PDA

View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15

sakagun
28-06-2013, 15:25
Kalan iki yumurtadan da bugün civciv çıktı. Anne tavuk diğer civcivlerle ilgilenmek için bu iki yumurtanın üzerinden kalktı. Yumurtalar soğumuş, biri çatlamış. Çatlayan yerden karasinekler kurt bırakmış. Kabuğu kırıp civcivi çıkardım. Burnunda ve kanat altında öbek öbek kara sinek yumurtası vardı. Elimden geldiğince temizledim. Burnunun içinden 5 tane çıkardım. Umarım burnundan içeri kaçan kurt yoktur.

Diğeri de kabuğunu çatlattı. Çıkmasına yardım ettim.

Akşam annelerinin altına koyacağım.

1duvver1
28-06-2013, 17:01
İnş Bişey Olmaz ama nasıl yumurtanın içine kurt ve sinek giriyo pis yerdemi oturuyodu gruk....

sakagun
28-06-2013, 20:06
Tavuklar yumurtaların üzerinde yatarken yattıkları yere dışkı yapmazlar. Dışkılarını biriktirip dışarı yaparlar. Yeri temizdi. Sinekler nemli ve sıcak yerleri sevdiklerinden tavuk yumurtaların üzerinden kalkınca fırsat bilip kırık yumurtanın içine kurt bırakmışlar.

Yattığı yerde çıkan civcivlerin kırık yumurtaları vardı. Belki onların kokusuna gelmişlerdir.

Mercani
29-06-2013, 23:34
Kalan iki yumurtadan da bugün civciv çıktı. Anne tavuk diğer civcivlerle ilgilenmek için bu iki yumurtanın üzerinden kalktı. Yumurtalar soğumuş, biri çatlamış. Çatlayan yerden karasinekler kurt bırakmış. Kabuğu kırıp civcivi çıkardım. Burnunda ve kanat altında öbek öbek kara sinek yumurtası vardı. Elimden geldiğince temizledim. Burnunun içinden 5 tane çıkardım. Umarım burnundan içeri kaçan kurt yoktur.

Diğeri de kabuğunu çatlattı. Çıkmasına yardım ettim.

Akşam annelerinin altına koyacağım.

Umarim bir sorun cikmaz, ne durumdalar?

sakagun
30-06-2013, 11:11
Dün anne tavuğu ve 15 civcivini telle çevrili bahçesi olan mor kümese geçirdim. 1 hafta kadar burada tutacağım.

Sadece kafasında ve sırtında siyah tüyler olanda kurtlar vardı. Dün ilk defa annesinin yanına koydum. Annesine yaklaşmadı. Hep uzakta durdu, güneşlenip uyudu. Akşama doğru hava soğumaya başlayınca annesinin yanına gitti. Fotoğrafta annesinin hemen ayaklarının dibinde duran, sırtında siyah tüyler olan civciv. Bugün daha az uyuyor. Yem yiyor, su içiyor.

hindici
01-07-2013, 12:33
arkadaşlar bu ligorin civcivi sizce tavukmu horozmu benim görüşüm tavuk ibiği kıvrık oyüzden öyle düşündüm sizde yorum yaparsanız sevinirim..

Sagun
01-07-2013, 22:07
hayvanın kaç haftalık veya aylık olduğunu söylerseniz yorum yapmamız daha kolay olacak yani çok küçük yaşta bu kadar ibik varsa horoz diyeceğim

hindici
02-07-2013, 11:21
2 aylık

Sagun
02-07-2013, 16:34
bence horozdur
ama salınıp gemzesini görmedim. horozların ibikleri de eğilebilir.

sakdag
08-07-2013, 11:48
Kışın 60'a yakın tavuğumuz hastalıktan ölünce bir süre tavuk bakmayacağız demiştik ailecek... Ama dayanamadık... ;) 3 tavuk bir horoz aldık önce pazardan, tavuklardan biri hemen gurk oldu ve 7 yavru çıkardı. ;)

424281

Sonra bir horoz, bir tavuk; paçalı süs tavuğu aldım. Eski kümesi iptal edip yeniden başka bir yere kümes yaptık. Normal tavuklar bahçede serbest geziyorlar. Süs tavukları henüz kümeste kapalı, -ortama iyice alışsınlar- 10 gün kadar sonra onları da bahçede gezmeleri için serbest bırakacağım bu sefer.

424282

sercan1969
09-07-2013, 10:39
450 metre kare arsam olduğu halde tavukları kümesin dışına çıkarmaya çekiniyorum. Yabani kuşların dışkılarından hastalık kapmalarından çekiniyorum.
Ancak bu seferde tavuklar sadece buğdaya mahkum kalıyor. Böcek, salyangoz, solucan gibi güzel nimetlerden malesef mahrum kalıyorlar....

sakagun
09-07-2013, 10:52
Pazardan aldığım 10 civcivden 5'i aldıktan bir hafta sonra öldü. Diğer civcivler de her sabah kanatları düşmüş halde oluyor. Sonra güneş çıkınca toparlanıyor. Soğuktan mı yoksa salgın mı var bilmiyorum. Diğer tavuklara bulaşmasın diye şimdilik civcivleri ve anne tavuğu telle çevrili bir alanda tutuyorum.

Sagun
09-07-2013, 11:09
450 metre kare arsam olduğu halde tavukları kümesin dışına çıkarmaya çekiniyorum. Yabani kuşların dışkılarından hastalık kapmalarından çekiniyorum.
Ancak bu seferde tavuklar sadece buğdaya mahkum kalıyor. Böcek, salyangoz, solucan gibi güzel nimetlerden malesef mahrum kalıyorlar....

bence çekinmeden sal hayvanları, yazın hastalık kapma ihtimalleri düşük, yaşadıklarının farkına varsınlar hem arazin de varmış..

Sagun
09-07-2013, 11:13
pazardan alınan civcivler çok kalabalık ortamdan alındığı için onlarda hastalık olma ihtimali yüksek diğerlerine de onlardan bulaşıyor, eger ishal tarzında bişey varsa sularına antibiyotikli ilaçlardan koyarsanız faydalı olur. eğer grip varsa güçlü olanlar hastalığı atlatıyor diğerleri ölüyor. ben de 1 ay önce pazardan yaklaşık 1 aylık civcivler aldım burunlarından ve gözlerinden akıntı vardı ama sağlam görünüyorlardı. 4 civcivden 1 i öldü , hastalık tavuklara da geçti amma onlarda ölümcül olmadı. atlattılar hastalığı,

sakagun
09-07-2013, 11:25
İshal veya gözlerde akıntı gibi belirgin bir hastalıkları yok. Sadece hava biraz soğuk olunca halsiz oluyorlar. 41 hayvanım var. Diğer tavukların da civcivleri var. Risk almamak lazım. 1 hafta daha diğerlerinden ayrı tutacağım.

1duvver1
09-07-2013, 18:29
Benim gruk tavuğumu kümesden çıkmasına izin verdim diğer tavukla yavrularını büyütü çok güzel gözüküyolar :)

yarenimex
12-07-2013, 22:46

Normal olarak benim tavuklarım da hapis sayılırlar ama ayrıca kümes dışında telle çevrili gezinti alanları var serbestçe diledikleri zaman girip çıkabiliyorlar. Ben gene de her gün akşamüstleri iki saat kadar dışarıya salıyorum, etraftaki yeşilliklerden börtü böcekten nasipleniyorlar, taş kum ihtiyaçlarını gideriyorlar, toprak banyosu gibi lükslerine ulaşma imkanları oluyor. Korkmayın , salın tavuklarınızı, pişman olmazsınız..

Sagun
15-07-2013, 17:23
bunlar da bizimkiler...

426619

426620

426621

Sagun
20-07-2013, 17:27
bu yavru 4 aylık oldu diğer tavukları şimdiden geçti.

427832

427833

Mercani
20-07-2013, 21:52
bu yavru 4 aylık oldu diğer tavukları şimdiden geçti.

427832

427833

O halde dev bir tavuk olma yolunda ilerliyor. Benim yavrularda 4 aylik oldu bundan kücükler. Karnini da ne güzel doyurmus, masallah.

Sagun
20-07-2013, 23:05
evet dev bir tavuk olacak, yaklaşık 5 kilo oluyolar erişkinleri.

smyth
22-07-2013, 10:20
Merhabalar arkadaşlar mevzuyu biraz ayrıntılı yazacağım için kusura bakmayın. Umarım yardımcı olursunuz. Yıllardır tavuk/horoz besleme sevdam olmasına rağmen çok uzun yıllar tavuk/horoz beslemeye ara vermiştim. Yaklaşık 1-1,5 ay önce kümesimi tamamlayıp bir yaşında olan, sıradan ama çok güzel görünümlü bir köy horuzunu beslemeye başladım müteakiben bir tanıdığım bana tahminen 2-3 aylık bir çift kahverengi ve siyah hint olduğunu zannettiğim (boyunları uzun) civciv getirdi. Bu civcivleri hemen kümese koydum fakat siyah civciv anında horoza saldırdı, horoz ise duruşunu hiç bozmadan tek gaga vuruşuyla onu uzaklaştırdı ve o günden sonra bu 2 civciv horozun tüylerini ve üzerini temizlemeye başladılar ve o horozda bir gurk tavuk gibi civcivleri besledi, kolladı hatta yeni geldiklerinde uzun bir süre kanatlarının altında uyuttu. Bu horoz fıtratı dolayısıyla diğer horozlardan çok fazla öttüğü için bir tanıdığımla yaklaşık 4-5 gün önce takas yaparak yerine tavuk aldım fakat bu koskocaman tavuk siyah civcivden neredeyse her an dayak yiyor, bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım, her gün yumurtlayan tavuk artık yumurtlamıyorda.

Sagun
22-07-2013, 23:28
tavuğun dayak yemesi iyi olmuş eğer dayak atsaydı civcivlere zarar verme ihtimali daha fazla olurdu. bence gezecek alanları varsa zamanla birbirlerine alışırlar, tavuk yumurtlamayı kestiyse sıkıntıya girmiştir o zaman kümesleri ayırabilirsin ama birbirlerine alıştıktan sonra normal yumurtlamaya devam edecektir.

smyth
23-07-2013, 08:05
tavuğun dayak yemesi iyi olmuş eğer dayak atsaydı civcivlere zarar verme ihtimali daha fazla olurdu. bence gezecek alanları varsa zamanla birbirlerine alışırlar, tavuk yumurtlamayı kestiyse sıkıntıya girmiştir o zaman kümesleri ayırabilirsin ama birbirlerine alıştıktan sonra normal yumurtlamaya devam edecektir.

çok teşekkür ederim, alan küçükde olsa yatmak için ve gezmek için ayrı yerleri var ama tavuk gezmek için dışarıya bile çıkamıyor dışarıya çıktığında civciv hemen tepesinde :) bu iş benide rahatsız ediyor umarım alışırlar, alışmaları ne kadar sürer acaba?

yarenimex
23-07-2013, 10:46
Merhabalar arkadaşlar mevzuyu biraz ayrıntılı yazacağım için kusura bakmayın. Umarım yardımcı olursunuz. Yıllardır tavuk/horoz besleme sevdam olmasına rağmen çok uzun yıllar tavuk/horoz beslemeye ara vermiştim. Yaklaşık 1-1,5 ay önce kümesimi tamamlayıp bir yaşında olan, sıradan ama çok güzel görünümlü bir köy horuzunu beslemeye başladım müteakiben bir tanıdığım bana tahminen 2-3 aylık bir çift kahverengi ve siyah hint olduğunu zannettiğim (boyunları uzun) civciv getirdi. Bu civcivleri hemen kümese koydum fakat siyah civciv anında horoza saldırdı, horoz ise duruşunu hiç bozmadan tek gaga vuruşuyla onu uzaklaştırdı ve o günden sonra bu 2 civciv horozun tüylerini ve üzerini temizlemeye başladılar ve o horozda bir gurk tavuk gibi civcivleri besledi, kolladı hatta yeni geldiklerinde uzun bir süre kanatlarının altında uyuttu. Bu horoz fıtratı dolayısıyla diğer horozlardan çok fazla öttüğü için bir tanıdığımla yaklaşık 4-5 gün önce takas yaparak yerine tavuk aldım fakat bu koskocaman tavuk siyah civcivden neredeyse her an dayak yiyor, bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım, her gün yumurtlayan tavuk artık yumurtlamıyorda.

Sayın Symth,hint horozları tabiatları itibariyle kavgacıdırlar, kavgadan kolay vazgeçmezler, hatta kan revan içinde kalsalar da gene pes etmeden kavga etmeye devam ederler. Bence onları ya ayırıp ayrı bir yerde beslemenizde, ya da başka cins tavuklarla takas etmenizde fayda var..

tahir18
26-07-2013, 10:53
merhaba arkadaşlar aranıza yeni üye oldum 3 4 gündür yazışmaları okuyordum. ben Ankara Behiçbey de 9 tavuk 1 horoz ve 2 Brahma civciv beslemekteyim. forumda okuduğum kadarıyla arkadaşlar Brahmalar iyi yumurtlar demiş kesinlikle öyle bir şey yok senede 140 veya 200 kadar yumurtlar ve 2 3 kez gurka yatar

Hatice Tarhan
27-07-2013, 11:40
Pazardan 11 tane 1 aylık civciv aldım her hafta bir tanesi ölüyor.Bahçede telle çevrili bir yerde duruyorlar kapalı alanları yok,gece soğuk gündüz sıcaklıktanmı etkilenip ölüyorlar acaba civciv yemiyle besliyorum.6 tane kaldı hepsini kaybetmeden bir çözüm lütfen....

hindici
28-07-2013, 14:36
sa arkadaşlar benim hindi yavrularım hayırlısıyla tehlikeyi atlattı derken dün sabah baktım birtanesinin gözü hafif şişmis ve sulanmış ve hep kaşıyo nedendir acaba bir hastalakmıdır ayırmam lazımmı?

tahir18
28-07-2013, 16:02
Pazardan 11 tane 1 aylık civciv aldım her hafta bir tanesi ölüyor.Bahçede telle çevrili bir yerde duruyorlar kapalı alanları yok,gece soğuk gündüz sıcaklıktanmı etkilenip ölüyorlar acaba civciv yemiyle besliyorum.6 tane kaldı hepsini kaybetmeden bir çözüm lütfen....

sayın HATİCE TARHAN kapalı alanları yok demişsiniz bence biran evvel kapalı bir alan yapmanız gerekir yoksa hayvanların hepsi telef olurlar

tahir18
28-07-2013, 16:40
sa arkadaşlar benim hindi yavrularım hayırlısıyla tehlikeyi atlattı derken dün sabah baktım birtanesinin gözü hafif şişmis ve sulanmış ve hep kaşıyo nedendir acaba bir hastalakmıdır ayırmam lazımmı?

hindici bence hemen ayır onu suyuna bebe aspirini at yemini suyunu ver. iyileşir inşallah. bide tarım ilaççılara sor gözü için ilaç varmı diye

tahir18
29-07-2013, 09:19
arkadaşlar bizim kümesi ve çevresini arılar bastı ilaç sıktık çare olması bir çözüm yolunuz var mı ?

kümesteki eleman sayısı : 19 tane ataks köy tavuğu çil tavuk 1 adet kırma horoz 2 tane brahma ferik 1 horoz 1 tavuk

tahir18
29-07-2013, 10:55
cevap veren yokmuuuu

Hatice Tarhan
29-07-2013, 10:58
Teşekkürler Tahir 18 hemen kümes yapma işini hallediyorum ...

tahir18
29-07-2013, 12:12
iyi olur :D yalnız kümes ceyeranda kalmasın gene hasta olurlar birde sularına ezilmiş bebe aspirini **** normal aspirin katın bir şeyleri kalmaz.

smyth
29-07-2013, 12:43

tahir18'in bu konuyla ilgili yazdıkları aspirinine kadar doğru. ben civcivi büyütürken dikkat ettiğim bir diğer husus örneğin 3 tane civciv var hepsini bir kumaşa sıkı olmayacak bir şekilde güzelce sararım bir kolinin içerisine koyup ağzını kapatırım ve bu şekilde evin içerisinde beslerim.

tahir18
29-07-2013, 12:52
cevap yazan olmayacak mı şu arılara bir çare olarak

smyth
29-07-2013, 14:36
arkadaşlar bizim kümesi ve çevresini arılar bastı ilaç sıktık çare olması bir çözüm yolunuz var mı ?

kümesteki eleman sayısı : 19 tane ataks köy tavuğu çil tavuk 1 adet kırma horoz 2 tane brahma ferik 1 horoz 1 tavuk

ne tür arı sarıarı(sancı arısımı) bal arısımı vs. ?

Sagun
29-07-2013, 16:56
arıların yuvası nerde yuvasını bulman lazım önce.

efor
30-07-2013, 15:20
cevap yazan olmayacak mı şu arılara bir çare olarak
sayın tahir büyük bir ihtimalle eşek arıları olsa gerek. 3 ihtimal var. eşek arıları yuvalarını kiremit aralarına yapabilir. kümesin kiremitlerinde yuvası varmı bir bakın. varsa delidumrul misali yuvalarına saldırmayın yoksa toplanıp canınızı yakabilirler. ilacı koruyucu giyerek yuvaya sıkarak gidermeye çalışın. ikinci ihtimal kümesin yakınında su kaynağı olması. havalar çok sıcak olduğu için arılar su içmek için bu kaynağa gelirler. suyun yerini değiştirmeye çalışın. üçüncü ve son ihtimal ise kümesin yakınında tatlı meyve veren bir bitkinin olması. meyveler olgunlaşınca arılar bunu yemek için gelirler. özellikle üzüme. meyveler olgunlaşınca hemen toplayıp bitkinin üzerinde bekletmeyin. umarım sorununuz çözülür.

sercan1969
31-07-2013, 12:23
Bir arkadaşım 2 horoz ve 7 tavuktan oluşan sussex ailesine 1000 tl istiyor. Sussex lerin bu kadar pahalı olmasının sebebi nedir acaba?

sakagun
03-08-2013, 13:25

Satın aldığınız civcivlerde hastalık olabilir. Benim aldıklarım da 1 hafta sonra 2'şer 3'er ölmeye başladı. 10 civciv ve 3 piliç kaybettim. Kuşlar da hastalık getirmiş olabilir.

Mercani
04-08-2013, 08:46
Civcivlerim 4.5 aylik oldular, civciv denemez tabi :) horozum ötmeye basladi, ötmeye doyamiyor, bugünlerde düzeldi ötmesi. Ancak hala ciftlesmediler, belli zamanlari var mi, yoksa tavugum horozumu istemiyor olabilir mi? :o

Mercani
04-08-2013, 09:00
Bunlar önceki gün cekilmis fotograflari.

431794

431795

Oglumum ismi Hagi, kizim Leyla.

Bunlar da kizimin komik fotograflari :D

431798

431799

431800

431801

431802

Mercani
04-08-2013, 09:11
Önceki gün cekilen fotograflari silmisim, yeniden ekliyorum.

431807

431808

sercan1969
04-08-2013, 11:33
Görüntülere bakılırsa tavukları evde yetiştiriyorsunuz:):confused:

Mercani
04-08-2013, 19:31
Görüntülere bakılırsa tavukları evde yetiştiriyorsunuz:):confused:

Evet balkonda bakiyorum, daha önce belirtmistim , büyüyünce vermek üzere aldim, besledim ama ayrilamiyorum simdi. Horozumu keserler diye veremiyorum.

Disariya cikariyorum ara sira, su an calismiyorum, calismaya basladigim zaman mecbur birine vermek zorunda kalacagim yoksa hep kapali kalacaklar. Aksamlari eve aliyorum, yakinda yemege de beraber oturucaz böyle giderse. :D

yagmur
04-08-2013, 22:02
Evet balkonda bakiyorum, daha önce belirtmistim , büyüyünce vermek üzere aldim, besledim ama ayrilamiyorum simdi. Horozumu keserler diye veremiyorum.

Disariya cikariyorum ara sira, su an calismiyorum, calismaya basladigim zaman mecbur birine vermek zorunda kalacagim yoksa hep kapali kalacaklar. Aksamlari eve aliyorum, yakinda yemege de beraber oturucaz böyle giderse. :D

:D:D:D onlar yemek secmezler zorluk cikarmazlar.:D
zor deyilmi balkonda tavuk tavuk beslemek.

Sagun
04-08-2013, 22:17
sayın mercani maşallah dışarı çıkmamalarına rağmen yavrular gzel büyümüşler, henüz çiftleşmediler demişsiniz, horoz ötmüş ama biras daha gelişecek, tavuklarda dişi cinsiyet daha geç olgunlaşır yani tavuğun yumurtlaması genelde 6. ayda olur. cinse bağlı olarak değişebilir. çiftleşmeleeri tavuğun yumurtlayacağına işaret eder. o günü de görürsün inşallah. zamanla nasıl büyüdüklerini bize gösterdiğin için teşekkür ederiz .

Mercani
05-08-2013, 18:21
:D:D:D onlar yemek secmezler zorluk cikarmazlar.:D
zor deyilmi balkonda tavuk tavuk beslemek.

Bir ara bugdayi begendiremedim, epey gec yemeye basladilar. Simdi bi yemedikleri biz variz, kara kizim parmagimin tadina bakmaya basladi korkuyorum ondan :p yanlarinda bir sey yemek kabus gibi oluyor, üzerimize cikip elimizden aliyorlar yine de cok tatli oluyor.

Evet zor. Disari cikarmak gerekiyor zaman zaman iki taneler korkuyorum bir sey olacak diye köpek degil ki tasma takip gezdireyim. Meteoroloji bahcesine göz diktim su siralar etrafi korkuluklu ;) Tabi her zaman cikaramadigim icin de üzülüyorum, onun icin eve alip biraz gezdiriyorum, diger balkona cikip geziyorlar hava alip aciliyorlar en azindan.

Mercani
05-08-2013, 18:24
sayın mercani maşallah dışarı çıkmamalarına rağmen yavrular gzel büyümüşler, henüz çiftleşmediler demişsiniz, horoz ötmüş ama biras daha gelişecek, tavuklarda dişi cinsiyet daha geç olgunlaşır yani tavuğun yumurtlaması genelde 6. ayda olur. cinse bağlı olarak değişebilir. çiftleşmeleeri tavuğun yumurtlayacağına işaret eder. o günü de görürsün inşallah. zamanla nasıl büyüdüklerini bize gösterdiğin için teşekkür ederiz .

Tesekkür ederim, insallah görmek nasip olur.

Bir tanidigimizin da birer adet tavuk ve horozu var. Kocaman tabi onlar, olgunlasmislar ama ciftlesmiyorlarmis. Horoz terliklerle ayakkabilarla falan ciftlesmeye calisiyormus. Kara kizimda horozdan sürekli kaciyor feryat figan acaba tavuk istemiyor mu diye düsünmüstüm. 1-1,5 ay daha zamanlari var anlasilan.

Mercani
05-08-2013, 18:30
Bu arada horozum sabah 7,5-8 arasi ile aksam 6bucuk-7 bucuk arasi ötmeye doyamiyor. Kimi zaman bu saatlerin disinda da basliyor, henüz sikayet almadik bununla ilgili. Alt katlar dükkan, onlarin hosuna gidiyor horozun acemi acemi ötme cabalari :)

Pazar günü annem izinli oldugu icin kahvalti zamani cikariyorum yerlerinden biz kahvalti yaparken onlarda sebepleniyor. Kahvalti sonrasi temizlige basladik odalara falan gectik bir baktik horoz koridora gelmis gidakliyor, kapiyi acip baktim artis artis hareketler yapiyor, böyle bir ben burdayim nereye kayboldunuz der gibi bakiyor falan ya da ben öyle algilamak istiyorum ama bu hareketleri bana, bizi de tavugundan ayirtetmeyip etrafinda görmek istedigini düsündürdü.

yarenimex
05-08-2013, 21:47
Civcivlerim 4.5 aylik oldular, civciv denemez tabi :) horozum ötmeye basladi, ötmeye doyamiyor, bugünlerde düzeldi ötmesi. Ancak hala ciftlesmediler, belli zamanlari var mi, yoksa tavugum horozumu istemiyor olabilir mi? :o

Sayın Mercani, civcivleriniz eşeysel olgunluğa erişmemişler henüz.Horozunuzun ötüşünün acemilikten ustalığa geçmesini bekleyin.Bu arada piliciniz de biraz daha büyümüş olacaktır. Ancak tavuğun horozu istememesi gibi bir tavır söz konusu olamaz.Çünkü horoz tavuğun kendini isteyip istemediğini umursamaz, yakalamak için tavuğu kaçabildiği yere kadar kovalar, yakaladığı anda da sırt tüylerinden gagasıyla tutunca işin gerisi gelir. Bu yüzden horozu bol olan kümeslerdeki tavukların sırtları genellikle çıplaktır..

Mercani
05-08-2013, 22:27
Sayın Mercani, civcivleriniz eşeysel olgunluğa erişmemişler henüz.Horozunuzun ötüşünün acemilikten ustalığa geçmesini bekleyin.Bu arada piliciniz de biraz daha büyümüş olacaktır. Ancak tavuğun horozu istememesi gibi bir tavır söz konusu olamaz.Çünkü horoz tavuğun kendini isteyip istemediğini umursamaz, yakalamak için tavuğu kaçabildiği yere kadar kovalar, yakaladığı anda da sırt tüylerinden gagasıyla tutunca işin gerisi gelir. Bu yüzden horozu bol olan kümeslerdeki tavukların sırtları genellikle çıplaktır..

Cevap icin tesekkür ederim Sayin yarenimex. Okudugum yerlerde tavuklarin 5 aylik oldugu zaman yumurtladigi yazdigi icin zamani geldi diye düsünmüstüm, yanlismis.

yagmur
06-08-2013, 10:57
Cevap icin tesekkür ederim Sayin yarenimex. Okudugum yerlerde tavuklarin 5 aylik oldugu zaman yumurtladigi yazdigi icin zamani geldi diye düsünmüstüm, yanlismis.

Sizinkiler kac aylik oldular benimkiler gecenyil 5/5 ayliklen
Yavas yavas basladilar yumurtaya.

Mercani
06-08-2013, 14:06
Sizinkiler kac aylik oldular benimkiler gecenyil 5/5 ayliklen
Yavas yavas basladilar yumurtaya.

10 gün sonra 5 aylik olacaklar, beklemek heyecanli oluyor :)

yagmur
06-08-2013, 14:17
10 gün sonra 5 aylik olacaklar, beklemek heyecanli oluyor :)

evet hergun yem verirken bakiyordum yumurtladilarmi diye:D
biz turkiyedeyken kardesim soyledi o kadar sevinmistimki .:D
sizinkîerde o zaman 1 en gec 1/5 aya yumurtlar.:p

thares
08-08-2013, 19:16
Tavuklar çiftlik ortamı haricinde genel olarak 180 günü doldurmadan yumurtlamazlar istisnalar kaideyi bozmaz.

Sagun
11-08-2013, 21:03
432920

432921

tavuk 5 aylık oldu ve yumurtladı, horozlar henüz 3 aylıklar bu cins gerçekten çok hızlı büyüyor, hibrit mi ırk mı tam olarak bilemiyorum ama çok güzeller.

Mercani
16-08-2013, 11:26
Tavuklara sütle islatilmis misir gevregi versem sorun olur mu? Evde misir gevregi var yenmedi bu sekilde degerlendireyim.

yarenimex
16-08-2013, 11:57
Tavuklara sütle islatilmis misir gevregi versem sorun olur mu? Evde misir gevregi var yenmedi bu sekilde degerlendireyim.

Mısır gevreği tuzsuz ise sorun yaratmaz, tavuklarınıza gönül rahatlığıyla verebilirsiniz..Üstelik mısır ve mamullerini tavuklar severek ve iştahla yerler, enerjisi yüksek olduğu için de yumurtlamaya da olumlu etkisi olur..

Mercani
16-08-2013, 14:12
Mısır gevreği tuzsuz ise sorun yaratmaz, tavuklarınıza gönül rahatlığıyla verebilirsiniz..Üstelik mısır ve mamullerini tavuklar severek ve iştahla yerler, enerjisi yüksek olduğu için de yumurtlamaya da olumlu etkisi olur..

Tesekkür ederim cevabiniz icin. 100gr da 820mg tuz varmis, oran cok mu az mi bilemedim en iyisi vermemek.

hindici
16-08-2013, 21:43
merhaba arkadaşlar nezamandan beri siteye giremiyordum nihayet bugün girebildim sizlerle hayvanlarımı paylaşmak istedim maşallahınız eksik olmasın :D
ilk iki fotoğraf geçen sene bıraktığım damızlıkarın bugünkü hali diğer 3 fotoğraf yavruların 7 taneler ve son 2 foto ördeklerim bi maşallah dersiniz artık

hindici
16-08-2013, 21:44
bunlarda ördekler

Mercani
16-08-2013, 22:11
Masallah sayin hindici. Ördeklere bayildim, hindilerle aram iyi degil cocukken cok korkardim onlardan kovaliyorlardi :)

hindici
16-08-2013, 22:20
evet öyle bir huyları var benim yeğenlerimide kovalıyorlar bazızaman banada artislik yapıyor ama yaklaşamıyor :D

sercan1969
17-08-2013, 07:29
İshal olan civcivlere yoğurt verip netice alan arkadaş var mı?

bay tömürcek
17-08-2013, 12:00
İshal olan civcivlere yoğurt verip netice alan arkadaş var mı?

Yengemim en keskin yöntemi. Hiç denemedim ama hep söyler faydalı olduğunu. Hatta yoğurdu yedirmek yerine sulandırıp ayran gibi yapıp koyuyor önlerine su gibi içiyorlar. İshal olmasalar da veriyor ara ara tavuklarına. Yoğurt bağırsakları temizliyormuş.

Mercani
17-08-2013, 12:25
Yengemim en keskin yöntemi. Hiç denemedim ama hep söyler faydalı olduğunu. Hatta yoğurdu yedirmek yerine sulandırıp ayran gibi yapıp koyuyor önlerine su gibi içiyorlar. İshal olmasalar da veriyor ara ara tavuklarına. Yoğurt bağırsakları temizliyormuş.

Kücükken köyde civcivlerimiz hasta olmuslardi, babam veterinere götürmüstü ikisini, kanli ishal teshisi koymus veteriner. Ilaci sularina karistirip kalanlari kurtarmistik ölen de ölmüstü tabii. O zaman bilincli de degiliz hastalari ayir, kümesi yahut kafesi dezenfekte et vs. Derken yine bir hastalik basladi, civcivler tüylerini kabartip bir sey yemeden öylece duruyorlardi. Cok agir hareket ediyorlardi. Ilac bitmisti ve köyden sehre gitmek her zaman mümkün olmuyordu olsa da pek ciddiye alinmiyordu tavuk sonucta yine olur mantigi saniyorum ama biz cok üzülüyoruz ve cok seviyoruz diye ilgilenilirdi.

