixs1996
22-09-2011, 12:01
denizli tavuğu olmadan tekrar denizli horozu elde edebilirmyim kaliteli köy tavuğu ile
cixs1996
22-09-2011, 12:03
5 mesaj olsun resmini atcam orjinal mi bi bakın arkadaşlar
cixs1996
22-09-2011, 12:03
cevaplarınızı beqliyorum
Sn ugursem, kümesinizi kolay temizlenebilir şekilde yapmanız iyi düşünülmüş, zeolit çok az miktarda tavuk yemine karıştıra bilirsiniz, kümesinizde'ki pis kokuyu önlemeniz acısından zeolit çok fayda sağlayacak, ayrıca tavuk dışkısını temizlerken, zeolit dışkının yere yapışmasını önlüyor, gübrenin dağılmasını sağlıyor. Bende kümes tabanın'da zeolit kullanıyorum.
Kendi civcivlerinden yetiştirdiğim brahma denizli hint horozlarımı satacağım almak isterseniz verebilirim. Kümesle ilgili çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
yorumunuz için teşekkürler diğer arkadaşlarda birşeyler yazarsa çok sevinirim. Sizin yazıları okudum hep forumdan bliyorum tavuklarınızı çok güzeller ama benim kümes yapımı uzun zamana yaydım acele etmiyorum yavaş olsun güzel olsun bahçeyi temizliycem, bellicem bazı yerler çakıl olacak, elektrik tesisatı, su tesisatı döşücem ondan sonra kümse yapımına geçicem sizde alışveriş yapmayı, tanışmayı isterim. Tavuklarıda yavruyken alıcam horozmu değilmi belli olmucak ama horozo sonradan alsam olurmu acaba
Zeytinlibahçe
22-09-2011, 18:11
Arkadaşlar Lütfen Cevap bekliyorum Aldıgım kişi 3 aylık diyor ne kadar doğru bilmiyorum 5saniye ötüyor ilerde uzarmı tavuklarla çifleşiyor gerçekten orjinal denizli horozumu cevabını bekliyorum
Belli ki yeni yeni ötmeye başlamış, biraz sabredin. 5-6 aylık olduktan sonra kendini tamamen belli eder.
Anladığımız kadarıyla Denizli cinsini saf olarak korumak istiyorsunuz, bu durumda kümesiniz tamamen aynı cins olmalı.
http://zeytinlibahce.net/wp-content/uploads/2011/09/denizli.jpg
Resimdeki saf bir Denizli cinsi olup, siz resime bakıp anlayın :)
En iyisi güvenilir yerden almak.
Denizli l Tarm Mdrl (http://www.denizlitarim.gov.tr/index.php?dosya=denizlihorozu)
cixs1996
22-09-2011, 19:52
bilgi için teşekkür ederim kardeş kümeste saten denizli tavuğum yok zamanla alcam ama benim horozum %90 denizli sanırım 40 tl ye aldım 3 aylıkmış sencede 3 aylığa benziyormu babasını annesini gördük babası ağacın tepesinde 48 saniye ötüyordu inşallah saftır safsa çok sevineceğim çünkü cüzi bi fiyata aldık
cihan_as
23-09-2011, 00:14
Sn ugursem, Pınarbaşı tansas depolarına yakın yerde etlik ve yumurta cinsi ve süs tavukları satış yeri var. Kümesinizde ilk defa tavuk bakacağınız için hastalık taşımaması için civcivden başlamanız daha uygun düşer. sizinle aynı semt deyiz, bahçe pınarbaşında brahma ve diğer tavuklarımı görebilirsiniz. Brahma horozları istediğiniz zaman alabilirsiniz.
Denizli İl Tarım Müdürlüğü'nde tavuk 40 horoz 80 TL'ye satılıyor (web sayfasından girip bakmanız mümkün), kaynağında bu fiyatsa bundan aşağı fiyat ya gerçekten çok ucuzdur ya da saf hayvan değildir. Umarım sizi ucuza almışsınızdır.
arzuerol
28-09-2011, 16:04
Merhaba, forumunuza bugun uye oldum. Umarim yardimci olursunuz. Ben onumuzdeki bahar tavuk yetistirmeye baslamak istiyorum. Kendimiz icin, herhangi bir ticari amacim yok. Ozellikle yumurta tavugu olsun istiyorum. Evimin arkasinda 2mt x 4mt bir alanim var. Yapacagim kumesin sekli nasil olmali? Bir de kisin burasi hayli soguk oluyor bana light sussex cinsi tavuk onerdiler soguga dayanikli diye. Siz ne onerirsiniz?
faruk5525
29-09-2011, 20:54
tavuk kümesim ve bahçem çok pis kokuoyr nasıl bir temizlik yapabilirim her hafta sonu yıkıyorumama bıktım kokudan
koku oluşturabilecek yerlere sirkeli su serpmeyi deneyebilirsiniz.
Sirkedeki mikroorganizmalar sorununuzu çözmezse aşağıdaki ürünü deneyebilirsiniz.
EM Etkin Mikroorganizmalar; EM1, EMa duydunuz mu hiç?
Bunlar sanırım koku sorununuzu çözecektir.
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/3903.htm
yasarugur
30-09-2011, 07:41
Biraz zamanınızı alacak ama kendiniz enzim yapınız ve enzimi azar azar tavukların içme suyuna karıştırınız ve düzenli olarak tavukların artıklarına spreyleyiniz,kesinlikle sorunu azaltacaktır,atıkların gübre haline gelmesini de çabuklaştıracaktır. Birkaç gün önce köpeğmiz kapının açık kalmasını fırsat bilip içeri girmiş ve evin bazı yerlerine işaretini bırakmış,eşim durumu görünce kıyameti kopardı, evde biraz enzim vardı hemen biraz sulandırıp kötü kokan yerleri sildik durumu kurtardık.
Ozellikle yumurta tavugu olsun istiyorum.
Sayın Arzuerol
Yumurta için Susex ırkının yanında plymouth ve Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü'nde bulabileceğiniz yumurta ırkları var onlardan birini edinebilirsiniz.
