![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
şimdiye kadar yetiştirdiğim, çok nazlı olmayan, kolay ve güzel büyüyen, kolay filiz veren, bol çiçek açan menekşem ![]() alttan yaprak aldıkça bir yandan gelişiyor büyüyor. baya bir yaprağını filizlendirdim, dağıttım. şimdi yine filizlenmelerini beklediğim yaprakları var ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Hoşgeldiniz Sevgili kartol, menekşeniz çok sağlıklı güle güle büyütün. Alttan yaşlı yaprakları almak çok iyi oluyor. nlfr arkadaşıma da 2.resimdeki menekşenin alttan 6 yaprağını almasını tavsiye edecektim...(siz bahsedince hatırladım) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() evet kesinlikle katılıyorum. aldıkça çiçek daha bir canlanıp güzelleşiyor, aynı zamanda çoğaltıp, birilerini mutlu edebiliyorsunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim sevgili fahriyee. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sevgili, 01 menekşe menekşelerin harika görünüyor sulama yöntemin nasıl anlatır mısın? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
bunlarda benim menekşelerim. hemen hemen bütün kış çiçek açtılar. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
bunlarda diğerleri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
[COLOR="Blue"]Sevgili Lale607; Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=01menekse;784723][COLOR="Blue"]Sevgili Lale607; Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık[/QUOT teşekkür ederim. menekşelerimi yazın gölge bir balkona alıyorum. sulamayı alttan yapıyorum. 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden veriyorum. temmuz ağustostan sonra aydınlık bir yere alıyorum |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
menekşekolik
Sevgili Menekşekolik; Öncelikle teşekkür ederim övgülerin için! farklı bir sulama sistemim yok.Yanlız yazılan yorumların tam tersine ben genelde sulamasını altdan veriyorum.Bir kaç kez üstten verdim fakat 3 tane menekşem ölmedi ama çökme yaptı ölecekti zor kurtardım.Size tavsiyem sulamasını alttan ve azar azar verin.15 günde bir sulamaktansa haftada bir iki defa verin ama az verin menekşe nemli toprak sever .İç mekan bitkilerinde ne olursa olsun fark etmez sulamasını yaptıgın vakit altdaki saksı altlıgında su birikmesin.Birikiyorsa eğer demekki suyu fazla vermişsinizdir.Tavsiyem suyu az verin!İyi akşamlar!! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
arkadaşlar menekşe yapraklarını IBA tozuna batırıp torfa diktim iki gün sonra baktımki çelik uçları çürümüştü neden olmuş olafilir acaba toz çokmu geldi acaba fikri olan varmı yadımcı olursanız sevinirim selemlar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
menekşelerim
Sevgili Mor-salkım ; Bunlar yeni çiçek açmaya hazırlanan miniklerim . Çok güzeller ,bu sene ilk defa açıyorlar çok mutluyum saksılarını küçük kullanıyorum ki hemen çiçeğe binsin |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sofistike; IBA köklendirme hormonu odunsu çelikler için kullanılır, menekşeler için hormona gerek yoktur. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2011
|
herkeze merhaba ben resim ekleyemiyorum lütfen bana yardım edebilir misiniz???menekşelerimin resimlerimi ekleyip sizlerden yardım almak istiyorum çünkü çiçek açmıyorlar 1 seneye yakın oldu ama suan sadece küçük yavrular çıkartıyor dipten çiçek yk malesefff |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Mesaj yazma bölümünde Gelişmiş moda dön linkini tıklayıp oradan fotoğraf yükle diyoruz.Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada anlatıyor http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Fotoğraflara da dikkat ederseniz hep küçük saksı kullanılmaya özen gösterilmiş... |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
menekşelerime 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden verdim. (tropik sera) |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın 01menekşe hoş geldiniz Menekşelerinizde de oldukça başarılısınız, kutlarım![]() Sitemizde Türkçe imla kurallarına biz üyeler özenle, dikkate alırız ve uygularız. ( Noktalama işaretleri, noktadan sonra büyük harf kullanımı, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakma ve belirlenen büyüklükteki ölçülerde yazma ve renksiz yazma gibi) Lütfen siz de bu özeni gösterir misiniz? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2011
|
menkeşelerimin resimlerini yollabildim umarım sizden aldığım bilgilerle mutlu olucam hepinize teşekkürler ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Bunlarda benim iş yerindeki ve evdeki kızlarım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Kızlarımın devamı |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, hepimiz burada doğruları ve güzellikleri paylaşmak için bulunuyoruz. Hiç kimse karşısındaki kırmak niyeti ile yazmamalı, bir hata olur ve özür dilenir. O zaman herşey yeniden hiç bir şey olmamışcasına devam eder. Sizlerin de böyle davranacağınıza inanıyor ve teşekkür ediyorum. Bu site sizlerle beraber güzel, hepiniz sağ olun. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Acil yardıma ihtiyacım var. Resmini eklediğim beyaz menekşemin çiçeklerinin altlarına yeşil yeşil küçük böcekler yapışmış. Nerden gelmiş anlayamadım. Daha sabah bakmıştım ve hiç birşey yokdu. Hemen diğer çiçeklerimin yanından ayırdım. Çok üzülerek çiçeklerini kestim. Başka neler yapabilirim. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hormon konusunda ek bilgi vermek isterim. Menekşe gibi otsu ya da yarı odunsu çelikler için de süreci hızlandırmak amacıyla hormon kullanılabilir ancak odunsu çeliklerde kullanılan hormonlardan formülasyon olarak farklıdır. Ben, jel ve toz şeklinde otsu çelikler için hazırlanmış iki farklı hormon kullandım ama menekşe çelikleri hormon kullanmadan da kolayca köklenebiliyor. Düzenleyen maki01 : 14-04-2011 saat 23:14 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Sayın ADALET YAĞCI ve maki01 cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. biri beni duyacak mı diyordum ki, sonunda bir cevap veren oldu. çok sa olun, ne yaptıysam olmuyor çok üzülüyorum. menekşe büyütme isteğim sizler ve forum sayesinde oldu |
|
|
|
![]() |
|
|