Köylerde ayran cok olur bilirsiniz e haliyle cok olunca da bazen ayran fazlasiyla eksir. Eksimis ayrani da tavuklara, civcivlere verirdik. Eksi ayran verdigimiz civcivler iyilestiler, bunun yaninda cola verdigimizi de hatirliyorum ishali toparlasin diye ama ev yapimi ayran ki helede eksimis ayransa insanlara da cok faydali.

hindici
21-08-2013, 20:45
meraba arkadaşlar sizle bi konu konuşmak istedim hintmi denizlimi _ sizce hangisi hintler bakımı güzel olan hayvanlar ama denizlilerde hem ötüşü hemde tip olarak güzel hayvanlar bay tömürcekte denizli yavruları var ama o sakaryada ben istanbulda ordan buraya nasıl gönderecek orda olsam gözü kapalı vereceğini biliyorum ama sizce hintmi denizlimi_?

bay tömürcek
21-08-2013, 21:44
Hindicinin isteği üzerine Denizli tavuğumla horozumu ve yavrularımı ekliyorum ;) Maşallah horozum 20 sn ötüyor ;) Tavukta gayet uzun ötüyor geçen senekilerden açık ara farkla daha üstünler :p

435130

435131

435132

435133

435134

hindici
21-08-2013, 22:22
maşallah enes otobüs filan ayarlayabilirsek istiyorum bunlardan erkek dişi okey kardeşlik ?

Sagun
21-08-2013, 23:16
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..

bay tömürcek
22-08-2013, 11:38
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..

Teşekkür ederim :) Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten :)

Sagun
23-08-2013, 00:06
Teşekkür ederim :) Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten :)

senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.

bay tömürcek
23-08-2013, 00:33
senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.

Bende onu damızlık bırakıcam yüksek bacaklı dik duruşlu ama pekmez kefi olmayacak sanırım. Çünkü bunların ana babasını aldığım adamda siyah horozların üstü kirli beyaz demirkır deniyor onlara galiba ben pekmez kefi horozlara bayılıyorum. Bakalım nasip artık ama damızlığım o olucak :)

hindici
24-08-2013, 12:03
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..

bay tömürcek
24-08-2013, 18:14
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..

Denizli tavuğuysa öter. Horoz gibi ötmüyor tabi ki ama böyle tavuğu yakalayınca bağırır ya o şekil ötüyor durup dururken. Hakiki denizli tavuğuysa ötmesi lazım. Yapı olarak benziyor ama belli olmaz sen bi bak ona. Ve sana cevap yazamıyorum mesaj kutun dolmuş sanırım.

Mercani
26-08-2013, 15:36
436207

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi. :D:D

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.

yarenimex
26-08-2013, 19:28
436207

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi. :D:D

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.

Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..

Mercani
26-08-2013, 21:32
Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..

Tesekkür ederim ;)

Sagun
27-08-2013, 02:49
gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?

bok böcegi
27-08-2013, 11:49
Merhaba
İzmir, Manisa civarında gurk tavuğum için brahma yumurtası arıyorum.

Mercani
27-08-2013, 15:06
gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?

Tesekkür ederim Sagun.

436434

436435

436436

436437

436438

Bunlar son fotograflari. En alttaki fotografta televizyon sehpasinin arkasini oymakla mesgul. Kizim Hürrem´e bagladi, nurtopu gibi yumurtayi elimize verince bir haller oldu. Iyice tepemize cikacak :D

Mercani
27-08-2013, 15:09
436439

436440

Oglusumda fotograf makinesine saldirmaya basladi, daha önce hic yapmamisti. Ikinci fotografi dün cektim horozlaniyordu.

Sagun
27-08-2013, 22:47
maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.

sakagun
28-08-2013, 11:02
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
436623

Arada uyuyakalıyoruz:
436624

Mercani
28-08-2013, 11:53
maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.

Tesekkür ederim.
Bahceli ev bulabilirsek tasinmaya niyetimiz var, annemle verdik tabi bu karari. Ayrilmak zor ama tasinamazsak mecbur birine vermek zorunda kalacagim, verirsem de tabi takip edebilecegim, gibip görebilecegim birine veririm. Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri. :(

Mercani
28-08-2013, 11:54
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
436623

Arada uyuyakalıyoruz:
436624

Masallah tavugunuza. Uyuklayan civcivinize bayildim, ne güzelde koymus kafayi uyuyor ;)

sakagun
28-08-2013, 12:00
Uyuklayan civcivim sona kalan yumurtadaydı. Kabuğunu deldi ama genişletemedi. İçinin sıvısı kurumaya başlayınca ben müdahale ettim. Kabuğu yavaş yavaş kırdım. Ben yumurtayı kırarken o da gözünü açmış beni izliyordu. Biraz kanama oldu. Ölecek diye çok üzüldüm. Tamamen yumurtadan çıkardıktan sonra annesinin altına koydum. Sabah baktığımda diğerleri gibi koşturuyordu.

sakagun
28-08-2013, 12:07
Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri. :(

Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.

Mercani
28-08-2013, 15:33
Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.

Kiyamam Yasar´a tek basina mi kaliyor orada? Üzüldüm ama kesmediginiz icin de sevindim. Benimde balkondaki biberlerimi yediler ama kizamiyorum onlara hic.

Hava almalarini saglamak icin bir taraftan isik aliyor tamamen kapatsam havasiz kalmazlar mi? Keske sadece erken ötse benimki susmuyor :o

sakagun
28-08-2013, 17:15
Çiti tavukların geçemeyeceği şekilde aralıklı olarak bambu çubuklardan yaptık. Civcivler yanına gidiyor. Ama Yaşar'ın gözü hep diğer tarafta. Hep kapıya gelip diğer tarafa bakıyor. Ayağı iyileşinceye kadar orada kalacak yoksa horozdan kaçmaktan ayağı hiç iyileşmez.

Biz kümesleri OSB'den yaptık. Kümesler oldukça büyük ve birleşim yerlerinde ve zeminde hava girecek kadar açıklıklar var. İçi havasız kalmıyor. Sizin kümes küçükse havasız kalabilir, tamamen kapatmamanızda yarar var.

sakagun
29-08-2013, 18:34
Bugün ilk kez kümesin dışına çıkardım. Ördeklerden biri civcivlerden birinin tadına bakmaya kalktı, anne tavuktan gagayı yedi.

Sağ arkada görünen ağaca asılı kovanın içinde su var. Kovanın dibine yerleştirdiğimiz kırmızı nipellere dokunulduğunda su akıyor. Ördekler kısa sürede nipelleri kullanmayı öğrendi. Tavuklar hala öğrenemedi.

Mercani
31-08-2013, 13:34
Aslinda tavuklar zekidir, söz konusu yem olunca cabuk ögreniyorlar. Tavugum öyle bir kere görsün yem nereden geliyor yetiyor ama horozun hic umrunda degil, ferrasini satan bilge misali takiliyor dünya malinda gözü yok. Bir tek buzdolabi sesine kosuyor benden önce gelip bir seyler araklayip kaciyor, saniyorum bu onun hosuna gidiyor.

Bu arada horozla bende tavuktan gaga yiyip duruyoruz. Saniyorum kiskaniyor horozu alip birakinca horoza kiziyor denk getirirse beni gagaliyor sipa. :D

Benim kümesim yok, apartmanda hatta balkonda bakiyorum. Balkona kümes yapmak icin bir kac malzeme aldim ama horoz cok gürültü yapiyor sikayet alabiliriz bilemiyorum onun icin simdilik bir sey yapmayacagim. Eger öyle bir sey olursa emanet olarak bir tanidiga vermeyi planliyorum. Tamamen vazgecemem saniyorum onlardan :(

Mercani
31-08-2013, 18:54
Yarim saat kadar önce tavugum birden bire durgunlasti, cok sicak oldugu icin agzi acik nefes aliyor kanatlarini da hafif aciyordu normalde de yapar bunu ama bu kez hem yavas nefes aliyor hem de kimildamadan duruyordu, kuyrugunu da egmisti. Serin bir yere götürdüm yine öyle durdu bir süre yavas hareket edip yavas nefes aliyordu yine kuyrugu egikti. 10 dk ayrildim basindan yeniden gittim kabuksuz, ince zarla yumurtlamis sanirim o da horozun agzindaydi alismasin yemeye diye almaya calistim alamadim.

Tavugumda bir rahatsizlik olabilir mi? 4 yumurta yapti hepsi de kabukluydu genelde sabah veya öglen yumurtluyordu bugün yumurtlamadi saniyorum bu yumurtasi da yarin sabahin yumurtasiydi tam olmadan neden yumurtlarki? Ne yapabilirim?

sakagun
02-09-2013, 15:19
Benim tavuklarımdan biri de bazen kabuksuz yumurtluyor. Hatta aynı tavuğum bir seferinde bir günde 2 yumurta yumurtladı. 2 senedir yaşıyor. Sağlıklı.
Kireç ihtiyacı mı var diye düşündüm, ancak bahçedeki diğer tavuklarla aynı şekilde besleniyor.

Mercani
02-09-2013, 17:35
Sakagun tesekkür ederim. Tavugumun o hali beni cok korkuttu, gece boyunca gidip baktim durumu ne diye, gece uykulu oldugu icin hareketlenip hareketlenmedigini pek anlayamadim ama sabah iyi görünce rahatladim.

Babam toprak almis, bir de beyaz yumusak bir tas almis ama saniyorum bunlar kus icin.

438075

438076

Bunlar fotograflari, tasli topragin tadina baktim tuz yok icinde :D

Digeri de tirnak batirinca ufalanip un gibi oluyor. Bunlari verebilir miyim yavrularima?

sakagun
02-09-2013, 17:42
Bunlardan muhabbet kuşlarıma verirdim. Zararı olacağını sanmıyorum. Tavukların taşlıkları olduğu için kuma ihtiyaçları oluyor.

yarenimex
02-09-2013, 20:53
Sayın Mercani tavuğunuzun korkulacak bir şeyi yok, sadece kalsiyum açığı ileri durumda anlaşılan. Yeterli kalsiyum alamadıklarında tavuklarda görülebilen bir durum kabuksuz yumurtlama olayı. Tavuklarınızı içerde beslediğiniz için taş kum yemedikleri için yeterli kalsiyum alamadıkları anlaşılıyor. Mercimek ve bezelye boyutunda taş kum verin düzelecektir. Ayrıca evde tükettiğiniz yumurtaların kabuklarını da verebilirsiniz. Kısa zamanda düzelecektir. Taş kum ayrıca tavukların dişleri yerine geçer ve taşlıklarında, yedikleri tane ve tahılları sindirmelerine yarar..

Mercani
03-09-2013, 16:35
Sayin Sakagun, verdim babamin aldiklarini ama pek ilgilenmediler :) dursun önlerinde zamanla kesfederler saniyorum.

Sayin yarenimex, balkonda kocaman bir kutu var neredeyse balkon kadar kapilardan zor gecirmistim alti siki siki bantli oldugu icin acmaya üsenmistim koliyi :D ici toprak dolu, hatta ayrica cam ormanindan alinmis toprak dahi koydum yine de tabi ki disarda beslenmedikleri icin eksikleri oluyordur. Hareketsiz hali ve yavas nefes alisindan dolayi korkmustum, sükür iyi simdi ama hala yumurtlamadi :rolleyes:

Cevaplariniz icin tesekkür ederim.

lodos_
04-09-2013, 22:22
az bulunması başka hiç özelliği yok.
Bir kaç yıl sonra yüzüne bakan olmaz.
Yerliden şaşmayın

sakagun
21-09-2013, 09:14
Tavuklardan ve ördeklerden civcivlere yem kalmıyor. Çareyi böyle bir düzenek yapmakta bulduk.
443140

Anne kız dolaşıyor.
443141

Gezelim görelim.
443142

sercan1969
22-09-2013, 21:32
5 tavuk bir horozdan oluşan kümese 3 susex yarkası koydum. Koymaz olaydım.
Susex yarkaları zamanında müdehale etmesem telef olacaktı.
Yarkalardan biri kan içinde kalmış...Sırtında ve bacağında derin yaralar var...
Kabahat benim 11 aylık tavukların yanına 2 aylık yarkaları koymamam gerekirdi.

Sagun
06-10-2013, 00:43
kendi damızlığımızdan
446431

Turbey
06-10-2013, 17:16
Arkadaşlar...

Çarşıdan almış olduğum yumurta kolisini, evde buzdolabına yerleştirmek için açtığımda yumurtaların dış kabukları yapış yapıştı. İnternette araştırma yaptım. Fakat bir cevap bulamadım. Bunun sebebi acaba ne olabilir? Uzman arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Cumhur Tonba
06-10-2013, 19:46
Arka bahçede 8 etçi, 10 tavuk ve 8 civciv var. Ön bahçede hiç bir şey bırtakmadılar desem yeridir. Tavukların kanat teleklerini kestim uçmasınlar diye. Bu seferde tel aralarından çıkıyorlar. 3 gündür ayçiçeği sapları ile telleri örüyorum. Mahfoldum.
Bugün bahçeye sınır olan taraf bitti, ben de bittim.

Sagun
06-10-2013, 20:34
Arkadaşlar...

Çarşıdan almış olduğum yumurta kolisini, evde buzdolabına yerleştirmek için açtığımda yumurtaların dış kabukları yapış yapıştı. İnternette araştırma yaptım. Fakat bir cevap bulamadım. Bunun sebebi acaba ne olabilir? Uzman arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Bunun sebebi bazı yumurtaların kırılıp yapıştırıcı etkisi yapması olabilir

RAULGONZ7
08-10-2013, 20:50
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://m1310.hizliresim.com/1g/8/tdm9

RAULGONZ7
08-10-2013, 20:52
http://http://m1310.hizliresim.com/1g/8/tdm9x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

RAULGONZ7
08-10-2013, 21:13
Horoz

Cumhur Tonba
08-10-2013, 21:21
Tavuk yetiştiren amatör ve profesyonel tüm arkadaşlar.

Size ufak bir ipucu. Lütfen tavuklarınız suyuna bir litre için bir damla saf çamaşır suyu damlatın. En emin ve en ucuz sterilizasyon.
Ben içme suyumda dahi kullanıyorum.
Saygılarımla

RAULGONZ7
09-10-2013, 11:05
Atak-s

RAULGONZ7
09-10-2013, 11:05
Civciv

Fatih Çakalasma
10-10-2013, 10:43
Selamlar Aranıza yeni katıldım. Bu konuyu görünce bende yetiştirdiğim hayvanlarımdan bir iki resim ekleyeyim dedim. Aranıza reklam amaclı değil süs kabağı yetiştirmek yeni dostluklar kurmak için katıldım. Yalova'ya yolu düşen herkesi bahçeme beklerim. 533 476 32 77 iletişim telefonum.

sakagun
11-10-2013, 20:39
Yan yana bu kadar horoz birbirlerini dövmüyor mu?

Fatih Çakalasma
14-10-2013, 08:20
Yan yana bu kadar horoz birbirlerini dövmüyor mu?

Sadece 2 adet horoz var.28 adet tavuğu kavga etmeden paylaşabiliyorlar...

asi_insan
14-10-2013, 12:08
Sa bıldırcınım yumurtlamıyor bunun nedeni nedir

sercan1969
17-10-2013, 07:46
Susex pilicim 1 hafta sonra 3 aylık olacak sizce yumurtlama vakti geldimi ...arkadaşlar...

sakagun
17-10-2013, 08:13
Benimkiler genelde 4 aylık olunca yumurtluyor.

baykanbelirdi
24-10-2013, 12:09
Merhaba Ağaç dostları,
benim bir sıkıntım var, forumu okumaya başladım ama daha 10. sayfaya ancak geldim sanırım. 76 sayfayı okumak iş arasında pek olmuyor. Zamanla hepsini okuyacağım ama :
1 kümes yaptım ve 3 tavuk aldım.Kahverengi olan 1-1.5 yaşında sanırım. 2 si daha gençler 6-7 aylıklar herhalde. Kahverengi olan çok saldırgan, siyah beyaz olan az saldırgan ve siyah olan ise kuzu. Kahverengiye diğer ikisi yaklaşamazken o fırsat buldukça diğerlerine özellikle ibiklerine saldırıyor ve kanatıyor. Gençlerin ise siyah beyaz olanı kahverengi kadar olmasa da siyaha saldırıyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Bilgi ve nasihate ihtiyacım var. Cinslerini de bilemiyorum.
Resimleri aşağıda, Saygılar.
http://baybil.net/mysharedimages/dscf0944.jpg
http://baybil.net/mysharedimages/dscf0945.jpg

RAULGONZ7
26-10-2013, 17:55
Tavuğunuzun 1 tanesi hint kırması , diğer 2 tanesi ise köy tavuğu cinsi.Yeni kümese geldikleri için kavga durumu olması normal bir durum.Birbirilerine üstünlük kurma çabasındalar.Bu işi en iyi çözecek olan esaslı bir horozdur.İçlerine sağlam bir horoz salarsanız,kümesteki hakimiyeti eline alıp kavga gürültü herşeyi bitirir.Ben ne dersem o olacak der ve sükunet sağlanmış olur.

