![]() |
|
![]() |
#12961 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2016
|
Teşekkür ederim..Daha güzelleri sizin olsun..Ben küçük saksıların aksine büyük saksı tercih ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Merhabalar kaz boynu olan menekşemi kurtarma girişimim umarım başarılı olurum. Sevgili samur ve pelen23 teşekkürlerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12963 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Rica ederim, cok iyi gorunuyor. Haftada bir torbayi acin hava alsin.tekrardan torbayi kapatin. 2 - 3 hafta sonra koklerin ciktigini ve tapraklarin gelistigini goreceksiniz. iyi sanslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12964 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2007
|
İlk defa fotoğraf paylaşmayı deniyorum. umarım yanlış birşeyler yapmıyorum. analı-kızlı herikisini de forumdan edindiğim bilgilerle ben yetiştirdim anlatılmaz bir duygu . tüm ağaçlar net ailesine teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12965 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
![]() AFRİKA MENEKŞESİNİ KOLAY YAVRULATMA METODU: Afrika Menekşesinden yaprakları dipten kopardığınız zaman, oraya az miktar kendi nemli toprağından koyarak orayı toprakla özeyin.Afrika Menekşesi kısa sürede oradan yavrulayacaktır. Düzenleyen Gardenias : 09-04-2016 saat 22:39 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12967 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar daha önce picasso menekşe yetistirmis arkadaşlara bir sorun olacak. Elimde yavru bir picasso var. 4 yaprağı var ve yeşil oranı çok az. Kök çürümesi başlamıştı. Temizleyip suya koydum. Sera yaptım. Yeniden kok çıkardı ama çok çok yavaş çıkıyor kökleri. 1.) Gelişimi hızlandırmak için yapabilecegim bi şey var mi? 2.) Seradan cikarmali miyim? 3.) Suda değil toprakta mi koklendirmeliyim? 4.) Hangi marka torfu kullanmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12968 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Resim var mi kosklerini gorebiliriz? Cok torf, perlit ve vermukulit karismindan bir kompost hazirlarsani iyi olur.vemukulit kokgelisimine yardimci oluyor. cok kucuk bir sakasiya dikin. Dikimde itibaren 2-3 hafta sera etkisi yapardim hem iyi gelisir hemde koklenir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12969 |
Ağaçsever
|
Guzel soyluyorsunuz ancak cok farkli hibritlerden yapraklari suya koydum 3 hafta sonra baska bir hibriti suya koydum bu hibrit hemem yavrularken ocak ortasinda suya koydugum yapraklardan hala tik yok. Sanirim yaprak kalitesi ve hibrite gore degisiyor ne kadar cabuk yavrulayacagi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12970 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
bir köklendirme denemesi daha... Sanırım biraz süre olarak geç kaldım ama yine de bir ümit! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12971 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12972 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
tesekkurler ama soyledigizin hic bir faydasi yok. siz bu mesajinizida sucker'dan yani ana govdeden yavru cikartmak bahsediyorsunuz ama benim icin yaprak celiginden yavrulatmak onemli olan cunku ebay uzerinden yaprak aliyorum ve sadece bir yaprak yollaniyor ve yavrulatmak gercekten cok guc.cunku saticilar yasli yapraklari satiyorlar ve aylarca yavru cikmiyor yapraktan. yavrularin hemen cikmasi, yapragin yasi ve hibridin ozelligine bagli. yavru verenlerin resimlerini paylasacagim yakinda. Ayrica deneme amaciyla ayni bitkiden iki yaprak celigi aldim birini suda bekletiyorum, digerini dogrudan nemli torf ve perlit'e koyarak sera etkisi yapiyorum. suda bekleyen koklenmeye baslarken topraktakinde bir degisiklik yok. ozellikle genc yaprak sectim bu test icin. sozun ozu, ne yazik ki sizin dediginiz gibi kolay olmuyor . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Bir dalda iki renk😷 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12974 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
Cok guzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12975 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Yaşasııınn!!! İş yerinde bakımını üstlendiğim 2 afrika menekşesinden biri 3 adet tomurcuk verdi. çiçek açacak. çok mutluyum. çiçekli halini de paylaşmak nasip olur inşallah. Not: Muz kabuğunu denemiştim 1 hafta önce. sanırım işe yaradı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12976 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen blaze ash : 27-04-2016 saat 22:41 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12977 |
Ağaç Dostu
|
Diğer mesajima da bakarsanız yapragindan garantili üretmenin formülü orada yazıyor. Güzel günler dilerim. Saygılarımla. . SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12978 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2016
|
merhaba ![]() diğer yandan kestiğim yapraklardan 7 tanesini sert plastik su bardağına diktim sıradan bir çiçek toprağı içine. toprağı kurudukça suladım. 2 hafta gibi bir sürede hemen yavrulamasını bekliyordum sabırsızdım olmayınca açıkçası umudumu kaybetmiştim. 2 yaprağım çürüdü fazla suladım sanırım. diğerleri yavrulamıyordu ama gayet sağlıklıydı ben de sulamaya devam ettim pek birşey beklemeden. vee sonuçta 5inin de dibinde minik minik yaprakçıklar gördüm bugün. çok mutluyum sizinle paylaşmak istedim ![]() ![]() yavruları ana kökten ayırmak ya da saksıya almak için ne kadar büyümeleri gerekir? menekşem bana bu kadar cömert davranmışken hata yapmaktan korkuyorum teşekkürler yardımınız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12979 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Gözünüz aydın Sn. mural. Yapraklar 50 kuruş büyüklüğüne geldiğinde ayırabilirsiniz. Ayırdıktan sonra aynı yaprağı yeniden çoğaltmak için dikerseniz, daha kısa sürede yavrular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Ne güzel bende yapraktan çelik ektim. Çok güzel köklendi ,ama yavru vermiyorlar . Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12981 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
iiiiSen ne yaptın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12985 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Herhangi değişik bir gübre vermedim bütün bitkilere keçi gübresi şerbeti veriyorum ,Bu şekilde çiçeğe gelmesine bir anlam veremedim merakla takip ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12986 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Merhaba arkadaşlar afrika menekşelerinde bu ayda toprak değişimi yapılırmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12987 |