![]() |
|
![]() |
#11521 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
hastalanan menekşem ve iki yeni arkadaşım
Merhaba, Aranıza yeni katıldım ![]() ![]() Evdeki menekşelerim bir süredir çiçek vermiyorlar. Ben de kıskanıp açarlar umuduyla ve bahanesiyle tabii ki, iki saksı daha edindim. ![]() ![]() Şimdi de bir sorum olacak. Eski saksılarımdan bir tanesi aşağıdaki hale geldi. Sorunu nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Saksısı büyük diyeceksiniz, evet onu yeni öğrendim; artık saksı değişimi esnasında küçültebileceğim. Gerçi deliksiz olduğu için altına iri çakılla drenaj yapmıştım, o sayede alt tabak gibi kullanabildim. Güney cephesinde perde arkasında duruyorlar. Kızgın güneşi perde engelliyor diye düşünüyorum çünkü bu saksı dışındakilerde bir değişiklik yok, canlı ve sağlam yaprakları var. Hastalanan saksım için önerilerinizi rica ediyorum. Sevgilerimle, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11522 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
selam kartopu gunes yanıgına benziyor yani gunes kızgınken sulanmış gibi boyle gunes kızgınken sulandıgın da ya da fısfıs yapıldıgında suyun oldugu yerler yanıyor umarım boyle bir seydir yazın doguya ya da kuzeye bakan yerde olsa iyi oluyor Düzenleyen sardunyadervis : 22-08-2013 saat 00:35 Neden: eksiklik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11523 |
|
Sn kartopu gunes devrildikten sonra yani o pencereden cekildikten sonra sulayın ve o yaprakları temizleyin ama o ciceginizi elledikten sonra digerlerini ellemeyin hijyen önemli, bakalım o yaprakları temizledikten sonra devam edecek mi? gule gule buyutun Düzenleyen sardunyadervis : 22-08-2013 saat 00:38 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11524 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11525 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sayın Sami Ulus'a teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11526 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2013
|
maşallah çok güzeller.. bir çoğu hüsran olan denemelerimden sonra yeniden başladım çelikten menekşe üretmeye. inşallah bende böyle büyütebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11527 |
Ağaç Dostu
|
Ben anlamıyorum bunlar nasıl "afrika menekşesi"? Bi kere Afrika sıcak bir ülkedir, bu menekşeler sıcağa hiç dayanamıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11528 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Eskimeyen dostum menekşe
Menekşe Düzenleyen ahmeter : 23-08-2013 saat 11:14 Neden: EK |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Menekşenin sevdiği ortam Orkide serasını içi , resimlerde görülüyor Anlataçağım ben buraya geliyorum sizleri pek bahçemde göremiyorum Bir tek menekşe ile yaz , ve kış geçmez Orkide serasının kendine özel bir kullanma sistemi var zamanla kullanarak bunu öğreniyorsunuz Sera küçük orkideler ancak sığıyor menekşeye yer çok kısıtlı Gündüz sıcaklık 25-35 arası nem 50-80 arası Geçe sıcaklık 20-23 arası nem 40-50 arası Menekşe memnun yalnız çiçeğe geldiği vakit buradan almak lazım nem çiçek yapraklarını bozuyor Gelelim Afrikaya geçe gündüz arası sıcaklık farkı 20 derece geçe menekşe kendine geliyor bizim evlerde bu şekide bir durum yok hele istanbulde geçe nemi korkunç 80-90 bazen 100 Bize menekşe gönderen Hollanda nasıl yapıyor gittim gördüm bitkinin bütün bu isteklerini bilgisayara yüklemiş, ve yalnız menekşe bulunan serayı menekşenin arzusuna göre çalıştırıyor iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11530 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sami Ulus, Siz de Urfa'dasınız. Menekşeleriniz çok sağlıklı. Nasıl bakıyorsunuz. Suyu havası nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11531 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Sayın Fetitoo hanım serinlik önemli serinliği yakalayabilirseniz rutubet ikinci sırada çiçekleriniz kurusada Urfa tabiri ile menekşenin keyfcisi olmuşum sürekli yeni yavru menekşe yetiştiriyorum ben size en iyi açmış halde çiçek gönderirim biraz sabır ve üzülmeyin. Benim pencerelerde yer kalmıyo yetiştirdikce bir tane bir tane gönderirim. İyi günlr Düzenleyen sami ulus : 24-08-2013 saat 13:55 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11532 |
Ağaç Dostu
|
