PDA

View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Todor
17-05-2009, 23:04
Konu dışı yazışmalar silinmiştir. Lütfen başlığa uygun mesajlar yazınız.

mehmet4343
19-05-2009, 09:42
*** arkadaşlar abiler bende bunu merak ediyorum, geçen hafta bi petşhoptan 20 tane civciv aldım, aldığım kişiye sorduğumda horoz tavuk karışık dedi şu gördüğün KUYRUKLULAR HOROZ, KUYRUKSUZLAR TAVUK olur dedi.. Bu doğrumudur yani civcivken horoz veya tavuk olduğunu neresinden ne şekilde ayırt edebiliriz

thares
19-05-2009, 11:26
*** arkadaşlar abiler bende bunu merak ediyorum, geçen hafta bi petşhoptan 20 tane civciv aldım, aldığım kişiye sorduğumda horoz tavuk karışık dedi şu gördüğün KUYRUKLULAR HOROZ, KUYRUKSUZLAR TAVUK olur dedi.. Bu doğrumudur yani civcivken horoz veya tavuk olduğunu neresinden ne şekilde ayırt edebiliriz

Mehmet Bey Kesinlikle satıcının dediği gibi bir olay yok cinsiyet belirlemek mümkün değil maalesef

http://thares.blogcu.com/civcivlerin-cinsiyetini-ogrenme-metodu_19169082.html

mandalina
19-05-2009, 14:13

Bende tam tersini biliyorum...:rolleyes:

Faruk
19-05-2009, 15:23
Kesinlikle kanat **** kuyruk tüyleri uzun **** belirgin olanlar tavuk oluyorlar. Yapabilenler için çok güzel bir ayırma yöntemi...

mandalina
23-05-2009, 13:42
Civcivlerin son hali.Büyümüşler dimi.Bi arkadaşımız annelerinide görmek istemişti buyrun annesi ve yavruları...;)

Faruk
23-05-2009, 13:48
Anneleriyle beraber görmek isteyen bendim Sayın Mandalina. İsteğimi yerine getirdiğiniz için teşekkürler. Ama bu kadarlada olmaz Sayın Mandalina ilerleyen zamanlarda gelişimlerini gösteren fotolarını bizimle gene paylaşırsanız mutlu oluruz...

aydın
23-05-2009, 14:22
Evet mandalina artık kendilerini kurtarmışlar. Kuyrukları uzun olanlar horoz olacak galiba.

mandalina
23-05-2009, 14:53
Anneleriyle beraber görmek isteyen bendim Sayın Mandalina. İsteğimi yerine getirdiğiniz için teşekkürler. Ama bu kadarlada olmaz Sayın Mandalina ilerleyen zamanlarda gelişimlerini gösteren fotolarını bizimle gene paylaşırsanız mutlu oluruz...

Tabikide faruk bey seve seve paylaşırım.Hatta o zamanlara ulaşırsan kendi yavrularını bile paylaşırım inşallah.

mandalina
23-05-2009, 14:54
Evet mandalina artık kendilerini kurtarmışlar. Kuyrukları uzun olanlar horoz olacak galiba.

Hepsi ayrı cins olduğu için zaten kuyrukları uzun cinsler.O yüzden şimdilik horozmu tavukmu demek pek bişey ifade etmiyor...Biraz daha büyüüsnler ozaman anlarız herhalde.

cengiz67celik
24-05-2009, 18:16
Arkadaşım bende dört tavuk var,üçü yumurtluyor,yumurtlamayanı bulmam lazım,acaba nasıl bulabilirim?

bahtiyar02
26-05-2009, 20:43
dostum bazı sitelerde tavuk satan arkadaşlar çıkıyor örnek link http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=4&FRef=48&BRef=66976 burda benim açtığım kim ne besliyor anketinde aradığını bulacağını sanıyorum.burda bulunan kişiler Türkiyenin her köşesinden ne tür kümes hayvanı beslediği ve sattığı türler var. iletişim bilgileride.ayrıca bende anlam vermiş değilim yumurtlamayan tavuğu neden istediğinizi.mesaj sayınıza bakınca iş olsun diye mi yazdınız diye aklımdan geçirmedim değil.

mandalina
27-05-2009, 10:31
Cengiz bey çok ilginçsiniz.Herkes tavuğu yumurtlasın ister sizyumurtlamayan tavuk arıyorsunuz.Neden acaba merak ettim yumurtlamayan tavuğu ne yapacaksınız.

MeyveliTepe
27-05-2009, 10:39
:) Sanırım yumurtlamayanı tesbit edip suyuna pilav yapacak.

mandalina
27-05-2009, 15:38
O zaman yumurtlamayan tek tavuk türü horoz.Bol bol besle pilavınıda ye.:D

cello
27-05-2009, 20:23
Rahmetli dedemin 3 hangarda yaklaşık 20.000 tavuğu vardı. Çiftliğe her gittiğimde ağlar, zırlar 2-3 civciv kapardım. :p

Geçen gün Discovery Chanelda civciv cinsiyeti ile ilgili detayı verdi. Yeni yumurtadan çıkan civcivleri yürüyen bantlarla sensör denen kişilerin önünden geçiriyorlar. Bu kişiler (profesyonel) civcivin kanatlarını açıp bakıyor, kanat tüyleri düzenliyse horoz, kanatları uzunlu kısalıysa tavuk diyorlar. Hemen kolilere ayırıyorlar. İlaçlayıp çiftliklere gönderiyorlar.

Gurk konusunda size faydası olurmu bilmiyorum ama ben kafes kuşlarımda üretmek istediğim kuşa belli bir süre çimlendirilmiş buğday, kenevir ve nijer veriyorum. Çimlenen tohumda E vitamini en yüksek seviyededir. Tavukta da buğday çimlendirilip verilebilir. Ayrıca E vitamini takviyesi yapılması yumurtaların döllenmiş olma oranını arttırır. Zaten E vitaminine ANTİSTERİLİTE VİTAMİNİ denmesinin nedeni budur. Veteriner ilaçları satılan yerlerden yem katkıları bulunabilir. Bir de aklıma gelen tavuklarda parazit olmasıda üremeyi negatif etkileyecektir.

bahtiyar02
29-05-2009, 08:58
sevgili cello genel mahiyette verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.veterinerlerde Vitaform ve Teremicine adında vitamin katkılı antibiotikler var. bunlarda suluklarına belli oranlarda katıldığında dediğiniz gibi vitamin takviyesi için kullanılan ilaç türleridir.

kartal7
29-05-2009, 12:44
Ben bişey sormak istiyorum.Bahçede baktığım civcivlerimi ve tavuklarımı daha sağlıklı besleyebilmem için hangi yemleri kullanmalıyım? Şuan buğday,darı,kepek ve arpa veriyorum. Sizce başka ne gibi yemler vermeliyim???

cello
29-05-2009, 13:09
sn.bahtiyar02, bende kafes kuşlarında Vitaform ve E-sevil kullanıyorum.
Parazitler içinde Vilmectin (enseye 1 damla) uyguluyorum.

mandalina
29-05-2009, 15:37
Ben bişey sormak istiyorum.Bahçede baktığım civcivlerimi ve tavuklarımı daha sağlıklı besleyebilmem için hangi yemleri kullanmalıyım? Şuan buğday,darı,kepek ve arpa veriyorum. Sizce başka ne gibi yemler vermeliyim???

Ayrıca birşey vermenize gerek yok zaten gayet çeşitli yemleri veriyorsunuz.Ek olarakta haftada 1-2 defa yeşillik verirsenin dahada sağlıklı görünürler.Tüğleride çok güzel oluyor bu sayede.

ginkgo biloba
29-05-2009, 15:49
Tavuk severler ziyaret etsin çook güzel türler var.
http://www.parkhayvancilik.com/

thares
30-05-2009, 17:34
http://inlinethumb64.webshots.com/44799/2425977230105083838S600x600Q85.jpg
21 Gün Beklediklerim

Faruk
30-05-2009, 18:26
Sayın Thares gözünüz aydın. Maşallah çok şirinler...

thares
06-06-2009, 21:33
http://inlinethumb02.webshots.com/43201/2873431270105083838S600x600Q85.jpg
Civcivlerim 10. gününde dışarıya çıktılar mutluluk içinde hareket eden herşeyi yemeye çalışıyorlar

berduray
07-06-2009, 01:00
Maşaallah, nazar değmesin, benim karakız da kendiliğinden yattı bakalım bu sene torun görebilecekmiyiz?

Sıcaklar da bastırdı, tek endişem o...

gtatas
07-06-2009, 13:21
Muhabbet kuşu üreticisiyim ve tavuk kümesim var. Yılan ve akrepleri uzak tutmam lazım.

Neler yapmam gerekir?

bahtiyar02
09-06-2009, 18:36
çok güzeller umarım sağlıkla büyürler.civcivler anne ile aynı tür değil sanırım yanılıyormuyum acaba? saygılar

bahtiyar02
09-06-2009, 18:42
sevgili cello genel mahiyette ben ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum ama zor durumda kalıncada haliyle kullanıyorum.özellikle dış parazitlerden kurtulmaları için sürekli açık havada topraklı ortamda olmalarına dikka ediyorum.iç parazit olayı gerçektende sorun.bu güne kadar iç parazit olayıyla karşılaşmadım umarım kimsede karşılaşmaz.saygılarımla

Nariel
13-06-2009, 19:38
Geçen gün Adana'da rastladığım renkli civcivler. Çok komiktiler:

thares
16-06-2009, 15:16
Bu civcivleri para için boyuyorlar bir hafta sonra boyadan renk olarak eser kalmıyor ancak civcivlerde kalıcı olumsuzluklar meydana geliyor. Küçük çocuklar renkli civcivleri beslemek için alıyorlar. Belli sıcaklık sağlanamadığı için civcivler ölüyor çocukların psikolojileri bozuluyor.

Can taşıyan hiçbir canlı çocukların oyuncağı değildir. Canlı hayvanları oyuncak olarak gören çocuklar büyüyünce Allah Korusun cani oluyorlar

onur_yener
16-06-2009, 23:48
Birkaç horoz fotoğrafı

Delimus
17-06-2009, 04:57
Sn. thares size katılıyorum Talep arz doğurur.Bu yüzden özellikle iş ebeveynlere düşüyor
Civcivleri Pilsiz oyuncak gibi görerek almamalı.Değersiz can olarak görülmeside ayrıca üzücü.

Bende Kuluçka makinemin parçalarını sağladım, kardeşim 10 gün içinde(umarım) mezun olucak temmuzda çiftliğe yerleşicez kuluçka makinesini kurduğumuzda resimliyecem.
Kuluçka makinesi yapmak isteyenlerede ayrıca yardımcı olmak isterim.
Maliyeti size kalıyor benim sistemim 250 tl civarı olucak 30 yumurtalı.
Fakat 20 tl gine yapılır.Kalitesine bağlı.İsteğen olursa ayrıntılı anlatabilirim.

cello
17-06-2009, 08:46
İsteğen olursa ayrıntılı anlatabilirim.Biraz "Armut Piş Ağzıma Düş" tarzı olacak ama projeyi baştan detaylandırarak anlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla,

onur_yener
18-06-2009, 14:33
Kümes hayvanlarının ayaklarının dışıkı ile temasını kesmek için kullanılabilir.Ayrıca yumurta için folluk

ialp32
20-06-2009, 21:56
sevgili cello genel mahiyette ben ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum ama zor durumda kalıncada haliyle kullanıyorum.özellikle dış parazitlerden kurtulmaları için sürekli açık havada topraklı ortamda olmalarına dikka ediyorum.iç parazit olayı gerçektende sorun.bu güne kadar iç parazit olayıyla karşılaşmadım umarım kimsede karşılaşmaz.saygılarımla

Selamlar hepinize

İlkokul yıllarında balkonumuzda çok beslemiştik civcivleri,sonra da tabi ki tavukları,bunca yıl aradan sonra ben 2 gün önce sabah pazardan 4 civciv aldım ;hemen tabi foruma ve internete baktım unuttuklarımı biraz hatırladım ,doğru veterinere gittim aşı sordum 1000 adet olması gerekiyormuş:(peki dedim ilaç alayım vitamin ve antibiyotik aldım şimdi de burada Sn.bahtiyar ilaç kullanmam diye yazınca sorma gereğini duydum neden ilaç kullanmayacağız:confused:

Bu sabah biraz yumurta sarısı verdim artı 2 akşam üstü de bende yanlarındaydım bahçeme çıkardım acaba erken mi olmuş (tabi pazardaki civciv lerin kaç günlük olduğunu bilmediğimiz için:() , haziran 20 olmuş garipler hala üşüyorlar gece ılık sıcak arası kavanoz la su koyuyorum ve sarıyorum havluyla
şimdi biraz bilgi takviyesi istiyorum şimdilik iyi görünüyorlar inşallah kaybetmem onları.

berduray
20-06-2009, 22:23
... benim karakız da kendiliğinden yattı bakalım bu sene torun görebilecekmiyiz?

Sıcaklar da bastırdı, tek endişem o...

Benim torunlar çıktı bugün, kızlar çığlık çığlığa heyecandan ...Bu sefer elimi sürmedim, kendi halinde ne olacak bakalım.

Yarına dek sayı azalır mı, artar mı bilmem?
Şimdilik 3'ledik.

Faruk
20-06-2009, 23:43
Sayın Berduray en yakın zamanda fotoğraflarını bizde görelim yeni çıkan bebişlerin...

thares
21-06-2009, 19:36
http://inlinethumb57.webshots.com/9848/2597758770105083838S600x600Q85.jpg
Kümesi sevmiyorlar kapatınca hep bir ağızdan bağırıyorlar

ialp32
21-06-2009, 20:46
Lütfen yapabileceğim ekstra bir uygulama varsa yardım edin.

AQUA26
21-06-2009, 21:06
selam arkadaslar benimde sormak istedigim birkac soru var kulucka makinasinda 25 yumurta var gelecek ayin 7 veya 8 inde cikmasini umuyorum ama beni dusunduren civcivler sayet cikarsa ondan sonra neler yapmam gerektigi konusunda biraz aciklama bekliyorum.bulunmasi gereken ortam verecegim yem su ve benzeri gibi seyler aciklamalarinizi ve yardimlarinizi beliyorum

Delimus
21-06-2009, 21:59
makinada çıktıklarında üstleri kuruyana kadar içinde kalsınlar sonra ayrı bir kutuya koy eğer hava soğuksa onada bir ampül ekleyerek kutudaki sıcaklığı yükseltmelisin.
Çıktıktan ilk 3-4 saat yem verme sadece şekerli su ver.Yeşil bir dışkı çıkarırlar, ondan önce yemlemek sakıncalıdır.Sonra yemleyebilirsin.Yumurta sarısı verebilirsin.Şekerli suda işte 1 su bardağına 1 kesme şeker, kışınsa bu 1 çay bardağınada olabilir.
Kuluçka makinasınıda iyi bir temizle.Temizlemeden yeni yumurta koyma.Alttaki su kabları dahil iyi temizlenmeli.Fazla el temasındanda kaçın.Ayrı cins ve renktekileri yanyana koyma, gruplaşıp onu öldürürler.

AQUA26
21-06-2009, 22:08
kulucka makinasinin sicakligini 37.8 demi kalsin yoksa azaltayimmi civcivler ciktiktan sonra?birde yumurta sarisi kaynamismi yoksa cigmi veya pismismi olacak?kutuya aldiktan sonra kac derece olmali bulunduklari yerin sicakligi?

Delimus
21-06-2009, 22:27
Kuluçka makinanız ticari ise 37.8 kendiniz yaptıysanız 37.5 bu arada termostat kapattığında yükselen sıcaklığa dikkat edin eğer çok yükseliyorsa gerekli ayarları yapın.
Yumurta haşlanmış olucak ilk 2 hafta beyazını vermeyin.Suyunuda günlük değiştirin.
şeker olması bakteri olmasına bir etmen çünki.Kutuda sıcaklık 25-30 C aslen bu sürü çoğunluğuna bağlı aman ısıtalım diye havalarını min. indirmeyin.Kalabalıklarsa 25C iyi .
İlk zamanları çok tatlıdır fakat el temasından kaçının.Bu çok etkiliyor ölüm oranını.

Biraz kuluçka makinanız hakkında bilgi verirseniz daha ayrıntılı fikir verebilirim.

AQUA26
21-06-2009, 22:37
Kuluçka makinanız ticari ise 37.8 kendiniz yaptıysanız 37.5 bu arada termostat kapattığında yükselen sıcaklığa dikkat edin eğer çok yükseliyorsa gerekli ayarları yapın.
Yumurta haşlanmış olucak ilk 2 hafta beyazını vermeyin.Suyunuda günlük değiştirin.
şeker olması bakteri olmasına bir etmen çünki.Kutuda sıcaklık 25-30 C aslen bu sürü çoğunluğuna bağlı aman ısıtalım diye havalarını min. indirmeyin.Kalabalıklarsa 25C iyi .
İlk zamanları çok tatlıdır fakat el temasından kaçının.Bu çok etkiliyor ölüm oranını.

Biraz kuluçka makinanız hakkında bilgi verirseniz daha ayrıntılı fikir verebilirim.

http://www.america-thisted.dk/showpage.asp?id=849&profileid=1000&siteid=1&pagetype=produtpage&vid=1313

25 oprington cinsi tavuk yumurtasi var ama kac tane cikar bilemiyorum ilk defa deniyorum. makinanin linkini ekledim 24 yumurta kapesiteli otomatik yumurta cevirme sistemi otomatik isi ve nem orani suanda 50 de falan iki havalandirma deligini actigimda bu seviyeye geldi kapatinca yaklasik 80 lere falan geliyo..cikmaya yakin kapticam anladigim kadariyla hava deliklerini?makinanin icinde iki gun yasayabilirlermi eger sicakligi soylediginiz gibi 25-30 derece arasinda tutsam birkac gun orada yasarlarmi acaba?

Delimus
21-06-2009, 22:50
Evet çıkmaya son 2-3 gün kala kapatacaksınız.Nem 75-80 olmalı.Çevirmeyide durdumalısınız.
Karton kutu bulsanız daha iyi bence orası çok ufak.Yaz olduğu için sadece kutuya koymanız yeterli.Balkonda kutuda çok rahat olurlar.Kutunun üstünede delik açın havalanması için.
Bu arada makinanın fiyatı nedir ?

AQUA26
21-06-2009, 23:01
Evet çıkmaya son 2-3 gün kala kapatacaksınız.Nem 75-80 olmalı.Çevirmeyide durdumalısınız.
Karton kutu bulsanız daha iyi bence orası çok ufak.Yaz olduğu için sadece kutuya koymanız yeterli.Balkonda kutuda çok rahat olurlar.Kutunun üstünede delik açın havalanması için.
Bu arada makinanın fiyatı nedir ?

makinanin turkiye fiyati yaklasik 600 milyon izmirde satan yer bulamadigim icin buradan aldim danimarkadan ben burada yasiyorum.simdi anladigim kadari ile cikima 3 gun kala delikleri kapatiyorum ciktiktan sonra kutuya aliyorum hemen?ve 3 .4 saat yem veya benzeri seyler vermiyorum sekerli su vericem bir cay bardagina bir kesme seker yesil diski yaptiktan sonra yem verebilirim bu rada 3 4 gun kala dondurme islemide duracak insallah sorunsuz cikarlar :)

Delimus
21-06-2009, 23:27
Birde son 3 gün havalanmasıda çok önemli şimdi o delikleri kapatıyoruz fakat hava girişi var değil mi ? Oksijende önemli eğer yoksa gine açık kalsın su oranını artırın.Delikleri kapayınca, havasız kalması söz konusu olursa çıkım olmaz.Fakat kimi makinada alttan pervaheli oluyor ozaman sorun olmaz.

Cumhur Tonba
22-06-2009, 00:40
kulucka makinasinin sicakligini 37.8 demi kalsin yoksa azaltayimmi civcivler ciktiktan sonra?birde yumurta sarisi kaynamismi yoksa cigmi veya pismismi olacak?kutuya aldiktan sonra kac derece olmali bulunduklari yerin sicakligi?

Ben size pratik olarak yapabileceğiniz şeyi söyleyeyim. 15-20 civcive kadar 75-100 mumluk bir ampül takıp 20 cm. yükseklikte civcivlerin üzerinde tutarsanız, o sıcaklık onlara yeter. Yumurtadan çıktıktan sonra aldığı besin maddeleri onları en az 48 saat idare eder. Yumurta sarısı verecekseniz tabi ki katı olarak vereceksiniz. Yem hazırlıyamıyacağınıza göre hazır civciv büyütme yemi almanızı tavsiye ederim.

Delimus
22-06-2009, 00:59
Civciv yemi şart zaten ben takviye olarak belirttim sadece yumurta olmamalı.
Hindi yemide verilebilir fakat tavuk yemi vermeyiniz.

kartal7
22-06-2009, 17:04
Arkadaşlar köyden civciv olarak alıp büyüttüğüm siyah bir horozum vardı.kümesini ve tavuklarını iyi kollayan kırma olduğunu düşündüğüm iri bir horozdu.Tek derdim çok ötmesi (vakitsiz) ve saldırmasıydı.benim horoz bırakın gündüz ötmeyi akşam 10-11 gece 4-5 gibi ötüyordu.Kümesin önünde hareket görünce yanan ışık vardı.kedi geçince bile yanıyordu.belkide o ışık yanınca sabah oldu sanıp ötüyor olabilir. Size sorum, Acaba az öten(vakitli) horoz türü varmıdır??? Lütfen yardım edin.. Horozsuz kümes olmuyor. ama bizim buralarda komşular rahatsız oluyo istemiyolar. Fazla ötmeyen horoz varsa yardım edin :( :(

thares
22-06-2009, 20:42
http://inlinethumb14.webshots.com/41933/2881195040105083838S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb05.webshots.com/42052/2170057590105083838S600x600Q85.jpg

Civcivlerim İşte Kocaman Oldular Artık

AQUA26
22-06-2009, 21:58
Ben size pratik olarak yapabileceğiniz şeyi söyleyeyim. 15-20 civcive kadar 75-100 mumluk bir ampül takıp 20 cm. yükseklikte civcivlerin üzerinde tutarsanız, o sıcaklık onlara yeter. Yumurtadan çıktıktan sonra aldığı besin maddeleri onları en az 48 saat idare eder. Yumurta sarısı verecekseniz tabi ki katı olarak vereceksiniz. Yem hazırlıyamıyacağınıza göre hazır civciv büyütme yemi almanızı tavsiye ederim.
yardimlariniz icin cok tesekkurler aynen eger cikarlarsa uygulayacagim insallah sorunsuz bir sekilde cikarlar resimleri eklerim eger bir sorun yasamaz isem...

Faruk
22-06-2009, 22:12
Sayın Thares gelişimlerini bizlerle paylaşmanız çok hoş. Civcivlerinizin gelişimlerini forumda fotoğraflardan en yakın takip edenlerden birisiyim. Hakikaten baya büyüdükleri her hallerinden belli oluyor. Sayın Thares içlerinden kaçının tavuk ya da horoz olacağını ayırt edebiliyormusunuz? Bende baya merak ettim...

thares
23-06-2009, 06:00
Faruk Bey maalesef kaçının tavuk kaçının horoz olduğunu bilemiyorum geçen yıl 7 civciv çıkmıştı 3 aylıkken 4 dü horoz 3 tavuk demiştim ve çok emindim ama 4 tavuk 3 horoz oldu son dakikaya kadar horoz dediğim biri tavukmuş dış görünüş olarak o kadar horoza benziyordu ki sonuçtan çok şaşkınlık yaşadım.

kartal7
23-06-2009, 18:50
Bir önceki yazıma kimse cevap vermeyecek mi ???

thares
23-06-2009, 20:05
Arkadaşlar köyden civciv olarak alıp büyüttüğüm siyah bir horozum vardı.kümesini ve tavuklarını iyi kollayan kırma olduğunu düşündüğüm iri bir horozdu.Tek derdim çok ötmesi (vakitsiz) ve saldırmasıydı.benim horoz bırakın gündüz ötmeyi akşam 10-11 gece 4-5 gibi ötüyordu.Kümesin önünde hareket görünce yanan ışık vardı.kedi geçince bile yanıyordu.belkide o ışık yanınca sabah oldu sanıp ötüyor olabilir. Size sorum, Acaba az öten(vakitli) horoz türü varmıdır??? Lütfen yardım edin.. Horozsuz kümes olmuyor. ama bizim buralarda komşular rahatsız oluyo istemiyolar. Fazla ötmeyen horoz varsa yardım edin :( :(

Az öten horoz bulabilirmisin bilemiyorum ama horozunuzu değiştirin ancak aldığınız horozu kendiniz piliçten alın kendisi tek başına büyüsün tavukların yanında o zaman normal öten bir horoz olur merak buyurmayın tercübeyle sabittir.

kartal7
23-06-2009, 22:05
Sayın thares,şuan 2 adet civcivli gurk tavuğum var.birisinin 4 diğerinin ise 7 civcivi var.11 civcivimden neredeyse 6-7 tanesi horoz.Fakat 4 civcivim diğer 7 civcivden 2 hafta falan daha küçük.civcivlerimin hepsini birleştirsem(tavukları alarak)kavga ederler mi??? Bir de söylediğinizi anlayamadım.Civcivlerim zaten küçükten yetişecek.yani toplam 11 civcivimden sadece 1 horozmu bırakmam gerekiyo??? Son sorumda acaba horozum büyüyünce etraftaki diğer horozlardan etkilenip çokn ötermi???

thares
24-06-2009, 06:07
Sayın thares,şuan 2 adet civcivli gurk tavuğum var.birisinin 4 diğerinin ise 7 civcivi var.11 civcivimden neredeyse 6-7 tanesi horoz.Fakat 4 civcivim diğer 7 civcivden 2 hafta falan daha küçük.civcivlerimin hepsini birleştirsem(tavukları alarak)kavga ederler mi??? Bir de söylediğinizi anlayamadım.Civcivlerim zaten küçükten yetişecek.yani toplam 11 civcivimden sadece 1 horozmu bırakmam gerekiyo??? Son sorumda acaba horozum büyüyünce etraftaki diğer horozlardan etkilenip çokn ötermi???

Aralarında çok fazla zaman yokmuş en uysal alan gurk tavuğun etrafında civcivleri birleştire bilirsiniz bunu mümkünse geceden yapın kabullenme kolay olur.
Horozlar bir arada büyüsünler önemli değil baskın olan biri mutlaka çıkar ve baskın olan normal ötüş yapar diğer ezik olanlar kendilerini ispatlamak için ileride çok sık öteceklerdir. Diye düşünüyorum bunlar benim düşüncelerim tercübelerim sonucu bu düşünceye sahip oldum. İstisna olarak başka olumsuzluklar ve ortam da önemlidir. Bahsettiğiniz duyarlı lamba gibi

thares
26-06-2009, 21:10
http://inlinethumb06.webshots.com/43461/2815872810105083838S600x600Q85.jpg

26 Haziran Cuma İşte İlk Civciv

http://inlinethumb25.webshots.com/43416/2270351140105083838S600x600Q85.jpg

20. Günde Çıkan Civciv

AQUA26
26-06-2009, 23:09
arkadaslar yardim edin gurk tavugumun altinda 4 yumurta vardi ve biraz once catlamaya basladilar ve simdi ne yapmam gerektigini bilemiyorum.kumesin en usteki bolumde yatiyor ve yavrular orda ordan kendi baslarina inemezler ne yapmam lazim ? yarin eger yasarlarsa sayet ne yapmaliyim biraz yardimci olursaniz sevinirim.....

berduray
26-06-2009, 23:32
Anneleri varsa birşey yapmanıza gerek yok, kışın müdahale ettiğim 4 civcivimi kaybettim.
Bir kasa varsa annesiyle biraraya zemine indirebilirsiniz.
Tavuk herşeyi halleder, siz sabaha biraz haşlanmış yumurta sarısı veya bulgur gibi şeyler verebilirsiniz civcivlere.Suyu da unutmayın.

AQUA26
26-06-2009, 23:36
Anneleri varsa birşey yapmanıza gerek yok, kışın müdahale ettiğim 4 civcivimi kaybettim.
Bir kasa varsa annesiyle biraraya zemine indirebilirsiniz.
Tavuk herşeyi halleder, siz yeterli sıcaklığı sağlayın yeter.

anesi var yem falan vermiyimmi?ayri bir kafesim var oraya alsam bakarmi acaba?yeterli sicaklik derken nasil bisey kafesin icine lamba falanmi takayim

berduray
26-06-2009, 23:57
Annesinin yediği yemi yiyip, sindirmeleri güç olur.

En iyisi ilk önce biraz şekerli su ile ihtiyaçları olan enerjiyi sağlayabilirsiniz.

Sabaha da haşlanmış yumurta sarısı, ince bulgur, ya da bisküvi kırıntısı ile doyurabilirsiniz.

Müsait olunca satılan civciv yeminden alırsınız.

Bu mevsimde lamba takmanıza gerek yok, havalar yeterince sıcak, kastettiğim kuytu, rüzgar filan almayan bir yer olsun.
Anneleri onları altına toplayıp ısıtacaktır. Fazla başına gidip te rahatsız da etmeyin bence, tavuk kendini güvende hissedemez o zaman.

En iyisi kendi haline bırakmak, ben çok kurcaladığım için kaybettim.

