View Single Post
Eski 01-10-2010, 20:57   #26
MOMİNE
Yeni Üye
 
MOMİNE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.a Mesajı Göster
arkadaşlar çemen tarifi bilen var mı? kolayından sos katogorisine girer diye düşündüm. ben mi iyi bakamadım siteye varsa eğer hangi konu da acaba?
Merhaba, İstediğiniz eğer pastırma çemeni ise tarifi aşağıda,

PASTIRMA ÇEMENİ YAPILIŞI

Çemen tozu alınır. 3 yemek kaşığı hesabıyla yaparsanız epeyce bir çıkar
ben 3 yemek kaşığı hesabı veriyorum size
8 yemek kaşığı kırmızı toz biber,
3 baş sarımsak
bir tatlı kaşığı kimyon
bir çay kaşığı karabiber
yeterince tuz
Sarımsak hariç hepsini bir kapta karıştırıyoruz.Blendırda çektiğimiz sarımsağı bir kaseye alıyoruz sarımsağın üzerini bir iki parmak geçecek kadar su koyuyoruz, toz karışımına ekleyip karıştırıyoruz.Tatlanması için en az 4 gün bekleyin hemende yenebilir ama bekletilmesi lezzetini artırır isteyen iri çekilmiş ceviz ve ince dilimlenmiş pastırmada koyabilir...
AFİYETLER OLSUN....

MOMİNE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön