View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
:(:(Sanam bir yarar iki yarar üçüncüde maketin canlı olmadığını anlıyacaktır. Hayvanlar çok zekidir. Başka şeyler düşünmelisiniz. Bizim burda alıcı kuşlar var. Alıcı kuşlar ağırlığının üç katını kaldırıyorlar.Civciv için çok üzüldüm aman dikkat asla pes etmez. Ben geçen yaz civlerimi evde masanın üstünde kutuda beslemiştim.
Murat Öz
09-05-2012, 16:59
O zaman sağlam bir cam. Üzerinde delikler olan.
Ya da geniş bir kafes.
ne diyeyim bilemedim:) hem sorular çok güzel ve samimi, hem cevaplar çok aydınlatıcı ve samimi...çok güzel deneyimler ve paylaşılması da ayrı güzel. Benim tavuk yetiştirmekle ilgili pek bilgim yok ama yine de şunu eklemek istedim, altlıkları temizlerken gübre olarak faydalanılabilir diye düşünmek lazım. direk olarak atmayın derim...
kolay gelsin... sevgiler...
Bizim burda benim tavuklarım ve horozlarım alıcı kuşu havada gördüklerinde ve hissettiklerinde kafaları yukarı kaldırıp bağırmaya başlıyorlar ve doğru kümese veya kuytu yerlere kaçışıyorlar. Çoğu kümese giriyor. Hemen benim haberim oluyor. Ben yardıma koşuyorum.
Cam olmaz güneş üzerine geldiğinde çok sıcak olur. Çok sıcağa ve çok güneşe civcivler dayanamayıp ölürler.:(:(
Ben karton kutu üstüne kafes telden örtersin üşüdüğünde sıcaksu torbasına sıcak su koyarsın(çok sıcak olmasın veya kaynar olmasın.Buna dikkat) eski bir penye giysinle sıcak su torbasını sararsın ayakları yanmasındiye.
Pazardan bir adet plastik kafesli kasa alıp; üst kısmına sinek teli veya tül gibi bir şey dikmeyi düşünüyorum. Sadece yem su vermek için bir aralık bırakacağım. Zaten 2-3 ay sonra kümese indireceğim civcivleri. Kedilerden sakınmak için balkona aldım ama çare olmadı... :(
Balkonda güneşleniyorlardı, keyifleri çok iyiydi. Bugün bütün gün içerde, çok huzursuzdular. Geçen senede balkonda bakmıştım, bir şey olmadığı için bir tehlike olmadığını düşünmüştüm...
Civcivlerinizi bu şekilde dışarıda mı yetiştiriyorsunuz ?
Daha çok küçük değiller mi ? doğru ısı olmadan nasıl hayatta kalabiliyorlar ?
Civcivleri ilk haftalarında geceleri kazan dairesine aldık. Gündüzleri güneşli günlerde telle çevrili alanda bıraktık. Güneşten rahatsız olurlarsa diye kapalı alan da yaptık. Biri haricinde kaybımız olmadı.
Bunlar tavuk çiftliğinden. 45 günlük olduğunda sakatlar ve fazla büyümeyenler elden çıkarılıyor. Dengeli beslenmeyle güzelleştiler. Bunlardan iki tane daha var. Aldığımızda ayakları sakattı. Düzgün yürüyemiyorlar ve fazla büyümediler.
293121
Bunlar ilk aldığım etlik civcivler.
293122
Koyu sarı olan etliklerle birlikte aldığım civcivlerden. Açık sarı olan etlikleri iki hafta sonra aldım. Hemen diğerlerinin boyutunu yakaladılar.
293123
Horozum ve civcivlerin kümesinin genel görünümü. Horozun arkasında görünen tavuk 80 gr. yumurtluyor.
293124
Bu tavuğum hergün yumurtluyor. Yumurtaları genelde 65 gr civarı. Yumurtalarının sarısı büyük oluyor.
293125
:confused::confused:sakdag civcivlere ne yaptınız?Alıcı kuş yine geldimi? :confused:
:confused::confused:sakdag civcivlere ne yaptınız?Alıcı kuş yine geldimi? :confused:
Sayın Maviş, civcivlerin bulunduğu kolinin üstine bir adet plastik kafesli kasa temin ettim.Kasayı ters çevirip kolinin üstüne geçirdim, şu an hala balkonda bakıyorum 4 civcive. Epey büyüdüler.
Bir civcivimi kapan saksağanın 100 metre ilerdeki ceviz ağacında yuvası var sanırım. Bir daha geldiğini görmedim balkona. Kolinin üstünde kasa kapalı olduğu için görmemiş olabilir civicivleri...
hocam 80gr yumurta mı olur! :) hey maşşallah, tavuğunuz hibritmi cinsi nedir ?
Bunlar benim civcivlerim.
Yumurtadan dün çıktılar.
296875
Yumurtadan çıkalı İki saat oldu.
296876
Yumurtadan dün çıktı.
296877
Bu sene üç tavuğum civciv çıkardı. Bu dördüncü. Şimdilik daha iki tavuğum daha var.
Akşam civcivleri annelerinin altına tekrar koyacağım.
Civcivleriniz çok şekerler, tombiş tombiş.Hele siyah civcivlere bayılıyorum. Benim bu sene siyah çıkan olmadı şansıma...
hocam 80gr yumurta mı olur! :) hey maşşallah, tavuğunuz hibritmi cinsi nedir ?
Sarı bir tavuk. Köy tavuğu diye aldım. Boynunda hiç tüy yok.
Şirinlerim yavaş yavaş ana tüylerini çıkarıyorlar. Uçmayı seviyorlar ordan oraya...
296895
Bunun adı da Reis, öbürlerinden biraz iri... ;)
296896
Bu seneki gözde civcivim... Albinoo... ;)
296897
Safranlı
17-05-2012, 16:15
çok güzel resimler...
devamını beklıyoruz
bu köy tavuğu değil bi defa isa brown cinsine benziyor, boynu tüy dökmüş ileride düzelir
Çok asabi bir tavuk. Köpeklerimi bile korkuttu. Köpeklerimin önünden ekmeklerini alıyor gık diyemiyorlar. Bir kere elimden yere yumurta düştü. Başladı yemeye. Kovalıyorum yine geliyor. Sonra diğer tavukların yumurtalarını yemeye başladı. Ben de folluğu değiştirdim, eğimli yaptım. Folluktaki yumurta yuvarlanıp kapalı bir bölmeye giriyor.
tavuklar kireç taşı ihtiyacı duyarlar, bulamadıklarında yumurtayı yiyebilirler
İnce sıva için alınan sönmüş kireç işlerine yarar mı? Yararsa bahçenin bir kenarına fazla kireci dökmüştüm.
Bu akşam civcivlerim çkımaya devam edecek.
296958
Tavuklar kırık yumutrayı yerler. Tavuk yumurtladığında yaptığı ilk şey yumurtayı konturol etmektir. Gagasıyla kontrol eder. Kırıksa yer. Çünkü yumurtadan civciv çıkmıyacağını anlayınca yumurtayı yer.
En son civcivim. Daha ıslak.
297004
Benim tavuklarımın bir kaçı.
297014
297015
Siyah civcivim son hali. Canlanmış. Oturuyor. Bebeşim.:D:D
297037
Sakdag bu ne cins civcivleri? Benim kiler köy tavuğu.
Sakdag bu ne cins civcivleri? Benim kiler köy tavuğu.
Benimkiler minyatür süs tavuğu, 700-800 gr ağırlığında büyümüş halleri,
Beyaz horozum; Japonese sanıyorum da; tavuklarım kırma galiba. Bir kaç cins daha istiyorum, Minyatür sultan, minyatür zibrit ve minyatür ters tüylüsünü bulmaya çalışıyorum...
1747.mesajda var büyümüş halleri, aslında normal tavuklarla yanyana fotoğrafı olsa küçüklükleri daha iyi belli olurmuş...
Isa Brown ' da olabilir, veya farklı bir hibritde olabilir golden comet gibi..
Ancak bir hibrit bu büyüklükte bir yumurta çıkarır düşüncesindeyim.
Hibrit olup olmadığını anlamanın dğer yöntemleri;
Yumurtalar makinadan çıkmış gibi aynı boyda ise
ve yılda 300+ yumurta kapasitesi var ise hibritdir.
Tüm bunların yanında Hibritler insancıl ve uysaldır.
Pek fazla gurk olmazlar.
Sizin ki bir agresif anladığım kadarıyla. :)
Yumurta kırma ve yeme olayında da,
eğer tavuk gurk değil ise, altında fazla yumurta bırakmamakta fayda var
kireç ve mermer tozu iyi bir ikili olucaktır, gerekli vitaminleri açısından.
3 günde bir yumurtluyor ve yumurtalar makineden çıkmış gibi değil. Bazıları sivri oluyor. Yumurtaların kabuklarını bitirmiyor, içini içiyor.
Not: Bugünkü yumurtamız 82 gr.
Yem olarak ne veriyorsunuz ?
Benimde konu ya bağlı arkadaşlardan bir ricam olucak, hayvanlara yumurta yemi yerine güzel bir karışım yapalım. Ve kendi besleyici yemimizi kendimiz yapalım, evet biraz pahalı ve zahmetli olacaktır ama en azından bu sayede organik yumurta verimi sağlayabileceğiz.
Tavuklar için kaliteli ve besleyici yem karışımlarınızı yazarmısınız _
Tavuklarım 4,5 dönüm arsam içinde özgürce dolaşıyorlar. Bulabildikleri tüm salyangozları, böcekleri, solucanları, yabani ot ve ot tohumlarını yiyorlar. Sabahları 1 büyük bardak buğday veriyorum. Sebze meyve atıkları, bazen mısır ve kepek de veriyorum. Bir de kiraz yemeyi çok seviyorlar.
bağa bostana girmiyor lar mı peki, komşunun bağı bostanına veya
En iyi yem buğday. Yanına ekmek, yeşillik.
Bahçemiz çitle çevrili. Nadiren benim sebze bahçesine giriyorlar. Fidanlar henüz büyümediğinden bahçenin otlu yerlerinde dolaşmak daha cazip geliyor. Sebze bahçesini de çitle çevireceğiz.
Bu civcivlerim nisan başın çıkmıştı, küçükleri üç haftalık. Küçüklerin annesi civcivleri bıraktı. Bende büyüklerin arasına koydum. Bunlar benim koca bebişlerim.:D:D:)
297690
297691
297692
Yeni çıkan civcivlerimin son hali iyiler iştahları yerinde. Maşallah. :D:D:D
297728
297729
melikeaydin
19-05-2012, 18:52
Köyleri gezmekten öğrendiğim bir kaç şeyi yazmak istiyorum, konunun ehli değilim ama 8.katta oturmama rağmen güzel bir kümes yaptım, çok civciv büyüttüm ve hepsi sağlıklı birer birey oldular. Köylerine geri teslim ettim.
Eklemek istediklerim;
1-Ekmek vermeyin. Su içtikleri zaman şişiyor ve hayvanlar kusmaya başlıyor.
2-Gün aşırı haşlanmış yumurta verin. Yumurtayı ufalayıp servisleyin. Hem büyütüyor hem de çok seviyorlar.
3-Uyudukları yerleri temiz ve kuru tutmaya çalışın.
4-Domates, salatalık, maydonoz gibi evde zaten yediğiniz sebzelerin kabuklarını ya da kendilerini verin. Çamur olmasını istemiyorsanız kurutup verebilirsiniz. Çok besleyici oluyor.
Uzman fikirler değil bunlar ama eklemek istedim.
melikeaydin
19-05-2012, 19:01
Ayrıca bu iki ayaklı sevimli şeyler toprak banyosu yapmayı çok severler, kolide bile tuttuğunuz civcivlerin altına temiz toprak koyun. Toprak sertleştikçe eşeleyin. Siz daha uğraşıyorken eşelenmiş yerlere gelip oynamaya başlarlar.
Benim civcivlerim akşamleyin annesinin yanındalar. Yumurta yerine civciv yemi satın alıyorum. Benim tavuğum tek başına gurk olmuş üstüne diğer tavuklar yumurtlamış ben farkına varığımda 4-5 gün olmuştu. Belkide daha fazla tavuklarda 2-3 üç gün arayla yumurtlamışlar.Yumurtalar kanlanmıştır. Ben ellemedim. Tavuğum kendine çok güzel bir folluk yapmış. Civcivler çıkmaya başlayınca ben sandığa koydum önceleri yadırgadı hemen kabullendi. Tavuklar bilir civciv canlandığı zaman yumurta hafifler. Yumurtadan çıkmasına iki gün kala civciv gagasıyla tık tık ses çıkarır. Ben kulağımı dayadımmı duyarım. Yurmurtada civciv varsa yumurta sıcak olur, yoksa yumurta soğuk olur. Benim tavuklarım kendi istedikleri yere gurk olurlar. Ben çok ğüzel folluk yapıyorum ama asla gurk oturmaz. Yumurtaları kırar. Çoğunlukla kendi istediği yere oturur. Hayvanlardan en inatçısı tavuktur.
Toprak soğuk olur. Civciv ayaktan üşür ısınmazsa felç olur.:(:( Ben Dört beş kat kalın karton ve talaş koyorum. Bulguru verirsen şişer küçük civciv ölür.:(:( Yeni yumurtadan çıkmış civcive ben sadece civciv yemi veriyorum. Çünkü onlar daha bebiş. Her gün kontrol ediyorum hastamı, yemelerine, hareketlerine, yaralanma varmı? bunu gibi.
Talaştada banyo yaparlar. Çünkü yeni tüyleri çıktığı için kaşınırlar. Bit ve kene olmaz ben tek tek onları incelerim. Babam bit için toz ve sulunu ayda bir kez bit ilacı yapar. Yapılmazsa tavuklar ölürler.
Bayat ekmeği ıslatırım iyice suyunu sıkarm. Ekmeği bekletmem 1 saat beklese kokar benim tavuk küflü, kokan ekmeği yemez. Ekmeğin suyunu sıkarım hemen verimverim. Yeşillik veriyorum vermezsem bağırsakları çalışmaz.Kabız olurlar. Çişini kanlı yaparlar. Ve böylce enfeksiyon kaplar. Hasta olurlar.
Mecburen Depoda besliyorum Dışarda beslesem bir tane bile civcivim kalmaz. Sokak kedisi, köpeği, yılan,fare, tilki, sansar, alıcı kuşlar alır götürürler :(:( O yüzden dikkatli olmak zorundayım. Onlar benim bebişlerim.:):):D Tavuklar ne zaman köpek görseler bağırşıp kıyameti koparıyorlar. Duyar duymaz yardıma koşarım.
MyOrganica
20-05-2012, 20:44
Sayın arkadaşlar,
Ben foruma yeni katıldım, İzmir Bornova Manisa yolu Çiçekliköy'de içinde meyve ağaçları olan bir bahçem var. Müsait alanım olduğu için hem kendim, hemde ticari amaçlı köy yumurtası yapmak istiyorum.
Öncelikle yumurtada en verimli olan tavuk cinsi nedir ve <izmir'de temin edebileceğim bildiğiniz bir yer varmı acaba.
Teşekkürler
cihan_as
20-05-2012, 21:22
Sn MyOrganica, aramıza hoş geldin. Pınarbaşı semtinde civciv satan yer var, aradıgın nıtelikde civciv bulabilirsin ayrıca civciv büyütme kümes imalatı yapıyor. Özelime tlf bilgilerini yazarsan yardımcı olabilirim.
Sn MyOrganica, aramıza hoş geldiniz.
Arkadaşlar, bir öneriye ihtiyaç duymaktayım. :)
Ben tavuklarımı 1 dönüm arazimde salmak istiyorum ama gidip gelip benim marullarımı yiyorlar ekip biçtiğim bostana giriyorlar. kapalı kalmalarına da gönlüm el vermiyor ama yapıcak başka da bir şey bulamıyorum. Zaten benim bostana girmeseler konu komşunun bostanına giriyorlar. :)
Bu konu hakkında çözüm önerileriniz nelerdir.
