View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
merhaba arkadaşlar, bugün sonunda horozuma acıdım ve ona iki tane tavuk alıp ona bir harem kurdum. yahu bir horoz tavukları oldu diye heyecanlanırmı? inanılmaz hareketler yapmaya başladı. tavuklara nerede yemek yiyeceklerini gösterdi. okadar çok öttü ki buranın kıralı benim dedi.ayrı yerlerde tutuyorum diğer horozla tabii. merak ettiğim 2 3 gün sonra bahçeye bırakıp da bunlar birbirine karışırsa acaba horozlar yine kavga edermi yoksa bunlar bana yeter deyip birbirlerine karışmazlarmı?
beyazın cesareti varsa kavga kaçınılmazdır...
Sayın Sagun'a katılıyorum
bugün yeni tavukları sevmek için yanaştım beyazı beni bacağımdan gagaladı. artist bu horoz. iki ayrı yerdeler arada cam var bir kırmızısı ötüyor bir beyazı. tam curcuna.
tabiiki beyazı mecburen keseceğim. ama bir yandan gözlem yaparak öğrenmeye çalışıyorum. meğerse siyah tavuğum beyaz horoz yüzünden kuluçkaya yatamıyormuş. şimdi ayırınca horozu, yattı yumurtaların üstüne kalkmıyor birdaha.
ama merak ediyorum birkaç kere yatarkrn görmüştüm sonra da 4 5 saat yatamadı horoz yüzünden acaba civiciv ler olgunlaşırmı? hava soğuktu çünkü. anlarız 20 gün sonra. çıkarlarsa resimleri hemen paylaşırım
Yiyeceğiniz tavuğu kendiniz yetiştiriniz. Bu haber beni korkuttu.
Tavuktan tümör fışkırıyor
Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler;
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, sağlığımızla nasıl oynandığını ifşa etti. Verdiği bilgiler tüyler ürpertici.
HAYVANIN KARNINDAN TÜMÖR FIŞKIRIYOR
Dizdar'ın aktardıkları şöyle;
*"Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler.
*Hayvanların bacak yapıları değişti.
*Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor.
*Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü.
*Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor.
*Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor.
*Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını DA veterinerlerden alıyorlar.”
İLAÇ ENDÜSTRİSİ İÇİN SES ÇIKARMIYORLAR
Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını NE kadar endüstrileştirirseniz, NE kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile NE kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın DA o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.
önemli olan ne yapabileceğimiz. aklıma birşey de gelmiyor. ben yetiştirsem en fazla benim ailem için yetiştirebilirim. imkanı olmayanlar ne yapsın. satmaya kalksam pahalı derler. ben verdiğim yem parasıyla 10 kat tavuğa sahip olurdum. diyeceğim mecburen hormonlu şeyler yemeye devam.
Arkadaşlar aranızda sanırım bu işi yapan epey arkadaş var.Ordan burdan topladığım karışık köy yumurtalarından geçen yıl civciv çıkarmıştım içlerinden hoşuma giden 20 adetini ayrıp besledim şimdi yumurtlamaya başladılar fakat bir sorun var bazı yumurtaların beyazlarında acayip bi koku var neden olduğunu biliyormusunuz? Bu beni çok endişelendiryor...
Kuluckadaki tavugum verilen yumurtalari
23 yumurtaya kuluçkaya yatti. 4 inde basladi 25 i gibi cumartesi insaallah. Yalniz bu 4 gün oncesindede yatmisti ama uzerlerinden kalkip 4 5 saat yatmadi üstlerine acaba gitseydi olmusmudur embriyolara.?
hiçbir şey olmaz içiniz rahat olsun.
tavuk kalkar gider gezer dolanır geri gelir. (özellikle ilk 4-5 gün en risksiz dönemler.)
melodi-raşa
12-03-2013, 12:55
Maşallah yaa görünce imremdim ya merak ettim şimdi sonuç nasıl olcakki bura bildirin paylaşında bizde görelim.Peki ama bir tavuğun altına bukadar yurmurta sayısı fazla değilmi hiç bukadar yumurta koyulduğunu hiç duymadım bakalım kaçda kaç olacak gurk tavuğunuzun yerini ayırın diğer tavuk ve horozlar rahatsız etmesin önüne yemini suyunu koyun kendi kalkar yer geri yatar.
Benim görüşüm 13 yumurtadan fazlası konmamalı!
Nedenlerine gelirsek,
Tavuğun yaydı ısı göğüs kısmında 40 derece ortalamadadır.
Kuluçka ısı değerleri en verimli değerler 37,7 dir. Tavuk hava boşluğu ve 37,7 ısı ortalamasını sağlamak için yumurtalarını son üç güne kadar sürekli olarak çevirir. Fazla yumurta demek tavuğun daha fazla yorulması demek.
Burada karşılaşılabilecek sorunlar, tavuğun ısı ortalamasını yakalayamaması ve hava boşluğu gibi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir.
Tüm bunların yanı sıra, kuluçkası başarılı geçen tavuğun, çıkan civcivleri 3 hafta boyunca anne tavuğun kanatları altında ihtiyaç duyduğu 35-28 derece arası ısı gerekecek. Tavuk fiziki ölçüleri el verdiğince civcivleri ısıtabilir.
Bunlar benim kişisel düşünceleri sayın assi34 ' de daha önce tecrüb etmiş ve sıkıntı görmemiş olabilir.
melodi-raşa
13-03-2013, 09:47
Benim görüşüm 13 yumurtadan fazlası konmamalı!
Nedenlerine gelirsek,
Tavuğun yaydı ısı göğüs kısmında 40 derece ortalamadadır.
Kuluçka ısı değerleri en verimli değerler 37,7 dir. Tavuk hava boşluğu ve 37,7 ısı ortalamasını sağlamak için yumurtalarını son üç güne kadar sürekli olarak çevirir. Fazla yumurta demek tavuğun daha fazla yorulması demek.
Burada karşılaşılabilecek sorunlar, tavuğun ısı ortalamasını yakalayamaması ve hava boşluğu gibi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir.
Tüm bunların yanı sıra, kuluçkası başarılı geçen tavuğun, çıkan civcivleri 3 hafta boyunca anne tavuğun kanatları altında ihtiyaç duyduğu 35-28 derece arası ısı gerekecek. Tavuk fiziki ölçüleri el verdiğince civcivleri ısıtabilir.
Bunlar benim kişisel düşünceleri sayın assi34 ' de daha önce tecrüb etmiş ve sıkıntı görmemiş olabilir.
Kesinlikle size katılıyorum 23 yumurta kuluçka için fazla tavuk zorlanır ******* çoğunluk kişilerde aynısını diyeceklerdir.
bay tömürcek
13-03-2013, 11:56
Arkadaşlar hiç bişey olmaz :) Biz 2 kuluçka yatırıp çıkan bütün civcivleri 1 tavuğun altına verip kafeste bakıyoruz büyüyene kadar yani o tavuğun altında 25 30 arası civciv oluyor :) Kafesiniz soğuk almasın yeter civcivler öle hemen üşümez üşüyen girer tavuğun altına diğerleri çıkar devir daim gibi bir nevi :)
Çok yumurta koymanın da tek çıkaracağı sorun yumurtaların açıkta kalması ama tavuk hepsini kapatmış sorun olmaz o hepsini yorulmadan çevirir :) Sonuç ne olacak bakalım :)
Daha önce bahsettiğim buğday tarhı. Buğdaylar uzadıkça kapısını açıyorum. Tavuklar biçtikten sonra yeniden uzaması için kapatıyorum. Kışın bile yemyeşil.
13 yumurta normal en başarılı tavukların altına bile 15 yumurta bırakıyorum.
Bazı tavukların becerileri daha fazladır ne olursa olsuın 25 yumurta 20 yumurta dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya benzer.
arkadaşlar ilginize ayrı ayrı teşekkür ederim. sonuç ne olacak göreceğiz inşaallah. bu arada benim beyaz tavuğumda bu sabah yattı kuluçkaya onun altında ise sadece 5 tane yumurta var. bu siyah tavuğun olduğu yer biraz soğuk acaba ufo türü bir soba koysam uzağına bir yere civcivler için faydası olurmu hani lamba yerine ufo hem ıstır hemde ışık yapar. nedersiniz.? benim daha önce hiç tecrübem olmadı. ama hayvanların yaratılış gereği içgüdüleriyle hareket ettiklerine inanıp birazda evcilliklerinden dolayı destek vermekten yanayımdır. tamamen müdahale bence yanlış olur.
çok heyecanlıyım. bütün çevreme tavuklarımı ve kuluçkayı anlatıyorum
şu hayvanın samanları nasıl sepet gibi düzenli dizdiğine bakarmısınız.mübarek hayvan vesselam.
bay tömürcek
13-03-2013, 23:18
Heyecanınızı anlayabiliyorum :) Her kuluçkada sanki ilk yatırıyormuşum gibi aynı heyecanı yaşıyorum hele civcivler çıkınca :) Civcivlerin yanına ufo yakma fikri çok güzel dediğiniz gibi hem ısı hem ışık ama ısıyı iyi ayarlayın ılık olsun sonra dışardaki hava çarpar sıcakta pek yaramaz civcivlere :) Anneleri çok iyi bakar zaten onlara :)
tekveronit
13-03-2013, 23:26
Merhabalar.Lıght Brahma ırkını öneririm.Oldukça görkemli ve horozları yapılı ama sakin olur haylaz değillerdir.
beyazın cesareti varsa kavga kaçınılmazdır...
beyazın cesareti yok ama kırmızı horoz yaklaştırmıyor tavukların yanına.hemen sahiplendi diğer tavukları bahçeye bırakınca.
yardımcı olursanız sevinirim, kuluçkaya yatan bir tavuğun altına en geç kaç gün sonra başka yumurta konulabilir?13 mart çarşamba kuluçkaya yattı tavuğum, acaba hala altına yumurta koyabilirmiyim yoksa geçtimi?
sayın assi34 biraz geç olmuş bence aradan 5 gün geçmiş, diğer yavrular çıktıktan sonra tavuk yatış şeklini değiştirir ve yeterince ısı vermez sonraki yumurtalara eğer o aşamada başka gurk tavuk bulabilirsen yumurtalar boşa gitmez.. ama bu tavuğun 5 gün daha fazladan yatmaz, ya da diğer bir secenek illa sonra koyulan yumurtaların çıkması için; çıkan civcivleri tavuğun altından alıp yumurtalara odaklanmasını sağlamak
kuluçkadaki tavuklara mümkünse yeşillik vermeyin, yrarlı değil zararlı olabilir ishal yapabilir yani gerek yok yeşilliğe.
sayın sagun bu önemli bilgiler için çok teşekkür ederim.
sercan1969
18-03-2013, 08:50
susex tavuklar konusunda tecrübesi olan arkadaş var mı acaba?
Eti ve yumurtası için yetiştirmek istiyorum. Yalnız biraz saldırganlarmış galiba doğru mu acaba?
melodi-raşa
18-03-2013, 10:38
yardımcı olursanız sevinirim, kuluçkaya yatan bir tavuğun altına en geç kaç gün sonra başka yumurta konulabilir?13 mart çarşamba kuluçkaya yattı tavuğum, acaba hala altına yumurta koyabilirmiyim yoksa geçtimi?
Selam bence koymayın iki üç gün olsa olabilirde geç koymayın zaten siz yeterince koymuştunuz. 23 tane koydum demiştiniz o bile fazla tavuğunuza yani koymayın başka tavuğunuz gurk olursa ona koyun yumurta bakın bakalım kaçta kaç çıkacak eğer az olursa yeni çıkım civciv lerden alın ilk günden gece altına koyun tavuğunuzun oaman kabullenir böyle yapın bence
Yumurtların hepsi aynı saat konulmalıdır.
Gün farkı olursa tavuk diğerlerinin çıkmasını beklemez.Çıkan civcivleri alır ve diğer yumurtaları terk eder.
21 günden fazla tavuğu gurka zorlamak insafa aykırıdır.Allah 21 gün planlamış biz bunu değiştirirsek gurku kaybedebiliriz.
23 yumurtanın yarıdan fazlası çıkmayacaktır çoğunluğunun çıkmama riskide vardır
bay tömürcek
18-03-2013, 18:09
Yumurtların hepsi aynı saat konulmalıdır.
Gün farkı olursa tavuk diğerlerinin çıkmasını beklemez.Çıkan civcivleri alır ve diğer yumurtaları terk eder.
21 günden fazla tavuğu gurka zorlamak insafa aykırıdır.Allah 21 gün planlamış biz bunu değiştirirsek gurku kaybedebiliriz.
23 yumurtanın yarıdan fazlası çıkmayacaktır çoğunluğunun çıkmama riskide vardır
Sayın lodos görüşünüze saygı duyuyorum ama tavuğun altına yumurta 3 gün koyulabilir hiç bişey olmaz :) Tavuğun altında kuruyan civcivleri kutu içerisine alıp eve ya da sıcak biryere aldığınızda tavuk altındaki yumurtaları bekler asla kalkmaz :)
Tavuk ta 21 günden fazla rahatlıkla gurka yatar, bilginiz vardır pekin ördeklerinin kuluçka eğilimi yok denecek kadar azdır pekin ördeği yumurtaları tavuk veya diğer gurka yatan hayvanların altında çıkarılır. Ördeğin kuluçka süresi de 4 hafta yani 1 aydır :)
Amerikan muscowy ördeklerinin kuluçka süresi 35 ila 40 gün arasında değişir onları da tavuğun altında çıkarmak mümkündür tavuk yemini yiyip suyunu içtikten sonra hiç birşey olmaz :) saygılarımla...
Allah kainata bir kural koymuş bu kuralları zorlayabilirsiniz kimse size bir şey diyemez.
Yeryüzünde istisnalara göre hareket edemeyiz duygulara görede hareket edemeyiz
ederiz de sonuçları iyi olmaz.
Temmuz ayında 21 gün içinde bile tavuk ölebilir Mart nisan aylarında 21 günden fazla yatırabilirsiniz sorun olmaz olay sadece tavuğun beslenmesi değildir.
yoksa bir yıl beslersiniz.Anne karnında bebeğin kalacağı gün bellidir bebek iki ay daha doğmasa annenin durumunu düşünün.Üç gün hiç yataktan kalkmadan yatabilisiniz ama ne kadar sıkılırsınız değil mi?
Ben olaya hayvanlara eziyet tarafından bakıyorum
ben tavuğun altında başka yumurta çıkmaz demedim hindinin altına çook tavuk yumurtası koydum.
Ama bunların hepsi yanlış kaz altına tavuk yumurtası koydunuz çıktı ne olur büyütemez değil mi?
yukarıda yazdıklarınızın hepsi gerçekleşebilir olmaz demiyorum ama Tanrının koyduğu kurallara aykırı gerek yok
Hayvanlar biz eziyet edelim diye yaratılmadılar.Yanlış anlamayın ancak kolay varken zora gerek yok.
****** tavuğun altından çıkan civcivleri alırsanız bir iki gün daha yatabilir
14 gün sonra 18 gün sonra sıcaktan dolayı yatmaktan vazgeçen onlarca gurk gördüm hayvan ölme tehlikesini bizden iyi görür.
Benim öyle 3-5 tane olmadığı için işi sansa bırakamıyorum sayılarını bilmiyorum bazen 10 tane aynı anda gurk oluyor o yüzden kuralların dışına çıkmıyorum
Allah sizede benimkilerinden fazlasını nasip etsin
Sayın Sercan1969;
Susex tavuklarında diğer tavuklardan hiçbir farkı yok. Aksine sakin hayvanlar. Yalnız horozları biraz kıskanç. Diğer horozlarla kavga çıkarır. Haremindeki tavukları paylaşmaz. O da normal. Tavuklar kümese girmeden kendisi girmez, yani en son kümese girer. Yabancı insanlara karşı biraz duyarlı sürüye yaklaşınca sinirleniyor gaga atıyor. Benim 100 kadar karışık tavuğum var. Evin etrafına tavukların girmesini istemedim, tel örgü yaptım. Bir horozu istemedeler o da ev bölgesine kaçıyor. Akşam olunca en son çaktırmadan kümese giriyor. Sonunda acıdım kestim.Selamlar...
bydoktor86
18-03-2013, 21:10
Hocam Araucanas Tavuk cinsinden elinde horozlu duran arkadaşlar varmıı dişi erkek lazım yumurta dişili erkekli ulaştıra bilecek arkadaşlar varmıı varsa bana e mail atabilirmi rica ediyorum değişik türlerde yumurta veya tavuk dişili erkekli cinslerde olsa fena olmaz akifgencer@hotmail.com
Benim Yöntemlerim:
Tavuklarımdan birden fazla Gurk olunca hepsini aynı anda yatırıyorum. Altlarına 8 er adet yumurta koyuyorum. Çıkım gününe kadar yumurta sayısı azalıyor. (ya yiyor **** kırılıyor vs) İkiside aynı gün çıktığı için birinden çıkan civcivleri o görmeden (gece) diğerinin altına koyuyorum. Birisi boşa çıkmış oluyor. Bir kaç civciv için aylarca oyalanmasını önlüyorum.
Geçen yıl kuluçka makinesine koyduğum yumurtaları çıkıma birkaç gün kala gurk olan tavukların altlarına paylaştırdım. Bu durumda tavuk gurk a yattıktan bir kaç gün sonra civciv çıkmış oluyor. Tavuk 21 gün perişan olmaktan kurtuluyor. Civcivlere tavuklar daha iyi bakıyor. Hem geceleri ısıtma zahmeti olmuyor.
Gurk tavuklar için üç tarafı kapalı ön taraf telli dolaplar yaptım. Kapıları kapatıyorum. Günde bir defa kümesi boşaltıyorum. Kuluçka tavuklarını özel besliyorum. Diğer türlü yumurta yapan tavuklar gidip yanına yumurtluyor. Yumurtalar karışıyor derken çıkım azalıyor. Çıkım bittikten sonra yerini temizliyorum ve kireçliyorum. Yem+su koyuyorum 15-20 gün orada tutuyorum. Sonra yavaş yavaş çıkarıyorum. Diğer türlü civciv kaybı çok oluyor. Selamlar....
Benim Yöntemlerim:
Tavuklarımdan birden fazla Gurk olunca hepsini aynı anda yatırıyorum. Altlarına 8 er adet yumurta koyuyorum. Çıkım gününe kadar yumurta sayısı azalıyor. (ya yiyor **** kırılıyor vs) İkiside aynı gün çıktığı için birinden çıkan civcivleri o görmeden (gece) diğerinin altına koyuyorum. Birisi boşa çıkmış oluyor. Bir kaç civciv için aylarca oyalanmasını önlüyorum.
Geçen yıl kuluçka makinesine koyduğum yumurtaları çıkıma birkaç gün kala gurk olan tavukların altlarına paylaştırdım. Bu durumda tavuk gurk a yattıktan bir kaç gün sonra civciv çıkmış oluyor. Tavuk 21 gün perişan olmaktan kurtuluyor. Civcivlere tavuklar daha iyi bakıyor. Hem geceleri ısıtma zahmeti olmuyor.
....
Gayet doğru bir yöntem bende aynı anda yatırıyorum bir kaçını gerekirse birisinde topluyorum geçen yıl iki gurktan 25 cicvcivi bir gurkun altına koydum sorun çıkmadı.
bydoktor86
19-03-2013, 15:24
Arkadaşlar öncelikle konu için teşekkür eder bilgilerinizden yararlanmak isterim bu konu ilgimi çekti eğer yardımcı olursanız sevinirim http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402-26.htm#post592282
“Amerikan tavuğu” olarak bilinen “Araucana” tavuğundan bahsetmişsiniz yumurtaları yeşil veya mavi oluyormuş forumda baktım baya bi ilgimi çekti bu yumurtalara nerden ve nasıl ulaşabiliriz ya da dişili erkekli çift olarak nasıl ala biliriz bi yardımcı olursanız çok seviinirim
Allah kainata bir kural koymuş bu kuralları zorlayabilirsiniz kimse size bir şey diyemez.
Yeryüzünde istisnalara göre hareket edemeyiz duygulara görede hareket edemeyiz
ederiz de sonuçları iyi olmaz.
Temmuz ayında 21 gün içinde bile tavuk ölebilir Mart nisan aylarında 21 günden fazla yatırabilirsiniz sorun olmaz olay sadece tavuğun beslenmesi değildir.
yoksa bir yıl beslersiniz.Anne karnında bebeğin kalacağı gün bellidir bebek iki ay daha doğmasa annenin durumunu düşünün.Üç gün hiç yataktan kalkmadan yatabilisiniz ama ne kadar sıkılırsınız değil mi?
Ben olaya hayvanlara eziyet tarafından bakıyorum
ben tavuğun altında başka yumurta çıkmaz demedim hindinin altına çook tavuk yumurtası koydum.
Ama bunların hepsi yanlış kaz altına tavuk yumurtası koydunuz çıktı ne olur büyütemez değil mi?
yukarıda yazdıklarınızın hepsi gerçekleşebilir olmaz demiyorum ama Tanrının koyduğu kurallara aykırı gerek yok
Hayvanlar biz eziyet edelim diye yaratılmadılar.Yanlış anlamayın ancak kolay varken zora gerek yok.
****** tavuğun altından çıkan civcivleri alırsanız bir iki gün daha yatabilir
14 gün sonra 18 gün sonra sıcaktan dolayı yatmaktan vazgeçen onlarca gurk gördüm hayvan ölme tehlikesini bizden iyi görür.
Benim öyle 3-5 tane olmadığı için işi sansa bırakamıyorum sayılarını bilmiyorum bazen 10 tane aynı anda gurk oluyor o yüzden kuralların dışına çıkmıyorum
Allah sizede benimkilerinden fazlasını nasip etsin
Sayın Lodos,
Allahın kuluçka için 21 gün biçtiği Kuranda' mı yazıyor. Niye hemen konuyu buralara getiriyoruz.
Evet tavuğun kuluçka süresi (normal şartlarda) 21 gündür. Ama tavuk vücut ısısında sorun olursa 24 günde de civciv çıkar. Aynı şekilde 20. günde de civciv çıkabilir.
İnsanın hamilelik süresi 9 Ay 10 gündür. 10 ayda doğuran da var. 8 ayda doğuran da var.
tavuk kendi kuluçkasından çıkardığı, sülün,ördek,bıldırcına annelik yapar. zaten bu civcivler doğaları gereği doğdukları günden itibaren kendi kendilerine yemlenebilmektedir. annenin görevi yem yerlerini gezdirip yavruları sıcak tutmaktır.
Ben olaya biraz daha teknik açıdan yaklaşayım ve doğabilecek sorunlar üzerine görüşümü bildireyim istiyorum.
Tavuk kendi civcivini 18 günde 37,7 ortalama ısı son 3 gün 37,2-37,5 arası ısı değerleri arasında nemi %65 lere çıkararak civcivlerini çıkarır.
Eğer siz tavuğun altına farklı tür yumurtalar koymuşsanız. İşte o zaman o yumurtaların son günlerde ihtiyaç duyduğu ve ısı oranları farklı olduğu için bir sorun yaşama riski bulunur.
Fakat benim tecrübe ettiğim kadarı ile tavuk hepsini aynı anda kombine olarak bile çıkartabiliyor. Yani siz Ördek ve Tavuğu karışık koysanız bile tavuk ikisini de çıkarır.
Yatmaz olmaz demedik ki nereden çıkarıyorsunuz ****** bir gün önce iki gün sonra olabilir ama bunlar aksilikler olunca veya şartları değiştirince gerçekleşir makinada şartları zorlarsanız 17 günde tavuk yumurtası çatlıyor.
Yazdıklarınızın insafa sığmadığını hayvanlar işkence olduğunu söylüyorum siz bilirsiniz
isterseniz 150 yumurta koyun 49 gün gurk yatırın eziyet ettiğiniz hayvancıkların hesabını ben verecek değilim ya
Kuranda yazıp yazmadığını ben bilmiyorum ama kur-an ı indiren Yüce yaratıcı herşeyi düşünmüş hiç bir şeyi tesadüfe bırakmamış diyoruz bunda kızacak ne varki
inşallah sezon herşeyiyle güzel olur
bu konuda tartışmayı sertleşştirmeye gerek yok arkadaşlar, ben sadece sayın lodosa espiri anlamında şunu demek isterim tavuklara ağız tadıyla 21 gün kuluçka yatırmıyor 4 gün yatırıyor, bi de hepsini birinin peşine sürmek tavuğa neden anneliğini dooya doya yaşatmıyor:)
diğer düşünclelerine katılıyorum tavuğu gününden çok daha uzun süre yatırmak bi nevi eziyet olur yani vicdani olarak ben rahat hissetmem.
saygılar.
bir de en tuhaf tavuklardan Ayam cemani var :) tamamen zenci bir tavuk düşün ki derisi hatta eti bile siyah :) ama maalesef Türkiye'de yok.
Aslında bu tavukların çoğunu Park Hayvancılık getirdi ülkemize.
Süs tavuğu demek yalan olur bazılarının et ve yumurta verimi çok iyi.
aşağıdaki adreslerden bulabilirsiniz;
Park Hayvanclk/ Ss Tavuklar, Keklik, Sln, Tavuskuu, Gvercin, rdek, Kaz, Koyun, At, Tavan, retim iftlii, Bursa - Trkiye (http://www.parkhayvancilik.com)
Bozkurt Süs Tavukları ve Kanatlı Av Hayvanları (http://kamilbozkurt.com)
ALBABA FTL / Ss Tavuu, Sln, Sln retimi, Tavuskuu, Tavus kuu retimi, rdek, Cce Kei, Tavan retim iftlii (http://www.alibabaciftligi.com)
KARADENZ KU CENNET - Trabzon Tavuk ss tavuu Hindi Kaz rdek (http://www.karadenizkuscenneti.com)
Tepeli Tavukçuluk - Süs Tavukları, Sülün, Güvercin, Üretim Çiftliği, Muğla - Türkiye (http://www.tepelitavukculuk.com)
sercan1969
20-03-2013, 08:37
Arkadaşlar hobi bahçeme 2m x 3 m boyutlarında 6 metre karelik bir kümes yapmak istiyorum. Planımda 5 susex tavuk ve 1 susex horoz var. Tecrübesi olan arkadaşlar bilirler, 6 metre karelik alan bu hayvanlar için sizce yeterli mi ?
