![]() |
|
![]() |
#11281 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2013
|
Bunlarda benim keratalar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11282 |
Ağaç Dostu
|
2. fotoğraftaki beyaz pamukcuklar büyük olasılıkla unlu bit denilen zararlı olmalı. 4. menekşenizde de var gibi sanki. Unlu bit ise aşağıdaki başlıkta yer alan bilgiler size yardımcı olabilir. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/15271-4.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11284 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Arkadaşlar,turkuaz renkte tozşeklinde NPK 20 20 20 yaprak gübresi kullanan var mı?Sonuçlarından memnunmusunuz?Lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11285 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşekolik, Lütfen soru ya da yorumlarımızı ilgili başlıklarda yapın, bilgiye kolay erişim çabalarımıza destek olun. Afrika Menekşelerinde Besin (Gübre) Kullanımı Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Bunu da bugün pazardan 4TL'lye aldım. (koyu pembe):D
![]() Düzenleyen maki01 : 19-04-2013 saat 13:02 Neden: Birbirine çok benzeyen fotoğraflar silindi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Menekşe Türleri
Öncelikle böyle bir sitede bilgi paylaşımı sunan tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde çok faydalı bilgiler edindim... ![]() Elimdeki türleri tabii çiçekli olanların isimlerini öğrenmek istiyorum. Türlerle ilgili bir başlık olmadığı için ana başlığa yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11289 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Türleri
birde bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11290 |
Ağaç Dostu
|
Yurtiçinde satışa sunulan türlerin isimlerini bulmak mümkün olamıyor , ancak benzetmeye çalışıyoruz. Uluslarlarası menekşe sitelerinde de bu türler NOID yani isimsiz, tanımsız olarak geçiyor. Menekşeyi ya da yaprak çeliğini edindiğimizde üzerinde yazıyorsa, kayıtlı bir hibrit türse ismini bilebiliyoruz. Bazen satın aldığımız kayıtlı türlerde bile isimleri karışabiliyor , bir şekilde ismini yazdığımız etiket silinmiş olabiliyor. Bu durumda da doğru adı bulmak zaman zaman sorun yaratabiliyor sayın kadiryaşar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11291 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11292 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Maki01 ve Katmer... Peki, araştırma yapıp bulabileceğim bir veri tabanı var mı ? linkini paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11293 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın kadiryasar, menekşelerin varyetelerini bulmak çok kolay değil. Bu diyebilmek için çiçek ve yaprak yapısı, büyüklüğü, rengi tamamen aynı olmalı. Üstelik hemen hemen aynı olan ama farklı seleksiyonerler tarafından üretilmiş menekşeler de var. Yani hele de yapı marketlerden alınanları bulabilmek imkansız denecek gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11294 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.optimara.com/POSTER%204IN.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11295 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerde bu yıl bir deneme yaptım. Güz başı ikisini aydınlık pencere önüne eve getirdim. Daha büyük olan mor menekşemi ise taşımaya vakit olmadı, o ofisimde kaldı. (yazın ofiste duruyorlar serin serin.) Sonuç: kış güneşini çok seviyorlar. evdekiler 1-2-3 derken sonunda 20-30 çiçek açarken, ofisteki mor 4-5 taneyi geçemiyordu. Bunlar Şubat'taki resimleri. Sonra Mart ve Nisan resimlerini koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11296 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayındaki halleri
Mart ayında arasıra hava ılıdığında yağmur yağınca pencereyi açtım, nemli hava solumaları için. Çiçek dallarından iki menekşe de çok sıkışık haldeydiler. Birkaç sağlam yaprağı budamak zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Merhaba... Benim güzellerim de açtılar hep. Fakat resmini yüklediğim menekşemin yapraklarında beyaz lekeler oluşmaya başladı. Bunun dışında çok sağlıklı, çiçek açmaya devam ediyor. Böyle değildi aslında çiçek açmaya başladığında bir anda yapraklarını büyüttü çok fazla. Buna güneş mi neden oldu diye düşündüm fakat güneşi tül perde arkasından alıyor. Aydınlık bir yerde. Sulamayı da yapraklarına su değdirmeden yapıyorum. Buna ne sebep olmuş olabilir yardım ederseniz çok sevinirim çünkü bu kızım hastalanırsa çok üzülürüm. Bir de yaprakları çok fazla ve büyük koparmam gerekiyor mu daha fazla çiçek versin diye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11301 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür mü , trail mi yoksa standart mı bilemedim
arkadaşlar, bu pazarda çiçek satan bir ahbabın yeğenime hediyesi... Minyatür mü , trail mi yoksa standart mı bilemedim. Benim acemiliğim.. yaprak boyutunun ve çiçeklerin standarttan küçük olması minyatür , görebildiğim kadarıyla enaz 3 yan sürgünün olması trail şüphesi uyandırdı. Belki de pazarda hasar görmüş standarttır. Fikrinizi paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11305 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bir hata sonucu kaybettiğimi düşündüğüm yavru bu gün iyileşme belirtileri gösterdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11306 |
Ağaç Dostu
|
Harika görüntü
koyu pembe üzerinde rastgele beyazlıklar, gerçekten harika... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |