![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Degerli menekşe dostlarım maki ve katmer cok haklısınız pastaneden aldıgım kap neden olabilir ![]() yılmadan devam edecegim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
sevgili iris41, ben nasıl çoğalttığımı size açıklayayım. en az 2 yaşındaki bir menekşeden, gelişkin, sert ve sağlıklı bir yaprağı makasla kesin. sapı yaklaşık 3 cm uzunluğunda olmalı ve tek hamlede, hafif eğimli bir şekilde kesmeniz gerekli. sonra, daha önce suladığınız, yumuşattığınız torfa, bir çay kaşığının sapı ile, biraz derince bir çukur açın. unutmayın açtığınız çukur geniş olmayacak, yaprağın sapından biraz geniş olabilir sadece. sapı zedelemeden toprağa sokun. orta kısma, dik duracak şekilde. yaprak saksı kenarlarına değmemeli. yaklaşık 1,5-2 santimi toprağa girmeli. sonra etrafını biraz bastırın, toprağın sokulan kısmı sarmasını sağlayın, bunu toprağı kaşığın sapıya biraz iteleyerek yaprak sapına sürmekle yapabilirsiniz. üstüne bardak filan kapamanıza gerek yok. yaprağın sap dibinden biraz can suyu verin. bundan sonra, toprağı kuru gördükçe az az üstten su verin. 2-3 günde bir. aydınlık bir yerde durması yeterli. yaprağı aydınlık yöne çevrili tutun. 2-3 ay tek yaprak halinde kalacaktır. sonra dibinden yavrulamaya başlar. tutmazsa anında çürür zaten. tutarsa sert ve dik olarak kalacaktır. hafif arkaya yatacak olursa, yaprağın altına yastık görevi görecek bir şey koyun; ben bir deniz kabuğu koymuştum mesela. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Çok sevgili cellin'ciğim, çok teşekkürler.. Seninkiler nasıl güzel kimbilir, en kısa zamanda görmek isterim burada.. ![]() 9 ekimde topraklı suya burakıp, 11 gün sonra köklenen yaprağı toprağa aktarınca gelişmeleri paylaşacağım yine.. Sevgiler elelergg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Oldu sonunda 1 yaprak kök verdi ve fitilli bardaga aktarıldı ![]() cok harika bir duygu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2010
|
uzun zamandır siteyi takip ediyordum site sayesinde menekşe yetiştirmesini öğrendim menekşeleri gördükçe benim menekşelerim neden açmıyor diyordum arkadaşların menekşeleri hayran kalıyordum sonunda benim menekşelerde açtı menekşe yetiştirmek gerçekten sabır işiymiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu menekşeleri iki hafta önce aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
bunlarda benim nazlılarım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikimden sonra; ![]() ![]() ![]() Bunlarda menekşelerden koparılan yaşlı yapraklar, hemen suya koyuldular(üretime devam...) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Kışın soğuk günlerinde, içimi ısıtan bir menekşemi paylaşmak istedim sizlerle. ![]() Bugünlerde, mikroskobik de olsa menekşe arşivimi genişletmek niyetindeyim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
![]() toprakları sulasamda kuru gbi duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
yeni menekşelerim... diğerleri de aldığımda böyleydi 1 ay için de ıspanak gibi sadece yapraktan ibaret hale geldiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
arkadaşlar bunlar da ofisteki menekşelerim. yavru verdiler ve yavruları ayırdık bugun. ama acemi olduğumuz için minik yapraklar toprağa bulandı, hatta annenin tomurcuğu bile toprağa bulandı, umarım bu durum zarar vermez . ofis batı cephe. saat 3den sonra direk güneş görüyorlar. dolayısıyla şımardıkça şımarıyor menekşelerim.pembe-beyaz olan tam 6 aydır hiç çiçeksiz kalmadı, sürekli açıyor. özel hiç bir şey yapmıyorum, dinlenmiş musluk suyu veriyorum. evdekilere ise, kaynayıp soğumuş su, 20 günde bir sıvı besin. ama nafile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
Ahmeter bahçe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2011