157aydeniz
26-10-2013, 21:03
Merhaba ağac dostları
Benim çok önemli bir sorunum var tavuğum hiçbişey yokken biraz kanatları düştü sonra öldü sonra civcivlerden bir tanesi öldü ne yapacağımı bilmiyorum acaba sularına katılacak aşılardan alsam sorun çözülürmü bulaşıcı hastalık olduğunu da bilmiyorum 3-4 senedir tavuk bakıyorum daha hiç aşı yapmadım hayvanlara ama her sene 7-8 tane kış aylarına doğru tavuklar ölmeye başlıyor ...yardımlarınızı bekliyorum.

kaknus
26-10-2013, 21:57
Ben de 3 tavuk, 1 horoz aldım.Horozum bir süre uyuşuk durdu, başı sürekli kanadının altındaydı ve bir hafta önce öldü.Tavuklardan birinde de aynı durum görüldü ve bu gün öldü.Acaba ne yapmalıyım?

resimsel
27-10-2013, 21:09
Sayın Kaknus, tavuk beslemeye karar verdiğinizde ilk işiniz uzman birilerinden bilgi almak ve tavukları rast gele yerlerden almamak önceliğiniz olmalıydı. Bir diğer önemli husus ise kümesinize koyacağınız tavukları aynı anda ve aynı yaşta hayvanlardan oluşmasına özen göstermelisiniz.Saygılarımla.

buraktuci
22-11-2013, 16:19
ben bu tavukçuluk işinde yeniyim öylesine 6-7 tavuğum var acaba bi hint tavuğu ile sussex horozu çifleşirse çıkacak civcivin cinsi ne olur ?

Sagun
27-11-2013, 18:55
son zamanlardan beyaz etliklere göre daha doğal olduğu düşünülen sasso firmasının ürettiği red broiler, yazın pazarlardan 30 günlük civcivleri satılıyor gerçekten köy tavuklarına göre çok hızlı büyüyorlar ve çok güzeller. 6 aylık yavrular 4 kilo et veriyor. diğer tavukları fazla hırpaladıkları için etlerinin tadına baktık, ama gerçekten çok güzel hayvanlar bu bahar gelsin, tekrar bunlardan almayı düşünüyorum

457547

mozen
28-11-2013, 23:11
Bir tavuk sever olarak tüm besleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

kirazcı35
03-12-2013, 20:05
Herkese merhaba,benim sorunum feriklerim bir bir isal olup ölüyor.Veterinere gittik her şeyi denedik ama ölümler durmuyor.Şimdiye kadar 85 ferik öldü civcivden büyüttük başka bir yerde 35tane vardı onlardada başladı bana önerebileceginiz bir şey varmı.

limon_sever
03-12-2013, 22:27
Herkese merhaba,benim sorunum feriklerim bir bir isal olup ölüyor.Veterinere gittik her şeyi denedik ama ölümler durmuyor.Şimdiye kadar 85 ferik öldü civcivden büyüttük başka bir yerde 35tane vardı onlardada başladı bana önerebileceginiz bir şey varmı.

İshali genelde ayva, elma, özellikle muşmula keser.

kirazcı35
07-12-2013, 21:32
merhaba,onların insan için oldugunu biliyorum.Ama hayvanlara nasıl uygulanır teşekkür ederim.

bay tömürcek
07-12-2013, 22:18
merhaba,onların insan için oldugunu biliyorum.Ama hayvanlara nasıl uygulanır teşekkür ederim.

Sarı leblebiyi havanda dövüp yemlerine karıştırın suyla tavlayıp verin biz köyde öyle yapardık.

kirazcı35
08-12-2013, 17:04
İyi akşamlar,yarın leblebi tozunu deniyecem teşekkür ederim.

doğalçiflik
13-12-2013, 23:25
herkeze bol bereketli üretimler dilerim,bende yıllardır her türlü kanatlı beslerim ve doğru ırk seçimi doğru beslenme şekli çok önemli,her ırkın beslenme ve verim şekli değişir..bu konuda elimden geldikçe tecrübelerimden paylaşmak isterim isteyen olursa tabii

lodos_
13-12-2013, 23:33
herkeze bol bereketli üretimler dilerim,bende yıllardır her türlü kanatlı beslerim ve doğru ırk seçimi doğru beslenme şekli çok önemli,her ırkın beslenme ve verim şekli değişir..bu konuda elimden geldikçe tecrübelerimden paylaşmak isterim isteyen olursa tabii

Maşallah çok güzel görünüyorlar.
Umarım aşılarını yaptırmışsınızdır.
Yaptırmadıysanız hemen yaptırın derim.

RAULGONZ7
16-12-2013, 12:22

Elinizde Atak-s yarka mevcutmudur.Var ise fiyat nedir.

kirazcı35
16-12-2013, 16:53
iyi akşamlar,dogalçiftlik;maşallah çok güzeller eger yaşatabilseydik bizimkilerde bu kadar olucaktı,biz kendimiz cıkarttık kuluçkadan makina aldık yavrular öyle güzeldiki ama hastalandılar bir bir gittiler yaklaşık 100 tane aman dışardan sakın aralarına başka yerden aldıgınızı kümese koymayın cünkü ben öyle yaptım sonuç çok kötü oldu.güle güle büyütün Allah korusun.

asi_insan
16-12-2013, 17:14
dışarıdan derken başka civciv mi yani

kirazcı35
18-12-2013, 18:54
Evet etlik civciv aldık bizimkilerle büyür dedik ama ilk onlar öldü sonra bizimkiler.

loveforlife
18-12-2013, 19:06
Arkadaşlar, etlik tavuklarım ilk yumurtalarını vermeye başladı. İlk aldığım yumurta yumruk gibi kocamandı. Çok da sağlamdı. Ama sonraki günlerde yumurtaların kabuğu zar gibi. Çoğu zaman da ağır cüsseye dayanamayınca parçalanmış oluyor. Kum da koydum, zaten bahçede toprak da yiyorlar ama... Kabuksuz yumurtlamamaları için ne yapmalıyım?

habiş
18-12-2013, 20:33
Sn loveforlife şu an tavuklarım yok ama çok tavuğumuz oldu bizimde bazı buladalarda veya tavuklarda tavukların zar gibi yumurtladıkları olurdu bu kalsiyum eksikliğinden olurmuş bunun için annem yediğimiz sebze meyvelerin artıklarından verirdi ama çürüğü değil tabi. Kümesin içine kireç serperdi (bu dezenfekte etmek için sanırım ) ve yemlerine de arasıra kum karıştırırdı .. yaşlı tavuk veya horoz kesildiğinde taşlığından kum çıkardı kalsiyum eksikliklerini gidermek için yerlermiş.. benim bildiklerim bunlar şimdilerde ne kullanılıyor bunun için bilmiyorum Sevgilerimle..
(bulada genç tavuk biz öyle deriz :)

ziya erkol
19-12-2013, 20:29
Arkadaşlar, etlik tavuklarım ilk yumurtalarını vermeye başladı. İlk aldığım yumurta yumruk gibi kocamandı. Çok da sağlamdı. Ama sonraki günlerde yumurtaların kabuğu zar gibi. Çoğu zaman da ağır cüsseye dayanamayınca parçalanmış oluyor. Kum da koydum, zaten bahçede toprak da yiyorlar ama... Kabuksuz yumurtlamamaları için ne yapmalıyım?

Yeme mermer tozu,mozaik tozu karıştırırsanız kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır diye düşünüyorum 50 kg yeme 3-4 kilo yeter mermercilerden isterseniz verirler kolay gelsin.

asi_insan
20-12-2013, 18:22
ben dışardan iki farklı ırk geldi allah şükür bişey olmadı

stars
02-01-2014, 12:59

Ben Antalya iklimi hakım Isparta candır da 2 dekar bir meyve bahcesinin içinde kuracağim çift bölmeli alanda tavuk yetiştirmek istiyorum...Her tarafı ,dar gözenekli telle cevrilip içinde alttan sürmeli kümes olacak,bahce ortadan 2 ye ayrılacak.Bir tarafda tavuk yayılırken diğer taraf çeşitli bitki tohumu atılıp yesertilecek,yetiştiğinde tavuklar bu bölüme alınacak,ve çıktıkları bölüm ekilecek.
Yaz kış yeşillenme imkanı var.Otun hakından gelemedim.Ağaçlarım ,20 narenciye 20 hınnap ve 35 zeytınden ibaret.4 yaş gibi.
Irk olarak bulabılırsem Araucana veya austrlonp düşünüyorum..su problem değil.Kümes yerden yuksek tamamen kapalı olacak..gelincik belası olabılır.Aslında burada tavuklar hep ağaçlarda geceliyordu.Şu an fikirlendirme aşamasındayım.Fikri olandan faydalanabılırım..

asi_insan
02-01-2014, 16:23
size tavuk türü olarak susex red island gibi tavuk türlerini önerebilirim güzel gösterişli ve iyi yumurtlarlar

stars
17-01-2014, 00:36
bugün Austrabuk mu ne onla başladım 6 cıvcıv 3 haftalık 90 kağıda maloldu..canavar gbıler

habiş
22-01-2014, 12:36
Ankarada cins civciv satılan bildiğiniz bir yer varmıdır acaba :o veya yarka(ferik)

resimsel
22-01-2014, 13:17
sayın Habiş,aoç karşısında (yenimahalle) tavuk araştırma enstitüsü var oradan temin edebiirsiniz.atak,atak-s ve atabey olmak üzere üç çeşit ama yumurtası en bol olan atak-s.
Yalnız bu mevsimde olmaz bahara bakacaksınız.

limon_sever
22-01-2014, 13:19
Ankarada cins civciv satılan bildiğiniz bir yer varmıdır acaba :o veya yarka(ferik)

Tavuk > Arama Sonucu - sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/hayvanlar-alemi-kumes-hayvanlari-tavuk/ankara) Bu listeden göz atabilirsiniz.

habiş
22-01-2014, 13:27
sayın Habiş,aoç karşısında (yenimahalle) tavuk araştırma enstitüsü var oradan temin edebiirsiniz.atak,atak-s ve atabey olmak üzere üç çeşit ama yumurtası en bol olan atak-s.
Yalnız bu mevsimde olmaz bahara bakacaksınız.

Sayın resimsel bilmiyordum çok iyiymiş telefonla arayıp bilgisini alacağım teşekkür ederim

habiş
22-01-2014, 13:28
Tavuk > Arama Sonucu - sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/hayvanlar-alemi-kumes-hayvanlari-tavuk/ankara) Bu listeden göz atabilirsiniz.

Teşekkürler sayın limon_sever

HULYA IRAK
23-01-2014, 11:14
forumlarin hepsini okuyamasamda tavuklarimla ilgili bircok fikri sizlerden aldim. Lakin bazilarini kacirmis olabilirim. Sizden bir konuda yardim isteyecegim. Cuce tavugum ve horozum var. tavugum gurk yatti. 7 yumurtanin hepsi cilk cikti. Tavugum bu konudan cok mutsuz. disardan civciv aldim ama kabul etmiyor. Birde horozumla beraber onlari hirpaliyorlar. Tavugum onlari kabul etmesin ama artik normale donsun istiyorum. Hala yumurtalarin ustune yattigi yere gidip saatlerce gidakliyor. Duzelsin istiyorum ne yapmaliyim

habiş
23-01-2014, 18:18
Sn HULYA IRAK civcivleri 4-5 aylık olana kadar onların sağlığı için ayırsanız iyi olur. birde burayı http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/31040.htm ziyaret etseniz çözümü burada sanırım..

Protesto
24-01-2014, 09:37

kabuk kalitesi hayvanın kalsiyum ihtiyacı ile doğru orantılıdır, verdiğiniz yem içeriğine mermer tozu ilave ederseniz yaşadığınız sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. mermer tozunun formu da önemlidir, toz halde değilde karıncabaş dediğimiz 1 2mm boyutunda olmalıdır.
1 kg yeme 80 gram yeterlidir.

efe-can
24-01-2014, 20:50
Sn Habiş...Kuluçka olan tavuğu vazgeçirme yöntemleri "suya sokma vs " pek uygun bir yöntem değil. Her tavuk tan netice alınmıyor. Haycan kendini bulduğu yumurta üzerine atıyor. Aylar sürüyor bu arada zayıflıyor. En iyisi altına yumurta koymak. Ben aynı aynda iki tavuğu aynı günde kuluçkaya yatırıyorum. Yüz de yüz verim alınmadığından, ilk çıkanları çaktırmadan diğerinin altına bırakıyorum. Birisinin yumurtası bitince serbest bırakıyorum. Bir kaç günde normal yaşamına dönüyor....

lodos_
24-01-2014, 22:25
bir kaç gün içinde düzelir normale döner
Dışardan alınan civcivler tavuk kalkamadan önce birer ikişer konulmalı yoka kabul etmez.

baybar
25-01-2014, 08:06
İlkokul 3 ve 4. sınıfta pazardan aldığım civcivler öncekilerin aksine ölmedi. Art arda 2 yıl aldığım ikişer civcivi öldürmeden yetiştirmiştim. 3'ü dedemlere 1'i de ben yokken köydeki evimize ziyarete gelen misafirlere pilav olmuştu.
Aradan geçen uzun yıllar boyunca evde olmamam, başka uğraşılar bulmam ve bakacak yerim olmaması sebebiyle tavuk beslemek pek aklıma düşmedi. Ta ki geçen günlerde annem tavuk pişirene kadar. Fabrikalarda güneş görmeden ve kendi türünün kemik tozu vs ile beslenen herhangi bir tavuktu. Dişlerimi hiç yormadan somun ekmeğin içi gibi yumuşacık olan budu yedim. Ama bu etten ne tat aldım nede tavuk eti kokusu. Ama 2-3 hafta kadar önce yediğim köy tavuğu hiç öyle değildi. Eti parçalamak için defalarca çiğniyordum ve etleri birbirinden ayırırken bile buram buram gelen kokusu insanın iliklerine kadar işliyordu. Bu olaydan sonra kendi et ve yumurta tavuklarımı beslemeye karar verdim. Tabi gerçek köy yumurtası ve fabrika yumurtası arasındaki farkıda bizzat yiyerek gözlemledim(bu arada marketlerde satılan köy yumurtası değildi. Onların üretimide tamamen doğal yapılmıyor bildiğim kadarıyla.).

Yapılabilirlik(fizibilite) çalışmaları yapıyorum şu anda. Şu ana kadar bu başlığın büyük bir kısmını okudum ve çeşitli internet sitelerinde araştırmaya devam ediyorum.

Elimden geldiği kadar geleneksel yöntemleri kullanmak istiyorum. Kerpiç veya tahta bir kümes, ilaçsız tedavi vs... Tavukların yemeleri için fiğ, buğday, mısır, yeşillik ve kendim ve ailemin yemesi için sebze-meyve yetiştireceğim alanı olan, kümes kurup, yeşillik yetiştireceğim büyüklükte olan bir arazi düşünüyorum. Tabi sebzeler korumalı bir alanda olacak :-) . 3-4 dönüm fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum. Belki köydeki tarlamıza giderim. 21 dönüm arazi var fakat şehre uzak olması caydırıcı bir durum olarak karşımda duruyor.