Genel olarak sorunların basında koku sorunu gelıyor.Simdi aklın yolu birdir ölüyü kokutmayan nedir? toprak deyilmi ozaman yapmanız gereken ince kalın karısık kuru topragı mümkünse yarım parmak kalınlıgında serin sermeden önce serilicek yerin altına kirec serpin güzelce böylece toprak kuru oldugu icin icine dıskı topragın icne cabuk karısıcaktır ve kirecte topraga yardmcı olup koku yapmamasını sağlıcaktır.Ben yıllardır bunu yaparım ve koku cok azolur kümesimde.Ve tavuklarım sükürler olsunki topragın verdiği sağlıkla hic sitrese girmezler.ayda veya bir bucuk ayda isteğe ve tavuk sayısına göre topragı deyiştire bilir tavukların altından aldıgınız topraklı gübre ile bahceniz varsa bahce gübresi yapabilirsiniz.İkinci olarak denizli horozu resimdeki horoz ise o horoz 3 aylık olamaz daha büyük enaz 5 veya 6 aylık bu horoz.Muhtemelen ötüsü kısa oldugu icin satmıslar o fiyata sana.Ben 3 tane civciv aldım petsoptan öylesine berki dedim tavuk cıkarlar tavuklarımın yanına koyar beslerim dedim büyüdüklerinde.İlginc bir durum oldu ikisi tavuk biri horoz cıktı daha 2 aylıklar önlerınde uzun bir yol var tavuklardan ayrı besliyorum ama inanın bamaya kıyamazsınızcok güzeller.Ayrıca horoz olanda denizli horozu veya gerede yerli ırkı tavuklara göre daha büyük ama simdilik tavuklara karsı pek sansları yok onun ıcın onları tavuklardan uzak tutuyorum.Ayrıca cakıl kum gib seylerden tavukları uzak tutun kümes icinde kum cakıl olursa parazit ve pire cok olur özelıkle kumdan uzak tutun tavuklarınızı.Hadi kendinize cici bakın umarım faydam olmustur.
glatyotör
01-10-2011, 16:40
benim ferikler şimdi 4 buçuk aylık filanlarlar yumurtaya gelmeleri ne kadar sürer tabi bide horozum var o da ne zaman ötmeye başlar bilgi verirseniz sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sn İdcevi;
Biliyorsunuz bende Şubat ve Nisan doğumlu SUSEX ler var. Şubat doğumlular yeni yeni yumurta yapmaya başladı. Ancak piliçler çok iştahlı değil. Bu nedenle lstenilen ağırlığa erişemedi. Diğer leri (yerli ırk) gayet iyi. Acaba bu iklime uyum sağlamadı mı? Buğdayın yanında ilave olarak değişik yemler ilave ettim, fakat iştahlı değiller. sizinkilerde aynımıdır. Selamlar.
Sayın efe-can,
Bendekiler 9 Mart doğumlu neredeyse 7 ayları dolmak üzere. Tavuk görünümünü kazandılar ama maalesef henüz yumurtadan bir haber yok. Ben buğday ve etlik yem karışımı (yarı yarıya) veriyorum doyarlarsa buğdayları bırakıyorlar, iştahları iyi ama karınlarına baktığımda bom boş görünüyor, artık çok hızlı mı sindiriyor yoksa ben hep boş olanlara mı bakıyorum bilmiyorum.
İlk yumurtayı görsem buğday ve yumurta yemi karışımı vereceğim ama bakalım artık ne zaman yumurtlayacaklar, sabırsızlıkla bekliyorum.
arzuerol
02-10-2011, 15:28
Ben temizlik acisindan kumesin kapali alanini yerden 50 cm yuksekte ve zemini de beton yapmayi dusunuyordum. Sayin badee nin yazdiklarini okuduktan sonra kararsiz kaldim. Bir oneriniz var mi?
Şimdi kendimce sizlere önerilerde bulunayım deneyin.Öncelikle 7 ayı gectikten sonra her ferik yumurtlaması an meselesidir.Fakat bazı seylerı yanlıs uygulamayalım etli yem vermeyi kesip palet yem denen yemle yumurta yemi ve buğday alın.Yanlız bir hususa dikkat edelim buğday yemi taneleri parlak olsun solgun renklı fazla kırıkları olan yemleri almayın.Nedeni her seyde oldugu gibi buğdaydada zamanı gecmıs olanları olabiliyor buda tavukta hastalıga kurtcuklar olusmasına zayıflayıp ölmesine neden ola bilir.Şimdi gelelim yemin karısımna tavuklarda insanlar gibi zaman zaman sitersli olurlar ve buna bağlı olarak can sıkıntısından buğday secerler buda yumurta veriminide düsüren etkendir.Bunun önüne gecmek icin belli bir miktar yumurta yemı bir miktar palet yem bir onlardan biraz daha fazla buğdayı bir kaba alın buna cok cıvık yapmıcak sekilde su ilave edip onu eliniz veya inece bir cubukla karıstırın iyice harmanlayın böylece tavuklar yemdekı harmanlamanın etkısı ile yemi secmicek iştaklıca yiceklerdir.Zaman zaman karısım cıvık olursa veya daha cok karısım isterseniz icine bayatlamıs ekmekleri ufacık parmak ucu kadar büyüklükte doğrayın ve tavuklarınıza verin.Garanti ederim tavuklarınızın verimi cok artıcaktır.Ayrıca tavuklar bazen yumurtlamama yer sevme derdine düserler.Bunun önüne gecmek icinde genc feriklerinizin ilgisini cekicek sekilde uygun bir kasa veya follugun icine beyaz un cuvalı veya seker cuvalını uygunca serin ve icine bir yumurta atın bu folluk tavukların feriklerin devamlı ulasa biliceği bir alanda olsun.Tavuklarınız veya ferikleriniz bunun icine girip ayakları ile cuvalı sağa sola cekistirmeye basladıkları an bilinki tavugunuz heran yumurtlaya bilir.Kümsein altına ızgara koyma altına beton atmak gibi seylerbana göre yanlıs uygulama nedeni hem koku hem parazit cok yapar.Tavukların doğada nasıl yasadıklarını baz alırsak uygun olan kuru topraktır ama diyorum topragı sermeden önce altını kireclemeyi ututmayın.Hoscakalın.Gelismeleride bizimle paylasın.Bu arada benim tavuklarda bir tanesi sabah erkenden yumurtluyor sonra öğlenden sonra ikinciyi yumurtluyor ama ıkıncı yumurtanın kabugu felan sağlam olmasına rağmen yeterince zamanı olmadıgındanmıdır nedır yumurtanın bir tarafında hafif yamukluk oluyor.Önceleri rahatsız sandım ama sonra baktımkı bunu alıskanlık halıne getirdi ve cin gibi.İlginc olan bir baska sey ise aynı tavuk tüyde olmasına rağmen yumurtluyor.
