PDA

View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15

Cumhur Tonba
22-11-2012, 20:46
Merhaba Tavukcular.
Nasılsınız? Vallahi Lilium'la Cemal(Sansar) burayı görmesin. Ayrılmazlar. Benim çillinin peşinden az koşmadılar. Şaka bir yana.
Tavuk beslemek güzel bir uğraş. Hepinize kolay gelsin diyorum.

melissa77
22-11-2012, 20:54
ben tavuklarimi pazar gununden beri bahceye birakmadim
iyice sitres yaptilar heralde bahcenin bi bolumune
cimen ektik yiyorlar cim tohumunu ya da yeni suruldugu
icin didikliyorlar kapali olduklari icin yumurta verimi biraz dustu.

melodi-raşa
22-11-2012, 22:46
Eğer Konyadaysanız Pazar günleri muhacir pazarına bakın derim.Çok güzel tavuklar geliyor.Atak-s tavuklardan oradada bulabilirsiniz.Ayrıca çiftliklerden tavuk vermezler.Alsanızda çiftlikten çıkma tavuk verimli olmaz.Siz en iyisi genç tavuk alın.Hem verim açısından hem sağlık açısından iyi olur.Dediğim gibi pazar günü muhacir pazarından yetişkin ve genç tavuklar bulabilirsiniz.Anladım ozaman tavuk çifliğine hiç bakmayayım ben zaten tavuk aldımı genç buladalardan alacağım. Konyaya babaların yanına gittimi bakayım yaza işşallah artık teşekkürler cevabınız için

melodi-raşa
22-11-2012, 22:49
;)

* Yumurta verimleri düşük,

*Minyatür olanların yumurtaları normal yumurtanın yarısı kadar mini yumurtacıkları var,;)

*Diğer tavuklarla bir yerde pek olmuyorlar, sürekli kavga çıkma durumu oluyor.
Teşekkürler bilginiz için ayrı biryer olmasılazım bunlar için öğrendiğim iyi oldu

Batuhan Bora
23-11-2012, 09:52
Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.

Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.

Yeşil yumurtlayan tavuklar Acronis cinsidir. Nadir bulunan bir cins ancak tavuk pazarlarına sormak lazım. Nihayetinde tavuk çoğaltması çok zor olmayan bir kanatlı. Acronis cinsi de meraklıları tarfından çoğaltılıyor.

melodi-raşa
23-11-2012, 12:00
Yeşil yumurtlayan tavuklar Acronis cinsidir. Nadir bulunan bir cins ancak tavuk pazarlarına sormak lazım. Nihayetinde tavuk çoğaltması çok zor olmayan bir kanatlı. Acronis cinsi de meraklıları tarfından çoğaltılıyor.
Bendeki olan tavuğumun rengi nası anlatayım size turkuaz yeşili açığı tonda nette bakıldımı görülür galibaa netten ama malesef telef oldu. Benim tavuklarda bakalım halamdan birdaha isteyecem verirse eğer tavuğun tipi normal tavuklar gibi renkleri farklı tonda yalnız ama horozun tipi belli değişik bir tipi vardı. Tavuklarım telef olmasaydı resmini yüklerdim burayada yok ama önceki tavuklarımın resimleri var başka bir forumda var resimleri bura nasıl yülekleniliyor bilmiyorum bilsem yüklemeye çalışırım resimleri

çiftçi5234
26-11-2012, 15:46
Mübarekler neredesiniz ya :dilli:

zerre
26-11-2012, 22:14
Bugün çok güzel tavuk fotoğrafları çektim... ;) Minyatür sultanlar... Çok güzeller... Ama maalesef benim değiller.

347970

347971

347972

347973
bir şey sormak istiyorum ama lütfen cahilliğimi mazur görün,iki ay kadar önce bir dişi bir erkek sultan yavrusu aldık.fakat bir tanesi öldü, kalan resimdeki beyaza çok benziyor ama dişimi erkekmi bilemiyorum ,en kötüsü sultanlarla ilgili pek birşey bilmiyorum ,yaşayan çok sağlıklı yanına ufak cins başka bir tavuk aldık birbirilerinden hiç ayrılmıyorlar,sultan horozlarıda diğerleri gibi ötermi.

sakdag
27-11-2012, 11:37
bir şey sormak istiyorum ama lütfen cahilliğimi mazur görün,iki ay kadar önce bir dişi bir erkek sultan yavrusu aldık.fakat bir tanesi öldü, kalan resimdeki beyaza çok benziyor ama dişimi erkekmi bilemiyorum ,en kötüsü sultanlarla ilgili pek birşey bilmiyorum ,yaşayan çok sağlıklı yanına ufak cins başka bir tavuk aldık birbirilerinden hiç ayrılmıyorlar,sultan horozlarıda diğerleri gibi ötermi.

Sayın Zerre, benim fotoğraflarımdaki sultanların hepsi tavuk, horozların ibikleri tepe tüylerine rağmen kırmızı ve belirgin oluyor. Diğer horozlar gibi ötüyorlar.

Bu arada, süs tavuklarım kümeste kapalı duruyorlar, diğer bütün tavuklarım bir tane bile kalmadı, hepsine hastalık geldi. 2 gecede bahçede serbest gezen tüm tavuklar öldü. Kümeste kapalı olanlar gayet sağlıklı ve neşeli duruyorlar. Tavuk hastalıklarını evden eve serçe, kumru gibi kuşlar taşıyorlar. Umarım serçeler kapalı kümesime girmezler. Kalan tavuklarım için endişeliyim doğrusu...:(

sakdag
27-11-2012, 11:41
Bahçedeki tüm tavuklarımın öldüğüne çok üzgünüm ama kümeste kapalı olanlara 2 yeni arkadaş getirdim Edirne'den... Çok güzeller...

Minyatür tavuk olan...
349456

Minyatür horoz olan...
349457
349458

zerre
27-11-2012, 14:04
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,ibikleri nekadarlıkken belli oluyor ,bizimki maksimum 5aylık ,yanına eş alacağım onun için cinsiyetini öğrenmek istiyorum. tavuklarınız içn üzüldüm doğrusu ,nekadar işinize yarar bilemem ama ekşi ayran denemenizi tavsiye ederim ,biz normal tavuklara arada bir veriyoruz tavuklar daha canlanıyorlar sanki

Nazlı N92
27-11-2012, 15:27
merhaba :) tavuk yetiştirmek zorlu bir iş değil ya bizim tavukların kümesi bile yok
öyle onlar bir yer bulup yumurtluyorlar.onlar için yaptığımız özel birşey yok yazın dama çıkıyorlar ve kışın da kendilerine uygun bir yer buluyorlar biz hiç karışmıyoruz. bir tek kuluçkaya yatıklarında ilgileniyoruz su olsun yem olsun veriyoruz. bir de onlar ve yavruları için
küçük kümes yapılıyor dört tarafı kapalı ve küçük bir giriş yeterli kalıyor :)
bizim yetişkin tavuklar kafalıra göre takılıyorlar :)))

MeyveliTepe
27-11-2012, 16:13
Etrafta yırtıcı yok mudur?

sakdag
28-11-2012, 09:52
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,ibikleri nekadarlıkken belli oluyor ,bizimki maksimum 5aylık ,yanına eş alacağım onun için cinsiyetini öğrenmek istiyorum. tavuklarınız içn üzüldüm doğrusu ,nekadar işinize yarar bilemem ama ekşi ayran denemenizi tavsiye ederim ,biz normal tavuklara arada bir veriyoruz tavuklar daha canlanıyorlar sanki

Sizinkinin de görünüşünden cinsiyetinin belli olması lazım... fotoğraf ekleyebilirsiniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım Zerre...

Maviş
28-11-2012, 20:07
ben tavuklarimi pazar gununden beri bahceye birakmadim
iyice sitres yaptilar heralde bahcenin bi bolumune
cimen ektik yiyorlar cim tohumunu ya da yeni suruldugu
icin didikliyorlar kapali olduklari icin yumurta verimi biraz dustu.

Başka bir yerden ot topla ver. Otlara dikkat et zehirli olmasın. Marul, lahana gibi artık yapraklarını yerler. Kümese kum ve toprak koy taş yesinler hapis olunca bağısakları çalışmaz. dikkatli ol. Akşam ezanından 1 ve yaırm saat önce bırak tavukların başını bekle koşsunlar, kanat çırpsınlar. Sürekli hapiste olursalar birbirlerini kekerler ve yaralanırlar.:D:):)

zerre
28-11-2012, 20:12
benim sultan

zerre
28-11-2012, 20:30
sanırım bu sefer resim yüklemeyi becerebildim:p:p:p

sakdag
28-11-2012, 20:41
Sultan tavuğunuz çok güzel Sayın Zerre, tam emin olamadım ama sanıyorum tavuk olacak... Diğer arkadaşlarda fikirlerini söylesin lütfen...

Yanına eş almak için biraz daha bekleyin...

bay tömürcek
28-11-2012, 20:44
Evet çok güzel bir sultan tavuk olacak ;)

melissa77
29-11-2012, 06:17
Başka bir yerden ot topla ver. Otlara dikkat et zehirli olmasın. Marul, lahana gibi artık yapraklarını yerler. Kümese kum ve toprak koy taş yesinler hapis olunca bağısakları çalışmaz. dikkatli ol. Akşam ezanından 1 ve yaırm saat önce bırak tavukların başını bekle koşsunlar, kanat çırpsınlar. Sürekli hapiste olursalar birbirlerini kekerler ve yaralanırlar.:D:):)

tesekkurler mavis ama otlar buyumuyor artik hava sogudugu icin.
kapali olmalarinin sebebide esim cim ekmisti bariyerle cevirdi
etrafini ama arasindan geciyor bazilari bu hafta aralari kapaticaz.
o zaman yine bahceye birakicaz.ot yok simdilik ama
evde hicbirsey atilmiyor artik onlara veriyorum .

Cumhur Tonba
29-11-2012, 06:21
Günaydın melissa77
Anlaşılan tavuklarınıza iyi bakıyorsunuz. Bu sabah siteye giren ikinci kişisiniz.

zerre
29-11-2012, 22:41
:pyorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,sanırım ilkbahara kadar bekleyeceğim ,ya yumurta yapar ya öter,işin tek kötü tarafı tavuksa bile adı sülüman kalacak :p:p:p

melissa77
29-11-2012, 23:29
http://350Günaydın melissa77
Anlaşılan tavuklarınıza iyi bakıyorsunuz. Bu sabah siteye giren ikinci kişisiniz.

iyi geceler esim ise gidince girmistim tavuklarimada
iyi bakmaya calisiyorum elimden geldigince
http://328

addo
01-12-2012, 18:31
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.

hiç birşey unutmamış. kümesini, yem verirken çağırmamı, yem kovasının şeklini ve gıdığını kaşımamı... küçükken bile gözdelerimden biriydi biraz daha büyünce haremin sahibi olabilir belki.

bay tömürcek
01-12-2012, 18:52
Bence sonuna kadar hakediyor ;)

ercanuyar
15-12-2012, 17:42
Arkadaslar yaklasik on gun once 6 tane tavuk almistim tavuklarin hepsi yumurtluyordu ancak gecenlerde kopek saldirmis eve geldigimde birini oldurmusler birinin sirti yaraliydi digerlerininde bazilarinin tuylerini koparmislar suan yalnizca biri veya ikisi yumurtluyor ne yapmam lazim yarali olani kessemmi oda yumurtluyordu karasiz kaldim. Tekrar yumurtlamaya nezaman baslarlar?
Birde bir hafta once hint horozu aldim horoz buyuk ama yas olarak fazla buyuk degil geldiginde alismasi icin ayaklari bagli kumesin yanina koyup eve donmustum tekrar gittigimde diger tavuklar onu dovuyorlardi hemen ayaklarini cozdum ama artik butun tavuklardan dayak yiyiyor ne yapmam lazim yeni bir horoz daha alimmi

bay tömürcek
15-12-2012, 17:54
Sayın ercanuyar öncelikle geçmiş olsun. Yaralı tavuğunuz böle çok ağır yaralı değilse korkmayın bişey olmaz kırmızı gres yağı varya bolca sürün yara yerine çabucak iyileşip et toplar o merak etmeyin ama öbür tavuklardan ayırın gagalarlar sırtını. Hint horozu da salık bırakın dayak yiyorsa kaçar zaten o yaşı da büyüyünce horozluk yapmaya başlayınca tavuklardan korkmaz ufakken korkar zaten genelde horozlar tavuklardan çünkü çiftleşme eğilimi gösterdiklerinde tavuklara sataşırlar, tavuklarda döver ufak horozları ama büyüyünce bu sorun ortadan kalkar :) Kolay gelsin efendim :)

Desalmado
15-12-2012, 18:43
Merhabalar herkese...uzun zamandır buraya göz atmamıştım. :p

ercanuyar
18-12-2012, 17:03
http://i1274.photobucket.com/albums/y433/ercanuyar/1B379168-88AB-47BE-8119-9F07DF1DB051-1965-0000031F8420E976_zpsea7ce383.jpg

ercanuyar
18-12-2012, 17:09
Tesekkurler bay tomurcek horozumun resmi bu boyuna bakmayin butun kumesten dayak yiyiyor:) sizce bir tane daha almalimiyim?

bay tömürcek
18-12-2012, 17:16
Tesekkurler bay tomurcek horozumun resmi bu boyuna bakmayin butun kumesten dayak yiyiyor:) sizce bir tane daha almalimiyim?

