View Single Post
Eski 25-01-2011, 13:53   #7920
simran
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2011
Angry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili simran,

Serada üretilen menekşeler ev ortamına geçtiği zaman benzer sorunları hepimiz yaşıyoruz.

Menekşeler çiçeklenme dönemlerinde ek besine ihtiyaç duyar. Menekşeler için özel olarak üretilen sıvı gübreleri deneyebilirsin.

Sulama çok önemli. Toprak nemli ama ıslak olmamalı. Ayrıca bulunduğu konumda önemli. Aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde durmalı.

Kış aylarında ortamı ısıtırken doğal olarak havadaki nemi de kurutuyoruz. Arada çevresine fısfısla su sıkmanı öneririm. Aktarabileceklerim bu kadar
ilginiz için teşekkür ederim. menekşelerim sizin de önerdiğiniz gibi aydınlık ve güneş almayan bir yerde duruyor. oda sıcaklığı 21-23 derece.kuzey pencerede. sıvı gübre 15 günde bir veriyorum. toprakları nemli. kafama takılan tek sorun sulama alttan mı olacak üstten mi? ben tabağına çok az su verip suyu çekmesini bekliyourm. tabakta su bekletmiyorum. ancak bu konunun ilk sayfalarında (31.sayfa 904 nolu mesaj) ziraat mühendisi bir arkadaş sulamanın üstten yapılması gerektiğini,tabağa inen suyun alınması gerektiğini yazmış.kafam karıştı.

simran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön