![]() |
|
![]() |
#11821 |
Ağaç Dostu
|
Herkese günaydın. Bu menekşeyi Bauhaus'tan aldım. Bu renk menekşelerin hepsinin çiçeklerinde küflenme ve dökülme vardı. Aslında almamam gerekirdi ama rengi ve cinsi çok hoşuma gitti. İkinci resimde çiçeğin poleninde oluşan küf belli oluyor. Yapraklarda bir şey yok. Ancak çiçekler soluk ve boyunları bükük. Ben bunu nasıl canlandırırım. Tavsiyeleriniz nedir? ![]() ![]() Düzenleyen blaze ash : 26-11-2013 saat 21:48 Neden: Yazım Yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11822 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Benim tavsiyem Saksıyı koyduğunuz beyaz kaptan çıkartın yalnız kalan saksıyı bol ışıklı bir yere saksının da altına kağıt havlu koyup bekleyiniz Kağıt ıslanırsa sık sık değiştirin sakın sulamayınız Yapraklarda sertleşme olursa vaziyet iyi , şayet olmazsa yapacak bir şey yok İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11823 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter; Çiçek yapraklarında yumuşama yok. Toprağı da çok az nemli. Peçete koymuştum alınca ama su gelmedi. Sanırım havasızlıktan olmuş. Dediğiniz gibi güneş alırsa düzelecek. Ama 2 gündür hava kapalı, güneş yüzünü göstermiyor ki! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11824 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Aynı yaprak çeliğinden ürettiğim iki kardeş fidelerin farklı renkte açmaları. Üst soldaki Sayın Fetitoo'ya verdiğim sade pembe açtı, bendeki kardeşi pembe-beyaz açtı. İlk çiçek açmaları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11825 |
Ağaç Dostu
|
İkinci çiçeklenmeleri daha farklı olabilir sevgili sami ulus. Özellikle hibrit menekşelerden yaprak çeliği ile üretilen menekşelerin çiçeği tam olarak ikinci çiçeklenmelerinde tür özelliğini taşıyabiliyor. İkinci çiçeklenmede de taşıdıkları genler nedeniyle anaç bitkiden farklı renk ve şekilde çiçek vermişlerse o türün "SPORT"u olarak adlanrırıyorlar. Bazen sport olanlar anaçlardan çok daha güzel ya da özel bir türün ortaya çıkmasını sağlayabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11826 |
Ağaç Dostu
|
iyi bayramlar
Bir tek saksı menekşem olsun ama çiçeğinin rengi , AL , olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11827 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küf için oksijenli su karışımını ( 1 litre suya, 2 yemek kaşığı oksijenli su ) önce bir yaprak/çiçeğe püskürterek 1 gün olası olumsuz etkileri gözlemlemek için beklemenizi , sorun yoksa tüm bitkiye uyguamanızı ve sonraki sulamada da aynı karışımı kullanmanızı öneririm. Ve tabii hemen bir iki çelik almanızı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11828 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Sayın Ahmeterin menekşesinin altındaki su neden o şekilde duruyor.Bunun bir amacı ve anlamı olmalı.Menekşe standı başlığındaki o güzelim menekşeler de hep bu şekilde kap üstünde saksı şeklindeydi..Ahmeter açıklarmısınız?Merak ettim.Bilginizden faydalanmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11831 |
Ağaç Dostu
|
vay be daha neler öğreneceğim.aylardır yavrulamayan ama çürüyüpte kaybolmayan yapraklarım var.hemen onlarda deneyeceğim.inşallah sonuç güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11832 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Sevgili SUDEM, fitilli sulamada fitilleri saksının en dibine baştan koymanız gerekirdi. Sizin çelikler aylardır bozulmamışlarsa yakında yavru verirler zaten. Şimdi yerinden oynatırsanız bozulurlar. Çünkü tüm toprağı boşaltmanız gerekecek. Onlar öylece kalsın, yeni denemelerinizi fitilliyle yapın bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11833 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11834 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya da büyük bir iğneye fitili takıp, yine alttan çekmeniz sorun yaratmaz. Trende, garlarda elinde bir torba ile dikiş malzemelerinin olduğu paketleri satan insanlar var. O paketlerdeki en büyük boy iğne bu iş için ideal. Adana'da bu iğneler çuvaldız olarak bilinir, telis çuvallarının dikişininde kullandığı için herhalde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