Tavuk milleti söz dinlemez, ya tavuklara geniş bir kapalı alan yapacaksınız, ya da sebzelerinizin etrafına çit çevireceksiniz... ;)
1 aylık olan civcivlerimi hafta sonu bahçeye indirdim. Pek bir mutlu oldular, bol bol eşelenip, toprak yediler... ;)
299841
299842
Ligorin hemen kendini belli ediyor.:) Diğerlerinin cinsi nedir ? Brahma gibi duruyorlar.
Bende de RIR ve Plymouth lar mevcut şu anda. Kuluçka da bekleyen 20 adet Ligorin yumurtam da bu ay sonu çıkacaklar.
sayın ahanda benim bahçem kalın yüksek telle çevrili. Sebze için bir bölüm ayır o yeri yüksek telle çevir. ****tavuklar için büyük bir oda gibi telden ayarla Üstüne güneş ve sıcaktan koruyacak bir şey ayarla kümesini içine yerleştir. Akşam üstü tavukları bırakır başında beklersin.
Desalmado
24-05-2012, 18:46
Bende aranıza yeni katıldım arkadaslar :) tavuk yetiştirmeye bu yeni başladım 3 adet coshin 1 adet Hint (favorim o) 2 adet koy tavuğum 3 adet horozum var 2 si cüce cins biri buyuk 6 adette pilic sayılacak büyüklükte civcivim var çeşitli renk ve boyutlarda :) cinsiyetlerini henüz bilemiyorum bu sekilde bir başlangıç yaptık bakalım ilerleyen günlerde neler olucak :) fotograflarinida paylasicam sizlerle...
Desalmado
24-05-2012, 18:53
Küçüklüğümden beri ilgim vardı tavuklara... Simdi Hobi amaçlı besliyorum. Ortamım müsait ve elverişli ilerleyen zamanlarda sayılarını artırmak istiyorum... Farklı cinslerde tavuk yetiştiren arkadaşlarla irtibata gecmek isterim... Herkeslerede tavsiye ederim cok keyifli bir uğraş... :)
glatyotör
24-05-2012, 20:15
arkadaşlar bir sorum olacak tavuklarımdan biri 9 tane civciv çıkardı civcivlere ilk 2 hafta toz olan civciv yeminden verdim şimdi 3. hafta ve kırılmamış buğday veriyorum çok güzel yiyolar büyümelerinde problem olur mu gelişmeme durumu filan ?
melissa77
25-05-2012, 00:45
selam benimde 1 tane sus tavugum var daha dune kadar yumurtluyordu
hep yumurtasini aliyorduk pek anlamadim. ama heralde gurk oldu:eek:
yerinden hic cikmiyor az yiyip tekrar yatiyor bi kac gundur yumurta yok altinda
Yatiyor oyle horozumuzda yokki yatiralim yaklastigim zaman kiziyor:eek: heralde cok uysal bi tavuktu 8 yasindaki oglum bugun haline agladi olecek diye ne yapmamiz lazimki gurk olmaktan vazgecirelim o tek diye gittik 15 tane civciv almistik ama
Asagida garajdalar daha 6 haftalik oluyorlar bu hafta kumese cikaricaz
acemiyim bu konularda luften bi yol gosterin yardim
arkadaşlar bir sorum olacak tavuklarımdan biri 9 tane civciv çıkardı civcivlere ilk 2 hafta toz olan civciv yeminden verdim şimdi 3. hafta ve kırılmamış buğday veriyorum çok güzel yiyolar büyümelerinde problem olur mu gelişmeme durumu filan ?
Bir problem olmayacaktır. Bence doğru olanını yapıyorsunuz. Kendi yöntemim olarak ben ilk bir ay civciv yemi veriyorum. İlk 1 aydan sonra tahıl karışımlarına geçiyorum. "buğday,arpa,mercimek, v.b" civcivlerinizin annesi yoksa bence tek tahıl la yetinmeyin. tahıl öğütücü alıp civcivlerinize kendi karışımlarınızı yapabilirsiniz. Hem besili, hemde sağlıklı civcivler yetiştirebilirsiniz. Eğer civcvileriniz bağ bahçe gezemiyorlar ise, internetten böcek siparişi de verebilirsiniz "unkurdu, çekirge"
selam benimde 1 tane sus tavugum var daha dune kadar yumurtluyordu
hep yumurtasini aliyorduk pek anlamadim. ama heralde gurk oldu:eek:
yerinden hic cikmiyor az yiyip tekrar yatiyor bi kac gundur yumurta yok altinda
Yatiyor oyle horozumuzda yokki yatiralim yaklastigim zaman kiziyor:eek: heralde cok uysal bi tavuktu 8 yasindaki oglum bugun haline agladi olecek diye ne yapmamiz lazimki gurk olmaktan vazgecirelim o tek diye gittik 15 tane civciv almistik ama
Asagida garajdalar daha 6 haftalik oluyorlar bu hafta kumese cikaricaz
acemiyim bu konularda luften bi yol gosterin yardim
Tavuğunuz çok yüksek ihtimalle gurk olmuş. Genelde hayırlı olsun denir. :) Köyden döllü yumurta alıp tavuğunuzun altına koyabilirsiniz. Ya da intenette mevcut yumurta satışı yapılan alışveriş siteleri var 1,5 tl den başlayan fiyatlarla satılıyor. 10-12 tane alıp Tavuğunuzun altına koyabilirsiniz. Eğer bulamazsanız da tavuğunuz bir süre sonra normale dönecektir.
Bende aranıza yeni katıldım arkadaslar :) tavuk yetiştirmeye bu yeni başladım 3 adet coshin 1 adet Hint (favorim o) 2 adet koy tavuğum 3 adet horozum var 2 si cüce cins biri buyuk 6 adette pilic sayılacak büyüklükte civcivim var çeşitli renk ve boyutlarda :) cinsiyetlerini henüz bilemiyorum bu sekilde bir başlangıç yaptık bakalım ilerleyen günlerde neler olucak :) fotograflarinida paylasicam sizlerle...
Sayın Desalmado, fotoğraflarınızı ve kümes yerleşimlerinizi çok merak ediyorum.
Hepsine tek kümeste mi bakıyorsunuz ?
Desalmado
25-05-2012, 09:10
Sn ahanda yaklaşık 1 dönüm bir arazide dolasma imkanları var kümesleri oldukça geniş alt zemini toprak 3 tarafı Celik özel bir telle bir tarali beton ustu ahsap ile çevrili tellerin bosluklari 2*2 herhangi yabancı bir hayvan kesinlikle giremez. İçlerinde özel Celik yenilikleri ve suluklari mevcut onumuz yaz olduğu için 3 tarafinı güneş almasını uygun bulduk kısın için kapalı bir kumesde inşaa edilicek. Gelelim tavuklarima ilk olarak uysal cinslerden edindim 3 adet tavuk ve 2 adet horoz aldık cuce coshin cinsi. Hiç bir anlaşmazlık olmadı. Sonrasında sile nin koylerinden 2 adet koy tavuğu edindim. Başlangıçta alırken tereddüt ettim fakat gördüm ki tavuklarım cok uysal hiç bir problem yasamadım. İnsanlara karşıda fazla alışkinlar. Ardından 1 cift habes cinsi tavuk aldim onları cok yadirgadilar aldığım yer ile değiştirdim Hint tavuklarına merakım vardı bir adet Hint tavuğu ve buyuk bir cins horoz aldim çünkü horozlarim kucuk olduğu için koy tavuklarima çiftleşmede sorun yasıyordu. Onlarda kümese dahil oldular ve hiç bir sorun çıkmadı aralarında hepsi birbirine cok alıştı ilerleyen zamanlarda farklı turlerde cinslerden edinmeyi düşünüyorum. Tavuklarım elverişli bir ortamda ve mutlu oldukları için kesinlikle birbirlerine karSi zarar verme istegi yok! Hepsi bir arada gayet uyumlu sekilde yaşayabiliyorlar. Ben tek bir cins yerine bir kac cinsi bir arada besmeleme taraftarıyım. En azından benim hoşuma giden bu. Dediğim gibi problem çıkmadığı sürece başka tavuk cinslerinden almaya devam edicem :) fotograf telefondan girdiğim için nete paylaşmıyorum fakat en kısa zamanda bunu yapicam... Sevgiler!
Bende Şile nin imrendere köyündeyim. Tavuklarıma burada bakıyorum şu anda 5 köy tavuğum 1 horozum, 3 Adet RIR ve 6 Adet Plymouth piliçim var. Benim de büyük bir kümesim var yaklaşık 30 tavuk kapasiteli. Benim amacım hibrit tavuk üretimi. Özellikle organik tavukçuluk konusunda kendimi geliştiriyorum. (adı her ne kadar organik olsada, günümüz koşullarında bunu sağlamak çok zor.) Hazır yem kullanmamaya çalışıyorum. Yinede ister istemez, kuluckadan çıkan civcivlerime ilk bir ay CP nin yemini yediriyorum.
Yakın zamanda keklik ve bıldırcın, yumurtaları satın alıp bunları da yetiştirmeyi planlıyorum.
Cinsleri ayrı kümeslerde tutup tutmama konusunda kararsızım. Bunu zaman gösterecektir.
Hint ler hem görsellik, hem koruma iç güdüleri, hemde gurk olma özellikleri ile gerçekten çok güzel canlılar. Ben karnımı doyurma yönlü düşündüğüm için pek fazla süs tavuklarına yönelmedim.. Ama beğendiğim süs tavuklarının Başında Light Sussex ve Cochin ler geliyor. Özellikle kıvırcık cüce cochin i çok beğeniyorum.
Desalmado
25-05-2012, 09:24
Merak ettiginiz başka seyler varsa sorabilirsiniz bilgilerim ve deneyimlerim doğrultusunda cevaplamaya çalışırım. Bu arada bir kucuk hatırlatma: siz ne kadar tavuklarıniza uysal ve sakın yaklasirsaniz onlarında karakteri aynı sekilde uysallasir. Mesela ben herbirini ellerimle besleyebiliyorum kimileri kucağıma bile atlıyor :p bu is sadece sevgiyle gerçekleşir :)
Şu anda kafamı kurcalayan tek konu kümesim :) bunada piliçlerim cinsel olgunluk dönemine girdiği zaman karar vereceğim.
3 ay önce bir horoz satın aldım, tahmini 1-1,5 yaşında gibi görünüyor. bacaklarında pullanmalar var. Bunun tedavisini vazelin,gres yağı ile gerçekleştireceğim ama horozu yakalaması dert :) Yabani yetiştiği için hiç bir şekilde yanıma yaklaşmıyor. Bacaklarını kanatmaya başlarsa ölümü kaçınılmaz olur, acaba hiç tedavi ile uğraşmadan kesip yesem mi diye düşünüyorum :)
Desalmado
25-05-2012, 09:41
Benim Hint tavuğum cok ozeldir renklerindeki uyum ve ahenk en güzel yağlı tablolarda bile mevcut degil :) keske suan fotografını paylasabilseydim.! Fakat en kısa zamanda bunu gerceklestiricem. Coshin secimime gelince araştırmalarım sayesinde uyumlu ve uysal olduklarını öğrendim bu sebeple bu hobime onlarla başlangıç yaptım ******* böyle yapmisim. Cok memnunum :) benim tavuklarım henüz civciv çıkarmadı... Bunu cok isterdim fakat onlar ne zaman isterse o zaman yapicaklar. Sabırsızlıkla beklicem. Sadece suan çeşitli renklerde Eminönü'nden aldığım 6 adet pilic sayilcak civcivim var beyaz kahve ve siyah beyaz çilli onların cinslerini bilmiyorum büyüyüp gelişmelerini bekliyorum. Hem illada safkan olmaları gibi bir derdim yok ticari bir amac soz konusu degil tamamen hobi amaçlı bakıyorum. Yem konusuna gelince ******* suni yem kullanmayın doğada cok fazla besin mevcut helede sile de :) yemeklerinizden artanlarida verirseniz güzel olur. Ben öyle yapıyorum.
Desalmado
25-05-2012, 09:48
Elinizden yeşillik yedirmeye çalışın marul kıvırcık yaprakları uzatın sabırlı davranmak durumundasiniz. Emin olun cok sürmez size alisacaktir. Sonrasında da istediğiniz tedaviyi rahatça uygulayabilirsiniz. Kesip yemeyi düşünmeyin bence o hastalığı kapmak onun sucu degildi :/ unutmayın ki dogadaki bir cok tahribata ve hastalığa insanoğlu neden olmuştur!!!
Ama iştahımı kabartıyor.
Şu an alıştırma safasındayım onları, elimle yemliyorum. Yaşları olduğu için bu süre biraz uzun sürecek gibi. :)
limon_sever
25-05-2012, 09:53
Ama iştahımı kabartıyor.
Şu an alıştırma safasındayım onları, elimle yemliyorum. Yaşları olduğu için bu süre biraz uzun sürecek gibi. :)
Sizi biraz acıkmış gördüm :)
Desalmado
25-05-2012, 09:56
Limon_sever e katılıyorum :) tercih size kalmış...
Horozumun tüyü kara sesi gider Üsküdar' a..
http://i.imgur.com/Ib1mV.jpg?1
İştah konusu işin espirisi, fakat yetişmekte olan piliçlerim var, Horozum Sülüman bunlara müsade etmeyecek onları ezecektir. Onlarda tavuktan farksız olurlar. Bacaklarını tedavi ettirmezse de öleceği için kesme düşüncesi aklımın kenarında duruyor.
Fotoğrafta gördüğünüz bir çeşit natural tırpanlama tekniği :), kanatlılarımı tırpanlanacak alanın etrafını çitle çevirerek içine atıyorum. Burada bütüngün çalışıyorlar ve orayı hem dümdüz ediyorlar. hemde karınlarını doyuruyorlar.
Bari bizi kesme.. (Buda rir palazım)
http://d1205.hizliresim.com/x/t/6q0cm.jpg
Sayın glatyotör piliç yemine devam edin, yanına buğday ve yeşillik marul yapraklarını bıçakla ince ince doğrayıp verin. Piliç yeminde tahıl karışımı ve mermer ve kemik tozu var. Civcivlerin gelişiminde iyi gelir. Kemikleri çabuk ve iyi gelişir. Bayat ekmek ıslayıp iyice sıkıp verebilirsiniz. Ben ekmekle piliç yemini karıştırıp veriyorum. Islanmış ekmek beklemesin kokar. Hiç iyi olmaz. Arpa vermeyin. Arpa zayıflatır. Benim tavuklar arpayı hiç sevmezler.
sayın ahanda fotografınızda görüntü yok.
Horozu tutmaya çalışın üstüne file ve kumaş parçası atın. Bir bakın pullanmalar sertleşmiş mi? Yara işleştirici merhem olabilir.
melissa77
26-05-2012, 16:45
Tavuğunuz çok yüksek ihtimalle gurk olmuş. Genelde hayırlı olsun denir. :) Köyden döllü yumurta alıp tavuğunuzun altına koyabilirsiniz. Ya da intenette mevcut yumurta satışı yapılan alışveriş siteleri var 1,5 tl den başlayan fiyatlarla satılıyor. 10-12 tane alıp Tavuğunuzun altına koyabilirsiniz. Eğer bulamazsanız da tavuğunuz bir süre sonra normale dönecektir.
tesekkurler cevabiniz icin brn yurt disinda yasiyorum tanidigim
kimsede tavuk beslemiyor besleyenlerde bizi gorup civciv aliyorlar
oyleyse gurkun gecmesini bekliycez bidaki sefere civcivlerden horoz olunca
sorun kalmayacak gibi bu arada civcivlerim. 1/5 .2 ay oluyorlar
glatyotör
26-05-2012, 20:45
Bir problem olmayacaktır. Bence doğru olanını yapıyorsunuz. Kendi yöntemim olarak ben ilk bir ay civciv yemi veriyorum. İlk 1 aydan sonra tahıl karışımlarına geçiyorum. "buğday,arpa,mercimek, v.b" civcivlerinizin annesi yoksa bence tek tahıl la yetinmeyin. tahıl öğütücü alıp civcivlerinize kendi karışımlarınızı yapabilirsiniz. Hem besili, hemde sağlıklı civcivler yetiştirebilirsiniz. Eğer civcvileriniz bağ bahçe gezemiyorlar ise, internetten böcek siparişi de verebilirsiniz "unkurdu, çekirge"
Annelerinin yanındalar ve günde 3 4 saat bahçede gezinip solucan böcek filan yiyolar buğdayıda güzel yiyorlar cevaplarınız teşekkürler :p
limon_sever
27-05-2012, 08:30
Geçen hafta pazar gün daha önce biriktirdiğim yumurta kabuklarını havanda ezdim. Küçük kümeste beslediğim tavuğun yemliğine tamamını boşalttım. Normalde günlük yumurta alıyorum. Bilirsiniz bir gün sonrası 1-2 saat geç yumurtlar. Ve 6-7 gün sonra 1 gün ara verir, yumurtlamaz. Ama 3 gündür bu döngü değişti. Cuma gün 15.00 gibi yumurta aldım. Cumartesi 14.00 ve bugün 09.00 gibi yumurtladı. Sanırım yumurta kabuğunun çok faydası oldu. Erken yumurta almak isteyenlere duyurulur. Tamamen doğal yollardan, zorlama olmadan yapılmış bir tesadüfi deneme. Yumurta kabuklarını yemliğe koymamdaki amaç; yumurta kabuğunu sertleşmesini sağlamak ve yumurta büyüklüğüne etki etmek idi. Sanırım tavuğun bünyesi farklı tepki verdi :) 4 avuç yumurta kabuğundan geriye fazla kalmamış gibi görünüyor. Bu da yumurta kabuklarını sevdiği anlamına da geliyor.
