![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Neden sarı menkeşesi olanlar menekşelerinin fotoğraflarını paylaşmıyorlar acaba merak ettim? Bir de çiçekçiden aldığım menekşelerim var alt yapraklarının sapı çok uzun. Toparlanabilmesi için uzun saplı yaprakları koparmalı mıyım? Muhtemelen ilerleyen süreçte göbek kısmı ortaya toplanacak uzun saplılar öylece kalacak ve iyi olmayan bir görüntü oluşacak. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Fotoğraflarını da en yakın zamanda paylaşacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bu raf da benim menekşelerin tahtı. 2.5 yaşındaki oğlumdan kounmaları için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Işık ihtiyacı nedeniye yapraklar ışığa yönelip düzensiz bir görüntü oluşturabilir. Belirli aralıklarla saksıyı çevirerek yön değiştirmekte fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
![]() gerçekten forumdaki isminiz gibi menekşelerin babası olmuşsunuz.ne güzel maşaallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Sayın Menekşecibaba; Menekşe sayısı çok olduğunda en güzel yöntem alttan sulama oluyor, lakin toprak da sürekli ıslak kalıyor, bu durumda menekşe kayıpları kök çürümeleri olmaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arada bir kenera alıp dinlendirmek iyidir diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2013
|
bu güzeller de benimkilerden
okulda odamda ilgilendiğim menekşelerimden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Bende bunu denedim ama fazla ilgilenemediğim için faydasını göremedim sn. menekşecibaba. Umarım siz görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
Alıntı:
Sizin söğüt toprağı kullanma talimatlarınızı uyguladım bende menekşelerime ve yaklaşık 2 ay olmasına rağmen görüntüleri yüklüyorum. Düzenleyen yeşildente : 01-03-2013 saat 14:43 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Kabuk değiştiriliyor mu? Çürümez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Fincandaki yavruyu söğüt çürüntüsü+torf+perlit karışımına dikmiştim. Çok hızlı büyümeye başladı. Bundan sonra menekşe toprak karışımına söğüt te eklenecek anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
|
Fincanın altını nasıl deldiniz? Güzel gorunuyor masallah hepsi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Fincanın altını delmedim. Az az su veriyorum. Söğüt çürüntüsü çabuk kuruyor. Yani bakımı kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın yeşildente ve sayın şehzade söğüt gübresinin menekşelerdeki etkisi çok büyük maşallah rsimlerde de görülüyor zaten bu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Alıntı:
sayın tömürcek neden sadece söğüt gübresi değilde karışım kullanmaya başladınız. Sadece söğüt gübresinin yetmemesinden dolayı mı? Yoksa başka bir sebep mi? Bende Söğüt gübresi buldum ve kullanmaya başladım ama karışım yapmamıştım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
merhabalar,ben en son 2 yıl önce bütün çiçeklerimi Konyada bırakıp geldim.bir daha çiçek büyütmem diyordum ama menekşelerinizi görünce yeniden bir deneyeyim dedim.inşallah yeniden yetiştirebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
|
Sevgili Maki01 serdartemelli alttan sulama derken Meneksecibaba' nın yumurtalarında ki fitilleri kast etmiş sanırım, fitilli sulamalarda arada bir dinlendirmek iyi olur diye düşünüyorum, siz ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Açıklama için teşekkürler sevgili sardunyaderviş , haklısın saksı tabağından sulama diye anlamıştım. Fitilli sulamada toprak karışımı ağırlıklı olarak ( % 50 ya da daha fazla ) perlit , vermikulit gibi inorganik malzemeden oluşmalı. Torf oranının fazla olduğu karışımlarda kök çürümesi ile daha sık karşılaşıyoruz. Diğer önemli etken ise fitil kalınlığı. Toprak nemli değil, ıslak ise daha ince bir fitil kulllanılması gerekiyor ya da fitilin toprak içerisinde kalan boyunu kısaltarak yani alttan çekerek dengeyi sağlamak mümkün olabiliyor. Bu koşulların yanı sıra zaman zaman toprağın tamamen kurumasına izin vermeden dinlendirmekte fayda var. Arada sırada tembellik ya da ihmalden su haznesini 1 haftaya yakın bir süre susuz bıraktığım oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Sevgili Sardunyaderviş ve Maki01 cevaplarınız için teşekkür ederim. Son yüklediğim resimde de göreceğiniz gibi saksıları plastik şeffaf bardakların içerisine oturttum ve fitilli sulamaya geçmeyi planladım.Hepsine uygulamadan önce bir deneme yapmaya konuyu daha iyi araştırmaya gayret gösteriyorum.Yurt dışındaki menekşecilerin hepsi fitilli sulama yapıyorlar lakin hepside gece gündüz florasan lamba altında tutuyorlar menekşeleri,toprakları ıslak bile olsa devamlı sıcaklık buharlaşmayı getireceğinden kökler bir zarar görmüyordur diye düşünüyorum.Şimdilik bir kaç menekşede denemeler yapıyorum,herkesin ortamı faklı olduğundan kesin bir sonuç elde etmeden bütün menekşelerimi kaybetmek istemiyorum. Deneyeceğim başarılı olursam devam edeceğim, o güne kadar elle sulamaya devam ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Merhabalar! Benimkilerin bazıları da fitilli sulamada. Fakat ben sürekli su bırakmıyorum kaplarında haftada bir -yazın haftada iki- sulayacağım zaman toprağı üstten parmağımla kontrol ediyorum nemlilik hissetmiyorsam su haznesinin yarısına kadar su koyuyorum..Bu miktardaki suyu da zaten bir iki gün içinde bitirmiş oluyor menekşe.. Tabi toprak karışımı, fitil kalınlığı, menekşenin büyüklüğü, ışık alıp almaması vs. hepsi su tüketimini etkiliyor..Gözlemleyerek en doğru ve yararlı yol bulunabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
sayın ahmeter menekşelerinize çok üzüldüm.bende sizin menekşeleri görünce hemen gidip 5 saksı menekşe aldım.bir hafta sonra evdeki eski menekşem kurudu zavallım.kalbi kırıldı herhalde.umarım yenileri yaşar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Çam toprağı dediğiniz nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çam toprağı ismini ben koydum sayın çizmeli kedi,çam ağaçlarının altından topladığım toprakla çam çürüntüleri karışımı bir şey,bitkiyi nemli tutma özelliğine sahip olduğunu düşünüyorum,menekşelerim bu karışımı sevdi hallerinden çok memnunlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Merhaba sayın Ağaçlar.net üyeleri, Düzenli olarak çiçek aldığım bir çiçek dükkanında bitkiler hakkında gelen gidenlerle laflama fırsatım oluyor. Çiçekleme zamanında menekşelerin toprağına 2 haftada bir, 1 tatlı kaşığı kabak rendesi vermemi tavsiye ettiler. Kabak da bol miktarda potasyum varmış. Daha önce aranızda bunu deneyen veya duyan var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
sn. bay tömürcek çok teşekkür ederim. toprak olarak torf-dogal siyah toprak-hayvan gübresi karışımı kendi yaptıgım bir karışım kullanıyorum.saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|