![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lilium; Eylülde kısmet olursa üniversite için Bandırmada olacağım, sizinle aynı şehirde olacağız. Güler Hanımın bahçesinde toplanırız bir gün ; Sevgili sebo çok iyi olurda sayın güler ablam neder açaba, neyse sen bursa toplantısında o toplantıyıda organize edersin, eylülde görüşmek üzere desemmi açaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teyzem şuanda Manyas'ta. Yarın akşam bende kalacak birlikte toplantıya katılacağız Sevgili Lilium. Bir dahaki toplantıda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sebo ev işini düşünme ev işi kolay bandırmada abim var oda yalnız hiç çekinme orada kalabilirsin ev boş sayılır, yeterki geliceğin zaman haber ver bende gelirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Yeni Üye
|
sebahattin arkadaşım toplantı saat 12 de peki geç gelsek kızmazsınız değilmi? Çünkü yarın birkaç cemiyete gitmem şart gerçi çok uzun uzadıya kalmam cemiyetlerde ama bi görünüp hayırlamak gerek saat kaça kadar çay bahçesinde oturmayı düşünüyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Wolkanın bizim yüzünden kimseyi kırmasını istemeyiz. Sonuçta gelecek herkezin gönlü olmuş olsun. Saat 17.00 veya 18.00'a kadar toplantı sürer Sevgili Wolkan, ama siz fazla süre kaybetmeden gelin efendim ![]() Sevgili Limon; Güzel dileklerin için teşekkür ederiz, inşallah bir gün senide Bursamızda görebiliriz... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili Sebahattin , Bildiremedim önceden ,açıkçası son dakikaya kadar bekledim.Bir umut....Henüz kamp çalışmasına başlamadık ancak fizibilite çalışmalarımdan dolayı buradan ayrılamıyorum şimdilik...Çok üzgünüm aranızda olmak isterdim ki kısmet İstanbul'a artık....Size çok güzel ve bol çiçekli bir gün diliyorum....Yola çıkacak dostlara iyi yolculuklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Birkaç foto ekledim nekadar başarılı oldum bilemiyorum. İstanbul'dan gelen tüm üyelere, Giresun'dan sevgili İklimsiz'e, Kdz.Ereğli'den gelen Sn.Cemo'ya İzmit'ten katılan Sn.Habibe hanıma ve tüm Bursa'lı arkadaşlarımıza güzel gün için çok teşekkürler. (Tafsilatlı yazıyı Sebo'ya bıraktım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limonunda dediği gibi çok yorulduk.... Toplantı benim için saat 07.30'da terminalden Sevgili Cemoyu almam ile başladı ve Habibe Hanımı saat 22.00 ve 22.30 sıralarında gene Terminalden uğurlamam ile son buldu. Eve vardığımda saat 24.00 civarlarında idi.... Toplantımız saat 12.00 civarlarında başladı. Herkes birbirini çok özlemiş hemen sohbetlere başlandı. Yeni gelen üyeler ile tanışıldı, Selahattin Hocam üyelere şeker otu tohumu dağıttı. Sonrada ben kış tatlılarını dağıttım. Güzel paylaşımlarımız oldu Tufan Beyin getirdiği bitkiler renk kattı toplantıya onlar da üyelerimize dağıtıldI, kendisine emekleri için çok teşekkür ederiz... Sevgili Turconun getirdiği kekler afiyet ile mideye indirildi ![]() Saat 16.00 civarlarında Sevgili Çekirdek aramıza katıldı, renk kattı toplantımıza... Güzel sohbetler ile devam edildi, değerli hocalarımız Şükran Hanımdan ve Selahattin Hocamdan fazlası ile sorularımızla yorduk... Saat 18.00 civarlarında Kültürparktan Tophaneye çıktık, Osman Gazi ve Orhan Gazinin türbeleri gezildi. Bursaya tepeden kuş bakışı bakıldı ![]() Sonra toplantımızın 2. kısmı başladı.... Cumalıkızığa gitmeye karar verdik, zamanı olmayan ayrılmak isteyen arkadaşlarımız ayrıldılar. Kalanlar ile birlikte yola devam ettik. 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyüne gittik, Kınalıkar ve Yeşeren düşler adlı dizilerin çekildiği köy burası.... Uludağın eteklerinde şirin ve güzel bir köy. Biz gözleme evinde enfes gözlemelerimizi yedik çaylarımızı içtik tertemiz havada... Sonra Mehmet Emin amca aramıza katıldı gözlemelerimizi yerken, hoş sohbetler edildi... Mehmet Emin amcamının böğürtlen, ahududu ve bektaşi üzümlerinin bulunduğu bahçesine gittik. Hiç çıkmak istemedik enfes böğürtlerinin tadına doyum olmuyordu doğrusu... Saat oldu 21.00 Mehmet Emin amcanın evine gittik, çok şirin bir köy evi orada enfes böğürtlen sularımızı içtik. Öyle güzeldi ki anlatamam size herkes tadına bakmalı mutlaka... Saat 22.00 sıralarında köy meydanından ayrıldı herkes, evli evine köylü köyüne misali.... Toplantıya katılanlar; 1) Selahattin Yılmaz 2) Sevilay Hanım ve Eşi 3) İklimsiz 4) Şükran Ayalp 5) Çekirdek 6) Turco 7) Tufan 8) Zerdüşt ve arkadaşı 9) GürselS. 10) Bademağacı 11) Drmiyevic 12) Zfkg 13) Cemo 14) Habibe 15) Sebahattin Sargın Beni kırmayarak toplantımıza katılan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim can-ı gönülden... Bize mükemmel bir ev sahipliği yapan Mehmet Emin amcaya yürekten sevgilerimize teşekkür ediyoruz.... İşte böyle dolu dolu bir gün geçirdik, yeni toplantı planlarımızı yaptık.... Gelemeyenler neler kaçırdılar bir bilseler... Not: Evimde internet olmadığı için başka bir bilgisayardan yazdım raporumu, bir eksiğimiz hatamız varsa özür dileriz... Sevgiler ![]() Düzenleyen Sebahattin Sargın : 21-07-2008 saat 22:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri Bursa Yaz Toplantısı (20 Temmuz 2008) başlığı altından yayınlayıp oradan izleyebilirsiniz, herkezin yorumlarını bekliyoruz... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Sebo senin ve Selahattinin şahsında Bursa toplantısına katılan bütün dostları kutlarım. Her zamanki gibi yaptığın organizasyon muhteşem geçmiş. Başarılarının devamını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sebahattin organizasyon çok başarılıydı. Özellikle yer ve mekan seçimi yaz sıcağına uygundu. Emeğine sağlık. Toplantımıza katılan tüm üyelere teşekkür ederiz. Her biri ayrı bir değer ve renkti.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Saat 15 civarında yazdığım mesaj gönderme yaptığımda yine uzayın boşluklarına takılınca tekrar yazmaya üşendim. Limon'un dediği gibi çok mu yorulmuştuk acaba? Eh, bu da var tabi. Ya da belki toplantının ikinci bölümünde yaşadığımız güzellik karşısında dilimiz mi tutulmuş olabilir... Parktaki toplantının son on dakikasında bulunabildim, bu anlarla ilgili yorumları diğer arkadaşlara bırakıyorum. İkinci bölümde Cumalıkızık'a gittik. Ben Bursa'da yaşıyor olsaydım, adresim ...numara, ...sokak, Cumalıkızık-Bursa olurdu muhakkak.. Bir büyük şehrin bu kadar yakınında-içinde, bu kadar korunmuş bir yerleşim merkezi çok azdır sanırım. Arnavut taşlı yollarının