Maşallah yeşilliğin içinde çok güzel gözüküyolar ;) Ama o horoz küçük hint olduğundan boyu uzun büyük gibi duruyo bence büyüyünce tavuklar onun haremine dahil olurlar merak etmeyin ama alma imkanınız varsa tabi başka büyük horoz alsanız fena olmaz tavuklara sahip çıkar şimdi tavuklar başı boş geziyodur bunu da istemeyip dövdüklerine göre :p

sakdag
18-12-2012, 18:32
Bir süredir sayfaya girmiyordum çünkü 19 adet süs tavuğum, 33 adet köy tavuğum hastalıktan öldüler. En son 4 civcivi olan gurk tavuğum ve civcivleri de öldü. Çok üzgünüm, tavuklarımı çok seviyordum. 6 yıllık olanlar vardı içinde, geçen senelerde hastalık salgınlarından hiç etkilenmemişlerdi. Sayfaya girip tavuklarımın fotoğraflarını görmek beni daha da üzüyor. :( :( :(

Uzun bir süre tavuk, civciv bakamayacağım sanırım. Sizlerin hayvanlarını takip edeceğim.

Bay tömürcek civcivlerin çok güzeller, özellikle kel boyunlular, bol bol fotoğraf çekin lütfen...;)

çiftçi5234
18-12-2012, 18:40
Göze geldi hayvanlar.Geçmiş olsun.Evet bu tür şeylerde alışkanlık oluyor ve birden kaybedince yenisi zor..:(

bay tömürcek
18-12-2012, 21:45
Çok geçmiş olsun sayın sakdag çok iyi biliyorum şuan içinde olduğunuz durumu :( Yine sağolsun eş dost hiç esirgemedi tavukta getirdi horoz da yeniden kurdum kümesmi çok şükür civcivlerim de çıktı yavaş yavaş düzene koyuyorum :) Fotoğrafları da ara ara yayınlaım sayfamda bende sizin gibi o kel olanları çok seviyorum ;)

ercanuyar
23-12-2012, 13:43
Arkadaslar bu tavuklarin cinsi nedir

http://i1274.photobucket.com/albums/y433/ercanuyar/22EF9441-4D74-4DD9-80E3-CC2ECF27A0D3-1731-0000023E4E217FB6_zps87a2d379.jpg

ercanuyar
23-12-2012, 13:44
http://i1274.photobucket.com/albums/y433/ercanuyar/9E48AFC7-549E-46DD-8641-E875CD3E420F-1731-0000023E36E8E994_zps13fb8b06.jpg

tk646
23-12-2012, 16:57
Horozum,tavuklarım ve kümesleri işte burada :D

Heyooo maşallah diyin arkadaşlar tavuklarım yumurtluyor artık,horozumda ötüyor ;)

assi34
30-12-2012, 13:58
selam arkadaşlar.bendede 3 atvuk bir horoz var. bir tanede civciv hediye ettiler. aslında büyüdü sanırım tavu olacak. ama nerdeyse horoz kadar. haftaya resimlerini yüklerim
çok güzel bir duygu tavuk bakmak. hem rahatlatıcı hemde ferahlatıcı. ruhum dinleniyor onlara baktığımda veya onlarla iilgilendiğimde. yumurtayı tamamen kestiler. biri hiçvermiyordu sanırım daha tam büyümemişti. biri 2 günde bir biri de hergün veriyordu yumurtayı. baharda ilk işim tavuklardan birini kuluçkaya yatırıp civciv çıkarttırmak olacak İnşaallah.

Maviş
02-01-2013, 11:22
Bir süredir sayfaya girmiyordum çünkü 19 adet süs tavuğum, 33 adet köy tavuğum hastalıktan öldüler. En son 4 civcivi olan gurk tavuğum ve civcivleri de öldü. Çok üzgünüm, tavuklarımı çok seviyordum. 6 yıllık olanlar vardı içinde, geçen senelerde hastalık salgınlarından hiç etkilenmemişlerdi. Sayfaya girip tavuklarımın fotoğraflarını görmek beni daha da üzüyor. :( :( :(

Uzun bir süre tavuk, civciv bakamayacağım sanırım. Sizlerin hayvanlarını takip edeceğim.

Bay tömürcek civcivlerin çok güzeller, özellikle kel boyunlular, bol bol fotoğraf çekin lütfen...;)
Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm.:( Maşallah benim bebişlerim iyi. Ben tavuksuz hayat olamam kanıma işlemiş bir kere ölse dahil beslemeye gene devam ederim.:D

sakagun
02-01-2013, 11:27
Benimkilerden de biri 1 ay kadar önce öldü. Hastalık geldi, hepsine bulaşacak diye çok korktuk. Neyse ki diğerlerinin durumu iyi. Civcivler büyüdü, yetişkin oldular. Horoz olanlar ötmeye başladı. Şu an bahçede 6 horoz, 9 tavuk, 2 ördek var. Tavuklardan ikisi yumurtlamaya devam ediyor.

Mavi bacaklı civciv de büyüdü. Gagası beyaz. Boyutları diğerlerine göre küçük kaldı. Değişik bir tür olmalı.

mertkk
04-01-2013, 18:52
merhaba arkadaslar yazılanları uzun süredir takip ediyodum ama dahil olmuyodum.
sizlere bi sorum olacak benim bi hint horozum var yaklaşık 8-9 aylık yanında sadece 1 tane erkek hindi var ve hiç tavuk yok tavuk olmaması bi sorun oluştururmu?

bay tömürcek
04-01-2013, 18:56
Hayır sayın mertkk hiç bi sorun oluşturmaz ama tabi tavuk olsa daha iyi olur ;)

tk646
04-01-2013, 20:57
Horozum,tavuklarım ve kümesleri işte burada :D

Arkadaşlar sevincimi paylaşmıştım artık yumurtluyorlar diye ama; bir gün biri birgün biri yumurtluyor galiba yoksa soru ;

1: dışarımı yumurtluyorlar acaba?
2: Hergün yumurtlamaya başlarlarmı zamanla?
3: İçeride yumurta bırakayımmı yoksa kendi bilir içeri yumurlarmı?
4: Birde mısır buğday karışımı veriyorum sabahları,gün boyuda yayılıyorlar yeterlimi bu, destek birşeyler vereyimmi yumurta verimi için?
:D cevaplarınızı hevesle beklemekteyim.

bay tömürcek
04-01-2013, 22:27
Arkadaşlar sevincimi paylaşmıştım artık yumurtluyorlar diye ama; bir gün biri birgün biri yumurtluyor galiba yoksa soru ;

4: Birde mısır buğday karışımı veriyorum sabahları,gün boyuda yayılıyorlar yeterlimi bu, destek birşeyler vereyimmi yumurta verimi için?

Sayın tk646 birgün biri birgün biri yumurtluyordur dediğiniz gibi büyük ihtimal çünkü bazı tavuklar bigün yumurtlar bigün yumurtlamaz ;)

1: Dışarı yumurtlamıyolardır çünkü nereye alışısa oraya yapar yumurtasını.
2: Sanmam. Çünkü tavukların bazıları hergün bazıları gün aşırı yumurtlar.
3: İçerde yumurta bırakmanıza gerek yok zaten herzaman yumurtladıkları folluğa yumurtlarlar.
4: Mısır buğday karışımı yeterli gelir çünkü akşama kadar geziyolar demişsiniz onlar topraktan ve böceklerden ek besine dair herşeyin en iyisini alırlar. Saygılarımla ;)

assi34
05-01-2013, 21:06
tavuk ve horozun farkı kaç aydan sonra kesin anlaşılır acaba. benim civcivim 5 aylık oldu. resim çekemedim ama haftaya inşaallah.

bay tömürcek
05-01-2013, 23:19
3 4 aylıkken belli olur sizinki kesin ve net bellidir bi fotoğraf koyun yardımcı olmaya çalışırım :)

mertkk
06-01-2013, 13:31
benim horozum 6-7 aylıkken yanındaki hindiyi dövdü ve ötmeye basladı. bunun için bazı yerlerde erken horozlandığı için küçük kalabilir diyolar bunun doğruluğu nedir

sakagun
08-01-2013, 15:51
Karlı günlerde tavukların bakımı nasıl oluyor?
Benimkiler karı ilk gördüklerinde afalladılar. Bazıları kümesten çıkmak istemedi. Bazıları ise kar üstünde uçarak ilerlemeyi tercih etti. Ayakları karda çok üşüyor. Karda yiyecek birşey bulamadıklarından gün içinde ara ara buğdayla besledim. Kümeslerinin zeminine talaş ekledim. Başka yapılabilecek birşey var mı?

tk646
08-01-2013, 17:18
Eveett kümeste yumurtlamaya başlayan 15 gün hiç açmadığım tavuklarım gezmeye başlayınca yumurta sayısı azaldı.

Sormuştum dışarımı yumurtluyorlardır diye evet bugün köpeğimin klubesinde yumurta buldum bu sorunu nasıl çözeceğim?

sakagun
08-01-2013, 17:39
Tavuğunuz yumurtlayacağı zaman yer aramaya başlar, değişik sesler çıkarır. Bu durumda tavuğun arkasından yürüyerek istediğiniz yere yumurtlaması için tavuğu yönlendirin. Alıştığında aynı yere yumurtlamaya devam edecektir. Yumurtlayacağı sırada follukta başka tavuk varsa yeniden yer arayışına girer ve başka yerlere yumurtlayabilir.

Bazen horoz, tavuğu yönlendirerek farklı bir yere yumurtlamasını sağlıyor. Bir kere otların arasında 12 yumurta bulmuştum. Orayı bozarak folluğa yumurtlamalarını sağladım.

Follukta bir yumurta bırakın. Yumurtayı işaretleyin ki bayat olduğu belli olsun, hep aynı yumurta orada kalsın. Ben marketten aldığım bir yumurtayı folluğa koydum. Üzerinde damga var.

Köpek kulübesinde bulduysanız köpeğiniz yumurtaları yemeye alışmış olabilir. Kümeslerinizin bulunduğu yere köpeğinizin girmemesi için köpeğinizi eğitin.

Maviş
11-01-2013, 16:59

1-Hiç belli olmaz. Tavuk beyendiği yere yumurtlar. Bir kere yumurtladımı hep aynı yere yumurtlar.
2-Hiç belli olmaz. Her gün, gün aşırı veya iki güne bir yumurtlayabilir. Tavuktan tavuğa değişir.
3-Tavuktan tavuğa değişir,benim bazı tavuklar folluk olmadan yumurtlamaz, bazıları kendi folluğuna hemen yumurtlar çıkar.
4-Mısır fazla vermeyin tavuk yağlanır ve yumurtlamaz. Arada bir verin. Ek olarak arada bir arpa verin. Arpayı çok ve sürekli verirseniz zayıflar.
:D:D:):):D:D

sakagun
11-01-2013, 17:31
Yaklaşık 4 metrekarelik bir alana buğday serptim. Bu alanı kapalı tutuyorum. Buğday çimleri uzadıkça bu alanı açıyorum. Tavuklar buraya girip çimleri biçiyor. Çimler tekrar uzayana kadar bu alanı yeniden kapatıyorum. Alanın üstünü de kümes teliyle çevirdiğimden kar yağsa bile bu telin üzerinde birikiyor, buğdaylar hep yeşil kalıyor.

Bir de balık ayıklarken kafalarını ve iç organlarını tavuklara atıyorum. Kapış kapış gidiyor.

Manifesto
11-01-2013, 17:38
Yaklaşık 4 metrekarelik bir alana buğday serptim. Bu alanı kapalı tutuyorum. Buğday çimleri uzadıkça bu alanı açıyorum. Tavuklar buraya girip çimleri biçiyor. Çimler tekrar uzayana kadar bu alanı yeniden kapatıyorum. Alanın üstünü de kümes teliyle çevirdiğimden kar yağsa bile bu telin üzerinde birikiyor, buğdaylar hep yeşil kalıyor.

Bir de balık ayıklarken kafalarını ve iç organlarını balıklara atıyorum. Kapış kapış gidiyor.

Balıktamı besliyorsunuz?

sakagun
11-01-2013, 17:43
Akvaryum balığı besliyorum ama yukarıda bahsettiğim balıklar yemek için aldığım hamsi vb. gibi balıklar.

Manifesto
11-01-2013, 17:50
Akvaryum balığı besliyorum ama yukarıda bahsettiğim balıklar yemek için aldığım hamsi vb. gibi balıklar.

Ticari amaçlı balık üretimimi acaba diye düşündüm,değilmiş.

Kanatlılarda kıran hastalığı ve çözümü hakkında bilginiz varmı?

sakagun
11-01-2013, 17:57
"Tavuk ve Horoz Hastalıkları (http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/19810.htm)" başlığında Yalancı Veba olarak anlatılmış sanırım.

Manifesto
11-01-2013, 18:02
"Tavuk ve Horoz Hastalıkları (http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/19810.htm)" başlığında Yalancı Veba olarak anlatılmış sanırım.

Teşekkürler.

Ben fakir
11-01-2013, 18:30
Arkadaşlar benim tavuk besleme dönemim elli yıl önce bitmişti ama bakıyorum dertler hep aynı.

O salgını misafir kuşlar getiriyor. Tavukların yeminekuş yanaştırmamanızı tavsiye ederim

Ayrıca içme sularına birkaç damla tentürdiyod damlatırsanız mikroba karşı etkili oluyor.