Ama benim şanssızlığım kuluçkanın kış mevsiminde bitmesiydi.

Bu mevsimde yaşam şansları daha fazla.

AQUA26
27-06-2009, 00:03
Annesinin yediği yemi yiyip, sindirmeleri güç olur.

En iyisi ilk önce biraz şekerli su ile ihtiyaçları olan enerjiyi sağlayabilirsiniz.

Sabaha da haşlanmış yumurta sarısı, ince bulgur, ya da bisküvi kırıntısı ile doyurabilirsiniz.

Müsait olunca satılan civciv yeminden alırınız.

Bu mevsimde lamba takmanıza gerek yok, havalar yeterince sıcak, kastettiğim kuytu, rüzgar filan almayan bir yer olsun.
Anneleri onları altına toplayıp ısıtacaktır. Fazla başına gidip te rahatsız da etmeyin bence, tavuk kendini güvende hissedemez o zaman.

En iyisi kendi haline bırakmak, ben çok kurcaladığım için kaybettim.

Ama benim şanssızlığım kuluçkanın kış mevsiminde bitmesiydi.

Bu mevsimde yaşam şansları daha fazla.

cok tesekurler deniycem yarin insallah yasarlar :) cok saol yardimlarin icin

AQUA26
28-06-2009, 22:48
bitanesi cikti diger 3 tanesinde hareket yok acaba bozuklarmi ? nasil anlayabilirim veya cikarlarmi beklemelimiyim

Cumhur Tonba
29-06-2009, 00:39
Bekleyin. Çıkanı yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Hemen civciv yemi alın. Annesi olduğuna göre ısı, ışık vs. ayarlamanıza hiç gerek yok. Suluk koyabilirsiniz. Size gerekli fotoları(Pratik suluk) göndereceğim.

thares
01-07-2009, 20:35
http://inlinethumb57.webshots.com/41656/2503081560105083838S600x600Q85.jpg

Faruk
01-07-2009, 23:47
Sayın Thares ne kadar güzel bir fotoğraf. Her eklediğiniz fotoğrafa hayranlıkla bakıyorum. Her eklediğiniz fotolğrafa bakıp bir sorakileri sabırsızlıkla bekliyorum. Acaba şuan yavrulu kaç anaç tavuğunuz var?

thares
02-07-2009, 06:28
Faruk Bey Kardeşim Tavuk ve Civcivlerimin Bütün Fotoğrafları thares.blogcu.com da Var İstediğiniz Kadar Bakabilirsiniz
Saygılar

kartal7
05-07-2009, 18:57
sayın thares siyah beyaz çilli horozunuzun 2-3 aylıkkenki fotoğrafı varsa koyarmmısınız **** küçükkende aynı böylemiydi rengi çilleri ???

AQUA26
05-07-2009, 21:39
arkadaslar kulucka makinasindaki yumurtalarin catlamasina son 3 gun kaldi makinanin dordurme islemini durdurdum ve havalandirma deliklerinide kapattimki nem orani yukselsin diye acaba unutugum baska bisey varmi bilgilendirirseniz cok sevinirim

Delimus
05-07-2009, 21:51
Oksijeni unutma :) Deliklerin hepsini kapatma eğer halandırma çalışmıyorsa Nem orasını 70-75 lerde olsun.

Gerekli olan etmenler , NEm , Sıcaklık ,Hava(oksijen)

AQUA26
05-07-2009, 22:16
makinanin sicakligi hale calisiyor 37,5 de pervenede calisiyor sadece dondurme islemini durdurdum makinanin icinde cikacaklar demi yoksa baska bir yeremi alacam yumurtalari?veya makinada cikacaksa yumurtalar kirilmaya baslayinca makinayi komple kapatacammi?pervenayi tek kapatamiyorum sicaklikta ona bagli pervenenin yavrulara bir zarari olmaz demi makina orjinal olsa yapmazlarrdi ama bir yerde okumustum direk rusgar yemeyecek yavrular eger direk ruzgara maruz kalirsa oluyorlarmis bana yapmam gerekenleri sirayla bir anlatirsan cok sevinirim ben bu arada nakinanin bir deligini acmaya gidiyorum

Delimus
05-07-2009, 22:21
Yok rüzgardan kastedilen o değil,normal Rüzgar soğuk olur ondan zararlı çünki çıktıklarında ıslaklar fakat senin makine sıcak üflüyor iyi yani ,Makinanın içinde kalacaklar hiç birşeyi kapatma çıktıklarındada içinde kalsınlar kuruyunca çıkar üstleri.Kabukları kırmalarına müdale etme.Su kabı açıktaysa dikkat et içine düşüp boğulmasınlar.

1.Çeirmeyi durdur (yapmışsın)
2.Sıcaklık 37.5 sabitle
3.Nem %70-%75 altına inmesin %80 lara kadar çıksa sorun olmaz.
4.Oksijen normalden daha fazla gerekli çünki büyüdüler ve yumurtaya bağımlılık min.'da.
5.Yumurtayı kendi kırıp çıkması kas gelişimi için önemli.
6.çıktıklarında ıslaklar elleme elle kurutma makine içinde kalarak kurusunlar 1-2 saat.
7.Su kabına dikkat et ölüm boğulmalar olur.
8.Makineden çıkardıktan sonra 3-4 saat yem verme sadece şekerli su ver.
9.Çıkardığın ortamda sıcak olsun 25-30 derece filan iyidir,Yaz olduğu için sorun olmaz.
10.Çok tatlılar fakat sadece gerektiği veya zorda kaldığında elle .Onları ellemen birkaç gün içinde ölmelerine en büyük sebeblerden birisi.
11.Yumurta sarısı ver haşlanmış katı ez onu öyle ver ,2 hafta sonra beyazınıda verebilirsin.
12.CivCiv yemi varsa bilinçsiz şekilde önlerine koyma bilmeden çok yiyorlar suyuda içinde midede şişiyor ve ölüm oluyor.
13.Tek Tek ayırma grup halinde bulunsunlar fakat çok belirgin farklı renkte olan varsa ayır mesala hepsi sarı 1 tanesi siyahsa ayır yoksa diğerleri gruplaşıp öldürür onu kesin.
14.Gözlerde problem ,burukluk halsizlik gibi belirtiler görüyorsan bebek aspirini ekle sularına.

Aklıma gelenler bunlar.

AQUA26
05-07-2009, 22:29
Yok rüzgardan kastedilen o değil,normal Rüzgar soğuk olur ondan zararlı çünki çıktıklarında ıslaklar fakat senin makine sıcak üflüyor iyi yani ,Makinanın içinde kalacaklar hiç birşeyi kapatma çıktıklarındada içinde kalsınlar kuruyunca çıkar üstleri.Kabukları kırmalarına müdale etme.Su kabı açıktaysa dikkat et içine düşüp boğulmasınlar.

yok acikta degil yumurtalarin alt bolumunde yer aliyor dusmelerine imkan yok.bir sey daha sormak istiyorum yumurtalari gecen ayin 17 sinde aksam koydum simdi yavrular cikmaya baslayinca hepsinin cikmasini mi bekliyecegim yoksa cikanlar kuruduktan sonra alip baska bir yeremi koyayim?

AQUA26
05-07-2009, 22:42

1.Çeirmeyi durdur (yapmışsın)
2.Sıcaklık 37.5 sabitle
3.Nem %70-%75 altına inmesin %80 lara kadar çıksa sorun olmaz.
4.Oksijen normalden daha fazla gerekli çünki büyüdüler ve yumurtaya bağımlılık min.'da.
5.Yumurtayı kendi kırıp çıkması kas gelişimi için önemli.
6.çıktıklarında ıslaklar elleme elle kurutma makine içinde kalarak kurusunlar 1-2 saat.
7.Su kabına dikkat et ölüm boğulmalar olur.
8.Makineden çıkardıktan sonra 3-4 saat yem verme sadece şekerli su ver.
9.Çıkardığın ortamda sıcak olsun 25-30 derece filan iyidir,Yaz olduğu için sorun olmaz.
10.Çok tatlılar fakat sadece gerektiği veya zorda kaldığında elle .Onları ellemen birkaç gün içinde ölmelerine en büyük sebeblerden birisi.
11.Yumurta sarısı ver haşlanmış katı ez onu öyle ver ,2 hafta sonra beyazınıda verebilirsin.
12.CivCiv yemi varsa bilinçsiz şekilde önlerine koyma bilmeden çok yiyorlar suyuda içinde midede şişiyor ve ölüm oluyor.
13.Tek Tek ayırma grup halinde bulunsunlar fakat çok belirgin farklı renkte olan varsa ayır mesala hepsi sarı 1 tanesi siyahsa ayır yoksa diğerleri gruplaşıp öldürür onu kesin.
14.Gözlerde problem ,burukluk halsizlik gibi belirtiler görüyorsan bebek aspirini ekle sularına.

Aklıma gelenler bunlar.

cok guzel aciklamissin cok tesekurler ben yumurtalari hic kontrol etmedim yani yavru varmi veya bozukmu diye acaba simdi kontrol etmelimiyim cikmadan yoksa beklemelimiyim ?

Delimus
05-07-2009, 22:57
Yok,bekle birde 1gün müsade ver 1 gün oynama olur fakat 21. günde çıkması lazım normalde.Çıkanları 1-2 saat sonra üstleri kuruduğundan emin olduktan sonra çıkar bir kutuya koy işte su ver.Hepsi aynı dk. çıkmaz zaten :) çıkanın üstü kurudukça ordan al Fakat makinenin kapağını dk. başı açıp kapama nem oranı ve sıcaklık çok değişiyor açınca.İçinde kalmaları bir sorun çıkarmaz.Fakat 1 günde bekletme içinde.
Kesinlikle elleme yumurtaları.Zaten bir faydası olmaz ölmüş olana veya dölsüzse bu saatten sonra fakat sağlam olana zarar verirsin bu yüzden elleme.21.gün bitimi 22. gün baktın çatlak filan yok ozaman ışıkta bakınca belli olur.

AQUA26
05-07-2009, 23:05
Yok,bekle birde 1gün müsade ver 1 gün oynama olur fakat 21. günde çıkması lazım normalde.Çıkanları 1-2 saat sonra üstleri kuruduğundan emin olduktan sonra çıkar bir kutuya koy işte su ver.Hepsi aynı dk. çıkmaz zaten :) çıkanın üstü kurudukça ordan al Fakat makinenin kapağını dk. başı açıp kapama nem oranı ve sıcaklık çok değişiyor açınca.İçinde kalmaları bir sorun çıkarmaz.Fakat 1 günde bekletme içinde.
Kesinlikle elleme yumurtaları.Zaten bir faydası olmaz ölmüş olana veya dölsüzse bu saatten sonra fakat sağlam olana zarar verirsin bu yüzden elleme.21.gün bitimi 22. gün baktın çatlak filan yok ozaman ışıkta bakınca belli olur.

dediklerini aynen yapicam umarim sorunsuz cikarlar ayin 7 veya 8 inde cikacaklar senide haberdar edrim :) cok tesekurler yardimlarin icin

Delimus
05-07-2009, 23:21
Resimde beklerim :)

AQUA26
05-07-2009, 23:30
Resimde beklerim :)

insallah cikarlarsa hepsini koyarim resmini :)

Delimus
06-07-2009, 10:55
Çıktıktan sonra su kabını bir çay altına suyu koyup içine çay bardağını ters çevirip koy ,böyle suyu deviremezler veya suyun içine girip suyu kirletemez ve üzerlerini ıslatamazlar.

AQUA26
07-07-2009, 21:44
yumurtalardan civcivler cikmaya basladi iki tane si cikti ve baska yere aldim su ve yumurta sarisida koydum ama ondan daha once cikmaya calisan yavru var bir tane hala yumurtadan cikamadi gagasi birdelik acmis disarda duruyo nefes aliyo ama henuz cikmadi.birde makinanin nem oranini 65 den yukari cikaramadim butun delikleri kapatim ama hala cikmadi 65 lerde seyrediyo bir sorun olurmu veya nasil ukseltebilirim nem oranini?
o cikamayan yavruya ben biraz yardim etsem olurmu?

berduray
07-07-2009, 22:34
Şuraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12863&highlight=msnden+acil+yard%FDm)bir göz atar mısınız?

AQUA26
07-07-2009, 22:49
Şuraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12863&highlight=msnden+acil+yard%FDm)bir göz atar mısınız?

Attim benimkilerin 20 inci gunu bugun 3tane cikti suana kadar bazilarida catlamis gagasi gorunuyo ama bu bahsetigim ilk catlayan yumurta gagada gorunuyo ama cikamadi hala !

acaba yarin cikarmi?bilemiyorum sabahtan beri izliyorum ama hala becremedi birazda kanabenzer biseyler var catlagin kenarlarinda normalmi acaba?

berduray
07-07-2009, 23:03
Verdiğim linkte de kan var, endişelenmeyin sağlam bir bireyse üstesinden gelecektir. Foto yükleyebiliyor musunuz?

Yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum, benim de müdahale ettiğim bir civciv gelişimini tamamlayamamıştı ve göbek bağı kısmından bağırsakları fırlıyordu.
O yüzden elleyip, ellememe konusunda endişeliyim...Günü tam dolmuş muydu? takip edebildiniz mi?

AQUA26
07-07-2009, 23:18
Verdiğim linkte de kan var, endişelenmeyin sağlam bir bireyse üstesinden gelecektir. Foto yükleyebiliyor musunuz?

Yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum, benim de müdahale ettiğim bir civciv gelişimini tamamlayamamıştı ve göbek bağı kısmından bağırsakları fırlıyordu.
O yüzden elleyip, ellememe konusunda endişeliyim...Günü tam dolmuş muydu? takip edebildiniz mi?

yarin 21 ci gun foto alamiyom suanlik ama nefes almiyo gibi gagasi disarda ama hic oynatmiyo sabaha kadar olmez insallah....
suanda alti tane oldu cikanlarin sayisi bugun 20ci gun 25 yumurta vardi 6 si cikti onlari ayri biryere tasidim...
onlerine sekerli sudayaptim koydum

Delimus
08-07-2009, 00:11
nem yetersiz gelmiş sanırım :( Keşke içine Fısfıslarla biraz su serpseydiniz dengelerdi böylece kabuğu kırmaları kolaylaşırdı.25 yumurtadan eğer hepsi döllü ise 6 tane çıkması kötü yarın kesinleşir durum siz acil biraz su püskürtün ayrıca ıslak sünger veya havlu bez koyarak nem oranını artırın.Su kabına alabildiğince su koyun.Delikleri eğer içeri oksijen girmiyorsa kapatmayın oksijen gerekli civcivler artık dışa bağımlı çünki havasız kalmasınlar.
Yumurtaların döllü olduğundan emin olmadan 6 tane çıktı diye üzülmeyin.Yumurtalara müdale etmeyin çok böyle artık kırmış fakat üzrine filan yapışmıştır onlara dokunun çünki kas gelişimini etkiler ayrıca erken müdahale söz konusu olabilir çünki tıkırtılara çıkan civcivler tepki gösterip yumurtayı kıradabiliyor.Kendi haline bırakın Eğer Isı,Nem,Oksijen,Çevirme,Döllü yumurta ,Hijyen Bu etmenleri gerektiği gibi yerine getirirseniz sorunsuz olarak %98-%100 çıkım sağlarsınız.
Ayrıca Bunlar makine değil 21 gün olarak dolar fakat saat olarak dolmamıştır 1 gün sarkar.22.gün sonu kesinleşir.

efe-can
08-07-2009, 12:19
Aslında çıkmak üzere olan civcive mudahale etmemek lazım. Ben bir kaç kez yaptım, başarısız oldum. Eğer kabuk çok sert ise; sadece çatlatmak yeterlidir.

