![]() |
|
![]() |
#7891 |
Ağaç Dostu
|
Bir pencerenin pervazına üzerine çiçekli menekşe görmekten memnun olacağım, sevgili maki! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7893 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Yavrular; ![]() ![]() Buda kökü kuruyan yaprak ve yavrusu; ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7895 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir yavrunuz daha tomurcuk verdi, aynı renk mi acacak bilemiyorum ama bu haliyle çileğe benziyor ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayın Emre İlhan, ben o yarım yapraktan hiç ümitli değildim. Ama görüyorumki herşey olabiliyormuş. Tebrik ederim bu konuda sizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7898 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
merhabalar maşallah hepsi birbirinden güzel menekşelerinizin. menekşe yetiştirmeye yeni başladım. büyük bir hevesle rengarenk menekşeler aldım ama çiçeklerini yaşatamadım. aldığımda hepsi tomurcuk doluydu , ama tomurcukları açamadan kaldı. kurudu ya da çürüdü.menekşelerim kuzey cephe pencere kenarında 21-23 derece sıcaklıkta duruyor. sulamaya dikkat ediyorum. kaynayıp soğumuş su ile saksının tabağından yaklaşık haftada bir suluyorum. 15 günde bir menekşe besini veriyorum. yaprakları çok sağlıklı ama tomurcukları ölüyor. nerede yanlış yapıyorum lütfen deneyimlerinizi paylaşırmısınız. çok teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7899 |
Ağaçsever
|
ilk aldığımda birinci resimdeki gibiydiler şimdi hiç çiçekleri kalmadı. yaprakları sağlıklı ama tomurcuklar kurudu yeni tomurcuk yok ![]() son halleride 2. resimde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7900 |
Ağaçsever
|
bunlarda anneciğimin cici kızları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7901 |
Ağaç Dostu
|
sevgili katmer evet su maymuncuğu da denen (colorful crystal Ball) 4 saat içinde kendi ağırlığının 50-100 katı su emip muhafaza eden yumuşak toplar,bende bol miktarda var .eğer başarılı olursa sürekli uygulamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7902 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sn menekşibaba aramıza hoşgeldiniz. Her ne kadar aramıza yeni gelsenizde eski menekşecilerden olduğunuz ve bu konuda bayağı tecrübeleriniz olduğu anlaşılıyor. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyoruz. Emrecim bir hafta gibi kısa bir sürede yaprakların yavru vermesi gerçekten süper. Gerçi buna şaşırmamam gerek, nede olsa hocaların çok iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7904 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım,ama bu forumda çok kıymetli bilgilere sahip yılların tecrübelerine vakıf değerli arkadaşlarımız var. Bilgi paylaşıldıkca büyür,herşeyi bilmek bir tek Allah a mahsustur. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7905 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Emre'nin 1 haftada geliştiğini yazdığı menekşeler, suda köklendirildikten sonra toprağa dikilenler. Menekşe çeliği bir haftada asla yavru vermez ![]() Düzenleyen maki01 : 24-01-2011 saat 18:44 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7906 |
Ağaç Dostu
|
12.01.2011 tarihinde yayınlamış olduğum 271 nolu sayfadaki 8103 nolu mesajımdaki tepside bulunan sol en alttaki yaprakta(kökü kuruyan) herhangi bir yavrulama belirtisi görülmüyor. 23.01.2011(dün) tarihinde yayınlamış olduğum 272 nolu sayfadaki 8153 nolu mesajımda yayınlamış olduğum fotoğrafta aynı yaprağın yavrulamaya başladığı görülmektedir. Bir hafta diye bahsedilen süre yaklaşık bir süre. Bahsettiğim(kökü kuruyan) yaprak suda köklendirilmiş fakat yavrulamadan toprağa dikilmiş olan yapraktır. Aşağıdaki fotoğrafta çizilmiş olan yapraklara dikkat. 12.01.2011 tarihli görüntü; ![]() 23.01.2011 tarihli görüntü; ![]() Kısacası, ben başarılarımla övünmeyi sevmem. Bir haftada yavrulamış veya bir ayda yavrulamış, hiçbir önemi yok. Önemli olan bunun için çabalamak ve paylaşımda bulunmak. Bunuda hemen hemen sitemizdeki tüm üyelerimiz yapıyor zaten. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7907 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emre İlhan, Hava attığını ima eden herhangi bir kelime yazmadım. Sadece yeni menekşe yetiştirmeye başlayan bir arkadaşımız ve de hemşerim olman nedeniyle mesajlarını takip etmeye çalışıyorum. Bu nedenle eski mesaj ve fotoğraflarında verdiğin bilgilerle açıklama yapmaya çalıştım. Bu sitede bulunma nedenimiz paylaşım değil mi? O nedenle, özellikle menekşe üretimine yeni başlayan arkadaşlarımız için, tüm süreci anlatmakta fayda var. Bu yaprağın hikayesi, 2 ay öncesine yani #7508 no'lu mesajına dayanıyor diye düşündüm. Yanılıyorsam düzelt lütfen. Aynı tarihlerde çürüyen bir çeliğimi, V şeklinde keserek toprakla buluşturmuştum. Bir gelişme olmayınca atsam mı acaba diye düşünürken, senin mesajın beklemem gerektiğini söyledi. Teşekkür ederim. Eğer tamamen farklı bir yaprakla, çelikten başlayarak 1 haftada yavru vermesini başardıysan , kutlarım. Gereçekten dünyada bir ilki başarmış olacaksın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7908 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01; Kökü kuruyan yaprağın hikayesi 21-11-2010 tarihine dayanmaktadır. Ancak yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi 12.01.2011 tarihinde kökü kuruyan yaprakta herhangi bir yavrulama söz konusu değildi fakat köklüydü(suda köklendirilmişti). 23.01.2011(dün) tarihindeki fotoğraf çekimimde yaprağın yavruladığı görülmekte. Kısacası ben bir haftada sıfırdan menekşe yavrulatmayı başardım demiyorum. Sadece bir haftada, köklendirilip dikilen yaprağın yavruladığından bahsediyorum. Bunlarıda fotoğraflar apaçık ortaya seriyor. Madem sende sadece yardım etmek istediğini söylüyorsun, teşekkür ederim iyi niyetinden dolayı. V şeklinde kestiğin yaprak konusunda bir nebzede olsa katkım olduysa ne mutlu bana, yardımlaşmak güzeldir. Fakat senden bir ricam olucak; 8165 nolu mesajını düzeltirmisin o zaman. Çünkü; orada sanki ben yapraklar yavrulamış olduğu halde, yavrulamadan toprağa dikmiş ve bir haftada sıfırdan(köksüz) yavrulattığımı beyan etmiş gibi görünüyorum. Hayır asla öyle birşey yok, evet diğer yapraklar yavrulamıştı fakat bahsi geçen kökü kuruyan yaprakta yavru belirtisi yoktu ama yaprak köklüydü. Ben menekşe çeliğinin bir haftada yavru verdiğini iddia etmiyorum. Benim diktiğim menekşe çeliği zaten suda köklendirilmişti, köksüz değildi. Bunuda zaten arkadaşlar fotoğraflarda görüyor. İlknur ablayla aramda geçen dialogda herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep vericek durum yok. Yani ekstradan belirmeye gerek yok, öyle olunca özellikle yeni gelen ve önceki sayfaları okumayan arkadaşlar tarafınca ben yazıda yanlış anlaşılıyorum. Malum herkes önceki sayfaları illaki okuyacak diye bir kaide yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7911 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Ev içinde çiçekten pek hazzetmeyen annemin menekşeleri.. Geçen sene ilk dikildiğinde 1-2 küçük çiçeği vardı ama şimdi coşmuşlar, çiçekler çok iri açmış (tek bir çiçek 5 litrelik su bidonu kapağı kadar vardı) Sırrı ardıç altından alınan çürüntüsü bol toprak imiş. Afrika menekşesini pek sevmem ama bunları görünce saksıları kaçırasım geldi açıkçası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7913 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Artık nerelere sığdırırım tepemde mi taşırım bilmiyorum ama, çiçekleri geçince dipten patlamış sürüyle yavrudan birer tane ayrılacak zaten ![]() Cam kenarlarını 5 cm yapmayı marifet sanan müteahhitlerden nefret ediyorum, buradan açıklamış olayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Emre yaprakları dikerken saksı harcı olarak ne kullandın? Bana bugünlerde sağdan sağdan geliyorlar. Her yer yaprak dolu, ama yavru yok. Şeytan diyorki hepsini kaldır at. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7916 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7918 |
Ağaçsever
|
benim menekşelerimin tomurcukları neden kuruyor,niçin kimse yardımcı olmuyor bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7919 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili simran, Serada üretilen menekşeler ev ortamına geçtiği zaman benzer sorunları hepimiz yaşıyoruz. Menekşeler çiçeklenme dönemlerinde ek besine ihtiyaç duyar. Menekşeler için özel olarak üretilen sıvı gübreleri deneyebilirsin. Sulama çok önemli. Toprak nemli ama ıslak olmamalı. Ayrıca bulunduğu konumda önemli. Aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde durmalı. Kış aylarında ortamı ısıtırken doğal olarak havadaki nemi de kurutuyoruz. Arada çevresine fısfısla su sıkmanı öneririm. Aktarabileceklerim bu kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7920 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |