![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Acı biber sosu Balkondaki süs biberlerinizi belirli aralarla toplamanız gerekir ki tekrar çiçek açsınlar... Bu kadar biber toplayınca bitirmek mümkün değil. Bir kısmını sos olarak hazırlayabilirsiniz. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Biberlerlerin hizasına kadar az su koyun ve haşlayın. Parçalayıcıdan geçirin. Tel süzgeçte, bir kaşık yardımıyla kabuklarından ayırın. (hiç bir aşamada ellerinize değmemeli, eldiven kullanın) Suyu fazla ise ocakta biraz daha suyunu çektirin ya da güneşe koyun. Yenecek oranda tuz ekleyin. Biber, böyle sos kıvamında olduğu için, buzdolabında bile bozulabilir, bu nedenle içine bir aspirin atın... Küçük kavanozlarda saklayın. Köfte vb. yemeklerin yanında, tabağın kenarına bir kaşık koyabilirsiniz. Kaşığı büyük tutmayın, isteyen tekrar alsın ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Balık için sos Bir demet maydonoz, iki üç diş sarımsak rondoda ya da elde kıyılarak içine pul biber,limon suyu ve zeytinyağı karıştırılıyor. Çupra, levrek gibi balıklar ızgara ya da kağıt konulmuş tavada pişirilerek balık iki parça kalacak şeklide kılçıkları çıkartılıp üzerine bir iki yemek kaşığı dökülüyor. Tavsiye ederim çok şık ve lezzetli oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|