![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Menekşem ağır çekim açıyor.
Allahım menekşem açıyor diye yanından ayrılamıyorum, o da maşallah o kadar nazlı ki! Tam olarak açsa da bir görsem! Dayanamayıp tam açmamış halini paylaşayım dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Menekşeci şirin maşallah yavrularınız çok güzel gelişmiş siz bu işten anlıyorsunuz. yavruları ne zaman ayıracaksınız? bir anne çelikten kaç yavru kök çıkıyor? birde ne zaman başlamıştınız kaç ayda bu noktaya geldi üretiminiz? Ne kadar sıklıkta suladınız? çok soru soruyorum kusuruma bakmayın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Alıntı:
Sayın Artemisya öncelikle övgüleriniz için teşekkür ederim elimizden geldiğince uğraşıyoruz ![]() Yavruları ne zaman ayıracaksınız? demişsiniz Yavruları ayırmak için kendime bir zaman belirlemiyorum doğruyu söylemek gerekirse her gün gözümün önünde oldukları için ve günlük 2-3 defa kontrol ettiğim için anne yaprakta çürüme olursa yavruları ayırıyorum.Genel olaraksa söylenen yavruların yapraklarının 50 kuruş büyüklüğüne ulaştığında ayrılabileceği ama dediğim gibi ben annenin yavrular için elinden geleni yapıp benden bu kadar dediği zamana kadar bekliyorum. Bir anne çelikten kaç yavru çıkıyor? Bunun belirli bir sayısı yok 6-7 olduğu da oluyor 2-3 olduğu da oluyor işe yarar damarlanmış yavru derseniz küçük yavruları atınca 5 tane sağlam yavru çıkıyor.Ben her çelikten 2 yavru çıkmasını isterim şahsen bir iki çeliğimde bu şekilde 2 yavru çıktığı oldu çok hızlı büyüyorlar geniş alanları olduğu için de düzgün bir görünümleri oluyor. Üretimim bu noktaya ne kadar zamanda geldi? Fotoğraftaki çeliği toprağa diktiğim tarih 03.01.2015 bugün 22.05.2015 yani 4,5 ay olmuş bir çeliği toprağa diker ve bakımını iyi yaparsanız 40 günde yavrular toprak yüzüne çıkıyor. Ne kadar sıklıkla sulanıyorlar? Mevsime havanın ısısına göre değişiyor.3 gün açık ağızlı kapta bekletip dinlendirdiğim suyla kış ve soğuk aylarda 4 günde bir güneş doğarken sıcak aylarda ise 3 günde bir belki çok sıcak yaz aylarında 2 gün olur ama asla çok sulama yapmam.Şu an havalar çok sıcak olmadığı için 3 güne düşürdüm sulama aralığını.Tercihim eğer menekşem ölecekse çok sulandığı için mantar kök çürümesi gibi hastalıklardan ölmesindense susuzluktan ölmesidir. Umarım sorularınıza yeterli cevabı verebilmişimdir.Zamanla kendi yetiştirme sulama şeklinize sahip olacağınıza eminim.Herkese bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu arada benim anne yaprağın olduğu minik kapların altı delik değil sorun olur mu bu? O şeffaf kutuyu da kapatıyorum nem olsun diye pek fazla kurumuyor toprak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Evet büyük bir sabır işi şu an koyacağım fotoğraftaki pembe beyaz menekşeler tam bir yıl oldu kendim çelikten ürettim gerçi şu an elimde bulunan bütün menekşeler kendi üretimim durumunda fotoğrafta baya bir de çelik var yavrularıyla. Çelikleri koyduğunuz küçük kapların altına delik açmaya gerek yok ben açmıyorum.Çelikleri ilk 1-2 hafta kapalı kapta tutma olayını doğru buluyorum tutması daha kolay oluyor. Çiçeklenen veya çiçekli şekilde aldığınız menekşelerin saksısını değiştirmek ise yanlış bir uygulama umarım çiçek açmaya devam ederler çiçeklenen veya çiçekli menekşenin saksısını değiştirmek menekşeyi şoka sokabilir çiçeklenme durabilir bu konuya dikkat etmek lazım. Ayrıca menekşenin çapının saksının çapının 3 katı olması gelişimi çok etkiliyor bu konuda başka bir önemli nokta. Saygı ve sevgiyle herkese bol şans... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Çok sağolun Menekşeci Şirin, çok faydalanıyorum sayenizde. Kapalı kapta 1-2 hafta açmadan dursun mu yoksa açıp çeliklere su vermelimiyim bu süreçte, sanıyorum arada açıp vereceğiz değil mi? hani yanlış anlamış olmayayım da sorayım dedim. Öyleyse benim saksılar büyük oldu değil mi menekşelerime göre :/ ama tekrar değiştirip yeni bir şok yapmayayım değil mi, kalsınlar bu saksılarda, umuyorum çiçeklerinden vazgeçmezler, takviye besin mi kullansam ki? Aklımda olsun ilerde saksı değişiminde önerinize dikkat edicem sevgili menekşeci şirin.. Menekşelerinize maşallah ne güzel de sıralamışsınız. Merak ettim hobi olarak mı üretiyorsunuz yoksa satışını mı yapıyorsunuz? saygılar, sevgiler size de.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Sevgili Jakin az daha sabır çok az kalmış.. çok nazlılar.. bu da benimki ![]() aslında yıkamak istiyordum yapraklarını ama tomurcuk olunca ne olur ne olmaz dedim. üzerine toprak döküldüğü için pek bir pasaklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sevgili Artemisya yeni gördüm, sizinki daha bir güzel açmış maşallah. Ben de yıkamaya korkuyorum. Çiçekleri bitince yıkayalım en iyisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Sayın menekşeci_şirin , yanyana duran farklı saksılarda olup , yavru vermeye başlayan ama yanında olan diğer yaprağımın aynı zamanda ekmeme rağmen yavru vermemesine şaşırdım. Her şey aynı ,yer ,toprak ,bakım ,güneş . Acaba farklı türler arasında yavru verme zamanı değişiyor mu ? **** çelik alınan yaprakların bölgesi ,kalitesi gibi nedenler yavrulama zamanlarını farklılaştırıyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Menekşe çeliklerinin birbirinden farklı açma veya yavru verme sürelerine sahip olmasına şu etmenler sebep olabilir; 1-Çeliğin hangi sıradan alındığı: Çelik alırken menekşenin göbekten itibaren 3. sırasındaki yapraklardan çelik almak lazım yani şöyle tarif edelim en dış yapraklar yaşlı oluyor göbeğe yakın yapraklar çok genç oluyor ama 3. sıradaki yapraklar çelik almak için en uygun olanlar belki sözünü ettiğiniz henüz yavru vermeyen çeliğiniz yaşlı veya çok genç kısımdan alınmış olabilir. 2-Çok derine dikmek(çelik sapının uzun bırakılması): Çeliğimizi dikerken sapını asla çok uzun bırakmıyoruz eğer sapını çok uzun bırakırsak yavrular toprağın yüzüne varamadan baş kısımlarından çürüyorlar.1,5-2 cm bir sap bırakmanız ve çeliği diklemesine değil yanlamasına toprağa dikmeniz doğru olacaktır.Bu konuda detaylı bilgiyi http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/19198-37.htm başlığında bulabilirsiniz. 3-(menekşeci_şirinsebebi ![]() ![]() Sonuç: Çeliğiniz çok zaman geçmesine rağmen hala yavru vermediyse topraktan çıkarın bakın damarlanma olmuş yavrular toprak altında çürümüşse sapını biraz kısaltıp tekrar dikim yapın sonuca ulaşacaksınız. Herkese bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Menekşelerimin saksılarını değiştirdim daha bir güzel oldular maşallah Bu da yeni minik pembe kızım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Mesajların üzerinden çok zaman geçmemişse, mesaj önceki sayfalarda kalmamışsa lütfen alıntılamayalım, daha doğrusu metnin tamamını alıntılamayalım, sistemde gereksiz yer kullanımına neden olmayalım. Teşekkürler ![]() http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...htm#post267905 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
Benim menekşem kötü durumda kaz ayağı var ve yaprakları güneş yaktı. Kaz ayağını kesip tekrar dikebilmem için kaç tane sağlıklı yaprağa ihtiyacım.var ve ne kadar büyümesi gerekiyor?? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım benim farklı zamanda yavru vermesi ,aynı zamanda çelik dikmeme rağmen aynı zaman içerisinde yavru alamamam ,çeliğin alındığı bölümle alakalı olabilir. Çelikler bana bulunduğum yerde farklı kişilerden gelmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Menekşemin saksısını değiştirirken kök kısımlarında bunlara rastladım, sarı boncuk gibi şeyler nedir bunlar? elimle ezdiğimde kişniş tohumu gibi ezildi, acaba tohum muydu? bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Nematod olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1359704-post69.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Cidden miiiiiiii? ![]() ![]() ![]() ufff ya nerden çıktı bu şimdi..diğer menekşelerde yoktu böyle bir şey, en son aldığımda çıktı. ben korkarım ama solucandan napıcam ![]() şimdi tekrar açmayada korkarım saksıyı içinde vardı daha bunlardan, ya solucanlarda varsa içinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Buda benim iş yerindeki miniğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