157aydeniz
03-10-2011, 20:07
benim çok ciddi sorunum var feriklerim hakkında 4 aylıklar şuan birden bire bi tanesi hasta olup öldü sonra 10 gün sonra yine başkası hastalandı hastalık ayaklarda yürüme bozukluğuyla başlıyor sonrada hırıltılı nefes alma ve ishal oluyorlar ve en sonunda ölüyorlar.şimdiye kadar 3 tane ferik öldü 12 tane daha kaldı ben bu hastalığın nasıl bir hastalık olduğunu anlamadım civcivler çok sağlıklı duruyorlar ama biranda hastalanıyorlar.acaba bu hastalık bulaşıcı olabilirmi çünkü 3 civcivde aynı şekilde öldü acaba ne yapabilirim bütün civcivlerimin ölmesini istemiyorum 10 günde biri ölüyor çok acele yardım ederseniz sevinirim lütfen bi çözüm bulun...
Sn 157aydeniz;
Benim yaklaşık 200 kadar kanatlı hayvanım var. (tavuk-hindi-ördek karışımı ) bende de zaman zaman oluyor. Yürüme güçlüğü çeken hayvanı hemen ortamdan uzaklaştırın ve karantinay alın. Diğer hayvanların hiç ulaşamayacağı bir alan olsun. Kümesinide hemen dezenfenkte edin. Ben suya bir miktar çamaşır suyu koyuyurum ve kümesin hernoktasına sıkıyorum. Aynı gün içinde de tulumba ile kireç atıyorum. Gezdikleri alanlara da toz kireç atıyorum.
Elimde bir ay önce hastalanan pilicim var. O na antibiyotik+ vitamin tedavisi uyguladım. Ama şimdi penguen gibi yürüyor. Hayatını idame ettriyor. Ondan artık bir şey olamz ama kıyamadım çok zayıfladı. Diğerlerinin sularına zaman zaman aspirin koyuyorum.
Geçen yıl iki yetişkin tavuğum hastalanmıştı. Bu metodla tedavi ettim ve normal yaşamlarına döndüler.
Kolay gelsin Selamlar.
Sn İdcevi;
Farkında olduğum, fakat önemsemediğim bir konuda hemfikirim. Aynı anda kuluçkadan çıkan yrli civcivlerim de var. Aynı ortamda yaşıyorlar aynı yemi yiyorlar, fakat kursaklarındaki yem miktarları farklı, yerli piliçlerin kursakları daha dolu ve susex lere göre daha kilolu.
Sizlere resimlerini arz ediyorum...
Sayın efe-can,
Dediğiniz gibi sanki onlar biraz daha yavaş büyüyorlar. Onlarla aynı ortamda yaşayan köy tavukları onlardan hızlı gelişiyorlar. 2 adet horoz vardı 1 ay oldum onları keseli. Ekteki fotoğraf tam 6 aylık oldukları gün.
İlk defa dün bir tanesi yumurtladı ve 47 gram geldi. Bugün de 43 gramlık bir yumurta vardı, artık aynı piliç üst üste mi yumurtladı yoksa bugün de başkası mı yumurtladı anlayamadım.
Sn İdcevi;
Horoz tam ergen olmuş. Benimkiler hala çocuk neyse belki biz sabırsızız herhalde. Bekleyelim görelim.
Yumurta verimleri nasıl olack bilmiyorum. Şimdi bende yerli ve yumurtlaması gereken yaklaşık 80 tane tavuk var günde ortalama 20 civarında yumurta veriyorlar çok az tabi. Susex lerden iyi verim alırsam, yeni yıla hepsini susex yapacağız artık. Selamlar.
Not: Bugün İzmir'de bir markette iri çift sarılı yumurtalar gördüm. Hindi yumurtasından büyükler. Merak ettim onu yumurtlayan tavuğun cinsini.
Murat Öz
07-10-2011, 14:44
Markette ki elemana sorsaydınız keşke.
Belki bilgisi vardır. Olmadı toptancılarının adını verirdi.
Ben tavugu hastalanıp ölen arkadasa önerim kümesinizi yoklayın gece muhtemelen bir yerden rüzgar alıyor ve romatizma tarzında baslayan üsütme solunuma ulasıyor.Ve size kesin cözüm sunayım benim tavukların birindede hırıltı yürüme sorunu olustu yavasladı hayvan gittim petsop tarzı yere yem aldıgım yer orası aynı zamanda anlattım durumu.Bana aynı sorunun zaman zaman güvercinlerdede oldugunu kendisinin bir damla kullandıgını söyledi.Sonra bır sırınganın icine cekilmis bir miktar ilacı ondan satın alıp geldim ve sorun yasayan tavugumun ağzına üc damla damlattım bir gün sonra bir damla daha damlattım ve iki gün sonra hırıltıdan ve cıkardıgı o garip sesten kurtuldu yasamına devam ediyor.İkinci olarak cif sarılı büyük yumurtalar olayı bu tavuklar bildiğimiz kümes yumurtalık ibikli ankara tavuğu cinsi vardır beyaz büyük ibikli.İşte onları üreticiler gün aşırı yumurtlayanlarını tespit edip özel bir bakıma tabi tutuyorlar ve cokca özel bir besi uygulaması yapıyorlar ve gün aşıran tavuk daha iri yumurtluyor.Çif sarılı olayına gelince gene büyük siflik sahibi olan üreticiler tamamen tesadüfen cift sarılı yumurtlayan tavukların bir araya toplanması ile onları coğaltıp böyle bir uygulamaya tabi tutuyorlar.Gene söylüyorum yumurtlaması gerektiği halde yumurtlamayan tavuğunuz varsa daha önceki anlatığım uygulamayı deneyin derim.Kolay gelsin ve bolbol dua edin gene kus gıribi yalanı ile birdaha hayvanları katletmesinler.
selamlar,
bogazinda sikintisi olan brahma horozuma nasil bir tedavi uygulayabilirim? otmuyor fakat sanki bogazinda birsey varmis gibi bagiriyor?
leone1907
03-12-2011, 02:15
birde bu tavuklar gurk olur mu? bu koca bebeklerin tüyleri daha tamamlanmamış yavrularının doğunca tüyleri hiç mi olmaz
makina tavukları %99 kuluçkaya yatmazlar,neden bilmiyorum ama böyle
leone1907
03-12-2011, 02:18
Sayın Arzuerol
Yumurta için Susex ırkının yanında plymouth ve Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü'nde bulabileceğiniz yumurta ırkları var onlardan birini edinebilirsiniz.
ve ligorin
Leghorn yumurta verim yönünde tanınmış olan ve ülkemize de ilk getirilen, en çok bilinen bir yumurtacı Akdeniz ırkıdır.
Orhan Özbilgiç
07-12-2011, 21:12
Arkadaşlar;
Bahçemin bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü'nde, bir dostumun bahçesinde gördüğüm bu tavuklardan 5 tanesi, çok ilgimi çekti.
Dostum satın alırken, bir uzakdoğu cinsi olduğunu söylemişler o kadar.
Ördek gibi uçabildiklerini söyledi.Ayrıca keklik gibi ötüyorlar.:)
Sizlerin, bu cinsi tanıyabileceğinizi düşünerek, adını öğrenmek istedim.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
258581
seyyah53
07-12-2011, 21:18
sagdaki gri renklileri kast ediyorsaniz bunlar bildigim kadari ile bec-iran tavugu diye geciyor
Orhan Özbilgiç
07-12-2011, 21:23
sagdaki gri renklileri kast ediyorsaniz bunlar bildigim kadari ile bec-iran tavugu diye geciyor
Evet! Sayın seyyah53;
Onları kastediyorum. Bugüne kadar ilk kez gördüğüm ilginçlikte tavuklar. Sağolun.
seyyah53
07-12-2011, 22:08
Rizede bir akrabamda var...yumurtadan makineden cikartti...ilk basta diger tavuklarin yaninda koloni olusturdular...cok urkektiler...
daha sonra buyuduklerinde diger tavuklarla catismaya basladilar...yari yabani gibiler..
otlama kabiliyeti ve dayanikliliklari cok iyi...
gecen gazetede tarim bakanligi uretmis kene ile mucadele icin koyluye dagitmis gibi bir haber vardi...
kesinlikle bahcelerde bulunmasi gereken ilginc bir tavuk...basarilar
ersen_cavdar
12-12-2011, 21:19
makina tavukları %99 kuluçkaya yatmazlar,neden bilmiyorum ama böyle
kesinlikle yanlış bir bilgi makine tavuklarıda kuluçkaya yatarlar tecrube sabittir. gebetiklerinde mevcuttur kuluçka
Arkadaşlar;
Bahçemin bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü'nde, bir dostumun bahçesinde gördüğüm bu tavuklardan 5 tanesi, çok ilgimi çekti.
Dostum satın alırken, bir uzakdoğu cinsi olduğunu söylemişler o kadar.
Ördek gibi uçabildiklerini söyledi.Ayrıca keklik gibi ötüyorlar.:)
Sizlerin, bu cinsi tanıyabileceğinizi düşünerek, adını öğrenmek istedim.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
258581
Bizim buralarda tokat tavuğu diyorlar, neden bilmem .. Çok gürültücüdürler ama çok sevimliler...
çiftçi5234
15-01-2012, 19:38
Ben bu baharda dişi civcivden etlik tavuk yetiştireceğim.Ama aldığım bir duyuma göre 5-6 aylık yumurtlamağa hazır feriklerin içi hep yumurta oluyormuş.O kesilmez yazıktır dediler.Ne yapmalıyım ?
ismail61
21-01-2012, 21:28
paylaşımlarınız için teşekkürler buradaki yazılara bakarak bende yeni bir kümes yapacağım
ismail61
31-01-2012, 15:40
üç günlük civcivlerim 16.01.2012de makineden çıktılar
Murat Öz
31-01-2012, 15:49
Üşütmeyin bu civcivleri.
Seramik muhafazalı lamba ile ısıtmayı unutmayın.
ismail61
31-01-2012, 22:57
benimde brahma cinsi iki tavuk bir horozum var tavuklardan biri kuluçkaya düşünce (gurk olunca) altına 10 adet yumurta koydum hepside çıktı yani brahmalarda düşük döllenme oluyor düşüncesine katılmıyorum. Yumurtaları güneş almayan bir ahşap ambarda biriktirdim
ismail61
31-01-2012, 23:10
değerli arkadaşım Deretepeorg enson mesajım bir başkasına cevaptı tavsiyeniz için teşekkür ederim. bu civcivleri elektronik termostat kontrollü 60watlık lamba ile ısıtıyorum günlük gelişim süreçlerine göre termostatın ayarlarını yapıyorum hiç üşümüyorlar hangi günde kaç derece olması gerekiyorsa o derecede duruyorlar bu gün itibariyle 15 günlük oldular. fotograflarla günlük haftalık takiplerini yapıyorum Rahatlıkla söyleyebilirimki doğal yolla çıkan civcivlere göre 2 kat daha hızlı gelişiyorlar.
glatyotör
02-02-2012, 16:36
arkadaşlar bir sorum olacak yazın boynu kel olan civcivlerden almıştım bir tane şimdi yumurtlama zamanına gelmesede bayağı büyüdü asıl sorum ben bu boynu kel cinsten üretmek istiyorum diğer gurk olan tavukların altına kel tavuğun yumurtasını koysam civciv çıkınca problem olur mu tavuğun bakması konusunda değğşik görüp bakmama problemi olabilir mi acaba ?
Merhaba;
Benimde bir sorum var tavuklar neden kendi yumurtalarını gagalar ve kırar bu konuda bir bilgisi olan varmı?
kenan kırca
03-02-2012, 23:54
arkadaşlar bir sorum olacak yazın boynu kel olan civcivlerden almıştım bir tane şimdi yumurtlama zamanına gelmesede bayağı büyüdü asıl sorum ben bu boynu kel cinsten üretmek istiyorum diğer gurk olan tavukların altına kel tavuğun yumurtasını koysam civciv çıkınca problem olur mu tavuğun bakması konusunda değğşik görüp bakmama problemi olabilir mi acaba ?
bir problem olmaz o kel tavuklar çok iyi bir sins canlı kuluçka makinesi gibi aman iyi koruyun ben oların
soyunu kaybettim verimli bir cins.
glatyotör
05-02-2012, 01:47
bir problem olmaz o kel tavuklar çok iyi bir sins canlı kuluçka makinesi gibi aman iyi koruyun ben oların
soyunu kaybettim verimli bir cins.
bende geçen yaz aldım özendiğim için kendi civcivlerimden çok küçüktü aralarında zor görünüyordu ama çok hiperaktifti resmen beni al dedi pazarda aldım bayağı büyüğü şimdi ben tavuk diye düşünüyorum ama tamda emin değilim fotoraflarını filan çekebilirsem sizinde fikirlerinizi alırım neyse sağolasın o cinsten üretmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı fotodan cinsiyet belirleyebilir misiniz arkadaşlar ?
ismail61
12-02-2012, 11:56
Merhaba;
Benimde bir sorum var tavuklar neden kendi yumurtalarını gagalar ve kırar bu konuda bir bilgisi olan varmı?
tavuklar susuz kalınca kesinlikle yumurtalı kırıp içiyorlar. Köyde bir komşumuz acil hastaneye yatınca tavukları 2 gün kapalı kalmış köye döndüklerinde kümeste yemlerinin bir miktar daha kaldığını fakat sularının hiç olmadığını ve bütün yumurtaların kırılmış olduğunu fark ettiler. Su verince Tavuklar hemen su kabına saldırdıklarını ifade etmişti.