Dün balkonda oturuken civcivlerimi de gezmeleri için balkona saldım. Hemen çiçeklerime yöneldiler, hoplaya zıplaya budamaya başladılar. Ama o kadar sevimlilerdi ki, yapmayın, etmeyin diyemedim... ;)
301192
301193
Murat Öz
28-05-2012, 12:43
Yaw bende balkonuma bir küçük kümes mi kursam acaba.?
melissa77
29-05-2012, 06:15
Dün balkonda oturuken civcivlerimi de gezmeleri için balkona saldım. Hemen çiçeklerime yöneldiler, hoplaya zıplaya budamaya başladılar. Ama o kadar sevimlilerdi ki, yapmayın, etmeyin diyemedim... ;)
301192
301193
gercektende cok tatlilar ne zamana kadar balkonda tutacaksiniz
gercektende cok tatlilar ne zamana kadar balkonda tutacaksiniz
Bir iki hafta daha balkonda tutup sonra kümese alacağım, bu arada da civciv yeminden vazgeçirip; buğday yemeye alıştıracağım. Zaten biraz büyüdükleri için civciv yeminin iri tanelerini yiyorlar artık, yemi ziyan etmeye başladılar. Buğdaya çabuk alışırlar.
Piliç yemine devam edin. Piliç yeminde tahıl karışımı, mermer tozu ve kemik tozu var. Ben buday yanında piliç yemini veriyorum.
Yemler de çok fazla kimyasal oluyor.. şahsen ben bu durumdan hoşnutsuzum. Kendi tahıl karışımlarınızı hazırlayabilirsiniz.
fatihz01
31-05-2012, 15:51
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var kumesimde ve tavuklarımın üzerinde bit ve kene var ne yapmalıyım kümes ve alanını birkaç kez bit kene ilacı ile ilaçladım iki kez yaktım yinede hala bit kene görüyorum ne yapmalıyım **** hangi ilaç etkilidir bit kene evde yaşama imkanı varmı evdeki yaşam için zararı ne eve bulunursa ilaçlama yapmak gerekirmi ?ayrıca bit dediğim elde sıkıştırılınca hemen ölmüyor bilgilerinizi bekliyorum. saygılar.
limon_sever
31-05-2012, 17:39
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var kumesimde ve tavuklarımın üzerinde bit ve kene var ne yapmalıyım kümes ve alanını birkaç kez bit kene ilacı ile ilaçladım iki kez yaktım yinede hala bit kene görüyorum ne yapmalıyım **** hangi ilaç etkilidir bit kene evde yaşama imkanı varmı evdeki yaşam için zararı ne eve bulunursa ilaçlama yapmak gerekirmi ?ayrıca bit dediğim elde sıkıştırılınca hemen ölmüyor bilgilerinizi bekliyorum. saygılar.
Kümesinizin duavarlını kireçle badana edin. Ayrıca yere bol miktarda kireç dökebilirsiniz. Ayrıca kümese 20-30 litrelik temiz toprak dökün. Bitleri toprakta eşelenerek dökeceklerdir. Kene konusunda tam bir şey bilmiyorum.
melissa77
01-06-2012, 03:19
Bir iki hafta daha balkonda tutup sonra kümese alacağım, bu arada da civciv yeminden vazgeçirip; buğday yemeye alıştıracağım. Zaten biraz büyüdükleri için civciv yeminin iri tanelerini yiyorlar artık, yemi ziyan etmeye başladılar. Buğdaya çabuk alışırlar.
benimkiler 1/5 aylik oldular bi turlu yeme baslatamadim
veriyorum yemiyorlar makarna hasladim yiyorlar ekmek islaytim onuda
Yiyolar gecenlerde az sipagetti kaldi veriyim dedim onu daha cok sevdiler
Kavga ediyorlar biri alinca otekiler onun pesine
civcivken ne yiyorlardı ,_?
yarenimex
04-06-2012, 09:49
Kümesinizi temizledikten sonra, çamaşır suyunu yarı yarıya suyla karıştırın ve kümesinizin taban, duvar ve tavanınna bu karışımı püskürtün. Arkasından da sayın Limonsever'in de önerdiği kireç ve toprak koymayı da unutmayın.. Bu uygulamadan sonra hala kökünü kesemezseniz bir hafta on gün sonra aynı işlemi tekrarlayın.Kümesiniz istiladan kurtulacaktır...
melissa77
04-06-2012, 10:28
civcivken ne yiyorlardı ,_?
civcivken aldigim yerden kepege benzer.ozel civciv yemi almistim
onu yiyorlardi artik buyuduler ama verdigim yemi telef ediyorlar:eek:
Desalmado
05-06-2012, 00:52
bende bir kaç fotograf paylaşim sizlerle :)
Desalmado
05-06-2012, 01:07
bunlar bir kaçı :D
Desalmado
05-06-2012, 01:14
bunlara çok gülüyorum :D:D:D
fatihz01
05-06-2012, 08:07
Kümesinizin duavarlını kireçle badana edin. Ayrıca yere bol miktarda kireç dökebilirsiniz. Ayrıca kümese 20-30 litrelik temiz toprak dökün. Bitleri toprakta eşelenerek dökeceklerdir. Kene konusunda tam bir şey bilmiyorum.
Bilgileriniz için teşekkür ederim Limon_sever arkadaşım önerini uygulayacağım selamlar.
fatihz01
05-06-2012, 08:20
Kümesinizi temizledikten sonra, çamaşır suyunu yarı yarıya suyla karıştırın ve kümesinizin taban, duvar ve tavanınna bu karışımı püskürtün. Arkasından da sayın Limonsever'in de önerdiği kireç ve toprak koymayı da unutmayın.. Bu uygulamadan sonra hala kökünü kesemezseniz bir hafta on gün sonra aynı işlemi tekrarlayın.Kümesiniz istiladan kurtulacaktır...
Teşekkür ederim yarenimex arkadaşım limon_sever in önerisini uyguladım iyi oldu seninde önerini uygulayacağım ayrıca bit,kene için sıvı bir ilaç aldım 10 lt. bir kovada seyreltim tüm tavukları tek tek 10-15 saniye bu suda beklettim bakalım nasıl olacak şu anda bit.kene hemen hemen bitti gibi , senin önerini bugün uygulayacağım.
selamlar.
Bayat ekmeği ıslayın iyice sıkın ve civciv yemi ile karıştırın içine azar azar kırık buğday veya tüm buğday ekleyin engin ve genişçe bir kaba koyun. Civcivler yavaş yavaş alışacaklardır.
Kene ve bit için hazırladığınız ilacı İlaç tulumbasıyla tavukların gezdiği yerleri, evinizin etrafını, tavukları folluklarını kümesin içini, kümesin tavanın iç kısmını tünedikleri yerleri ve altkısmını ayda bir ilaçlayın. Bit sıcakta çok çabuk çoğalır ilaçlama işini tekrarlamazsan sürekli olur. İlaçladıktan sonra tavukların suluklarını iyice yıkayın ilaçtan etkilenmesin.
Desalmado
10-06-2012, 09:02
Bir konuda deneyimli kisilerin yardımına ihtiyacım var bir tavuğumda ve birkaç civcivimde piskirma hiriltili soluma başladı veterinerden bir antibiyotik aldim beyaz toz suya karistirilinca sarı rengi alıyor 1 hafta boyunca düzenli verdim ama bir sonuc alamadım :s üst solunum yolu enfeksiyonu demişti acaba başka bı rahatsızlıklarımı var :s
Nefes alır verirken ciğerlerinde hırlama sesi geliyormu?
Ağızında beyazımsı açık sarımsı kabuk gibi kabartılar var mı?
Yem yiyorlar mı? Su içiyorlar mı?
157aydeniz
10-06-2012, 22:24
bunlar tavuk mu olur yoksa horoz mu olur lütfen yardım edin...:(:(:(
Desalmado
11-06-2012, 03:55
Sn mavis tavuğumda eskiye göre iştahsızlık var civcivlerimin 2 tanesindede bu var diğer 4 civcivimde iştahsızlık yok gayet iyi yemeleri ama hirilti var solunumlarinda gagalarında ise sadece 1 tanesinde o dediğiniz bulguyu farkettim :s birde bazen ağız ve burundan akıntı geliyor :(
Desalmado
11-06-2012, 03:58
Birde yukarda fotograflarını paylaştığım tek olarak goruntuledigim siyah beyaz ve kahverengi civcivlerimin dısı mı erkek mı olduğunu ayırt edebilen var mı? Şimdiden teşekkür ederim...
Tavuk ve hozorların ağzına Yoğurt ve bir tane bebe aspirini civlciverinize yarım veya temiz suya iki tane veya üç tane eritip sularına ekleyin tavuklar iyleşene kadar tekrarlayın. Ama sadece bebe aspirini olsun. Benim horozum ve iki tane tavuğum hastalanmıştı, horozum çok kötü olmuştu on gün her gün ağızına bebe aspini ve yarım çay bardağı yoğurt verdim, on günden sonra yavaş yavaş kendini toparladı. Ve şimdi ötmeye başladı. Keyfi yerinde:D:D:D:D Tavuklanıza iyi bakın kendilğinden iyleşmez, sonu rahmetli olur.:(:(:( Köyde komşularının tavuklarının öldüğünü haberini alıyorum. Sanki bir salgın hastalık gibime geliyor. Civcivlerimde bir kaçında hafiften göstermeye başlayınca suluğuna üç, dört tane bebe aspirini erittim suyuna ekledim hırıltı dört, beş güne kadar kesildi. Şimdi iyiler. Maşallah.
Yani civcivin ağızında bayazımsı, açık sarı kabuk gibi kabartılardan mı bansediyorsunuz?
Kaç civciv, tavuğunuz ve horozunuz var?
Ben burdan ben ayırt edemiyorum.Civcivler tavuk mu, Horoz mu? Civcivlerim (http://civcivlerim) linkine girerseniz arkadaşlardan bilgilere ulaşırsınız.:)
Desalmado
12-06-2012, 11:05
Bende salgın oldugundan şüpheleniyorum 6 adet buyuk tavuk 3 horoz ve 13 adet farklı boylarda civciv var :) bizimkilerin arasında dövüş kavga yaşanmıyor... Bu hiriltili soluma canımı cok sıktı :s derhal tavsiyenizi yerine getiricem umarım düzeltir bu yöntem. O kadar iyi bakmama rağmen hayvanlarımın hastalanmasi beni üzüyor bahçemin fotografları ve tavuklarımın bir kaçının fotografı yukarda var.
Tavukda, civcivde ve horozda ağızında beyazımsı açık sarı kabuk gibi kabartılar varsa bu bizim burda çiçek hastalığı deniliyor. Bu hastalığın aşısı olduğunu biliyorum. Bu hastalık kabartılar azında, gırtlakta ve gözde oluyor. Sürekli büyüyor. Gözde göz şişyor, ağızda ve gırtlakta ağız kapatıyor yem ve su içemiyor. Ve sonunda rahmetli oluyor.:(:(:( Kabuk kısmı temizlenip üzerine tentirtiyot dökülmesi gerekiyor. Tavuğunuzda, civcivinizde, horozunuzda öyle bir durum varsa veterinere başvurmanız gerekir.
Desalmado
15-06-2012, 22:40
Verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim. Bir komşumuz var tavuklar konusunda benden epey bir tecrübeli rahatsızlanan civcivlerimin tedavilerine o devam edicek ve çiçek hastalığı olmadıgını söyledi usutmusler dedi o eminim eski sağlıklarına kavuşturur... Bu arada 3 adet tavuk daha edindim 2 brahma 1 adette beyaz sakallı bisi acayip güzeller onlarında fotograflarını eklicem :) harika varlıklar :pppp
Öyleyse çabuk iyleşir, geçmiş olsun.:):):D:D
mustafataktak
19-06-2012, 02:36
merhaba sevgili arkadaşlar tavuğum haftadır gurk olmuş yumurtaların üzerinde iki haftadır yatıyordu bugün kontrol ettiğimde yumurtaların altından kaybolduğunu gördüm bir daha yumurta koysam çıkıncaya kadar yatar mi yoksa bir hafta sonra kalkar mi? Tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden çok tsk ederim
tavuklarım yumurtalarını yiyor. kümese kireç de koydum fayda etmedi. ne tavsiye edersiniz?
Folluğu ne şekilde? Benimkiler de yiyordu. Folluğun tabanını eğimli yaptım. Yumurta yuvarlanıp üzeri kapalı bir bölmeye giriyor. Sonra ben oradan onu alıyorum.
merhaba sevgili arkadaşlar tavuğum haftadır gurk olmuş yumurtaların üzerinde iki haftadır yatıyordu bugün kontrol ettiğimde yumurtaların altından kaybolduğunu gördüm bir daha yumurta koysam çıkıncaya kadar yatar mi yoksa bir hafta sonra kalkar mi? Tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden çok tsk ederim
Cikincaya kadar yatar fakat tavuga eziyet olur bu yaz sicaginda, hos tavuk yatmis bir kere yavru istegi de olacaktir. Zor bir karar olur sizin icin.. ayrica yumurtalar nasil kaybolur onu cozemedim???
tavuklarım yumurtalarını yiyor. kümese kireç de koydum fayda etmedi. ne tavsiye edersiniz?
Yedirgen tabir edilen civciv cikma ihtimali olmayanlari yedigini dusunuyorum.. bence tavugunuz profesyonel:)
Kümese yılan veya fare gelmiş olabilir. Kümesde yere bakın delik var mı? Fare yumurtayı alırlar yılanda yumurtaları tüm tüm yutar.
Tavuk yumurtladığı anda tavuğun yaptığı ilk şey yumutayı gagasıyla kontrol etmektir. Yumurtada çatlak, kırık varsa yumurtayı yer. Follukları sık sık kontrol edip yumurtaları almak olacaktır.
Merhaba;
Bizim tavuklarımızda kendi yumurtalarını yiyorlardı mozik taşı satın aldık ve önlerine yem gibi ara ara attık daha yemiyorlar yumurta yapabilmeleri için kuma çakıla ihtiyaçları var bence bunun tek bir nedeni yok susuz kaldıklarında da yerlermiş inşallah sizinde işinize yarar
Murat Öz
28-06-2012, 08:36
Merhaba
Daha önce bu fotoğrafları paylaşmıştım ama tekrar paylaşayım dedim.
Tavukların neden yumurtalarını yediği konusunda ayrıntılı bilgiler ve çözüm önerileri var.