Maviş
11-01-2013, 18:39
Eveett kümeste yumurtlamaya başlayan 15 gün hiç açmadığım tavuklarım gezmeye başlayınca yumurta sayısı azaldı.

Sormuştum dışarımı yumurtluyorlardır diye evet bugün köpeğimin klubesinde yumurta buldum bu sorunu nasıl çözeceğim?

Bu sorun bedede var. Follulkları beyenmiyorlardır. Köpek kulübesine uygun veya follukların içini kaba talaş veya yumşak kuru ot yerleştir. Folluğun içine bir tane yumurta koy.
Benim tavuklar çalı, kuytu ve bilmediğim yerlere yumurtluyorlar. Yazın bana kaçak civcivler gelir. Tavuklarım gizlice kendine folluk yapıyorlar. Civcivleri önüme getiriyorlar. Gurk tavukğumortadan kayboluyor. 10 gün sonra tavuğum ortaya çıkıyor. Ama civcivlere bakmıyor. Bende evde besliyorum.:D:D:):):D:D

cankartun
11-01-2013, 20:00
*** form üyeleri.ben yeni kayıt oldum 2 gündür takip ediodum formu yazışmalarınızı falan ve hoşuma gitti hemen üye oldum...sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak bana mutluluk vericek..

cankartun
11-01-2013, 20:10
öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım) :D
35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum...

bay tömürcek
11-01-2013, 20:20
öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım) :D
35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum...

Öncelikle hoş geldin cankartun :) Hepsine maşallah diyorum civcivlerinin tavuklarının tüyü kadar hayrını görürsün inşallah ;) Bu aylarda kurklamaları çok güzel tavuklarının benimkilerde çıkalı 1 ay oldu iki avuktan çıkardım verdim bi tavuğun altına maşallah güzel büyütüyo yavruları :)

Tavuklarından yaşlı olanları kescem demişsin ama havaların ısınmasını bekleme tam şimdi kesim zamanları havalar ısınmaya başlayınca zayıflarlar sen madem kesmeyi düşünüyosun bu aralar kes onları :)

cankartun
11-01-2013, 21:21
teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir.

bay tömürcek
11-01-2013, 21:25
teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir.

Yardımım dokunduysa ne mutlu cankartun ;) Evet kışın kesilir kümes hayvanları :) Bildiklerimi paylaşırım merak etme sorun olduğunda sor herzaman cevaplarım :p

cankartun
11-01-2013, 21:26
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??

bay tömürcek
11-01-2013, 21:39
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??

Tavuklarını temiz biyeri kapalı biyer ama kuş falan girmesin orayı güzelce kireçle kapat oraya o hastalık burdada vardı hiç anlamazsın bile aniden gelir allah korusun 2 günde 60 tavuk attım çuvalla. Hastalık glmeden ilaç kullan gelince hiç faydası olmuyo. O suyu sarartan ilaç büyük ihtimal eritrom dur tam emin değilim ama :)

Civcivlere gelince öncelikle bu soğuklarda üşütme benimkiler kapalı yerde yem olarak etlik besi yemini mısır yarmasıyla karıştırıyorum ıslayıp kabartıp öle veriyorum maşallah çok güzel büyüyolar yıllardır da böle bakarım ama hiç vitamin kullanmadım ben onu eczaneye sorman lazım bi bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmek istemem :)

cankartun
11-01-2013, 21:41
peki o hastalık için ne ilaç önerirsiniz? veya aşı ?

bay tömürcek
11-01-2013, 21:44
Hastalığa fayda eden bişe bulamadım desem yeri önemli olan hastalık gelmeden müdahele :) Sen sularına göz kararı elma sirkesi karıştır faydalıdır elma sirkesi hastalığı önler eğer ilaçta alıcam diyosn veterinerler bu konuda daha geniş bilgiye sahip ben derdimi anlatıp öle ilaç alıyorum :)

cankartun
11-01-2013, 21:47
elma sirkesini alcam yazdım i kenara ;)
veterner dedinde doru düzgün veternermi varki allah için .. benim gözümde sizler gibi tecrübeli kişiler daha bilgili. oyüzden sizlerin tecrübeyle edindiğiniz bilgiler kanımca daha değerli ;)

bay tömürcek
11-01-2013, 21:50
Estağfurullah ;) Ama bi yandan da doğru söylüyosun tecrübe çok önemli neyi nası yapacağını bildikten sonra gerisi kolay ;)

cankartun
11-01-2013, 21:59
yhaw bişi daha sorcam..benim civlerde çoğu horoz çıkıo.bu hiç hoşuma gitmio.kesilip yemek oluolar ben yemiorum o ayrı aylemin dier fertleri yiolar ben beslediğim için yiyemiorum...keşke yumurtadan anlaşılsa içinden çıkıcak civcivin tavukmu horozmu oluşu :S :/ :(

bay tömürcek
11-01-2013, 22:05
O dert bende de var :D Yumutaları biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo :D Bizde derler ki yuvarlak yumurtadan tavuk sivri uzun yumurtadan horoz çıkar hatta çoğu kişi yuvarlak yumurtaları ayırır kurkuk yatırmak için ama denemedim sonuç ne oluyo bilmiyorum ben genelde iri yumurtaları koyarım kukuğun altına uzun yuvarlak ayırmam :D Ama gönül rahatlığıyla ye kendi emeğin daha lezzetli oluyo emin ol ;)

cankartun
11-01-2013, 22:16
buralardada öle derler yuvarlak olanları koy die ama bişi değişmio..kimiside derki kadınlar koyarsa tavuk cıkarmıs.onuda denetecem

bay tömürcek
11-01-2013, 22:19
Dedim ya biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo :D Alakası yok hepsi batıl inanç allah kararlaştırıyo içindekinin cinsiyeti kadın koyunca allah fikrini mi değiştiriyo haaşa ;) Yani takma bunları şans meselesi bunlar :p

cankartun
11-01-2013, 22:24
evet haklısın :D

cankartun
12-01-2013, 10:37
arkadaşlar akıl danışcam size..havalar soğuk ve hastalık gelmesinden korkuyorum..civcivlerime verebilceğim bi aşı varmı önerebilceğiniz...

bay tömürcek
12-01-2013, 16:20
Dediğim gibi yerleri temiz olsun bide kireç at kümesine hiç bişey olmazlar korkma ;) Kapalı yerde bak 2 3 ay kadar bu soğuklar hasta eder civcivleri ;)

cankartun
12-01-2013, 16:50
coxidin ve vitaform indim aldım bugün.karıştırdım ve sularına verdim.bakalım sonuç nolcak.vitaform vitaminmiş ii dedi veterner coxidin de hastalıklara ve ishale ii geliomuş..aa bide elma sirkeside aldım koydum ii olcaklar umarım şükür iyilerde bakalım kümesim az küçük 3 kurku bi yerde bakmakta sıkıntı işte.soğuk zamana denk gelmeselerdi çok daha ii olcaklardı ..

cankartun
12-01-2013, 16:51
aşı işinide söledim.adam dediki aşıyı boşver bunlar bunlar yeterli dedi.aşılar genellikle büyük işletmelerde kullanılıo dedi.köy tavukları dirençlidir bişi olmaz dedi

ercanuyar
12-01-2013, 18:52
Arkadaslar bu tavuklarin cinsi nedir acaba?

http://i1274.photobucket.com/albums/y433/ercanuyar/6B32ED37-4BC3-4288-B052-6F827967A2E1-973-000001B523EC83AB_zpsb3e15791.jpg

çiftçi5234
12-01-2013, 19:13
Çok genel ama avrupa görmüş köy tavuğudur :D

bay tömürcek
12-01-2013, 21:29
Araucanas olduklarını düşünüyorum sayın ercanuyar.

Maviş
13-01-2013, 20:13
arkadaşlar akıl danışcam size..havalar soğuk ve hastalık gelmesinden korkuyorum..civcivlerime verebilceğim bi aşı varmı önerebilceğiniz...

Sularına bebe aspirini ez suyuna karıştır.:D:D:):):D:D

Maviş
13-01-2013, 20:22
aşı işinide söledim.adam dediki aşıyı boşver bunlar bunlar yeterli dedi.aşılar genellikle büyük işletmelerde kullanılıo dedi.köy tavukları dirençlidir bişi olmaz dedi

Hiç belli olmaz. Geçen kış hastalık geldi. Ben tavuk ve horozlara ağazına sabahları birer tane bebe aspirni verdim, on kadarı hastaydı iki tanasi öldü. ****
bactrim şurup hepsini ağzına birer çay kaşığı verirsin ölüm azalır. Sularına limon ve bebe aspirini koyabilirsin.:D:D:):):D:D

cankartun
13-01-2013, 20:57
limon sıkıyorum sürekli. aspirininde boş olduğunu söylüo bazıları . çok şükür şuanda hastalık falan yok iyiler coxidin isallerinide kesti . kümeste tutuorum malum kış sebebiyle havalar ısınsa güneş açsa falan bırakıcam dışarı yayılsalar iyi gelcek ama düzelmio bi türlü hava..nezaman düzelir acep havalar sıktı bu yıl kış mevsimi bitmio bi türlü sanki

cankartun
13-01-2013, 20:58
vitaform u sürekli kullanmam zarar verirmi acaba civcivlere ? sürekli dediğim 2 haftadır kullanıorum kessem mi acep yoksa devam ediyimmi ?

bay tömürcek
13-01-2013, 21:50
limon sıkıyorum sürekli. aspirininde boş olduğunu söylüo bazıları . çok şükür şuanda hastalık falan yok iyiler coxidin isallerinide kesti . kümeste tutuorum malum kış sebebiyle havalar ısınsa güneş açsa falan bırakıcam dışarı yayılsalar iyi gelcek ama düzelmio bi türlü hava..nezaman düzelir acep havalar sıktı bu yıl kış mevsimi bitmio bi türlü sanki

Cankartun tavuklarını sen kışları hep kümeste mi tutuyosun ? Soğuktan korkmaz ki tavuklar benimkiler karda kışta gündüzleri hep dışardalar Allaha şükür yıllardır bi sorun yaşamadım. Hatta komşunun kümesine sürekli fare falan girdiği için o tavukları hiç kümese koymaz dışarda ağaçta yatarlar karda üstleri gece bi karış kar olur sabah olunca inerler aşağı karlar dökülür üstünden hiçte bişey olmuyo tavuklara.

assi34
13-01-2013, 23:25
civcivler kışın soğukta çıkarsa onları kümesin bir kısmına koyup orayı alttan ısıtmak abartılı olurmu? bilenler bilir camilerde ki gibi bir yerden ısıtma sistemi gibi.

cankartun
14-01-2013, 15:43
bugün iyi bi bakım yaptım valla kümesi tertemiz yaptım suluklarını falan yıkadım temizledim civcivlerin sonra bulundukları yere kireç serptim üstünede saman yaydım.suluklarını elma sirkesi ve vitaformlu su ekledim havada iyiydi dışarda yayılmaları için bıraktım ohh öle içim rahatladıki sormayın :D

bay tömürcek
14-01-2013, 18:00
civcivler kışın soğukta çıkarsa onları kümesin bir kısmına koyup orayı alttan ısıtmak abartılı olurmu? bilenler bilir camilerde ki gibi bir yerden ısıtma sistemi gibi.

Sayın assi34 eğer kapalı bi garajınız varsa civcivlerinizin kafesini buaya koyup etrafını şeffaf muşambayla sarın hem soğuk geçirmez hem ışığı içeri alır. Benimkiler ısıtılmayan soğuk garajda duruyor çıkalı bir ayı geçti 1 hafta içerde sobanın yanında baktım kanat çıkarınca kafese anneleriyle beraber koydum kafesi güzelce seffaf musambayla sardım çok ciddiyim bazen muşamba buhar yapıyo sıcaktan onlar kendilerini ısıtıyolar alttan ısıtmaya gerek yok anneleri de var zaten ama istersenz geceleri bi ampul asabilirsiniz kafesin içine.

assi34
14-01-2013, 18:35
teşekkürler bay tömürcek; bende yarı bodrum bir yer var, dışarısı soğuk olsa bile orası okadar soğumuyor. orada sizin söylediğiniz gibi yapabilirim. benim tavuk da her zaman yumurtladığı folluğa değilde bodrumda bir köşeye yaptı yumurtaları. galiba yakında kuluçkaya yatar gibi geliyor bana.umarım. hazırda samanım da var onu da alta sereyim dimi, yoksa tahtadan bir zemin hazırlayayım mı.? teşekkürler.

tk646
14-01-2013, 19:10
AAhh ahh nedir bu tavuklarımın derdi arkadaşlar? 1 haftadır yumutlamayı da bıraktılar neden olabilir acaba? :(

lodos_
14-01-2013, 20:49
Bu mevsimde tavukların yumurtlamaması için çok sebep var çok haklılar ayrıca

bay tömürcek
15-01-2013, 17:11
teşekkürler bay tömürcek; bende yarı bodrum bir yer var, dışarısı soğuk olsa bile orası okadar soğumuyor. orada sizin söylediğiniz gibi yapabilirim. benim tavuk da her zaman yumurtladığı folluğa değilde bodrumda bir köşeye yaptı yumurtaları. galiba yakında kuluçkaya yatar gibi geliyor bana.umarım. hazırda samanım da var onu da alta sereyim dimi, yoksa tahtadan bir zemin hazırlayayım mı.? teşekkürler.