|
teşekkür ederim daha ne kadar beklemeliyim yavrular için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
En az 1.5-2 ayda yavru verir,sapları daha derine dikmişseniz bu süre biraz daha uzar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Teşekkür ederim --melek-- Hoşbuldum maki01 Ben yine menekşelerimi alttan sulamaya devam edeyim. Suyu menekşelere üstten verince sanki toprağın sıkışmasına neden oldu gibi geldi bana. Sevgili maki01 ben şimdiye kadar menekşelerime sudan başka bir şey vermedim. O nedenle gübreli suyla yapraklarının yanması mümkün değil. Burdan öğrendiklerime bakarak çiçek coşturan vermek istiyorum. Menekşelerimin yapraklarının forumda gördüklerim kadar yeşil ve daha canlı olması için neler yapabilirim acaba önerileriniz varsa memnun olurum. Benim evim kuzey doğuya bakıyor ve menekşelerimde camın önünde duruyorlar. Yeterince ışık alıyorlar ama ne yazık ki yaprakları çok canlı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
menekşelerim
Bende size kendi menekşelerimi göstermek istiyorum. Resimler cep telefonundan çektiğim için pek güzel değil kusuruma bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Foruma fotoğraf yükleme ile ilgili bilgiyi bu başlıkta bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Klubnika'ya teşekkürlerimle :)
Sevgili arkadaşımdan gelen yaprak ve yavruların coğu tomurcukta. Anita ise kök çürümesi nedeniyle taç kesim yapmama rağmen ilk çiçeklerini verdi ![]() ![]() 2 gün önce gelen yaprak ve yavruların hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Hediyeler için ayrıca teşekkür ederim sevgili klubnika ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Bir şey sormak istiyorum bana yardımcı olan olursa memnun olurum. İş yerimde de menekşe yetiştiriyorum. Menekşelerim camın biraz gerisinde bulunan sehpanın üzerinde ve güney cepheye bakıyor. Öğleden sonra güneşini alıyor. Yapraktan çoğaltmaya çalıştığım menekşelerimde aynı durumda. Acaba menekşelerim burda yanar mı? Resimlerini ekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
direk gelen güneş ışıklarını genellikle menekşelere zarar verdiği söyleniyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
cicek acması icin kışın yeterli ısı veışık artı saksısını cok kucuk tutuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
tuna tunamenekşeni yakından inceledim menekşen duzelir yanlızsaksısını acilen kuculmen gerek birde suyunu yeterli almadıgı gözukuyokullanmış oldugun toprak cok önemlibenim kulandıgım saksılara birbakın boyu 7 alt taban5 ust de 6 santim saksılar yani saksını kucultun sulamasını altan verin saksı ustu nde hafif nem olana kadar sulayın not kayseri kışları sovuk yazları serin oldugun dan yeri bol ışıklı olsunkısa birde kaliröferin uzerine yakınduruyor suyunu cabuk kurutur suyunuda alamaşış gözukuyo saksısını deyiştirirken kökunu fazla oynatma ilerideki resimlerinide görmek isterim hadi acil şifalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
maki01 çok teşekkür ederim bende sevindim aslında daha önce girmeliydim çok hoş bir site !burada hem arkadaşlarımıza yardım edebiliryoruz hemde takıldıgımız konularda cevap bulabiliyoruz ![]() bugün menekşelerimle çok mutlu oldum çünkü yeni ekdigim yapraklardan biri yavrusu çıkalı 20 gün oldu ve çiçek açıyor bende şaşkınlık yarattı size resmini görsterecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkimin yaprakları sararıyor hasta mı? Nedenler şunlardan birisi olabilir: a) Işık yetersiz,aşırı ışık b) Sararan yapraklar yaşlı, c) çok fazla gübre, d) Yaprakta çıplak gözle görülmeyen minik böcekler olabilir Bitkinizi iyice bir kontrol edin. Kolay gelsin. Düzenleyen menekşecibaba : 15-04-2011 saat 07:57 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|