![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaybetmek istemediğiniz bir tür ise, bitkinizi mevcut toprağını mümkün olduğu kadar uzaklaştırdıktan sonra 42 derece civarında bir sıcaklıktaki su ile yıkayın. Bu yöntem benim uygulamamda oldukca başarılı oldu. Unlu bit mücadelede en zorlandığım zararlı türü oldu. Kimyasal zehirlerle kurtulmak mümkün ama ev içinde yetiştirdiğimiz için hiç önermem. Düzenleyen maki01 : 15-03-2011 saat 01:16 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2011
|
yeşil yaprağından çoğaltıyorsunuz değil mi? çiçeğinden değil. selamlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
günaydın arkadaşlar,sabahleyin danino kutularına ektiğim menekşenin yaprağını tuttumu diye braz çekince yaprağı kökü ile birlikte elimde kaldı hemde kökünde küçük 1yavrusu varmış hemen yerine koydun ama endişeliyim tekrar tutrmı yavrum ölürmü ne ypabilirim üstüne toprak koyayımmı?NE OLUR YARDIM EDİN ... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Emre bey çok teşekkür ederim yardımınızdan dolayı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
her geçen gün gelişme var, nihayet aylardır beklediğim menekşemde de tomurcuklanma var. çok heyecanlıyım ne renk acaba?????? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar Uzun zamandır yoktum sayfalar almış başını gitmiş okumakta yetişemiyorum. ![]() Menekşecibaba nın menekşelerine bittim. Yurtdışındaki güzeller bizde yokk maalesef. Benim menekşemin biride bol bol yapraklanmış fakat çiçek yok, uzun zamandır değişmedi. Bi açsa rengi çok güzeldi ama. Neden acaba !!! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika'nın hediyesi Ps ottepel erime yaprağını diktikten bir süre sonra çürümeye başladı. Yaprağın ortasında yer alan ana damarı sanki yaprak sapı imiş gibi ortada bırakarak, çürüyen yerleri V şeklinde jiletle kesip bir daha diktim. 3-4 ay yavru vermeyince atmaya karar vermiştim. Bu arada bir üyemizin aynı şekilde diktiği yaprağın yavrulu fotoğrafını görüp, beklemeye karar verdim. Ve bugün ![]() ![]() ![]() Düzenleyen maki01 : 19-02-2011 saat 00:50 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Gözünüz aydın sayın Maki Kestikten sonra kenarlarına birşey sürdünüz mü? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sürmedim sevgili a1919. Kesilen yerlerdeki nemin kurumasını bekledikten sonra seraya koydum. Sanırım kesimde steril jilet kullanmak çok önemli. Keskin ve ince ucu bitkiyi çok daha az hırpalıyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
bu menekşenin tohumu varmı. varsa nerden alabilirim. yetiştirmeyi çok istiyom ama yakın çevremde hiçbir yerde yok. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
/
|
Alıntı:
Menekşe tohumdan yetiştirmek çok zahmetli ve uzun sürer, daha kolay ve basit çelikten (yapraktan) üretim sağlamak... |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Alıntı:
Özelden adresinizi yazarsanız, kargo ile yollarım. Düzenleyen se-rap : 18-02-2011 saat 21:48 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim sevgili serap. çelikten diktim. komşumun verdiği bir yavrunun bir iki dalından. çeşidim olsun istiyorum. keşke gönderseniz çok memnun olurum. ama hava koşulları malum. donmayacak bi şekilde gönderebilirseniz çok sevinirim. ama geçenlerde netten aldığım mum çiçeği kargoda dondu. tekrar çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili katmer,merhaba demek istedik sana. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Sevgili zappie, benim gibi deliye böyle bir revani yakışır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bu ne ? Menekse yapragiyla suslenmis revani mi? ( saka saka ) |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, bu menekşem aldığımdan beri ilk açışı, çiçek açmasında bir sorun yok fakat yapraklarında sarı lekeler var hatta yeni çıkan küçücük yapraklarda bile... Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? düzenli olarak sıvı besin veriyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
bu güzeller komşumun menekşeleri. Tatile gittikleri için bana bıraktı. Onun evinde hiç güneş görmediler ve hiç çiçek açmadılar. Hemen penceremin önüne koydum onları. Umarım çiçeklenirler... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ciceklenmedeki en buyuk etmen kesinlikle parlak ve uzun sureli isik. Isik genel buyumeyi de hizlandiriyor. Yaz basinda anne yapraktan ayirip diktigim yuz civarinda meneksem var. Bir kismini kasim ayindan beri floresan isigi altina biraktim. Bu fotograftakiler onlardan ciceklenmis olanlar. Henuz tomucuk vermis olanlar da var. Diger kismina ancak yilbasindan sonra aydinlatma ayarlayabildim. Onlarin katetmesi gereken daha çok yol var. Bu arada anaclarin hepsi marketlerden toplama ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Işıklandırmaya gelince menekşelerim cam önünde duruyor. Sürekli aydınlıkta ve ışık alıyorlar. Öyle özel ışıklandırma yapmadım. Sorun sanırım toprak değişimiyle ilgili. Topraklarını değiştirmem gerekiyordu değiştiremedim. Olabilecek en kısa sürede o sorunu halletmeliyim.![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok teşekkür ederim,sevim hanım baharda çelikledğim yapraklar çürüdü. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle yeni aldğım menekşelerden köklendireceğim. Bu sefer başara blirim umarım. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili zappie menekşeleriniz çok sağlıklılar. Emek çektiğiniz herhallerinden belli oluyor. Onlarda hiç inkar etmemişler. Elinize sağlık. Ben menekşeleri biraz uzun saplı seviyorum. Benimkilerde cam kenarında. İstediğim gibi nasıl yetiştirebilirim. |
|
|
|
![]() |
|
|