Selam bence koymayın iki üç gün olsa olabilirde geç koymayın zaten siz yeterince koymuştunuz. 23 tane koydum demiştiniz o bile fazla tavuğunuza yani koymayın başka tavuğunuz gurk olursa ona koyun yumurta bakın bakalım kaçta kaç çıkacak eğer az olursa yeni çıkım civciv lerden alın ilk günden gece altına koyun tavuğunuzun oaman kabullenir böyle yapın bence
bu benim gurk olan ikinci tavuğum ve sadece 2 tane yumurta vardı.sonra altına 8 tane daha koyabildim 2 3 gün arayla.yalnız bir sıkıntı var galiba diğer tavuğum da aynı folluğa yumurtluyordu. galiba halen oraya yumurtluyor . hemen yanına bir folluk koydum ve içini yumurtalarla doldurdum ama o folluğa girmiyor. galiba beyazın altına gidiyor yumurta.
melodi-raşa
20-03-2013, 13:44
bu benim gurk olan ikinci tavuğum ve sadece 2 tane yumurta vardı.sonra altına 8 tane daha koyabildim 2 3 gün arayla.yalnız bir sıkıntı var galiba diğer tavuğum da aynı folluğa yumurtluyordu. galiba halen oraya yumurtluyor . hemen yanına bir folluk koydum ve içini yumurtalarla doldurdum ama o folluğa girmiyor. galiba beyazın altına gidiyor yumurta.
Selam iki tane koymuşsunuz zaten sekizdaha koymuşsunuz bunlar yeterli olur. Şimdiden sonrada koyarsanız geç olur çıkanlar çıkar yeni çıkmış civcivlerden satın alın gece tavuğun altına koyun onlarıda kabullenir büyürler artık bende kümesimi bugün tellerini söktüm attım artık bozuktular kümmesimi temizledim boş yeniden bakım yapılması lazım sanırın uzun bir ara tavuk bakmayacam boş duracak artık burdan sizlerin tavuklarına bakar yorum yaparım sanırım
bydoktor86
20-03-2013, 21:48
Arkadaşlar bana Bu konuda Yardımcı olacak kimse yokmu yaa “Amerikan tavuğu” olarak bilinen “Araucana” tavuğundan bahsetmişsiniz yumurtaları yeşil veya mavi oluyormuş forumda baktım baya bi ilgimi çekti bu yumurtalara nerden ve nasıl ulaşabiliriz ya da dişili erkekli çift olarak nasıl ala biliriz bi yardımcı olursanız çok seviinirim
bu konuda tartışmayı sertleşştirmeye gerek yok arkadaşlar, ben sadece sayın lodosa espiri anlamında şunu demek isterim tavuklara ağız tadıyla 21 gün kuluçka yatırmıyor 4 gün yatırıyor, bi de hepsini birinin peşine sürmek tavuğa neden anneliğini dooya doya yaşatmıyor:)
diğer düşünclelerine katılıyorum tavuğu gününden çok daha uzun süre yatırmak bi nevi eziyet olur yani vicdani olarak ben rahat hissetmem.
saygılar.
sayın Sagun iki adet civicv büyütmr kümesim var üçücü gurk olduğunda zorlanıyorum bazen üç dört beş bile olduğu zamanlar oluyor mecburen birleştirme yapmak zorunda kalıyorum ancak annelik hazını yaşayayamayan gurklar kısa süre sonra güçlerini kazanıncatekrar gurk olurlar böylece hiçbirini kırmıyorum.
inşallah bu yıl bir civ civ büyütme kümesi daha yapacağım.Gelincik sıkıntısı çok fazla benim yerimde
sayın Sagun iki adet civicv büyütmr kümesim var üçücü gurk olduğunda zorlanıyorum bazen üç dört beş bile olduğu zamanlar oluyor mecburen birleştirme yapmak zorunda kalıyorum ancak annelik hazını yaşayayamayan gurklar kısa süre sonra güçlerini kazanıncatekrar gurk olurlar böylece hiçbirini kırmıyorum.
inşallah bu yıl bir civ civ büyütme kümesi daha yapacağım.Gelincik sıkıntısı çok fazla benim yerimde
Sayın lodos, güneş enerjisi ile çalışan yabani hayvan kovucuları ve ya elektrikli çiti araştırdınız mı ?
http://resim 1
benimde tavuklarim var ama hep tuylerini
Dokuyorlar neden aceba
Doğal hayata fazla müdahele etmek istemiyorum gelimcik çok akıllı bir hayvan
İki adet alman kurdu var onlar bekliyorlar yinede köpekleri zaman zaman atlatıyorlar
Gürültü arıyı rahatsız ediyor
sayın bydoktor86 süs tavuğu satan sitelere bakabilirsiniz
benim de eskiden buna benzer vardı ama heralde melezleşmiş haliydi
ALBABA FTL / Ss Tavuklar (http://www.alibabaciftligi.com/tavuk.html)
güneş enerjili veya pilli hayvan kovucular var. yere çakıyorsunuz toprağa titreşim veriyor. patili canlıların patilerinin altında bizim kulağımıza benzer bir duyargaları daha vardır. bu titreşimleri hissederler ve yaklaşmaktan korkarlar. biz sesini bile duymayız. sanırım arıları da rahatsız etmiyor olmalı ki arıcılar da ayıları uzaklaştırmak için bunlardan kullanıyor.
bydoktor86
21-03-2013, 16:28
eyvallah cevap için bekledim bayaa hiç Araucana” tavuğına sahip kimse yokmu forumda
aracuanaları sadece süs tavukları satan firmalardan alabilirsiniz. istediğiniz tavukları otobüse veriyorlar.bozkurt süs tavukları diye yazın google a çıkar hemen
http://resim 1
benimde tavuklarim var ama hep tuylerini
Dokuyorlar neden aceba
Tavuklar belirli zamanlarda genellikle radikal olarak bir kez az miktada olsada sürekli dökülen tüylerin yerine yenisi çıkar
Tavuklar belirli zamanlarda genellikle radikal olarak bir kez az miktada olsada sürekli dökülen tüylerin yerine yenisi çıkar
ama epeydir boyleler bi ara kapaliydilar disari cikartmiyordum :(
sitresten olmus olabilir mi .?simdi disardalar
Sn. Yağ-mur;
Kümes hayvanları sürekli dar ve havasız alanlada yaşadığı zaman bu tür şeyler olur. Onların toprak banyosu yapmaları için bulundukları ortama temız ve yumuşak toprak/kum koyunuz. İçinde banyp yapsınlar. Gezen tavaukları kestiğimizde; Taşlık larında bol mıiktarda taş-cam-kum parçaları olur. Ortamın biraz doğal olması lazım. Selamlar....
Sn. Yağ-mur;
Kümes hayvanları sürekli dar ve havasız alanlada yaşadığı zaman bu tür şeyler olur. Onların toprak banyosu yapmaları için bulundukları ortama temız ve yumuşak toprak/kum koyunuz. İçinde banyp yapsınlar. Gezen tavaukları kestiğimizde; Taşlık larında bol mıiktarda taş-cam-kum parçaları olur. Ortamın biraz doğal olması lazım. Selamlar....
sayin efe can cevabiniz icin tesekkurler kumesin onunde salma var
yanlari tel sadece ustu kapali yagmurdan islanmasinlar diye.
simdi disardalar ama bi kac haftaya maalesef yine salmada
Olacaklar yani Kum ve topraklari var arada belleyip yumusatiyoruz.
Birbilen yardimci olursa sevinirim.tavuk 4 inde kuluçkaya yatti. Hesaba göre yarin 20. Gunmu. Yoksa 21. Gün mu oluyor.?
Manifesto
23-03-2013, 15:42
Birbilen yardimci olursa sevinirim.tavuk 4 inde kuluçkaya yatti. Hesaba göre yarin 20. Gunmu. Yoksa 21. Gün mu oluyor.?
Yattığı gün dahil yarın 21. gün oluyor.
sayın assi34
21 gün normal şartlarda ancak altı saat önce 10 sasat sonrada yumurtalar çatlayabilir tavuğun gücü büyüklüğü çevre faktörü önce veya sonra olmasını sağlıyor.
Sayısız gurk yatırdım bir gün öncesinide gördüm bir gün sonrasınıda gördüm
genellikle 21 olur.
Örneğin ben gün hesabı yaparken gurk saat 17.00 da yatmışa o günü saymıyorum
ertsi günden itibarende 21 gün sayıyorum.Yumurtlarada aynı saatlerde çıkmayabilir
Tavuk son günlerde yumurtayı nemlendirmek için sık sık eşinmek ister.
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
381060
Bugün.
381061
bay tömürcek
23-03-2013, 18:32
Maşallah sakagun oyuncak gibiler yumuş yumuş ;) Kurkuğum olsa da bende yatırsam civciv sevesim var havalar da iyileşiyor yavaş yavaş :p
Hava soğuk olduğundan odada, kutu içinde, 60'lık ampul altında duruyorlar. 2 tanesi kabuğunu kırdıktan sonra çıkamadı. Uzun süre çıkamayınca yumurtanın zarı kurumaya başlıyor. Hiç çıkamıyorlar. Bu ikisinin çıkmasına yardım ettim. Birinin durumu iyi. Diğeri pek iyi değil. Ayakları yere tam basmıyor. Suyu zorla içiriyorum. İnşallah toparlar. Zaten fotoğraflarda da çıkmamış. 2. fotoğrafta sol üst köşede, diğer civcivlerin altında.
Sayın sakagun
Yumurtaya yapılan müdahelerde zarı yırtarken kılcal damarlardan kanın çekilmesine dikkat edin aşama aşama kılcal damarlardan kan çekilir rahatlıkla çıkmasına yardım edebilirsiniz.
Son hamleyi yapmadan önce göbek kısmının toparlanmasını bekleyin
acele etmemek çok önemli yere basmayan civ civ ayakları yana doğru basıyordur kısa süre sonra toparlanır
Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.
Yumurtalar çatladıktan bir süre sonra sesler duyulmaya başlar siz gurka güvenin
civ civler çıkınca kesin haber verirler size merak etmeyin
yumurtadan çıktıktan sonra anneleri onları hazır olunca gezdirmeye ilk yemlerini yemeleri için teşvik eder.
siz sadece seyredin yemini suyunu verin.
su kabı çok derin olmasın civ civler boğulabilir.hazır olanlar var onlardan kullanın
1lt veya 5 litrelik olanlar var
Sayin lodos, Ne kadar minnettarim bilemezsiniz. Çok tesekkur ederim.herkese tesekkurler.. yem ve su kaplari hazir, demekki bana beklemek kaliyor.
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
381060
Bugün.
381061
Masaallah.darisi basima.
İlk dakikalarda saatlerde fazla ellemeyin gurkun altında tüyleri kabarıncaya ve ayaklanıncaya kadar beklerler ondan sonra onlar yavaç yavaç çıkarlar üşüdükçe tekrar annelerinin altına girerler.
Sizin herhangi bir ısı ışık vermenize gerek yok ana sıcaklığı herşeyin üzerindedir
enes2013
24-03-2013, 08:28
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum tavuk hastalıkları hakkında bilgi almak istiyorum.110tane brown tavugum var fakat gözleri yaşarıyor köpürcükleniyor vede şişiyor kapanıyor 8 tanesi tek tek böyle oldu diğerlerin bazılarıda aynı bu bir hastalıkmı yoksa yediğindenmi kaynaklanıyor ilacı nedir bilen varsa çok acil ccvp bekliyorum
Selam herkese. Nihayet gurka yatan tavuğum bugün 7. gününde. Ama ishal olmuş(yani bir defa ishal çıktı) ne yapmalıyım,doğal bir süreçmi bu?
Manifesto
25-03-2013, 09:22
Gurka yatan tavuklarımız.:rolleyes:
381507
381508
Buda kayıp tavuğumuz.Meğer sote bir yere gurka yatmış.:rolleyes:19 yumurtası var.Farketmeseydik önümüzdeki günlerde civcivleriyle sürpriz yapacaktı.
381509
Gurka yatan kazımız.:rolleyes:
381510
30 gün kim sabredecek.:) 7 yavru ve analarıyla birlikte aldık getirdik.:D
381511
Sayin manifesto hayrini görün insaallah.
Bu gün benim civcivlerin cikma günü. Insaallah cikarlar.
Bu gün benim civcivlerin cikma günü. Insaallah cikarlar.
insallah assi34 bende merak ediyorum cikinca resimlerini ekleyin.
kac tane cikacaklar 23 yumurta vardi deyilmi.?
bay tömürcek
25-03-2013, 11:59
Selam herkese. Nihayet gurka yatan tavuğum bugün 7. gününde. Ama ishal olmuş(yani bir defa ishal çıktı) ne yapmalıyım,doğal bir süreçmi bu?