Ne demek efendim :) Tavuğunuz büyük ihtimal gurk olup yatacak çünkü kendine ayrı yer seçmiş siz şimdi saman falan koymayın altına yumurtalarını yapıp yatmaya başlasın sonra koyun altına bazen tavuklarımın yumurtladığı yerlere rahat etsinler diye saman koyuyorum yuvaları ellendi diye ya yuvayı değiştiriyolar ya da gurk olmaktan vazgeçiyolar.

Siz şimdi onu kendi haline bırakın o yumurtlaması bitince yatacaktır yatınca saman koyarsınız olduğu yere yumurtaları daha iyi ısıtır ve çıkım daha başarılı gerçekleşir ama yavrular çıkınca kafesin altına çok kalın saman sermeyin hatta saman iyi olmuyor ıslak ıslk kalıyor civcivlerin altında varsa ince odun tozu serpin suyu emip kuru kalmasını sağlıyor kafesin :)

assi34
15-01-2013, 18:34
yardımlar için çok teşekkür ederim bay tömürcek. benim tavuk kendine kalınca bir süngerbulmuş yumurtlamak için o yüzden ellememe gerek kalmadı. daha önce orada biraz saman da vardı. yani her şey hazır. umarım dediğiniz gibi olurda o civciv mutluluğunu bende yaşarım.

assi34
15-01-2013, 18:42
birde bende 3 tavuk bir horoz vardı birde civicv hediye etmişlerdi, civciv horoz çıktı. resim çektim ama yükleyemiyorum. megpikseli büyük sanırım. ama şimdi hangisini keseyim, kart olanımı yoksa taze olanınımı bilemiyorum.horoz sanırım phonix lerden. onun gibi uzun ve güzel kuyruğu var.
çok merak ettiğim bir şey daha var. horoz ve tavuk ayrı cinslerden ise çıkan civcivler horozun geni ni mi alıyor yoksa tavuğun geni mi ağır basıyor?

bay tömürcek
15-01-2013, 18:52
birde bende 3 tavuk bir joroz vardı birde civicv hediye etmişlerdi, civciv horoz çıktı. resim çektim ama yükleyemiyorum. megpikseli büyük sanırım. ama şimdi hangisini keseyim, kart olanımı yoksa taze olanınımı bilemiyorum.horoz sanırım phonix lerden. onon gibi uzun ve güzel kuyruğu var.
çok merak ettiğim bir şey daha var. horoz ve tavuk ayrı cinslerden ise çıkan civcivler horozun geni ni mi alıyor yoksa tavuğun geni mi ağır basıyor?

Sayın assi34 horozunuz kartsa kesin taze olan kalsın ama taze olan ufaksa çiftleşme eğilimi göstermiyorsa bi müddet daha bekleyin olgunluk çağına gelince büyük horozunuzu kesin gençlerde döl verimi yaşlı horozlara göre daha iyi oluyo ama yine de siz bilirsiniz çünkü horozunuz çok kart değilse kalmasında bi sorun yok. Ama 3 tavuğa 2 horoz çok fazla kavga ederler çiftleşirken böle olunca da çiftleşme başarılı olmuyo genelde yumurtalar dölsüz oluyo bu nedenle.

Siz bir de fotoğraf yükleyin ozaman daha rahat yorum yapılır. Mesela gurk yatacak tavuğun yuvasını da merak ettim tavuk ve horozlarınızı da :) Tavuk horozun farklı ırk olması olayına da gelince bazen ikisinden de genler taşıyolar bazen horoza daha çok benziyo yavrular bazen tavuğa daha çok benziyo bu tamamen tavuk ve horozun baskın ve çekinik genleriyle alakalı :) Yani tavuğunuz paçalı horozunuz hint ise yavrular yarı paçalı hint kırması olurlar denedim bizzat bunu :) Renkler de bazen çok alakasız olabiliyo ne annesine ne babasına benzeyen civcivler çıkabiliyo bu da tavuk veya horozun genlerinden kaynaklanıyo :)

assi34
15-01-2013, 19:30
benim yeni horoz biraz salak affedersiniz. annesiz büyüdü, fabrika civcivi, o yüzden çiftleşme işini becerebileceğini sanmıyorum. en azından şimdilik. diğer tavuklar ne yenilik yapsam hemen algılayıp alışıyorlar, ama o inanılmaz bir şekilde ayak uyduramıyor. diğerleri yemi yerken o illaki içine girip eşeliyor üstüne üstlük birde yemin üstüne pisliyordu. diğerleri inanılmaz derecede dikkatediyorlar bu meseleye. eğer kavgalar başlarsa biri mideye inecek ama herhalde fabrika işi olan olur.

assi34
15-01-2013, 19:47
daha düşük bir pikselde tekrar resim çekip yükleyeceğim inşaallah.

assi34
15-01-2013, 20:23
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=361995&stc=1&d=1358277762

assi34
15-01-2013, 20:24
şimdi öğrendim nasıl resim yüklenir. öndeki beyaz yeni horozum.

assi34
15-01-2013, 20:34
362003
bu kesinlikle horoz değilmi? cahilliğimi mazur görün lütfen. 1 hafta önce ibiği bu kadar büyük değildi.
362006

assi34
15-01-2013, 20:37
362007

362008

assi34
15-01-2013, 20:39
sayın bay tömürcek işte benimkiler. ancak bilgisayardan çektim fotolarını. sanırım azda olsa anlaşılıyordur.
yumurtalarda şimdilik böyle. ellnmeden duryor

bay tömürcek
15-01-2013, 21:11
benim yeni horoz biraz salak affedersiniz. annesiz büyüdü, fabrika civcivi, o yüzden çiftleşme işini becerebileceğini sanmıyorum. en azından şimdilik. diğer tavuklar ne yenilik yapsam hemen algılayıp alışıyorlar, ama o inanılmaz bir şekilde ayak uyduramıyor. diğerleri yemi yerken o illaki içine girip eşeliyor üstüne üstlük birde yemin üstüne pisliyordu. diğerleri inanılmaz derecede dikkatediyorlar bu meseleye. eğer kavgalar başlarsa biri mideye inecek ama herhalde fabrika işi olan olur.

Sayın assi34 yeni ufak horozunuz bizim buraların tabiriyle kızıl kanat :) Dediğiniz gibi pek saf olurlar ama merak etmeyin her horoz gibi o a olgunluğa erişince çiftleşme eğilimi gösterecektir :) Evet o resimdeki beyaz kesinlikle horoz :) Ama diğer tavuklarla ve horozunuza maşallah o horozu kesmemenizi şiddele tavsiye ederim çünkü duruşundan zaten ben horozum diyor bikere :) 41 kere maşallah tavuklarınız da çok güzel :)

Tavuğunuzun yumurtladığı yer gayet kluçkaya yatmaya elverişli her tavuğun sevdiği gibi arada biyer :) Bırakın oda civcivlerini çıkarsın sünger ve samanlarda yeteri kadar var altında yumurtaları da ellemeyin bırakın dağınık dursun kuluçkaya yatınca büyük bi özenle onları altına alıp toplayacaktır zaten.

Kırmızı horozunuz gayet yüksek bacaklı bi horoz güzel yavrular alırsınız ama o diğer beyaz horoz kızıl kanat denilenler kısa bacaklı oluyor bana sorarsanız o beyaz horozunuz mideye doğru yol alsın diğerini horoz bırakın olmadı çıkan yavrulardan bitane horoz seçersiniz o kırmızıyı ozaman kesersiniz :)

assi34
15-01-2013, 22:38
sayın bay tömürcek , ilginize ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. havalar ısınsın birde sağlık meselelerimi halledeyim birkaç tane süs tavuğu yumurtası alıp onları kuluçka için hazır tutacağım. yok olmadı civciv olarak sipariş edip öyle büyüteceğim inşaallah. inanılmaz bir mutluluk ve huzur yaşıyorum tavuklarımla. resmen ruh tedavisi. aslında mükemmel yaratıklar tavuklar.herşeyi yerler tertemiz sağlıklı ürün verirler, bir sineği havadayken bile kapabilirler.(gözleri ayrı yöne baktığı halde) ve daha neler neler. tekrar teşekkürler.

hindici
16-01-2013, 10:58
sa enes kardeşim nasılsın ve tüm site üyeleri dün sevinçli bir gündü benim için gece tavukları kapamak için kümese girdiğimde yabancı bir horoz duruyordu kümesin en başında şaşkınlık içinde horozu aldım ve başka bir yere ayırdım nerden geldiyse hemen çıkıp bizim komşulara filan sordum ama onların değilmiş ama çok sevindim ben gidene kadar bizim horozlarla kapışmışlar sizce nasıl? en son fotoğraftakilerde hindilerimin son halleri :)

efe-can
16-01-2013, 11:09
Kuluçkanın altına konan ince talaşı yeni çıkan civcivler yiyor ve sindiremediği için ölüyorlar. Mümkünse kalın talaş serin daha sağlıklı olur.Selamlar...

bay tömürcek
16-01-2013, 18:11
sayın bay tömürcek , ilginize ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. havalar ısınsın birde sağlık meselelerimi halledeyim birkaç tane süs tavuğu yumurtası alıp onları kuluçka için hazır tutacağım. yok olmadı civciv olarak sipariş edip öyle büyüteceğim inşaallah. inanılmaz bir mutluluk ve huzur yaşıyorum tavuklarımla. resmen ruh tedavisi. aslında mükemmel yaratıklar tavuklar.herşeyi yerler tertemiz sağlıklı ürün verirler, bir sineği havadayken bile kapabilirler.(gözleri ayrı yöne baktığı halde) ve daha neler neler. tekrar teşekkürler.

Ben teşekkür ederim sayın assi34 ne demek ;) Gerçekten tavuklara bayılıyorum bende dediğiniz gibi başlı başına ruh tedavisi :p Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle :)

bay tömürcek
16-01-2013, 18:14
sa enes kardeşim nasılsın ve tüm site üyeleri dün sevinçli bir gündü benim için gece tavukları kapamak için kümese girdiğimde yabancı bir horoz duruyordu kümesin en başında şaşkınlık içinde horozu aldım ve başka bir yere ayırdım nerden geldiyse hemen çıkıp bizim komşulara filan sordum ama onların değilmiş ama çok sevindim ben gidene kadar bizim horozlarla kapışmışlar sizce nasıl? en son fotoğraftakilerde hindilerimin son halleri :)

Aleykümselam hakancım iyiyim sen nasılsın :) Horozun çarşıda satılan civcivlerden yani köy horozu değil :) Belli ki biyerlerden kaçmış gelmiş. Ama o horozdan çok hindiler dikkatimi çekti maşallah kocaman olmuşlar 1 2 aya yumurtlarlar :)

hindici
16-01-2013, 19:51
daha hiç çiftleşmediler nezamn başlarlar acaba?

bay tömürcek
16-01-2013, 22:16
daha hiç çiftleşmediler nezamn başlarlar acaba?

Erkek kendi kendine çiftleşiyormuş gibi hareketler yapar sırtını kamburlaştırır kursağını yukarıya çeker ayaklarını dans eder gibi bi birini bi birini pat pat yere vurur :D Dişi hindi de eğer yumurta dönemindeyse erkeğe gelir zaten oturur yere ve çiftleşirler benim erkek 2 3 gündür dediğim gibi yapıyo ama dişi erkeğe gelmiyo daha yumurtlamayacak heralde ;)

tk646
17-01-2013, 11:58
Bir soru daha arkadaşlar benim tavuklardan biri sürekli horozu didikliyo ,tüylerinden çekiyo falan neden acaba?

assi34
18-01-2013, 20:08
Bir soru daha arkadaşlar benim tavuklardan biri sürekli horozu didikliyo ,tüylerinden çekiyo falan neden acaba?

hint tavuğu olmasın,:D

assi34
18-01-2013, 20:22
362612

362613
benim siyah tavuk 5 günde 4 yumurta daha yapmış. 8 tane olmuş.
horozda bu gün ötmeye başladı. maaşallah.

assi34
18-01-2013, 20:29
bu arada merak ettiğim bir şey daha var. çiftleşmelerde her bir çiftleşme bir yumurta içinmi, yoksa bir defada daha fazla yumurta dölleniyormu?

mertkk
19-01-2013, 11:11
bu arada merak ettiğim bir şey daha var. çiftleşmelerde her bir çiftleşme bir yumurta içinmi, yoksa bir defada daha fazla yumurta dölleniyormu?

bir çiftleşmede horoz 5-8 arası yumurta döller

assi34
19-01-2013, 15:24
bir çiftleşmede horoz 5-8 arası yumurta döller

teşekkürler mertkk.

tk646
19-01-2013, 18:24

Değiller. Paçalı ama cinsini bilmiyorum:o

muratbey
19-01-2013, 19:44
ingiliz tavuğu (Liğth susex)

tk646
19-01-2013, 21:30

http://www.agaclar.net/forum/1025245-post2050.htm
Bunlar benim yavrucuklar.

assi34
20-01-2013, 15:15
http://www.agaclar.net/forum/1025245-post2050.htm
Bunlar benim yavrucuklar.

maşaallah hepsi de çok güzel, darısı benim başıma.

assi34
20-01-2013, 15:28
ingiliz tavuğu

hepsi çok güzel maşaalah. bayağı da varmış.

