agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-01-2009, 21:29   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ne zaman perhiz yapmaya niyetlensem, hemen salataya sarılıyorum.
Öyle bir salata yapıyorum ki, içinde ne ararsan bulursun. Tam öksüz doyuran cinsten.
Bu akşam canım yine salata istedi, kolları sıvadım.
YEŞİL SALATA

Göbek, veya kıvırcık yapraklarını yıkayıp elle ufak parçalara ayırın.
Bir iki adet kabuklu( iyice yıkanmış) hıyarı daire daire doğrayın.
Bir kaç tane çeri domates ve bir adet kırmızı etli biberi de ince ince doğrayın.
Bunların hepsini bir kasede karıştırın, üzerine biraz tatlı mısır, 5-6 adet ufaltılmış iç ceviz, biraz dil peyniri (küp küp kesilmiş-keçi peyniri de yakışıyor), kişnişli yeşil zeytin (ufak ufak kesilmiş) ilave ederek karıştırın.
Haşlanmış tavuk göğsünden ince ince dilimler keserek teflon tavada biraz renklerini değiştirip, üzerlerine hafifçe zeytin yağı sürerek bol kekiğe bulayın ve bunları da salata tabağına yerleştirin.
SOS
Rondoya, birkaç tutam maydanoz, bir iki diş sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, bir adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı balsamik sirke veya nar ekşisi ve arzu ederseniz yarım çay kaşığı hardal ilave ederek koyu bir sos yapın ve salatanın üzerine gezdirerek dökün.
Afiyet olsun........ Buyrun.......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025