![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Gümüşhane
Mesajlar: 39
|
Harika Acı Sos (cips ve salatalarda) 1 dal frenk soğanı 1 dal maydonoz Acı Kırmızı biber Kimyon Tuz Karabiber 1 adet domates 1 çaykaşığı nane 1 Tas yoğurt Yapılışı Frenk soğanlarını ince ince doğrayıp kaba alalım.Domatesi fındık büyüklüğünde doğrayıp maydonozları doğranmış şekilde ekleyelim. Ayrı bir küçük kapta nane,karabiber,kimyon,kırmızı biberi harmanlayalım.Tuzu ekleyip karışımın üzerine ekleyelim.1 tas yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım.Ardından servis yapalım. Afiyet olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
cevizli sos
Sos "Amandine" Beyaz etli balık sosu (4 Kişilik) Malzeme: 4 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 100 gram ceviz içi 1 adet limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün. Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun. İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin. Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur. Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz. En güzel sunuş şekli balığın yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır. Sıcak olarak servisi tavsiye olunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|