evet biraz uğraştırıcı olur ama denenebilir. Ama aylardır yavrulaması beklenen yavrularda ben o riski almazdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Arkadaşlar çiçeklenmeye başlayan ve açan menekşelerim çiçekleri soğuktan etkilenir mi. Burada havalar birden soğudu ve menekşelerim az da olsa sabah güneşi gören tek penceremin önünde duruyorlar diğer oda ve pencerelerde bahara kadar güneş yok ama burada da soğuk 10 derece altına düşmez daha, sizce ne yepmalıyım şimdiki yerlerinde çok mutlu görünüyorlar. Soğuk hava tomurcuk ve çiçekleri etkiler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11837 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
Eğer becerebilirsem, bir raf sistemiyle ışıklandırma ve zemin ısıtma düşünüyorum. Soğuk ve ışıksız Eskişehir kışı için.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
O zaman daha sorun yok benim için Sayın Kadiryaşar, burada hava 12 dereceye ancak aralığın ortalarından sonra düşer, Ocak sonu da ısınmaya başlar. geçen sene de kışı aynı yerde geçirdiler rahat bir kıştı onlar için, yalnız geçen yıl çiçekli değillerdi. Benim korkum tomurcuk ve çiçekler için çünkü bu sene yeterince çiçeklenmediler diğer yıllara göre, şimdi bu tomurcuklara bişey olursa da çok üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11839 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11840 |
Ağaç Dostu
|
İsimlerini saksıya yazmıyorum
Herhalde pazara kadar açar ışıkta yetişiyor hangi renk çıkacak heyecanı kafi yaz başı çelik yapmıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11841 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
o kadar menekşe çeliği diktim. yavrularım oldu. Kimi öldü, kimi yaşam savaşı veriyor, ancak 3 tanesini açtırabildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Haftada en az 2 kez sulanmalıdır diyor. Biraz fazla değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11843 |
Ağaç Dostu
|
Bana kalırsada 2 defa hele kış mevsiminde fazla zaten bitki su isteyini kendisi belli ediyor bakıyorsunuz yapraklar hafif eğilmiş veya yapraklara elle dokunduğunuz da bir yumuşaklık hissediyorsunuz Zamanla elinizin işaret parmağını saksıdaki toprağa değdirdiğinizde anlamış oluyosunuz Bu gün bir markette 2 liraya menekşe vardı hemde ithal saksı su içinde İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11844 |
Ağaç Dostu
|
Evet, yavru yani yan sürgün. Yan sürgünler biraz büyümesi beklenerek anneden köksüz olarak ayırıp, köklendirilebilir ancak anne bitkinin besinine ortak olacağı için çok tercih edilen bir çoğaltma yöntemi değil sevgili asln. Trail türü menekşeler dışında genellikle fazla büyümesine izin verilmeden koparılır. Yan ya da tepe sürgünden yetiştirme daha çok yaprak çeliğinden çoğaltılamayan chimera ( Çiçeklerinde dikey olarak farklı renkler vardır. ) diye sınıflandırılan türlerde uygulanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11845 |
Ağaç Dostu
|
Toprak içinde çürümesi bakteri oluşmasına neden olabilir sevgili asln, eğer dikeli 1-2 günden fazla olmadıysa toprağı boşaltıp, toprak içinde kalan sürgünü almanızı öneririm. Yan sürgünleri cımbız ya da temin edebilirseniz uzun pensle almak rahat oluyor. Ben uzun bir cımbız bulup, bu işe ayırdım. Her kullanımdan sonra alkol ya da kolonyalı pamukla dezenfekte ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11846 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11847 |
Ağaç Dostu
|
NOID Menekşeler
Bir menekşeyi NOID etiketlerken kendimi çocuğuna kimlik çıkartamamış bir baba gibi hissediyorum.. Hiç hoş değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11848 |
Ağaç Dostu
|
Saim Ergin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11849 |