Teşekürler deretepeorg benim 14-15 folluğum var. Ama tavuklarım gene canının istediği yere yumurtluyorlar. Folluk seçimi tavuktan tavuğa değişiyor. Kimisi çalılıklara, kimisi tahtaların arasına, kimisi yukarıda, kimisi kümesin üstüne ayrı folluk yaptım, Ayreten folluk kümesi yaptım sandıkları yerleştirdim, içine yumşak ot koydum kenarına ve üstüne çalı dallarıyla örtdüm, ama tavuğun keyfine kalmış beyenirse yumurtlar. :D:DTavuğun yumurtlama amacı yavru yapmak, gelecek nesil eldetmek, tavuklar için yumurtası onun en kıymetli varlığı civciv oluşması için kırık yumurtaları yer sağlam yumutaları kalır. Benim tavuklar sürekli folluk yeri değiştirir. Tavuklar sosyal bir hayvanlardır.
Bazı kötü öneriler var. Ama öneriler çözüm değil tavuk havanlar arasında en inatçısıdır. Her hayvanın kendine özgü zekası vardır. Ben onlara kıyamam tavukğu aç koymak doğru değil tavuk sürekli yiyecek yer hiç boş durmaz. Yemek yesinki yurmutlasın.
Tavuk taş yer sebebi taşlığının çalışması, yumurtanın kabuğu, için yer sürekli yemez ihtiyacı olduğu zaman yer.
melissa77
03-07-2012, 09:02
benim sus tavugunda bi kac gundur gurk olmustu horoz olmadigi
Icin yumurta arayisina girdik ve sonunda bi tanidigin vasitasiyla
bir fransizdan bulduk adam 15 tane cesit cesit yumurta vermis coktu
bende dun aksam 11 tanesini secip altina koydum sabah yarisini ayiis yarisindada yatiyordu
Halbuki aksam hepsini sahiplenmisti neden sabah ayirdi
vede o yumurtalar bozulmusmudur aldim bi kenerda duruyor
O beyden aldigimiz yumurtalardan kimbilir ne guzel tavuklar olacakti hobi
Amacli besliyormus renk renktir tavuk ta kucuk ondanmi ayirdi acil yardim tesekkurler
Desalmado
03-07-2012, 12:26
Melissa77; tavuğunuz kucuk olduğu için muhtemelen ayrım yapmıştır **** yumurtalar arasında renk farkı, ton ayrımı var ise bazı tavuklar bunu anlayabiliyor ve kabul etmiyor. Benimde suan sus tavuklarimdan biri gurk oldu küçükte bisi biz altına 8 yumurta koyduk bizimki kabarmış kabarmış hepsini sahiplenmiş :) siz dislanan yumurtaları ayırın başka bir tavuğunuz gurk olursa yine aynı kisiden rica eder alırsınız yumurtalarından. Benimde cok farklı türlerden bir suru cins tavuğum var. Bir bir gurk olmaya başladılar bakalım nasıl seyler cikicak meraktan çatlıyorum :)))
melissa77
03-07-2012, 20:23
Melissa77; tavuğunuz kucuk olduğu için muhtemelen ayrım yapmıştır **** yumurtalar arasında renk farkı, ton ayrımı var ise bazı tavuklar bunu anlayabiliyor ve kabul etmiyor. Benimde suan sus tavuklarimdan biri gurk oldu küçükte bisi biz altına 8 yumurta koyduk bizimki kabarmış kabarmış hepsini sahiplenmiş :) siz dislanan yumurtaları ayırın başka bir tavuğunuz gurk olursa yine aynı kisiden rica eder alırsınız yumurtalarından. Benimde cok farklı türlerden bir suru cins tavuğum var. Bir bir gurk olmaya başladılar bakalım nasıl seyler cikicak meraktan çatlıyorum :)))
tesekkurler sayin desalmado yanitiniz icin bende 8 yumurta koydum
otekileri geri aldim dediginiz gibi kahve rengi yumurtalari vede
buyukleri ayirt etmis kalan yumurtalari baska tavukga koyamam
cunku tavugum yok 17 tane var 2/5 ayliklar onun icin taze taze yiyecez
halbuki buyuk yumurtalari alsaydi ne guzel olurdu artik seneye benim
civcivler gurk olunca olmazsa isterim yine bakalim evet dediginiz
gibi bende cok merak ediyorum daha ilk tavugum yeni basladim
heycanliyim daha 20 gun var sizin az kaldi galiba insallah saglikli bisekilde
hep cikartir insallah
Desalmado
04-07-2012, 10:26
Melissa77; bizimkilerden en fazla 10 gündür kuluçkada olan var yeni yeni başladılar :)) bizde brahma, light susex, cüce coshin, Hint, Plymouth,ve koy tavukları var bügünde 2 adet fizan gelicek :p ihtiyacınız oldugunda yumurtalarından ücretsiz sekilde gonderebilirim. Diğer site uyeleride dahil... Ben bu ısı hobi amaçlı yapıyorum. Bizim gibi bu ısı severek yapan herkese elimizden geldigimizce yardımcı olmaya çalışırız :) saygılar sevgiler!
Melissa77; bizimkilerden en fazla 10 gündür kuluçkada olan var yeni yeni başladılar :)) bizde brahma, light susex, cüce coshin, Hint, Plymouth,ve koy tavukları var bügünde 2 adet fizan gelicek :p ihtiyacınız oldugunda yumurtalarından ücretsiz sekilde gonderebilirim. Diğer site uyeleride dahil... Ben bu ısı hobi amaçlı yapıyorum. Bizim gibi bu ısı severek yapan herkese elimizden geldigimizce yardımcı olmaya çalışırız :) saygılar sevgiler!
mumkunse cochin yumurtasi gondermenizi talep edecegim tabi acik renkliyseler.. Ben de brahma, fizan, sussex, habes, plymouth, koy tavugu, ATAK, kivircik, paçalı ve cinsini cikaramadigim melezler var. cochinlerin cogu kahverengi ve siyahlar.. bir adet sari cochinim var fakat yumurtalarindan ne kadar denediysem bir turlu sari renklisini denk getiremedim.. surekli siyah cikiyor.. sanirim horozun genleri daha baskin kaliyor..
Diger site uyelerine bende yumurta gonderebilirim.. Sonucta desalmado gibi bende hobi amacli tavuk yetistiriyorum..
Cin tavuklari da cok hos duruyor fakat onun yumurtasini temin edemedim.. elimde bir disi bir erkek vardi. yumurtlama donemine gelemeden olduler:(
fatihs01
07-07-2012, 10:31
Arkadaşım bende yeni civciv bakmaya başladım köyden 6 tane yumurta ve gurk tavuk geldi 4 tanesi çıktı gerisi çıkmadı. SENDEN ricam bana 5-6 tane yumurta gönderirsen sevinirim. Cins itibariyle hangisini gönderirsin bilmiyorum ama evimde bir renk cümbüşü istiyorum, açıkca kızımın çok hoşuna gidecek inan bana. Şimdiden teşekkürler. İrtibat için fatihs01@hotmail.com veya 541-6253083 Fatih.
melissa77
07-07-2012, 13:59
cok cok tesekkurler desalmado keske yakin olsaydi iyi olurdu
ben yurt disindayim benim
bugun tavuk ta 5.6 gundur yatiyor bakalim sonuc nasil olucak
bekliyoruz daha cok var nasil gececek gunler 8 yumurtadan kac
civciv cikacak vede ne cesit cikacak dun benim tavuk cikmas yerinden
oteki civcivlerin yanina gitmis fark ettik yerine yatirdim yeniden
ama birazda korkuyorum simdi yumurtalar sogumaya baslamisti uzgunum
tekrar yatiyor bakalim bisey olurmu aceba
Safranlı
07-07-2012, 15:35
cok cok tesekkurler desalmado keske yakin olsaydi iyi olurdu
ben yurt disindayim benim
bugun tavuk ta 5.6 gundur yatiyor bakalim sonuc nasil olucak
bekliyoruz daha cok var nasil gececek gunler 8 yumurtadan kac
civciv cikacak vede ne cesit cikacak dun benim tavuk cikmas yerinden
oteki civcivlerin yanina gitmis fark ettik yerine yatirdim yeniden
ama birazda korkuyorum simdi yumurtalar sogumaya baslamisti uzgunum
tekrar yatiyor bakalim bisey olurmu aceba
yerinden kalktımı sakın yakalayıp zorla oturtmayın
dogal ihtiyacı için kalkar hemen yerine kendi gider
sogusada bır sey olmaz
yemını yer kanatlarını cırpar suyunu içer biraz eşelenir ve hızlıc ayerine gider
iyi bir tavuksa en fazla ıkı saatte yerine dönecektir...
melissa77
08-07-2012, 13:02
yerinden kalktımı sakın yakalayıp zorla oturtmayın
dogal ihtiyacı için kalkar hemen yerine kendi gider
sogusada bır sey olmaz
yemını yer kanatlarını cırpar suyunu içer biraz eşelenir ve hızlıc ayerine gider
iyi bir tavuksa en fazla ıkı saatte yerine dönecektir...
tesekkurler sayin safranli bende merak ediyordum
yoksa yumurtalar soguyunca bisey olurmu diye
ne zaman ciktigini bilmiyoruz kendi gidip yatmadi diyede
ben geri yatirdim kucuk kumes gibi bi yer iyi kapattim
cikmasin diye yatmaktan vaz gecerse yarin 1 hafta oluyor
oglum coc heycanli onun icin dikkat ediyorumki sogumasin
gurk olmaktan ama zorlada yatmiyor yaklasinca da kiziyor bize
Desalmado
10-07-2012, 13:47
Alnegir bende sarı,gri ve siyah renkleri mevcut yumurtalarından biriktirmem gerek sizin için :) en son gurk tavugun altına sadece onların biriktirdiğimiz yumurtalarını koyduk elimizde kalmadı :) fatihs01 sizede yardımcı olmaya calisicam.
fatihs01
10-07-2012, 14:07
Alnegir bende sarı,gri ve siyah renkleri mevcut yumurtalarından biriktirmem gerek sizin için :) en son gurk tavugun altına sadece onların biriktirdiğimiz yumurtalarını koyduk elimizde kalmadı :) fatihs01 sizede yardımcı olmaya calisicam.
Desalmado ilgin için çok teşekkür ederim. En yakın zamanda irtibata geçmeyi düşünüyorum. Sağol
Sizlere bir şey soracağım dünyanın en büyük tavuğunu canlı gören var mı? Cinsi Jersey Giant mış İnternetten araştırdım.
tesekkurler desalmado. Benim tavuklarimin rengi de sizdekiler gibi. gondereceginiz yumurtalar rastgele renkte cikacaktir buyuk ihtimalle bu yuzden benim icin biriktirme zahmetine girmeyin lutfen. Ben biraz daha arastirip beyaz renk cochin bulmaya calisacagim. Olmadi bu isi yapan firmalardan bir kac beyaz tavuk ve horoz alacagim... Cochin (http://www.backyardchickens.com/products/cochin) sitesinde gordugum kadariyla beyaz renkli oldukca goze hos geliyor. birsekilde temin edebilirsem size de yumurtalarindan seve seve gonderebilirim.. ilginiz icin tekrar tesekkurler.
Sizlere bir şey soracağım dünyanın en büyük tavuğunu canlı gören var mı? Cinsi Jersey Giant mış İnternetten araştırdım.
Sanirim firinda tavuk amacli soruyorsunuz:) Resimlerini gordum mesajinizdan bakarak.. buyukluk cazip gelmiyor acikcasi gelseydi hindi ustune yogunlasirdim:)
Ben hindi eti yemem.:p Tavuk eti yerim.:):D Yumurtası büyükmüş. Onun için soruyorum. Yumurtası için besliyorlarmış yurt dışında. Ama canlısını görmedim.
Ben hindi eti yemem.:p Tavuk eti yerim.:):D Yumurtası büyükmüş. Onun için soruyorum. Yumurtası için besliyorlarmış yurt dışında. Ama canlısını görmedim.
Hindi yumurtasi da buyuk:) Ayrica duz mantik dusunursek ne kadar buyuk tavuk o kadar cok yem ihtiyaci gerektirir. İki şirin tavuk o bir buyuk yumurtayi tamamlar ustune de goz zevki verir:)
Benim az yem veya çok yem fark etmez. Hindi yerine tavuğu tercih ederim. Ben buğday, mısır, yeşillik ve ekmek veriyorum.:D:D:D
Sayın alnegir Hindi yetiştiriciliği okudun mu?Burdan (http://agaclar.net/forum/kanatlilar/16898-5.htm) Hindi tavuktan çok hassas ve nazlı çok zor. Civciv yemine içine bir de yumurta haşlıyorlarmış. En iyisi tavuk. Allah hindi yetiştirenlere yardım ettsin.
Sayın alnegir Hindi yetiştiriciliği okudun mu?Burdan (http://agaclar.net/forum/kanatlilar/16898-5.htm) Hindi tavuktan çok hassas ve nazlı çok zor. Civciv yemine içine bir de yumurta haşlıyorlarmış. En iyisi tavuk. Allah hindi yetiştirenlere yardım ettsin.
civciv yemiyle degilde bulgur kaynatilip karistiriliyor yumurtayla. civciv yemleri nemlenince cok cabuk bozuluyorlar cunku. tavuga gore daha evcil oluyorlar ama ben yine de sevmem hindileri:) babamin ricasiyla bakiyorum sadece.
Benim tavuk tam cadı.:D Yani erkek fatma. Yanlarına yabancı tavuk ve horoz gelsin asla içlerine almazlar hepsi yabancının üstüne çullanır. Döverler. Yabancı çocuk ve adam gelsin kıyameti koparır hepsi aynı anda bağırırlar. Hele köpek ve alıcı kuş gelsin onlarda daha çok bağırıyorlar. Hindileri hiç beslemedim.
Bu civcivi annem pazardan almış. Boynu kel, hiç tüyü yok. Cinsi nedir acaba? Çok sevimli, saçları amerikan model kesilmiş gibi.;)
318124
318125
Sevgi Durul
14-07-2012, 11:00
Sevgili sakdag, tavuk yetiştiriciliği ile ilgili hiç bir bilgim ve ilgim yok. Ancak son mesajda adınızı görünce, mesaja baktım.:) Çok sevimli.:p
Tavukları çok seviyorum ben, nedeni de herhalde çocukluğumdan beri annemin her bahar civciv edinmesi. Zaten bizim aile tavuk delisidir, amcamın çeşit çeşit yüze yakın tavuğu var. Sizin için birkaç değişik resim daha yükleyeyim Sdurul abla. ;)
demirdoven35
14-07-2012, 11:13
Sayın sakdag sizin tavuğun cinsi türken yumurta tavuğu çok iyi yumurta verimi vardır sağlıkla büyütün inşallah
İlk resim, bizim civciv Biricik. Artık şirin bir horoz, kendine ait bir haremi var...;)
318130
2. resim: 1 ay önce evden kaçtığına ya da kaçırıldığına inandığımız ama sonra 2 civcivle ortaya çıkan tavuğumuz.;)
318131
3. resim, çenesinin altında sakal gibi tüyleri olan ve torba gibi sarkan en sevdiğim tavuklarımdan 7 yaşında. İsmi Yaban Tavuk, çok sinirli,yanına kimseyi yaklaştırmıyor.;)
318132
4. ve 5. resimler Edirne'den amcamın kümeslerinden. Minyatür sultanlar ve yavruları.Tepelerindeki tüylerle çok ama çok tatlılar, civcivleri bile tepeli.;)
318133
318134
Arkadaşlar merhaba, benim köyde iki tane köy tavuğu civcivim var. Duruma göre çoğaltacağım. Benim meselem yumurta. En çok yumurta veren tavuk hangi cinstir. Ben light sussex ve ligorin cinslerini buldum netten. bunların arasında hangisi verimlidir? Bunların asıl civcivlerini nereden bulabilirim?