56kuluçka56
20-02-2012, 16:29
benim iki tane tavuğum var hediye geldi ama 1 aydır yumurtlamıyor.annem yağlandıklarını söyledi yağı nasıl eritebilirim?
56kuluçka56
20-02-2012, 16:33
cevap yok mu
56kuluçka56
20-02-2012, 16:36
:ccc:
glatyotör
20-02-2012, 21:11
benim iki tane tavuğum var hediye geldi ama 1 aydır yumurtlamıyor.annem yağlandıklarını söyledi yağı nasıl eritebilirim?
kardeşim tavukların yaşlı olabilir ondan yumurtlamıyor olabilir hem bi tane bile tavuk olsa yanında bi tane ufakta olsa horoz olsun yumurtaların devamlılığı ve iyilği için horoz şart belki kış olduğundan da yumurtlamıyor olabilirler azcık daha bekle yağlanma konusunda fazla bi bilgim yok ama genede tavuklarına ekmek vermekten bütün bunları denedikten sonra olmuyorsa tavukları ya sat başka al **** kes güzel bi ara öğün yemeği olsun...
ismail61
21-02-2012, 11:10
Tavuklar (yumurta tavukaları ilk yıl 250-300 arası 2. yıl 150-200 arası 3. yaşa geçince yumurta verimleri haftada 1 veya 10 günde 1 yumurtaya kadar düşüyor.) birinci önerim genç tavuk edinmen.
ikinci bir faktörde sıcaklıktır. bir belgeselde izlemiştim sıcaklık dışarıda -10 iken kümes sıaklığı 22 idi. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalarda gerekli tedbirler alınarak tavukların ısını 20-25 derece dolaylarında tutulduğu takdirde tavukların hergün yumurtladığı (25-26saatte bir) bilinmektedir. Ancak bizler hobi amaçlı beslediğimiz için kışın kümesimizi soğuktan ve hava ceryanı olmayacak şekilde izole edersek bir de tüy zamanını (eylül-ocak arası) dikkate alırsak bırakalım 2-3 ay verimli yumurtlamasınlar. Bu arada Yumurta yemi vermeyi ihmal etmeyelim. Ben Trabzon'un köylerinde kışın soğuğa karşı çok fazla tedbir alınmadığını iyi biliyorum buna karşın da kışın köylerde kimsede kolay kolay yumurta bulunmaz. mesela benim 11 tavuk 2 horoz var bu günlerde toplamda haftada 4-5 yumurta oluyor.
56kuluçka56
22-02-2012, 11:44
gladyatör teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı çok sağolun
Merhaba ismail61;
Cevap verdiğiniz için teşekkurrler sanırım bizim tavukların sorunu biraz daha farklı çünkü suları hergün kontrol ediliyor bir süre tavukları bahçeye koyvermemiştik tavuklarında düzenli kum,taş,çakıl yemeleri gerekiyor bu bizim aklımıza gelmemişti mozaik taşı alıp kumeslerıne koyduk sorun çozuldu ılgınıze tesekkurler.Sağlıcakla...
ismail61
23-02-2012, 08:23
Merhaba Serap Hanım; çok doğru bir noktaya temas etmişsiniz tavukların kesinlikle kum, taş, çakıl gibi maddelere ihtiyacı var yediklerini sindirebilmeleri için bu şart ayrıca yumurta kabuğu oluşumu için de kireç ihtiyacını doğadaki minerallerden (taş,toprak v.b )karşılaması gerekiyor . Bir gün tavuk kesme niyetiniz olursa taşlığını mutlaka incelemenizi öneririm göreceksiniz taşlığında taş, paslı civi hatta cam bile çıkacaktır. Ancak tavukları kapalı kümeste saklıyorsak sizinde dediğiniz gibi mineral vermek gerekiyo yumurtaları bu şekilde korumuş oluruz. Yanlış bildiğim bir şeyi düzeltme imkanı sunduğunuz için çok teşekkürler. saygılarımla
Merhabalar efendim,
Çeşitl (http://www.ito.org.tr/Dokuman/Sektor/1-90.pdf)i yönetmelikler (http://www.gkgm.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/ciftlik_hayv_refah_yonetmelik.html) ile doğru (http://www.ito.org.tr/Dokuman/Sektor/1-74.pdf) tavuk cinsleri (http://www.tae.gov.tr/www/tr/makale/cilt3sayi2/cilt3sayi2_makale9.pdf) yetiştirebilecek çiftlik (http://www.cu.edu.tr/merkezler/tyhm/2005-03.html) ve bir çok tesis (http://www.zmo.org.tr/resimler/ekler/fc664916bce8635_ek.pdf?tipi=14&sube=) kurulumuna yön (http://www.tarim.gov.tr/Files/uretim/hayvancilik/yetistiricilere_bilgiler/EtlikPilicYetistiriciligi18072007.pdf) verilmeye çalışılmış (http://www3.omu.edu.tr/anajas/pdf/25%281%29/61-67.pdf).
Hastalıkları (http://fbe.dpu.edu.tr/dergi_son/sayilar/fbe_sayi10/01.pdf) , özellikleri ve beslenme (http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/640V00011.pdf) , havalandırma (http://e-dergi.atauni.edu.tr/index.php/zfd/article/viewFile/5472/5272), Çeşitli (http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/719_ptd.pdf) illerde (http://www.cedgm.gov.tr/CED/Files/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/996_ptd.pdf) gübrelerinden (http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/inceleme_degerlendirme_sureci/736_ids.pdf) faydalanma (ETLİK PİLİÇ YETİŞTİRME TESİSİ- AYDIN(SÖKE http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/514_ptd.pdf) ve yem (http://www.zooteknidernegi.org/dergi/icerik/makale/2009_50_2_60-65.pdf) katkı maddeleri (http://www.tae.gov.tr/www/tr/makale/dergi8-1/dergi8-1_makale7.pdf) ve de yumurta tavukçuluğu (http://www.ziraat.selcuk.edu.tr/ryetisir/YUMURTA_TAVUKCULUGU.pdf) konusundaki linkler verilmiş.
Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
limon_sever
23-02-2012, 10:14
Merhabalar efendim,
Çeşitl (http://www.ito.org.tr/Dokuman/Sektor/1-90.pdf)i yönetmelikler (http://www.gkgm.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/ciftlik_hayv_refah_yonetmelik.html) ile doğru (http://www.ito.org.tr/Dokuman/Sektor/1-74.pdf) tavuk cinsleri (http://www.tae.gov.tr/www/tr/makale/cilt3sayi2/cilt3sayi2_makale9.pdf) yetiştirebilecek çiftlik (http://www.cu.edu.tr/merkezler/tyhm/2005-03.html) ve bir çok tesis (http://www.zmo.org.tr/resimler/ekler/fc664916bce8635_ek.pdf?tipi=14&sube=) kurulumuna yön (http://www.tarim.gov.tr/Files/uretim/hayvancilik/yetistiricilere_bilgiler/EtlikPilicYetistiriciligi18072007.pdf) verilmeye çalışılmış (http://www3.omu.edu.tr/anajas/pdf/25%281%29/61-67.pdf).
Hastalıkları (http://fbe.dpu.edu.tr/dergi_son/sayilar/fbe_sayi10/01.pdf) , özellikleri ve beslenme (http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/640V00011.pdf) , havalandırma (http://e-dergi.atauni.edu.tr/index.php/zfd/article/viewFile/5472/5272), Çeşitli (http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/719_ptd.pdf) illerde (http://www.cedgm.gov.tr/CED/Files/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/996_ptd.pdf) gübrelerinden (http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/inceleme_degerlendirme_sureci/736_ids.pdf) faydalanma (ETLİK PİLİÇ YETİŞTİRME TESİSİ- AYDIN(SÖKE http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/514_ptd.pdf) ve yem (http://www.zooteknidernegi.org/dergi/icerik/makale/2009_50_2_60-65.pdf) katkı maddeleri (http://www.tae.gov.tr/www/tr/makale/dergi8-1/dergi8-1_makale7.pdf) ve de yumurta tavukçuluğu (http://www.ziraat.selcuk.edu.tr/ryetisir/YUMURTA_TAVUKCULUGU.pdf) konusundaki linkler verilmiş.
Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın (http://www.nedirnedemek.com/say%C4%B1n_nedir) mrduran (http://www.agaclar.net/forum/members/120278-mrduran.htm), (http://www.nedirnedemek.com/virg%C3%BCl_nedir) link (http://www.nedirnedemek.com/link_nedir)ler (http://www.yenimakale.com/gil-ve-ler-eklerinin-yazimi.html) için (http://www.nedirnedemek.com/i%C3%A7in_nedir) teşekkür (http://www.nedirnedemek.com/te%C5%9Fekk%C3%BCr_nedir). (http://www.nedirnedemek.com/nokta_nedir) ;) (http://www.nedirnedemek.com/g%C3%B6z_k%C4%B1rpmak_nedir)
Rica ederim sayın Limon sever.
Evdeki bir emekliye (http://www.tdksozluk.com/s/i%FEguzar/) ilki uymuyor, diğeri de...:)))
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
56kuluçka56
01-03-2012, 15:12
arkadaslar benim tavugum 1.5 yildir bi tane yumurta yapti daha da yapmadi nedeni ne olabilir bunun icin ne yapmam gerekir
limon_sever
01-03-2012, 16:10
arkadaslar benim tavugum 1.5 yildir bi tane yumurta yapti daha da yapmadi nedeni ne olabilir bunun icin ne yapmam gerekir
- Tavuğunuz kaç yaşında?
- Yem olarak ne veriyorsunuz?
- Yumurta oluşumuna katkı sağlamak için taş, kum, toprak, yumurta kabuğu tozu vs. veriyor musunuz?
Bunları cevaplarsanız duruma göre bir yardımda bulunabiliriz?
56kuluçka56
02-03-2012, 12:15
- Tavuğunuz kaç yaşında?
- Yem olarak ne veriyorsunuz?
- Yumurta oluşumuna katkı sağlamak için taş, kum, toprak, yumurta kabuğu tozu vs. veriyor musunuz?
Bunları cevaplarsanız duruma göre bir yardımda bulunabiliriz?
yem olarak buğday aci biber yumurta kabuğu tozu tavuğum yaklaşık 1.5 yasında
limon_sever
02-03-2012, 12:53
yem olarak buğday aci biber yumurta kabuğu tozu tavuğum yaklaşık 1.5 yasında
Kümesinizde horoz yok sanırım. Sadece buğdayla yumurtlaması biraz zor. Buğday, , bulgur, kırık mısır, hazır satılan ticari yemide harmanlayıp verin. Bulabilirseniz her gün yeşillik yedirin. Ayrıca bir köşeye taş, kum, toprak, yumurta kabuğu tozu karıştırıp koyun. Bunları da yiyecektir. Ayrıca börtü-böcek, solucan verebilirsiniz. Balık, haşlanmış yumurtayı da 10 günde 1 kerede olsa yedirin. Siz bunları yapın. En fazla 15-20 gün sonra yumurtlamaya başlar. Ayrıca acı biberi sanırım soğuk olduğu için yediriyorsunuz. Sıcak havalarda yedirmenize gerek yok.
Şimdilik bu kadar.
56kuluçka56
03-03-2012, 18:01
tavuk yumurtlamaya başladı ama 2 günde bir sence civciv çıkarır mı yumurtasına bakıyo
ayrıca söylediklerinden dolayı teşekkür ederim
limon_sever
03-03-2012, 18:06
tavuk yumurtlamaya başladı ama 2 günde bir sence civciv çıkarır mı yumurtasına bakıyo
ayrıca söylediklerinden dolayı teşekkür ederim
Civciv çıkarması için kümesinde horoz olması gerekir.
bilgi için teşekkür ederim kardeş kümeste saten denizli tavuğum yok zamanla alcam ama benim horozum %90 denizli sanırım 40 tl ye aldım 3 aylıkmış sencede 3 aylığa benziyormu babasını annesini gördük babası ağacın tepesinde 48 saniye ötüyordu inşallah saftır safsa çok sevineceğim çünkü cüzi bi fiyata aldık
Sayın cix1996; Bu mesajınıza aklım takıldı.Bende yerli ırklarımızı üretme ve ırk standartlarına uygun ebeveynler yetiştirmeye özen gösteriyorum.Şimdi mesajınız akabinde benim bildiğim ve tecrübe ettiğim bazı şeyleri yazayım.
* 3 aylık yarka'nın ötmesi (Hele ki Denizli ırkı için) bana biraz abest geldi ?
* %90 denizli sanırım demişsin fakat dikkat etmen lazım yarkan ya Denizlidir ya değildir.Ya öter ya susar.. %90'ı olmaz yani.
* O ağacın tepesinde "48 Saniye" öten Denizli horozunun bırakın ötüşünü duymayı ben vidyosu için 1000 TL veririm ;)
* Genellikle benim tecrübe ettiğim, Denizli horozu yarka halinde ilk ötmeye nasıl başlarsa öyle devam eder. İlk ötümü 5 saniye ise 5 saniye 20 saniye ise 20 saniye devam eder. İstisnalar olsada kaideyi bozacağını zannetmem.
Daha çok sıralayabiliriz bunları ama benim üzüldüğüm konu ülkemizde maalesef gereken ilgi ve özen bu yerli ırklarımıza gösterilmiyor.İnşallah böyle platformlarda daha çok dile getirerek yerli ırklarımız olan; Denizli, Sultan, Yörük (Türken), Gerze v.b. daha çok ilgili vatandaşımıza tanıtırız.
Son olarak arkadaşlarıma katılıyorum. Denizli İl Tarım Müdürlüğünün Irk ıslahı ve geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği güzel projeler mevcut. Damızlık, Tavuk, Horoz, Civciv ve yumurta satışları mevcut.
Denizli horozu fotoğrafla değil, Ses ile alınır.
Saygılar.
56kuluçka56
14-03-2012, 13:57
tesekkurler
ismail61
15-03-2012, 23:52
teşekkürler Arnavut güzel bilgiler paylaşıyorsunuz
bu seneki çıkımlarda elinde çok horoz civciv birikti (http://www.kulucka.gen.tr) izmirde olan arkadaşlara verebilirim
seyyah53
20-03-2012, 20:18
Bugun itibari ile pazardan iki tane civciv almis bulunuyorum...Satan adamin butun yaz civciv sattigi ve burali oldugunu varsayarsak...'Bunlar yumurtaci disi 60 gun sonra yumurta vermeye baslarlar' lafina inanasi geliyor insanin...:)
275118
Oda sicakligi biraz dusse abartili bir sekilde bagirmaya basliyorlar
Herturlu oneriye acigim...
limon_sever
20-03-2012, 20:30
Bugun itibari ile pazardan iki tane civciv almis bulunuyorum...Satan adamin butun yaz civciv sattigi ve burali oldugunu varsayarsak...'Bunlar yumurtaci disi 60 gun sonra yumurta vermeye baslarlar' lafina inanasi geliyor insanin...:)
275118
60 değil 160 günde yumurtluyorlar :) Bu satıcılar genelde aynı taktiği uyguluyor olmalı. Sebzeciler de gel abi gel kilosu 50 kuruş diyor. Yanına gidiyon. Kilosu 2 lira 50 kuruş oluyor :)
Gerçek kanatları çıkana kadar ampül kullanın. Yapay güneş etkisi yapıp D vitamini sağlıyor.
seyyah53
20-03-2012, 21:05
60 değil 160 günde yumurtluyorlar :) Bu satıcılar genelde aynı taktiği uyguluyor olmalı. Sebzeciler de gel abi gel kilosu 50 kuruş diyor. Yanına gidiyon. Kilosu 2 lira 50 kuruş oluyor :)
Gerçek kanatları çıkana kadar ampül kullanın. Yapay güneş etkisi yapıp D vitamini sağlıyor.
Tesekkurler Sn.Limon sever ...
Yumurta olayi isin sakasi ****** benim korktugum bu civcivlerin asili olmasi gerekiyormus ...asili olmadiklarina eminim acaba asi nasil bisey ...ben alsam ne alacagim acaba?
limon_sever
21-03-2012, 10:03
Tesekkurler Sn.Limon sever ...
Yumurta olayi isin sakasi ****** benim korktugum bu civcivlerin asili olmasi gerekiyormus ...asili olmadiklarina eminim acaba asi nasil bisey ...ben alsam ne alacagim acaba?
Ben geçen yaz gurka yatan tavuğun altına yumurta koydum. Çıkan civcivlere herhangi bir aşı yapmadım. Sadece sularına 4 civciv için yarım aspirin koydum. Sizde 2 civciv için çeyrek aspirin uygulaması yapabilirsiniz.
Avatarımdaki civcivler geçen yaz çıkan civcivler :)
56kuluçka56
21-03-2012, 21:16
arkadaşlar bu tavukların cinsleri ve gurk olma sureleriyle bilgili olan var mi
[/ATTACH][/ATTACH]
275298
56kuluçka56
21-03-2012, 21:31
275118
ben de alcam ama bulamıyorum bu ayda cikti mi
seyyah53
21-03-2012, 22:26
Ben geçen yaz gurka yatan tavuğun altına yumurta koydum. Çıkan civcivlere herhangi bir aşı yapmadım. Sadece sularına 4 civciv için yarım aspirin koydum. Sizde 2 civciv için çeyrek aspirin uygulaması yapabilirsiniz.
Avatarımdaki civcivler geçen yaz çıkan civcivler :)
Evet haklisiniz ceyrek suda eriyen aspirin ise yarar gibi...tesekkurler
seyyah53
21-03-2012, 22:27
ben de alcam ama bulamıyorum bu ayda cikti mi
Sn.Kulucka...
Tam civciv zamani pazarlarda bulabirisniz...
56kuluçka56
22-03-2012, 15:18
Sn.Kulucka...
Tam civciv zamani pazarlarda bulabirisniz...
tesekkur ederim
Horozum Susex-Sarı tavuk kırması. Beyaz tavuğum Brahma-Sarı tavuk kırması olabilir. Yumurtası 70 gr.
İki sarı tavuğum var. Biri sanırım kuluçkaya yattı.
275118
sayın seyyah bıldırcın dese neyse diycem ama tavuk en az 5 ayda yumurtaya gelir daha öncesini ben duymadım ya da siz mi yazım hatası yaptınız tavuk 60 günde yumurtlamaz.civcivlerde ilk hafta 35 derece olması gerekir ortam sıcaklığı daha sonraki haftalar 2 derece veya 3 derece olacak şekilde düşürülür
seyyah53
23-03-2012, 22:21
sayın seyyah bıldırcın dese neyse diycem ama tavuk en az 5 ayda yumurtaya gelir daha öncesini ben duymadım ya da siz mi yazım hatası yaptınız tavuk 60 günde yumurtlamaz.civcivlerde ilk hafta 35 derece olması gerekir ortam sıcaklığı daha sonraki haftalar 2 derece veya 3 derece olacak şekilde düşürülür
35 olmasada ona yakin bisey ayarladik 40 lik ampul sabah aksam yaniyor...