Lepistes deneyimimden biliyorumki zamanlarının büyük bir kısmını geçirecekleri kümes temiz olmalı ve yeni tavuklar kümese sokulmadan önce tecrit altında tutulur vs bunları biliyorum ama öncelikle okulumu bitirmeliyim(inşallah bu yıl bitecek).

Yumurta satayım tavuk satayım vs gibi işlerle pek ilgilenmiyorum. Bana yetecek kadar olsa yeter diye düşünüyorum.

Güzel ferik veya civciv bulursam bir yerden başlamayıda düşünüyorum bu yıl. Ama öncelikle hastalıklarla mücadele gibi konularda yeterli bilgi sahibi olmak istiyorum. Lepistes yetiştirirken hiç ilaç ve kimyasal kullanmadan sayılarını 10 ayda 3'ten 450'ye kadar çıkardım. Bu süre zarfında sadece 3 tanesi hastalık yüzünden öldü. Ama doğallık işini abartınca büyük bir katliam yaptım ve vicdan azabı çekerek bu işi bıraktım. Olay balıklara vişne vermem ile başladı. Akvaryuma vişneyi atınca büyük bir iştahla yediler. Bende attıkça attım vişneleri. Ama asidi bol olan bu meyve balıklarımın midelerinin yanarak ölmesine sebep oldu. Böyle bir katliamı bir daha yaşamamak için artık iyice araştırmadan, bilgi sahibi olmadan hiçbir canlıyı beslememeye karar verdim. Bu konuda araştırmalarım devam ediyor. Uygun şartların oluştuğu ilk fırsatta tavuk beslemeye başlamayı heyecanla bekliyorum.

habiş
29-01-2014, 18:59
Sn Habiş...Kuluçka olan tavuğu vazgeçirme yöntemleri "suya sokma vs " pek uygun bir yöntem değil. Her tavuk tan netice alınmıyor. Haycan kendini bulduğu yumurta üzerine atıyor. Aylar sürüyor bu arada zayıflıyor. En iyisi altına yumurta koymak. Ben aynı aynda iki tavuğu aynı günde kuluçkaya yatırıyorum. Yüz de yüz verim alınmadığından, ilk çıkanları çaktırmadan diğerinin altına bırakıyorum. Birisinin yumurtası bitince serbest bırakıyorum. Bir kaç günde normal yaşamına dönüyor....

Sayın efe-can konuyu ben tavuğu suya sokup çıkarsın demedim. Okumadım hatta. Sadece yardım isteyen arkadaşa çözümünü uygun başlıkta baştan sona kadar okusun diye önerdim.

lodos_
29-01-2014, 19:59
Tavuk bu mevsimde suya konulursa sıkıntı olur.
Bir kaç gün asıl yattığı yerden başka bir yere koyun yine vazgeçer.

Mercani
31-01-2014, 23:12
Arkadaşlar merhaba

Konunun yeri değil ama saka kuşu başlığı çok hareketsiz buradan daha kolay yardım alırım diye düşündüm. Annem yavru saka kuşu bulmuş kanadı kırık hayvanın. Veterinere götürdü bir şey yapamayız kendisi düzelecek demişler ama kuş çok hareketli hiç durmuyor bu şekilde nasıl iyileşecek pek anlayamadım doğrusu. Sizce kendi kendine iyileşmesini beklemek doğru bir yol mu yoksa önerebileceğiniz bir şey var mı?

mehmet-ali
01-02-2014, 21:06
ben bir yerden topluca yumurta kolileri alsam mesala 100 koli bunları ufak kârla satsam iş yapabilirmiyim sadece bu iş üzerine yoğunlaşsam olurmu

Mercani
02-02-2014, 16:36
Arkadaşlar merhaba

Konunun yeri değil ama saka kuşu başlığı çok hareketsiz buradan daha kolay yardım alırım diye düşündüm. Annem yavru saka kuşu bulmuş kanadı kırık hayvanın. Veterinere götürdü bir şey yapamayız kendisi düzelecek demişler ama kuş çok hareketli hiç durmuyor bu şekilde nasıl iyileşecek pek anlayamadım doğrusu. Sizce kendi kendine iyileşmesini beklemek doğru bir yol mu yoksa önerebileceğiniz bir şey var mı?

Dün sabah 8 gibi kuş öldü maalesef :( çok üzgünüm. Hiçbir şey yemedi, su içmedi. Strese girdi galiba. Yavruydu ama annesinin beslediğini sanmıyorum o kadar da küçük değildi. Uygun bir yere gömdüm, keşke yaşatabilseydik ama olmadı.

MDEMIR
03-02-2014, 15:51
merhaba,
biz de yılbasından önce , Urla dakı tavuk çiftliklerinden bir tanesınden 33 tavuk , iki horoz aldık. Dekalp Ligorin ve Lohman cinslerinden yaklasık adetlerde. Cok canlı ve hareketliler..
Ancak henuz yumurtlamaya baslamadılar.. Köylüler Mart ayı gibi yumurtlarlar diyor.
Onlara follukta hazırladık.. Ancak hepsi follukların uzerınde sıkıs tepiş uyuyorlar.. Saman koydugum yerlere de pisliyorlar.. Bakalım bu huylarından ne zaman vazgececekler..
Folluklara alcıdan ya da tastan yumurtalar koyacağım. Ise yarayacak mı bilmem..
Biz de deneye deneye ögreneceğiz..
Ancak koku ve dıskının ıslaklıgını almak için tabana yayılan talas ya da çeltik uzerıne zeolit serpiyoruz. Hem kurulugu sağlıyor hem de koku olmuyor.. Diğer yandan bu madde yem katkı maddesı olarak ta kullanılıyormus... Ilk yumurtamızı aldıgımızda sizlerle paylasırım...

sakdag
08-02-2014, 09:28
Çok şükür ki, bu yıl tavuk hastalığı görülmedi bizim buralarda; tavuklarımız özgürce gezip tozuyorlar bahçede.

Minyatür tavuk ve horozum Zarife ve Jimmy
468453

Öndeki tepeli kırmızı tavuk en sevdiğim, Woody ;)
468454

sakdag
25-02-2014, 08:05
Aynı yuvada yatan iki kanka, bıldırcın ve tavuk. :)

472215

erencool
27-02-2014, 18:32
Iyi akşamlar,
Ben de bahçemin bir köşesinde tavuk yetiştirmek istiyorum, açık alanda sebzelere zarar verirler mi, bahçe dışına çıkarlar mı, bir de böyle kötü koku olamaz, yol yakınken dön sakın bu işe bulaşma diyorlar. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim

efe-can
03-03-2014, 19:51
Sn MDEMİR; Siz ne yaparsanız yapın erken yumurta yapmaz. Hayvanın nereye dışkılayacağı belli olmaz. Nerede geldi oraya bırakır. Aldığınız tavuklar kaç aylık bilmiyorum. Bu yıl İzmir de soğuk olmadı. Beş altı aylık olmadan yapmazlar.Yazın çok sıcaklarda strese girip az yumurta yaparlar. O yüzden kümes yazın serin, kışın sıcak olmalı.Selamlar...

macuroğlu
04-03-2014, 08:22
şunan 40 adet tavuk 2 horozum var ve ortalama günde yumurta sayısı 30 altıa düşmüyor ;)

limon_sever
04-03-2014, 12:31
şunan 40 adet tavuk 2 horozum var ve ortalama günde yumurta sayısı 30 altıa düşmüyor ;)

Günlük kaç kilo yem tüketimi oluyor? Geliriniz giderinizi karşılıyor mu?

macuroğlu
06-03-2014, 18:51
yem sıkıntısı olmuyor kendmiz ekip kaldırdığımız için yanlız hiç hesaplamadım sabahtan akşamakadar 5 dönümlük meyve bahçesin içindeler mısır bugdaly kulanıyoruz daha hiç yumurta yemi kulanmadım

ladikli
06-03-2014, 19:10
sn.macuroğlu tavuklarınız çok güzelmiş cinsleri nedir? k.rengi olanlar lohmana benziyor...
bu mevsimde yumurta yemi de vermeden 40 tavuktan 30 yumurta çok iyiymiş...

macuroğlu
06-03-2014, 19:49
kırmızılar lohman diğerleri köy tavuğu hiç gerek duymadım yumurta yemine

magnificent_07
17-03-2014, 12:17
Merhaba Arkadaşlar;

Bu başlığı başından sonuna , hiç bir yorumu atlamadan okudum. Kimler yazdı, kimler fikir aldı, kimler fikir verdi hepsini takip ettim. bilgiler için hepinize teşekkür ediyorum.

thares, maviş, assi, dremre, bade başta olmak üzere konunun devamı ve tecrübelerinin paylaşımı noktasında kendilerine ayrıca teşşekkür etmek isterim.

Şu an Antalya'da 31 kohman, 2 ligorin, 4 pleymut tavuğu ve 10 adet austrolorp civcivi ile daha önce hiç uğraşmadığım bir uğraşa bir arkadaşımla birlikte girdim. 15 m kapalı kümes, 15 m açık gezinti alanı (7/24 açık) ve 240 m yemlenme alanı ile güzel korunaklı bir kümes yaptık. Umarım en kısa zamanda kümesin ve tavukların fotolarını paylaşma şansım olur. Antalya civarında olan arkadaşlarla bilgi, yumurta ve canlı hayvan alışverişi için iletişime geçebiliriz.

Konu içinde geçmeyen bir soru sormak istiyorum. 10 adet civciv ayrı bölüme koymak kaydı ile kaçıncı gününde kümese alabilirim.

limon_sever
17-03-2014, 12:34
Merhaba Arkadaşlar;

Bu başlığı başından sonuna , hiç bir yorumu atlamadan okudum. Kimler yazdı, kimler fikir aldı, kimler fikir verdi hepsini takip ettim. bilgiler için hepinize teşekkür ediyorum.

thares, maviş, assi, dremre, bade başta olmak üzere konunun devamı ve tecrübelerinin paylaşımı noktasında kendilerine ayrıca teşşekkür etmek isterim.

Şu an Antalya'da 31 kohman, 2 ligorin, 4 pleymut tavuğu ve 10 adet austrolorp civcivi ile daha önce hiç uğraşmadığım bir uğraşa bir arkadaşımla birlikte girdim. 15 m kapalı kümes, 15 m açık gezinti alanı (7/24 açık) ve 240 m yemlenme alanı ile güzel korunaklı bir kümes yaptık. Umarım en kısa zamanda kümesin ve tavukların fotolarını paylaşma şansım olur. Antalya civarında olan arkadaşlarla bilgi, yumurta ve canlı hayvan alışverişi için iletişime geçebiliriz.

Konu içinde geçmeyen bir soru sormak istiyorum. 10 adet civciv ayrı bölüme koymak kaydı ile kaçıncı gününde kümese alabilirim.

Eğer yumurtacı civcivler ise yumurtlamaya başladıkları zaman kümese koyabilirsiniz. Akşam kümese koymanızda yarar var.

magnificent_07
17-03-2014, 13:16
konu yanlış algılandı galiba. 10 adet civcivim şu an 1 aylık ve kapalı mekanda ışıkla büyütüyorum şu an. ne kadar olunca kümese koymamda sakınca olmaz.

saygılar.

resimsel
17-03-2014, 13:25
Sayın magnificent 07 henüz havalar ısınmadı o nedenle en az iki aylık olmalarını bekleyin, aynı zamanda kümesi tertemiz yapmalısınız.

resimsel
17-03-2014, 13:30
Bunlarda benim tavuklarım,atak-s yumurtluyorlar.

magnificent_07
17-03-2014, 13:36
Sayın magnificent 07 henüz havalar ısınmadı o nedenle en az iki aylık olmalarını bekleyin, aynı zamanda kümesi tertemiz yapmalısınız.

cevap için teşekkürler. antalya tabi heryer kar altındayken denize girilebilen bir yer yinede 1 ay daha beklemenin zararı olmayacaktır.

saygılar.

magnificent_07
17-03-2014, 13:43
Bunlarda benim tavuklarım,atak-s yumurtluyorlar.

kaç aylık olunca yumurtlamaya başladılar. bende lohman var alırken 1 ay içinde yumurtlar demişlerdi standart yalan galiba bu, nereye gitsem her tavuk için aynısını söylüyolar:) 1,5 ay oldu tık yok:)

magnificent_07
17-03-2014, 13:49
kümesin inşaat aşaması:)

resimsel
17-03-2014, 14:36
Yaklaşık on yıldır tavuk besliyorum tabi küçük çaplı en fazla 20 adet almıştım.
Bütün tavuklar aşağı yukarı 5 ila 7 ay arasında yumurtaya başlarlar.
Kümes inşaası güzel gidiyor yeni resimler koyarsanız seviniriz.

magnificent_07
17-03-2014, 14:40
Yaklaşık on yıldır tavuk besliyorum tabi küçük çaplı en fazla 20 adet almıştım.
Bütün tavuklar aşağı yukarı 5 ila 7 ay arasında yumurtaya başlarlar.
Kümes inşaası güzel gidiyor yeni resimler koyarsanız seviniriz.

inşaat bitti. benim yaptığın iş hoşuma gitti, fotoları paylaşayım eminim sizlerinde hoşuna gidecek. bilgi için teşekkürler.

resimsel
17-03-2014, 14:42
inşaat bitti. benim yaptığın iş hoşuma gitti, fotoları paylaşayım eminim sizlerinde hoşuna gidecek. bilgi için teşekkürler.

Benimde yeni bir kümesim oldu 10 tavukluk ancak orası sadece etlik tavuklar için ama ne var ki Ankara'da etlik tavuk sataan yer bulamadım.

magnificent_07
17-03-2014, 14:56
çarşamba günü 30 kadar etlik alcam, bakalım nolcak kümesin hali:)
etrafta potansiyel müşteri yok mu? veya şarküteri)

resimsel
17-03-2014, 14:57
Yakın olsak ben hemen 10 adet alırdım.

magnificent_07
17-03-2014, 15:00
Yakın olsak ben hemen 10 adet alırdım.

ne demek? kargo ile gönderirirz:)):p

resimsel
17-03-2014, 15:01
İyi olurdu

magnificent_07
17-03-2014, 15:10
ben şirket yemekhanesinden ekmek, pirinç pilavı, bulgur pilavı ve hernevi salatayı tavuklara veriyorum. bunun yanında bugday, mısır kırması, etlik yem veriyorum. hatta bunları bitiremiyorlar.
tavuğun beslenmesi için bunlar yeterli mi?
extra bir zararı olur mu yemeklerin yağlı olması nedeniyle?
ayrıca hergün versem sıkıntı yaratır mı?

Ahmet Çetinkaya
17-03-2014, 15:12
Bahçeye yapılan bir kümese yemini suyunu koysak , . Haftada bir gitmekle tavukların yanına. Acaba tavuk bakımı yapılır mı?

magnificent_07
17-03-2014, 15:23
kesin ve net bir cevap (haddime değil ama) yapılmaz.

neden yapılmaz?

çünkü onlar da canlı hastalanabilirler, ıslanabilirler, hayvan saldırısına maruz kalabilirler, kendi aralarında kavga edip yaralanabilirler, yemleri veya suları bitebilir. onların da canı var belki bir süre yaşatabilirsiniz ama uzun soluklu bir uğraş olmaz, telef olurlar diye tahmin ediyorum.

saygılarımla.

magnificent_07
18-03-2014, 22:33

hilalll
18-03-2014, 23:27
476859
Bizde cüce cochin besliyorduk.Bakımları oldukça kolay ve eglenceliydi 1 tavuk 1 horoz hediye gelmişti ve sonrasinda defalarca kuluçka yattılar eşe dosta esnafa civcivler yumurtalar dağittik ileride tekrar kavusacagız yani.

Kuluçka makinası deneyiyimde oldu el yapımiydı oldukca başarılı sonuç almıştim bambaşka bir heyecan çıkım günlerinde yatak yorgan makinenin yanına kurulup nöbet tutardım bir partisinde makina sahibi için Dev brahma yumurtası ekledim çıktıklarında yanyana çok komik duruyorlar.

Yaşadiğımız tek olumsuzluk kuluçkada anne kayıpları oldu.Büyüklerimize sorunca olay çözüldü bazi tavuklar yumurtadan hiç kalkmazmış yemi, suyu çok yakına birakıp fazla rahatsız etmezdik bilemedik tuvalet ihtiyacını gideremediği için anaçlar ölmüş malesef aklınızda bulunsun aynı tavuk ilk seferinde sorun yaşamasada ikinci kuluçkada bu yaşandı ara ara çıkıp cıkmadiğina dikkat etmek lazım.

Fotoğraftakiler komşumuza verdiğimiz 3 civciv idi izne gittiğimizde bu haldelerdi şimdi çogalmışlar.

Yağmurcan
19-03-2014, 00:48
476859
Bizde cüce cochin besliyorduk.Bakımları oldukça kolay ve eglenceliydi 1 tavuk 1 horoz hediye gelmişti ve sonrasinda defalarca kuluçka yattılar eşe dosta esnafa civcivler yumurtalar dağittik ileride tekrar kavusacagız yani.

Kuluçka makinası deneyiyimde oldu el yapımiydı oldukca başarılı sonuç almıştim bambaşka bir heyecan çıkım günlerinde yatak yorgan makinenin yanına kurulup nöbet tutardım bir partisinde makina sahibi için Dev brahma yumurtası ekledim çıktıklarında yanyana çok komik duruyorlar.

Yaşadiğımız tek olumsuzluk kuluçkada anne kayıpları oldu.Büyüklerimize sorunca olay çözüldü bazi tavuklar yumurtadan hiç kalkmazmış yemi, suyu çok yakına birakıp fazla rahatsız etmezdik bilemedik tuvalet ihtiyacını gideremediği için anaçlar ölmüş malesef aklınızda bulunsun aynı tavuk ilk seferinde sorun yaşamasada ikinci kuluçkada bu yaşandı ara ara çıkıp cıkmadiğina dikkat etmek lazım.

Fotoğraftakiler komşumuza verdiğimiz 3 civciv idi izne gittiğimizde bu haldelerdi şimdi çogalmışlar.

Sayın Hilall,
Yaşadığınız sorun bence, tavuğun tuvalet problemi ile ilgili değil, tavuğunuz kuluçka süresince bitlenmiş ve o yüzden ölmüştür. Bende 4 yıldır tavuk besliyorum, benim başıma gelmedi ama diğer komşularımda böyle bir sorun oldu oradan biliyorum. Kolay gelsin.

Orhank
24-03-2014, 08:18
Chicken Embryo Development - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PedajVADLGw)

Nuri Murvet
31-03-2014, 21:02
Merhaba,

Tavuklarımda 13 adet ve 2 horozumun boyundan kuyruk sokumuna kadar ve alt kısımda kursaktan yine kuyruk sokumuna kadar çıplak, yaklaşık 4 aydan beri bu vaziyetteler.

İştahları mükemmel, yumurta verimide normalden yüksek bile... Ortalama günde 9-12 adet arası yumurtluyorlar. Bir yaşında civcivden yetiştirdiğim tavuklarım.

Vucutlarının çıplak bölgelerine bakıyorum, hiç bir anormalik görünmüyor.

Tavuk ve horozumun çıplak olarak kalmasının nedeni, bir hastalık olabilirmi?

Tecrubeli arkadaşlarımdan bu konu hakkında yardım ve fikirlerini bekliyorum.

Saygı ve selamlarımla...

MDEMIR
02-04-2014, 13:01
merhaba
tavuklarımız 8 Şubat ta yumurtlamaya basladılar.(Dekalp Ligorin ve Lohman )
Gecen hafta Atak-s cinsinden de 10adet aldık aralarına koyduk.
ertesı gün bir tanesi öldü.
Diğerlerininde kuyruk kısımlarında tüyler dökülmüş bulduk.
Diğer tavuklar yenileri aralarına almıyorlar. O nedenle onlara da ayrı folluk yaptık. Zavallıları oyle sindirmişler ki kapılarını actıgımızda onlar dısarı cıkmıyor..
Tüy dökülen yerlere sıkmak için Termicine sprey muadili bir ürün aldım. Kargodan bugun gelecek.. Bu arada vitamin eksıklıgı ve stresı engellemek ıcın de poli-vitamin aldım.
Dün sularına koyduk. Bakalım sonuc ne olacak..

MDEMIR
02-04-2014, 13:03
diğer yandan dün yumurtaları almak ıcın gittik ama sadece bir yumurta vardı..
neden oldugunu anlayamadık..

Follukları temizleyıp yerini değiştirmiş ve eski suluklar yerine nipel suluk(otomatik) yapmıstık.
Acaba bu duzene alısamadıklarından mı yumurtlamadılar..

efe-can
02-04-2014, 22:35
merhaba
tavuklarımız 8 Şubat ta yumurtlamaya basladılar.(Dekalp Ligorin ve Lohman )
Gecen hafta Atak-s cinsinden de 10adet aldık aralarına koyduk.
ertesı gün bir tanesi öldü.
Diğerlerininde kuyruk kısımlarında tüyler dökülmüş bulduk.
Diğer tavuklar yenileri aralarına almıyorlar. O nedenle onlara da ayrı folluk yaptık. Zavallıları oyle sindirmişler ki kapılarını actıgımızda onlar dısarı cıkmıyor..
Tüy dökülen yerlere sıkmak için Termicine sprey muadili bir ürün aldım. Kargodan bugun gelecek.. Bu arada vitamin eksıklıgı ve stresı engellemek ıcın de poli-vitamin aldım.
Dün sularına koyduk. Bakalım sonuc ne olacak..

Dışarıdan yeni bir kanatlı aldığınızda hemen onların yanına koymayın. Yeriniz var ise eski tavuklarınızdan uzak tutunuz. Aynı ortamda (farklı kafes bile olsa ) bulunmasın. Nedeni ise; Yeni aldığınız kanatlının geçmişini bilmiyorsunuz. Genelde aşıları tamam denir. Gelirken bir mikrop taşırsa diğer hayvanlarınızı kaybedebilirsiniz. Bir hafta on gün ayrı yerde yaşamalarında yarar var. Bir hastalık var ise ölmeye başlarlar.
Tavuklar genelde zayıf ve az hareketli arkadaşlarını istememezler. Hatta onları döverek öldürebilir.
Çok yumurta istiyorsanız yem kutuları sürekli dolu olsun. Sabah erken uynır uyanmaz yerler. Eğer serbest dolaşıyorsa kalan kısımını böcek ve otlarla tamamlarlar. Selamlar...

gencaga28
06-04-2014, 13:03
ya arkadaşlar civciv cıktı tavuk onun arka popo tarafından göbek bağını filan cekti kanıyor hep orası böbreğide cıkmıs olabilir ne yapmalıyım nasıl düzeltebilirim ölmesini istemiyorum yardım et annesi onu popo tarafını hep takıyor acil

Lazuti
06-04-2014, 14:12
Civcivi anasından ayırın.Bir veterinere gösterin..

köy yumurtası
13-04-2014, 20:58
s.a arkadaslar..kısmet olursa antalyada gezen tavuk cıftlıgı kuracagım..amaç köy yumurtası uretıp satmak.kahverengı yumurta tavukları arasında antalya sartlarında en verımlı tavuk ırk hangisidir ???

Cumhur Tonba
13-04-2014, 21:53
Tavuk ve horoz sayfaları bugünlerde bir alem olmaya başladı.
Tavuk mu yumurtadan çıkıyor, yumurta mı tavuktan misali, saygıdeğer arkadaşlarımız daha kendini tanıtmadan, bir merhaba demeden dalmışlar sorunlara. Kolay gelsin diyorum.
Foreum kullanma kılavuzu bir okusalar bir çok sorunun cevabını kolayca görecekler.

İnanın, işi o kadar yoğun olan arkadaşlarımız var ki.. zaman ayırıp sorulara cevap vermeye çalışıyorlar.

Sayın Gençağa. Civciv nereden çıktı. Böbreğinin çıktığını nasıl anladınız veya düşündünüz.
Köy yumurtası. Antalyanın neresinde çiftlik kurmayı düşünüyorsunuz. Planınız nedir. Pazarlama yapabilecek misiniz?
Sayın Nuri Mürvet. Bazı tavuklar var. ( Ben de vardı. Boyun tamamen çıplaktı. Genetik bir özellik. Civcivleriniz bu özellikte olabilir.

köy yumurtası
13-04-2014, 22:04
Antalya döşemealtı..10-15 dönum alana 3 adet çadır tipi kumes.. ılk etapta 500 ila 1000 tavuk ıle gırmeyı dusunuyorum..pazarcılarla gorustum..sarkuterılerle ve toptan yumurtacılarla...kendı hıbrıtımı uretmek ısterım fakat malum 16-18 hafta bakması kulfet..hazır hıbrıtlerı kullanmak ıstıyorum..ve hangı ırk ı sececegımı bılemedım..(Atak-s, golden comet, hyline brown,redstar, lohmann brown, vs..) ????

Cumhur Tonba
13-04-2014, 22:57
Merhaba Sayın Hemşerim (köy yumurtası)

Riziko almadan başarıya ulaşmamız mümkün değil. Hele hele tavukçuluk hesabı, kitabı çok iyi yapılması gereken bir iş bence. Herhalde sizde bu işe karar vermeden araştırma yapmışsınızdır.
Sayfanızın takipcisi olacağım.
Kolay gelsin diyorum.

köy yumurtası
14-04-2014, 18:38
Salma tavuk yapan arkadaşlar nerelerdesiniz ???

Yağmurcan
14-04-2014, 19:09
s.a arkadaslar..kısmet olursa antalyada gezen tavuk cıftlıgı kuracagım..amaç köy yumurtası uretıp satmak.kahverengı yumurta tavukları arasında antalya sartlarında en verımlı tavuk ırk hangisidir ???

Çok külfetli bir işe kalkışmışsınız, kolay gelsin diyeyim :)
Ben de köy tavuğu yetiştiriyorum ama ticari amaç için değil, ligorin ve atak-s ların yumurta veriminin iyi olduğunu söyleyebilirim.

köy yumurtası
14-04-2014, 19:22
Çok külfetli bir işe kalkışmışsınız, kolay gelsin diyeyim :)
Ben de köy tavuğu yetiştiriyorum ama ticari amaç için değil, ligorin ve atak-s ların yumurta veriminin iyi olduğunu söyleyebilirim.

külfetli derken ???

lodos_
14-04-2014, 19:56
külfetli derken ???

Salma açık alan tavukçulupğu yapmak istiyorsunuz.
öncelikle yıllarca bir tecrübeniz var mı tavukları yeterince iyi tanıyormusunuz?
kapalı alan ile açık alan birbirinden çok farklıdır.
Yumurta tavukçuluğu çok riskli bir alandır tavukların sabaha çıkacağı garantisi yoktur organik yumurtacılık daha da zordur.
300 tavuğunuz olur siz günde 250 yumurta alırım diye düşünürsünüz ama böyle bir şey mümkün değildir belki bir iki ay olabilir
ortalama 300 tavuğunuz varsa 150 adet yumurta düşünün bu oranda bir yıl için geçerlidir ikinci yıl ise iyice düşer.
fireleri herzaman hesaba katın.
Yerli dediğimiz köy tavuğunun dışındakiler açık alana pek uygun değildir.
Yerli tavuklar köy tavukları ortalama %50 verimle çalışırlar ancak uzun vadeli yumurtlarlar 3 yıl aksamadan yumurtlarlar 5. yıl verim köy tavuklarında da azalır.
tek sıkıntı bakteriler pek sorun olmazken virüslere dayanıklılığı hemen hemen sıfırdır.
hibrit türler ve diğer ırklar virüslere hint ve köy tavuğundan çok daha fazla dayanırlar.
Köy tavuğunun beslenme maliyetide diğer türlere göre çok çok daha azdır.

lodos_
14-04-2014, 20:08
Hazır hibritler zaten yumurta verimi azalmış tavuklardır.
hazır hibritlerden 1000 tavuktan alacağınız maksimum yumrta 400 adedi geçmez
sonbaharda 100 adet köy tavuğunuz varsa 1 yıl sonra yine 100 adet köy tavuğunuz olur.
açık alanda 100 hibrit tavuğunuz varsa bir yıl sonra 75 adet ancak kalır.
Köy tavuğu tavuk vebasına sıfır dayanıklıdır ancak aşılamaları zamanında yaparsanız bağışılık sistemi iyi işler ölüm sıfır olur.Bir daha asla veba olmazlar.
mali boyutlarına hiç girmedim
yinede çabuk öğrenme yeteğeniz varsa sabırlıysanız köy tavuğu ile başlayın derim korkmayın köy tavuğundan zarar etmezsiniz.
Kuluçka makinası kullanmayacaksanız 15 adet hint tavuğu alın bir yıl içinde istediğiniz sayıya ulaşırsınız.
hintler 3 defa gurk olur altına köy tavuğu yumurtası koyabilirisiniz.
Kuluçka için hindi kullanabilirsiniz.
Hangi tür beslerseniz besleyin sıfırdan büyütün

köy yumurtası
14-04-2014, 20:34
Hazır hibritler zaten yumurta verimi azalmış tavuklardır.
hazır hibritlerden 1000 tavuktan alacağınız maksimum yumrta 400 adedi geçmez
sonbaharda 100 adet köy tavuğunuz varsa 1 yıl sonra yine 100 adet köy tavuğunuz olur.
açık alanda 100 hibrit tavuğunuz varsa bir yıl sonra 75 adet ancak kalır.
Köy tavuğu tavuk vebasına sıfır dayanıklıdır ancak aşılamaları zamanında yaparsanız bağışılık sistemi iyi işler ölüm sıfır olur.Bir daha asla veba olmazlar.
mali boyutlarına hiç girmedim
yinede çabuk öğrenme yeteğeniz varsa sabırlıysanız köy tavuğu ile başlayın derim korkmayın köy tavuğundan zarar etmezsiniz.
Kuluçka makinası kullanmayacaksanız 15 adet hint tavuğu alın bir yıl içinde istediğiniz sayıya ulaşırsınız.
hintler 3 defa gurk olur altına köy tavuğu yumurtası koyabilirisiniz.
Kuluçka için hindi kullanabilirsiniz.
Hangi tür beslerseniz besleyin sıfırdan büyütün

bilgilerin için tesekkurler lodos..saolasın..sen bu işi suan yapıyormusun ??yapıyorsan salma mı kafes mi ?? 72 hafta yumurta alabılırsın dıyor bazıları..kımısıde 3-5 sene..tam bır bılgıyı nerden ogrenebılırım..? forumlarda tavuklar ıle ılgılı yazılanlar hep yalan yalnıs o zaman.. 1 tavugunun cınsıne gore yılda 200 - 300 arası yumurta verdıgı yazılıyor heryerde..sızce gercek payı yokmudur ??

İsmail Karagülle
14-04-2014, 21:23
Ve ben de başladım .
20 Tavuk bir horoz ile virabismillah dedim .

köy yumurtası
14-04-2014, 21:25
Ve ben de başladım .
20 Tavuk bir horoz ile virabismillah dedim .

hayırlı olsun..allah utandırmasın..hangi cins aldın

serkanhoca
14-04-2014, 21:29
Merhabalar,
Aynı proje üzerinde çalışıyoruz sizinle. İnternet üzerinde salma tavukçuluk, açık alanda yumurta tavukçuluğu diye yazarsanız bir çokbilgiye ulaşabilirsiniz. Bulabildiğiniz tüm bilgileri ve yorumları okuyun, kafanızda şekillendirin.