melodi-raşa
20-01-2013, 19:53
Sularına bebe aspirini ez suyuna karıştır.:D:D:):):D:D

Maviş sana katılıyorum. Aspirin konusunda bir zamanlar ben tavuk baktığım zamanlarda tavuğum hastaydı bende bilir bilmez kulaktan duyma sularına ikitane aspirin koymuştum ve tavuğum gün gün dirildi iyileşti. İbiğifelan karamıştı hayvanın iyileşti. Bende ara ara artık aspirin koyardım sularına hiç hastalık gelmedi valla ister inanın ister inanman ben denedim iyileşti hayvan

muratbey
20-01-2013, 22:20
hepsi çok güzel maşaalah. bayağı da varmış.

teşekkürler bunlar sadece yarısı diğerleri öbür bahçede.

cankartun
21-01-2013, 10:04
murat bey hangi şehirdensiniz..?? tavuklarınız çok hoş.eğer yakınsanız irtibata geçelim yumurtalarınızdan almak isterim

melodi-raşa
21-01-2013, 12:50
Bunlarda benim önceden baktığım tavuklarım malesef tavuk larım yok artık. Kümesim boş artık şimdi tavuklarımı gece köpek girip hepsini parçalamıştı bilen ler bilir.

melodi-raşa
21-01-2013, 12:52
Hiç olmazsa bunlara burdan bakıpda kendimi teselli edeyim burdan eski tavuklarıma ahhh ahhh

melodi-raşa
21-01-2013, 12:55
Resimdeki tavuklardan çilli olanlar varya cinsleri nedir bilmiyorum devamlı yumurta yapıyorlardı. Kırmızı olanlarda pek yapmıyorladı ara ara yapıyorlardı

melodi-raşa
21-01-2013, 12:58
Resimdeki tavuklardan çilli olanlar varya cinsleri nedir bilmiyorum devamlı yumurta yapıyorlardı. Kırmızı olanlarda pek yapmıyorladı ara ara yapıyorlardı

Kafası takkeli olan tavukda yumurta yapardı devamlı ama çok deli bi tavuktu çok vahşiydi acaip bi huyu vardı kümesi altını üstüne getirirdi

ilyas06
22-01-2013, 14:45
arkadaşlar ben ilyas tanımıssınızdır

ilyas06
22-01-2013, 14:46
arkadaşlar ben bi tane film senryosu yazdımda nasıl paylaşabilirim burdan paylaşım mi

ilyas06
22-01-2013, 14:47
arkadaşlar ben bir korku filmi senaryosu yazdım okumanızı rica ediyorum ve yorumlarınıza açık olduğumu belirtmek isterim öncelikle senaryoyu tamamen kendim yazdım kısa bir özeti 32 yaşındaki Mehmet bey oyuncudur Ve artık kendisin in emekli olmasına az kalmıştır .emekli olmadan son bir isteği vardır son kez bir filmde oynamak istemektedir ve isteği gerçekleşir kendisine kayıtlı bulunduğu cast ajanstan telefon gelmiş bir film çekimi için
kendisini yapımcılar çağırmıştır Mehmet bey buna çok sevinerek hemen verilen adrese gider yapımcılarla görüşdükten sonra ertesi gün gün film hakkında toplanmak için randevulaşırlar .Mehmet bey hemen eve gider ve karısına ve 18 yaşındaki kızına anlatır karısı bu durumdan pek hoşnut olmaz ama kabul eder.ertesi gün Mehmet bey yapımcılarla konuşmak için randevulaştıkları film şirketine gider.toplantı odasına geçerler ve film hakkında konuşmaya başlarlar filmin konusunun mezarlık ve ruhlarla alakalı olduğunu duyunca sevinir çünkü kendisi hep korku filminde oynamak istemiştir ve sonunda bu isteği olmuştur 1 ay geçtikten sonra film çekimleri için x köyüne doğru giderler.çekimler başlar başlamasına ama set ekibinin peşi aksiliklerden kurtulamaz öyle böyle derken çekimlerin sonuna gelinir ve mezarlık sahnesi vardır ekip çekime başlayacakları sıra mezarlıktan çığlık ve haykırma sesleri gelmiştir ekip şok içinde olup biteni anlamaya çalışırken setteki herkes birden ortadan kaybolur ve mehmet bey mezarlıkta koşmaya başlar. o sesler tekrar kulaklarına gelmektedir daha sonra arabasına ulaşan mehmet bey hemen oradan uzaklaşır tam yola dalmışken o sesler tekrar kulağına gelir ve yoldan geçen küçük bir kıza çarpar ve aniden duru inip baktığında ise hiç kimseyi görmez fakat heryer kandır tam o anda omzuna bir el dokunur ve mehmet bey rüyasından uyanır .

ercanuyar
24-01-2013, 08:04
Arkadaslar sessiz oten veya gec oten bir horoz cinsi varmidir?

assi34
24-01-2013, 15:21
sayın murat bey kocaelide neredesiniz. bende yumurtalarınızdan isterdim. 2 hata sonra kocaeliden geçebilirim. ne dersiniz.

muratbey
24-01-2013, 15:38
assi34 karamürseldeyim. tesekkurler.

muratbey
24-01-2013, 15:40
assi34 karamürseldeyim. tesekkurler.beklerim herzaman.

Manifesto
24-01-2013, 15:49
Arkadaslar sessiz oten veya gec oten bir horoz cinsi varmidir?

Zannetmem.

Horozun sessizini veya geç ötenini genelde boğazlarlar.Nesli kalmamış olabilir.:D

assi34
24-01-2013, 18:12
assi34 karamürseldeyim. tesekkurler.beklerim herzaman.

teşekkür ederim muratbey. inşaallah bandırma dönüşü. eğer çanakkale üzerinden dönüş yapmazsam sizin ordan geçerim.

assi34
26-01-2013, 17:35
tavuk yetiştirmeye başlıyalı hayatımı bir başka yaşamaya başladım.en sonunda keserim dediğim tavuklarıma şimdilerdekıyamaz oldum.hatta her gittiğim yerden yeni tavuklar çeşit çeşit cinsler bakınmaya başladım. onlardan iki haftalığına ayrıldım aklım hep onlarda. balıkesir manyasda kızık köyüne geldim 2 hafta için. etraf tavuklarla dolu. bugün başı üstünde şapka gibi tüyleri olan tavuklar gördüm. sahibini bulup ondan bir tane satmasını isteyeceğim. birde tüyleri simsiyah tavulklar var. bir tane tavuk gördüm tüyleri normal açık kahverengi amakafası tamamen beyazdı. bakalım dahaneler göreceğim. herkese saygılar.

lodos_
26-01-2013, 21:58
sayın asi34
sizi tenim ederimki yerli tavuktan şaşmayın inanın dünyanın en üstün ırkı bizim yerli tavuklarımız.En önemlisi yerli tavuğumuzun yumurta et kalitesi diğer ırklarla melezlerle karşılaştırılmayacak kadar lezzetli ve besleyicidir.
Diğer ırkları bulundurmanın sakıncası var mı ?****** hayır

assi34
27-01-2013, 14:55
teşekkürler sayın lodos.haklısınız aslnda.ama çeşitlilik de insanın içini açar sanırım.

ilyas06
29-01-2013, 12:21
365540

ilyas06
29-01-2013, 12:25
365543

yarenimex
29-01-2013, 13:10
sayın asi34
sizi tenim ederimki yerli tavuktan şaşmayın inanın dünyanın en üstün ırkı bizim yerli tavuklarımız.En önemlisi yerli tavuğumuzun yumurta et kalitesi diğer ırklarla melezlerle karşılaştırılmayacak kadar lezzetli ve besleyicidir.
Diğer ırkları bulundurmanın sakıncası var mı ?****** hayır

Değişik cins veya ırk tavuklarınızı ayrı ayrı bölmelerde bakarsanız hem çeşit zevkinizi tatmin edersiniz, hem de ırkların karışıp melez cinslere dönüşerek ne olduğu belirsiz cinsler elde etmemiş olursunuz. Çaprazlama yaparak yeni ırklar elde etme gibi bir merak ve amacınız yoksa elbette. Yani hoşunuza giden tavukların hepsini bir arada beslediğinizde ırklar karışıyor ve özellikleri kayboluyor. Atak yumurta tavuklarımız vardı, onların arasına Hint dövüşçü horozlarından ve brahma melezi tavuk horoz karıştırdık. Şimdi brahma melezi X Atak melezi civcivler ferik oldular, bakalım tam büyüdüklerinde neye benzeyecekler.. Pek bi şeye benzeyecekler gibi gelmiyor ve bana göre karışık beslemenin sakıncası..

assi34
03-02-2013, 16:31
ne oldu günlerdir kimse yazı yazmıyor?

muratbey
03-02-2013, 20:31
Arkadaşlar yakında bilgisayar destekli yumurta döl kontrolü çalışmamızın yazılım demolarını paylaşıcam aparat hariç artı bilgisayar destekli kümes otomasyonuda paylaşmak istiyorum.sizede yardımcı olurum.teşekmürler

qwerty16
04-02-2013, 10:09
Bizim tavuklarımız yumurtlamıyor bunun nedenini bilen söyleyebilirmi

qwerty16
04-02-2013, 10:10
Yumurta yemi veriyorum ama az az yumurtluyorlar

addo
06-02-2013, 01:01
sayın hindici ve assi34 sizdeki beyaz, boynu sarı tüylü horozun cinsi ne acaba

hindici
06-02-2013, 11:23
yörelere göre değişik isimleri var fakat bu pazarda satılan sarı civcivlerdendir..büyüyünce değişiyorlar ve böyle oluyorlar

addo
06-02-2013, 11:30
pazarda satılanlardan olduğunu biliyorum.beyazlar ligorin oluyor ya bunlarında ayrı ismi var mı diye

assi34
06-02-2013, 14:52

onun ne horozu olduğunu ben de bilmiyorum. civciv olarak pzardan satın alınd ve bana bırakıldı.
bay tömürcek bilir sanırım

assi34
06-02-2013, 14:56
Bizim tavuklarımız yumurtlamıyor bunun nedenini bilen söyleyebilirmi

kışa girince benim tavuklarda kesti yumurtlamayı. sonra soğuklar geçince başladılar yine yumurtlamaya. herhalde havalardan dır

bay tömürcek
07-02-2013, 18:05

Addo abi kızıl kanat deniyor burda. Ama pazarda yumurtalık civciv diye satıyorlar dişi çıkanlar kırmızı yumurta tavuğu oluyor erkek çıkanlar böyle kızıl kanat horoz oluyor ;) Yani şu bildiğimiz sarı pazar civcivlerinden o horoz. Zaten çoğu da horoz çıkıyor nedense :p

hindici
07-02-2013, 21:39
enes kardeşim hindi sayfasınada bi bakarsan iyi olur

assi34
10-02-2013, 21:49
arkadaşlar bugün kümese daldım ve tam 34 tane yumurta topladım.bir koli yumurtayı eve getirdim 4 tanesini de folluklara geri koydum.

addo
12-02-2013, 00:38
arkadaşlar bugün kümese daldım ve tam 34 tane yumurta topladım.bir koli yumurtayı eve getirdim 4 tanesini de folluklara geri koydum.

kuluçkaya yatan olmadı demek :(

assi34
12-02-2013, 18:11
evet olmadı ama nisanda zorla kuluçkaya yatıracağım birini. öyle yapınca oluyormuş. yumurtaların üstüne oturtup üstüne desepet koyacağım

Safranlı
13-02-2013, 10:26
sakın öyle bir şey yapmayın zorla olurmuymuş hiç.....

assi34
13-02-2013, 18:15
ben bu sitede okumuştum biryerde oluyor diye ama siz öyle diyorsanız yapmam

yarenimex
13-02-2013, 22:39

Evet zorla olmaz.. Sepet de kapatsanız tavuğunuz yumurtaların üstüne yatmaz öylece ayakta durur. Yatacağını varsaysanız bile gene de civciv çıkmaz. Çünkü tavuk gurk olduğunda vücut sıcaklığında bir değişiklik olacaktır ve bu sayede yumurtalar gerektiği kadar ısıtılacaktır.. Yani zorla güzellik olmayacağı için tavuğunuza da zorla civciv çıkartamazsınız..

assi34
15-02-2013, 21:59
Sayın Berduray.
Bunun birkaç yolu var. Bu soru final imtahan sorumuzdu.

1. Yumurtalar Tavuğu yatıracagğınız yere konur. Tavuğun üstüne ayakta kalşamıyacağı kadar bir sepetle örtülür. Mecburen yatar. Zaten yumurtalar ısınınca analık içgüdüsü ile genellikle kakmaz. Sepeti alabilirsiniz.

2. Tavuk ayaklarından tutularak başınızı üstünde 10-15 kere çevrilir. Sersemler. Yumurtaların üzerine bırakılır. Yine yukardaki gib olur.

3. Tavuğa biraz rakı içirirsiniz. Sarhoş olur. Ayakta duramaz. Ayılıncaya kadar yumurtalar ısınmış olur. Aynı sonuç.

Bunlar şaka niyetine yazdığımı zannetmeyin. Gerçek.
Saygılarımla.

ben bu yazıya istinaden zorla yatırmayı düşünüyordum

lodos_
16-02-2013, 00:20
Bunlara gerek yokki ben inanmıyorum belki tesadüf olmuştur ancak böyle gurk yatırılmaz.follukta yeterince yumurta olunca kendisi zaten gurk olur
bence siz tavuğa sadece su içirin

sakagun
16-02-2013, 16:57
Etlik tavuklarımdan biri (adı Kuğu, daha önce bahsetmiştim) çift sarılı yumurta yumurtladı.
370308
370309
370310

Eşimle kuluçka makinesi yapıyoruz. Şubat sonuna doğru yumurtaları koyacağız. Hazır olunca fotoğraflarını paylaşırım.

assi34
16-02-2013, 19:13
bir follukta 20 tane diğer follukta 14 tane yumurta vardı. 20 taneyi görünce daha kuluçkaya yatmaz dedim ve topladım. bu sefer bırakacağım 30 tane olana kadar. bakalım nasıl olacak. ama sanırım baharla birlikte gurk olmaya başlarlar. en azından öyle olmasını umuyorum

melodi-raşa
17-02-2013, 09:54

Maşallah merak ettim kaçtane tavuğunuz var. Bu kadar çok bir günde yumurta aldığınıza göre birde sorum olcak Tavuklarnızın cinsi nedir yurmuta yapanlar hangi cinsleri daha iyi yapıyor verimi yumurta bukadar çok yumurta aldığınıza göre bi sorayım dedim sakıncası yoksa eğer şu anda kümesim boş elden geçirip kümesi sağlamlaştırdınmı iyi yumurta tavuğu almak istiyomda soruyom

melodi-raşa
17-02-2013, 10:02
Zorlamayın bence kendiliğnden gurk olan mutlaka olur heralde yeterince tavukğunuz çok heralde sizin birde ben bunu duymuştum acı biber hamurla acı biberi karıştırıp verliyormuş tavuklara gurk olması kolay oluyormuş bendenenek için yaptıydım tavuklarıma birtanesi olmuştu gurk ama ben hamur yapmadımda yemek artıklarnın içine acı biber atmıştım cin biberi normal pul biber felan işte olduydu.

ilyas06
17-02-2013, 10:24
arkadaşlar bi sorum olcak geçen köyden 1 tane sakallı horoz la tavuk geitrdim horoz kümnesde 1 gün kaldı akşam olunca diğer tavuk ve horozlarla beraber geri gelmişti biz onu kümese sokmaya çalışırken horoz kaşla göz arası kayboldu havada baya kararmıştı fenerle aradım ama bulamadım ertesi günde gelmedi sabah daha detaylı bi arama yaptım ama yine yoktu tilki yedi desem tüy olur hiç biyerde tüyde yoktu sizce ne olmuş olabilir

lodos_
17-02-2013, 11:00
Makineden çıkan civ civlerin gurk olması zordur.Tavuklarınızın gurk olmasını istiyorsanız gurkun altından çıkmış olan tavuklardan edinin.Diğerleride gurk olabilir ancak bir kaç yılda bir olur veya yüzdeleri çok düşük olur.
Yine tavuk follukta yeterince yumurta olduğunu görmesi gerekir.

assi34
17-02-2013, 19:37
sayın lodos ve melodi-raşa, benim sadece 3 tane köy tavuğum var.2 si hmen hergün yumurtluyor, biri 2 günde bir yumurtluyor.bu iki günde bir yumurtlayan soğuklarda ara verdikten sonra şimdilerde haftada 2 tane yapmaya başladı. diğerleri nerdeyse boş geçmiyor. 2 hafta yumurta toplamayınca biriktiler.ondan önce hepsi soğukların başlamasıyla yumurtayı kesmişlerdi. bu sefer dediğim gibi toplamayıp her bir follukta 30 tane olanakadar toplamayacağım.bu arada ekşi maya ve acı biberli karışımlarıda deneyeceğim ama havalar soğuk gidiyor. civcivlere bir şey olabilir diye şimdilik kuluçkaya yatmalarını istemiyorum.hem 30 tane olana kadar bahar da gelir sanırım.

assi34
17-02-2013, 19:41
arkadaşlar bi sorum olcak geçen köyden 1 tane sakallı horoz la tavuk geitrdim horoz kümnesde 1 gün kaldı akşam olunca diğer tavuk ve horozlarla beraber geri gelmişti biz onu kümese sokmaya çalışırken horoz kaşla göz arası kayboldu havada baya kararmıştı fenerle aradım ama bulamadım ertesi günde gelmedi sabah daha detaylı bi arama yaptım ama yine yoktu tilki yedi desem tüy olur hiç biyerde tüyde yoktu sizce ne olmuş olabilir

o horoz bir gece o kümeste geçirdiyse mutlaka oralardadır. ağaçlara veya kuytu yerlere bakın. mutlaka döner. bana geldiklerinde sadece 1 gün ve gece kümeste kaldılar hemende alıştılar.

assi34
17-02-2013, 19:47
bugün bir follukta 6 diğerinde ise 7 tane yumurta vardı..

ilyas06
18-02-2013, 15:07
syn assi 34 horoz gelmedi bugunle 3 gün olcak bence onu tilki halletmiş galiba neyse ya demekki nasib deilmiş bu arada soruma cevap verdiğiniz için teşekkür edeerim

melodi-raşa
18-02-2013, 18:27
sayın lodos ve melodi-raşa, benim sadece 3 tane köy tavuğum var.2 si hmen hergün yumurtluyor, biri 2 günde bir yumurtluyor.bu iki günde bir yumurtlayan soğuklarda ara verdikten sonra şimdilerde haftada 2 tane yapmaya başladı. diğerleri nerdeyse boş geçmiyor. 2 hafta yumurta toplamayınca biriktiler.ondan önce hepsi soğukların başlamasıyla yumurtayı kesmişlerdi. bu sefer dediğim gibi toplamayıp her bir follukta 30 tane olanakadar toplamayacağım.bu arada ekşi maya ve acı biberli karışımlarıda deneyeceğim ama havalar soğuk gidiyor. civcivlere bir şey olabilir diye şimdilik kuluçkaya yatmalarını istemiyorum.hem 30 tane olana kadar bahar da gelir sanırım.

Üç tane derken yani sadece köy tavuğumu yoksa başka tavuklardamı var. ben tavuk bakdığım zamanlarda ben yumrta biriktiremiyordum çünkü yiyorladadı yumurtalarını kırıyorlardı. birde neden bukadar çok follukta biriktiriyorsunuz yumurtaları merak ettimde

assi34
18-02-2013, 20:54
sayın ilyas06 rica ederim. keşke bir faydam olabilseydi. galiba dediğiniz gibi olmuş olmalı.tilki veya tilki insanlardan birinin midesine inmiştir. canınız sağolsun. neyseki daha ilk günlerde olmuş. alıştıktan sonra daha zor oluyor ayrılmak.

assi34
18-02-2013, 21:04
sayın melodi-raşa, 3 tane köyden alınmış tavuğum 2 de horozum var.hepsi bu.kuluçkaya yatarlar ümidiyle yumurtaları toplamıyorum.2 tane folluk var birini benim siyah tavuğum kendisi yaptı(en çok yumurtlayanım odur) diğerini ise araba lastiğinden ben yaptım. ikisi de ona yapıyor.hiç biride şimdiye kadar kırılmadı Allaha şükür.

Sagun
19-02-2013, 01:20
pazarda satılanlardan olduğunu biliyorum.beyazlar ligorin oluyor ya bunlarında ayrı ismi var mı diye

boynu sarı kanat üzeri kırmızı olanla red STAR denilen hibrit tavuğun horozu, aslındA tavukları kırmızı oluyor amma horozları bu renk hibrit olduğu için sanırım

Sagun
19-02-2013, 01:27
gurk olması için henüz erken , ancak hint tavuğu cinsi veya melezi felan varsa olabilir. yoksa bu soğukta biraz zor

ilyas06
19-02-2013, 10:41
tekrar saol assi 34 yapcak bişey yok horoz gitti gelmez neyse ben köyden yumurta geitrir gurka yatırırm sakallı lardan

ilyas06
19-02-2013, 10:42
arkadaşlar bu arada gurk mevsimi başlıyor sayılır hepinize bol çıkımlar:D

ilyas06
19-02-2013, 10:46
371109

ilyas06
19-02-2013, 10:47
son resimdeki horozum baya büyümüştü kaybaolan horozum :D

assi34
19-02-2013, 23:13
arkadaşlar bu arada gurk mevsimi başlıyor sayılır hepinize bol çıkımlar:D

bal damlıyor sözlerden. inşaallah gurk olur bizimkilerde. haydi hayırlısı. sizin tavuklarda maaşallah birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyor.

melodi-raşa
20-02-2013, 10:28
bal damlıyor sözlerden. inşaallah gurk olur bizimkilerde. haydi hayırlısı. sizin tavuklarda maaşallah birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyor.

selam bence siz varya şimdiden acı biber vermeye başlayın tavuklarınıza anca olur . havalarda yavaş yavaş ısınmaya başladı ben yapmıştım. tavuklarımdan birisi olmuştu yemek artıklarına felan katın pilav makarna ekmekğe felan katın ben böyle yapmıştım denemek için olmuştu .tabi ben çıkım başaramadım acemiliğimden başarısız olmuştu iki üçtane civciv olmuştu. sonradan onlarda ölmüştü.

bay tömürcek
20-02-2013, 11:18
İlyas tavukların maşallahı var çok güzeller ;)

assi34
20-02-2013, 12:37
selam bence siz varya şimdiden acı biber vermeye başlayın tavuklarınıza anca olur . havalarda yavaş yavaş ısınmaya başladı ben yapmıştım. tavuklarımdan birisi olmuştu yemek artıklarına felan katın pilav makarna ekmekğe felan katın ben böyle yapmıştım denemek için olmuştu .tabi ben çıkım başaramadım acemiliğimden başarısız olmuştu iki üçtane civciv olmuştu. sonradan onlarda ölmüştü.

Niyetim 15 mart a kadar dogal halinde birakmak. 15 ine kadar dogal yollarla olmazsa mudahale etmek olacak. Aci biber ve eksi mayayi yedirecegim. Aci biber derken kirmizi pul biberi kastediyorsunuz degilmi?

melodi-raşa
20-02-2013, 13:38
Niyetim 15 mart a kadar dogal halinde birakmak. 15 ine kadar dogal yollarla olmazsa mudahale etmek olacak. Aci biber ve eksi mayayi yedirecegim. Aci biber derken kirmizi pul biberi kastediyorsunuz degilmi?

evet pul biberde verdim cinbiberin kurutulmuş pulbiberindende vermiştim ben yemek artıklarına biraz biraz serpmiştim. valla ben böyle yaptıydımda ama yanlış ama doğru bilemem netten gördiüydüm acı bibeberide bende yemek artıklarına yaptıydım .denemek için nisan mayıs aylarııydı galiba yaptığımda benim olmuştu. hatta yumurtalarından birkaç tane civ civ olmuşutu. onlarda öldü hayvanın birtürlü gurku gitmedi geri yattıydı gurka bende başarılı olamıyom diye yumurta koymadıydım . diğer tavukarım yumurta yaptıkça giderdi onların üstüne yatıyordu. gurkunu gidermek için bissürü şey yapmıştım bir türlü gitmiyordu suya felan bandırdım kulaktan duyma yaptım acemiliğimden olmadı işte çok şeyler yaşadım ben bu tavuk bakma işindede boşverin olumlu olumsuz bilgisizliğimden ben şimdide kümesim boş şuan tekrar istiyomda eşim ve kaynanam istemiyorlar tavuk bakmamı kümesim tamirden geçmesi lazım bilemiyom şuanda napacağımı bakalım artık zaman neyi gösterir bana

bay tömürcek
20-02-2013, 19:01

Hevesinizi kırmak istemiyorum ama hiç birşey etki etmiyor gurk olmaları için. Tamamen içgüdüsel. Çookk denedim acı biber ekşi maya suda mısır bekletip ekşittim verdim yok yok yok bıraktım artık çünkü bi faydası yok bunların. Yaptık yedirdik oldu diyen arkadaşlarınkiler de büyük ihtimal kendiliğinden gurk olacakları gelmiştir yani gurk olma vakitleri gelmiştir.