Korkulacak b.rşey yok tk646 bu doğal birşey ;) Yalnız marul ıspanak gibi yeşillik veriyorsanız vermeyin yatınca pek yaramaz bunlar ;) Ama ishal olması çok doğal yemi suyu dengeli yemiyor ya ondan olabiliyor ;)
bay tömürcek
25-03-2013, 12:02
Sayın manifesto görüntüler mükemmel ;) İnşallah herşey daha güzel olur :) Kazınızın yeri dar gibi geldi bana yavruları ezmesin, ben kazları kocaman tekerleğin içine yatırıyordum :p O ikinci resimdeki kaz da mı sizin yoksa başka yerden yavrularıyla mı getirdiniz :)
Manifesto
25-03-2013, 13:24
Sayın manifesto görüntüler mükemmel ;) İnşallah herşey daha güzel olur :) Kazınızın yeri dar gibi geldi bana yavruları ezmesin, ben kazları kocaman tekerleğin içine yatırıyordum :p O ikinci resimdeki kaz da mı sizin yoksa başka yerden yavrularıyla mı getirdiniz :)
Başka yerden geldiler.:)
Şu tekerlek konusu aklıma yattı.Kazın yeri banada dar gelmişti.Otomobil lastiğinin içine yatırayım bari.
insallah assi34 bende merak ediyorum cikinca resimlerini ekleyin.
kac tane cikacaklar 23 yumurta vardi deyilmi.?
Doğru Sayin yag- mur 23 tane. Umidim dusuk ama yitirmedim. Ilk işim resimleri paylasmak olacak. Haydi Insaallah.
bay tömürcek
25-03-2013, 16:34
Başka yerden geldiler.:)
Şu tekerlek konusu aklıma yattı.Kazın yeri banada dar gelmişti.Otomobil lastiğinin içine yatırayım bari.
Hadi hayırlı olsun o gelenler de :) Evet tekerleğin içine güzelce saman doldurun tekerleğin üstüyle aynı seviyede olsun saman kaz çok içine yatmasın rahat dönemeyebilir samanları çok koyun kaz onları düzeltir zaten yata yata ;) Hatta kırmızı inşaat tuğlalarından da genişçe bir yer yapabilirsiniz yan yana koyarak 50x50 gibi mesela ;)
16makkrgz16
25-03-2013, 16:46
yine vakit geliyor gurka yatsınlar da her taraf civcivlerle dolsun
arkadaşlar benim tavuklarda bir hastalık var galiba 2 piliç hasta ayırdım gözleri sulanıyo kapanıyo ve öksürüyolar nedir bu hastalık bilginiz varmı?
melodi-raşa
26-03-2013, 09:47
Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.
Selam valla inanın bende merak içindeyim sizin civcivleri bekliyom size birşey diyeyim dikkat edin bakın yumutanın içinden bile sesi gelebilir sakın kendiniz yumurtayı kırmayın o kendisi kırar çıkar benim başıma geldiydi eğer yumurtanın içinden civcivin sesi gelirse kırma demişlerdi kendi kırar çıkar demişti ben birinde tavuğum gurk omuştu baktım bikaçtane çımıştı civciv baktım yumurtanın içinden ses geliyor yumurtada kıpırdıyordu sabah idi dedim kırsamda çıksamı diye yapma dediler bende ellemedim girdim çıktım akşamakadar yumurtanın içinde öttü hayvan sonra çıktıydı akşam üstü artık sizinde böyle olabilir.Bekliyoz sonuçlarını.
arkadaşlar benim tavuklarda bir hastalık var galiba 2 piliç hasta ayırdım gözleri sulanıyo kapanıyo ve öksürüyolar nedir bu hastalık bilginiz varmı?
selam, eskiden civcivlerimiz hastalandigi zaman tesadüfen iyilestirdigimiz bir yöntemi belirteyim ancak yine de ayni hastalik olmadigi icin garantili bir tadavi yöntemi olarak veremem sonucta en iyisini bilecek olan veterinerdir.
Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi.
Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime.
Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler.
Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile :o
Bu arada civcivlerim 18 günlük.
selam, eskiden civcivlerimiz hastalandigi zaman tesadüfen iyilestirdigimiz bir yöntemi belirteyim ancak yine de ayni hastalik olmadigi icin garantili bir tadavi yöntemi olarak veremem sonucta en iyisini bilecek olan veterinerdir.
Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi.
Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime.
Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler.
Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile :o
Bu arada civcivlerim 18 günlük.
Sayın Mercani
Tavuklar bahçede kümeste beslenebilen kanatlılardandır. Evin içinde balkonda beslemek hem çok zor hem de kokudan ve gelişim çağındayken tüy diplerinden çıkan kepeğe benzeyen rahatsız edici maddelerden korunmak hemen hemen imkansızdır. Civcivleriniz ince bulgur ıslatması diye saydığınız her türlü gıdayı rahatlıkla yiyebilirler aç kalmaları halinde aklınıza gelmeyen her türlü yiyecek maddesini yerler. Ancak tuzlu gıdalar rahatsızlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Zor bir işe talip olmuşsunuz. Kolay gelsin.
Tavuk ve cicv civlerde hastalık başlamadan koruma tedbirleri almak gerekir aksi taktirde tedavi şansı oldukça azdır.
Sayın lodos, bu koruma tedbirlerinden biraz bahseder misiniz? Kümesin zeminine kireç dökmek gibi mi?
Sayın Sakagün
Öncelikle hastalık gelmeden kanatlılarımıza Vitaform; Kanatlı hayvanlarınız bakterilerin yol açtığı solunum, sindirim, ürogenital sistem enfeksiyonları, septisemiler ve viral hastalıklarla birlikte seyreden sekonder enfeksiyonlarının tedavilerinde kullanılan antibiyoktiktir.
Ürünün Kullanımı;* Kanatlı hayvanlar için; 1 kg canlı ağırlığı için 0,6 - 0,8 gr şeklinde uygulayınız.
* Başarılı sonuç almak için ilaç tedavisine 3 - 5 gün boyunca devam ediniz.
Uyarılar;* Tedavi süresince ve son ilaç uygulanmasından sonra eti için yetişitirilen kanatlı hayvanlar ve tavşan için tedaviden 14 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir.
* İlacın kullanım süresince ve kullanımının durdurulmasını takiben 14 gün süreyle elde edilmiş olan yumurtalar tüketime sunulmamalıdır.
Temiz bir kümes ve bozulmamış gıdalar her türlü olumsuzlukların önüne geçecektir.
SAYGILAR
Sevgili tavuksever arkadaslar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Yazikki yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Hemen resim çekip paylasacagim. Yemleri sulari ve anneleri yaninda. 8 taneden fazla varmis.
Her turlu bilgiye acigim..
Herkese selamlar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Ben maalesef yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Resim çekip paylasacagim
melodi-raşa
27-03-2013, 17:48
Herkese selamlar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Ben maalesef yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Resim çekip paylasacagim
Bekliyoz assi merakla sonuçları resimleri paylaş bizlerle
melodi-raşa
27-03-2013, 17:51
Celil bey sizin gurk tavukların çıkımını da bekliyoz burda paylaşımlarınızı sitenize bakmıştımda görmüştüm.
Tabana zaman zaman kireç dökmek en önemli tedbir.
dışardan hastalıklı hayvan getirmemek gibi. diğerlerine ise engel olmaz çok zor
özellikle civ civler hastalıklı ise bir kaç gün içinde farkedilmez diğerlerine bulaşır
dışardan civ civ getirmiyorum tavuk getirmiyorum
çok şükür sıkıntı yok dışardan tavuk veya civ civ getirdiğim her seferinde sıkınıtı yaşadım.
kac Tane ciktilar sayin assi 3 Tane gorunuyor oburleri annelerînîn
altindalar heralde :D insallah sag salim buyurler.)))
melodi-raşa
28-03-2013, 16:20
Assi hadi hayırlı olsun bakalım işallah iyi günlerde büyütürsün kaçtane çıkım oldu söyler misin.
köylükadın
28-03-2013, 22:06
sayın üzüm benim 2o tana tavugum var.kümesim yarı gölge .tavuk bakım isteyen bir iş her hafta kümesi yıkadıktan sonra sönmemiş kireç serperim,hastalık gelmemesi için çok önemli
köylükadın
28-03-2013, 22:08
nefes darlıgı olabilir suya karıştıştırılan ilaç var
köylükadın
28-03-2013, 22:12
sayın mercani saksının içine toprak yerine odun talaşı koyarsanız iyi olur selamlar
melodi-raşa
30-03-2013, 09:34
Assi ne oldu bi haber yok senden civcivler kaçtane oldu bi sonuç paylaşmadın bizlere
383396
hepsi kendi yetiştirmemizdir, henüz gurk yok
3 gün önce kestim bu beyaz horozu damızlığı değiştirmek istedim
383402
2 yıllık saltanat yeter...
bunlar da gençler..
383410
bay tömürcek
30-03-2013, 14:31
Sayın sagun maşallah tavukların çok güzel horoz ayrı bi güzellikmiş zaten ama vadesi dolmuş ;)
sayın tömürcek sorma annem de kesme dedi amma , tavukların çoğu akrabası oluyo horozun pazardan güzel bir kırmızı gülibik horoz aldım, genç, biraz da o sürsün devranı...
383434
Horoz hareket halindeyken
bay tömürcek
30-03-2013, 18:36
Olsun biri gider biri gelir sayın sagun ;) Dediğiniz gibi biraz da o sürsün devranı ama horoz gerçekten güzelmiş ben horozum diyor yani :p
383434
Horoz hareket halindeyken
Maşallah Çok Güzelmiş
arkadaşlar internetsizlikten bilgi veremedim. tam 18 tane civcivim çıktı. yalnız ben yokken 2 si ölmüş. diğerleri maaşaallah turp gibi. resimlerini yüklemeye çalışırım. daha hepsini bir arada resimleyemedim. hemen annelerinin altına kaçıyorlar. bu arada ikinci tavuğumun da civcivleri bu gün çıkmaya başladı. ama bunda sıkıntı olacak çünkü diğer tavuklar sonraki günlerde yanına yumurtlamıştı. ne yapacagımı bilmiyorum.içinde civciv oluyor ve ölüyorlar anneleri kalkınca.
23 yumurtadan 18 i çıktı diğer 5 i de doluydu hatta canlıydı. geç farkettim. zaten ne yapabilirim bilmiyorum. ben yinede diğer tavuğun altına koydum. yumurtalarıda işaretledim. bakalım ne olacak.
Teknik olan ölmek uzereydi.hakikat alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarkan yedirip damlalikla su icirdim. O aksam nehrine geldi hemen annesinin hakikat goturdum.
Telefondan yazinca tuhaf şeyler cikiyor.tek. olan ölmek uzereydi. Yanima alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarisi yedirdim verilen damlalikla su icirdim. Aksama kendine geldi hemen annesinin yanina goturdum.
arkadaşlar internetsizlikten bilgi veremedim. tam 18 tane civcivim çıktı. yalnız ben yokken 2 si ölmüş. diğerleri maaşaallah turp gibi. resimlerini yüklemeye çalışırım. daha hepsini bir arada resimleyemedim. hemen annelerinin altına kaçıyorlar. bu arada ikinci tavuğumun da civcivleri bu gün çıkmaya başladı. ama bunda sıkıntı olacak çünkü diğer tavuklar sonraki günlerde yanına yumurtlamıştı. ne yapacagımı bilmiyorum.içinde civciv oluyor ve ölüyorlar anneleri kalkınca.
vallahi Maşallah ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun ölenler için üzülmeye gerek yok, o 5 yumurta çıkmaya bilir amma, bazen 21 gün geçtiği halde yumurta içinde civciv oluşuyor amma yarım yamalak olabiliyor. 16 civcivi büyütebilirsen ne mutlu sana,
civcivleriniz çok güzel kestane rengi olanlar babaya benzeyecekler heralde, kül renkli olanlarda anneye mi benziyor ne...
Teknik olan ölmek uzereydi.hakikat alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarkan yedirip damlalikla su icirdim. O aksam nehrine geldi hemen annesinin hakikat goturdum.
sayin assi civcivleriniz cok guzeller masallah hayrini gorun .))
Bunlarda benimkiler dün aldık 5. fotoğraftaki yemliğe yakın olan diğer minikle kardeş ama çok durgun ve uyuyor hasta falan olabilirmi?
4. Fotoğrafta büyük çıkmış ama diğeriyle aynı ebatta nerdeyse.
melodi-raşa
03-04-2013, 12:32
23 yumurtadan 18 i çıktı diğer 5 i de doluydu hatta canlıydı. geç farkettim. zaten ne yapabilirim bilmiyorum. ben yinede diğer tavuğun altına koydum. yumurtalarıda işaretledim. bakalım ne olacak.