Çok para kazanmanız için bu işleri çok iyi bilmeniz gerekli. Yetiştirme-yaşatma-yumurtlatma ve satma konu başlıkları. Yetiştirmeniz gerken tür ya hibrit olacak ya cins tavuk. İkisinin de + ve - var.
Ne kadarını yaşatabileceksiniz? Yaşadığınız çevreye en uygun ırk hangisi?
Seçtiğiniz türe göre ne kadar yumurta alacaksınız?
Elinizde ki yumurtaları satabilecek misiniz? Ne kadar pazar payınız olacak?

Cevapları ben ver/e/miyorum siz yaşayarak görseniz daha iyi olur.

Tavsiyem 40-50 tavuk alın, basit bir kümes yapın, çok maliyetli olmasın(çok da baştan savma olmasın) Alacağınız türler belirttiğiniz gibi: lohman brown, ataks, yerli köy tavuğu, light sussex, austrolop, ligorin olsunlar. Ls, ve aus. biraz pahalıdır ama diğerlerini 15-20 liraya edinebilirsin.

1 ya da 2 bin gibi bir masrafla bu işe gir, yaşa ve gör ve yolunu ona göre çiz.

köy yumurtası
14-04-2014, 21:33
Merhabalar,
Aynı proje üzerinde çalışıyoruz sizinle. İnternet üzerinde salma tavukçuluk, açık alanda yumurta tavukçuluğu diye yazarsanız bir çokbilgiye ulaşabilirsiniz. Bulabildiğiniz tüm bilgileri ve yorumları okuyun, kafanızda şekillendirin.

Çok para kazanmanız için bu işleri çok iyi bilmeniz gerekli. Yetiştirme-yaşatma-yumurtlatma ve satma konu başlıkları. Yetiştirmeniz gerken tür ya hibrit olacak ya cins tavuk. İkisinin de + ve - var.
Ne kadarını yaşatabileceksiniz? Yaşadığınız çevreye en uygun ırk hangisi?
Seçtiğiniz türe göre ne kadar yumurta alacaksınız?
Elinizde ki yumurtaları satabilecek misiniz? Ne kadar pazar payınız olacak?

Cevapları ben ver/e/miyorum siz yaşayarak görseniz daha iyi olur.

Tavsiyem 40-50 tavuk alın, basit bir kümes yapın, çok maliyetli olmasın(çok da baştan savma olmasın) Alacağınız türler belirttiğiniz gibi: lohman brown, ataks, yerli köy tavuğu, light sussex, austrolop, ligorin olsunlar. Ls, ve aus. biraz pahalıdır ama diğerlerini 15-20 liraya edinebilirsin.

1 ya da 2 bin gibi bir masrafla bu işe gir, yaşa ve gör ve yolunu ona göre çiz.

saolasın serkan hocam.. ınternetten yazıp okuyorum devamlı yurtdısı vıdeolarını ızlıyorum..forum sıtelerınde bırebır yapan arkadaslar varsa daha ıyı bırbırımızı anlarız dıye soruyorum ..sonucta yapan kısı baslamadan once benım gıbı arastırma ıcındeydı frekanslar aynı..bayagıdır kafa yoruyorum..yapacagıma da emınım..Pazar olayına gelınce..sarkutrı toptancı ve pazardakı yumurtacılarla gorustum olumlu yanıt aldım..bayagı bayısı olan bır pastanenınde koy yumurtası kullandıgını ogrendım onlarla da gorusme yapıcam..elımde urun kalacagını dusunmuyorum ama sonucta risk...

serkanhoca
14-04-2014, 21:39
Şöyle düşün elinde 1000 tavuk var, bu en az 700 yumurta eder. Bu rakam her gün ortaya çıkan bir rakam olacak. Sürekli eritebilmen önemli. 50 kuruştan aşağıya vermemen gerek, toptan olarak alırlarsa çok iyi, ama bilemiyorum risk çok fazla.

llink (http://www.kuluckaclub.com/konu-acik-arazi-salma-yumurta-tavukculugu-hakkinda.html) verdim.

Gerçi okumuşsundur çoğunu ama incelemeni öneririm. Net olarak bu işi yapıp da internet üzerinde paylaşım yapan (resimlerle vs) görmedim.

köy yumurtası
14-04-2014, 21:49
Şöyle düşün elinde 1000 tavuk var, bu en az 700 yumurta eder. Bu rakam her gün ortaya çıkan bir rakam olacak. Sürekli eritebilmen önemli. 50 kuruştan aşağıya vermemen gerek, toptan olarak alırlarsa çok iyi, ama bilemiyorum risk çok fazla.

llink (http://www.kuluckaclub.com/konu-acik-arazi-salma-yumurta-tavukculugu-hakkinda.html) verdim.

Gerçi okumuşsundur çoğunu ama incelemeni öneririm. Net olarak bu işi yapıp da internet üzerinde paylaşım yapan (resimlerle vs) görmedim.

Abi çok haklısın..bi arkadas işin yuzde 90 ı pazarlama..severek yaparsan cıftlıgın zorlugu yok dedı..benım en onemlı sıkıntım gunluk alacagım yumurta yuzdesı...1000 tavuktan 300 yumurta alırsam 700 tavugu bosuna yemleyecegım..10-15 donum yer tutmamdakı amac..em yonja ekecegım bı tarafına ve börtü böcek

serkanhoca
14-04-2014, 21:56
Hibrit türlerden beslersen 300 lere inmezsin diye düşünüyorum. Bende 1 LS ve 3 lohman var. Her gün en az 2 yumurta yapıyorlar. Haftada en az 15 yumurta veriyolar. Yaklaşık olarak 9 aylıklar.

Tahminen hibritlerde günlük olarak % 70 seviyesinin altına inmezler diye düşünüyorum.

köy yumurtası
14-04-2014, 22:01
Hibrit türlerden beslersen 300 lere inmezsin diye düşünüyorum. Bende 1 LS ve 3 lohman var. Her gün en az 2 yumurta yapıyorlar. Haftada en az 15 yumurta veriyolar. Yaklaşık olarak 9 aylıklar.

Tahminen hibritlerde günlük olarak % 70 seviyesinin altına inmezler diye düşünüyorum.

ek iş olarak ta yapmayacagım ıcın sıkıntı olmayacak...cıftlıkte yatıp cıftlıkte kalkıcam..kahverengı en ıyı gezentavuk cınsını arastırıyorum..sök tak tel orgulerden alıp tavukları ıcnde gezdrıcem onun dısında 2- 3 kopek ve sonra tel orgu ıle arsanın 4 yanı kapalı olacak..

resimsel
15-04-2014, 06:54
Sn. Köy yumumurtası, bol yumurta yapsınlar istersen en ideali atak-s cinsi, ben çok memnunum yaklaşık iki yaşındalar çok nadir yumurtlamıyorlar neredeyse sayıları kadar yumurta alıyorum.

köy yumurtası
15-04-2014, 08:52
Sn. Köy yumumurtası, bol yumurta yapsınlar istersen en ideali atak-s cinsi, ben çok memnunum yaklaşık iki yaşındalar çok nadir yumurtlamıyorlar neredeyse sayıları kadar yumurta alıyorum.

72 hafta sonra yumurtadan kesılıyor demelerının sebebını anlamıs degılım..senınkıler 3 yasını devırmıs ve hemen hemen hergun yumurta alıyorum dıyorsun...bu işi yapmadan demekkı tam net bılgıler elde edemeyeceksın onu anlamıs oluyorum..siz hobi mi ticari amaçlımı yapmaktasınız ?

serkanhoca
15-04-2014, 16:23
Sonbahar gibi tüy dökümleri başlıyor, bu sıralarda yumurtlamayı bırakıyorlar, sanırım 72 hafta dedikleri bu. Tabi her tavuk için bu süre farklı olabilir. Bir de tavukların en üst seviyelere çıktıkları bir randıman durumlar var. Üreticiler belli bir yüzdenin altına inmiş tavuğa bakmıyor.

Yağmurcan
15-04-2014, 16:42
külfetli derken ???

Sayın Serkanhoca konuyu size detaylı bir biçimde açıklamış, ayrıca tavukların yumurta veriminin en yüksek aylar Nisan-Mayıs-Haziran aylarıdır, sonbaharda tüylerini döktükleri için dinlenme dönemine giriyorlar, bunları da göz önünde bulundurun derim.

macuroğlu
15-04-2014, 18:18
Sayın köy yumurtası ben üreticilik yaptım ve çiftçilikle uğraşmaktayım fazla tavsiye etmem göründüğü gibi kolay bir iş değil hiç önceden yetiştirmediyseniz hiç girmeyin bence

lodos_
15-04-2014, 21:00
Üç beş tavuk beslemek ile 1000 tavuk beslemek çok farklı 9 aylık üç tavuktan haftada 15 yumurta alınabilir hatta az bile
ben her gün yumurtlamaz demiyorum yılın her günü yumurtlamaz diyorum.
kapalı alanda 1 yılda 8 ay yumurtlayan tavuk açık alanda he gün yumurtlamaz.
Yılın üç ayı her gün yumurtlar bir daha o rakamları göremezsiniz.
Maliyet hesabında yıllık ortalama baz alınır.
Üç ay her gün yumurtlayan 1 tavuk
90 gün 75 yumurta oldu diyelim
sonraki 2 ay hiç yumurtlamayabilir
kış aylarında yumurtlamaz
ortalamaya bakın
ölen tavukları saymazsanız ******
yıllarca tavuk yetiştirdim
üç beş adet değil en az olduğu yıl 70-80 olur
Yinede sabır eden sebat gösteren kazanır

Cumhur Tonba
15-04-2014, 21:16
Ayrıca bir yumurtlama periyodundan sonra genetik veriminde % 25 e kadar düşüş olacağını da hesaba katmak lazım.

köy yumurtası
15-04-2014, 21:17
[QUOTE=macuroğlu;1271176]Sayın köy yumurtası ben üreticilik yaptım ve çiftçilikle uğraşmaktayım fazla tavsiye etmem göründüğü gibi kolay bir iş değil hiç önceden yetiştirmediyseniz hiç girmeyin bence[/QUO

tesekkur ederım ılgı alakana ..fakat tavsıye etmemenın sebebını sorsam ? kolay degıl demıssınız ..neyı zor..tamam bende besledım 10 15 tane fakat..şimdi işi ticarete dokmeye karar verdım..

köy yumurtası
15-04-2014, 21:19
Ayrıca bir yumurtlama periyodundan sonra genetik veriminde % 25 e kadar düşüş olacağını da hesaba katmak lazım.

safkan mı yapsam dıye dusunuyorum o yuzden..sürü devamlılıgı saglamak ıcın...hibritlerde sonrakı yavrular verımsız oluyormus dedıgınız gıbı

köy yumurtası
15-04-2014, 21:22
Üç beş tavuk beslemek ile 1000 tavuk beslemek çok farklı 9 aylık üç tavuktan haftada 15 yumurta alınabilir hatta az bile
ben her gün yumurtlamaz demiyorum yılın her günü yumurtlamaz diyorum.
kapalı alanda 1 yılda 8 ay yumurtlayan tavuk açık alanda he gün yumurtlamaz.
Yılın üç ayı her gün yumurtlar bir daha o rakamları göremezsiniz.
Maliyet hesabında yıllık ortalama baz alınır.
Üç ay her gün yumurtlayan 1 tavuk
90 gün 75 yumurta oldu diyelim
sonraki 2 ay hiç yumurtlamayabilir
kış aylarında yumurtlamaz
ortalamaya bakın
ölen tavukları saymazsanız ******
yıllarca tavuk yetiştirdim
üç beş adet değil en az olduğu yıl 70-80 olur
Yinede sabır eden sebat gösteren kazanır

abi butun ınternet sıtelerı ve forumda yapan veya ugrasan kısılerın vermıs oldugu bılgıler yalnıs veya abartı demek dahamı dogrudur ohalde ?? cunku yumurtacıların yıllık ortalama vermıs oldugu 3 asagı 5 yukarı verılerını yazıyorlar..itibar etmemek mı gerekıyor ??

Cumhur Tonba
15-04-2014, 21:52
Sayın Köy yumurtası,
Sanki yapılan yorumlar hep olumsuz gibi gözüküyor. Fakat siz bunu kafaya koymuşsunuz. Ben de profesyonel olarak (ticari) tavuk beslemedim.
Fakat tavukçuluk cidden çok komplike bir iş. Belki de bu nedenle arkadaşlarımız size iyi düşünün, hesabınızı kitabınızı iyi yapın demekte bir bakıma haklılar.
Yem sorunu,
Sağlık sorunu,
Pazarlama (her halde bunu halletmşsiniz)
Hiç olmazsa ekonomik olarak kazanmak istiyorsanız 2 senede bir sürüyü yenilemeniz gerekir düşüncesindeyim. Çıkan tavukları pazarlayabilecek misiniz?
Her hangi bir salgın hastalık anında ekonomik olarak ayakta kalabilecek misiniz?
Diyelim 1000 tavuğunuz var. en iyi ortalama olarak günde 600 yumurta alsanız fazla fazlasıyla 40 kuruştan satsanız 240 TL eder. Masrafları çıkarabilecek misiniz.
İnanıyorum ki bu yorumlar hep sizi düşünmeye itecek şeyler.

Gerek küçükbaş, gerekse büyük başta hayvan sayısı arttıkca daha az maliyet ve daha yüksek karlılık beklenir.

Size şans ve başarı diliyorum. Takip edeceğim çalışmalarınızı.
Selamlar, saygılar

lodos_
15-04-2014, 22:10
Tavukların kapalı alanları ön plana çıkıyor güneş alan cereyan almayan iyi havalalan bir kapalı alan gerekli.
Ben yıllardır bu işi yapıyorum ticari yapmadım.
kapalı alan düşünüyorsanız kesinlikle saf ligorin veya diğer hibritler olmalı açık alanda ise kesinlikle köy tavuğu değimiz gurk yatan ırklardan edinin asla zarar etmezsiniz.
beş on tavuk besleyen yumurta verimini yazıyor ama yılın her mevsimi ve ayında aynı verimi almaları mümkün değil.
açık alanda
şubat başında başlarlar yaklaşık temmuz başına kadar verimli sayılabilir sıcaklıkların artışıyla birlikte verim düşer.
ağustos eylül ayları ara dinlenmelerle yumurtlamaya devam ederler
sonbaharda aralıklarla devam eder
kasım başında iyice düşer aralık ocak dinlenme dönemleridir.
yerli tavukların yem maliyeti çok düşüktür
zor şartlar fazla etkilemez
yerli tavuklarda yıllık verimi %50 olarak düşünün
ama en az üç yıl düşmeden devam eder.
hibritlerde ise ilk yıl %70 oranını rahat aşar ikinci yıl çok düşer.
uzun süre dinlenir
bazen kendisini toparlayamaz hiç verim alamazsınız.
Ben hemen her türü denedim.
yerli tavuklarımdan zarar etmedim.
en önemlisi sürekli yumurtlasalar bile kilo kaybetmezler her mevsim ete dönüştürebilirsiniz.
Eti harikadır tadına doyulmaz.
Dediğim gibi virüslere karşı dikkatli olunmalı geçen sene ihmalden 70 kadar genç tavuklarımı kaybettim.

lodos_
15-04-2014, 22:18
sayın cumhur tonba
açık alanda günlük 240 lira çok iyi para masrafları düşünmeyin
açık alanda maliyet o kadar fazla olmaz.
hastalıklara gelince aşılarını iyi takip ettiğiniz sürece sıkıntı olmaz.
Mesele hayvanın dilini çok iyi okumak lazım.
açık alanda elde edilen yumurta 500 kuruştan su içinde gider.

köy yumurtası
15-04-2014, 23:37
sayın cumhur tonba

Sayin lodos.. Amacim zaten acik genis alanda.. Yabani hayvan onlemi alinacak tae den alacagim yarkalar asilari yapilmis, aldiktan sonraki asilarini takip edip yapacagim..temizlik bakim olayinda sorun yok, severek yapacagim bir is olacak..1 tavuk 4 m2 alana gore hesaplayin diyorlar gezme alanini , ben 2-2.5 katina cikaricam alani. Yem maliyeti haliyle dusecek..gezen tavuk daha direncli oluyormus.hersey allahtan, ben onlemlerimi alicam nasibimde varsa olur yoksa takdir yaradanin

köy yumurtası
16-04-2014, 00:00
Sayın Köy yumurtası,
Sanki yapılan yorumlar hep olumsuz gibi gözüküyor. Fakat siz bunu kafaya koymuşsunuz. Ben de profesyonel olarak (ticari) tavuk beslemedim.
Fakat tavukçuluk cidden çok komplike bir iş. Belki de bu nedenle arkadaşlarımız size iyi düşünün, hesabınızı kitabınızı iyi yapın demekte bir bakıma haklılar.
Yem sorunu,
Sağlık sorunu,
Pazarlama (her halde bunu halletmşsiniz)
Hiç olmazsa ekonomik olarak kazanmak istiyorsanız 2 senede bir sürüyü yenilemeniz gerekir düşüncesindeyim. Çıkan tavukları pazarlayabilecek misiniz?
Her hangi bir salgın hastalık anında ekonomik olarak ayakta kalabilecek misiniz?
Diyelim 1000 tavuğunuz var. en iyi ortalama olarak günde 600 yumurta alsanız fazla fazlasıyla 40 kuruştan satsanız 240 TL eder. Masrafları çıkarabilecek misiniz.
İnanıyorum ki bu yorumlar hep sizi düşünmeye itecek şeyler.

