agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 2 Gönderen limon
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen COYOTE
  • 1 Gönderen özlem11
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen papillon22
  • 1 Gönderen berduray
  • 1 Gönderen Mahmut Leventoğlu
  • 1 Gönderen hassoman
  • 1 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen Tenar11
  • 2 Gönderen MOMİNE
  • 1 Gönderen TarifiniSevdim

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2008, 09:12   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Acili Biber Sosu

MALZEMELER:
5 kg domates
2 kg salçalık biber
bir miktar sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım kilo cin biberi
kimyon, nane, karabiber, kekik (hepsinden yarım tatlı kaşığı)
tuz

YAPILIŞI:
Domates,biberler ve sarımsak ayrı ayrı robottan geçirilir. Temcereye önce domates ve salçalık biber konur. Suyunu çekip koyu kıvamagelinceye kadar kaynatırlır. Ardından cinbiberi ilave edilir. 5 dk daha kaynatılır. sarımsak baharat sıvı yağ ve istenilen oranda tuz ilave edilip biraz daha kaynatııp ateşten alınır. Sıcak halde kavanozlanıp kapatılır ve kavanoz ters çevrilir. soğuyunca dolapta muhafaza edilir.

NOT: bu sos istenilen her zamanda yapılabilir fakat biz genelde kış için yapıyoruz. Ölçüler ondan dolayı biraz fazla. Çok lezzetlidir. yaparsanız bu ölçüler bile az gelebilir. Afiyet olsun...

mrduran beğendi.
özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025