![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
sevgili afrika menekşesi severler ; uzun zamandır kendi menekşe fotoğraflarımı eklemeye çalışıyorum fakat bir türlü başaramıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
çok teşekkür ederim, daha yeni yeni öğrenebiliyorum bilgisayar kullanmayı ve siteyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2010
|
Alıntı:
Bu arada yaprak saplarını toprağa veya suya daldırdığım tüm yavruların yaprak sapları kahverengi olup yumuşuyor ve ölüyor köklenemeden hatta köklenenler bile..."İstanbul Ağaç A.ş" den menekşe için iyi olduğunu söyledikleri 100% doğal ve katkılı " sihirli toprak " isimli torbalanmış toprak kullanıyorum bunun etkisi olurmu.. Torf kullanmadım bitleniyor bitkiler .. Kendim ormandan kök ve gövde çürüğü getirirdim onları kullanırdım tembellik yaptık şimdi üzülüyorum .. Çözümünü bulabilirmiyiz? ( aynı olay fesleğen bitkilerinde de oldu soldular sap birleşim yerleri kuruyor ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın Selo ;torf kullanmıyorum bitleniyor bitkiler demişsiniz.Benim menekşelerde 1-2 mm.uzunlukta zayıf açık toprak rengi veya krem renkte böcekler vardı.Uçmuyorlar,çiçekleri kısa sürede öldürüp tomurcuklara da zarar veriyorlar.Yapraklara zararı yok gibi inşallah.(daha önceki sayfalarda konusu geçmişti,ama ne olduğunu bilemedik).Bu böcekler sizce bit mi o zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Canlı basra
Alıntı:
Şimdi rahatlar. Tedbir alınmazsa diğerlerine de geçer. Çok canlı çiçeklerde olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
bunlar da bahsettiğim menekşelerimin önceki, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sema 62 öncelikle ilginize teşekkür ederim.Basra böceğine internetten baktım,çam balı oluşumunda rol oynayan böcek diyor.Resmi de oval ve yassı gibi.Bizim böcek 1mm en çok ta 2mm.uzunlukta ince ve hızlı hareket ediyor ışığı sevmiyor,polenlerin arasına kaçıyorlar.Ascypermethrin isimli intektisit aldım,2kez uyguladım hala var ama azaldı gibi.İnşallah faydası olur.bitki koruma ilacı kullandım demişsiniz o nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
menekşelerim çiçek açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn . el saka , menekşeleriniz çok güzel , neden bunca zamandır onları bizden sakladınız bilmiyorum . Bu görüntüleri bizimle baylaştığınız için teşekkürler . Umarım menekşe koleksyonunuz zenginleşir ve de güzelleşir . Önemli olan sizi mutlu ediyor olması herşeyden önce ![]() Maşallah ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
menekşe sevmemek mümkünmü ne narin ne ince yapılı uzun soluklu bir cicek klubnika bu menekşe serasında sarı acan menekşede varmıdır . koyu kırmızı ve sarı acanı daha önce hic görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Katalogunuzu bana da gonderirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Saksi topragi olarak sadece torf kullanildigi durumda yavruların yeterince gelismemis koklerinin su ile temasi guclesiyor. En azindan yavrulari yerlestirdiginiz deligi daha kisa lifli torfla, mumkunse perlit, vermikulit karistirarak doldurun, yavruya zarar vermeden kok bolgesini sikilastirin. Kullandiginiz malzeme kuruya yakin olsun ki, dikimden sonra sulandiginda toprak hem siserek hem de kok bolgesine cokerek koklerin suyla temas yuzeyini arttirsin. Ben neredeyse tek yapraktan sifir kayipla 4-5 yavru alabiliyorum. Bunlarin 1-2'si geliskin olurken digerleri genellikle koksuz oluyor. Fotografta dikim sonrasi sulama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
sevgili zappie, benim de bu bilgiye çok yakında ihtiyacım olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
selam havaların soğuk ğitmesiyle 2 kayıp verdim sanırım birden havanın soğuması ve suyun fazla cekilmesi bunu tetikledi ![]() bu ğün fırfırlı koyu mor menekşe aldım katmerli işalah bundan sonra kayıp olmaz koca yaz sadece 2 menekşe öldü şimdi 1 ğünde 2 menekşe cok morali bozuldu nerede yalış yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
klubnika'nın da yazdığı gibi yapraktan menekşe yetiştirirken toprağın mümkün olduğu kadar zengin olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Taze ve narin kökleri, gübre katkılı saksı harçları yakabilir. Basit bir torf ya da hindistan cevizi , perlit ve vermikülit karışımı daha uygun olacak. Tüm malzemeleri üçte bir oranında karıştırarak saksı harcını hazırlamamız öneriliyor. Hercai menekşe için hazırlanmış saksı harcını, yetişkin menekşelerde deneyerek kullanmanı öneririm ![]() Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Sevgili cellin, çok sevindim bu güzel habere.. Bence suda köklendirme için çok iyi bir süre, bana kalırsa önce sizinki yavru verecek.. ![]() Ben de birkaç gün sonra toplu ve detaylı fotoğraf eklemeyi düşünüyorum, sizin ve değerli kullanıcıların fikirleri ve yönlendirmeleri benim için çok önemli.. Sevgiler, elelergg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|