Anladım Sayın Sami Ulus ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili eceyıldız, ben de bu may kumunu yeni duydum. Kum istediğimi söyleyince getirmişlerdi. May deresi varmış orada biriken kumlarmış ve inşaat işleri için ince sıvada kullanılıyormuş. Belki de sadece belli yörelere özgüdür. Ayrıca deniz kumunu oldukça fazla yıkadığım halde tuzundan asla tamamen ayıramzsınız diyorlar ama ben yine de denemek istedim. Uzun vadede başarılı olursa ancak o zaman tavsiye edebilirim. Ama inşaat kumunu özellikle kaktüs v.s köklendirmek amaçlı kullanan çok arkadaşım var. Biz, bu sayfayı takip eden arkadaşlarım da dahil afrika menekşesi yetiştirmede hiç kum denememiştik diye hatırlıyorum. Ben kumda başarılı olursam sonuçlar hakkında yine bilgi veririm inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11534 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir yaşadığım kayıplardan yoruldum, sıkıldım. Bu resimdekilerin hepsini kaybettim. ![]() Ölmek üzere olan ve beni sinir eden bu menekşeyi toprağından çıkarttım. Kökleri sarmaşık gibiydi biraz budadım köklerini ve sera ya aldım. Zaten ölecekti belki bu sayede yaşar tekrar. Deneme yanılma ![]() ![]() ![]() Bunu da 3 gün önce diktim. Hayret ki pörsümedi dipdiri duruyor. Dün bir saatten fazla internette menekşe bakımı ile ilgili şeyler okudum. Gördüğüme göre çoğu kişi sera yöntemini kullanıyor. Ben de denemek istedim.Bakalım ne olacak? ![]() Bu peynir kutularından bozma saksıları da can sıkıntısından ve biraz hoş görünsün diye oturup süsledim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11535 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatito, Toprak karışımınız ve kullandığınız büyük saksılarla başarılı olmanız gerçekten zor. Çelikten ( Yapraktan ) Afrika Menekşesi Üretmek başlığını okumanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11536 |
Ağaç Dostu
|
O başlıkları defalarca okudum sayın maki01. Sorun toprakta değil bence. Tutan ve yaprak veren menekşeler yaz gelince kurudu. Çiçekçiden geçen sene aldığım gelişimleri iyi olan menekşeler bile kurudu. Toprak kötü olsaydı o toprakta çiçek te açmazlardı. Defalarca çiçek verdiler. Benim sorunum fazla su vermek çözdüm ben. Yine de öneriniz için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11537 |
|
sn fatitoo afrikada ama kılemanjero dagında selalelerin yanında nemli guzel bir ortamları var bizim izmir gibi 38 c degil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11538 |
Ağaç Dostu
|
Ooo işimiz zor o zaman Sn sardunyaderviş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11539 |
|
yaprak celigi dikerken bazıları kömür tozuna batırıp dikiyor dezenfekte etmek icin (mangal kömürü) Ama izmirde bazen yeterş kadar nem var bazende kok curumesi fazla nemden oluyor diye dusunuyorum hava kuruysa da fısfıs yakıcı gunes yokken tabi sabah erken saatlerde ya da ikindi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11540 |
|
sevgili fatitoo bakın dogal ortamdaki menekşeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11541 |
Ağaç Dostu
|
Ay Allahım yaaa ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Biz o kadar uğraşıyoruz bunun yarısı olmuyorlar değil mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11543 |
|
bazende fazla ugrasınca olmuyor rahat bırakmak istiyor herhal,, gecenlerde babannemde gordum bir yerde topragı normal bahce topragı hatta beton gibi sertlesmiş ama menekseler oyle coşkun sağlıklıydı superdi sasırdım masallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Aslında o kaskatı bahçe toprağı bizim kullandığımız topraklar gibi hava ısındıkça ısınmaz. Bahçede güneşin anlına koyun içi üst tabakanın altı daima soğuktur. Sicak havalarda çiçeklerimizi kaybetmemizin bir sebebi de bu gibi bence. İçine kum kariştırdığımız topraklarda biraz yakalıyoruz ama her zamanda kullanılmıyor kumlu topraklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11545 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11546 |
Ağaç Dostu
|
Sera ya aldığım menekşe yaprağı 4. gününde. Maşallah şimdilik bir zaiyat yok gibi. Arada havalandırıp tekrar kapatıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Menekşelerimin ve benim sıcakla olan imtihanımız devam ediyor..güç bela yetiştirdiğim yavrularım öldü sadece bir yavrum yaşıyor onuda turkankaragoz göndermişti sağolsun ..bir tanede yetişkin öldü..o kadar üzgünüm ki beni yalnız siz anlarsınız..bu sıcağa dayanamazlar yedekleyeyim diye çelik almıştım birkactane onlar simdilik çürümedi ama ümidim az..dua edin arkadaşlar insaallah tutarlar..bugün bir tepsiye taş döşedim üzerine menekşeleri koydum su değmeyecek şekilde birde böyle deneyeyim bakalım..böylede olmazsa pes edeceğim artık oysa farkı türler almayı hayal ediyordum ama bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11548 |
|
bardakta olanlar daha cabuk cimleniyor az toprakta hemen koklerin yayılması cabuk oluyor koklenme fazlalasınnca yavru daha cabuk patlıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11549 |
|
sn ngr33 pes etmeyin bu mevsimde yavrular hassas olduklarında daha cok kayıp veriyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11550 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma bir fikir geldi. Acaba saksının birini deneme amacıyla buzdolabına alsak nasıl olur? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|