![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Devamı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Benim kızlarımda bunlar, maşaallah diyelim lütfen ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1264426648 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1264426648 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2010
|
Herkese Selam
Arkadaşlar merhaba. Benimde evde ve iş yerinde 6 saksı menekşem var. Bunlardan çoğaltarak etrafımdaki dostlarıma hediye etmeyi düşünüyorum.. Ancak temmuz ayında diktiğim 14 adet yaprakların hepsi sağlam olarak kasım sonuna kadar hiç bir belirti vermeden bekledi. Meğerse çok derine dikmişim köklenme olmuş ama yaprak filizleri toprağın üstüne çıkamamış. Bende diplerini kurcalayarak toprak seviyesini alçaltmaya başladım. Alçartırken 2-3 tanesinin filiz tepelerini istemeyerek olsada kırdım. Diğerlerini kurtarayım dedim bir kaçtanesinide ayrı saksılara toprağıyla beraber dikeyim dedim. Gel görki bunlarda fazla dayanamayıp soldular. Neyseki 3 tane minik menekşeyi kurtarabildim.Şimdi bu minikleri ne zaman ayrı saksılara koymalıyım ve fidelediğim yaprağı ne zaman bunlardan ayırmalıyım..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
bunlarda benim menekşelerim MAŞALLAH demeyi unutmayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Perşembe ve cuma günleri geliyor.. Düzenleyen MİRBE : 24-02-2010 saat 21:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Kaybettik
|
Benim 5BA uygulaması yapraklanmayı arttırdı ama menekşelerim şu an o kadar az ışıklı bir ortamdalar ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
![]() Birbirinden farklı 8 menekşem var evde, yalnızca biri çiçek açtı henüz. Bende onun çok güzel fotoğraflarını çektim, vee herkes görsün istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
yavrulayan yapraklarım
dikkat ederseniz 1 yapraktan 3 ayrı yavrulama olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
Teşekkür ederim Çiğdem hanım ve Orkun Bey.Paylaşabilme ortamımız olabilse yavrularından gönderirim.Bundan sonra değişik menekşe gördüğümde alıp yetiştirmek istiyorum.Altı adet melez almıştım geçen yıl ; menekşeden birini kurtarabildim,çok sulanmaktan öldüler.O kurtulan tahmin ettiğim gibiyse en muhteşemiydi.Pembe mor noktalı.3-4 yavru yaptı ayırdım.Büyük ihtimalle köklendiler.Sabırsızlıkla bekliyorum açmasını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
cevaplarınız için teşekkür ediyorum.beni korkutan diğerlerine de bulaşacağı düşüncesiydi.diğerlerinden ayırdım her ihtimale karşı.gözlem altında tutuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fahriye Hanım. Ben uzun saksıya iki kez belki yirmiye yakın yaprak diktim. Ve neredeyse hepsi yavru verdi. Sanırım fotoğrafı sizde görmüşsünüz. Tesadüf yarım saat önce yine 16 adet yaprağı bu şekilde diktim ve her zamankinden daha çok yaşamalarını istiyorum. Fotoğraflarınıda şimdi paylaşacağım. Bir arkadaşım uzun bir mesafeden gönderdi ve çok süpriz renkler bekliyorum. Zamanlama yanlış olabilir mesela bu aylar çok bereketli ne dikseniz tutuyor. Yapraklar güneş alan bir ortamda olmamalı, seçilen yapraklar sağlıklı güçlü görünenler olmalı. Sanırım birazda şans ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Uzun yoldan gelen misafirlerime hemen rahat bir nefes alabilecekleri en iyi ortamı hazırlamaya çalıştım. Merakla ve heyecanla gelişmelerini bekleyeceğim. Küçük saksıdakiler köklü bir kısmınında çok şirin yavruları var. Hediye olunca birde ayrı bir değer katıyor bu menekşeler kendilerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
teşekkürler.dün akşam dikdörtgen saksıya başka yerde kök salmış yaprakları daha yüzeysel olarak ektim.inşaallah yavru verirler.pencere kenarında idi tavsiyenize uyarak saksıyı sadece ışık gören bir yere aktaracağım bu arada yanıltma yöntemini hiç duymamıştım burada öğrendim hemen uyguladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sema hanım merhabalar...Ben de bu konuda sıkıntı çekmiştim ,o yüzden size yardımcı olayım ki güzellerinizi görelim.Gelişmiş moda dön tıklayın ,sonra fotoğraf yükle tıklayın,gözat tıklayın .Mesela fotoğraflar belgelerimde ise orayı başka yerde ise onu tıklayın, hangi resimleri yükleyecekseniz onların numarası ayrı bir kağıtta olsun.Numaralar çıkınca birini tıklayın, pencereyi kapata basın, sonra da yükle tıklayın .Bir seferde 5 resim gönderebilirsiniz kolay gelsin. Düzenleyen fahriyee : 19-04-2010 saat 12:17 Neden: HATALI HARF |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Bari bende yavrulayan yapraklarımın resimlerini koyayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah deyin lütfen.. Nihayet kendilerine geldiler. Hele bir tanesi var ki, ömrümde bu kadar yoğun çiçekli bir menekşe daha gördüysem o da kimeramın geçen seneki halidir. Başka da böylesine rastlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
|
Sayın Maki01, Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. İşte acemilik yaprakları arka arkaya sıralamıştım, tutacağını pek düşünmüyordum. Yaklaşık 10 tane yapraktan şu an üçü yavru vermiş durumda ve diğerleri de canlı bu gün yarın onlardanda bekliyorum. Dediğiniz gibi iyice büyüyene kadar beklemeyi düşünüyorum. Bu şekilde yerlerinde kalmalarının bir sakıncası yoktur sanırım. Daha sonra burdan öğrendiğim gibi dört tanesini bardaklara diktim ve bir tanesinde yine yavru çıkmış minicik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar nazlı hilal ;katmerli beyazı çiçekçiden almışsanız adres verebilir misiniz?Diğer renklerin de katmerli olanlarından bulmakta zorlanıyorum.Elimde sadece mor,pembe,kenarı beyaz katmerli var.Çeşit almak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür kök çürüğüne yeni bir kurban vermedim ama korkudan renk yedeklemelerimi fazlasıyla yaptım. Sanırım biraz abarttım fotoğraflar sadece salondaki üç pencere mutfak ve diğer odadakileri henüz görüntülemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinin sevgisi vazgeçilmez bir tutku. Bordo rengin ilk defa fırfırlısını buldum ve hemen yapraklarından çelik alıp diktim. Arkadışımın gönderdikleri ile birlikte yeni yavrular verecek yeni on rengim olacak. Beklemek çok zor çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Neslihan Hanım. İnşallah sevgi paylaşıldıkca daha da güzelleşir değer kazanır. Arkadaşımdan gelen menekşeler benim için çok değerli. Kök çürüğüne sizden fazla kurban verdim ama menekşelerimin sayısı fazla olduğu için kayıpları fazla hissettmedim. Her renkten en az 2-3 saksım oluyor. Evdeki yedeklerin haricinde full takım işyerimdeki ofisimde var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |