![]() |
|
![]() |
#11221 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Resimdeki menekşelerin yaprak altları nasıl bu kadar kırmızı olabiliyor ? bende kilerin hiç biri bu kadar kırmızı değil. Kullanılan besinin içeriğinden olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11223 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11224 |
Ağaç Dostu
|
Evet tamamiyle tür özelliklerine bağlı örnekler : ![]() Alttaki adreslerde güzel örnekler ve açıklamalar var. PictureTrail: Online Photo Sharing, Social Network, Image Hosting, Online Photo Albums http://www.avsa.org/publications/FlowerLeafTypes.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11226 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimiz uzun süre çiçeklenme diklerinde yapmamız gereken bazı şeyler vardır http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/23641-2.htm ilginç bir yöntemde aşağıdaki gibidir. ![]() Bazı Afrika menekşeler inde değişimlerin sonucunda ortam düzelse bile sadece yapraklar büyümeye gider rahatlama anlamında, vejetatif olur. Üreme olması için onları biraz korkutmak gerekir. Saksı değişimi bir yöntemdir. Aynı zamanda küçük bir deprem oluşturmak için sert bir cisimle toprağını karıştırın. Bu bitki yaşam-of-the-türler içgüdüsü uyanmasına sebep olur ve genellikle tomurcukları oluşacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Arkadaşlar iyi akşamlar, Şanlıurfa da afrika menekşesi bulamadım. Tesadüf bu gün Gaziantep e gittik. Oradaki bir alışveriş merkezinden bu zavallıcıkları aldım. Zaten topu topu 3 saksı kalmıştı ama halleri çok kötüydü. Cezalı gibi bir köşeye atılmış, susuz bırakılmışlardı. Üçünü de aldım. Bu kuzular için yapabileceğim birşey var mı? Halleri nasıl? Yarısından kırılan yaprakları çok, onları kırayımmı kalsın mı? Saksıları nasıl? Gübre falan vereyim mi? Yerleri mutfak, stor perde arkasında duruyorlar.Sadece 1 saat kadar sabah güneşi alıyor mtfak ama bunlar perde arkasında oda aydınlık. Ortam sıcak. 23-24 derece civarı...Yapmam gereken birşey var mı? Yoksa kendilerine gelmelerini mi bekleyeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11229 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları kırılmış sapları gövdeye yakın yerden sağa sola, aşağı yukarı çevirerek koparın sevgili fatitoo. Bu durumda satın alınan menekşelerde düzensiz sulamadan kaynaklanan en önemli sorun, torfun yani toprağının su tutma özelliği yitirmiş olmasıdır. Üstten suyu döktüğünüzde su hızlıca aşağıya boşalıyorsa, torf su tutma özelliği yitirmiş demektir. Su dolu bir kap içerisinde yarım saat kadar bekletip, daha sonra kağıt havlu ya da gazete üzerine alarak fazla suyun akmasını sağlayabilirsin. Sonraki sulamalarda torf su tutabiliyorsa bir süre daha mevcut toprağında gelişecektir. Önceki gibi su tutmuyorsa toprağını değiştirmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11230 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01 peki güneş ışığı direk alsın mı salon sabahtan öğleye kadar güneşi çok alıyor. Pencere önüne koysam güneş yakar mı? içerisi de sıcak zaten... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11231 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
O kabı ilerde şaşırtma yapmada kullana bilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11232 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
Sayın Maki01 Pek güzeller elinize sağlık emegimizin karşılığı işte bu güzel çiçekler. Bir sorum var henüz yeni elle tozlaştırdığım tohumlar var. Kesecikler dolumu boşmu bilmiyorum iyice kurudular on gün önce gövdeden koparıp aldım. Eflatunla Moru tozlaştırdım mordan iki adet tohum yine eflatunla beyazı tozlaştırdım beyazdanda iki tohum aldım bunları sonbahardamı dikmeliyim. Mayısta diksem uygun olurmu. ****** ilk defa tohum dikeceğim başarırmıyım bilmiyorum kısmet Düzenleyen sami ulus : 26-03-2013 saat 14:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11233 |
Ağaç Dostu
|
Salon penceresi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11234 |
Ağaç Dostu
|
Üstten birincisi salon, İkinci ev mutfak üçüncüler iş yeri büyükler ve yavruları hepsinin mart ayı sonu ile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11235 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Söğüt kütüğüne ektiğim çiçek verdi meraklan bekliyorum toprak koymadım yalnız yosun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11237 |
Ağaç Dostu
|
Yeni bebeklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11240 |
Ağaçsever
|
Uygun boyutta menekşe saksısı bulamayanlar Migros'da bulabilir. Yüksekliği ve çapı fazla olmayan 3 boy renkli organik saksı var. Fiyatları da çok uygun. Üstelik bu saksılar bambudan yapıldığı için toprağa gömüldüğünde 1 yıl içinde çevresel etmenlerin etkisiyle tamamen çözülüyormuş. Ev içinde erimiyor. Plastik saksı gibi kullanışlı, ben kullanıyorum.Çok memnunum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11241 |
Ağaçsever
|
Ben toprağı hatırlattığı için kahverengiyi ve yapraklarla bütünleştiği için yeşili tercih ediyorum ama kırmızı, sarı ve turuncu renkleri de mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11243 |
Ağaçsever
|
küçük olanın yükseklik: 9 cm çap: 10 cm ; büyük olanın yükseklik: 11 cm çap: 14 cm benimkiler yuvarlak, markette kare olanları da mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11244 |
Ağaçsever
|
büyük olanı dibinden sürekli yeni yavru veren ve bol yaprak çıkaran menekşeler için kullanmayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Bugün Sabah pembe meneksemde tuhaf bir yaprakla karsilastim bakmak isterken kirdim malesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11246 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeniz kayıtlı ( Üreticisi ve ismi olan ) türlerdense wasp diye adlandırılan türlerden olabilir sevgili zencefil cicegi. Ya da genlerinde bir yerlerde wasp özelliği taşıyor olabilir. Bu durumda o yaprağı çelik olarak dikip, bu özelliği devam ettirmeye çalışmanızı öneririm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11247 |
Ağaç Dostu
|
10'luk saksıyı doldurduktan sonra 14'lük saksıya almak daha uygun olur. Benim standart büyük boy menekşelerim için kullandığım renkli, kalın pet bardakların çapı 8 cm yüksekliği ise 9 cm gibi sevgili sla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
![]() benim kızlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11249 |
Ağaçsever
|
Bahar budaması yaptım. En alt sıradaki yaşlı yaprakları kopardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Arkadaşlar acil yardım! Kapalı kutuda (sera ) köklendirmeye çalıştığım menekşelerimi azıcık suladım.Minik minik sinekler var.Forumda okuduğum bilgilere göre açtım havalandırdım,kabı çamaşır suyu ile yıkadım,tekrar yerleştirdim,kapağı kapattım.Sinekler yok gibi görünüyordu.Ancak ertesi gün baktığımda yine aynı şekilde devam...Ne yapmalıyım,kabın ağzını tamamen açıp sera ortamını iptal mi etsem,şaşırdım kaldım...Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|