Aynı anda iki tavuğu kuluçkaya yatırmıştım. Civcivlerin çıkmasına bir kaç gün kala tavuğun birisi öldü. Altındaki yumurtaları, hindi ve diğer iki tavuğun altına paylaştırdım. Derken çıkan civcivleri düğer tavuğun altına köydum ve sahiplendi. 18 adet yavruya sahip oldu.

Hindi ise 14 yavru çıkardı. İşte resimleri.........

kartal7
08-07-2009, 19:40
Sayın, efecan benimde iki adet gurk tavuğum var. fakat yanyana geldiklerinde kavga ediyorlar.Onun için kümesleride ayrı.ama merak ettiğim sizin eklediğiniz resimlerde ve köylerde hepsi aynı yerde duruyor. Acaba onlar nasıl kavga etmiyorlar???Hepsi aynı yerde civciv çikardığı. her zaman birlikte oldukları için alışıyorlarmı??? benimkiler hhep ayrı.:8

kartal7
10-07-2009, 15:50
kimse bişey yazmıyacakmı????

efe-can
10-07-2009, 19:11
Sn Kartal7

efe-can
10-07-2009, 19:20
Sn Kartal7

Benim aynı mekanda; hindi ve üç adet te tavuk var. Zaman zaman kavga oluyor.Bazı tavuklar kendi civcivleri harıcınde diğerlerini istemiyor. Bazıları ıse diğer tavuğun yavrularına sahip olmak istiyor. Fakat sonunda anlaşıyorlar. Ben pek mudahele etmiyorum.

Bundan once iki tavuk aynı anda civcivlerini çıkardılar. Baktım tavuğun birisi kümesin dışında bağırıyor. Birisi onun civicivlerine sahip çıkmış ve anasını dövmüş dışarıya çıkarmış. Bende diğerini aldım birkaç gün başka mekanda besiye çektim. Sonra alıştılar.

Bazen aynı anda kuluçkaya yatanlar ihtiyaç için çıkıp geri döndüklerinde diğerinin yumurtalarına oturuyor. Fazla karışmıyorum, onlar kendi aralarında hallediyorlar.

Anlayacağın her tavuğun kendine göre tepkileri/huyları var.

Bazen de ciivcivler illa kendi annesini istiyor. Sonunda kendisi buluşuyor.
Kolay gelsin.

kartal7
10-07-2009, 22:30
sn efe-can
size bir sorum olacak.şu anda 2 aylık civcivvi olan gurk tavuğuma 14-15 günlük civcivi gece tavuk görmeden altına koysam sabah kabullenirmi yoksa boy farkından dışlarmı.tavuk civcivlerini büyüttü ama böyle bişey olabilirmi???onun farkını anlarmı*??

efe-can
11-07-2009, 14:55
Sn Kartal7;

Bu tavukların hepsi aynı davranışı göstermiyor. Bazıları kabullenir, bazende civbciv kabul etmez. Bir denekte yarar var. Geçen gün 3 günlük civciv yine 3 günlük diğer tavuğun yavruları ile aynı ortamı payşalmadı.

O yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Denemekte yarar var.
Ben genelde aynı gün çıkan civcivleri hemen diğerinin altına koyuyorum. Bir tavuğu boşa çıkarmış oluyorum. Boşa çıkan tavuğu bir kaç gün tecrit ediyorum, sonra normal yaşama dönüp yumurta yapıyor.

Bazıları 4-5 ay gezdiriyor. Bazıları ise daha bir ay olmadan yavruları terk ediyor.

Kolay gelsin

thares
26-07-2009, 11:16
http://inlinethumb54.webshots.com/20533/2551489110105083838S600x600Q85.jpg
Küçüklere Korku Salıyorlar Gerçi Küçüklerin Pek Fazla Tınladıkları Yok

AYRITILAR BLOGCUMUZDA
http://thares.blogcu.com/civcivlerim-3_48218261.html

thares
26-07-2009, 11:19
http://inlinethumb32.webshots.com/41759/2725877250105083838S600x600Q85.jpg

25 Temmuz 2009 Cumartesi Annesiz Geçirdikleri İlk Gün Artık Annelerinden Ayırdım 30 Günlük Oldular

http://thares.blogcu.com/

tubasezer
27-07-2009, 23:45
nisan ayında pazardan 4 civciv aldım ölmediler sonra iki civciv ikide hindi aldım büyüdüler civcivlerden biri horoz diğerleri tavuk oldu. horoz acemi acemi ötmeye başladı.ama çok merak ediyorum ne zaman yumurtlamaya başlayacaklar birde pazardan alınan tavukların cinsi ne oluyor ilk defa tavuk besliyorum büyümelerini heyecanla seyrettim ama şimdi yumurtalarınıda görmek istiyorum daha çok beklemem gerekecekmi

efe-can
28-07-2009, 16:58
Sn Tubasezer;

* Tavukların cinsi konusunda bir bilgim yok. Genelde pazarlarda "ıskarta" dedikleri civcivleri satarlar. Ama önemli değil. Sağlıklı olduktan sonra sorun yok.

* yanılmıyorsam ekim-kasım gibi yumurtlamaya başlarlar. Biraz da sizin bakımınızla ilgilidir.

* Bende de geçen yıl nisan doğumlu civcivler kasım gibi yumurta yapmışlardı.
Selamlar.

tubasezer
28-07-2009, 22:13
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim evim bahçeli tavukları salıyorum akşama kadar dolaşşıyorlar bahçemde böcek bakımından çok zengindir:) kasıma kadar nasıl sabredicam bilmiyorum yazıları okudukça civciv çıkartmak için can atıyorum ama henüz yumurta olayına başlayamadık ben biraz sabırsızımdır:)

Delimus
28-07-2009, 22:41
Bu pazar günü çiftlikte kuluçka makinemi kurduk kardeşimle, fakat nerde hata yaptığımızı anlamadan tüm elektrikler gitti. :D Bekçi evimizin dahil direkten bağlantıyı attırmışız.Otomatik sigortalı olduğu halde evde, sanırım 5 ampule kullandığımız kablo ince geldi çünki çok ısınmıştı. Sonrasında fotoğraflıyacaktık fakat işte sorunlar çıkınca kaldı.
Haftaya mümkün olursa resimleyip forumda anlatıcam,Nasıl kuluçka makinası yapabileceğimizi.

mustafada
31-07-2009, 08:10
Arkadaşlar merhaba,
yardımcı olursanız sevinirim.
3 tane tavuğum var ve nisan ayından beri 4 defa gurka girdiler. Toplamda 25 civciv çıktı ve kümes mevcudu 3 ten bir anda 28 e çıktı. Şimdi biri daha gurka girdi yani nisan ayından beri 3 tavuk 5 defa gurka girdi.
Ama artık gurka girmelerini istemiyorum. Zaten kümeste 28 tavuk için yetersiz. Son gurka giren tavuğun altına yumurta koymadım ve gurktan çıkması için 5 gündür suya batırıyorum. Ama bir türlü çıkmıyor.
Arkadaşlar, tavukların gurka girmemesi için veya gurka giren tavukların gurktan çıkması için ne yapmalyım?
Veterinere bile sordum. Şanslı olduğumu söyledi ve suya sokmaktan başka yapacak bir şey olmadığını söyledi.
Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.

mandalina
01-08-2009, 09:33
Selamlar hatırlayanlar vardır,biraz geri sayfalara bakarsanırz gurk tavuğumun ve yavrularının resimlerini görebilirsiniz.Şimdi onlar yaklaşık 3 aylık oldular.Son hallerinin resimlerini paylaşmak istiyorum.

petulya
01-08-2009, 10:06
Aşğıda linkini verdiğim sitede de "yok" yok gibi hani...Tüm ırklar alfabetik olarak verilmiş ve ben bu kadar çok ırk olduğunu bilmiyordum..Hepsi birbirinden güzel...
http://www.feathersite.com/Poultry/BRKPoultryPage.html

Şu bizim korumayı başaramadığımız sultanımızda pek şıkmış yani..
http://www.feathersite.com/Poultry/CGP/Sult/BRKSultan.html

thares
01-08-2009, 11:19
http://inlinethumb49.webshots.com/44848/2586917350105083838S600x600Q85.jpg

thares
04-08-2009, 12:14
http://inlinethumb64.webshots.com/45055/2856158730105083838S600x600Q85.jpg

efe-can
04-08-2009, 16:08
sn mustafada,

Gurk tavuğu vazgeçirmekiçin: hava alacağı karanlık bir ortamda ik gün aç kalsın, iki gün sonra vazgeçer. ( Soğuk banya + kapalı mekan 2-3 gün arası )

forex_321
07-08-2009, 12:06
bu konuda meraklı biri olarak duyduğum bir sözü iletmeliyim.tavuğu gurk yatırıken kesinlikle tek rakam olacak.en fazla 13 yumurta veistersen 11,istersen 9 veya 7 ama kesinlikle tek rakam..benim ev tavuklarım var gurk yatırırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride.yatıracağınız yumurtalar eğer sivri ise bundan tavuk ,yuvarlaksa uç kısmı bundanda horoz çıkar..kaç horoz kaç tavuk isterseniz bunu ayarlayabilirsiniz..selamlar..

forex_321
07-08-2009, 12:08
bunun içinde horozun yanına bırakılması,**** ortamını değiştirilmesi önerilir..

bahtiyar02
07-08-2009, 13:08
Attim benimkilerin 20 inci gunu bugun 3tane cikti suana kadar bazilarida catlamis gagasi gorunuyo ama bu bahsetigim ilk catlayan yumurta gagada gorunuyo ama cikamadi hala !

acaba yarin cikarmi?bilemiyorum sabahtan beri izliyorum ama hala becremedi birazda kanabenzer biseyler var catlagin kenarlarinda normalmi acaba?

sevgili berduray yeni fark ettim kusura bakmayın.
Sevgili AQUA26
yumurtadaki civcive müdahale edebilirsiniz. Yumurtayı kıramayan civcivler sonunda boğularak ölür. Tabi zamanında müdahale şart.
Yumurtadaki civcive MSN yardımlı acil müdahale başlığını sağolsun sevgili berduray vermiş.başlığı dikkatli bir şekilde okursanız civcivlere nasıl yardım edeceğiniz yazılı. Şuan işteyim ama telefonla yardım edebilirim. 0503105683 saygılar

mandalina
08-08-2009, 14:24
bu konuda meraklı biri olarak duyduğum bir sözü iletmeliyim.tavuğu gurk yatırıken kesinlikle tek rakam olacak.en fazla 13 yumurta veistersen 11,istersen 9 veya 7 ama kesinlikle tek rakam..benim ev tavuklarım var gurk yatırırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride.yatıracağınız yumurtalar eğer sivri ise bundan tavuk ,yuvarlaksa uç kısmı bundanda horoz çıkar..kaç horoz kaç tavuk isterseniz bunu ayarlayabilirsiniz..selamlar..

Bu dediğinize kesinlikle katılmıyorum.Şöyle ki fizan cinsi tavuklar sürekli uzun ve sivri yumurta yaparlar.Yumurta sivri olup olmadığıyla civcivin cinsiyeti kesinlikle belli olmaz.Bu sadece bir tesadüftür.

Delimus
08-08-2009, 14:54
forex_321
Yumurtanın şekli ile olsaydı civciv üretim çiftliklerinde boş yere popolarıyla oynamazlardı.Civcivken bile bazı türlerde kanatlarından veya renginden belli olmuyor tek tek elle hafif sıkıştırıp az bir dışkısını çıkartarak yumru şeklindeki organlarına bakılır.
Yumurtanın şekli ile cinsiyet yaklaşımı biraz masalımsı olmuş.

thares
12-08-2009, 18:17
http://inlinethumb11.webshots.com/45898/2245718690105083838S600x600Q85.jpg

Civcivlerim Temiz Kümeslerini Çok Sevdiler

dremre
13-08-2009, 00:42
yeni çıkan civcivlerden potansiyel horoz olanları ne zaman kümesten ayırmalıyım
ve ne zaman yenecek boyuta ulaşırlar
42 günlük horoz maksimum boyutlarına ulaşır diye duymuştum doğru mudur?

idris şenol
13-08-2009, 00:48
bence salma tavuklar hem sağlıklı hemde yem konusunda daha ihtisaslı gitmiş olursunuz
yaklaşık 1 dönüm araziye salınacak 20 ,30 tavuk bir ailenin et ve yumurta ihtiyacını rahat giderir
tabi her şey imkan dahilinde saygılarımla

thares
13-08-2009, 20:02

Fotoğraflarını Görebilirmiyiz Dr Emre
42 maksimum ağırlığa ulaşan piliçler etlik piliçlerdir

berduray
13-08-2009, 21:05
Kuluçkada tek rakamın mantıksal dayanağı nedir?