ortasında Uludağın suyu akıyor, her bahçe sulanabilsin diye. Köyün evleri gezilsin görülsün diye korunmakta değil, içlerindeki yaşam olduğu gibi devam etmekte olduğundan korunuyor. Taş avlusuyla, hayatıyla, tenekelerdeki çiçekleriyle, sundurmalarıyla. İrim'lerin köşesinden baktığınızda hala aynı tadı alabiliyorsunuz. Misafir olduğunuz evlerde size kokakola değil ahududu şerbeti sunulabiliyor. Ama Cumalıkızığı gezip görmek yine de çok güzel değil. Gezerken benzeri tatları alabileceğiniz benzer yerler çoktur ülkemizde. Bence Cumalıkızıkta gezmek-görmek değil de yaşamak büyük bir haz verirdi bana, huşu içinde hem de... Şarkı dinlemek ve şarkı söylemek ilişkisi gibi.. Düzenleyen çekirdek : 23-07-2008 saat 19:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet Emin Bey çevresinin ve doğasının kıymetinin farkında olan, korunmasında ve sürdürülmesinde gönüllü bekçilik yapan biri. Bizi arazisine götürdü. Manavlarımızda görmediğimiz ve soyları tükenmekte olan köy elmalarından (çelik verecek) yedim yol boyunca. Beyaz dutlardan, kızılcıklardan, eriklerden, O'nun ahududularından. Midem bozulmadı... Evet, gece onbirde Habibe ile Cemo'yu garaja bıraktıktan sonra Armutlu'ya Ferda Ülkümen'e doğru yola devam ettim ben. Yollar virajlı. Virajlardan korkmuyorum da ışıl ışıl karşı sahillere ve ayın denizde oluşturduğu manzaraya bakmaya korkuyorum. İşin ucunda bu manzarayı ıslak ıslak, yakınen yaşamak ta var... Ferda'nın tohumları ıslanmadan yerlerine ulaşmış oldu ("ıslansaydı zaten yerlerine hiç ulaşamazdı" dediğinizi duyuyorum). Bugün Ferda ile Mecidiye'de kurulanThuya çiftliğine gittik. Ama ayrıntılar Ferda'dan gelecek daha sonra. Çünkü Şu an mangalda balığın kokuları geliyor ve soğutmamam gerekiyor... Darısı başınıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Gününüz şahaneymiş gerçekten. Bozulmamış köyleri çok seviyorum. Oralara yerleşmek bile istemiyorum çünkü ben gidersem şehirleşmeye başlar diye korkuyorum. Sevgili Çekirdek, afiyet şeker olsun. Ferda Hanım'a sevgiler. Güler Hanım ve Selenn gelmediler mi? Sebahattin, Habibe'nin adını listene yazmayı unutmuşsun. ![]() Fotoğraflara bakıp onların altına yorum yazmaya gidiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Bu toplantıya katılıp, böyle dostları tanıdığım için çok mutluyum inanın. Keşke duygularımı sevgili çekirdek e anlatsaydım da o sizlere yazsaydı(yazma özürlü biri olarak söylüyorum)Böylesine güzel anlatamam ben.En güzeli ,çekirdek yazsın biz yaşayalım yeniden ![]() Sanırsam hala kendimde değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanımın da adını listeye ekledim, aksaklık için çok özür dilerim ![]() Fotoğraflar elime yeni yeni geçiyor, yayınlamak biraz uzun sürebilir. Bu aksama içinde özür dilerim. Diğer arkadaşlar ve yorumları nerelerde, üşengeçlik yapmayalım yahu( sözüm Bursada olanlara). Şehir dışından olanlarda bu kadar dinlenme yeter ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dünü ifade edecek sözcükleri bulamamak diyelim. ![]() Çok iyi düşünülmüş bir programdı. ![]() Bursa'nın sıcağında ne yapacağız diye düşünürken, bizi Kültür parkta, vaha gibi bir yerde ağırladınız. Bilgi, çiçek ve tohum alışverişleri çok