Maşallah asi tebrikler iyi günlerde büyütürsün işallah çok güzellerya canım kaldı civcivlerine çok güzel bir çıkım olmuş.Bizlerde senden gelecek haberleri bekliyorduk burada resimlerini bekliyoz genede senden çünkü çok güzeller.Maşallah yaa
melodi-raşa
03-04-2013, 12:38
Sarı renklide ikitane diğerleri hep koyu çıkmışlar bende sarılı olanları seviyorum ilk yumurtadan çıkımlarda ****** bakalım nasıl bir şekillencekler büyüdükçe artık tavuk besledim bende çilli grıy renkli tavuk besleyemedim bir türlü olmadı hevesim kaldı gitti yaa çilli tavuklara beğenim var benimde işte
teşekür ediyorum . İnşaallah hepside buyur. şimdilik hepside çok hareketli. hergün 3 veya 4 yumurta rendeliyorum onlara. bugün benden kaçmadılar tekrar saydım 17 tane civcivim varmış. sar olanlar beyaz tavugun yumurtalarından koymustum onlar sanırım. kalanları aynı annesi ve kahvelerde sanırım babasına benzeyecek.
eltuselturk
05-04-2013, 13:51
arkadaşlar tavuğumun makadından su gibi birşey damlıyor . bu su gelen yere temas eden bütün cildi kırmızı olmuş . yumurta yapamıyor . ve makadı çok kırmızı . hiç kıyamıyorum . sanırım ölecek . çok üzülüyorum . lütfen yardım edermisiniz
ne zamandır böyle antibiyotik vermeniz lazım.
beyaz tavuktan sadece 4 tane civciv çıktı. işaretli olanlar ise ölmüşler. kalanlarda zamanla ölür sanırım daha çıkmaz.
beyaz tavuktan sadece 4 tane civciv çıktı. işaretli olanlar ise ölmüşler. kalanlarda zamanla ölür sanırım daha çıkmaz.
insallah cikanlarin hepsi saglikli bi sekilde buyurler .:p
Bende cok kararsizim benim tavuk ta gurk oldu sanirim
Bugun hep yatiyordu yumurtlamak icin yattigini saniyordum.
aksama kadar oyleydi aksam kaldirmak istedigimde elimi gagaladi:D
benim 17 tavuk 2 horozum var ve cikciv buyumék biraz zor
Kedilerden korumak ama cok sevim li oluyorlar .
Esimde 3 yumurtayla yatir diyor yazik 7.8 yumurta koyarim yatirirsam heralde.
Bende cok kararsizim benim tavuk ta gurk oldu sanirim
Bugun hep yatiyordu yumurtlamak icin yattigini saniyordum.
aksama kadar oyleydi aksam kaldirmak istedigimde elimi gagaladi:D
benim 17 tavuk 2 horozum var ve cikciv buyumék biraz zor
Kedilerden korumak ama cok sevim li oluyorlar .
Esimde 3 yumurtayla yatir diyor yazik 7.8 yumurta koyarim yatirirsam heralde.
yuvarlak hesap sen 10 yumurta koy bence 17 tavuğundan yaşlı olaanları veya hoşuna gitmeyenlerini kesebilirsin, bence civciv yetiştirmek nesili gençleştirmek çok güzel.
işaretli olanlar nasıl ölmüş sayın assi, yumurtadan çıkabilmişler mi yoksa çıkamadan mı ölmüşler acaba tavuk mu öldürdü onları?, 4 tane az oldu, 17-18 leri görünce:):p
arkadaşlar sasso diye bir avuk cinsi var hiç yetiştiren oldu mu nasıl bir ırktır??
işaretli olanlar nasıl ölmüş sayın assi, yumurtadan çıkabilmişler mi yoksa çıkamadan mı ölmüşler acaba tavuk mu öldürdü onları?, 4 tane az oldu, 17-18 leri görünce:):p
Sayin sagun, asil yumurtalarin yanina digertavuklar yumurtlamisti.o yüzden digerleri tam gelisemedi. Isaretli olanlarda ölüymüs zaten. Tavuk birsey yapmadi yani. Yarin iki haftalik. Oluyorlar. Acaba nezaman ince bulgur veya kirik bugday yiyebilirler. Hergün yumurta veriyorum iyi oluyor ama bugday da vermek istiyorum. Yani ince bulgur veya kirik bugday. Birde nasil vereceğim, islatarak mi Yoksa öyle mi.?
Hazır civ civ yemlerinden kullanmanız şimdilik en sağlıklısı bir kaç hafta sonra kırık bıuğday civ civ yemini karıştırabilirsiniz.
Sık sık dışarıya çıkarmanıda fayda var anneleriyle oldukları için üşümezler.
Bende civ civlere kendi kırdırdığım arpa mısır ve buğday karışımından veriyorum
Arkadaşlar benim ayın 19unda gurk yatan tavuğum dün gece 1 civciv çıkardı.
Bugün hiç kalmadan hala oturdu, civcivide altında çıkmak istedikçe vurdu kanatlarının altına soktu onu.
- Altındaki diğer sağlam 9 yumurtanın hala çıkma şansı varmı?
- Bu çıkan civciv açmıdır anne altında hiçbirşey yemedi daha?
- Onu alsam altından doyursam diğer yumurtalarıda çatlatır çıkarırmı kendi?
- Yumurtalara müdahale etmem gerekmi ? Çatlamasına yardımcı olmak gibi.
bay tömürcek
09-04-2013, 22:20
Arkadaşlar benim ayın 19unda gurk yatan tavuğum dün gece 1 civciv çıkardı.
Bugün hiç kalmadan hala oturdu, civcivide altında çıkmak istedikçe vurdu kanatlarının altına soktu onu.
- Altındaki diğer sağlam 9 yumurtanın hala çıkma şansı varmı?
- Bu çıkan civciv açmıdır anne altında hiçbirşey yemedi daha?
- Onu alsam altından doyursam diğer yumurtalarıda çatlatır çıkarırmı kendi?
- Yumurtalara müdahale etmem gerekmi ? Çatlamasına yardımcı olmak gibi.
1- Kesinlikle daha çıkma şansları vardır çünkü çıkım yeni başlamış.
2- Civciv aç değildir 1 gün zaten bişey yemez ama yavaş yavaş yeme alışır.
3- Altından alın zaten doyurmasanız bile kutuya koyup üstüne kalın bir kumaş örtün yumutalar kendi çatlar merak etmeyin.
4- Yumurtalara müdahale etmeyin etseniz de zaten civciv büyük ihtimal ölüyor çok mecbur kalmadıkça ellemeyin kabukları açmayın onlar kendi çıkar :)
Bay tomurcek yanitlamis zaten Ben gecenyil yumurtayi kiramadi
Diye kirmistim oldu benim yuzumden bende vicdan azabi cektim halada
Aklima geldigi zaman cok uzulurum . Dokunmayin herseyi tavuk hallediyor
biraz sabir sadece belkide bu sabaha hepsi cikmis olacak.
haber verirseniz seviniriz.:p
yeni civcivlere ilk 3 gün sadece şekerli su vermeniz daha sağlıklıdır
bay tömürcek
09-04-2013, 22:54
yeni civcivlere ilk 3 gün sadece şekerli su vermeniz daha sağlıklıdır
Ben sadece ilk gün veriyorum şekerli suyu AÇakıcı ılık yapıyorum bir de suyu 2. gün normal veriyorum :) 2 gün haşlanmış yumurta yediriyorum bide :)
sayın assi 34 ince bulgurdan bahsetmişsiniz de bulgur bu hayvanlara pek yaramaz şişirir çünkü sayın lodosun dediği gibi civciv yemi ve kırık buğday vermeniz daha yararlı olur. bi de yumurta yedirmeyi bırakın besleyici olabilir amma tavuk yumurta yesin diye değil yumurta üretsin diye doğdu :) yemlerin beslenmeleri için yeterli olacağı kanaatindeyim tabii annelerile birlikte bahçede dolaşma eşinme gibi faaliyetler de çok önemlidir.
ben de eskiden kuluçkada çıkım zamanı yumurtalara çok müdahale ederdim, çok hassas bişey, bazen civciv yumurtayı kırardı ama bi türlü kırığı genişletip çıkamazda ben de sabredemezdim bir an önce çıksın diye kırdığı yeri genişletip çıkarırdım, en hassas bölge göbek bagının olduğu yerdir orayı ya bişeyle keserdim ya da öylece bırakırdım civciv annesinin altında ısındıkça anlanır ve göbek bağı kuruyarak kopardı, çok ebelik yaptım yani, ama bence de en iyisi zorunlu olmadıkça müdahale etmemek
Dün sabah 2 civciv daha çıkmıştı 3 etti toplamda. Bende tüm civcivleri aldım yumurtalara daha rahat otursun diye ama tavyk çıldırdı resmen.
Bas bas bağırdı bende civcivin birini geri bıraktım altına ikisini aldım. Aldıklarım gayet iyi altındakide öyle.
Ama bu sabah hala başka çıkan yok.
Artık almalımıyım yumurtaları?.
Çünkü kırıklar yüzünden çok pis kokmaya başlamış tavuğun folluğu temizleyeceğim.
melodi-raşa
11-04-2013, 10:45
Dün sabah 2 civciv daha çıkmıştı 3 etti toplamda. Bende tüm civcivleri aldım yumurtalara daha rahat otursun diye ama tavyk çıldırdı resmen.
Bas bas bağırdı bende civcivin birini geri bıraktım altına ikisini aldım. Aldıklarım gayet iyi altındakide öyle.
Ama bu sabah hala başka çıkan yok.
Artık almalımıyım yumurtaları?.
Çünkü kırıklar yüzünden çok pis kokmaya başlamış tavuğun folluğu temizleyeceğim.
Selam size tavsiyem madem başka civciv olmayacak yeni çıkmış civcivlerden satın alın bir kaçtane gece diğer tavuğun yanından aldığınız civcivlerle beraber altına koyun onlarıda sahiplenir
Yeniden merhaba,
Evde besledigim civcivlerim 5 haftalik oldu, havalar isinmaya basladigindan beri balkona cikariyorum, genisce bir kutuya toprak koydum üzerine yem serpistirdim, yiyebilecekleri baska seyler de koyuyorum, yesillik de atiyorum. Evdeki kutularina da gagalarini sürtmeleri icin tas koydum.
Civcivlerin sert toprakta eselenmedikleri zaman gaga ve tirnaklarinin uzadigini yem yemekte zorlandiklarini duydum bu dogru mu? Sayet dogruysa gagalarinin nasil körelmesini saglayabilirim? Gaga kesimi yaptirmak istemiyorum.
Merak ettigim bir konu daha var. Civcivlerim kuru üzümü cok seviyor. Kücük parcalara ayirip az miktarda veriyorum. Günlük vermemin bir sakincasi olur mu?
Cevaplar icin simdiden tesekkür ederim.
Sayın mercani hayvanları bahçe ortamına çıkarman mümkün olursa daha iyi olur gaga ve tırnak uzama sorunu olmaz,
kuruüzüm yemin yanında çerez niyetine besleyici olur bence bir zararı olacagını zannetmem, resimleri yok mu yavruların görsek daha güzel olurdu.
1duvver1
16-04-2013, 18:24
Beyler *** 3 tavuk var 2 si yerli 1 tanesi hint birde yerli horoz var 11 ay oldu civcivken başlamıştım bakmaya ama tavuklarım gruk olmuyo nedenini sorabilirmiyim gri tavugum gruk oldu 1 gün oturdun sonra yumurta koyup kalktı anlamadım bu konuda bilgisi olan bana anlatabilirmi ne yapmam gerektinigi
1duvver1
16-04-2013, 18:26
Yardımcı olurmusunuz !!
bay tömürcek
16-04-2013, 19:39
Beyler *** 3 tavuk var 2 si yerli 1 tanesi hint birde yerli horoz var 11 ay oldu civcivken başlamıştım bakmaya ama tavuklarım gruk olmuyo nedenini sorabilirmiyim gri tavugum gruk oldu 1 gün oturdun sonra yumurta koyup kalktı anlamadım bu konuda bilgisi olan bana anlatabilirmi ne yapmam gerektinigi
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil :) Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir :)
Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur :) Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır :)
1duvver1
16-04-2013, 20:03
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil :) Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir :)
Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur :) Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır :)
bay tömürcek çok sagol tavugum hastalanmıştı sen yardım etimiştin banada hatırladım seni :) ama hinti yeni aldım hasta gibi anlamadım havada sinek kovalmış gibi davranıyo yere düşüyo hintin yavrusunu almışlar üzüntüdenmi hastamı anlamadım :(
1duvver1
16-04-2013, 20:11
Ama dedigim yatıp kalkıyo dedigim tavuk 3 gündür yumurtadan kesildi gruk adayı :)
hint tavukları eğer yumurtlarsa gurk olurlar ama hastalık nedeniyle hayvan yumurtlayamazsa gurk olmaz, gurk olan tavuk yumurtadan kesilir ve sürekli yatmaya başlar , gurk yatar yani ortalıkta gezip durmaz, o gezenlere biz de yumurta gurku diyoruz, sahteci gurk gibi bişey, eğer tavuk yerini yadırgarsa gurk olduğu halde yatmayabilir, alışkın olduğu yere yatırmak gerekebilir.
pazardan 2 atak s 2 tane de sasso yaklaşık 40 günlük civcivler aldım, atak s ler öldüler, grip gibi bişey var hayvanlarda burunlarından sümük gibi bişey geliyo yem yememe, daha sonra da ölüm, sassolardan biri de hasta gibi duruyo amma şimdilik direniyor, bu civcivlere aşı yapmıyolar mı yeni çıktıklarında hayvanlar neden ölüyor? bir güzel yumurtacı ve et tavuğu yetiştiremedim ona yanarım.
