![]() |
|
![]() |
#7921 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili simran, Sulamayı her iki şekilde de yapabilirsin ancak yarım saat sonra tabağında hala su varsa boşaltmalısın. Üstten sulama yaparken yapraklara gelmemesine dikkat etmek gerekiyor. Menekşe kayıplarının en büyük nedeni aşırı suya bağlı kök çürümesi. Gübrenin çiçeklenme dönemlerinde üzerinde yazan dozu dörte birini kullanarak her sulama suyunda kullanılması önerilir. Çiçeklenmenin durduğu yani daha kısa süreli gün ışığı olan kış aylarında ayda bir gübre vererek menekeşenin dinlemesine izin verilmesi öneriliyor. Bu kış pek soğuk geçmedi, benim menekşelerde hala çiçek ve tomurcuk var ve seyreltilmiş gübre ile beslameye devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7922 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşama aşama deneyimlerini gayet özenli sunumun, yakın çekim güzel fotoğraflarla desteklemen çoğu yeni başlayan arkadaşımıza yol göstermesi açısından çok güzel bir çalışma. İlerleyen zamanlarda gelişimlerini dönem dönem görsellerle bizlerle paylaşırsan sevinirim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7926 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7927 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Kışın soğuk günlerinde, içimi ısıtan bir menekşemi paylaşmak istedim sizlerle. ![]() Bugünlerde, mikroskobik de olsa menekşe arşivimi genişletmek niyetindeyim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7928 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
açmayan meneksem
merhaba herkese geçen yıl subat ayında 2 tane çiçek açmiş menekşe almıştım nerdeyse 1 yıl oldu bidaha açmadılar çok canlılar çok yaprak üretiyolar sadece su veriyorum güneş alıyor ne yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7929 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bu mevsimde sadece dogal aydinlatma ile cicek actirmaniz cok zor. Meneksenin cicek acmasi icin 12-14 saat yogun isik almasi gerekir. Bazi turler daha azi ile de yetinebilirler, ancak anlasilan sizinkiler bol isik isteyen turler. Yogun isik derken gunesin altini kastetmiyorum, kisin tehlikesi yok ancak yaz aylarinda uzun sureli direkt gunes bitkinizi yakar. Imkanininiz varsa yapay aydinlatma kullanin. Forumda ornekleri var. Menekseniz iki ay icinde ciceklenecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7930 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Menekşenizin bol yaprak vermesi dinlenme dönemine girmediğini gösteriyor. Besin olarak ne kullanıyorsunuz? Menekşeler için özel olarak üretilen sıvı gübrelerden her sulama suyunda önerilenin dörtte biri oranında kullanmak güzel sonuç veriyor. Sulamayı da biraz azaltmak, toprağı kurumaya yakınken su vermek de çiçeklenmeyi teşvik edebiliyor. Sevgili zappie'nin de söylediği gibi en öneli faktör ısı ve ışık. İzmir'le benzer iklime sahibiz. Bizim bölgelerde ışık, sanırım kış aylarında da yeterli olabiliyor. Benim menekşeler çiçek vermeye devam ediyor. Sevgili gulumcinki, Merak ettiğin tomurcuk açtı sonunda. Sevgili acemifüsun'un da tahmin ettiği gibi güzel bir bordo. Hibrit menekşelerde ilk çiçekler türünün tüm özelliğini yansıtmayabiliyor. Ya da iki farklı menekşenin çapraz tozlaştırılmasıyla üretildiği için sadece bir türün özelliğini yansıtabiliyor, zaman zaman da genlerinde taşıdıkları diğer özelliklerle ana menekşeden çok farklı çiçek verebiliyor . Bu haliyle de çok güzel ama ikinci çiçeğinde neler olacak merak ediyorum. Sevgili Asya_lotus'a teşekkürlerimle ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7931 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın Fahrenayt 2000,eğer saksı değişimi yapmışsanız ve eskisine nazaran oldukça büyükse sürekli yaprak vermesi gayet normal.Kök gelişimini tamamladıktan sonra çiçek verecektir muhakkak.Fotoğraf ekleseniz,ona göre yorum yapmak daha kolay olurdu. Güney cephede olan pencere kenarına koyduğum menekşelerin çoğunda tomurcuk gözlemledim.Aynı büyüklükte ve pencereden 1m. kadar uzakta olan menekşelerim çok yavaş gelişip,çiçek verme girişiminde de bulunmadılar.Özellikle bu mevsimde aktif güneş ışığı alamadıkları için cam kenarı ideal oluyor,ayrıca bol ışık almaları hızlı gelişmelerini sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7932 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
teşekkür
çok teşekkür ederim arkadaşlar bilgilerinize bu gün pencere önüne koyacağım güney cepheye umarım bir an önce açarlar. herhangi bişey kullanmıyorum s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7933 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Sevgili Klubnikadan aldığım yapraklardan bazıları yavru verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7934 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Sevgili maki menekşen gerçekten çok güzel ortasındaki sarı ne kadar belirgin, resmini ekleyip merakımı giderdiğin için teşekkürler. Sevgili libres yaprakları ne zaman almıştınız, ne kadar zaman da yavruladı, bravo size hepsini yavrulatmayı başarmışsınız. Çok soru soruyorum ama yavrulatırken hangi tekniği kullandınız? Yavrularınız çok canlı çiçekli hallerini ve büyüme aşamalarını görmeyi çok isterim... Ben cesaret edip yaprak siparişi veremedim, havaların ısınmasını bekliyorum malumunuz havalar soğuk, donmasın küçücükler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Sevgili Gulumcinki, bunlar ilk siparişte gelen yapraklardan yani eylül ayında elime geçti. Benimkiler biraz yavaş geliştiler daha hızlı yavru alan arkadaşlarımız var. Sera yöntemini kullanmayı tercih ediyorum; çünkü