Gerek küçükbaş, gerekse büyük başta hayvan sayısı arttıkca daha az maliyet ve daha yüksek karlılık beklenir.

Size şans ve başarı diliyorum. Takip edeceğim çalışmalarınızı.
Selamlar, saygılar

Abi anliyorum sizi, bu isin riskli taraflarini anlatmaya calisiyorsunuz cok tesekkur ederim.. Burada yazilan olumlu olumsuz her kelime kulagima kupe olacaktir, ve hep dusunmemi saglayacak..siz buyuklerimizin tecrubeleri bizim icin onemli

İsmail Karagülle
16-04-2014, 01:07
hayırlı olsun..allah utandırmasın..hangi cins aldın
lohman cinsi

köy yumurtası
16-04-2014, 09:05
lohman cinsi

cok guzel..bol yumurtalı gunler..

limon_sever
16-04-2014, 09:19
1 tane Atak-s tavuğum vardı. Çok güzel yumurtluyordu. Dedeme de atak-s civcivinden bir tane almıştım. O da çok güzel yumurtluyormuş. Ama şimdi ikisi de öldü. Tekrar atak-s civcivi aldığım yere gittim. Aynı yerin civcivi olduğunu söylediler. Lohman cinsi 2 sefer tesadüf civcivden çıktılar. İki sefer de öyle çok yumurtlamadılar.

serkanhoca
16-04-2014, 17:54
safkan mı yapsam dıye dusunuyorum o yuzden..sürü devamlılıgı saglamak ıcın...hibritlerde sonrakı yavrular verımsız oluyormus dedıgınız gıbı

Safkan yapmak bence mantıklı fakat sizi çok uğraştıır çünkü civcivleri büyütmek çok zahmetli olur. Yumurtalama zamanına getirene kadar kayıplar çok olur, safkan damızlık edinmek için ödeyeceğiniz fiyatta fazla olur.

Bunun yerine 16-17 haftalık yumurtlamaya yaklaşmış tavuklardan almanız daha mantıklı, en fazla bir ay bakarsınız ve yumurtaları almaya başlarsınız. Sonbahar sonu gibi başlarsınız kesmeye, organik tauk olarak da onları satarsınız.

Şu an tavuk üretimi yapan çok firma var, onlarla anlaşma yaparsın elindeki tavukları sürekli yenilersin. Bu işi de rahatlıkla döndürebilirsin.

Arazinin tm çevresini tel örgülerle çevir ve arazini parçalara ayır. Bir bölmedeki otlar bitince diğer tarafa yönlenidirirsin. Bu arada tavukların yediği yerleri tekrar hazırlarsın.

Yanlız yapacağın çalışmaları resimlersen yapacak olanlarada yol gösterici olursun. ÇAlışmalarında başarılar dilerim.

köy yumurtası
16-04-2014, 20:40
Safkan yapmak bence mantıklı fakat sizi çok uğraştıır çünkü civcivleri büyütmek çok zahmetli olur. Yumurtalama zamanına getirene kadar kayıplar çok olur, safkan damızlık edinmek için ödeyeceğiniz fiyatta fazla olur.

Bunun yerine 16-17 haftalık yumurtlamaya yaklaşmış tavuklardan almanız daha mantıklı, en fazla bir ay bakarsınız ve yumurtaları almaya başlarsınız. Sonbahar sonu gibi başlarsınız kesmeye, organik tauk olarak da onları satarsınız.

Şu an tavuk üretimi yapan çok firma var, onlarla anlaşma yaparsın elindeki tavukları sürekli yenilersin. Bu işi de rahatlıkla döndürebilirsin.

Arazinin tm çevresini tel örgülerle çevir ve arazini parçalara ayır. Bir bölmedeki otlar bitince diğer tarafa yönlenidirirsin. Bu arada tavukların yediği yerleri tekrar hazırlarsın.

Yanlız yapacağın çalışmaları resimlersen yapacak olanlarada yol gösterici olursun. ÇAlışmalarında başarılar dilerim.

serkan hocam ılgı ve alakandan dolayı tesekkur ederım...dedıgınız gıbı bölmeler yapacagım..3 veya 4 e bölecegım kumesleri...hepsının ıcındekı tavuklar dıgerlerı ıle temas etmeyecek..bır nevı hastalık olan kumes karantına da olmus olacak..250 300 er tavuk olacak her bırınde..zoo teknık bı abım var tarım ıl mudurlugunde..o bana kalabalık olur daha da kumes yap derse ona gore hareket edecegım..yonca ekecegım..kurt olayını da çözdüm..aşama aşama yaptıklarımı resımleyecegım..ısallah..bilgi paylastıkca guzeldır..her kumes e farklı yumurtacılar koyup en ıyı randıman veren cınsı de bu sekılde gorup o suruden devam edecegım daha sonra

Cumhur Tonba
16-04-2014, 21:11
Tarım İl Müdürlüğündeki Zooteknist Zir. Müh. arkadaşla irtibat kurmanız çok iyi olmuş. Teknik konuların yanında size idari konularda da yol gösterir.

Gerekirse Tarım Bakanlığının Çiftçilere tanıdığı imkanlardan da yaranlanmanız söz konusu olur. Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olarak Çiftçilere yapılan ( Mzot Desteği, Gübre Desteği, Ekilkişe göre bitki desteği vs) desteklerden de yararlanabilirsiniz. Bu konuyu da o arkadaşla konuşun lütfen

Cumhur Tonba
16-04-2014, 21:19
sayın cumhur tonba

500 kuruş herhalde 50 kuruş olacak.
Sayın lodos,
İnanın görünen masrafların yanında bir de görünmeyen masraflar çıkacaktır. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Saldım çayıra, Mevlam kayıra derseniz bu iş yanlış olur.
Şu an biz aslında arkadaşımızın ne kadar yeri var, kendisinin mi, emekli mi yoksa bu işten mi para kazanacak, kendisine yardımcı olacak kişi var mı, su ve elektrik durumu nedir, yerin konumu nedir. Bunları dahi bilmiyoruz. Sayın arkadaşımıza bazı şeyleri yazıyoruz ki hazırlıklı olsun.
Onun başarılı olması hepimizi sevindirir.

lodos_
16-04-2014, 22:06
****** doğru söylüyorsunuz akılınıza gelmeyen başka aksiliklerde çıkabilir.
Başka iş yapmayayım sadece bu işi yapayım derseniz dah büyük bir işletme kurulmalı tekniklerden yararlanılmalı.

İsmail Karagülle
16-04-2014, 23:25
İnternette gördüğüm bir kümes resmi , beni bunu ben de yaparım demem üzerine konuya dahil etti. Sonra bu kümese tavuk lazım . Konumuna geldim.

Kunu başlığını çok sonra fark ettim . Ne yazık ki ben işe çoktan başlamıştım .

Lohman cinsi 20 tavuk ve bir horoz ile başladım .

16 haftalık olarak aldığım tavuklar , 20 haftalık olunca ilk yumurtalarını vermeye başladılar.

tamamen doğal ortamda serbestçe dolaşıyorlar .

Ve akşam üstü doğadan aldıklarına ilaveten buğday ile yemliyorum .

20 tavuk ,20 haftalık ve %50 randıman ile yumurtluyorlar .

İleride bu verimin artacağı söyleniyor. (İNŞALLAH )

Şimdi , 100 tavuk daha almak için hazırlık yapıyorum .

İnternet üzerinden pazarlamak istiyorum .

Önceleri kendi çevremde satış yaparak , ileride internetten de satış yapmayı planlıyorum .

Şimdilik en önemli problem kargoda yumurtaların kırılması .

Bunu çözmüş bazı üreticiler olduğunu duyuyorum ama nasıl çözdüklerini bilmiyorum .

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

köy yumurtası
17-04-2014, 08:54
İnternette gördüğüm bir kümes resmi , beni bunu ben de yaparım demem üzerine konuya dahil etti. Sonra bu kümese tavuk lazım . Konumuna geldim.

Kunu başlığını çok sonra fark ettim . Ne yazık ki ben işe çoktan başlamıştım .

Lohman cinsi 20 tavuk ve bir horoz ile başladım .

16 haftalık olarak aldığım tavuklar , 20 haftalık olunca ilk yumurtalarını vermeye başladılar.

tamamen doğal ortamda serbestçe dolaşıyorlar .

Ve akşam üstü doğadan aldıklarına ilaveten buğday ile yemliyorum .

20 tavuk ,20 haftalık ve %50 randıman ile yumurtluyorlar .

İleride bu verimin artacağı söyleniyor. (İNŞALLAH )

Şimdi , 100 tavuk daha almak için hazırlık yapıyorum .

İnternet üzerinden pazarlamak istiyorum .

Önceleri kendi çevremde satış yaparak , ileride internetten de satış yapmayı planlıyorum .

Şimdilik en önemli problem kargoda yumurtaların kırılması .

Bunu çözmüş bazı üreticiler olduğunu duyuyorum ama nasıl çözdüklerini bilmiyorum .

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

kardeşim hayırlı olsun..antalya da viyol master dıye facebook tan arat..kopukten yumurta muhafaza urunlerı satıyor..dıkkatını cekecektır..malezya ya yolluyormus onunla dusun yanı

İsmail Karagülle
17-04-2014, 19:11
Sağol köy yumurtası ,
Yaklaşık bir hafta önce internete gördüm ve telefon ile irtibat kurdum . Ve
bugün bahs ettiğin viyoller geldi.
Gerçekten çok sağlam ve emin görünüyorlar. Pazartesi günü ilk sevkiyat denemesini yapacağım . Bakalım netice ne olacak .
İlgine çok teşekkürler.
Ve sana da başarılar diliyorum .

sakagun
19-04-2014, 05:10
Kızlara kül havuzu yaptık. Mutlu tavuklar, bol yumurta. Şu an 11 tavuğumdan 10'u yumurtluyor.

adeu
19-04-2014, 16:08
mrhblr ben yeni tavuklar aldım..aldığımda 3 aylık filan dediler 1 ayda ben baktım..1 hafta çnce 2 tane yumurta aldım ufaktı baya ama tekrar yumurtlamadılar..bunun sebebi nedir?bir de aldığım tavukların 2 tanesine lohman diğer 2sine pleymut dedi aldığım kişi...pleymutları pek benzetemedim ben sizce??(pleymutların üzerinde siyah tüyler var yeni çıkıyor.)

baybar
19-04-2014, 17:37
Plymouth'un 9 farklı alt cinsi var galiba onlardan biridir. Beyazlar Plymouth olabilir. İlk yumurtalar küçük olur ama sonradan standart boya gelir. İlk defa yumurtladığı için dinlenmeye geçmiş olabilir. Ya da daha kötüsü kendine yumurtlayacak daha güvenli olduğunu düşündüğü bir yer bulmuştur :-\

adeu
20-04-2014, 13:44
Plymouth'un 9 farklı alt cinsi var galiba onlardan biridir. Beyazlar Plymouth olabilir. İlk yumurtalar küçük olur ama sonradan standart boya gelir. İlk defa yumurtladığı için dinlenmeye geçmiş olabilir. Ya da daha kötüsü kendine yumurtlayacak daha güvenli olduğunu düşündüğü bir yer bulmuştur :-\

çıkabilecekleri bi alan yok tel örgü ile çevrili etrafı uçamıyorlarda...

baybar
20-04-2014, 16:37
Yumurta yapmak öyle kolay değil. Tavuğu zorlayan ve enerjisini alan bir olay. Havalar duzene girene kadar beklemekte fayda var. Çünkü vücutları henüz yumurta vermeye hazır olmayabilir.

adeu
20-04-2014, 17:28
Yumurta yapmak öyle kolay değil. Tavuğu zorlayan ve enerjisini alan bir olay. Havalar duzene girene kadar beklemekte fayda var. Çünkü vücutları henüz yumurta vermeye hazır olmayabilir.

teşekkürler baybar
bende başladılar yumurtaya herhalde dedim devamı gelmeyince merak ettim..organik yumurta tüketmek için girdim bu işe bakalım bekleyelm biraz daha..peki ne yemeleri lazım tam olarak bazı sitelerde hazır yemi önermiyorlar..ben hazır yem ve buğday veriyorum..sadece buğday mı tüketmeliler yoksa?

ziya erkol
20-04-2014, 20:57
teşekkürler baybar
bende başladılar yumurtaya herhalde dedim devamı gelmeyince merak ettim..organik yumurta tüketmek için girdim bu işe bakalım bekleyelm biraz daha..peki ne yemeleri lazım tam olarak bazı sitelerde hazır yemi önermiyorlar..ben hazır yem ve buğday veriyorum..sadece buğday mı tüketmeliler yoksa?
sadece buğday vermek tavukların yetersiz besin alması demektir tavuk için bahçeniz ot ve böcek yönünden zenginse bu pek sorun olmaz ama en iyisi çok çeşitli beslemektir örneğin buğday,mısır,arpa,yemek artıkları verin böylece daha sağlıklı olurlar (yemek artıkları tuz yönünden zenginse tavuklara zararlı eğer yıkayınca tuzu kaybolan bir besinse yıkayarak verebilirsiniz hazır yemle besleyerek bence boşuna uğraşırsınız verimleri artar belki normal marketlerde satılan yumurtadan pek farkı olmaz eğer yulaf,mısır,arpa,buğday verirseniz cebiniz açısındanda daha karlı çıkarsınız :) bahçenizde ağaçların altlarını kuytu köşeleri kontrol edin **** daha basiti tavuğa fazla yaklaşmadan gizli takip yaparak yumurtladığı yeri bulabilirsiniz :cool: ilk yumurtalar genelde küçük olurlar ve yumurta verimi zamanla artar
NOT:benden tavsiye horoz yakınlardayken tavukları yakalamaya çalışma hiç uyarı falan olmadan gagayı sallıyor