Cevabiniz icin tesekkür ederim Sagun.
Bahceye cikarmam su an icin mümkün degil her yer kedi dolu. Ancak genis ve kisa bir kutunun altini kesip üzerine de sineklik teli gibi bir sey bulurda gerebilirsem bahceye o sekilde cikarabilirim. Hem topraktan hem günes ve isiktan faydalanabilirler.
Ilk fotograf 4 gün öncesine ait, ikinci fotografta ise 10 günlük falanlar saniyorum. Siyah civciv horoz olacak sanki, seslere cok tepki veriyor, degisik sesler cikariyor ve hiperaktif.
391320
391321
maşallah güzel ve sağlıklı görünüyorlar yavrular, pazardan aldıysan bunları siyah olanı büyük ihtimalle atak s tavuktur, kırmızı olanı ilerki günlerde anlayabiliriz.arada bahçeye çıkarıp kendin göz-kulak olabilirsen daha da hızlı büyürler inşallah, size alışmışlardır onlar zaten biyere kaçmazlar.
1duvver1
17-04-2013, 16:56
Beyler hintimin kafası titriyo yem yemeye eglince yemi ıskalıyo kafasını yukarı aşagı anlamsızca hareket etiriyo ama yem yiyo su içiyo 2 gündür böyle açaba tümörmü var beyninde açıdım hintime yavrularını yeni almışlar yumurtalamaya başlamadı bile bilen deneyimli biri yardımcı olurmu
1duvver1
17-04-2013, 19:21
Beyler interneten baktım solunum yolu hastalıgıymış ne yapmam lzm iyleşmesi için
Beyler hintimin kafası titriyo yem yemeye eglince yemi ıskalıyo kafasını yukarı aşagı anlamsızca hareket etiriyo ama yem yiyo su içiyo 2 gündür böyle açaba tümörmü var beyninde açıdım hintime yavrularını yeni almışlar yumurtalamaya başlamadı bile bilen deneyimli biri yardımcı olurmu
bazen tavuklardaki grip gibi hastalıklar bu tarzda nörolojik belirtiler verebiliyor, bunlar düzelebiliyor sonradan.Boynunu kladıramama, körlük, felç gibi bacakların tutmaması, hayvana eğer yem yiyip su içebiliyorsa düzelme ihtimalini düşünerek zaman vermelisin zamanla kötüye giderse acıma, düzelirse de yumurtlayıp gurka yatar inşallah. belli bir ilacı yoktur.
Kuluçka makinesinden çıkardığım civcivler 4 gün sonra 1 aylık olacaklar. Kümeslerini buğday ektiğim alana koydum. Şimdilik her tarafı tel örgülü bu alanda duruyorlar. Biraz daha büyüdüklerinde bahçeye salacağım. Buğday çimi, haşlanmış yumurta, ekmek, buğday, civciv yemi yiyorlar.
sayın sakagun maşallah civcivleriniz baya hızlı büyümüşler, güüzeller, bunların cinsi nedir acaba??
Bahçemdeki Atak-s, Susex-Sarı Köy Tavuğu kırması, Süs Tavuğu, Brahma-Sarı Köy Tavuğu Kırması tavuklarının yumurtalarından.
Bunlar anne-babalar.
melodi-raşa
18-04-2013, 12:02
Bahçemdeki Atak-s, Susex-Sarı Köy Tavuğu kırması, Süs Tavuğu, Brahma-Sarı Köy Tavuğu Kırması tavuklarının yumurtalarından.
Bunlar anne-babalar.
Maşallah tavuklarınıza civciv kümesiniz çok hoşuma gitti kendinizmi yaptınız çok güzel gözüküyorlarda
maşallah güzel ve sağlıklı görünüyorlar yavrular, pazardan aldıysan bunları siyah olanı büyük ihtimalle atak s tavuktur, kırmızı olanı ilerki günlerde anlayabiliriz.arada bahçeye çıkarıp kendin göz-kulak olabilirsen daha da hızlı büyürler inşallah, size alışmışlardır onlar zaten biyere kaçmazlar.
Tesekkür ederim, civcivleri pazardan aldim.
Kuluçka makinesinden çıkardığım civcivler 4 gün sonra 1 aylık olacaklar. Kümeslerini buğday ektiğim alana koydum. Şimdilik her tarafı tel örgülü bu alanda duruyorlar. Biraz daha büyüdüklerinde bahçeye salacağım. Buğday çimi, haşlanmış yumurta, ekmek, buğday, civciv yemi yiyorlar.
Masallah cok güzeller, dogal ortamda yetistikleri belli oluyor. Kümesleri de güzelmis.
Kümesi eşimle birlikte yaptık. İçinde tünek de var. OSB kullandık. Çatısı şingıl.
Allta çıkarılabilir tepsisi de var. Izgaradan dökülen dışkılar tepside birikiyor. Çatısı da tamamen çıkarılabiliyor.
1duvver1
18-04-2013, 16:41
bazen tavuklardaki grip gibi hastalıklar bu tarzda nörolojik belirtiler verebiliyor, bunlar düzelebiliyor sonradan.Boynunu kladıramama, körlük, felç gibi bacakların tutmaması, hayvana eğer yem yiyip su içebiliyorsa düzelme ihtimalini düşünerek zaman vermelisin zamanla kötüye giderse acıma, düzelirse de yumurtlayıp gurka yatar inşallah. belli bir ilacı yoktur.
Yok 3 gündür oluyodu bu olay şuan allaha sükür artık geri yatmıyo düzeliyo yem yiyo ishal olmuştu oda düzeldi yem yemesi iyi suda içiyo çok sagol wala bu site sayesinde 2 kez tavuklarım kurtuldu biri 5 ay önce salgın hastalık bulaşmıştı adamlar sayesinde ilaç aldım verdim 1 haftaya iyleşti buda iyleşir *** çok sagolun gruk olursa yavruları koycam :)
köylükadın
20-04-2013, 21:45
masallah tavuklarınız ve kümesiniz çok güzel güle güle büyütün
arkadaşlar banada hep yardımcı oldunuz teşekkürler.
melodi-raşa
28-04-2013, 09:56
arkadaşlar banada hep yardımcı oldunuz teşekkürler.
Assi senin civcivlerin son hali nasıllar iyilermi resimlerini paylaşda görelim bi
kümese sansar girmesi nasıl önlenir?
bay tömürcek
01-05-2013, 20:23
kümese sansar girmesi nasıl önlenir?
Yine ben :D Sansar için çözüm küçük gözlü sert tellerden çakın kümesin etrafına ozaman giremiyor. Komşunun tahta olduğu için kümesi aralıklardan girip tavukların kafalarını kopardı, sansar kapanı falan işe yaramadı baş edemediler tek çözüm bu oldu sık gözlü sert tellerden çaktılar heryerine giremedi bir daha yani size önerebileceğim denenmiş ve başarılı olunmuş bir yöntem :) Kolay gelsin :)
ağaç sevdalısı
02-05-2013, 00:18
merhabadi arkadaşlar istanbul silivride tavuk kedi veköpeğim v ar hint ve denizli kırması tavuklarım var 13 adet. hint kırmaları çok kuluçkaya yatıyor.bir sezonda 2 kez kulçkaya yatanlarda oluyor bu sebepten farklı yaşlarda civcivlerim oluyor.bunların bakımı zor oluyor .ilerleyen zamanlarda kuluçkaya yatan olursa gönüllü arkadaşlara verebilirim. karşılığında kuluçkaya yatmayan tavuk kabul edebilirim. kediler yüzünden civciv büyütmek zor oluyor.
ilgilenen arkadaşlar mesaj gönderebilir. hatalı fotoğraf yüklemişim silemedim
Yine ben :D Sansar için çözüm küçük gözlü sert tellerden çakın kümesin etrafına ozaman giremiyor. Komşunun tahta olduğu için kümesi aralıklardan girip tavukların kafalarını kopardı, sansar kapanı falan işe yaramadı baş edemediler tek çözüm bu oldu sık gözlü sert tellerden çaktılar heryerine giremedi bir daha yani size önerebileceğim denenmiş ve başarılı olunmuş bir yöntem :) Kolay gelsin :)
teşkkür ederim bay tömürcek . hayır yani tavukların tamamını yese gam yemeyeceğim kafalarını koparıp bırakıyorlar :(
civcivler yumurtadan çıktı hindi bi sahiplendi görmelisiniz. sabahtan akşama kadar dolaşıolar. :D
ağaç sevdalısı
13-05-2013, 22:47
yeni civcivler
ağaç sevdalısı
13-05-2013, 22:50
civcivlerin doğal düşmanları
bay tömürcek
13-05-2013, 23:24
Ağaç sevdalısı maşallah tavuğunuz okadar güzel ki gerek renk gerekse yapı bakımından tam istediğim kriterlere sahip :)
404004
404005
arkadaşlar resimdeki yavru yaklaşık 2 aylık, cinsi red broiler ya da sasso diye düşünüyorum amma emin değilim, ulusta çeşitli kanatlı hayvan satan bir dükkandan aldım, çok hızlı büyüyor , çok yiyor ve kilolu bir hayvan olacak gibi. klasik etlikler gibi hareketsiz değil, doğal ortama uyumlu bir hayvan
bu civcivle birlikte 2 atak s bir de bu bu kırmızı cinsin horozundan vardı ama onlar öldüler sadece bu kaldı.
Arkadaslar civcivlerim neredeyse 3 aylik oldular ama bugday yediremiyorum. Hala kücük civciv yemi yiyorlar. Cekilmis yemin preslenip iri iri kesilmis halini aldim, bugdayla karistirip verdim. Horozum icinden civciv yemlerini secip yedi ama tavugum hicbir sey yemedi. islanmis ekmek ve cekilmis civciv yeminden baska bir sey yemiyorlar. Domates, semiz otu, marul yapragi, asma yapragi veriyorum onlari yiyorlar. Salatalik kabugu yemediler. Nasil yedirebilirim cadilara bugday?
bay tömürcek
14-05-2013, 16:02
Arkadaslar civcivlerim neredeyse 3 aylik oldular ama bugday yediremiyorum. Hala kücük civciv yemi yiyorlar. Cekilmis yemin preslenip iri iri kesilmis halini aldim, bugdayla karistirip verdim. Horozum icinden civciv yemlerini secip yedi ama tavugum hicbir sey yemedi. islanmis ekmek ve cekilmis civciv yeminden baska bir sey yemiyorlar. Domates, semiz otu, marul yapragi, asma yapragi veriyorum onlari yiyorlar. Salatalik kabugu yemediler. Nasil yedirebilirim cadilara bugday?
Hemen birden buğdaya alışmaları zor oluyor. Hatta değişik birşeye alışmaları zor oluyor. Ben küçükken yemlerken yemeseler bile buğday mısır ya da arpa atarım önlerine onlar hiç olmazsa göz aşinalığı ile yemi tanıyorlar biraz öğün aksatıyorum mesela öğlende yemlemiyorum aç kalınca buğday mısır arpa yemeye başlıyorlar yavaş yavaş. Siz de alışmlrı için biraz biraz buğdayı palet yeme karıştırıp suyla tavlayın ilk başlarda ayıklarlar ama yavaş yavaş alışırlar.
Hemen birden buğdaya alışmaları zor oluyor. Hatta değişik birşeye alışmaları zor oluyor. Ben küçükken yemlerken yemeseler bile buğday mısır ya da arpa atarım önlerine onlar hiç olmazsa göz aşinalığı ile yemi tanıyorlar biraz öğün aksatıyorum mesela öğlende yemlemiyorum aç kalınca buğday mısır arpa yemeye başlıyorlar yavaş yavaş. Siz de alışmlrı için biraz biraz buğdayı palet yeme karıştırıp suyla tavlayın ilk başlarda ayıklarlar ama yavaş yavaş alışırlar.
Tesekkür ederim bay tömürcek, daha önce yemlerine karistirip vermeyi denedim ama yemeyince pes etmistim. Bugün karistirip verdim, aksama kadar kursaklari pek dolmadi, aksam üzeri semiz otu verdim onunla doyurdular karinlarini.
bay tömürcek
14-05-2013, 19:45
Tesekkür ederim bay tömürcek, daha önce yemlerine karistirip vermeyi denedim ama yemeyince pes etmistim. Bugün karistirip verdim, aksama kadar kursaklari pek dolmadi, aksam üzeri semiz otu verdim onunla doyurdular karinlarini.