Gurk olsun civcivlerim olsun diyorsanız kesinlikle hint tavuklarını şiddetle tavsiye ederim saf kan hint olmasına gerek yok kırma hint olsa da olur sürekli sık sık gurka yatıyorlar. Bu hastalık gelmeden önce vardı hintlerim 10 12 yumurta yapıp mutlaka ve mutlaka gurk olurlardı senede 3 veya 4 kez. Yumurtaları da hiç folluklarda bırakmam ben taze taze her akşam toplarım fol da bırakmam folluklarda ama hintler yumurtalarını yaptıkları folluklarda gurk oluyorlardı hep yumurta dönemleri bitince.

ilyas06
20-02-2013, 19:12
arkadaşlar hepinize çok teşekür ediyorum tavuklarım kendi civcvilerim hepsi 2 senelik bazıları 1 senelik çok doğal besleniyorlar gezindikleri yer çok büyük o üyzden sağlıklılar bide sizce hangi horozu damızlık olarak koyayım sizce:D

bay tömürcek
21-02-2013, 18:14
arkadaşlar hepinize çok teşekür ediyorum tavuklarım kendi civcvilerim hepsi 2 senelik bazıları 1 senelik çok doğal besleniyorlar gezindikleri yer çok büyük o üyzden sağlıklılar bide sizce hangi horozu damızlık olarak koyayım sizce:D

Maşallah ilyas tavukların gerçekten çok çok güzeller sağlıklı beslendikleri rahat serbest gezdikleri her hallerinden belli maşallah :p Ve sana şiddetle tavsiye ederim o gırcıllı horozu damızlık koy hani 3. resimdeki olanı, o ötekinden daha gözterişli ve daha yapılı hem rengide harika ;)

alperen55
21-02-2013, 18:26
Rabbim hastalık göstermesin tüyünce hayırlarını görürsün ***...

ilyas06
21-02-2013, 19:40
bay tömürcek ve alpereen 55 bende o horozu düşünüyorum ama tavuklara çok sinirleniyor nedense bide insanları kovalıyor yoksa bende onu koymak istemiştim aslında onu kesecektim sakkallı horoz kaybolmasaydı ama malesef çok sert olduğu için yakalayamadım ben napcam şimdi kafam karıştı halbuki gri renkli horoz çok uysal ama kırçıllı olan öbürünü dövüyor ama tavsiyelerinizi dikate alıcam ama işte insanların üzerine atlıyor sadece bana saldırmıyor anneme felan sinirleniyor :D

bay tömürcek
22-02-2013, 15:30
bay tömürcek ve alpereen 55 bende o horozu düşünüyorum ama tavuklara çok sinirleniyor nedense bide insanları kovalıyor yoksa bende onu koymak istemiştim aslında onu kesecektim sakkallı horoz kaybolmasaydı ama malesef çok sert olduğu için yakalayamadım ben napcam şimdi kafam karıştı halbuki gri renkli horoz çok uysal ama kırçıllı olan öbürünü dövüyor ama tavsiyelerinizi dikate alıcam ama işte insanların üzerine atlıyor sadece bana saldırmıyor anneme felan sinirleniyor :D

İlyas kes ozaman onu komşunun horozu da aynı seninki gibiydi küçücük çocuğun üstüne atladı kulağını ısırıp kanatmıştı gözüne mözüne gelseydi delerdi gözünü o huyunu bırakmaz sen ozaman diğer uysal olanı horoz koy nolur nolmaz yani sonradan pişman olsan neye yarar seninkide birine bişey yapabilir.

bay tömürcek
22-02-2013, 15:37
Ve bunlarda benimkiler hastalıkta bütün tavuklarım ölünce bunları eş dost akraba getirdi hiç biri benim değil saolsunlar herkes birer ikişer tavuk verdi ;) Son resimekileri de geçen yengem göndermiş hint kırması yumurtaya gelseler çabucak gurk olur bunlar ama daha ufaklar :p

371995

371996

371997

371998

bay tömürcek
22-02-2013, 15:41
Bunlar da denizli horozumla denizli tavuğum :)

371999

372000

372001

bay tömürcek
22-02-2013, 15:45
Ve civcivlerim ;) Arkadaşlar maşallahlarınızı eksik etmeyin :)

372002

372003

372004

372005

Elma Kurdu
22-02-2013, 16:09
Benim bir tane bile tavuğum kalmadı hastalıktan öldü hepsi. Maşallah Enes süper gidiyo her şey. :) Denizli horozuna da dikkat et komşunun bahçeye kaçmasın :D

Manifesto
22-02-2013, 16:34
Bunlarda benim tavuklarım,horozlarım,kazlarım,ördeklerim, süs tavuklarım ve süz horozu.
2 ay önce ne kümes ne kanatlı.2 aydır eğlencemiz oldular.şimdilik günlük ortalama 4 yumurta.:D

bay tömürcek
22-02-2013, 17:08
Benim bir tane bile tavuğum kalmadı hastalıktan öldü hepsi. Maşallah Enes süper gidiyo her şey. :) Denizli horozuna da dikkat et komşunun bahçeye kaçmasın :D

Benimde kalmamıştı Can bunların hepsini eş dost getirdi civcivleri ben yatırıp çıkardım ama kurkuk ta komşudan :D Sende üzülme nasıl olsa 1 saatlik mesafedeyiz ayarlarız derdin tavuk olsun :p

bay tömürcek
22-02-2013, 17:12
Bunlarda benim tavuklarım,horozlarım,kazlarım,ördeklerim, süs tavuklarım ve süz horozu.
2 ay önce ne kümes ne kanatlı.2 aydır eğlencemiz oldular.şimdilik günlük ortalama 4 yumurta.:D

Sayın manifesto herşey tek kelimeyle harika ;) 41 buçuk kere maşallah ördekler çok hoşuma gitti özellikle de soldaki siyahlı olanı, kazlar zaten favorim ;) Tüyü kadar hayrını görün :)

assi34
22-02-2013, 18:24
Ve civcivlerim ;) Arkadaşlar maşallahlarınızı eksik etmeyin :)

372002

372003

372004

372005

Maşaallah

addo
23-02-2013, 01:03
bütün resimler ve hayvanlarınız süper Maaşallah diyelim nazar değmesin ömürleri uzun yumurtaları bol olsun

karakusciftlik6
23-02-2013, 09:05
Konu mükemmel bir konu olmuş. Bizde Aksaray'da bu işe yeni başladık. Allah izin verirse çok iyi ilerleyip lider bir firma haline gelmeyi düşünüyoruz. Hobiydi ilk başlarda ama şimdi düşünüyoruz da Türkiyede bu işi yapan çok az var. Daha doğrusu internet üzerinden yapan az. Eğer satın almaz isterseniz Süs Tavukları (http://www.karakusciftlik.com) adresine girebilirsiniz. Sitemiz şimdilik durgun duruyor ama yaz aylarına girer girmez mükemmel olacak.

ilyas06
23-02-2013, 19:18
arkadaşlar ben phoenix denilen tavuk cinsinden beslemek istiyorum ama hiç bi yerde bulamadım yumurtasıda yok sanırım bana yardımcı olabilirmisiniz:(

assi34
23-02-2013, 19:43
sahibinden .com da bu işin pazarı oluşmuş durumda.ilyas06 belki oradan bulabilirsin.

Sagun
23-02-2013, 20:25
arkadaşlar ben de new hampshire red cinsi beslemek istiyorum ama nesli kalmamış heralde memlekette, bu tavuk ırkınıdan nasıl bulabilirim

ilyas06
24-02-2013, 12:46
arkadaşlar bulamdım ya nerdeyse bütün siteyi dolaştım yok phoein tavuğu yumurtasıda olur ama yok
:(

otugay
24-02-2013, 19:03
Bozkurt Süs Tavukları ve Kanatlı Av Hayvanları (http://www.kamilbozkurt.com)

buradan phoenix bulabilirsiniz.

Sagun
24-02-2013, 21:38
alibabaçiftliği.com diye bir adres var orda da var phoenix

ilyas06
25-02-2013, 14:08
tamam teşekkürler arkadaşlar buraları hep araştırdım ben ankarad aramıştıma ma sanırım yok teşekkürler

lodos_
25-02-2013, 21:42
http://f1302.hizliresim.com/16/t/khvg4.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
horozu kastamonudan gönderdiler diğerleri bizim kümesin civcivleri( Eylül sonu civ civleri)

m-elike
26-02-2013, 11:01
kümesteki fare için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. 1-2 aydır kümesin altında yuva yapmış,tünelleri var. Yemlerimizi yediği gidi yumurtaların üzerinde de geziyor olmalı. yapışkan, kapan, zehirli buğday tavuklar içinde tehlikeli bir çaresi benim aklıma gelmiyor.

yarenimex
26-02-2013, 11:51
kümesteki fare için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. 1-2 aydır kümesin altında yuva yapmış,tünelleri var. Yemlerimizi yediği gidi yumurtaların üzerinde de geziyor olmalı. yapışkan, kapan, zehirli buğday tavuklar içinde tehlikeli bir çaresi benim aklıma gelmiyor.

Aynı sorun abimin güvercin kümesinde de vardı, zaman zaman da tekrarlıyor. O yapışkanla kurtuldu. Siz de kurtulabilirsiniz. Yalnız yapışkanı sürdüğünüz karton cam veya tahtayı ( her neyse ) altından farenin geçebileceği genişlikte boşluğu olan bir kasanın altına koyarsanız tavuklarınız zarar görmeden farelerinizden bir kaç gün içinde kurtulabilirsiniz.. Kolay gelsin..

lodos_
26-02-2013, 21:17
Açık arazide çok fazla fare vardır on tanesini öldürseniz ertesi gün onlarcası yine gelir
herşeye rağmen yerli tavuklar fare ile baş edebilirler farenin gündüz saatlerinde hiç şansı yoktur tavuklar temizler. gece ise sıkıntı devam eder.
ancak farenin girebileceği kadar delik kalmaz kümesin tabanıda beton veya giremeyeceği malzemeden yapılırsa girememeyebilir.

assi34
26-02-2013, 23:11
arkadaşlar, benim iki horozum var kırmızının 3 tavuğu var beyazın hiç tavuğu yok. beyazı kırmızının tavuklarına saldırmaya başladı.şimdi ben bir tavuk daha alıp beyazıyla ayrı bir kümeste bir iki gün tutsam faydası olurmu yoksa beyazı illaki kesmek zorundamıyım. kırmızısı durmadan beyazı kovalıyor.belki bir tavuk ilgisini dağıtır diyorum.siyah tavuğum yumurtaların üstüne yatmak istiyor ama beyaz horoz yalnız yakaladımı kovalıyor, bu seferde yatamıyor yumurtaların üstüne. yani zararı dokunmaya başladı. tavsiyeler bekliyorum. teşekkürler.(kesmeyede kıyamıyorum ki horozu)

efe-can
26-02-2013, 23:47
Sn Assi34;
3 Tavuğa 2 horoz çok. Kavga bitmez. Tavuklar sürekli kacacak yer ararlar ve strese girer, verim alamazsınız. Kesmeye kıyınız. Onlar bizim için var.

Benim 100 kadar tavuğum var. Uyumsuz horozları hemen kesiyorum. Çünkü tüm sürünün huzurunu bozuyor. Selamlar....

efe-can
26-02-2013, 23:57
Sn. Yarenimex;

Kümesin içine sadece farenin girebileceği büyüklükte deliği olan kutular koyun. İçine ise fare zehiri koyun. Buğday veya pelet şeklinde zehirler koyun, aynı zamanda ucuzdur. Zehiri yiyen fare hemen ölmüyor. Birkaç gün sonra kümesin etrafında sadece gözleri bakar ve az hareketsiz dolaşırlar. Artık yok etme yöntemi size kalmış. Bu ilaçlar sindirim sistemini bozuyor. Bazı ilaçlar hemen öldürüyor. O zamanda kümesin içinde çürüyor. Pis koku salıyor.Kutunun içinde devamlı zehir olsun ki, nesli azalsın.

En önemlisi kümes içinde saklanacak yerin olmaması lazım.Geçen yıl tabanı yere yakın dolap şeklinde folluk koymuştum. Temizlerken baktım tavuk tüylerinden bir yuva içinde üçbeş yavru. Sonra yerden yükselttim. Saklanacak yer kalmadı.

Kolay gelsin selamlar....

Sagun
27-02-2013, 01:52
Sn Assi34;
tavuklarınızın resimlerine baktım, sakın kırmızı horozu kesmeyin o tam bir horoz yani köy horozu denilen bir tip, beyaz horoz ise hibrit bir hayvan pek yaramaz bence, keseceksen beyaz horozu kesmelisin, kıyamıyorsan iki ayrı kümes yapmalısın, ve ayrı ayrı gezdirmek gerekecek uğraşana kadar beyazı kes derim çok nadir bir cins değil zaten , yine öyle bir horoz istediğinde rahatca bulabilirsin..