![]() Bazen bilmemek daha guzelmiş... Solucan yumurtası olduklarını bilmezken çıplak elle bazılarını topraktan ayıklamıştım size fotoğrafını çekip göndereyim diye hemde tohumsa ekerim diye ![]() şimdi biliyorum ve menekşemin yanına yaklaşırken bile içim bir tuhaf oluyor. ne yapıcam bilmiyorum. Eldiven giyip saksıyı ters çevirsem solucanla karşılaşırmıyım ki? ne kadar zamanda solucan çıkıyor yumurtadan? yumurtalar oraya nasıl gelmiş içinde bir tane anne solucan olması lazım değil mi :/ ![]() Lütfen yardım! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu kadar korkmayın onlar faydalı solucanlar, hem gülünü seven dikenine katlanmayı öğreniyoruz, önceleri ben de çok korkardım ama şimdi ellerimle solucanı bile tutuyorum. Bahçede ben nelerle karşılaşıyorum bir bilseniz ama alıştım artık, anne solucan olmaz mı dediğinize gelince ona ben de şaşırıyorum çözemedim, şahit olduğum bir saksımda solucanı gördüm o saksıyı koruma altına aldım gözlemlemek için aradan aylar geçtikten sonra saksıyı boşalttığımda anne solucan yoktu sadece yumurtaları vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Neden kimse bana yardımcı olmuyor meneksemin olmesini istemiyorum hala daha yasamak icin savasıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Yeterli bilgim olmadığı için size yardımcı olamam. Yapabileceğim tek tavsiye sağlam yaprağı varsa oradan yaprak alarak yedeklemeniz. O yaprağı köklendirerek menekşenizin kaybolması durumunda o yaprakla tekrar menekşenize kavuşabileceğinizi belirtebilirim. Ben öyle yaptım. Bir menekşemi kaybetme durumuna gelince 3 yaprak alabilmiştim. Birisi kurudu ,şuan iki yaprak hayatta ve yavrulamalarını dört gözle bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Yaprakları daha ufak ama olur mu bilmiyorum ayrıca bazıları o uzantıdan kesip tekrar dikiyor ama tam bilgim yok ve yaprakları daha yavru 2 tanecik filiz verdi o yüzden bilmiyorum napcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2015
|
Bence en büyük olan yaprağını kırıp suya koyun köklenincede yeniden küçük bir saksıya ekin ben öyle yapmıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Fazla alternatif yok gibi gözüküyor. Çünkü yapraklarda en iyi çelikler 3. kattan alınıyordu yanlış hatırlamadıysam. En alttan ve en üstten alınmıyordu. Yani iyi yavru vermesi için. Bulunduğu yeri mi sevmedi acaba ,bazen menekşe bulunduğu yeri sevmezse de solmaya yüz tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Menekşenizin toprağı çok ıslak ve saksı çok büyük menekşem94. Saksıyı boşaltıp kaktüs saksıları gibi küçük saksıya ys da pet bardağa yeniden dikin. Menekşe toprağı nemli ama ıslak olmsmalı. Sulamayı dikkatli yapmanız gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
.....
Öncelikle menekşenizin durumunu beğenmedim üzüldüm ama dikkatinizi çekmek in mecburen o butona bastım. Annem de bana bu duruma gelmiş 3 minik yapraklı bir menekşe getirmişti. Ben de gövdede sağlam doku görene kadar kesip en küçük tek kişîlik reçel kâsesinde kürdanla o minik yapraklara destek olacak şekilde suda tekrar köklendirdim. Şimdi bu durumda Arkadaşların önerdiği gibi o sağlam yaprakları da sap uzunluğu 2-3 cm. kalacak şekilde verev keserek de tekrar üretebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|