![]() |
|
![]() |
#11251 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Arkadaşlar bu arada sanırım mesajımı gören olmadı.Bir cevap alamayınca ben sineklerden kurtulmak amacıyla bütün yaprakları aldım,topraklarını yeniledim.İnşallah yanlış yapmamışımdır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11252 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili violet19, Keşke http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1129466 başlığına göz gezdirseydin. Torf sinekleri ve mücadele ile ilgili mesajları bulabilirdin..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11253 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Bu Menekşe türleri çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11255 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Maki01,iyi bir menekşe toprağı sizce nasıl olmalı ben afrika menekşeleri için hazırlanmış toprak harcını kullanıyorum bu karışıma başka birşeyler karıştırmaya gerek var mı?Birde seradan çıkarırken yavaş yavaş alıştırarak mı yoksa direk mi çıkarıyorsunuz?Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11256 |
Ağaç Dostu
|
Ben fitilli sulama yaptığım için biraz daha perlit ekliyorum. Üstten ya da alttan sulama yapıyorsanız eklemeyebilirsiniz. Alıştırarak sera dışına almak uygun olur ama yaptığımı söylersem yalan olur sevgili menekşekolik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11257 |
Ağaç Dostu
|
acemi menekşe
Sayın menekşeci dostlar. Menekşeleri herzaman hayranlıkla izlemişimdir, fakat hiç menekşem olmadı daha ağırlıklı olarak bahçe çiçeklerine ilgi duydum. Kız kardeşimin menekşeleri var, toprak ve saksı değişimi için benden yardım istedi, hata yapmamak için bende sizlerden yardım istiyorum. 1-2- Bugün dere kenarlarında saatlerce dolaşarak söğüt toprağı topladım. 3- Ayrıca seracı bir arkadaştan avrupa dediği torf ve perlit aldım vermikülit bulamadığım için ikisinin karışımı bu toprağı hazırladım. bunların hangisini kullanmalıyım ki faydalı olayım. 4- Değişim için bu saksılar uygun mudur. 5-Söğüt suyu için hazırladığım körpe söğüt çubukları. Köklendirme için kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11258 |
Ağaç Dostu
|
Toprak karışımında yeterli miktarda perlit var, uygun bir karışım olacağını düşünüyorum ancak saksılar çok büyük geldi bana. Yanında duran yoğurt kovası 2 litre ise saksılar minumum 1 litre gibi. En büyük saksım 0.5 litre. Saksıda üstten biraz boşluk bırakmanızı öneririm. Söğüt suyunu hiç denemedim ama asidik yapısını menekşeler sevecektir. Gelişmeleri bizlerle paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın kasap.94 söğüt gübrenizi iri delikli birşeyden ( kalbur, gözer olabilir delikler büyük olsun toprağın sadece toz gibi incesi geçmesin ) eleyin. 3/1 oranında diğer toprağınızdan karıştırın perlitli olandan yani. 3 saksı söğüt gübresine aynı saksıyla 1 saksı diğer topraktan ekleyip karıştırın güzelce sonra menekşelerinizi bu karışıma dikin. Ayrıca saksılarınız baya büyük 10.5x9.5 oranında saksı tavsiye ederim çok büyük pek iyi olmuyor menekşeler için saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() yaklaşık 1 ay önce aldım ama eve gelince tomurcuklar kurudu ve çiçekleride soldu perde arkasından öğle güneşi alıyor ve oda yaklaşık 25 derece sizce kurumadaki sebepi ney acaba saksımı küçük saksısı elim kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili kılıch, Çiçekçiden alınıp eve getirilen menekşelerde bir adaptasyon sorunu illaki yaşanıyor. Bu menekşenin de yeterli ışık alamamasından dolayı yaprakları yukarıya doğru uzamış gibi geldi bana. Çiçekleri de yavaş yavaş solmaya başlaması bence normal gibi. Uzman arkadaşlarımız daha iyi bilirler tabi. Ben menekşelerimin yapraklarını arada bir ılık su ile yıkıyorum. Bence bu yapraklardaki tozları temizleyip yaprağı parlatıyor. böylece yapraklar daha rahat nefes alırmış gibime geliyor. bilmiyorum artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu güzelleri bugün ofisim için aldım. Ofiste de gözüm gönlüm açılsın biraz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11264 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatitoo'nun önerilerine ek olarak özellikle açık renk çiçeklerin direkt güneş ışığı almaları durumunda kısa sürede bozulduğunu, kuruduğunu söyleyebilirim. Çiçek açtıktan sonra gölgeye alındığında çiçekler uzun süre canlı kalabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
peki saksısı sizce küçükmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11266 |
Ağaç Dostu
|
acemi menekşe
Arkadaşlar tavsiyeleriniz üzere elediğim sögüt toprağı ile hazırladığım toprağı karıştırıp menek şelerin toprağını değiştirip saksılara ektim yağmur suyu ilede suyunu verdim. Resim leyip sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11269 |
Ağaç Dostu
|
menekşe ekimi
Toprak değişimi yaparken kırdığım alt dalları değerlendirmek için (nasılsa çöpe gidecekti) yoğurt kasesine hazırladığım topraktan doldurup yaprakları sıradan ektim yağmur suyu ile bol miktarda fıs fıslayıp 23 derece olan ısıtmalı mini çimlendirme serasına koydum. Gelişmeleri haftada bir resimleyip sizlerle paylaşırım. Toprağına bir miktarda odun külü karıştırdım. Cahilin cesareti çok olurmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Saksılarınıza bayıldım inşallah bol çiçek ve yavru verip yüzünüzü güldürürler. menekşesiz bir ev düşünemiyorum. sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11273 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Çok heyecanlıyım. Çiçeksiz aldığım menekşem bir yılın sonunda açmaya karar verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11274 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Belli aralıklarla bilgi ya da soru içermeyen ( Beğeni ve teşekkür mesajları gibi ) mesajlarını, bilgilere daha kolay erişebilmemiz için siliyorum. Beğenilerinimizi iletmek için "Beğen" butonu kullanıp daha az mesaj silinmesini sağlıyarak yardımcı olabilirsiniz Göremediğiniz mesajlarınız ya da mesaj sayınızda azalma nedeni temizlik işlemi olabilir Elimden geldiğince Türkçe yazım kurallarına uygun olmayanları mesajları da düzeltmeye çalışıyorum. Biliyorsunuz ki forumumuzda Türkçeyi doğru kullanmaya , en azından cümleyi nokta ile bitirip büyük harfle başlamaya ve chat dilini kullanmamaya özen gösteriyoruz. Mesajlarımızda dikkat çekmek istediğimiz kelime ya da cümle dışında renkli harf kullanmıyoruz. Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında Daha düzenli ve bilgi paylaşımına yönelik bir başlığımızın olması için yardım ve desteğinizi rica ediyoruz. Menekşe dostlarına sevgilerimle ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili menekşesever, ellerinize sağlık. Menekşeleriniz çok güzel ama 11252 nolu mesajınızda 4. menekşe, 11253 nolu mesajdaki 3. menekşede kök çürüğü olabileceğinden şüphelendim. Yaprakları çok cansız görünüyor, bu durumda susuz olabilir ama toprağına bakın suyu yeterli ise yaprakları da elinizle dokununca diri değilse problem olabilir. Gözünüzden kaçmış olabilir diye yazdım, inceleyin lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11279 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Benimde trail actı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11280 |