capsaicin
16-07-2012, 10:30
Askerdeyken paşanın konutunda nöbet tutardım. Her sabah kümesi açar tavuk ve horozları dışarı salar yem verirdik. Bir horoz vardı evcil, her sabah mevzinin yanına gelir cama tıklatır beklerdi. Açıp sever, butlarını mıncıklardım biraz, sonra salardım memnun mesut giderdi. Hangi tür olursa olsun ister muhabbet kuşu, ister baykuş, ister horoz hepsi aynı; kafasını kaşımaya başladığınız mı olay biter. :) Büyük horozlar dövdüğünden bir türlü tavuklarla çiftleşemezdi yavrucak, ondan yerde ne bulursa üstüne çıkardı tahta parçası, çekpasın lastiği, hanımefendinin ayakkabıları vs. :D
melissa77
16-07-2012, 17:50
İlk resim, bizim civciv Biricik. Artık şirin bir horoz, kendine ait bir haremi var...;)
318130
n
2. resim: 1 ay önce evden kaçtığına ya da kaçırıldığına inandığımız ama sonra 2 civcivle ortaya çıkan tavuğumuz.;)
318131
3. resim, çenesinin altında sakal gibi tüyleri olan ve torba gibi sarkan en sevdiğim tavuklarımdan 7 yaşında. İsmi Yaban Tavuk, çok sinirli,yanına kimseyi yaklaştırmıyor.;)
318132
4. ve 5. resimler Edirne'den amcamın kümeslerinden. Minyatür sultanlar ve yavruları.Tepelerindeki tüylerle çok ama çok tatlılar, civcivleri bile tepeli.;)
318133
318134
sayin sakdag resimler cok guzel benimde tavugum gurk yatiyor
6.7 gunu kaldi merak icindeyiz oglumla 7 yumurtadan kac cikacak ne tur
civciv olacak vs vs
sayin sakdag resimler cok guzel benimde tavugum gurk yatiyor
6.7 gunu kaldi merak icindeyiz oglumla 7 yumurtadan kac cikacak ne tur
civciv olacak vs vs
Sayın melissa77; inşallah tüm yumurtalarınızdan civciv çıkar. 21 günün sonunda yumurtaların çatlayıp civcivlerin çıkmaya başlamasını izlemek çok heyecan verici. Lütfen sonuçlarını bizimle de paylaşın. ;)
melissa77
18-07-2012, 21:43
Sayın melissa77; inşallah tüm yumurtalarınızdan civciv çıkar. 21 günün sonunda yumurtaların çatlayıp civcivlerin çıkmaya başlamasını izlemek çok heyecan verici. Lütfen sonuçlarını bizimle de paylaşın. ;)
insallah sayin sakdag bizde oyle umut ediyoruz evet cok heycanliyiz
tabi haber ederim pazartesi son gun bakalim sonuc ne olacak
Desalmado
19-07-2012, 12:28
İlk civcivlerimiz çıkmaya başladı acayip heyecanlıyım :p ne kadar süre sonra hepsi çıkmış olur? Bir sorum daha olucak diger gurk tavuğumuzun altındaki yumurtaları gördüm saman ve dışkı bulaşmış hepsine bu bir problem yaratirmi?
İlk civcivlerimiz çıkmaya başladı acayip heyecanlıyım :p ne kadar süre sonra hepsi çıkmış olur? Bir sorum daha olucak diger gurk tavuğumuzun altındaki yumurtaları gördüm saman ve dışkı bulaşmış hepsine bu bir problem yaratirmi?
ayni zamanda yatirdiysaniz 2 gunde tumu cikar.. Cok nadir 3-4 gun suren oluyor. Civcivlerin yumurtayi kirabilmeleri icin nemlendirme amacli yesil ot koymanizi tavsiye ederim.. Bazilari kiramayip icinde olebiliyorlar.
Dışkı veya diğer etkenler yumurta gozeneklerinin kapanmasina neden olur. yumurtanin hava almasini engeller. Bu nedenle gurk olan tavugun altina diski bulasmamis temiz yumurtalar konur. tavuk yattiktan sonra diski bulasmissa, bulasmayan yerlerden hava almasini umut etmekten baska bir care yok maalesef.. Ve diski bulasti diye yumurtayi yikamaya kalkmayin sakin mevcut acik gozeneklerde kapanmasin:)
Desalmado
21-07-2012, 06:12
Alnegir; ilgin için teşekkür ederim. Yanlış anlaşılma oldu yumurtalara saman bulasan bir başka gurk tavugun yumurtalariydi. Civcivleri çıkmaya başladı dediğim tavuğum 8 de 8 çıkardı :)))) bu arada tek sayı yumurta koyma diye bisi okumustum bunun aksini gormek için 8 yumurta koydum :pp sonuçta eksiksiz çıktılar şükür :) hepsinin keyfi yerinde yedikleri onde yemedikleri arkada :))
melissa77
21-07-2012, 08:11
Alnegir; ilgin için teşekkür ederim. Yanlış anlaşılma oldu yumurtalara saman bulasan bir başka gurk tavugun yumurtalariydi. Civcivleri çıkmaya başladı dediğim tavuğum 8 de 8 çıkardı :)))) bu arada tek sayı yumurta koyma diye bisi okumustum bunun aksini gormek için 8 yumurta koydum :pp sonuçta eksiksiz çıktılar şükür :) hepsinin keyfi yerinde yedikleri onde yemedikleri arkada :))
sayin desalmado 8de 8 cikmasina cok sevindim ne guzeldir simdi
pamuk gibi dirler insallah hepside saglikli bi sekilde buyurler
melissa77
21-07-2012, 08:18
benimde bi sorum olacak benim gurk yatan tavugum bugun 19 gun
oldu yatali ayri ve kapali bi yerde alanida kendine gore iyi dogru durust yem
yemiyor bugune kadar tabagi yaninda 2 tane kucuk 125 gr
kavanozla ancak yiyebildi normalmi istahtan bu kadar kesilmesi kalmadi 2 gun kaldi hayirlisiyla bebislerimiz geliyorlar
Desalmado
21-07-2012, 11:46
Melissa77 ; bizimkisi hemen hemen hiç birsey yemedi normaldir bu durum merak etmeyin. Bu arada bizimkiler tam 22. Gün çıktı. Fotograflarını paylasicam. Şimdi pek rahatsız etmek istemiyorum :p
melissa77
21-07-2012, 16:37
bende bizim tavugunmu istahi kesildi diyordum
o zaman normal resimleri merakla bekliyoruz
pazartesi son gun cabucak gecsin gunler
melissa77
23-07-2012, 14:16
cok sevincliyim tavugumun kuluckada bugun son gunuydu
az once bi tane cikmis civciv cok cok sevindim
sorum olacak otekiler ne zamana kadar cikmis olur
vede onlar cikana kadar cikan civciv ac ne yapacak acemiyim
ne yapmaliyim bilmiyorum cevap yazarsaniz sevinirim
Tebrikler...
Siz civciv yemini annesinin yemliğine koyun, annesi ilgilenecektir.
Benim 1 gün arayla koyduğum yumurtaların hepsi aynı gün içinde çıktı.
melissa77
24-07-2012, 09:14
Tebrikler...
Siz civciv yemini annesinin yemliğine koyun, annesi ilgilenecektir.
Benim 1 gün arayla koyduğum yumurtaların hepsi aynı gün içinde çıktı.
tesekkurler sayin sakagun cevabiniz icin tamam bugun koyucam yemlerini
bende yumurtalari ayni gun koydum ama dun aksama kadar 2 tane cikti bide
gece cikmis kaldi 4 yumurta bugun 22 inci gun oluyor ne kadar daha bekleyim
kalan yumurtalarin cikmasini
Ben çıkmayan yumurtaları anne tavuk yumurtaların üzerinden kalktıktan 2 gün sonra kontrol ettim. 3 tanesi dölsüzdü. 4.'de yavru gelişemeden ölmüş.
melissa77
25-07-2012, 18:06
Ben çıkmayan yumurtaları anne tavuk yumurtaların üzerinden kalktıktan 2 gün sonra kontrol ettim. 3 tanesi dölsüzdü. 4.'de yavru gelişemeden ölmüş.
bende dun kotu bisey yaptim 2 yumurtayi kirdim biri dolsuz
diyerindende civciv cikti bi turlu yumurtayi kiramamisti cok uzgunum
civciv oldu ve kalan 2 yumurtada daha tavugun altinda bugun 24 gun
yarina kadar cikmazsa umidim kalmiyacak artik
Desalmado
26-07-2012, 09:49
fizanlarım ve gelecekte guzel bir horoz olacak safkan hint"im ;)
Desalmado
26-07-2012, 09:56
bunlarda minik civcivlerimiz ;) ilk çıktıkları gun ve sonrası :cool:
Desalmado
26-07-2012, 09:58
bu da kumesin tartışmasız en zeki üyesi :p yaban ördegim PERTEV :p:p:p
melissa77
26-07-2012, 16:13
sayin sakdag 7 yumurtadan 3 civcivimiz oldu coktatlilar
anneleri nereye onlar oraya gidiyor yem yemeyi ogreniyorlar
bugun 3 gunluk oldular miniklerim
melissa77
26-07-2012, 16:16
desalmado civcivleriniz cok tatlilar masallah insallah sorunsuz buyurler
Desalmado
26-07-2012, 19:22
Melissa77; teşekkür ederim.7 de 3 çıkmasına üzüldüm :( bizimki 8 de 8 çıkardı. Umarım sizinkilerde sorunsuz bir sekilde yetişkin hale gelirler. Bir tavsiye... civciv bulabilirseniz alıp altına koyun bı kac tane daha. anneleri yadırgamiyor onlarida sahipleniyor ;) ve yumurta sarısı haslayip verin civciv yeminin yaninda! cok çabuk büyüyorlar. Bizimkiler istahla yiyor :)
loveforlife
26-07-2012, 21:55
Merhaba Arkadaşlar,
2 ay kadar önce 100 tane köy civcivi aldık. Hepsi birbirinden şirin. Tepelisi, paçalısı, keli, adeta şapkalısı...Hiç firesiz gelmişlerdi bugüne kadar.
Ama son günlerde birbirlerini yemeğe başladılar.:( Abartmıyorum. Gerçekten birbirlerini yiyorlar... Kan revan içinde birbirleriyle kıyasıya bir mücadele ve acı son!
Hiç böyle tecrübe yaşayan var mı aranızda? Ne yapılabilir sizce arkadaşlar? Ya da sorun neden kaynaklanmakta? Veterinere sorduk, hiç yorum yapamadı....
Desalmado
26-07-2012, 23:20
Loveforlife; sterse bağlı olduğunu okumuştum :/ kümesleri kucuk ve kanatlı sayısı fazla ise stres yaratıyormus aralarinda.Sularına karistirilan bı ilaç varmış hayvanlardaki stresi önlüyormuş. İsminin ne olduğunu bilmiyorum netten bı araştırın **** veterinere tekrar bı danışın. Üzücü bir durum umarım üstesinden gelirsiniz :( bu arada hayvanlarınıza bayıldım :) cok güzel görünüyorlar :p
Biz insanlar nasıl bir diğerinin üzerine basarak yükselmeyi yeğlıyorsak onlar da....
Hiyeyarşi meselesi efendim, palazlandılar ve resimlerden anlayabildiğim, yer darlığında kendi üsüllerini pratiğe dökmekteler sanırım.
Koltuk savaşının bir nevî.
Sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.
melissa77
27-07-2012, 05:08
Melissa77; teşekkür ederim.7 de 3 çıkmasına üzüldüm :( bizimki 8 de 8 çıkardı. Umarım sizinkilerde sorunsuz bir sekilde yetişkin hale gelirler. Bir tavsiye... civciv bulabilirseniz alıp altına koyun bı kac tane daha. anneleri yadırgamiyor onlarida sahipleniyor ;) ve yumurta sarısı haslayip verin civciv yeminin yaninda! cok çabuk büyüyorlar. Bizimkiler istahla yiyor :)
tesekkurler ilginiz icin desalmado civciv bulamam heralde yarin bakiyim
yinede cunku 1 ay filan once vardi simdi yok 3 taneye annelik yapicak tavugum
dediklerinizi yapicam yumurta hasliycam bugun bakalim yerlerse 10 gune
kadarda tr gidicem kardesim kalacak evimde insallah iyi bakabilir cunku calisiyor bide 10 gune kadar insallah biraz azda olsa kendilerini toparlarlar
LavantaSE
28-07-2012, 21:19
Maa aile :)
Tek sayı yumurta tamamen hurefeden ibaret. Tek sayiyla denedim, cift sayiyla denedim, asal sayilarla denedim, her turlu cikiyor:) Civciv cikarma makineleri hakkinda biraz arastirma yapacak olursak, civciv cikma sartlarinin nem, sıcaklık, havalandirma gibi etkenler oldugunu gozlemleyebiliriz. Gurk yatan tavuga bu imkanlari kolaylastirmak yeterli oluyor.Sonucta makinelerde tavuktan referans alinarak uretiliyor. 17 yumurta koyup 15 civciv ciktigini gordum:)
resimler cok kucuk oldugundan secilemiyor. Gri cochin ana tatli duruyor:)
Merhaba Arkadaşlar,
2 ay kadar önce 100 tane köy civcivi aldık. Hepsi birbirinden şirin. Tepelisi, paçalısı, keli, adeta şapkalısı...Hiç firesiz gelmişlerdi bugüne kadar.
Ama son günlerde birbirlerini yemeğe başladılar.:( Abartmıyorum. Gerçekten birbirlerini yiyorlar... Kan revan içinde birbirleriyle kıyasıya bir mücadele ve acı son!
Hiç böyle tecrübe yaşayan var mı aranızda? Ne yapılabilir sizce arkadaşlar? Ya da sorun neden kaynaklanmakta? Veterinere sorduk, hiç yorum yapamadı....
Tavukların yumurta ve tüy yeme sorunu | Tavuk Civciv Kuluçka (http://tavuk.devletli.com/yumurtalarini-yemeleri)
Basima gelemedi ama daha once okumustum.. belki size yardimci olur.
Düzenli yumurtlayan tavuklarım yaklaşık 2 aydır hiç yumurtlamıyor. Sıcaklar nedeniyle yumurtlamadıklarını düşünüyorum. Başka bir nedeni olabilir mi?
Civciv sayısı az çok fark etmez kavka eder, yeni çıkan tüyleri yerler, büyüyorlar horozlarda liderlik kavkası diyerlerinde ise yaşam kavkası tek yapmanız gereken yaralıları ayırmak yara iyleştirici losyon sürmek. Kırmızı renk yani kanı gördükten sonra bütün kümesteki civcivler yarlının üstüne çullanır. Yaralı civciv sonunda ölür. Civciv yüzünde morluklar varsa, tüyleri yenmişse ve yüzünde ve diyer yerlerinde yara varsa kümesten ayırın kutuda besleyin yaralarına iyleştirici losyon sürün iyleşsin. Ve civcivleri tekrar kümese koyun.
Tavukların vücudlarının dinlenme ve içinde yumurta düzüyorlardır. Bir yeşillik veriyormusunuz? Yeşillik yemesinin sebebi bağırsaklarının çalışması. Yem ve ekmek olmaz yeşillik vermeniz gerekir. Tavuk yeşilliği yediğinde diyer yiyecekleri daha çok yiyecektir.:)
Düzenli yumurtlayan tavuklarım yaklaşık 2 aydır hiç yumurtlamıyor. Sıcaklar nedeniyle yumurtlamadıklarını düşünüyorum. Başka bir nedeni olabilir mi?
Bizedeki tavuklarda da yumurta verimi dusut.. sanirim sicakliklar nedeniyle
Tavukların vücudlarının dinlenme ve içinde yumurta düzüyorlardır. Bir yeşillik veriyormusunuz? Yeşillik yemesinin sebebi bağırsaklarının çalışması. Yem ve ekmek olmaz yeşillik vermeniz gerekir. Tavuk yeşilliği yediğinde diyer yiyecekleri daha çok yiyecektir.:)
Tavukların yumurta yapmalariyla beraber protein ihtiyaclari ust seviyelere ciktigi biliniyor. Yesilliklerin cogunda da bu protein yok malesef.. yumurta duzmek tabiri nedir anlayamadim ayrica??
çiftçi5234
30-07-2012, 13:53
Merhaba Arkadaşlar,
Allah bağışlasın yavruları çok güzeller, mükemmel :)
MyOrganica
31-07-2012, 11:04
Merhaba,
Benim çiftliğimde tamamı ile doğal ve CP yem ile yetişmiş 500 kadar 3 aylık Ankara cinsi tavuk ve horozlar var. Oldukça sağlıklı ve kontrollüdür.