Rica ederim :) Öyle öyle alışacaklar merak etmeyin hatta bazen aç bırakın mesela öğlen yemlemeyin buğday koyun önlerine acıkınca yerler ister istemez sonra alışınca hep verirsiniz sorun çıkarmazlar :)
404004
404005
arkadaşlar resimdeki yavru yaklaşık 2 aylık, cinsi red broiler ya da sasso diye düşünüyorum amma emin değilim, ulusta çeşitli kanatlı hayvan satan bir dükkandan aldım, çok hızlı büyüyor , çok yiyor ve kilolu bir hayvan olacak gibi. klasik etlikler gibi hareketsiz değil, doğal ortama uyumlu bir hayvan
Sayin Sagun benim kara kizim civcivinize benziyor sanki fakat ondan daha ufak.
Yerinde durmadigi icin güzel foto alamiyorum.
404402
404411
Bu da oglum.
404414
404417
siyah olan daha önce dediğim gibi tavuk ama atak s degil heralde göğsünde ve boynunda sarı renk göremedim ama güzel bi yumurtacı tavuk olur. kırmızı yavru ben horozum demiş artık, hala karton kutudalar mı, keşke biraz daha özgür olsalar, ama böyle de çok hızlı büyümüşler elinize sağlık sayın Mercani.
siyah olan daha önce dediğim gibi tavuk ama atak s degil heralde göğsünde ve boynunda sarı renk göremedim ama güzel bi yumurtacı tavuk olur. kırmızı yavru ben horozum demiş artık, hala karton kutudalar mı, keşke biraz daha özgür olsalar, ama böyle de çok hızlı büyümüşler elinize sağlık sayın Mercani.
Maalesef kutudalar hala ama kutulari epey büyük, icinde toprak var yesillik de atiyorum. Kedilerden korktugum icin cikaramadim, bu hafta sonu annemle cikarmaya baslicaz disariya. Civcivleri alirken biraz büyütüp iyi bakan birine veririm diye düsünmüstüm, simdi ayrilamiyorum onlardan :(
ağaç sevdalısı
18-05-2013, 22:28
kedi yavrusu isteyen varmı
1duvver1
19-05-2013, 19:09
Arkadaşlar Benim 3 Tavuk Var 1 tanesi Yeşil İshal Yapıyo Yemesi İçmesi Yumurta Vermesinde sorun yok Ama Nete baktım tavuk tifosu diyo anlayanlar yardımcı olabilirmi lütfen.....
1duvver1
19-05-2013, 19:09
Eğer tavuk tifosu is ölürmü....
Arkadaşlar Benim 3 Tavuk Var 1 tanesi Yeşil İshal Yapıyo Yemesi İçmesi Yumurta Vermesinde sorun yok Ama Nete baktım tavuk tifosu diyo anlayanlar yardımcı olabilirmi lütfen.....
Yemesi içmesi yumurtlaması normal olan tavukta hastalık hele hele tavuktifosu söz konusu olamaz. Tavuk tifosunda tavuk kabarık tüylü hareketsiz iştahsız düşkün bir halde olur. Sağlıklı günler dileğiyle.
Bugün dünyaya yeni güzellikler geliyor. Şimdilik 4 taneler.
Bu tavuğum ilk kez anne oluyor.
Oturdu, kalktı, boş bir folluğa geçti. Başka bir gurk tavuğum bunu kaldırıp yumurtaların üzerine kendisi oturdu. Diğer tavuklar bunun yanına yattılar. Bir sürü terslik yaşadıktan sonra 2 gün gecikmeli de olsa civcivleri çıkıyor.
Toplam 5 civcivimiz oldu. Civciv çıkmayan yumurtaları bir umut diğer kuluçkanın altına koydum. Ay sonunda da onun civcivleri çıkacak inşallah.
maşallah tavuk ve civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün.
2 gün önce civciv çıkmayan yumurtaları diğer tavuğun altına koymuştum. Bugün bir civciv çıktı. Fotoğraftaki tavuğumuza verdik, sahiplendi.
Toplam 5 civcivimiz oldu. Civciv çıkmayan yumurtaları bir umut diğer kuluçkanın altına koydum. Ay sonunda da onun civcivleri çıkacak inşallah.
Ne kadar tatlilar gule gule buyutun masallah onlara:D
1duvver1
24-05-2013, 13:19
Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo :D
Meraba arkadslr benm cıvcıvlerm bugn yumurtadan cıktı fakat bit oldugunu gordum.ne önerirsiniz biyodust dıye bı toz ılac almıstm tavuklarım için ondan sursem civcivlere zehirlenme yapar mı ?
Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo :D
sayın 1duvver1 tavuk 1 yaşına geldi diye illa da gurk olacak diye bişey yok, tüğlerini de kabartabilir ancak gurkluk için en belirgin özellik tavuğun folluga sürekli olarak yatmasıdır. günde bir kez yem için kalkabilir.,tavuklar hepsi gurk olmuyor benim tavuğum kesin olsun diyorsan hint tavuğu edinebilirsinn kessin gurk olacaktır bazıları 15 yumurta bazıları 20 yumurta yapıp kuluçkaya yatar bu hayvanlar. yılda 3 kez yattıkları olur. bazı sitelerde okuyorum pul biber yedirin diye bazı öneriler var ama ben bunlara pek itimat etmiyorum, tavuk stresden uzak olsun yeter..
Tavuklarda gurk eğilimini artıran etkenlerden biriside follukta yeteri kadar yumurta bulunmasııdr yumurtlar anında toplanırsa eğilim ortaya çıkmaz.
Bir kaç gün bol yumurta kalsın follukta kısa süre sonra gurk olduğunu göreceksiniz.
Ancak tavuk yerli köy tavuğu veya hint olmalı
sercan1969
02-06-2013, 16:52
Arkadaşlar 3x2 toplam altı metre karelik bir kümes yaptım. Sizce kaç adet tavuk bu alanda rahat bir şekilde yetişir?
İkinci gurkumuz Kuğu adını koyduğum tavuğumdu. Yumurtaların birkaçını altında ezmişti. Maalesef kalan yumurtaların hiç birinden civciv çıkmadı. Çaresizce oturmaya devam etti. Bugün 27. günü. Ben de pazardan 6 civciv alıp altına koydum. Sahiplendi. Civcivlerin annesi, Kuğumun da yavruları oldu. Hepsi çok mutlu.
414372
Daha önceki gurkum 6 civcivini büyütüyor. Civcivlerin tek başlarına değil de anne tavuk tarafından büyütülmesi bence çok önemli. Annesi neleri yiyeceğini, nelerden kaçacağını gösteriyor. Kuluçka makinesinden çıkardığımız civcivler meyve yemiyor. Tavuğun büyüttüğü civcivler ise yiyor.
414373
414374
414375
414376
sakagun, siyah civcivi yalnız çeker misin birde :)
cok tatlilar gule gule buyutun sayin sakagun.))
Çok hareketli. Bu pozları zor yakaladım.
1duvver1
09-06-2013, 11:38
Beyler benim 2 tavukda gruk oldu köy tavuğu ama horoz hastalandı galiba hırıltılı ses çıkarıyo ötüyo ama çok kısa kesersek sorun olurmu bizim saglığımız açısından
1duvver1
09-06-2013, 16:23
Horozu kestik Gri tavuk Tek kaldı siyah tavuk 9 gündür follukda oturuyo o umusamıyo ama gri tavuğum tek kaldı saat başı bağırıyo o da gruk olcak 1 haftaya oturur ama horozu kestikden sonra değişik davranışlarda bulunuyo bana saldırıyo :D benim yanımdan ayrılmayan tavuk :D çok saldırganlaştı ve bi bağırmaya başlıyo sanki horoz için ağlıyo neden bu anlamadım Hel.p plaes !!!!
ziya erkol
10-06-2013, 09:23
Horozu kestik Gri tavuk Tek kaldı siyah tavuk 9 gündür follukda oturuyo o umusamıyo ama gri tavuğum tek kaldı saat başı bağırıyo o da gruk olcak 1 haftaya oturur ama horozu kestikden sonra değişik davranışlarda bulunuyo bana saldırıyo :D benim yanımdan ayrılmayan tavuk :D çok saldırganlaştı ve bi bağırmaya başlıyo sanki horoz için ağlıyo neden bu anlamadım Hel.p plaes !!!!
Selamünaleyküm öncelikle yeni üye oldum bende tavuk ve civcivleri çok severim gerçekten sizin yazdıklarınıza şaşırdım :eek: demek ki tavuklar horozlara aşık olabilirmiş bence yanına 1 adet horoz alın o tavuğun belki o zaman sakinleşir ...
Tavuklar kendilerine 1 eş seçiyorlar ve diğer horozlardan kaçıyorlar.
ziya erkol
10-06-2013, 10:17
Tavuklar kendilerine 1 eş seçiyorlar ve diğer horozlardan kaçıyorlar.
Çok sadık hayvanlar ama bence sonradan başka bir horozada alışabilirler...
Sonradan başka horoza alışıyorlar. Ancak bahçede birkaç horoz olduğunda sadece birinin yanında dolaşıyorlar.
ziya erkol
10-06-2013, 16:00
Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim?
Bizim bahçenin dışı telle kaplı. Tavukların bulunduğu alanı da telle kapladık. Kümesleri de OSB'den yaptık. Akşam kapılarını kilitliyoruz. Bahçemizde iki de köpeğimiz var. Geceleri biri mutlaka açık oluyor. Önlemlerimiz bu şekilde.
Etlik civcivleriniz 3 ayda kesime gelir. Ne kadar fazla beslenirlerse o kadar gürbüz olurlar. Benimkilere sabahları az miktarda buğday veriyorum. Sonra bahçe içinde ot, böcek, salyangoz, kurbağa ne bulurlarsa yiyorlar. Mutfak atıklarını da veriyorum. Bazen önümü kesip haraç istediklerinde de buğday veriyorum.
ziya erkol
10-06-2013, 20:29
sayın sakagun yaklaşık 1 saat önce bende eski kümesi yıkıp temizleyip 5 adet gelecek olan nasib olursa 5 civcive sıcak ve sağlam bir kümes hazırlamak için komşum ile birlikte çalıştık ben 3 saat komşum 1.5 saat çalıştı çok güzel bir yer oldu Allah izin verirse yarın bitirip fotoğraflarını sizinle paylaşırım.Peki bu civcivler 3 ay içinde hormonsuz sağlıklı bir yerde beslenilir ise kaç kg olur ve kesildiğinde kaç kg et çıkar acaba, bu son sorum :Kümesimde el kadar boşluk var 3 adet , kümesin yanlarında ve yanı sadece tuğladan olduğu için ben bunları nasıl kapatabilirim ?
Etlik tavukları tavuk çiftliklerinde 45 günde kesiyorlar. Marketten aldığımız tavukların boyutlarında oluyorlar. Siz doğal yemle besleyeceğinizden büyüme daha yavaş ve sağlıklı olacağından 3 ay sonra kestiğinizde marketten aldığınız tavukların boyutuna gelir sanıyorum.
Yaklaşık 7 ay sonra kestiğim etlik tavuk 5 kilo gelmişti.
Boşluğu tam olarak anlayamadım. Fotoğraflarını yüklediğinizde daha iyi anlaşılır. Kümes teliyle kapatabilir bir boşluk mu?
limon_sever
11-06-2013, 09:59
Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim?
Merhaba. Daha önceki senelerde etlik civciv beslemiş biri olarak tavsiyem etlik beyaz hindi civcivi almanız. Etlik tavuk civcivleri belli bir süreden sonra çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları için ayakları üzerinde duramıyorlar. Sıcak havalarda da bu hayvanlara eziyet oluyor. Bir de kanat kemiklerinde yırtılma oluyor. Ama hindilerde öyle bir durumla karşılaşmadım. Hindiler hareketli oluyor. Hem de etleri daha lezzetli oluyor.
ziya erkol
11-06-2013, 12:01
Merhaba. Daha önceki senelerde etlik civciv beslemiş biri olarak tavsiyem etlik beyaz hindi civcivi almanız. Etlik tavuk civcivleri belli bir süreden sonra çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları için ayakları üzerinde duramıyorlar. Sıcak havalarda da bu hayvanlara eziyet oluyor. Bir de kanat kemiklerinde yırtılma oluyor. Ama hindilerde öyle bir durumla karşılaşmadım. Hindiler hareketli oluyor. Hem de etleri daha lezzetli oluyor.
Sayın limon sever ben zaten 3 ay boyunca doğal besleyip gezdireceğim için herhalde öyle bir sorun ile karşılaşmayacağımı düşünüyorum ama 4 ay boyunca beslesem öyle bir sorun olabilir;Ben aslında hindi beslemeyide isterim çok güzel bir hayvan ama hem kümes küçük kalır hemde onlar çabuk hastanıyorlar...
ziya erkol
11-06-2013, 12:06
Etlik tavukları tavuk çiftliklerinde 45 günde kesiyorlar. Marketten aldığımız tavukların boyutlarında oluyorlar. Siz doğal yemle besleyeceğinizden büyüme daha yavaş ve sağlıklı olacağından 3 ay sonra kestiğinizde marketten aldığınız tavukların boyutuna gelir sanıyorum.
Yaklaşık 7 ay sonra kestiğim etlik tavuk 5 kilo gelmişti.
Boşluğu tam olarak anlayamadım. Fotoğraflarını yüklediğinizde daha iyi anlaşılır. Kümes teliyle kapatabilir bir boşluk mu?