Valla bende civcivleri aldiktan sonra okumaya basladim 5 ay daha gercekci ...:)
56kuluçka56
26-03-2012, 21:39
benim iki tavuğum (yukardakiler) gurk olmadilar ama yumurtalara bakiyorlar arada bir. iki civciv koydum altlarina vurup kovuyorlar :( horoz mu alsam bilemiyorum
ismail61
30-03-2012, 17:48
Hem makineden çıkan civcivleri hemde doğal ortamda yetiştirdiğim civcivleri doğdukları tarihten itibaren takip ettim her iki civcivlerde tam 8 aylık olunca yumurtlamaya başladı. bunu iki dönemdir deniyorum tecrübeyle sabit yetişme ortamları köy ve devamlı serbest geziyorlar. Sabah 9 da çıkıp akşam ezanı okunmadan kendileri kümese giriyorlar.
Bugün pazardan aldığım civcivler. Çok hareketliler. Önlerine ne çıksa yemeye çalışıyorlar. Üç etlik üç de yumurtalık civciv aldım. Açık sarılar etlik. Kesmeye kıyabilir miyim bilemiyorum.
Etlik civcivlerle yumurtalık civcivler arasında 3 günde oluşan fark.
280982
Calimero der ki: Ama haksızlık bu öyle değil mi?
280981
Bu nasıl şeker bir şey böyle, nasıl çok yem yemiş öyle ;)
benimküçükbahçm
14-04-2012, 12:18
bende kümes yapmak istiyorum fakat çevredekilerin rahatsız olmalarından korkuyorum.. :)
Daha önce fotoğrafını paylaştığım sürmeli gözlü civciv sanırım horoz. Sürekli en yükseğe çıkmaya çalışıyor. Yanlarına gittiğimde kucağıma atlayıp omzuma, oradan kafama, oradan da kümesin üst tahtasına çıkıyor. Çok meraklı. Kümese yeni birşey koyduğumda ilk incelemeye gelen o.
Cinsini bilen yazarsa sevinirim. Kanatları çok uzun. Kuyruğu da şimdiden uzamaya başladı.
Meraklının yanında duranlar meraklıyla birlikte aldığım, aynı yaştaki etlik civcivler. Hızla büyüyorlar.
Yemliklerini ve suluklarını borulardan yaptık.
Civciv yemlerine kepek, mısır unu karıştırıyorum. Kıvırcık salatayı da çok seviyorlar. Önlerine gelen otu yiyorlar.
limon_sever
22-04-2012, 20:40
Daha önce fotoğrafını paylaştığım sürmeli gözlü civciv sanırım horoz. Sürekli en yükseğe çıkmaya çalışıyor. Yanlarına gittiğimde kucağıma atlayıp omzuma, oradan kafama, oradan da kümesin üst tahtasına çıkıyor. Çok meraklı. Kümese yeni birşey koyduğumda ilk incelemeye gelen o.
Cinsini bilen yazarsa sevinirim. Kanatları çok uzun. Kuyruğu da şimdiden uzamaya başladı.
Meraklının yanında duranlar meraklıyla birlikte aldığım, aynı yaştaki etlik civcivler. Hızla büyüyorlar.
Yemliklerini ve suluklarını borulardan yaptık.
Civciv yemlerine kepek, mısır unu karıştırıyorum. Kıvırcık salatayı da çok seviyorlar. Önlerine gelen otu yiyorlar.
Civciv Tae firmasına ait. Muhtemelen cinsi Atak.
Horoz olacaksa böyle;
http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3318.JPG
Tavuk olacaksa böyle;
http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3290.JPG
Sayenizde TAE'nin (Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü) sitesinden haberdar oldum.
Bendeki daha çok Atak-s'ye benziyor.
Bağlantıları tıklatarak Atak-s (http://www.tae.gov.tr/UserFiles/file/Atak-s.pdf), Atak (http://www.tae.gov.tr/UserFiles/file/Atak.pdf) ve Atabey (http://www.tae.gov.tr/UserFiles/file/Atabey.pdf) cinsleri hakkında bilgilere erişebilirsiniz.
Kemal Kabcık
04-05-2012, 08:43
Bende; Bir Çift Aldım Az Önce:
Şu An Yetiştiricilik Bilgisi Arıyorum!.
Cinsi; BRAHMA TAVUĞU!.
Yetiştiricilikler Sayfasında; AĞAÇLAR.NET SAYFASINI GÖRÜNCE: BU SAYFAYI TERCİH ETTİM!.
Sevincimden; ÖNCE MESAJ YAZAYIM, Dedim!. Araştırmalarımı Sonra Yaparım, Dedim!.
SAYGILARIMLA ve TEŞEKKÜRLER AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI!. İYİ Kİ VARSINIZ!.
DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!.
benim hint tavuğum var erken gurk olması için neyapmalıyım
253 Thares civcivlerin ayakları kalın olanları horoz ince olanları tavuk olur.:):)
Bunlarda benim minyatür süs tavuğu civcivlerim, çok minikler. 2 ay kadar balkonda büyütüp sonra kümeslerine indireceğim. Şimdilik çok uykucular...;)
291674
291675
291676
Civcilerimin anne ve babaları... Kümeste 2 horoz 5 tavuk var ama kavga etmiyorlar. Bahçede büyük tavuk ve horozlarda olduğu için kapalı duruyorlar, hafta sonları başlarında durarak bahçede gezdiriyorum. Başlarından ayrıldım mı büyük horozlarla kavgaya başlıyorlar... 2 küçük horoz bir olup büyük horozu yıldırıyor... ;) Genel olarak sessiz ve uysallar...;)
291680
291681
291682
291683
Etlik civcivlerle yumurtalık civcivler arasında 3 günde oluşan fark.
280982
Calimero der ki: Ama haksızlık bu öyle değil mi?
280981
Civcivlerinizi bu şekilde dışarıda mı yetiştiriyorsunuz ?
Daha çok küçük değiller mi ? doğru ısı olmadan nasıl hayatta kalabiliyorlar ?
Bugün civcivlerimin başına çok kötü bir şey geldi. 4. kattaki balkonumda kutunun içinde beslediğim 5 civcivime saksağan saldırdı. :( Civcivlerimin feryatlarına balkona fırladım ama kartal gibi birini kapıp uzaklaştı. Çok üzüldüm.
Saksağanların bu kadar saldırgan olduklarını hiç bilmiyordum. Acı bir tecrübe ile öğrendim. Hemen kalan 4 civcivimi içeri kaçırıp kapıyı kapattım. 10 dakika sonra yine geldi sevimsiz kuş...:mad::mad::mad:
Civcivlerim korkudan yarım saat titrediler... :(
293048
Murat Öz
09-05-2012, 12:01
Hımmm.
Hemen bir kumaş ile saksağan maketi yapıp balkona asınız.
Komik görünüyor olsada işe yarayacağına eminim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.