Almak isteyen ve ilgilenenler yazabilirler.
İyi Günler.
MyOrganica
Merhaba Arkadaşlar,
Bir belgeselde izlemiştim, kümesin tüm pencerelerini kırmızı film ile kaplayıp biribirini yeme sorununu çözüyorlardı. İnternette bir araştırın isterseniz..
Sayın alnegir Siz hiç tavuğun kesip temizledinizmi? Babam yaşlı tavukları kesip ben temizlerim. Tavuğun ibiği pembe ve normalden çok yiyecek yiyorsa tavuk yumurtalığında yumurta düzüyor demektir. Yumurtlamayan tavuk normalinden az yer. Tavuğun yumurta düzdüğünde yumutalığında 30 dan fazla mercimekten küçük beyaz birbirlerine yapışık yumurtacıklar oluşur. Yumurta sarısı oluşmaya başlar yumurta döllensin döllenmesin, yumutanın beyazı (haşlandığında)ve yumuta zarı ve en son yumurtanın kabuğu olduğunda dışarı çıkar. Ve sıralamayı devam eder. Bu sıralamayı tavuk tek tek yapmaz. Yapsaydı yumurtayı 15 günde bir tavuk yumurluyacaktı.
Bizim tavuklar sürekli gezer ve etraftan böcek ve kertenkele yavrusu gibi şeyleri yer. Yeşillik dememin sebebi bağırsaklarının çalışması ve rahat etmesi içindi. Yeşillik olarak sadece ot değil marul yaprağı, lahana yaprağı, ıspanak yaprağı, brokoli yaprağı, Tokmakan( semiz otu yabanisi), sütleğen ve bizim burda bir çok şifalı ot ve tavukların yiyebileceği otlar var. Benim tavuklar tokmakan (semiz otunun) sapını çok seviyorlar.. Bizim burda sebze tarlaları var, sahibinden izin isterim tavukların yiyebilceği otları toplarım. Babam pazarda satıcılara satılmayacak çöpe dökülecek yaprakları verirler. Benim tavuk her otu yemez önce bir tadına bakar beyenirse yer, beyenmezse tükürür. Ot yiyen tavuğun yumurtası koyu sarı ve lezzetli olur. Ben çiflik yumutası ve tavuğu yemem, o yüzden tavuk besliyorum. Ben kendimi bildim bileli tavuk beslerim cins tavuklarım yok ama köy tavuğu beslerim.
Sayın alnegir Siz hiç tavuğun kesip temizledinizmi? Babam yaşlı tavukları kesip ben temizlerim. Tavuğun ibiği pembe ve normalden çok yiyecek yiyorsa tavuk yumurtalığında yumurta düzüyor demektir. Yumurtlamayan tavuk normalinden az yer. Tavuğun yumurta düzdüğünde yumutalığında 30 dan fazla mercimekten küçük beyaz birbirlerine yapışık yumurtacıklar oluşur. Yumurta sarısı oluşmaya başlar yumurta döllensin döllenmesin, yumutanın beyazı (haşlandığında)ve yumuta zarı ve en son yumurtanın kabuğu olduğunda dışarı çıkar. Ve sıralamayı devam eder. Bu sıralamayı tavuk tek tek yapmaz. Yapsaydı yumurtayı 15 günde bir tavuk yumurluyacaktı. Bizim tavuklar sürekli gezer ve etraftan böcek ve kertenkele yavrusu gibi şeyleri yer. Yeşillik dememin sebebi bağırsaklarının çalışması ve rahat etmesi içindi. Yeşillik olarak sadece ot değil marul yaprağı, lahana yaprağı, ıspanak yaprağı, brokoli yaprağı, Tokmakan( semiz otu yabanisi), sütleğen ve bizim burda bir çok şifalı ot ve tavukların yiyebileceği otlar var. Benim tavuklar tokmakan (semiz otunun) sapını çok seviyorlar.. Bizim burda sebze tarlaları var, sahibinden izin isterim tavukların yiyebilceği otları toplarım. Babam pazarda satıcılara satılmayacak çöpe dökülecek yaprakları verirler. Benim tavuk her otu yemez önce bir tadına bakar beyenirse yer, beyenmezse tükürür. Ot yiyen tavuğun yumurtası koyu sarı ve lezzetli olur. Ben çiflik yumutası ve tavuğu yemem, o yüzden tavuk besliyorum. Ben kendimi bildim bileli tavuk beslerim cins tavuklarım yok ama köy tavuğu beslerim.
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.
Rica ederim yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşıyorum.:D:D:):):D
Rica ederim yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşıyorum.:D:D:):):D
Hastaliklar konusunda ciddi tecrubeye ihityacim var. ozellikle aşıların temini konusu sıkıntı yaratiyor. cevremde tavuk olumlerinin arttigini duydum.. bir cesit salgin oldugunu belirttiler. simdilik benim tavuklarima bulasmadi. bahcemizde keyifli bir sekilde dolasiyorlar. Bir sekilde newcastle aşısı (mesela ND clone 30) bulabilecegim bir adres ogrenirseniz bana iletmenizi rica edecegim.
melissa77
04-08-2012, 04:56
Sayın alnegir Siz hiç tavuğun kesip temizledinizmi? Babam yaşlı tavukları kesip ben temizlerim. Tavuğun ibiği pembe ve normalden çok yiyecek yiyorsa tavuk yumurtalığında yumurta düzüyor demektir. Yumurtlamayan tavuk normalinden az yer. Tavuğun yumurta düzdüğünde yumutalığında 30 dan fazla mercimekten küçük beyaz birbirlerine yapışık yumurtacıklar oluşur. Yumurta sarısı oluşmaya başlar yumurta döllensin döllenmesin, yumutanın beyazı (haşlandığında)ve yumuta zarı ve en son yumurtanın kabuğu olduğunda dışarı çıkar. Ve sıralamayı devam eder. Bu sıralamayı tavuk tek tek yapmaz. Yapsaydı yumurtayı 15 günde bir tavuk yumurluyacaktı. Bizim tavuklar sürekli gezer ve etraftan böcek ve kertenkele yavrusu gibi şeyleri yer. Yeşillik dememin sebebi bağırsaklarının çalışması ve rahat etmesi içindi. Yeşillik olarak sadece ot değil marul yaprağı, lahana yaprağı, ıspanak yaprağı, brokoli yaprağı, Tokmakan( semiz otu yabanisi), sütleğen ve bizim burda bir çok şifalı ot ve tavukların yiyebileceği otlar var. Benim tavuklar tokmakan (semiz otunun) sapını çok seviyorlar.. Bizim burda sebze tarlaları var, sahibinden izin isterim tavukların yiyebilceği otları toplarım. Babam pazarda satıcılara satılmayacak çöpe dökülecek yaprakları verirler. Benim tavuk her otu yemez önce bir tadına bakar beyenirse yer, beyenmezse tükürür. Ot yiyen tavuğun yumurtası koyu sarı ve lezzetli olur. Ben çiflik yumutası ve tavuğu yemem, o yüzden tavuk besliyorum. Ben kendimi bildim bileli tavuk beslerim cins tavuklarım yok ama köy tavuğu beslerim.
cok guzel bilgiler sayin mavis tesekkurler hani yazmissinizya yumurtlamaya
tavuk az yer diye benim 3/5 aylik civcivmi desem ferikmi bilmiyorum cok yiyorlar
arkadasim benden 1/5 ay once aldi civcivlerini yeni yumurtaya baslamislar
yoksa benimkilerde yumurtaya baslicakmi baslicaksa nasil anliyacam yumurta yapacagini ben tatile gidicem folluk koysammi simdiden yoksa zamani gelince kumesin herhengi bi yerine yumurtlayincami koysunlar follugu 1 ay yokum burda
idris şenol
04-08-2012, 09:11
bir yakınımın aracısıyla ocak ayında 25 adt civciv aldım ,yaklaşık 4 ay balkonumda baktım
daha sonra balkona sığmayacak kadar büyüklüğe ulşınca memleketimdeki evimizin bahçesinde kümes yapıp orda bakmaya başladım
yaklşık 1 ay sonra bir hastalık baş gösterdi tavuklarımın ayakları ikiye ayrılıp ,ayaklarına basamaz şekilde kanat çırpıp yüremeye çalışıyorlardı ve birkaç gün içersinde ölüm gerçekleşiyordu bu durum bu şekilde 4 adt tavuk kalana kadar ölümler devam etti
bu arada boş durmadım veterinerlerden yardım istedim antibotik ,vitamin kar etmedi
sonuç olarak bu civcivler gurk yatmayan siyhah çilli renklerde ,zıraat tavuğu(ATA) IRKI diye tabir edilen yumurta tavukları olduğu için 5 adt aşısı ,,,tavuk olana kadar yapılması gerekiyormuş ,
ŞU ANDA kalanlar yumurtluyorlar ama 25 tavukutan bu sayılara kadar inmesi beni derinden etkiledi
İlk önce civciviniz cinsi ne? Bir fotograf yüklesiz. Ben üç sene önce et tavuğun civcivlerinden beslemiştim. Hiç doymuyorlardı, sürekli yiyorlardı, köy tavuğunun civcivlerinden daha çok yiyorlardı. Çok çabuk şişmandı. Şu an benim tavuklar köy tavuğu 6. ayın içerisinde yumutlamaya başlar.
Civcivlerimden birinin bacakları mavi. Cinsini bilen var mı?
bay tömürcek
08-08-2012, 03:29
Sayın sakagun ibiği olsaydı denizli derdim ama ibiksiz bu büyük ihtimal hint kırması tavukların ayak renkleri bazen farklı renkte olabiliyor yani civciviniz büyük olasılıkla normal hint kırması.
bay tömürcek
12-08-2012, 22:45
Arkadaşlar resimdeki yumurta tavuklarının civcivlerinden almak istiyorum nereden temin edebilirim bilgisi olan var mı? Resimleri netten aldım. Sakarya da oturuyorum buralardan nereden bulabilirim acaba bir de tel çevrili kümeste bakıcam kapalı yerde yumurta yaparlar mı? yumurta tavukları kapalı oldukları yerde de yumurtluyorlarmış diye duydum bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
325042
325043
bay tömürcek
13-08-2012, 15:08
Bana yardım edebilecek arkadaş yok mu? :(
Bozkurt Süs Tavukları ve Kanatlı Av Hayvanları (http://www.kamilbozkurt.com) adresinden temin edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar, yazın sonuna neredeyse geldik ama işgüzar süs tavuğum yüzünden yine civcivlerim oldu. ;)
Süs tavuklarım büyük bir kümeste kapalı duruyor. Tavuklardan biri gurk oldu. Hep beraber yumurtladıkları yuvaya yattı. Hadi ilk defa gurk oluyor, hevesini alsın diye müdahale etmedik. Tabi diğer tavuklarda yanına yumurtlamaya devam ettiler. 10 kadar yumurta olmuş. İkişer gün arayla bir civciv çıkıyor ve anne de altında yumurta olduğu için çıkan civicivleri gezdirmeye kalkmıyor. Mecburen çıkan civcivleri evde beslemek zorunda kaldım. 3 civcivim oldu. Başka civciv çıkmayınca el feneriyle yumurtaları kontrol ettim. Cılk olmuşlar. Yumurtaları atıp civcivleri tavuğun yanına koydum ancak tavuk bir tek en son çıkan ve 2 gece evde kalan (diğerleri bir hafta kaldı evde) civcivi sahiplendi. Diğer ikisini dövüyor, mecburen 3 civcivi de alıp evde bakıyorum. Bakıyorum da hayatımdan bezdim vallahi bunların yüzünden. ;)
Şimdi civcivler beni anneleri sanıyorlar herhalde, yanlarından ayrıldığım anda ortalığı yıkıyorlar bağırmaktan.
Murat Öz
15-08-2012, 07:27
Mesaj yazarken neden paragraf atlamıyorsunuz ve cümleleriniz arasında boşluk bırakmıyorsunuz.?_
Mesajı okuma hevesimiz ve isteğimiz tamamen kayboluyor.
Moderatör yetkilerim olsa bu tarz mesajları anında çöpe yollardım.
:(
melodi-raşa
15-08-2012, 11:37
Mesaj yazarken neden paragraf atlamıyorsunuz ve cümleleriniz arasında boşluk bırakmıyorsunuz.?_
Mesajı okuma hevesimiz ve isteğimiz tamamen kayboluyor.
Moderatör yetkilerim olsa bu tarz mesajları anında çöpe yollardım.
:( pardon özürdilerim hatalarım için acele yazdım çünkü yazıyı yazarken engeller vardı birkaç bişeyler bir daha buraya yazı yazmam herkezden özürdilerim verdiğim rahatsızlıktan dolayı
Murat Öz
15-08-2012, 11:43
Yazmayın diye birşey söyleyemem.
Ama paylaşımınızı okuyamadım. İçinde ki güzel bilgileri alamadım.
Biraz daha dikkatli yazarak bilgilerinizi paylaşsanız çok daha güzel olmaz mı.?
melodi-raşa
15-08-2012, 12:39
Yazmayın diye birşey söyleyemem.
Ama paylaşımınızı okuyamadım. İçinde ki güzel bilgileri alamadım.
Biraz daha dikkatli yazarak bilgilerinizi paylaşsanız çok daha güzel olmaz mı.?
haklısınız ****** bir daha yapmamaya çalışcam çok acele yazdım bebeğimden dolayı anca yaza bildim tavuklarımla ilgili problemlerim var acil bilgi almam lazım çünkü
Murat Öz
15-08-2012, 12:51
Tavuk Kümesim ve tavuklarım yok.
Forum sayfalarından elde ettiğim bilgiler ışığında yaralı durumda ki tavuğunuzu iyileşinceye kadar diğer tavuklardan ayrı bir alanda tutmanız gerekmektedir.
Bunu sağlayacak alanınız yok ise kesmeniz ya da başka birine vermeniz gerekir.
Civciv konusunu mesajınızın karışıklığından anlayamadım.
Bu civcivler dayak yemekte olan tavuğa mı ait.? Yoksa diğer tavuklara mı.?
melodi-raşa
15-08-2012, 13:13
Tavuk Kümesim ve tavuklarım yok.
Forum sayfalarından elde ettiğim bilgiler ışığında yaralı durumda ki tavuğunuzu iyileşinceye kadar diğer tavuklardan ayrı bir alanda tutmanız gerekmektedir.
Bunu sağlayacak alanınız yok ise kesmeniz ya da başka birine vermeniz gerekir.
Civciv konusunu mesajınızın karışıklığından anlayamadım.
Bu civcivler dayak yemekte olan tavuğa mı ait.? Yoksa diğer tavuklara mı.?
Ben bu tavuğu ayırsam gene aynısı olcak gene aralarına almazlar evet bu civ civlerin annesi yer olmadığı için ayırmıştım tavuğu almadılar aralarına üstelik bu tavuğu kesmeyede kıyamam başkasınada vermek içim elvermez çünkü bu tavuk cinsi farklı yeşil yumurtluyor şu anda civ civler ayrı başka biyerde bunları da koymam lazım diğer tavukların arasına da işte nasıl olcak
Murat Öz
15-08-2012, 13:21
Sanırım ona özel 2. bir kümes yapacaksınız Mikro ölçülerde. Optimum faydalı şekilde.
Aklıma başkaca bir çözüm gelmiyor.
melodi-raşa
15-08-2012, 14:00
Sanırım ona özel 2. bir kümes yapacaksınız Mikro ölçülerde. Optimum faydalı şekilde.
Aklıma başkaca bir çözüm gelmiyor.
tavuklarıma yalnız ben bakıyorum eşim bakmaz ilgilenmez benimde elimden bişey gelmez ikinci bir kümesi ben nasıl yapayım zor valla olduğu yere kadar gider artık napıyım yapcak bişey yok galibaaa zaten bir dahada gurk tavukla felan uğraşmam gurk olsada yumurta felan koymam yerim felanda yok bahçem var olmasınada uğraşcak yardım edende yok ben kendim uğraşıyom işte bahçemde sebzelerim felan var tavuklarımıda salmıyom kapalılar olduğu kadar artık ölen ölür kalan kalır yapcak bişey yok zaten bugün civ civlerimden ikisi ölmüş kaldı dört civ civ onlarda ya ölür **** kalır
limon_sever
15-08-2012, 14:04
Selam. Ben bugün üye oldum. Buraya, sizlere bir kaç sorum olacak.