keyifliydi. Gelemeyen dostları da sürekli anarak, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, kendimizi Tophane de Bursa'yı seyrederken bulduk. Ve Cumalıkızık... İşte tam da burada, kala kalıyorum. Nasıl anlatayım? Ben çok uzun zamandır kapısı açık ev görmemiştim. Burada evlerin kapısı açık. ![]() Bir evin avlusunda küpe çiçeği gördümüzde, kapıdaki nine, bizi güler yüzüyle içeri davet etti. Hani, alalım mı desek, küpelerini bizimle paylaşmaya hazır. ![]() Boyu boyumu geçen ortanca da görmemiştim. Bahçelerde ortanca ormanı oluşmuş sanki. Sokaklarından su akan başka köy de görmemiştim. Kapısı açık evlerinizin avlusunda, sokaktan gelen suyun sesini dinleyerek, taze ahududu şerbeti içmeyi düşünebiliyor musunuz? Hiç meyve yemediğiniz halde, daldaki dutun tadına baktığınızı, bir avucunuzda ahududu, diğerinde böğürtlen, kendinizi doğaya bu kadar yakın hissedebildiğinize inanabilir misiniz? Uzun zamandır, doğa dostu Mehmet Emin bey gibi bir insan da görmemiştim Engin doğa bilgisi ve maceralarını anlatırken, laf arasında Engin Arık hocadan da bahsederek, beni oldukça şaşırttığını itiraf etmeliyim. ![]() Sonuç olarak; Ben dün mutluluğun resmini çizdim. Cumalıkızık da yaşamayı çok isterdim. Sebocum sana, Selahattin hocaya ve tüm Bursalı ev sahiplerimize çok teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Bursa toplantısı benim için bir ilkti. Evimdeki bir pencereden ''HİÇ BİR BİLGİM OLMAYAN KONULARDAKİ'' yazı ve bilgilerini takip ederek, öğrenmeye ve kendilerini tanımaya çalıştığım insanları gördüm. İlk önce her bir yüz bana yabancıydı fakat konuştukça hepsiyle ilgili bazı forumlardan bilgim olduğunu fark ettim. BU DUYGUNUN TARİFİNİ YAPABİLMEM MÜMKÜN DEĞİL. Ben toplantının kültür park kısmında buluna bildim sadece.Çocuklarımı da getirmiştim toplantıya oğlum öğlen uykusunu uyumadığı için yoruldu, çocuk parkında çok oynadı üstü başı kum oldu çok eğlendi . Bursa turuda daha fazla dyanamayacağını düşünerek Bursa turuna çıkıldığı sırada ben arkadaşlardan ayrıldım. Çocuklara luna park sözü verdiğim için o tarafa geçtim.Lunaparkta onların biraz daha günüllerini yaptıktan sonra kültür parktan eve doğru ayrıldık. Eve gelene kadar oğlum yolda uyuya kaldı dayanamadı .Tabi benim aklımda cumalıkızıkta kaldı . Herkezin güzel bir gün geçirmiş olması beni çok sevindirdi. Şehir dışından gelen arkadaşların geziyi beğenmesine çok sevindim . Bu toplantının kahramanı otom karıncası sevgili Sebahattin kardeşim ve Selahattin bey etrafta pire gibi koşuşturdular. Bursa toplantısına çok güzel ev sahipliği yaptılar . Alkış onların teşekürler....... Tohumlar için selahatin bey ve sabahatin kardeşime ayrıca sevgili Turco abime domatesler için teşekür ederim. sevgili Turco sanırım kek sizdenmiş kızım bayıldı oğlum inatla tokum yemiycem diyerek tatmadı ama teşekürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
|
Evet arkadaşlar bende çok özür dilerim çok istememe ve listeye ismimi eklememe rağmen gelemedim zeten ben ne zaman bi plan yapsam mutlaka birşeyler çıkar neyse burada uzun uzadıya anlatmaiim de canınız sıkılmasın ..., Ama sizi çok kıskandım bilesiniz.. Hepinize kucak dolusu sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|