bahtiyar02
13-08-2009, 22:03

sevgili dostum bir civcivin 42 günlük maksimum boyutlarına ulaşması bana göre anormal bir durum sonuçu oluşabilir. Nelermi? bazı sitelerde okuduğum kadarıyla dış ülkelerde çoğonlukla uygulanan bir sistemle 40-45 günlük ken kesime geldiği. Bunuda hayvan kemikleri, kan, sakatat ve unu makinelerde unhaline getirip civcivlere yedirmeleri sonucunda anormal büyüme gelişme söz konusu.Evet bana göre hiçte sağlıklı değil.Bir horoz normal bir besinle ancak 6 ayda kesime gelir.Kıyaslamayı siz yapın. Sağlıklı besinmi yoksa tamamen kimyasallı besinlermi? Hormonsuz sebze ve meyvaların neredeyse tadını unutur olduk.****** etinde.saygılar

bahtiyar02
13-08-2009, 22:07

Bence hiçbir mantıksal bir anlamı yoktur.bunlara bir örnekte ben vereyim..kırklı bir bayan kuluçkaya yatmış bir tavuğun yanından geçer veya bulunursa; Kesinlikle tavuuğun tüm yumurtaları bozulurmuş. Ben de makinede çıkarıyorum veya tavukların yardımıyla bu güne kadar ters birşey olmadı.saygılar

dremre
13-08-2009, 22:40
sevgili dostum bir civcivin 42 günlük maksimum boyutlarına ulaşması bana göre anormal bir durum sonuçu oluşabilir. Nelermi? bazı sitelerde okuduğum kadarıyla dış ülkelerde çoğonlukla uygulanan bir sistemle 40-45 günlük ken kesime geldiği. Bunuda hayvan kemikleri, kan, sakatat ve unu makinelerde unhaline getirip civcivlere yedirmeleri sonucunda anormal büyüme gelişme söz konusu.Evet bana göre hiçte sağlıklı değil.Bir horoz normal bir besinle ancak 6 ayda kesime gelir.Kıyaslamayı siz yapın. Sağlıklı besinmi yoksa tamamen kimyasallı besinlermi? Hormonsuz sebze ve meyvaların neredeyse tadını unutur olduk.****** etinde.saygılar

teşekkür ederim, ben doğal beslemek istiyorum... 6 ay diyorsanız tamam... ben konuda çok acemiyim

dremre
13-08-2009, 22:44
Fotoğraflarını Görebilirmiyiz Dr Emre
42 maksimum ağırlığa ulaşan piliçler etlik piliçlerdir

Sayın Thares,
Benimkiler daha civciv, kaç horoz kaç tavuk onu bile bilmiyorum. pazardan aldım. Etlik piliç dediğinizi nasıl ayırt edeceğim. Belli bir tür adı var mı? ya da besleme şekline göre midir? bilgilendirirseniz sevinirim. kusura bakmayın belki çok saçma şeyler sormuşumdur ama bu karaciğer nakli değil ki tecrübem olsun.

dremre
13-08-2009, 22:54
Sayın Thares,

Eklediğiniz fotolara şöyle bir baktım da.... Maşallah hem hayvanlara çok iyi bakmışsınız hem de anladığım kadarıyla fotoğrafçılığa bayağı ilgilisiniz. Sarırım makineniz de bayağı yüksek pikselli bir alet. Ama ışığı ve pozları yakalayışınız da bir harika. Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim. Umarım sizin tavukların kalitesine yakın tavuklar ürebilirim.. :) belki bir gün ...

A.Şahin
14-08-2009, 00:28

Tek derken kuluçka süresini mi kastediyorsunuz gün bazında?

berduray
14-08-2009, 00:38
Aynen aktarıyorum;

A.Şahin
14-08-2009, 00:58
:D Hiç bir mantıksal izahı yok ******. Çünkü mantıklı değil ;) 2,4,6,8 ... 2n şeklinde de koysanız sonuç yine aynı olacaktır. Yumurta içinde cinsiyet tayini eğer çok gelişmiş bi teknikle (dna incelemesi gibi) bi imkan yoksa bu da imkansız. Yumrtanın sivri ya da oval olması cinsiyetini belirlemez ama henüz yeni çıkmış bir civcivin cinsiyet tayini yapılabilir.

berduray
14-08-2009, 01:13
Bizi bu hurafeler bitirdi zaten..Bir bilimsel yaklaşalım olaya tarzımız yok, hiçbir konuda...

-niye öyle?

-nenem dediydi..ordan biliyom.

thares
14-08-2009, 16:02
Bizi bu hurafeler bitirdi zaten..Bir bilimsel yaklaşalım olaya tarzımız yok, hiçbir konuda...

-niye öyle?

-nenem dediydi..ordan biliyom.

Hiç Bir Konuda Derken Kendimizi Bu Kadar Cahil Cühela Görmekle Neler Kazandığımızı Sanıyoruz Anlayamıyorum
Evet, Yumurtanın Sivri Olanından Tavuk Yuvarlak Olanından Horoz Çıkıyor Diye Bir Söylenti Var Bende Doğru Olduğunu Sanmıyorum Ama Siz Bunun Doğru Olmadığını Hangi Bilimsel Araştırma Sonucunda Vardınız Bir Deneme Yaptınız mı Sivri Yumurtanın Nasıl Olduğunu Biliyor musunuz Lütfen Hemen Kendimizi Bilimsel Kişi Diğerlerini Batıl İnançlı Hurafelere İnan Kişi Olarak Kabul Etmeyelim

berduray
14-08-2009, 21:26
:D Hiç bir mantıksal izahı yok ******. Çünkü mantıklı değil ;) 2,4,6,8 ... 2n şeklinde de koysanız sonuç yine aynı olacaktır. Yumurta içinde cinsiyet tayini eğer çok gelişmiş bi teknikle (dna incelemesi gibi) bi imkan yoksa bu da imkansız. Yumrtanın sivri ya da oval olması cinsiyetini belirlemez ama henüz yeni çıkmış bir civcivin cinsiyet tayini yapılabilir.

Sonuca varan ben değil, Sayın A.ŞAHİN...

Ben genel olarak her konuda bir hurafemiz olduğundan bahsediyorum.

Sadece tavuk, yumurta olayında değilim yani.

Profilinizde eğitimci yazıyor, ama kurduğunuz cümledeki imla hatalarını görüyor musunuz?

Mesela "çühala" olarak kullandığınız kelimenin doğrusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Siz doğru öğrenin ki , öğrencileriniz de yanlış öğrenmesinler.

Doğrusu. (http://www.itusozluk.com/goster.php/c%FChela)

Önizleme butonunu kullanmanızı öneririm, hataları kısayoldan görmenizi sağlıyor.

thares
14-08-2009, 22:01
Evet, hakkımda daha çok araştırma yapıp ne kadar bilgisiz ve hurafelere inanan cühela kelimesini bile yerel dille kullanıldığı gibi yazan eğitimci insan olduğumu da görebilirsiniz. Ön izlemenin ne işe yaradığını bile bilmeyen.

Benim söylemek istediğim ülkemiz insanlarımızı daha doğrusu kendimizi kötülemek olumsuzluklarımızı sürekli alay konusu yapmak beni çok üzdüğüdür.
Kanatlılar konusunda geçmişte yapılan hurafe denilen bu tür uygulamaları hala yapan ve sonuç alan arkadaşların var olduğudur. Kulucka.net adresinde bunu kendiniz görebilirsiniz

berduray
15-08-2009, 13:28
Değerli Hocam, kastettiğim şudur; aramızda Kürt, Çerkez, Laz, Abhaz hatta Türkçe öğrenip foruma kayıtlı Çin'li bile olabilir.

Herkes yerel diliyle konuşursa forumdaki karmaşayı düşünebiliyor musunuz?

Ben genel olarak toplumumuzda her konuda bir hurafe olduğunu kastetmiştim.

Ayrıca bunu niye kendimizle alay diye nitelendirdiniz?

Bu sadece, basit bir toplumsal özeleştiriydi.

Neden savunmaya geçtiniz, biz de bu toprağın insanıyız.

Bizi bize karşı savunmanız biraz yersiz olur kanaatindeyim.

Hakkınızda araştırma yaptım, çok güzel bir bloğunuz var, hayvan sevgisiyle dopdolu olduğunuz da açıkça görülüyor.

Keçileriniz, bahçeniz çok güzel.

Selametle.

gece
16-08-2009, 23:32
Güncel tartışma konusunda yalnız olmadığınız konusunda, balıklama bir bağlantı (http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=87380) vermek istedim.

Verilen adresin başlarında tartışma kısmı, sonunda ise asıl bilgiler yer alıyor. Bu tür konuların tartışma ortamı doğurmaya uygun oluşu ile sonuçların ilginç oluşu nedeniyle tüm sayfayı okumak yararlı olabilir.

Dilerim yapılmakta olan/yapılacak bilimsel çalışmalar sonucunda hurafeler ile kuşaklar boyu aktarılan, yazılı olmayan hayat tecrübeleri, sap ve saman olarak ayrılır ve elde edilen bilgiler yararlı amaçlar için kullanılır.

gece
tavukları yemekten çok beslemiş forum kişisi

forex_321
18-08-2009, 06:28
hemen hemen tüm ailemin bahçesi var ve dolayısı ile tavukları..bu konuda uzman olduklarını biliyorum yıllardır bu işi yaparlar..tavuğun altına sığacak yumurtalar dikkat edin tek rakamdır gerisi dışarda kalır ve çıkmaz..selamlar..

forex_321
18-08-2009, 06:34
ben tecrüyle yaklaştım bu konuya....ve bilgimi paylaştım ..eğer böyle bir konu olmasa tavuğun altına konan yumurtaları dengelemezseniz yani hangisi tavuk hangisi horoz o zaman çıkacak civcivlerde cinsiyet konusunda dengesizlik olur..olaya çok faklı yaklaşıyorsunuz ben olaya dr. bazında değil,tecrübeyle yaklaşıyorum ki dediğim doğrudur..

thares
18-08-2009, 10:12
Bu sene iki defa gurk tavuk ile civciv çıkardım iki gurk tavuğun altına da 12 adet yumurta koydum her iki gurk tavukta da yumurtanın biri 10 günlük olunca civciv ölmüş. 11 yumurtadan sağlıklı civcivler çıktı. 11 er yumurta koysaydım altlarına 11 de çıkarmıydı bilemiyorum. Bunu ben yaşadım. Eskiden beri tek konulması gerektiği konusunda arkadaşlarımın takıntısı olduğunu düşünmekteydim ama demek ki değilmiş diyorum. Ben yaşadım ama illaki böyle olacak diye ısrarcı değilim istisnalar kaideyi bozmaz.

Sağlıkla Kalın

forex_321
19-08-2009, 11:03
civ civ üretim merkezlerindeki hedef bellidir.ya eti **** yumurtasıdır..onlar için cinsiyet ne derece önemli bilinmez çünkü her iki şeklide onların işine gelir..horoz olsa 40 gün sonra sofranda zaten.tavuk olsa yumurtası ,ama benim için önemli cinsiyeti amacım masal anlatmak değil,bilgimi paylaşmaktı.

thares
19-08-2009, 11:35
http://inlinethumb04.webshots.com/46019/2618402790105083838S600x600Q85.jpg
19 Ağustos 2009 Çarşamba 2. Gurup Civcivlerim 54 Gününü Doldurdular

gece
19-08-2009, 11:56
civciv üretim merkezlerindeki hedef bellidir.ya eti ya da yumurtasıdır. Onlar için cinsiyet ne derece önemli bilinmez çünkü her iki şeklide onların işine gelir. Horoz olsa 40 gün sonra sofranda zaten, tavuk olsa yumurtası, ama benim için önemli cinsiyeti, amacım masal anlatmak değil, bilgimi paylaşmaktı.

Cinsiyetin herkes için önemli olduğunu tahmin ediyorum, et ve yumurta cinsi tavuklar ayrılar diye biliyorum. Dolayısıyla yumurta üretimine yatkın tavuk cinsinin horozu olmak 'pişmiş tavuğun başına gelmeyenin başa gelmesi' demek olsa gerek.

Tabii civciv üretim merkezlerinde binlerce değil, onbinlerce böyle horoz civcivinin yol yakınken öldürülüyor olması kuvvetli ihtimal gibi geliyor. Yani "her iki şekil de onların işine" gelmeme ihtimalini yüksek buluyorum.

Et türleri 35-40 günde bacakları kırılacak kadar büyüyorlar diye duymuştum. Artık genleri ile nasıl oynanıyorsa, kendi ağırlığını kende bacakları taşıyamıyormuş.

Bu konuyu bilenler, doğru bilgileri aktarsa iyi olur ama zülf'i yare dokunma ihtimali de var tabii.

gece
az bildiği konuda daha çok bilgilenmek isteyen forum kişisi!

A.Şahin
19-08-2009, 20:06
Cinsiyetin herkes için önemli olduğunu tahmin ediyorum, et ve yumurta cinsi tavuklar ayrılar diye biliyorum. Dolayısıyla yumurta üretimine yatkın tavuk cinsinin horozu olmak 'pişmiş tavuğun başına gelmeyenin başa gelmesi' demek olsa gerek.

Tabii civciv üretim merkezlerinde binlerce değil, onbinlerce böyle horoz civcivinin yol yakınken öldürülüyor olması kuvvetli ihtimal gibi geliyor. Yani "her iki şekil de onların işine" gelmeme ihtimalini yüksek buluyorum.

Kesinlikle hangi amaç için yetiştriliyorsa cinsiyetin ona göre önemi vardır. Yumrta ırklarında dediğiniz gibi horozlar diskalifiye oluyor henüz büyüyemeden.( Eğer damızlık olmayacaksalar tabi. Ama yine de bir horoz değişik tekniklerle yüzlerce dişiyi dölleyebilir ki bu durumda bunun da pek bir önemi kalmıyor.)
Cinsiyet tayininde ise büyük işletmeler bunun için zaman ve para ayırıyor yani öyle yuvarlak yumurtadan dişi, sivri yumurtadan erkek olsaydı herşey daha kolay olabilirdi düşüncesi sadece güzel. :D
Et içinse; dediğiniz gibi bacağı kırılacak kadar gelişen olmuyor evet hızlı gelişiyorlar ama herşey yine aynı orantıda olduğundan bacaklarıda o ağırlığı taşıyabilecek kapasitede. Ben kendi tecrübelerimle 8,5 kg. canlı ağırlıkta broiler horozları yetiştirdim yine 6 kg. dolaylarında brahmalarım da vardı.
Tek-çift konusunu ise üzerinde durmaya değmeyecek kadar efsane görüyorum ki şöyle düşünün; her ırkın yumurta büyüklüğü aynı değildir. Yani ben bir brahmanın altına atıyorum 10 tane fizan yumurtası koyabiliyorken aynı tavuğun altına 15 tane habeş koyabilirim.Ya da bir ispenç üç tane kendi yumrtasını kapatabiliyorsa, iki tane de olsa yine sonuç aynı olacaktır. Hatta ben buna benzer daha pek çok şey duymustum ; haftanın belli günleri konan yumurtalar çıkmaz, yumurtaları tavuğun yanına götürürken tencere kapağına koyup kesinlikle el değmeden tavuğun altına koyma merasimi falan filan. :D Bu son söylediğimi yakın köylerde ciddi ciddi yapan teyzeler var ki nedenini sorduğumda "kapakla koy ki kaypak gibi çıksın" sloganını duyduğumda benim için tam bir dumur anıydı. :( :D :D :D

dremre
20-08-2009, 00:17
Sayın sorum üyeleri,
lütfen bilgisizliğimi mazur görün.... Et ve yumurta türleri hangileridir?

saygılar sevgiler

Hakan KINACI
20-08-2009, 09:28
Sn.Dremre,
Ankara Ulus Halinin karşısında Sobacılar çarşısı var. Orada et tavuğu, yumurta tavuğu, hindi, ördek v.b. civcivlerini ve malzemelerini canlı canlı görme şansınız mevcut, ancak piyasa aratırması yapmadan da oradan almak pek sağlıklı değil.

dremre
20-08-2009, 15:43
Sn.Dremre,
Ankara Ulus Halinin karşısında Sobacılar çarşısı var. Orada et tavuğu, yumurta tavuğu, hindi, ördek v.b. civcivlerini ve malzemelerini canlı canlı görme şansınız mevcut, ancak piyasa aratırması yapmadan da oradan almak pek sağlıklı değil.

teşekkür ederim sayın kınacı

forex_321
01-09-2009, 12:35
kısa bir süre önce bir bahçe satın aldım.bahçe 40 yıldır işlenmediğinden ve ham olduğundan bahçeye tavuk bıraktım haşereler için.derken tavuklar tek tek yok olmaya başladı.sebebi sansar..zehircilere gittim ilacı yok dediler..bir tane sansar dört tavuğu öldürdü.buna bir çözüm arıyorum.bahçe hevesim bir sansar yüzünden berbat oldu :((

hosseda
01-09-2009, 12:55
Sayın forex 321,

Yazlık sitemizde yıllardır geceleri sansarlar ailecek karın doyurmaya gelirlerdi. İlk gördüğümde çok şaşırmış ve hayvanı bilememiş idim. Hemen fuardaki hayvanat bahçesine giderek ( şimdi oda uzaklara gitti) hayvanın cinsini tesbit ettim. Gece yarısından sonra onlar mutlaka yemlenmeye bizim bahçelere uğrarlar idi. 10 yıl oldu siteye taşınmamız daha tek fare görmemiş idik bu yıla kadar. Bu kış sitenin yanındaki zeytin ve başka bir çok ağaç ve çalılıklarla dolu bahçede inşaatlar yapıldı. Sanırım yuvaları dağıtıldı ve sansar sayısı fevkalade azaldı. Eskiden her akşam damlarda süleymancık ( köy göçüren isimli kertenkele) koşuşturan hayvanlar artık nadiren görünür oldular. Ama yan komşumuz bütün yaz tepesinde dolaşan farelerle uğraşmaktan bitap düştü.

Sansarlar çekildi, damlarda süleymancık peşine fareler düşmeye başladı. Komşunun dama kurdurduğu faka yakalanan farenin büyüklüğü korkutucu idi. Ayrıca damdan aşağıya bahçeye fare yavrularının ölüleri düşmeye başladı. Sanırım fareler damlara da yavrulamaya başladılar. Bu anlattıklarımda inanın hiç abartı yok. O sansarlarınıza iyi sahip olmanız lazım. Tavuk beslemek mutlaka akrep gibi haşere açısından çok mühim ama onları sarsarlardan koruyacak çareler üretmenizde fayda var, sansarları zehirle yok etmeniz rahata ermenizi sağlamayacak, fare istilasına uğrayacaksınız bu defa.

Hoşçakalın.

berduray
01-09-2009, 13:40
Tavukların olduğu bölümü telörgü ile çevirmek soruna çare olmaz mı?

MeyveliTepe
01-09-2009, 13:58
Çift kat kalın tel örgü olmalı. Bunun etekleri toprağa doğru an az 30 santim inmeli.

dremre
01-09-2009, 14:20
sansarı bilmem ama fareler için kesin çare şudur; 1 tane canlı yakalayacaksınız, arazinizin ortasında gaz tenekesi içinde canlı canlı yakacaksınız. o fare ailesi en az 2 yıl sizin muhitinize uğramaz. yanarken çıkardığı sesler tüm fare ailesine o bölgede çok büyük tehlike olduğunu bildirir

dremre
01-09-2009, 14:22
bu sansarlar betonarme kümese de girer mi? bunlar gece beslenen hayvanlar değil mi? gece betonarme kümeste takılsın tavuklar olmaz mı?

kon4224
01-09-2009, 14:30
Ankara Gölbaşı'nda bende bahçede tavuk besliyorum. Bizim orada da sansar değil ama gelincik ve tilki var. Ben kümesin içini ve altını komple kümes teli ile kapladım. Daha sonra kümesin altına betopan koydum. Hayvanların rahat etmesi için daha sonra iri saman serdim. Herhangi bir sorunla bugüne kadar karşılaşmadım.

Ben de yaban hayatın zehir ile bitirilmesine karşıyım. Örneğin bundan 3 sene önce tarla faresi çok fazla idi. Ekmiş olduğum çimde çok büyük hasarlara neden oldular. Fakat ertesi sene doğanın dengesini sağlamak adına yılan(lar) ortaya çıktı. 2 senedir fare görmedim. Bu sene ektiğim yaklaşık 3 kilo lale soğanını ve bazı sebzeleri (patates, sarımsak gibi) köstebekler bitirdi. (Köstepek savar almama rağmen hiç faydasını görmedim.) Ama hiç birisini zehirlemeyi düşünmedim. Çünkü zehirin sırf onlara zararının olmayacağını düşünüyorum. (Gidip Ulus'tan köstebek tuzağı aldım. Ama daha hiç yakalayamadım!)

Sağlıcakla kalın..

berduray
01-09-2009, 15:23
Tabiat öyle bir dengede yaratılmış ki...her canlının bir varolma sebebi var,birinin azalması , diğerinin çoğalması ve her şeyin fazlasının zararlı olduğu prensibinden hareketle...lütfen doğal hayatı tümden yoketmek yerine, kendi tedbirimizi alalım.

Bu düşüncedeki bütün arkadaşlarımı can-ı yürekten alkışlıyorum.

Fareleri sevmem, ama bilirim ki onun yokluğunda da tabiat, ekoloji zincirinden bir halka daha kopmuştur.

Kopuk halkalarla zinciri tamamlayamazsınız, bir yerden fire verir.

Hele böyle nefreti bir cümle..diri diri yakmak ...

Neyse konuyu dağıtmadan size rahatsızlık veren sansardan, şurada (http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=konu&fid=26&fname=Tart%C3%84%C2%B1%C3%83%C2%BEma&msgid=48203&sinif=0) bahsedilen soba borusu sistemi ile yakalayıp, doğal ortamına bırakabilirsiniz belki...

A.Şahin
01-09-2009, 18:14
...gaz tenekesi içinde canlı canlı yakacaksınız....

:(:(Daha kötüsünü soldaki arkadaş bile düşünmemiştir.:(:(

berduray
01-09-2009, 21:29
Bu lafların yanında soldaki arkadaşa sarılır öperim, çay ısmarlarım valla...

dremre
01-09-2009, 21:48
:(:(Daha kötüsünü soldaki arkadaş bile düşünmemiştir.:(:(

bu benim düşüncem değil. farelerin sosyal yaşamı ile ilgili olarak bir veteriner arkadaş ile konuşurken anlattığı bir gerçek. diyeceksiniz farelerin sosyal yaşamı hakkında neden veterinerle konuşuyordun. biliyorsunuzdur bir çok bilimsel çalışmada fareler kullanılır... deneyin başarılı olması için tüm fareler normale yakın sosyal ortamları içinde olmaları gerekir. ben de bir çalışmanın planlanması sırasında bir veteriner arkadaştan bilgi alırken bu gerçeği öğrenmiştim...

kustuğunuz nefret için teşekkür ederim...

berduray
01-09-2009, 21:51
İçinizdeki hayvan sevgisine, bilimsel bir kılıf bulduğunuz için, asıl biz teşekkür ederiz.

dremre
01-09-2009, 21:56
tamam bundan sonra ameliyatları insanlarda deneriz yaşarsa yaşar yaşamazsa Allah rahme eylesin....

berduray
01-09-2009, 23:11
Zaten öyle olmuştur, tıp bu aşamaya gelene dek.

Tarih bunun örnekleriyle doludur.

dremre
01-09-2009, 23:21
neyse lüzumsuz uzatmayalım konuyu
ben sadece bir yöntem paylaştım fareden kurtulmak için....

berduray
01-09-2009, 23:23
Elbette, sitede küçük üyelerimiz de var.

O yüzden belki her aklımıza geleni yazmamalıyız:)

A.Şahin
01-09-2009, 23:29
Benim farelerle mücadelem biraz geleneksel. :D 9 tane kedim var :) :D

dremre
01-09-2009, 23:32
Hayatın güllük gülistanlık birşey olmadığını öğrenmelerine yardımcı oluruz belki de... insanların insanlara yaptıkları yanında 1 fare başına 1 yılda ortalama 140 yeni yavru üreten bir hayvandan birini canlı canlı yakmak hiç birşey... işim nedeniyle şahit olduğum olaylardan birkaç örnek versem büyük küçük kimse kalmaz sitede...

dremre
01-09-2009, 23:33
Benim farelerle mücadelem biraz geleneksel. :D 9 tane kedim var :) :D

kedilerde fare ile oynayıp sonunda omurgasını kırıp ölmeye bırakır... daha mı insani :)

A.Şahin
01-09-2009, 23:37
Haklısınız, ben sadece ortaya aracı koyuyorum kendim yakamıyorum :)

dremre
01-09-2009, 23:41
herneyse herkese güzel ve sağlıklı tavuklar dilerim
tavuk çok güzel hayvan :) onları korumak bazen zor olabiliyor ama bence buna değer

iyi geceler

haksan
02-09-2009, 15:55
o zmn gurk tavugun altına bıldırcın yumurtaları koyun çıkarsın doğru makıne bıldırcınının gurk olma ıhtımali düşük

haksan
02-09-2009, 16:00
sayın mandalına bu civcivler cok tatlı acaba hangı cins

haksan
02-09-2009, 19:00
Arkadaşlar, acil yardım !!!

Benim tavuk 10 nisanda 3 tane civciv çıkartmıştı.Az civciv çıkmasının sebebi yumurtaların horozsuz yumurtalarla karışmasıdır.Bu 3 civcivden 2 'sini kedi kaptı.kalan 1 taneyi kedi kapmasın diye evde besliyorum.tavuğum civcivleri gittikten sonra tekrar gurka yattı.Hatta kümesin köşesine samanlardan kendine yer yapmış öbür tavukların yumurtalarınıda altına almış yatıyordu.sonra ben tavuğu ayrı bir yere 10 yumurtayla yatırdım.tavuk hala yumurtalara yatıyor.Eğer olursa 11 mayısta civcivlerim çıkacak.

Size sorularım;
1-tavuğum daha yeni civciv çıkarmışken tekrar civciv çıkarabilirmi ??? (15 gündür yumurtalara basıyor) :confused:

2-eğer tavuğumdan az civciv çıkarsa **** hiç çıkmazsa pazardan 2-3 tane civciv alıp 21. gün gece tavuk görmeden altına koysam kabullenir mi ??? (kabullenir diye duydum ama emin değilim):confused:
sevgili kartal7 eğer tavuk civcivi ile çok vakıt geçırmemiş ise tekrar yatabilir ve altına civiv koyarsanda kabul eder hiç korkun olmasın

haksan
02-09-2009, 19:02
Arkadaştan aldıgım civcivler bir tanesinin boynunda hiç tüy yok cinsini bilen arkadaş varmı?
ona boynu açık denır o bir cins

haksan
03-09-2009, 19:20
arkadaşlar ben bir gurk tavuk yatırdım altında 11 yumurta var fakat bunlardan 2 si oluşmuş (yani onceden yatan başka bir tavuğun altından alıp koydum)eğer onlar erkenden cıkarsa (sanırım 4-5 gune kalmaz çıkacaklar) tavuk diğer yumurtaların üstünden kalkarmı?

cihan_as
03-09-2009, 23:04
Sn haksan, erken çıkan civcivlerin sesini duymayacak şekilde uzak bir yerde civcivleri ayırman gerekiyor.
Civcivlerin sesini ve onları görürse yem yedirmek için yumurtaların üzerinden kalkar.

haksan
04-09-2009, 18:44
yorumunuz için teşekkurler deniyeceğm;)

mandalina
05-09-2009, 09:12
sayın mandalına bu civcivler cok tatlı acaba hangı cins

Fizan,ispenç,aracuanas ve sultan cinsleri.

mandalina
05-09-2009, 09:13
ona boynu açık denır o bir cins

:p:p:p Çok güldürdün beni sn haksan.O bir cins evet ama isim olarak boynu açık denmiyor ona.Onun cinsi yörük cinsi.

haksan
05-09-2009, 10:01
:p:p:p Çok güldürdün beni sn haksan.O bir cins evet ama isim olarak boynu açık denmiyor ona.Onun cinsi yörük cinsi.
bzm koyde hep boynu açık diyorlar bnde onlardan öğrendm ne bileyim

thares
05-09-2009, 18:31
http://inlinethumb23.webshots.com/44374/2005310600105083838S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb17.webshots.com/31824/2343843800105083838S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb43.webshots.com/45482/2829026710105083838S600x600Q85.jpg

5 Eylül 2009 Cumartesi İtibariyle 2. Gurup Civcivlerim 69 Günlük Oldular

haksan
05-09-2009, 18:57
annelerinden ne zaman ayrılırlar acaba bn ayırsam bi sorun olurmu

haksan
05-09-2009, 18:59
benimkıler 35-40 gunlukler

haksan
08-09-2009, 19:22
arkadaşlar civcivlerimin annesi 2gündür yumurtluyor ama hala civcivlerini gezdiriyo nasıl oldu anlayamadm benim bildiğim önce civcivlerini bırakıp sonra yumurtlar

emre11
08-09-2009, 23:27
selamlar... çok acil cevap bekliyorum. :)
3 gün önce 13 yumurtayla kuluçkaya yatırdıgım tavugun altına bugün babanne 2 tane daha eklemiş :S 15 tane duruyo ama tavuk büyük bayagı ...
daha önceden de 15 de 15 aldık :)
sıkıntı olmaz hehrlde dimi ??

şimdi bugün yiyecek verdim kuluçkaya kaktı yem yedi 5-6 dk boyunca gezindi tuvalet istegi varmıs hehrlde o yüzden bekledi aklıma takıldı yavrular üşümüşmüdür ...
bi sorun olurmu ?? :S

ve yer degişikliği yaptık mecburen tavuga yagmurdan su alıyodu yerni degiştik bu gurk tavugu etkilermi :S çok sagolun

berduray
08-09-2009, 23:34
Yumurtanın arada bir soğuması gerekir zaten, tavuk bu işi içgüdüsel olarak ayarlar, 5-6 dakikalık bir süre etkilemez.

Ama siz önceki sayfalara bir göz atın isterseniz, hatta vaktiniz varsa forum kullanma kılavuzu da işe yarayacaktır:)

emre11
08-09-2009, 23:56
****** ..
peki ne kadar bi süre sonra sıkıntıya girer yumurtalar 10 dk dan fazla yatmayınca vs mi ??
bende yeniyim ve sıkıtya giriyorum :) 1 kaç canlı elde etmek istiyorum daha önceki denemelerimden ilk gurk dan 2 yavru diger gurk dan 3 yavru aldım bundan istiyorum .. yapmamam gerenler nelerdir her gün bakmamak gerekiyor falan denildi tavuga falan bunlar dogrumu :S

berduray
09-09-2009, 00:06
Sorularınız olduğuna eminim, ama siz tavsiyelere uymamışsınız?

Türkçe'nizi düzeltmemişsiniz, forum kullanma kılavuzuna bakmamışsınız, sizden önce aynı soruları soran, yanıtları alanlar oldu.

Şimdi konu tekrarı olmaması için önce bir okuyun, bildiğimiz kadar cevaplayalım, diğer arkadaşlarla.

haksan
09-09-2009, 12:49
arkadaşlar benim sorularıda yanıtlasanız (eğer biliyosanız)

emre11
09-09-2009, 13:48
türkçem neden kötü söyleyeyim sonra belki bana hak verirsiniz .
14 sene hiç gelmeden yurt dısında yaşadım .. konusmaya ilk orda başldım şimdi yaşım 19 .. 5 senedir türkiyedeyim ..
şimdi bana yardımcı olursanız sevinirim

emre11
09-09-2009, 14:05
Tamam okudum forum kurallarını , uygulanabilecek kurallar aslında yaptığımız biraz da tutarsızlık oluyor.Yaşadığımız şu ülkenin ifadesi dilimiz ve bayrağımızdır ve bunu bitirmenin manası yok . Affınıza sığınıyorum saygılar....

haksan
09-09-2009, 14:46
öfff bn ne yapacağım peki

mandalina
09-09-2009, 15:38
arkadaşlar civcivlerimin annesi 2gündür yumurtluyor ama hala civcivlerini gezdiriyo nasıl oldu anlayamadm benim bildiğim önce civcivlerini bırakıp sonra yumurtlar

Benim tavuğmda aynen seninki gibi yumurtladığı halde civcivleride gezidriyordu.Ama 4-5 güne kalmadı gurkluktan çıktı.Hatta yavrularına hafif hafif gaga darbeleri atarak yanından uzklaştırmaya çalışıyordu.Seninki de aynen böyle olacakatır.

thares
09-09-2009, 18:25
http://inlinethumb25.webshots.com/3288/2922583360105083838S600x600Q85.jpg

Yağmur Sonrası Mütiş Ziyafet Çektiler

haksan
09-09-2009, 18:38
sn thares anladiğim kadarıyla tavuklar hakkında pek çok şey biliyorsunuz benim size yöneltmem gereken sorular var

emre11
10-09-2009, 16:29
bugün tavuğum , yumurtalardan bir tanesine gaga atmıs 14 tane kaldı, hemen yumurta akmadan aldım ordan ama oluşmaya başlamış sebebi nedir nasıl yumurtaları kırmasını önleyebilirim ? zaten yumurta yeme huyuda var ama annelik iç güdüsüylede bu doğru bir olaymı ?

haksan
11-09-2009, 16:38
bugün tavuğum , yumurtalardan bir tanesine gaga atmıs 14 tane kaldı, hemen yumurta akmadan aldım ordan ama oluşmaya başlamış sebebi nedir nasıl yumurtaları kırmasını önleyebilirim ? zaten yumurta yeme huyuda var ama annelik iç güdüsüylede bu doğru bir olaymı ?
o yumurtaları bilerek kırmaz kırmakta istemez yanlışlıkla olmuş olabılır benim tavukta aynen kırmıştı birini

dremre
11-09-2009, 19:49
Sayın Tavuk sever ve besler forum sakinleri,

Tavuklarda belli bir aşı takvimi var mıdır?
varsa nasıldır?

neler önerirsiniz?

kümese yeni tavuklar almayı düşünüyorum, bunları kümese eklemeden önce tavuk biti için spreylesem faydalı olur mu?

güvercin01
11-09-2009, 23:44
Sayın Tavuk sever ve besler forum sakinleri,

Tavuklarda belli bir aşı takvimi var mıdır?
varsa nasıldır?

neler önerirsiniz?

kümese yeni tavuklar almayı düşünüyorum, bunları kümese eklemeden önce tavuk biti için spreylesem faydalı olur mu?

Tavuklar hassas kümes hayvanları. Sonbahar mevsimi hastalıkların yaygın olacağı mevsimlerden. Kümeslerde havalandırma ilaçlama hijyen çok önemli. Kümeslerde hayvanlar yerde durmaz ise iyi olur. yerden yüksek ağaç tahtaları -salmalar- yatay olarak yerleştirilebilir. Sönmüş kireç ile kümes ilaçlanabilir. Ayrıca hayvanlarda bitlenmeye karşı bit ilaçları- sıvı

güvercin01
12-09-2009, 00:00
Tavuklara sıvı veya toz bit ilacı atılabilir. Dışardan alınan tavuklar direk diğerlerine karıştırılmadan önce birkaç gün farklı bir kümeste beslenirse iyi olur. Sağlığından emin olmalıyız.Galerimdeki hint horozlarımın resimlerine bakabilirsiniz. Kümesler sönmüş kireçle ilaçlanabilir.Ayrıca koruyucu ilçlardan sularına katıştırarak önlem alabiliriz. Sulukların temizliğine azami dikkat.Hastalık serçe ve farelerle de taşınıp bulaşabilir. Kazara düşünen rahatsız hayvan görürseniz hemen kümesten alıp güvenli bir yerde karantinada olsun.Ayrı yem ve su veriniz. Ölürse dışarı atmayalım. Güvenli bir yere uygun ve yeterli derinlikte bir çukur kazıp altına üstüne kireç döküp gömebiliriz.SEVGİYLE KALIN...

dremre
12-09-2009, 10:03
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

dremre
12-09-2009, 11:23
internetten bulabildiğim kadarıyla yumurtacılar için önerilen aşı takvimi şu şekilde;

Yaş / Aşının Cinsi / Aşılama Yöntemi

1.Gün / Marek / İntramuscular

Enfeksiyöz Bronşit / Göz Damlası

7.Gün / New Castle / Sprey, İçme Suyu

8 ile 14.Gün/ Gumboro / İçme Suyu

7. Hafta / New Castle / Burun, Göz Damla, İçme Suyu, Sprey

12. Hafta / Avian Ensephalomyelitis / Kanat Zarı, Göz Damlası

Fowl Pox (Tavuk Çiçeği) / İçme Suyu

İnfeksiyöz Laryngotrachitis /

16. Hafta / New Castle / Burun, Göz Damlası İçme Suyu Sprey

Enfeksiyöz Bronşit / İçme Suyu

Reovirus / Göz Damlası, İntramuscular

Egg Drop Sendrom 76 / İntramuscular

buraya kadar tamam da.... Ankara'da bu aşıları nereden bulabilirim bilen var mı? ulusta araştırdım kimden aşı istesem bana tavuk antibiyotiği itelemeye çalıştı. :(

güvercin01
13-09-2009, 00:21
Ankara da hayvanat bahçesine yolunuz düşerse orada tavuk türü çok. Eminim ki oranın bakıcı ve veterinerleri size son derece faydalı bilgiler verip yardımcı olurlar. SEVGİYLE KALIN...

thares
13-09-2009, 10:39
http://inlinethumb09.webshots.com/43656/2994299910105083838S600x600Q85.jpg
Plastik Kabtan Suluk Daha Önce Kullandığım Suluklardan Daha Kullanışlı Geldi Bana

güvercin01
13-09-2009, 22:00
Değişik tarzda tavuk türleri arayanlar için bir adres verebilirim: google - park hayvancılık - güvercinler kısmının altında fiat listesi ve ellerinde hangi türlerin olduğu yazıyor. İyi seyirler...

güvercin01
13-09-2009, 22:05
http://inlinethumb09.webshots.com/43656/2994299910105083838S600x600Q85.jpg
Plastik Kabtan Suluk Daha Önce Kullandığım Suluklardan Daha Kullanışlı Geldi Bana

Tebrikler hocam çilli piliçler oldukça güzel gözüküyor. Ara sıra güneşe de çıkarıyoruzdur inşallah. Aman dışardan rastgele tavuk alıp karıştırmayalım içlerine. Gerçi arife tarif gerekmez. Çok hoşlar güle güle büyütün.SEVGİYLE KALIN...

dremre
14-09-2009, 10:30
Ankara'da benim gibi tavuklara aşı arayan arkadaşlar için;

Altındağ kaymakamlığının 100 mt aşağısında başkent veterinerlikte Newcastle, Gumboro ve çiçek aşılarını buldum. ihtiyacı olanlara duyurulur

haksan
15-09-2009, 18:42
arkadaşlar bn yarın bir çin ve yedi yavrusunu satın alıyorum hepsi beş parmaklı anneleri de aynıyavruları gibi beş parmaklı en kısa zamande fotolarını yayınlayacagım eğer satın almak isteyipte karsta ikhamet eden arkadaşlarımız varsa ben temin edebilirim
saygılar

sasy
18-09-2009, 07:04
ben istanbul dayım merak saldım 10 civciv aldım büyüdüler 4 tanesi öldü 6 kaldı 2si horoz bunların 4tavuk var şimdi arka bahcem öle çok büyük deil ebatları soldan saga 220cm yukardan aşagıyada 218 cm bahçenin tamamı bu ben buraya nasıl bi kümes yapim 6 tavuk için

dremre
18-09-2009, 18:50
ben istanbul dayım merak saldım 10 civciv aldım büyüdüler 4 tanesi öldü 6 kaldı 2si horoz bunların 4tavuk var şimdi arka bahcem öle çok büyük deil ebatları soldan saga 220cm yukardan aşagıyada 218 cm bahçenin tamamı bu ben buraya nasıl bi kümes yapim 6 tavuk için

sahibinden.com 'da kümes hayvanları/aksesuar/barınma alt başlığında satılık hazır kümesler var bazılarının ölçüleri de var belki yardımcı olur

sasy
19-09-2009, 02:30
saol bi bakim

güvercin01
19-09-2009, 22:37

Öncelikle merhaba. Kümes yeri seçerken öncelikle imkan varsa en uygun güneş gören ve etrafı açık bir yer seçilmeli. Rutubet olacak ve yağmur yağdığında su göllenecek yer olmasın. Kümes dikdörtgen şeklinde yere kondurulursa iyi olur. Yani ön yüzden bakınca 2 metre ise arkaya doğru da 1,5 metre civarı olursa iyi olur. Yüksekliği de imkan varsa 1,5 - 2 metre civarı olsun ki içeri rahat girebilesiniz.Ön yüzün bir tarafına kapı bir tarafına küçük telli -ince delikli-pencere bırakılabilir. Sıcak havalarda ve kapalı kaldıklarında hayvanlar rezil olmasın aşırı sıcak ve soğuk iyi olmaz. Kapı büyüklüğü içeri girip temizlik yapılabilecek büyüklükte olsun. Soğuk havalarda telli kısım muşamba -naylon- veya tahta pencere ile kapatılsın. kapıya asma kilit yapılırsa iyi olur.İçeriye bir baştan bir başa tahha salma enlemesine yerlleştirelim. Yerden 20-25 cm yüksekte olabilir. Kümeste iken ve de geceleri üzerinde tünemeleri için. Düz bir tahta daha iyi olur. Kümesi temiz tutalım. İlerde sayıları artabilir düşüncesi ile kümes çok küçük olmasın.Kümes ahşap, kerpiç,tuğla veya biriketle yapılabilir.Dibi beton çok sağlıklı olmuyor.Toprak bence daha iyi.İleride toprağı azalırsa samanlı çamur ile harç yapılıp barakanın altına ilave edilip kurutulur. Merak ettiğiniz ne olursa çekinmeden sorun.Ara sıra barakaya az da olsa sönmüş kireç atarsanız bitleri kaçırır. tavukların kanat altına bolfo bit ilacı sürebiliriz. İlaç midelerine gitmesin -önemli uyarı- suluklar teneke olmasın temizliğe dikkat. SEVGİYLE KALIN...

güvercin01
19-09-2009, 22:45
Çok daha detaylı bilgi verebilirim ama şimdilik bu kadarı işinizi görür.Neticede amatörce uğraşıyorsunuz.Tavuk çiftliği olsa iş değişirdi. Galerimden benim hint horozlarının ve diğer canlılarımın, kuşlarımın resimlerine bakabilirsiniz. HOŞÇAKALIN...

güvercin01
19-09-2009, 22:46

Öncelikle merhaba. Kümes yeri seçerken öncelikle imkan varsa en uygun güneş gören ve etrafı açık bir yer seçilmeli. Rutubet olacak ve yağmur yağdığında su göllenecek yer olmasın. Kümes dikdörtgen şeklinde yere kondurulursa iyi olur. Yani ön yüzden bakınca 2 metre ise arkaya doğru da 1,5 metre civarı olursa iyi olur. Yüksekliği de imkan varsa 1,5 - 2 metre civarı olsun ki içeri rahat girebilesiniz.Ön yüzün bir tarafına kapı bir tarafına küçük telli -ince delikli-pencere bırakılabilir. Sıcak havalarda ve kapalı kaldıklarında hayvanlar rezil olmasın aşırı sıcak ve soğuk iyi olmaz. Kapı büyüklüğü içeri girip temizlik yapılabilecek büyüklükte olsun. Soğuk havalarda telli kısım muşamba -naylon- veya tahta pencere ile kapatılsın. kapıya asma kilit yapılırsa iyi olur.İçeriye bir baştan bir başa tahha salma enlemesine yerlleştirelim. Yerden 20-25 cm yüksekte olabilir. Kümeste iken ve de geceleri üzerinde tünemeleri için. Düz bir tahta daha iyi olur. Kümesi temiz tutalım. İlerde sayıları artabilir düşüncesi ile kümes çok küçük olmasın.Kümes ahşap, kerpiç,tuğla veya biriketle yapılabilir.Dibi beton çok sağlıklı olmuyor.Toprak bence daha iyi.İleride toprağı azalırsa samanlı çamur ile harç yapılıp barakanın altına ilave edilip kurutulur. Merak ettiğiniz ne olursa çekinmeden sorun.Ara sıra barakaya az da olsa sönmüş kireç atarsanız bitleri kaçırır. tavukların kanat altına bolfo bit ilacı sürebiliriz. İlaç midelerine gitmesin -önemli uyarı- suluklar teneke olmasın temizliğe dikkat. SEVGİYLE KALIN...

haksan
20-09-2009, 16:23
sn sasy eğer bahçenin etrafı kapalıysa bırak onları öyle kalsın dolaşsınlar kapalı değilsede küçük deliklitellerle bahçenin etrafını çevirebilirsin

haksan
20-09-2009, 16:53
arkadaşlar dün yeni civcivlerim çıktı onlar için yemlik ve suluk yapmak istiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim

haksan
20-09-2009, 17:18
yatırdıgım 2 tavuk dün civcivlerini çıkardılar babanem civcivlerin hepsini bir tavuğun altına toplamamı yoksa 2 gurk un dövüşüp birbirleine zarar verecegini söyledi bendee öyle yapıp hepsini büyük gurk un altına topladım ama diğer gurk bu gün kalktığımda bir yumurtanın üstünde yatıyordu onu kaldırmalımıyım tekrar civciv çıkarırmı

güvercin01
20-09-2009, 20:13
Öncelikle civcivler için suluk olarak eski bir limon sıkacağını-yoksa yeni alabiliriz-küçük el sıkacağı şeklinde-kullanabiliriz.Hem üzeri elekli olduğu için içine düşüp boğulmazlar.Önce çıkan civcivler geceden , civcivi yeni çıkan tavuğa devredilir.Malüm YENİ ANNE yavrularını tam tanımadan ara ara gözetlenir ilk gün ve geceyi sorunsuz atlatırsanız,eminim yavruları kabullenir. Bu arada yavrular 10-15 gün diğer anneyi görmesin.Kuluçkadan kalkan bir tavuk zaten zayıflar tekrar yumurtaya yatırmak insafsızca olur. Birde 5-10 gün sonra yumurtayı da terk edip yavrulu yumurtanın ölümüne sebep olabilir. Yeni yumurta ise korkmayın 1-2 günde civciv oluşmaz.Kaynatıp soğutup ufalayıp civcivlere verin.Civcivlere civciv yemi, ıslatılmış bulgur ufağı, kaynatılmış patates, yumurta-soğuk ve ufalanmış-verilebilir.SEVGİYLE KALIN.İYİ BAYRAMLAR...

güvercin01
20-09-2009, 20:18
Yemlik olarak bir muşamba veya bez parçasıda kullanılabilir.Ama 4 köşesine tuğla gibi sert cisimler koyun ki yemlerken yavrular altına girip ezilip boğulmasın.Yemleme bitince yerden alıp bir yere asınız ki üstü çok kirlenmesin.Ara ara yıkanıp temizlensin,suluk da...Malüm temizlik önemli...

haksan
21-09-2009, 09:46
civcivleri bir annenin altına topladm fakat sadece birini kabul etmiyor kendi civcivleri hep siyah bu civciv ise kahverengi bu yüzden hemen ayırt edebiliyor ve ağzına alıp sağa sola savuruyor

thares
21-09-2009, 15:44
http://inlinethumb24.webshots.com/44183/2477172710105083838S600x600Q85.jpg

1. Gurup Feriklerim 3 tane tavuk, 7 tane horoz 1. gurupdan bol bol horoz ötüşü dinleyeceğim,yumurtayı da 2. gurup civcivlerimizden yiyeceğim

haksan
21-09-2009, 17:59
sayın güvercin şu suluk yapımını daha basit anlatsanız olmazmı

haksan
21-09-2009, 18:02
mesela ben şu limon sıkacağını bulamayabilirim daha basit şeyler kullanabilirmiyim acaba

güvercin01
21-09-2009, 18:09
Arkadaşım küçük bir plastik kutu veya kap olabilir.Helva kutusu, reçel kutusu, ayakkabı boya, cila kutusu gibi.İçine tuğla veya taş koy.Kenarından içine civciv düşmeyecek şekilde.Tabak yüksekse üstten kesilip törpülenir veya toprağı bira eşeleyip çukura konulur civciv büyüklüğüne göre anlayacağın.Kap ve taş iyice temizlenmiş yıkanmış olsun.Hoşça kal....

haksan
21-09-2009, 18:15
anladım teşekkürlr

dremre
21-09-2009, 19:06
ben 500grlık dondurma kutusunun kapağının bir köşesine bir civciv başından az büyük bir delik açtım. sırayla içiyor keratalar. hatta belki 4 köşeden kesilerek de denenebilir ama kapak iyi tutmaz gibi geldi. tek delik ile 9 civciv geçinip gidiyorlar :) 10 idi biri hakkın rahmetine kavuştu :( (ovakit çay tabağı kullanıyordum ıslanmış rahmetli :(

sasy
21-09-2009, 20:59
eyw saolun ben bi kaç gündür giremiorum şimdi okudum mesajlarınızı teşşekür ederim ilgilendiniz için demre arkadşımız bana kümes fiyatları göstermişti onlar palı geldi saolsun güvercin isimli arkadaş hem nasıl olcanı hemde rahat içeri girebilmem için öneride bulunmuş
bi yorumda haksan yapmışsın saol açık bırakımıorum bahçenin etrafı açık oldundan burdada sansar oldundan dolayı işte güvercin isimli arkdaşın dedi gibi bi kümes yapıcam tuladan yapmayı düşünüorum ama bu seferde arkaya gece kondu sanıp yıkacaklar die korkuyorum belediye yıkarmı yıkar :=)) gene saolun teşekkür ederim hepinize

sasy
21-09-2009, 21:04

çok saol kardeşim ilgilendin için çok güzel anlatmışsınız

güvercin01
21-09-2009, 21:57
çok saol kardeşim ilgilendin için çok güzel anlatmışsınız

Burada bulunma sebebimiz dilimizin dönüğü oranda ve de bildiğimiz kadarı ile insanlara fayalı olmak. Bizden çok daha bilgili insanlardan bizler de çok şey öğreniyoruz. Ne demiş atalarımız bilgiler paylaşılıkça artar. SEVGİYLE KALINIZ KIYMETLİ KAREŞİM...

msafak
23-09-2009, 14:24
Beslenmesi-hastalıkları ve varsa aşıları konusunda bilgiye ihtiyacım var. Bu konuda bir çok bilgi mevcut ve net değil.

selamlar

haksan
23-09-2009, 17:47
arkadaşlar şuraya resım koymayı öğretebilecek olan varmı

dremre
23-09-2009, 18:07
Beslenmesi-hastalıkları ve varsa aşıları konusunda bilgiye ihtiyacım var. Bu konuda bir çok bilgi mevcut ve net değil.

selamlar

bu başlığı baştan sona okudunuz mu?

haksan
24-09-2009, 11:12
arkadaşlar resim yayınlamak istiyorum ama nasıl yapacagım bılen varsa öğretsin

Sebahattin Sargın
24-09-2009, 11:16
Sn. Haksan;

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) başlığı size yardımcı olacaktır.

Sevgiler ;)

emre11
24-09-2009, 14:50
merhaba,
bugün yumurtalarımın 19.günü ve 1 tane yumurta delik var içinden ses geliyor kaç saate çıkar veya ben herhangi bir yardımda bulunayım lütfen acil.

cihan_as
24-09-2009, 19:58
Sn emre11, sen onu kendi haline bırak yarın civcivin çıkmış olacaktır.

güvercin01
25-09-2009, 21:49
Canlıları el gücü ile yumurtadan çıkarmak sakatlanıp ölmelerine sebep olabilir.Çok istisna olarak bazı yumurtalar çatladığı halde 2-3 gün yavru çıkamaz.O da çok istisna o durumlarda yumurtadaki civcivin kafa kısmı açılır çıkacağı kadar ama çekilip yumurtadan alınmaz. İç organlar zarar görebilir.Yalnız bu acemi işi değil ona göre.Siz biraz sabırlı olun bence.Yavru çıkmış boş kabukları ara ara atın yeter.SEVGİYLE KALINIZ...

petulya
26-09-2009, 13:08
Arkadaşlar yumurtadan yeni çıkan civcivin tavuk mu horoz mu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

thares
26-09-2009, 18:21
http://inlinethumb16.webshots.com/463/2104767860105083838S600x600Q85.jpg
Huysuzlukları Üzerlerindeydi

güvercin01
26-09-2009, 21:27
Arkadaşlar yumurtadan yeni çıkan civcivin tavuk mu horoz mu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

Yumurtadan çıkar çıkmaz anlamak biraz zor. Varsada bilmiyorum.Ama bir kaç haftalık olunca horozlar genelde biraz daha irice olur.Gaga üzerindeki ibik kısmı ve çene altı pembeleşmeye başlayıp belirginleşir.Kuyruğu biraz daha belirginleşir.Gövdesi,ayakları ve kafa kısmı biraz daha büyük olur.Daha erken gelişip serpilir.Ama köylerde şöyle bir kanı da duydum.Küçük yumurta tavuk,büyük yumurta horoz olur diyorlar.Bilimsel dayanağı konusunda fikir sahibi değilim.SEVGİYLE KALINIZ...

Lalezan
26-09-2009, 21:45
Babam, malum kenelerden korunmak için tavuk beslemeye karar vermiş.Yetişmiş tavuk bulamayıncada, biraz zamansız sekiz civciv almış.Anneleri olmayınca civciv büyütmek gerçekten zor iş.Helede soğuklar kapıya dayanınca..

Lalezan
26-09-2009, 21:47
Kedilerde fırsatını bulup yakalayabilmek için civcivleri gözetliyorlardı..

dremre
27-09-2009, 08:41
maşallah pek şirin civcivler. bir köpeğiniz varsa onu civcivlerin gezdiği alana bağlayın kediler yanaşmaz

petulya
27-09-2009, 13:22
Sağol güvercin,
müstakil bahçesi olan bir tanıdığım teyze var, ona bir kaç adet civcim almak istedim, seçebilirmiydim diye merak ediyordum..Bu durumda piliç almak daha mantıklı gibi...

Bir şey daha sorucam, tavuklarla birlikte horoz olmaması yumurta alınmasını(verimi) engellemez değil mi? yani horozlar eğer üreme düşünülüyorsa gereklidir...

petulya
27-09-2009, 13:48
Arkadaşım küçük bir plastik kutu veya kap olabilir.Helva kutusu, reçel kutusu, ayakkabı boya, cila kutusu gibi.İçine tuğla veya taş koy.Kenarından içine civciv düşmeyecek şekilde.

İçinde kimyasal veya petrol türevleri bulunmuş plastik kapları suluk olarak kullanmamayı tercih etmemiz bence daha doğru olur....

thares
28-09-2009, 19:58
http://inlinethumb62.webshots.com/45437/2157102640105083838S600x600Q85.jpg

28 Eylül 2009 Pazartesi
Bu gün fotoğrafladım ayrıntılar blogcumda

güvercin01
28-09-2009, 20:21
Bütün canlılar çift yaratılmıştır.Civcic almak istemeseniz de müstakil bir yerde beslenen yumurta tavuklarının arasında bir horoz da olsa iyi olur diye düşünüyorum.Neticede çiftlikte et pilici beslemiyorsunuz.SEVGİYLE KALINIZ...

haksan
29-09-2009, 19:17
105170 ördeklerim ve çin tavuklarım

haksan
29-09-2009, 19:23
Sn. Haksan;

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) başlığı size yardımcı olacaktır.

Sevgiler ;)
sn sebahattin çok teşekkür ederim sayende fotoğraf yüklemeyi öğrendim

thares
06-10-2009, 05:49
Çok güzeller haksan tebrikler
Sağlıkla Büyütün

thares
11-10-2009, 17:34
http://inlinethumb01.webshots.com/44608/2839931290105083838S600x600Q85.jpg

11.10.2009 Tarih İtibariyle Feriklerim

dremre
12-10-2009, 14:32
Elinde "afrika kazı" olup satmak isteyen benimle irtibata geçebilir mi?

güvercin01
12-10-2009, 19:29
Elinde "afrika kazı" olup satmak isteyen benimle irtibata geçebilir mi?

Google den Alibabaçiftliği deyip bir arayın belki aradığınız kaz türüne ulaşırsınız -African Kazı- na....

bahtiyar02
12-10-2009, 19:41
bahsettiğiniz kaz türü resimdekimi acaba?

AFRİCAN KAZI
Afrika kaz ırkı Çin kaz ırkının bir varyetesidir. Niçin Afrika kazı denildiği bilinmemektedir. Bu ırk bir görüşe göre Hindistan’dan orijin almıştır. Diğer bir görüşe göre ise, Toulouse ve Kahverengi Çin kazları arasında yapılan melezlemenin sonucu elde edilmiştir. İkinci görüşü benimseyen bilim adamları, Çin kazının başındaki topuzu ve biraz yukarı doğru duruş şeklinin, Toulouse kazının ise gerdan ve büyüklüğünün Afrika kazında ortaya çıktığını belirtmişlerdir (Ensminger 1992, Anonim 1997a, Nowland 1997).
Afrika kaz ırkı, genç kazların haricinde hemen hemen Emdenlerle aynı büyüklüktedir. Bu kaz ırkı, Çin kazı kadar yumurta üretemez. Bir yumurta sezonunda 30-40 yumurta verirler. En büyük kaz ırklarından birisidir, yalnız günümüzde az kalmıştır. Tüyleri kahverengi veya gridir ve belirleyici özelliği olarak gagasının etrafında topuz şeklinde şişlik vardır ve bu şekildeki kazlar dewlap olarak adlandırılır (Parkhurst ve Mountney 1987, Feltwell 1992).
Afrika kazı hızlı büyür ve çabuk erginleşir, fakat ticari yetiştiriciler arasında renkli tüyleri yüzünden tercih edilmez. Ancak beyaz tüylüleri iyi bir pazar değerine sahiptir (Anonim 1997a, Nowland 1997). Afrika kaz ırkının heybetli, şahane bir görünüşü vardır. Çok iyi gelişmiş gerdanları, onların gerdanları için selekte edilmiş ilk kaz ırkı olduğu ihtimalini güçlendirmektedir. Birkaç yıl önce, Afrika kaz ırkının erkekleri Toulouse kaz ırkının dişileri ile pazar üretimi için melezlemeler yapılmıştır (Anonim 1997a).
kaynak:http://www.alibabaciftligi.com/african_kaz.html

dremre
13-10-2009, 10:20
aynen kendisi :) ama ali baba çiftliği ve park hayvancılık ellerindekileri satmış sadece damızlıkları ellerinde kalmış

bahtiyar02
14-10-2009, 13:09
Alibabaçiftliği veya park hayvancılık belli sürelerde satış yaparlar. Eğer aciliyeti yoksa iki firma size ne zaman satışa sunulacağını bildirirler.

dremre
14-10-2009, 14:06
Anladım teşekkürler

bahtiyar02
14-10-2009, 14:58
sevgili dostum istersen www.hepsievcil.com linkine göz at derim.Orda benim açtığım "Kim ne besliyor" konu başlığı altında Türkiyede bir çok arkadaş ne tür baktığı ve sattığı ayrıca iletişim bilgileri açıkça yazılı. saygılar

dremre
14-10-2009, 18:19
sevgili dostum istersen www.hepsievcil.com linkine göz at derim.Orda benim açtığım "Kim ne besliyor" konu başlığı altında Türkiyede bir çok arkadaş ne tür baktığı ve sattığı ayrıca iletişim bilgileri açıkça yazılı. saygılar

çok teşekkür ederim