Önce kümesimi anlatayım.
Önü telle çevrili, üstü açık. Buradan giriliyor, buradan da. Yazlık, üstü kapalı, önü tellli. Buradan da kışlık, yani her tarafı kapalı, küçük bir penceresi var. Bu kışlık olan yerde folluklar var. Tabi, buraya yumurtalarını yapıyorlar. Yani üç bölümden oluşuyor. Kışlık-yazlık- gezinti yerleri. Kümesim böyle.
Gelelim tavuklarıma. Yedi tavuk, bir horozum var. Tavuklarımdan ikisi yeşil yumuta yapıyor. Yani açık turkuaz rengi, aynı yeşil gibi. Bu yeşil yumurta yapan tavuğumdan birisi gurk oldu. Yerim olmadığı için bunu kışlık bölüme yatırdım, böldüm yani. Diğerleride yalık ve gezinti yerlerinde kaldılar. Tavuğumdan tam beş civciv oldu. Esas sorunum, tavuklarımın yerleri değiştiği için folluklarınıda yazlık yere yaptım. Burası ışık("aydınlık" kelimesini tercih edebilirsiniz.) olduğu için yaptığı yumurtalarını yemeye başladılar. Bende gurk tavuğumu civcivlerden ayırdım. Civcivlerim bir buçuk aylık oldular. Bende bunları başka yere koydum. Küçük bir yer, idareten tabi. Tavuklar bu gurk tavuğu aralarına bir türlü almıyorlar. Tavuklarım eski düzenine geri döndüler. Eski, kışlık yerlerine geri yumurtalarını yapıyorlar. Işık az olduğu için yumurtayı görmüyorlar. Yemeyi biraz olsun bıraktılar, ama gurk olan tavuğu bir türlü aralarına almıyorlar. Hayvanı keke mahvettiler. Yaa sırtında tüy kalmamış, bugün görünce şok oldum. Kan çanağı kalmış sırtı yaa. Dört-beş gündür bir yerdeler. Hayvanı aralarına almıyorlar.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir de civcivleri ne zaman karıştırabilirim(bir araya getirebilirim) diğer tavukların arasına. Bir şey yaparlar mı acaba? Tavuklar, komşumun tavuklarının arasında geziyorlar. Civcivler bir şey yapmıyor, bende koysam olur mu ki acaba?
Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılar.
Mesajınızı tekrar gözden geçirip, düzelt kısmına basın ve gerekli düzeltmeleri yapın. İnanın okurken yorucu, düzeltirken daha da yorucu oldu.
"Bir de burdan giriliyor, burdanda..." derken biz oraları görmek istiyoruz, ama göremiyoruz :)
melodi-raşa
15-08-2012, 15:08
sizleri yorduğum için özür dilerim artık soruda sormayacam yapcak bişey yok artık tavuk larım için sanırım
Arkadaşlar resimdeki yumurta tavuklarının civcivlerinden almak istiyorum nereden temin edebilirim bilgisi olan var mı? Resimleri netten aldım. Sakarya da oturuyorum buralardan nereden bulabilirim acaba bir de tel çevrili kümeste bakıcam kapalı yerde yumurta yaparlar mı? yumurta tavukları kapalı oldukları yerde de yumurtluyorlarmış diye duydum bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
325042
325043
Görüntüde ki tavuk cinsi, Plymouth Chicken dır :) çok tatlı tavuklar. Bende de 9 tane piliç olarak var kendim yumurtadan çıkarttım. :)
limon_sever
15-08-2012, 15:17
Sizleri yorduğum için özür dilerim. Artık soruda sormayacağım. Yapacak bir şey yok artık, tavuklarım için sanırım.
Soru sormayın diye bir şey söylemiyoruz :) Size daha kolay yardımcı olabilmek istiyoruz ve kendinizi daha iyi anlatabilmeniz için sadece imla ve yazım kurallarına özen göstermenizi bekliyoruz.
idris şenol
15-08-2012, 15:38
325042
325043
sözkonusu tavuklarım bu resimdeki cins tavuklardı(bacaklardan hastalağa yakalanan )
25 tavuktan 4 adt yaşamaya devam ediyor hergün yumurtlauyorlar
Desalmado
16-08-2012, 10:54
Melodi-rasa ben yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle keske civcivlerinizi annelerinden ayırmasaydınız. Anneleri onları koruma içgüdüsü ile zaten diger tavukları sindirirdi. Boylelikle civcivlerinizde suru icinde büyümeye devam ederdi. Birbirlerine alıştırma gibi bı derdiniz kalmazdı. Bunları anlatıyorum çünkü böyle bişey oldugunda bir daha aynı hataya düşmeyin diye. Şimdi gelelim asıl sorununuza tavuklariniz kapalı alanda yetiştiği için stres sebebi ile birbirlerine saldırıyor olabilir. Duydugum kadarıyla bu stresi gideren sularına karistirilarak verilen bir ilaç varmış! Ondan temin edebilirsiniz. Bir başka öneride dövdükleri tavuğunuzu diger tavuklarin görebileceği fakat ulaşamayacağı bir bölüme koyun. Aralarında tel örgü olabilir. Bu sekilde birbirlerini görmelerini ve alışmalarını sağlayabilirsiniz. 1-2 hafta bu sekilde tutarsanız aralarındaki sorun cozumlenecektir diye umuyorum.
Ölen civcivlerinize üzüldüm. Umarım kalanları hayatta kalmayı başarır ve bir şey daha ölen olur kalan kalır mantığı ile yaklaşmayın o hayvanların dili yok bakıma muhtaçlar. Olumsuz bir şey yasadigizda hemen pes etmeyin. Mücadele edin ve neler yapabileceğinizi araştırın. Kümes hayvancığı sevgi emek ve sabır ister. Hayvanlarinizdan bunları esirgemeyin saygılar....
Desalmado
16-08-2012, 11:13
Burdan deretepeorg'a da birkaç şey söylemek istiyorum. Bir mesajında demis ki "moderator yetkilerim olsa böyle mesajları çöpe yollardim"
Kimsenin yazımını imlasını egitim seviyesini eleştirmek haddimiz degil. Üyemiz kendini bu sekilde ifade edebilmiş. Anlamadığınız post lara neden cevap verme ihtiyacı duydugunuzu da anlamış değilim ki yeteri kadar bilgi sahibide değilsiniz. Kulaktan duyma bilgiler hiçbir zaman deneyimlerin ve tecrubelerin yerini tutmaz ;) son birsey herkes kafasındaki soruları burada paylaşıp cevap aramaya calisacaktir ben dahil kendimizi ifade edebildiğimiz şekliyle ;)bunun uzerine gereksiz yorumlarda bulunmamak doğru olacaktır ;)
limon_sever
16-08-2012, 13:07
Burdan deretepeorg'a da birkaç şey söylemek istiyorum. Bir mesajında demis ki "moderator yetkilerim olsa böyle mesajları çöpe yollardim"
Kimsenin yazımını imlasını egitim seviyesini eleştirmek haddimiz degil. Üyemiz kendini bu sekilde ifade edebilmiş. Anlamadığınız post lara neden cevap verme ihtiyacı duydugunuzu da anlamış değilim ki yeteri kadar bilgi sahibide değilsiniz. Kulaktan duyma bilgiler hiçbir zaman deneyimlerin ve tecrubelerin yerini tutmaz ;) son birsey herkes kafasındaki soruları burada paylaşıp cevap aramaya calisacaktir ben dahil kendimizi ifade edebildiğimiz şekliyle ;)bunun uzerine gereksiz yorumlarda bulunmamak doğru olacaktır ;)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/1669.htm) sayfayı gözden geçirmenizde yarar var. ;)
Murat Öz
16-08-2012, 13:08
Teşekkürler.
Murat ÖZ
Ege Üniversitesi
Fen Fakültesi
melodi-raşa
16-08-2012, 13:20
Kimsenin yazımını imlasını egitim seviyesini eleştirmek haddimiz degil. Üyemiz kendini bu sekilde ifade edebilmiş. Anlamadığınız post lara neden cevap verme ihtiyacı duydugunuzu da anlamış değilim ki yeteri kadar bilgi sahibide değilsiniz. Kulaktan duyma bilgiler hiçbir zaman deneyimlerin ve tecrubelerin yerini tutmaz ;) son birsey herkes kafasındaki soruları burada paylaşıp cevap aramaya calisacaktir ben dahil kendimizi ifade edebildiğimiz şekliyle ;)bunun uzerine gereksiz yorumlarda bulunmamak doğru olacaktır ;)Selam beni anlaya bildiğiniz için inanın çok mutlu oldum.Sizden Allah razı olsun bu siteden hevesim kırıldı buradan bir çok şey öğrenirim sanmıştım. Ben başka sitelere de yazıyorum başka bir forumada üyeyim oradaki sitede kümesim tavuklarımın resimleri felan var orada kimse beni yazımla eleştirmedi orada kimse kalmamış orayada yazdım kimse bir cevap yazmamış bu site gibi ama başka bir forum burada karşılaştım şaşırdım ne diyeceğimi bende pes ettim ben ilk okul mezunuyum hatalarım var elbet özür dilerim ben bu siteyi bir iki yıldır takip ediyorum üye olmaya çalıştım olmadı yeni başarabildim.Tavuğu halen aralarına almıyorlar yanlarına gelmeye çalıştımı dövüyorlar hayvanın sırtında tüy koymadılar kan içinde sırtı birde bu tavuk yeşil yapıyor yumurtasını civcivleri ayırmak zorunda kaldım yerleri değiştiği için ışık olduğundan yumurtalarını yemeye başladılar şimdi eski yerlerine yapıyorlar yemeyi bıraktılar şimdi kafamda civcivleri ne zaman koymalıyım tavukların arasına tekrar teşekkür ederim beni anladığınız için yazmayacaktım ama size cevap yazma ihtiyacı duydum mejbura kalmayıncada yazmam buraya
Sevgili Melodi-raşa biraz imla kurallarına dikkat edin. Lütfen. Sorunuzu okudum anlamadım. Bunu sizi kınamak için söylemedim. Konuyu tam anlıyımadımda ondan.
Tavuğunuz küsmeten uzak kalınca diyer tavuklar kısa süre dışlarlar. Tavuklar sosyal havanlardır. Yeriniz müsait ise akşam üstü bir saat sizin gözetimi altın gezdirin. Ayakları açılır sıkıntıları giderir.
Tavuğunuz yaralandıysa kan lekesi varsa temiz suyla kanını yıkayın ovadril losyonla(losyon insanlar için tavuklara iyi gelir, sürekli ben kullanırım.) yaralırını sürün lekeyi hem kapatır, hemde yaraları çabuk iyleşir. Tüyler zamanı gelince çıkar. Yumutaları yemesinin sebebi sıkıntıdandır.Bahçenizde yeşillik (taze ot) varsa sabah atın tavuklara iyi gelir.
Civcivler kaç aylık? Civcivler daha birer bebek sevgi, emek ve bakımla meydana gelir herşey. Civcivler iki tanesi öldü demiştiniz. Diyer civcivlere bir gözlem yapın ve anlatın lütfen. Belki size yardımcı olabilirim.:):D
Desalmado
16-08-2012, 17:33
Limon_sever ikili dialoglardan yanayım. Orda neye istinaden kime o mesajı yazdığım açıktır! göndermiş olduğunuz sayfadaki bilgiler bende mevcut, siz okuyup bişeyler ogrenebildiyseniz ne mutlu size... bu da size son mesajimdir.
Melodi-rasa elbetteki kafanıza takılanları sorucaksiniz! buranın amacı bu,bilgi ve tecrübeleri paylaşmak. Gelelim sorunuza, -denemeden anlayamazsiniz. Civcivlerinizi tavuklarınızın arasına koyup gözlemleyin başlangıçta yadirgayabilirler fakat alisicaklardir. Şayet alismazlarda kavgalar siddetlenirse bı süre daha kendiniz bakmak durumundasiniz. Bizim hayvanlarimizdan ornek vereyim, yaklaşık 1, 2 ve 3.5 aylık civcivlerimiz var kumeste buyuk tavuklarla birlikte kalıyorlar. Herhangi bir sorunda yaşanmıyor. Su sıra yeni bir kümes inşaa ediliyor bahçemize.ustalar 3 gündür çalışıyor. Cok profesyonel birsey yaptırıyoruz. Görenler tavuklarıniza villa mı yaptırıyorsunuz diyorlar :) çalısmaları bitsin kümesimizin ve tavuklarımızın yeni fotograflarını buraya ekleyeceğim, üyelerin fikir sahibi olması acısından.
Siz melodi-rasa burada sormak istediklerinizi sormaya devam edin elimden geldiğince herkese olduğu gibi sizede yardımcı olmaya calisicam. Anlaşılmayan bir şey olursa anlamadığımız yerleri sorarak düzeltiriz.saygılar.
Desalmado
16-08-2012, 17:46
Melodi-rasa değerli üyemiz mavis2 benden cok cok daha deneyim sahibidir.onun söylediklerini harfiyen yerine getirin derim. Faydasını goruceksinizdir. Zamanında onun tavsiyelerini uygulayarak hasta olan civcivlerimi saglıgına kavusturmustum. Teşekkürler mavis2 :)
Bir şey değil ben teşekür ederim. Tecrübelerimi sizlerle paylaşmaktan onur duyarım.:):D Bebişler sağlık bir şekilde yaşasınlar ve büyüsünler.:)
bay tömürcek
17-08-2012, 13:33
Sayın ahanda ve idris şenol bu tavuklarınızı nereden temin etmiştiniz? Bir de nasıl yerde besliyorsunuz kapalı yerde yumurta yapıyorlar mı?
Yani benim besleyeceğim yer tel çevrili üstü kapalı eni 1,5 m., boyu 3 m., yüksekliği 1 m. burada yumurta yaparlar mı? Ayrıca daha temin edemedim bunlardan yok buralarda :(
limon_sever
17-08-2012, 13:49
Limon_sever ikili diyaloglardan yanayım. Orada neye istinaden, kime o mesajı yazdığım açıktır! Göndermiş olduğunuz sayfadaki bilgiler bende mevcut, siz okuyup bir şeyler öğrenebildiyseniz ne mutlu size... Bu da size son mesajımdır.
...
Burası bir forum sayfası. İkili diyaloglar kadar çoklu diyaloglara da maruz kalabileceğinizi unutmayın. Ben sadece kuralları hatırlatmak istedim. Okuyan bir çok arkadaş zorluk çekiyor. Demek ki burada haksız olduğum ortaya çıkmıyor sanırım. Kime yazdığınız beni ilgilendirmiyor. O mesajınızda, savunduğunuz kişinin istediği şekilde yazabileceğinden bahsetmişsiniz. Ama kurallar öyle demiyor. Ben sadece size hatırlatmak istedim. Göndermiş olduğum sayfadaki bir çok bilgiyi ilkokul öğretmenim öğretmişti. Ama yazdığınız mesajdan, kimin bir şeyler öğrenme ihtiyacı var, net ve açık bir şekilde bellidir.
Yersiz tartışmalara girmek istemiyorum.
İyi günler.
melodi-raşa
17-08-2012, 15:14
Tartışmaya gerek yok bura üye olduğuma ben pişman oldum. Yazdığım bütün yazılarımıda silmeye çalışcam gerekirse üyeliğimide sildircem burdan bir daha yazışmayacağım verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesden özür diliyorum herşeyi unutun artık lütfen hiç bir şey yokmuş gibi sizler yazışmaya devam edin.Ben başka forumlara yazıyorum oradaki yerde tavuklarımın bile resimleri vardır güzel paylaşımlarımda vardır yanii burdada paylaşımlarım olurdiye umud ediyordum ama olmayacak burda hiç böyle eleştiri almamıştım burda eleştiri alıyorum
limon_sever
17-08-2012, 15:29
Tartışmaya gerek yok bura üye olduğuma ben pişman oldum. Yazdığım bütün yazılarımıda silmeye çalışcam gerekirse üyeliğimide sildircem burdan bir daha yazışmayacağım verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesden özür diliyorum herşeyi unutun artık lütfen hiç bir şey yokmuş gibi sizler yazışmaya devam edin.Ben başka forumlara yazıyorum oradaki yerde tavuklarımın bile resimleri vardır güzel paylaşımlarımda vardır yanii burdada paylaşımlarım olurdiye umud ediyordum ama olmayacak burda hiç böyle eleştiri almamıştım burda eleştiri alıyorum
Eleştireye her zaman açık olmak gerek. Şahsen bana böyle bir eleştiri gelse kaçmak yerine kendimi düzeltmeye çalışırdım. Size kötülük olsun diye eleştiri yapmıyoruz. Sadece daha çekidüzen verilmiş bir yazı ile karşımıza çıkmanızı bekliyoruz. Yazarken acele etmenize gerek yok. Sonuçta bıçak sırtta yazmıyorsunuz. Yazdıklarımızı kontrol ederek yazarsak daha çabuk cevap alabilir hem de yardıma ihtiyacı olan başka arkadaşlarda daha kolay istifade edebilir.
Bu arada, bu mesajınıza biraz daha özen göstermişsiniz. Böyle bir mesaj bile yazmanız yeterli. Eleştirildiğiniz mesaja objektif açıdan bakarsanız, siz de o mesajın içinden çıkamazsınız.
Saygılar.
melodi-raşa
17-08-2012, 15:42
Ben burada paylaşım yapamayacağım olmayacak benim yüzümden tartışma uzuyor.Bunu istemiyorum.Yeterince eleştiriliyorum.Üzülüyorum sonra üyeliğimide sildircem
Bu bir eleştiri değil sadece rica sadece size yardım etmek istemiştim.:(Ben tavuk konusunda aynı olayları yaşıyorum, ve uyguladığımı yazıyorum. Yanıltıcı ve yanlış anlatım tavuklar için zaralı olabilir. O yüzden tavuklarım birer canlı benim için onlar benim bebişlerim.:):):D Hasta ve yaralı olduğunda onların ölümünü seyretmen elimdeki bütün imkanları kullanırım gerekirse veterinere danışırım. Her tavuğum, horozum ve civciv hasta olduğunda bebek gibi evde kutunun içinde bakarım. Ve çok baktım şimdi evde civcivlerim kutunun içinde besliyorum. Civcivlerim (http://agaclar.net/forum/kanatlilar/27559-2.htm) aşağıdaki linke bakarsan görürsün.Annem, babam ve ben kendimi bildim bileli tavuk besleriz. Daha çok ben ilgenirim. :D:)
limon_sever
17-08-2012, 16:01
Ben burada paylaşım yapamayacağım olmayacak benim yüzümden tartışma uzuyor.Bunu istemiyorum.Yeterince eleştiriliyorum.Üzülüyorum sonra üyeliğimide sildircem
Bakın, isteyince daha güzel yazabiliyorsunuz. Bence böyle yazarsanız ben dahil kimse sizi eleştiremez. Bir de noktadan sonra boşluk bırakırsanız çok güzel bir yazı yazmış olacaksınız. Eğer bu siteden ayrılırsanız, inanın sizden çok biz üzüleceğiz...
Her insan mükemmel değildir. Unutmayın.
Sağlıcakla...
melodi-raşa
17-08-2012, 16:29
Bu bir eleştiri değil sadece rica sadece size yardım etmek istemiştim.:(Ben tavuk konusunda aynı olayları yaşıyorum, ve uyguladığımı yazıyorum. Yanıltıcı ve yanlış anlatım tavuklar için zaralı olabilir. O yüzden tavuklarım birer canlı benim için onlar benim bebişlerim.:):):D Hasta ve yaralı olduğunda onların ölümünü seyretmen elimdeki bütün imkanları kullanırım gerekirse veterinere danışırım. Her tavuğum, horozum ve civciv hasta olduğunda bebek gibi evde kutunun içinde bakarım. Ve çok baktım şimdi evde civcivlerim kutunun içinde besliyorum. Civcivlerim (http://agaclar.net/forum/kanatlilar/27559-2.htm) aşağıdaki linke bakarsan görürsün.Annem, babam ve ben kendimi bildim bileli tavuk besleriz. Daha çok ben ilgenirim. :D:)Ben kendi imkamlarımla büyütüyorum. Eşim hiçbir şeyde yardımcı olmuyor. Birde lafdinliyom hem eşimden hem kayınvalideden niye tavuklan uğraşıyom felan diyeTavuklarmın resimleri başkabir sitede paylaşım yapmıştım. Orada birçok yazışma ve bilgilerimde vardır yani zaten Konyaya gideceğim bayram için anneme birhafta yokum kümesimi ve cicivlerimi kiracıma emanet edeceğim bakalım ben gelesiye civcivlerim dayak yiyen tavuğum ne olcak bilemem
Desalmado
18-08-2012, 07:53
kumes inşaatı neredeyse bitiyor sadece kapılarımız kaldı :P sanırım mukemmel bir iş çıkarttık :D yeni yerlerini çok sevdi tavuklarımız :p bu arada minik civcivlerimde 1 aylık oldular :P
loveforlife
18-08-2012, 09:56
"Eden kendine eder" diye boşuna dememiş atalarımız. Sizin eleştiri dediğiniz ama aslında sadece rica olan bu konu sizin yararınıza bence. Başka forumların kalitesi farklıdır. Ama şu an bulunduğumuz ortam sizin yaptığınız gibi umursamazlıklarla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Türkçemizi korumayı da amaç edinmiş bir platform. Derdinizi güzel bir şekilde anlattığınızda da saygılı ve yardımsever insanlar sizin için elinden geleni yapar zaten.
Bakın diyorsunuz ki küçük bir bebeğim var. Bir anne iyi bir eğitimci de olmalıdır. Siz doğruyu bilin ki, geleceğimizin bir parçası olacak çocuklarınıza da doğruları veresiniz.
Sizin üyelikten ayrılmanızın bize bir faydası olacak değil. Kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor. Sadece biraz daha dikkatli olun yeter.
Saygılarımla...
mhmmtygt
18-08-2012, 15:46
Merhaba.
Resimdeki kümes hakkında düşünceniz nedir? Benzerini yaptırmayı düşünüyorum.
İçinde tavuk ve tavşanı kesin olarak keklik, bıldırcın ve sülün'ü de belki beslemeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler
Hayvanların kışın rüzgardan, yağmurdan korunabilecekleri tamamen kapalı alan da olmalı. Darıca Hayvanat Bahçesinde görmüştüm. Özellikle kuşlar için her tel kafesin arkasına tamamen kapalı bir alan da yapmışlardı.
Bu kümes tavşan için uygun değil. Tavşan toprağı oymayı sever. Tel kafesi toprağın 1 metre altına kadar uzatmanızı öneririm. Bir de tavşan çok üreyeceğinden kısa sürede alanı dolduracaktır. Bu yüzden büyükçe bir yer yaparsanız iyi olur.
Bence kümesler hayvanların geceyi geçirecekleri yer olmalı. Gündüz serbestçe bahçede dolaşabilmeliler.
Ön tarafı sadece tel kafes olursa horoz gece yanan ışıklar yüzünden de ötebilir.
Yağmur sularından etkilenmemesi için yerden yüksekliği biraz daha fazla olursa iyi olur.
bay tömürcek
18-08-2012, 22:07
Arkadaşlar en sevdiğim tavuk türü bu sakallılar yıllardır üretmeye çalışırım hep ama bir türlü üreyip çoğalmıyorlar :( Ya sakalları çok az oluyor ya da sayıları 2 veya 3 ü geçmiyor. Bunları da çok sevdiğim komşumdan aldım yerine bir tavuk bir horoz verdim takas usulü ;):D İnşallah bu sefer üretmeyi başarabilirim ;)
326219
326220
326221
mhmmtygt
18-08-2012, 23:38
Teşekkürler Syn. Sakagun
Resimdeki görünenin önüne gündüz dolaşmaları için daha büyük bir alanı telle çevirmeyi düşünüyorum. Tavşanlarla ilgili olarak da tekrar düşünsem iyi olur sanırım. Aslında çok sayıda bakıp üretmeyi düşünmüyorum. Sadece küçük kızıma söz verdiğim için alacağım. Mesela çift almasam tek bir tane yaşar mı? Hayvana eziyet etmiş olur muyum?
bay tömürcek
19-08-2012, 09:22
Sayın mhmmtygt;
Tavşanları bana sorarsanız aynı cinsiyet 2 3 tavşan alın böylece üreyip çoğalmazlar. Tek olunca hem canı sıkılır hemde çok zararlık yapar orayı buraya oyup kazar aslında çok olunca da yapıyorlar ama tekken ki kadar olmuyor şimdiden kolay gelsin ;)
Zeytinlibahçe
19-08-2012, 14:57
Merhaba.
Resimdeki kümes hakkında düşünceniz nedir? Benzerini yaptırmayı düşünüyorum.
İçinde tavuk ve tavşanı kesin olarak keklik, bıldırcın ve sülün'ü de belki beslemeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler
Doğrusu ben de resimde göründüğü kadarıyla kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Satış amaçlı, sergi yapmak için düzenlenmiş gibi.
Burada (http://www.backyardchickens.com/atype/2/Coops) uygun bir kümes bulacağınızı düşünüyorum.
Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
326257
mhmmtygt
19-08-2012, 18:18
Doğrusu ben de resimde göründüğü kadarıyla kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Satış amaçlı, sergi yapmak için düzenlenmiş gibi.
Burada (http://www.backyardchickens.com/atype/2/Coops) uygun bir kümes bulacağınızı düşünüyorum.
Teşekkürler. Siteyi inceledim, çok yararlı ve kendim yapmaya çalışacağım. Ancak üzerinde epeyce kafa yormam gerekecek. Koymayı düşündüğüm alana göre bir plan bulana kadar araştırmaya devam
mhmmtygt
19-08-2012, 18:19
Sayın Tömürcek cinsiyet öneriniz var mı?
bay tömürcek
20-08-2012, 13:20
Sayın mhmmtygt;
Gözlemlerime göre dişiler daha cana yakın ve sakin oluyor tabi bu arada çok bi fark yok dişi erkek arasında ama benim fikrim bu yönde dişi almanız yönünde :)
habipapo
21-08-2012, 09:39
325042
325043
sayın tömürcek sakaryada cumhuriyet mah fahti abanoğlu satıyor plymouthrock yarkalarını 10tl den satıyor cepnosu 05078105851den arayıp sorabilirsin
bay tömürcek
21-08-2012, 12:44
Teşekkürler habipapo mesajıma cevap verdiğin için :)
Yarkaları yerinde gidip görmek isterim birde acaba şimdi alsam yarkaları tam kışa yumurtaya gelirler kışında yumurta verimi çok düşük oluyor soğuktan biliyorsunuz acaba ocak gibi alsam da nisanda falan başlarlar daha verimli mi olur arkadaşlar?
Habipapo gidip gördünüz mü bi bilginiz var mı sadece tavuk mu bunlar ben horozundan da alıp üretmek istiyorum da.
habipapo
22-08-2012, 10:17
Teşekkürler habipapo mesajıma cevap verdiğin için :)
Yarkaları yerinde gidip görmek isterim birde acaba şimdi alsam yarkaları tam kışa yumurtaya gelirler kışında yumurta verimi çok düşük oluyor soğuktan biliyorsunuz acaba ocak gibi alsam da nisanda falan başlarlar daha verimli mi olur arkadaşlar?
Habipapo gidip gördünüz mü bi bilginiz var mı sadece tavuk mu bunlar ben horozundan da alıp üretmek istiyorum da.
sayın tömürcek gidip görmedim benim ilgi alanım süstavukları telefon edip bilgi alabilirsiniz
bay tömürcek
22-08-2012, 13:37
Tamam habipapo tekrar tesekkür ederim :)
kumes inşaatı neredeyse bitiyor sadece kapılarımız kaldı :P sanırım mukemmel bir iş çıkarttık :D yeni yerlerini çok sevdi tavuklarımız :p bu arada minik civcivlerimde 1 aylık oldular :P
kumes kac m2 ve acik cephe guneye mi bakiyor acaba?
Desalmado
25-08-2012, 07:11
Alnegir yaklaşık 35-40 m2 3 bölümden oluşuyor 2 bölümü kulucka için ayırdık 6 tavuk rahatça kalabilir orda. Diger bölüm ise tavuklarin kaldığı yer kapısı güneye bakıyor. Ayrıca disarda dolanabilcekleri 200 m2 civarında yeri Demir tellerle cevirttirdik. Cok bakımlı temiz bir yer oldu. Görenler tavuklarımızın cok şanslı olduğunu belirtmeden geçemiyorlar :))))))
Desalmado
25-08-2012, 07:28
İnşaatı hakkında kısa bir bilgi vereyim. Kümesin alt zeminine yerden 15 cm yüksekte hazır beton döküldü.(topragın altından herhangi bir hayvan geçemesin diye) Duvarlarını ytong yaptırdık. (Normal tuğladan daha saglikliymis) yine hazır siva ile sivattik. Çatısı ahşap ve çatının üstü hiç bir sekilde yağmur suyu gecirmicek sekilde Shingle membran ile kaplandi. Kapılarını da pimapen yaptırıyoruz. Temizliğinin kolay olması acısından tüm bu detayları iyice düşündük.İçeride ahşap tunekler ve folluklarda bulunuyor. Ayrıca hem daha sağlıklı ve aydınlık olması acısından kümesin icini kirec ile sivattik. Mimar ogrencisi olmamın tavuklarima buyuk faydası oldu :))))
İnşaatı hakkında kısa bir bilgi vereyim. Kümesin alt zeminine yerden 15 cm yüksekte hazır beton döküldü.(topragın altından herhangi bir hayvan geçemesin diye) Duvarlarını ytong yaptırdık. (Normal tuğladan daha saglikliymis) yine hazır siva ile sivattik. Çatısı ahşap ve çatının üstü hiç bir sekilde yağmur suyu gecirmicek sekilde Shingle membran ile kaplandi. Kapılarını da pimapen yaptırıyoruz. Temizliğinin kolay olması acısından tüm bu detayları iyice düşündük.İçeride ahşap tunekler ve folluklarda bulunuyor. Ayrıca hem daha sağlıklı ve aydınlık olması acısından kümesin icini kirec ile sivattik. Mimar ogrencisi olmamın tavuklarima buyuk faydası oldu :))))
Merhaba efendim,
Kirece az plastik boya veya tutkalımsı(araştırmalarınız doğrultusunda) bir şeyler kattınız inşallah. Sık sık yıkayabilmeniz için.
Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Güzel bir şeyler olmak üzere...
Saygılarımla lütfen.
Desalmado
25-08-2012, 17:30
Mrduran güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kirece plastik boya vb. Birsey karıştırılmadı fakat tuz ilave edildi. Söylediğiniz üzere yıkandığında çıkmasın diye... Bi konuda kararsız kaldım! Kümesin alt zemini toprak mı saman mı yoksa Talas mı olsun diye... Samana karar verdik. Temizleyince dışarı alıp o samanların topraga karışmasını sağlarız ve yeni saman serebiliriz diye. Doğru mü yaptık bilemiyorum :))
... Kümesin alt zemini toprak mı saman mı yoksa Talas mı olsun diye... Samana karar verdik. ....
....Doğru mü yaptık bilemiyorum :))
Merhaba efendim,
Bilenler var, sizi yanıltmayayım ben.
Ama torba dolsun misali;
Plastik ızgaralar(pazar kasaları gibi delikli-tahtaya nazaran daha hijyenik) altlarında beton ile teması kesen sabit takoz yükseltiler...
Izgaralar; dezenfekte edebileceğiniz bir tepsi/tava benzeri kaba sığacak ebâtta modüler olsa...
Üstüne saman gene...
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.