Ne zaman perhiz yapmaya niyetlensem, hemen salataya sarılıyorum.
Öyle bir salata yapıyorum ki, içinde ne ararsan bulursun. Tam öksüz doyuran cinsten.
Bu akşam canım yine salata istedi, kolları sıvadım.
YEŞİL SALATA
Göbek, veya kıvırcık yapraklarını yıkayıp elle ufak parçalara ayırın.
Bir iki adet kabuklu( iyice yıkanmış) hıyarı daire daire doğrayın.
Bir kaç tane çeri domates ve bir adet kırmızı etli biberi de ince ince doğrayın.
Bunların hepsini bir kasede karıştırın, üzerine biraz tatlı mısır, 5-6 adet ufaltılmış iç ceviz, biraz dil peyniri (küp küp kesilmiş-keçi peyniri de yakışıyor), kişnişli yeşil zeytin (ufak ufak kesilmiş) ilave ederek karıştırın.
Haşlanmış tavuk göğsünden ince ince dilimler keserek teflon tavada biraz renklerini değiştirip, üzerlerine hafifçe zeytin yağı sürerek bol kekiğe bulayın ve bunları da salata tabağına yerleştirin.
SOS
Rondoya, birkaç tutam maydanoz, bir iki diş sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, bir adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı balsamik sirke veya nar ekşisi ve arzu ederseniz yarım çay kaşığı hardal ilave ederek koyu bir sos yapın ve salatanın üzerine gezdirerek dökün.
Afiyet olsun........ Buyrun.......
|