Sagun
27-02-2013, 01:58
arkadaşlar, benim iki horozum var kırmızının 3 tavuğu var beyazın hiç tavuğu yok. beyazı kırmızının tavuklarına saldırmaya başladı.şimdi ben bir tavuk daha alıp beyazıyla ayrı bir kümeste bir iki gün tutsam faydası olurmu yoksa beyazı illaki kesmek zorundamıyım. kırmızısı durmadan beyazı kovalıyor.belki bir tavuk ilgisini dağıtır diyorum.siyah tavuğum yumurtaların üstüne yatmak istiyor ama beyaz horoz yalnız yakaladımı kovalıyor, bu seferde yatamıyor yumurtaların üstüne. yani zararı dokunmaya başladı. tavsiyeler bekliyorum. teşekkürler.(kesmeyede kıyamıyorum ki horozu)

kırmızı horoz kesilmez beyazı kes kurtul sn. assi 34

assi34
27-02-2013, 10:38
sayın efe-can ve sayın sagun ilginize teşekkür ederim. anlaşılan beyazı mideye inecek. öyle ya onlar bunun için var. teşekkürler.

husky_2009
27-02-2013, 15:59
merhaba arkadaşlar
sizinle paylaşmak istediğim kümesimle ilgili bir sorunum var.geçen yaz pazardan satılan civcivlerden alarak ben de sizin gibi tavuk beslemeye başladım aldıklarımın bir çoğu ölmesine rağmen 15 horozum 5 tavuğum var tavukların yanına bir horoz bırakıp yerlerini ayırdım.şimdi horozlar ayrı yerde ama sürekli birbirlerine saldırıp yaralıyorlar en çokta birbirlerinin ibiklerini kanatıyorlar.çevremdekiler horozlara biraz kan ver yesinler birbirlerini kanatmazlar diyorlar böyle bir şey yapsam birbirlerini yaralamayı bırakırlar mı?
teşekkürler.

peyyide
27-02-2013, 16:19
Arkadaşlar, en iyi yumurta tavuğu hangisi?
Kümes kurmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

TaşevliBahçe
27-02-2013, 18:45

Benimde şu aralar araştırdığım bir konu bu . bende kümes kurmayı düşünüyorum. et verimi açısından ve yılda 240-260 yumurta verimi açısından sussex (http://www.youtube.com/watch?v=O06ASCPhDdU)light sussex cinsinin çok verimli olduğunu öğrendim. Sussex Uysal tavırlarıylada dikkat çeken bir cins.

antiaging
27-02-2013, 20:25
******* kesinlikle light susex hem yumurta hem et hemde görüntü olarak en ii si mesela sadece yumurta diyosanız ligorin tavuk iyi bir tavuk cinsi et ve yumurta olarak Australorp tavuğğuda güzle bir cinsdir wyandotte cinsi tavuğuda es geçmemek lazım bence :)

yarenimex
27-02-2013, 20:31
Sayın Efe-Can, folluğu yukarıya almakla iyi etmişsiniz.Benim kümesimde folluklar yerde ama zemin beton, o yüzden hiç fare problemim olmuyor.Ayrıca farelerin uğraması için neden de yok,kümeste devamlı yem tutmuyorum, günde iki defa bir sabah bir akşam yemliyorum. Ancak zemin toprak olunca bir şekilde yeraltına yuvalanıp ordan kümese girebiliyor fareler. Yuvalanmış farelerden kurtulmanın iyi bir yolu yapışkan, iki üç gün içinde o yuvadaki fareleri yakalıyor ve tekrar kümese dadanmaları bayağı bir zaman alıyor. Zehir de etkili olabilir ancak bilirsiniz tavuklar gagalamaya meraklıdır, kartonu gagalarıyla genişletebilir, veya hareket ettirerek içindekileri ortalığa dökebilirler. Onun için zehir de uygulayacaksanız karton yerine ahşap bir korunak tercih edilmesinden yanayım..

peyyide
27-02-2013, 20:44
Benimde şu aralar araştırdığım bir konu bu . bende kümes kurmayı ve et verimi açısından , yılda 240-260 yumurta verimi açısındann light sussex cinsinin çok verimli olduğunu öğrendim. Sussex Uysal tavırlarıylada dikkat çeken bir cins.

Ben de sussex cinsini duydum yumurta verimi açısından. Teşekkürler:)

peyyide
27-02-2013, 20:45
******* kesinlikle light susex hem yumurta hem et hemde görüntü olarak en ii si mesela sadece yumurta diyosanız ligorin tavuk iyi bir tavuk cinsi et ve yumurta olarak Australorp tavuğğuda güzle bir cinsdir wyandotte cinsi tavuğuda es geçmemek lazım bence :)

Sn antiaging, tavsiye ettiğiniz cinsleri de araştıracağım, teşekkür ederim:)

antiaging
27-02-2013, 21:02
bu dediğim cins tavukların en iyi cins ve orjinallerini haziran temmuz ayı gibi parkhayvancılık diyer bir site var istediğiniz yerede kargo yapıyolar bence bunu değelendirib derim size

peyyide
27-02-2013, 21:11
Neden haziran temmuz gibi?

m-elike
28-02-2013, 10:56
çözümler için teşekkür ederim. hiç aklımıza gelmezdi :))

Manifesto
28-02-2013, 11:04

Bende 2 ay kadar önce başladım tavuk beslemeye.Bir çok çeşidi arştırdım ama nihayetinde kendi bölgemizdeki tavuklardan edindim.Bu günlerde 6 anaç tavuktan 4-5 yumurta alıyoruz.

ahanda
28-02-2013, 14:52
Arkadaşlar Merhaba, Yumurtacı tavuk çok var siz önce nasıl bir yumurtacı tavuk istediğinize karar vermelisiniz.

Mesela, Light Sussex çok popüler bir ırktır ama yumurtaları ufaktır. Az yem yer. Koyu krem renk yumurtaları vardır.

Light Sussex in kulvarında ki ırk Rhode Island Red' dir. (Bu tavuğa çöpçü tavuğu da derler).. Bana kalırsa çok başarılı bir ırktır. Kendimde 3 adet yetişkin 5 adet yavrusunu besliyorum.

Rhode lar yer yüzünde ki hibrit ırkların Erkek çaprazlama sını yaparlar. Yani Rhode horozlar ile çiftleşen iyi yumurtacı safkan tavuk ırkları bugün tavuk çiftliklerinin vazgeçilmezleridir.

Rhode un yumurtaları LS ye göre iri olur, LS yem konusunda seçicidir Rhode ne verirsen onu yer.

Yumurta rengi kahverengidir. İkisi cinste fenni beslenme ile insani şartlarda (Kümese tıkıp tüm gün ışık açık büyütürseniz iş değişir.) 5 ayda yumurtaya gelir, doğal beslenme ile 7 ayda yumurtlarlar. LS' nin Rhode karşısında ki tek artısı görüntüsüdür. İnsanları da cezbeden yönü budur. Varsa yoksa beyaz bacak, sarı bacak tartışmaları vardır. :)

Rhode Amerikan' dır.
LS İngiliz.

İşin aslı, iki cinste sahibini mutlu eder. :)

antiaging
28-02-2013, 15:09
Haziran Temmuz olmasının sebebi bu sezonda civcivleri ferik oluyor ve anca satışa sunuyolar küçük civciv satmıyolarki ölme rizki var aldıkdan sonra onun için biraz büyütüyolar sonra satışa sunuyılar

ahanda
28-02-2013, 15:20
Ankara' TAE den civciv getirtmek isteyen üyeler varsa İstanbul' da ikamet edenler olarak bir organizasyon gerçekleştirebiliriz.

TAE' den uygun fiyata yerli hibrit civcivler getirtmek mümkün ATABEY,ATAKS, gibi. Fiyatlarıda çok uygun. Bunlar kaliteli ırk tavuk civcivleridir iyi bakımlı sene de 300 yumurta verirler.

peyyide
28-02-2013, 22:43
Bende 2 ay kadar önce başladım tavuk beslemeye.Bir çok çeşidi arştırdım ama nihayetinde kendi bölgemizdeki tavuklardan edindim.Bu günlerde 6 anaç tavuktan 4-5 yumurta alıyoruz.

Aynı bölgedeyiz sanırım:)) Nereden bulabilirim bu tavukları. Yumurta sayınız iyi görünüyor, maaşallah.

Manifesto
28-02-2013, 22:52
Aynı bölgedeyiz sanırım:)) Nereden bulabilirim bu tavukları. Yumurta sayınız iyi görünüyor, maaşallah.

Ben bizim seralarda çalışan işçilerden almıştım.Ucuzda saydılar.Real'in aşağı tarafında hayvancılıkla uğraşıyorlar.İsterseniz sorayım ellerinde varsa tel. yazayım.

Manifesto
28-02-2013, 22:57
Ördeklerim 5 gündür yumurtluyor.Kazlar daha başlamadı.

Ördek yumurtalarını günlük alıp yumurta kepinde sivri yeri yukarı gelecek şekilde biriktiriyoruz.

Öğrenmek istediğim şu.Ördekler gurka nasıl gelir?Yumurtaları toplamakla hatamı ediyoruz.Hepsi yumurtladıkları yerde kalsında günü gelince kendileri üstüne yatarmı.

peyyide
28-02-2013, 23:06
Ben bizim seralarda çalışan işçilerden almıştım.Ucuzda saydılar.Real'in aşağı tarafında hayvancılıkla uğraşıyorlar.İsterseniz sorayım ellerinde varsa tel. yazayım.

İlgilenirseniz sevinirim:)

Manifesto
28-02-2013, 23:09
İlgilenirseniz sevinirim:)

Sorayım bir.Onlarda bıkmışlar zaten satacak yer arıyorlardı.

assi34
28-02-2013, 23:28
Ankara' TAE den civciv getirtmek isteyen üyeler varsa İstanbul' da ikamet edenler olarak bir organizasyon gerçekleştirebiliriz.

TAE' den uygun fiyata yerli hibrit civcivler getirtmek mümkün ATABEY,ATAKS, gibi. Fiyatlarıda çok uygun. Bunlar kaliteli ırk tavuk civcivleridir iyi bakımlı sene de 300 yumurta verirler.

bu organizasyona bende katılırım.

ahanda
01-03-2013, 08:59
bu organizasyona bende katılırım.

Ozaman organize olalım. Yapmamız gereken Ankara' dan gelecek birilerini bulmak.

Fiyatlar ise şöyle.

Hibrit Dişi Civciv (Atak-S, Atak) 2.00 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atak-S) 5,00 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atak) 4,50 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atabey) 4,50 TL

5 Kişi bile toplansak Ankara dan İstanbul a araç ayarlasak işimiz hallolur. Bu tavuk cinsleri hibrit dir. Üstün ırktır. Kendinden sonraki nesiller aynı özelliklere sahip olmayacaktır.

Bu cinslerin özelliklerini buradan görebilirsiniz.

TAVUKULUK ARATIRMA STASYON MDRL (http://www.tae.gov.tr/www/tr/Icerik.ASP?ID=54) (Hibrit Kataloğu)

O zaman bu org için ben bir liste oluşturmayı deneyeyim bakalım ne kadar başarılı olacağım.
Katılımcılar talep ettikleri civciv lerin sayısını ve cinsini de yazarsa onları parantez içinde eklerim.

1 - ahanda (40 adet Hibrit Dişi Civciv Atak-S)
2 - assi34

Ördeklerim 5 gündür yumurtluyor.Kazlar daha başlamadı.

Ördek yumurtalarını günlük alıp yumurta kepinde sivri yeri yukarı gelecek şekilde biriktiriyoruz.

Öğrenmek istediğim şu.Ördekler gurka nasıl gelir?Yumurtaları toplamakla hatamı ediyoruz.Hepsi yumurtladıkları yerde kalsında günü gelince kendileri üstüne yatarmı.

Ördekler gurka nasıl gelir bilmiyorum yumurtalarınızı da çevirerek saklamanızı tavsiye ederim. 7 günden sonra döl kaliteleri düşmeye başlayacaktır. 0-15 gün arası bir zaman diliminde kulucka ya yatırırsanız en yüksek çıkım randımanını alırsınız. Benim size önerim.. Yetişkin bir cochin (cochin-cüce cochin fark etmez) alırsanız. (50 TL ye bulursunuz.) Mart da bu tavuklar gurka yatar. (Aslında Mart' da başlar Sonbahara kadar 3-4 kez Gurk olurlar.) Altına da tavuk,ördek,bıldırcın,sülün ne koysanız çıkarırlar. Doğal kuluçka makinası.

assi34
02-03-2013, 00:48
ben 10 tane alsam bana yeterde artar bile atak-s dişi civciv

assi34
02-03-2013, 00:53
bursada hobi tavuk adlı bir firms dada var bu cins tavuklar. yumurtalarını satıyor. civcivlerini de satıyordur mutlaka.

Sagun
02-03-2013, 02:29
arkadaşlar hobi amaçlı mı tavuk yetiştiriyorsunuz yoksa, ticari amaçlı mı hobi amaçlı yetiştiriyorsanız hibrit türlere yönelmek ne derece doğru, yerli ırklar da az yumurtlamıyor zaten ve özelliklerini bir sonraki nesile aktarabiliyolar. hibrit değil gerçek ırklar yetiştirelim hibrit ırkları çiftlikler zaten yeterince yetiştiriyor.

lizboon
02-03-2013, 23:39

arkadaşlar hem hobi bazında 15 senedir tavuk ve kanatlı hayvanlarla uğraşıyorum hemde son zamanda ticaretiyle ,,bazı bilgileri sisinle paylaşmak isterim..
en verimli yumurta ırkı lohman ve ligorindir..
bu iki ırk dünya daki tüm yemeklik yumurtasını karşılayan ırktır..yani tüm yumurta firmaları bu iki ırkı beslerler,bununda sebebi erken yumurta ya girmesi az yem tüketimi yumurta veriminin yüksekliği gibi faktürlerden dolayı..
ayrıca süs tavuğu katagorisinde sayılan susex,austrolop gibi de hayvanlar söz konusudur,bunlarda gayet verimli hayvanlardır ama lohman ve ligorin kadar değil..
bride türkiy nin gururu ataks lar vardır bunlarda verimleri güzel dir..
yani amatörce besliçekseniz tipini beğendiğinizi bütcenize uygun olanı bence secebilirsiniz..
önemli olan nasl hayvan aldığınız yani aşıları iğneleri tam mı piliç mi yaşlı mı vs bunlara dikkat emneiz önemli,,
çünkü son zamanda türkiyede çok ciddi bri salgın hastalık söz konusu bu yüzden nerdeyse köylerde köy tavuku kalmadı ..
bunlara dikkat edin lütfen..
sağlıçakla kalın bereketli üretimler dilerim..
fezail ulukaya

ilyas06
03-03-2013, 17:29
374532

ilyas06
03-03-2013, 17:31
374537

ilyas06
03-03-2013, 17:32
374542

ilyas06
03-03-2013, 17:35
hepsi çok hoşuma gittiği için kodum kim istemezki böyle güzel tavukları horozları olsun maşallah çok güzeller umarım begenirsiniz:D