![]() |
|
![]() |
#7381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
İyi fikir bence de yer tasarrufu olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Yer tasarrufu nasil oluyor anlamadim. Yavruyken veya yaprak koklerken tamam ama bitkiye ihtiyac duydugu suyu, ek besini verince normal buyumesine devam edecek, sonucta rozetlerin kapladigi alan ayni olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7383 |
Kaybettik
|
Sn zappie haklısınız menekşelerin yaprakları büyüdükçe kapladığı alan genişliyor ve yine daha fazla alan kaplıyor diyorsunuz, doğru. Çok fazla yayılan dış yapraklarını aldım o zaman da. Hem yapraklar yeni menekşeler için kullanılır hem de anaç menekşe gücün ü yaprakların gelişmesine harcıyacağına daha çok çiçeğe gider diyorum yanılıyor olabilirim ustalar daha iyi bilirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sevgili Katmer,ben Allahtan bir çoğunu yedeklemiştim,haliylede kayıplarım olmuşsa da yenileri tomurcuk dolu,en kısa zamanda burayada resimlerini yükleyeceğim ![]() Bayramda ziyaret edenler henüz açmadıkları halde menekşelerime övgüler yağdırdılar,motive oldum doğrusu,birde açsınlar hayırlısı ile,sizlerin yorumları da çok önemli benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Yazın kayıp vermedim fakat kış sogukları cogunu elimden aldı ![]() menekşeler bardakta daha saglıklı bunu anladım ufak kap burdaki yazılanlara göre en ideali. Bende 3 saksı kaldı yenilerini görüp almaya korkuyorum ölünce üzülüyorum . Menekşesizde bir hayat cok sıkıcı ![]() Saglıklı menekşeler cam önünde güneş görmeyen fakat oldukca aydınlık kesinlikle istedigi bu . resimleri yükleyen arkadaşların en saglıklı en güzel gelişimi olan menekşeleri konum itibariyle böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Yer tasarrufu şöyle oluyor Samsunlu kardeş:hani bizim buralar yazın sıcaktan kavrulmuştu ya kökleri kesip dış yaprakları da alınca menekşe 4-5 yaprak kalıyordu.Kaç kez normal saksıya ektim öldü,ben de bardaklara alıp sera yaptım.Böylece elimde yetişkin menekşe kalmadı.Yaşamaya çalışıyorlar ama ha deyince büyüyüp gelişme yok.Size yetişmeye çalışıyorum,marul gibi yapraklar olsun istiyorum ama nafile.Sizin oraların havasından mı suyundan mı? Var bir sihir ama bulacağım(Şimdiden cevabı duyar gibiyim bendeen diyorsunuz) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Merhabalar
Bunlarda benden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7394 |
Ağaç Dostu
|
Yeni açmaya başlayan menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7395 |
Ağaç Dostu
|
Pembe ölanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7396 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7397 |
Ağaç Dostu
|
Yavru menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7398 |
Ağaç Dostu
|
Son iki yavrum yapraktan ektiğim daha çok yavrum var,onları ayırdığımda resimlerini sizlerle paylaşırım arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7401 |
Ağaç Dostu
|
Tipik EK-Photoshop turu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Ellerinize sağlık Sevgili SDurul ve türkansultan güle güle büyütün. Arkadaşlar müjdem var.Klubnika'dan gelen menekşelerden bir tanesinde yavru gördüm hem de ilk gün sabahleyin,bayramımı ilk o kutlamış oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7405 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7406 |
Ağaç Dostu
|
Iyi, guzel de neden yapragin altini kestin ???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7407 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağın sapı baya bir ileriye doğru yumuşamıştı Sevgili,zappie.Bende sağlam kısmına kadar kesince altta kalan 2 damarında bağlantısı kesilmiş oldu sapla,onun için bende altlarınıda kestim,bir manası yok diye düşünerek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7408 |
Ağaç Dostu
|
Susuz kaldigi icin yumusamissa duzelirdi aslinda. Simdi bunu tekrar suya koyamazsin, curur buyuk ihtimalle. Seraya almani tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7410 |
Yeni Üye
|
Oooo coşmuş yine buralar.. Kendimi kaptırdım sanırım.. Menekşeden başka birşey görmez oldu gözlerim.. Sürekli yaprak topluyorum ordan burdan.. Ve yapraktan kendime yeni bitkiler yetiştirmek istiyorum.. Umarım başarılı olurum.. Şuan annemlerdeyim Sakarya'da.. Ona da menekşe aşkını aşılama turları yapıyorum.. Eve dönmeden onuda menekşelendireceğim inşallah.. çalışmalar hızla devam ediyor.. Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|