Sayın sakagun dediğim delikler için çözüm olarak çamur ile sıvayıp taş falan koyacağım 7 ayda 5 kilo gelmiş ha maşallah bugün çatının büyük bir bölümünü ve kapıyı ön telleri yaptım köşk gibi oldu mübarek akşama tamamlanacak inşallah size fotoğrafı atarım...
http://u1306.hizliresim.com/1b/k/p8uth.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bir haftalık oldular bir gurk daha yatıyor haftaya çıkacaklar inşalllah
Arkadaslar, daha önce civcivlerimin bugday yemediklerini söylemistim sagolun yardimci oldunuz ve yemeye basladilar ama döküleni yemiyorlar sadece tabaktan yiyorlar ve az yiyorlar. :(
Bulgur islatip versem yemiyorlar fakat bulgur pilavi, kisir vs. yiyorlar. Ekmek islatip veriyorum onu da yemiyorlar. Domatesi cok seviyorlar, kendilerini paraliyorlar hatta yemek icin. Salatalik, semiz otu, marul, cesitli otlari yiyorlar. Bir de pismis tavuk verdik yediler yanlis mi ettik bilmiyorum? Yakinda masaya oturup kuru fasulye pilav yanina da cacik isteyecekler.
Bugday yesinler diye bazen baska bir sey vermiyorum, alismalarini istiyorum ona da delirsinler istiyorum ama ac kalmalarina dayanamiyorum. Ne yapmaliyim, bugdayi aksamdan suya koyup sisirip vermeyi deneyecegim bakalim o sekilde yiyecekler mi.
Bir de bugday yerken gagalarina alip birakiyorlar üc defa falan sonra yiyorlar bu normal mi, gagalari uzun oldugu icin yapiyor olabilirler mi?
Sayın mercani
Civcivleriniz kaç günlük bilmiyorum ilk 40 gün rahatlıkla civ civ yemi kullanabilirsiniz
buğdayı ıslatmanıza gerek yok merak etmeyin hazır olduklarında her şeyi yerler
buğdayı alıp bırakmaları normal
Sayın mercani
Civcivleriniz kaç günlük bilmiyorum ilk 40 gün rahatlıkla civ civ yemi kullanabilirsiniz
buğdayı ıslatmanıza gerek yok merak etmeyin hazır olduklarında her şeyi yerler
buğdayı alıp bırakmaları normal
Sayin lodos tesekkür ederim cevabiniz icin, belirtmeyi unutmusum 3 aylik oldular.
Sayin lodos tesekkür ederim cevabiniz icin, belirtmeyi unutmusum 3 aylik oldular.
civ civ yemi vermenizin hiç bir sakıncası yok civ civ yemi ile buğdayı karıştırabilirsiniz
hiç merak etmeyin yerler gereğinden fazla yem verirseniz eşinirler dökmeyide severler
Rahat olun
sn lodos kaç civciv var tavuğun peşinde, maşallah bayağ bereketli olmuş, inşallah benim tavuklar da bu sene gurk olurlar, bekliyorum hala
yanlış hatırlamıyorsam 15 olması gerekir
İlk çıktığı zaman sayarım daha sonra pek saymıyorum
çünkü bir kaç tane daha gurk var. her seferinde afacanları saymak kolay olmuyor
üç defa sayıyorum her defasında farklı çıkıyor yerlerinde durmuyorlarki.
1duvver1
24-06-2013, 14:59
Beyler Nasıl resimleri buraya yüklüyosunuz
420399
420400
hem yumurta hem et kombine verimi olduğu söylenen ve daha önce fotoğrafını paylaştığım civcivin 3 aylık olmuş halini görüntüledim ve paylaşmak istedim, gerçekten çok hızlı büyüyor. kilo olarak yanındaki horozdan daha ağır ve diğer beyaz etlik türlerine göre daha hareketli bir hayvan.
420401
yayla havası gerçekten yaramış..
420402
420403
iki horozumuz var biri biraz daha küçük olan sarı- çal horoz, diğeri kırmızı horoz, kırmızı olan diğerini tavuklara yaklaştırmıyor, sizce damızlık için hangi horoz daha uygun* ben çal (siyah sarı) horozu kesmeyi düşünüyorum ama haftasonu kıyamadım..
http://k1306.hizliresim.com/1b/s/pk2bq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Malesef çok kavgacılar ayırmak zorunda kaldım beyaz kesildi
seninkiler hint kırması gibi görünüyolar, onların kanında hint kanı var ise, döğüşmeden duramazlardı zaten... ben de mi kırmızı horozu damızlık ayırsam acaba.
Beyler Nasıl resimleri buraya yüklüyosunuz
öncelikle fotograf boyutlandırıcı bir program yüklemen lazım, çünkü fotograflar boyut olarak çok büyük geliyor ve yüklenemiyor. fotografın boyutunu küçülttükten sonra mesaj yazdığın kısımda gelişmiş moda dön ibaresi var oraya tıklaman lazım ekleme seçeneğindende fotografı eklemen lazım, bu konuyla ilgili konu başlığı vardır yine onları da oku istersen .. umarım yüklersin
1duvver1
25-06-2013, 13:26
Boyutu Kaça Kaç Yapam
1duvver1
25-06-2013, 13:29
Tavuğum Gruk Oldu Civcivlerde çıktı ama halam annesinde bit var dedi sarı bit bende veterinerden HEKTAŞ isimli ilaç aldım kümese ve tavugun Kanadına Döktüm Civcivlere zarar verirmi 4 günlük civciv
Boyutu Kaça Kaç Yapam
bende Pixresizer diye bir program var 600x450 yapınca güzel oluyor, yüklenebiliyor, şu gurk tavuğu ve yavrularını göster bize haydi..
Tavuğum Gruk Oldu Civcivlerde çıktı ama halam annesinde bit var dedi sarı bit bende veterinerden HEKTAŞ isimli ilaç aldım kümese ve tavugun Kanadına Döktüm Civcivlere zarar verirmi 4 günlük civciv
yıllardır tavuk beslerim bitsiz bir tavuğum olmadı henüz, hayvanlar toprak banyuosu yaparak bir miktar rahatlıyorlar bitten arınıyorlar, bitler hayvanların sağlık durumunu etkilemediği sürece ilaçlamaya gerek olmadığını düşünüyorum ancak bit çok fazla ise civcivlerin büyümesine kilo almasına etki ediyorsa tabiiki ilaç tedavisi gerekebilir.
Sıcaklar arrtığında bitlenme oranıda artar.
Dikkat edilmez tavuklara yeterince eşinme fıratı verilmezse tahlikeli olabilir
özellikle gurklar çok dikkatli izlenmelidir.
Sürekli yattıkları için bit oranı çok yükselir.
civcivlere zarar gelmemesi için gurkun kanat içleri sırt bölgesi az miktarda toz ilaçlama yapılabilir.
Saf hint tavuğu bir adet var saf olmamasına dikkat ediyorum safları yumurtlamıyor
yumurtlasa bile kayda değer olmuyor çok sık gurk oluyor.
Melezlerinde ise yumurtlamama sorunu yok horozlarıda daha sert ama bir o kadarda dayanıklı sağlıklı oluyor.
sercan1969
26-06-2013, 12:59
3 adet köy tavuğunun yanına iki gün önce atak cinsi yumurta tavuğu koydum.
Köy tavukları atakları sürekli dövüyor ve rahat vermiyor. Ataklar korkudan ne yem yiyebiliyor ne de su içebiliyor. Sürekli tüneğe çıkıp orda bekliyorlar. Birbirlerine alışmaları için ne tavsiye edersiniz?
1duvver1
26-06-2013, 13:20
Yeni çıkmışken çektim ve Söyle sorunum var annesi pek yemiyo hep civcivlere yediriyo anlamadım çok zayıfladı....
1duvver1
26-06-2013, 13:29
Buda 5. gün ve oldukça sağlıklılar
1duvver1
26-06-2013, 14:18
3 adet köy tavuğunun yanına iki gün önce atak cinsi yumurta tavuğu koydum.
Köy tavukları atakları sürekli dövüyor ve rahat vermiyor. Ataklar korkudan ne yem yiyebiliyor ne de su içebiliyor. Sürekli tüneğe çıkıp orda bekliyorlar. Birbirlerine alışmaları için ne tavsiye edersiniz?
İlk önce kümesini 2 ye böl tel ile birbirlerini her dayim görsünler ama saldırmasınlar 1 hafta sonra 1 gün bırak sonra gene kapa 3 haftaya diğer tavuklardan korkmucaklar ve diger tavuklarda bunlara saldırmıcak ben böyle yapıyorum 2 haftada ısınıyolar veya horoz varsa 1 haftada alışırlar horoz kavga etiklerinde 2 tavuğuda dövüyo ve horozdan korkup bida kavga etmiyolar.....
Bütün tavuklar yabancı bir tavuk aralarına katıldığında istemezler birleştirin aynı kümese koyun kısa sürede alışırlar kavga etmeleri pek önemli değil.
en fazla ertesi gün kavga etmediklerini göreceksiniz korkar ayırırsanız kavga bitmez.
Köy tavukları diğer tavuklardan daha baskındır ilerdede ufak tefek didişmeler olacaktır kavga diye bakmayın üstün olan her zaman diğerini iğneler
sercan1969
27-06-2013, 09:21
Köy tavukları gerçekten cins tavuklara göre oldukça kabadayılar. Bugün 3. gün atak cinsi tavuklar hala dayak yememek için yerden 1.5 metre yükseklikte olan tünekten aşağıya inmeye cesaret edemiyorlar. Sabırla birbirlerine alışmalarını bekliyorum. Olmazsa 6 metre kare yaptığım kümesin yanına 2*2 metrelik daha küçük bir kümes yapacağım...
Not: Tavuğun cinsi atak ama ben onlara bu gidişle kaçak ismini koyacağım:D
1duvver1
27-06-2013, 16:17
Beyler Benim resimdeki siyah tavuk yavrularını çıkardı ama diğer köy tavugu onun yavrularını dövüyo kavga ediyolar onların beraber büyütmesi lazım degilmi 2 side kümesimin ilk tavukları onlara birlikde kümesi yaptım....
Beyler Benim resimdeki siyah tavuk yavrularını çıkardı ama diğer köy tavugu onun yavrularını dövüyo kavga ediyolar onların beraber büyütmesi lazım degilmi 2 side kümesimin ilk tavukları onlara birlikde kümesi yaptım....
ortam geniş değilse gurkları ayırman şart, cücükler telef olabilir yoksa!...
gurkları demişim yani diğer tavuktan ayırmalısın, gurk olan diğerini dövüyorsa o tavuğa yazık , eger gurk dayak yiyorsa civcivlere yazık olur...
1duvver1
27-06-2013, 18:33
Benim Gruk dövüyo zaten kapalı diğer tavuk dışarda duruyo ama alışmalarını istiyom tek başına gruk onlara bakıyo kendi aç kalıyo çok zayıfladı :)
İlk 40 gün gurk ve civcivleri diğer tavuklarla bir arada bulunmazlar diğer tavuklar civcivleri öldürebilirler
40 gün sonra öldürmezler ancak iyi beslenemezler civcivler
tavuklarınızı ayırmanıza gerek yok sayın sercan1969
gurk tavukların zayıflaması aslında Allahın bir takdiri iyiki zayıflıyolar çünkü civcivler bastıkları zaman bir sıkıntı olmuyor ne güzel değil mi? zamanla civcivleri büyüdükçe fazla yemeye başlar ve kilo alır en sonunda yumurtlama dönemie girip etrafındaki yavruları dağıtır :)
yarenimex
28-06-2013, 09:02
Sayın 1Duvver1, civcivlerinizi büyütmek için ayrı bir civciv büyütme kafesi veya kümesi yapmalısınız.Orada civcivleriniz palaz olasıya kadar büyümeliler.Böylece hem diğer tavukların rahatsız etmelerine mani olursunuz hem de civcivlerinizin iyi beslenerek daha iyi gelişmelerini sağlarsınız. Palaz boyuna geldiklerinde de diğer tavuklarınızın arasına alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum ve hiç bir şekilde ne civciv kaybım oluyor ne de sorun çıkıyor.Bu yöntemin bir iyi tarafı da civcivlerin kedilere ve diğer yırtıcılara karşı da emniyette olmaları ..
Dün mavi bacaklı tavuğumuzun civcivleri çıkmaya başladı. 5 yumurta üzerine yatmıştı. Ben de pazardan 10 civciv daha aldım. Baksın, büyütsün. Civcivlerinden biri siyah çıktı. 2 yumurta henüz çatlamadı.
Hep bu mavi brandanın altına yumurtlardı. Civcivleri de orada çıkardı.
1duvver1
28-06-2013, 10:33
Ben Size Kümesimin fotografını çekem atam aynen dediginiz gibi kümesim :)
1duvver1
28-06-2013, 11:14
İlk Fotograf Bahçem 2. si Benim Horozlarım Horozumu kesmiştim civcivken ben aldım bakıyom 3. Grukun yeri oldukça büyük rahat 4. gri tavuğunun yeri o agrasif ama idare ediyorum Benimkiler böyle...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.