suda köklendirmeye çalıştığımda yaprak kaybım olabiliyor ama sera yönteminde şimdiye kadar yaprak kaybetmedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7936 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7937 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tempolu; Yaprak çeliklerinden yavrular ayrılıp dikildikten 1,5-2 ay sonra gübreleme başlanır. Bu dönemde gübre olarak N oranı yüksek ve K oranı da N oranına yakın sıvı gübreyi 1/5 oranında (1 litre yumuşatılmış suya yaklaşık 6 mL sıvı gübre olacak şekilde ) seyreltip her sulamada kullanmanızı tavsiye ederim. Ben bu yöntemi kullanıyorum. Şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Şuanda kullanacağınız gübre yavrularınızı kaybetmenize zemin hazırlayabilir… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7938 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2010
|
[attach][attach]190966 [/attach][/attach] ![]() bunlarda benim menekşelerimden bazıları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7939 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2010
|
bu da başka güzelim
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7940 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() En gelişkin yavru; ![]() Sanki anaç yaprakta büyüyor gibi geldi bana; ![]() Kökü kuruyan yaprağın yavrusu; ![]() Kökü kuruyan yaprağın genel görünümü; ![]() Çoklu yavrulayan yapraklardan biri; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7941 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce fotoğraflarını eklediğim, yapı marketten alınan menekşelerin yaprak budamasını yaparken yedekleme amaçlı bir tane sürgün 4 tane de yaprak koymuştum suya. Sürgün yapraklardan daha hızlı davrandı ve kısa sürede köklendi. ![]() ![]() ![]() Yaprakların genel görünümü; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7942 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
bunlarda benim menekşelerim ^^ 3 aydır aşığım menekşelere ama ayda bir sıfırdan başlıyorum herşeye ( aldığım markete aydan aya geliyormuş sevkiyat) nedense beceremiyorum bakmayı ![]() hava şartlarından dolayı yeterince güneş alma şansları yok, sabahtan pencere kenarına taşıyıp öğleden sonra alıyorum ve ışığı sabah akşam açık bırakıyorum işe yararmı bilmiyorum. telefonla çektim kötü görünebilirler kalite açısından. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen kraker : 31-01-2011 saat 17:44 Neden: 1 resim daha ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7943 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
bunlarda yine benim. geçen ay aldıklarımdan kalanlar. küçük görünenlerde bu çiçekli olanların kurtarabildiğim kısımları. 1 -böyleydi ![]() 1- şimdi bu halde ( yapraklarını kopardım çoğaltmak için ama çürüdüler. bu ana kökten geriye kalan. ![]() ----- 2 - buda diğeri ilk hali ![]() 2- buda şuanki hali ( kendimce dün sera etkisi vermeye çalıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7944 |
Ağaç Dostu
|
Sera poşetine bence biriki delik açın... Aynı işlemi diğerinede uygulayın... Serada olduğu için dikkatli sulayın... Gelişip toparlanıncada hemen poşeti açmayın... delik sayısını çğaltarak günden güne alıştıra alıştıra açın... Bence hemen düzelirler... Şuan menekşelerin gelişip büyüme evresindeyiz... Önümüz bahar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7945 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
Selam
Bugün gittiğim bi yapı markette gördüm o güzel menekşeleri dayanamadım ve iki tane daha aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7946 |
Yeni Üye
|
Dün akşam oradan buradan aldığım ve ''Cellin'in annesinin yöntemi olan'' topraklı suda köklendirdiğim yapraklarımı 1 numara saksılara diktim.. Yapraklardan 2sinin yavruları suda oluşmuştu. Diğerlerinde ise daha bi hareketlilik yoktu ama yine de ektim ![]() Yapı marketten aldığım sihirli menekşe toprağına diktim yavruları, inşallah sorun yaşamam.. En kısa zamanda bol yapraklı hallerini paylaşmak için sabırsızlanıyorum.. Bir aydır sağlık sorunları sebebi ile yoktum, tüm mesajları okudum tek tek.. Herkes yine mükemmel paylaşımlar yapmış.. Mükemmelsiniz hepiniz.. Herkese sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7947 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Geçmiş olsun Sevgili Sehersin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7948 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Bitkiler yerlerinin degistirilmesinden hoslanmazlar. Bitkilerin isiga oldugu kadar karanliga da ihtiyaci vardir. Curumekten bahsetmissiniz, son mesajinizda da sera etkisi yapmak istemissiniz. Bunu ne maksatla yaptiginizi anlayamadim. Fotograflarda topraginiz asiri islak gozukuyor. Serayi koklendirme asamasinda kullaniyoruz, ancak geliskin bitkilerde gerek yok, kuf, mantar olusumunu hizlandirir. Yapmaniz gereken mumkun oldugunca aydinlik ve sicak bir mekanda karar vermek, sulamayi simdilik kesmek, bitkilerinizin en azindan 8 saat karanlikta kalmasini saglamak |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7949 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 numara saksı yeni ayrılan bir yavru için çok büyük değil mi? Keşke pet bardaklara ya da kaktüs saksılarına dikseydiniz. Büyük saksı her zaman kök çürümesi ihtimalini arttıyor. Zedelememeye çalışarak daha küçük bir kaba almanızı öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7950 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
hmm.. Aldığım saksıların altında 1 numara yazıyor ve yanında da kaktüs saksısı yazıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|