![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
menekşe
merhaba menekşelerimde buruşma gözlemledim neden kaynaklanıyor olabilir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer Menekşeleriniz çok güzeller. Yapraktan köklendirme işini 1 kez becerebildim bi daha olmadı o menekşemde sağolsun hiç üzmüyor beni. Sanırım siz hiç fire vermeden yavrulatabiliyorsunuz. Çok güzell Tebriklerr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2009
|
Menekşelerimden Bir Sene Ayrı Kaldık:(
Bir senedir askerlik görevimi yapmak için menekşelerimden uzak kaldım. Bu arada eşim elinden geldiği kadar bakmış. Ancak bayağı bir susuz ve soğukta kalmışlar. Yaprakları pörsümüş ve saksının üzerine serilmişler. Şimdi biraz bakım yapacağım ancak neler yapmam gerektiğini sizlere de sormak istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimin hemen hemen hepsi çiçekli, sizlerle paylaşmak istedim ![]() Bu güzelleri yetiştiren sevgili Swetlenaya ve bu başlıkta bilgilerini, deneyimlerini büyük bir içtenlikle paylaşan, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimle ![]() Düzenleyen acemifüsun : 09-03-2011 saat 11:03 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Bunlarda benden.
Menekşe yetiştirmeye bu sene başladım.yani çok acemiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Yeni açmaya başladı ama ben dayanamadım paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun , gulumcinki,türkansultan menekşeleriniz çok güzel ve saglıklı ,bol bol çiceklerini görürsünüz inşallah.Artık soğukları atlattık sayılır,şimdi şaha kalkar hepsi ![]() Acemifüsun son koyduğun menekşen çok güzelmiş katmerli,beyaz şeritli değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Acemifüsun son koyduğun menekşen çok güzelmiş katmerli,beyaz şeritli değil mi?[/QUOTE] Teşekkürler Sn.menekşecibaba, sizinkiler de çok güzel ![]() Son eklediğim fotoğraftaki menekşem koyu pembe renkli, hafif katmerli, çilli, kenarları koyu şeritli ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşecibaba beğenmeniz çok güzel.Benim sizlere yetişebilmem için daha çok fırın ekmek yemem lağazım.Ayrıca sizin menekşelerinizin hayranıyım,sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
merhabalar aranıza yeni katıldım bir,iki,üç derken tam sekiztane menekşem oldu sizleri takip ederek iki tane yavru menekşem oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
cevaplarınızı ve yardımlarınızı benden esirgemesseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. Bu arada bir sorunum var eve getirdiğim iki menekşemin yeni çıkan yapraklarında bi sorun var yaprakların üzeri diğerlerinden fazla tüycük kaplı buda büyümelerini önlüyor ne yapayım neden olmuş olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
/
|
Alıntı:
![]() İki nedeni olabilir; bir tür bitki kenesi Cyclamen Mite (Phytonemus pallidus) veya bitki zehirlenmesi de olabilir. Acil toprağı değiştirin, zehirlenmesine iyi gelir. Eğer kene ise akarisid kullanması gerek. Ama en iyisi güvenilir bir yerde bitki temin etmek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
![]() "]buraya[/URL] bir bakmanizda fayda var ![]() merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun[/QUOTE] Bu sorunu çok ciddi yaşayanlardan biriyim. İki sene önce fazlasıyla uğraştım ve başardım. Bence hemen diğerlerinden ayırın. Merkez kısmına derin bir taç kesim yapın ve ilaçlayın. Toprak değişimini hemen yapmalı mısınız bilmiyorum. Menekşeniz bu kadar stresi kaldıramayabilir... Kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sevgili menekşe severler ben siteye yeni üye oldum menekşeler hakkında öğrenmek istediğim bir soru olacaktı 4 hafta önce menekşelerimin toprağını değiştirdim mevsimi olmadığı için onları ev serasına aldım seradan ne zaman çıkarmalıyım? lütfen bana cevap yazın şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|