![]() |
|
![]() |
#10921 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fahriyee, güzel temenniniz için teşekkür ederim. Arkadaki görünen kırmızı beyazlı daire şekilleri olan şey mutfak halım ![]() beğenmiş olmanıza ayrıca memnun oldum.. Görülüyor ki fotoğraflarımız tüm ayrıntılarına kadar inceleme altında ![]() Saygılar,iyi akşamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10922 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Güle güle kullanın eriklibahçe. Net fotoğraf çekemesem de fotoğraflarda arka plana hep gözüm takılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşeler vitrinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10924 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bu da benim prenses. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10925 |
Ağaç Dostu
|
saintpaulia
Bu sene deneme için söğüt fundasına dikilen menekşelerin durumu iyi ançak muhakkak gübre takviyesi yapmak şart fundanın hiçbir kuvveti yok Fundada kök çürüklüğü nerdeyse hiç olmuyor Sünger gibi uzun süre nemli kalıyor bekliyorum henüz kesin bir sonuç yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10926 |
Ağaç Dostu
|
Söğüt fundasında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10928 |
Ağaç Dostu
|
Ben yan yana getirip tanıştırdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10929 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10930 |
Ağaçsever
|
Allahım çıldırıcim! Ne zaman güzel bir menekşe alsam bir süre sonra çiçeklerinde böcekler dolaşmaya başlıyo. Yeni menekşemde de böcekler var az önce gördüm çiçeklerinde tur atıyolar, uzun ve beyazlar. Çiçekleri mi kessem ne yapsam? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10933 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın maki01 tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama acaba şehzade arkadaşımızın sorununa acı biber sosu fayda eder mi ben bu şekilde böceklenen bir çok çiçeğimi bu şekilde kurtardım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10934 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Biri büyüdü maşallah... ![]() ![]() Veeee yeni minikler... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10935 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tuya, Mine Pakkaner'in ev yapımı ilaçlarda verdiği reçetedelerden birinde de acı biber vardı. Sizin sosu tarif edebilirseniz, deneyebiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10936 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Menekşeçibaba Bizi biraz aydınlatabilirmisiniz Tohum nasıl oluşuyor Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10937 |
Ağaçsever
|
Bugün fırsat bulup da menekşeme bir bakayım dedim şu tripslenen. İki gün önce sayamayacağım kadar çok trips vardı bugün bi kaç tane gördüm. Yalnız, ilkbahar da polenler uçuşur ya tıpkı ona benzeyen minicik bir örümcek vardı, o yemiş olabilir mi acaba. Ben genede böcekli çiçekleri kestim. Kalanları da arapsabunlu suda yıkadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10938 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Sevgili şehzade arapsabunu ile yıkamak iyi bir çözüm. Ben de arap sabununu suda eritip spreyle sıkmıştım. Faydasını gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10939 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Afrika Menekşesi Hibrid Çalışmaları ve Afrika Menekşesi Hibrid Çalışmaları Mesajlarda afrika menekşelerinden nasıl tohum alınabileceği ayrıntılı şekilde anlatılıyor.Aslında yapılacak işlem çok basit . doğada arıların , böceklerin yaptığı işlemi siz yapacaksınız.Ama menekşeler çok hassas olduğundan biraz daha dikkat istiyor. Olgun bir erkek , genç bir dişi olmalı ; Tozlaşma ince bir çubukla küçük bir fırça veya pamukla yapılabilir . Tozlaşma için kullanılacak alıcı olan çiçeğin stigması parlak görünümlü ,yapışkan olmalıdır. Poleni yapışkan stigmaya uygulayın. Eğer çaprazlamada başarılı olduysanız tohum pod şeklinde başlayacak ve buna bağlı olarak 10-14 gün içinde olgunlaşacaktır. Ama bu o kadarda basit oluşan birşey değildir.Bütün bu şartlara uyarak yaptığım 150 e yakın denemeden 12 tohum kesesi oluşturabildim .Denemek + sabır + denemek + sabır bu işin formülü bu. Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10940 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarı renkli olan torf sinekleri için çok etkili , mavi olan da genellikle trips türü böcekler için kullanılıyor. Tripsler çiçeklenme döneminde çok aktif olurlar ve polenleri yerler , toprağa yumurta bıraktıkları için 3 aylık bir ilaçlama yapmanız gerekir. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10941 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Menekşeçibaba
Teşekkürler Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10942 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Alıntı:
1) Dalı plastik bardak ta ek ve o plastik bardağı da bir şeffaf plastik poşet ile sar sera etkisi oluştur. 2) Bir bardağa kökün bir kısmını içeride bırakacak kadar su koy, bardağın ağız kısmını plastik poşet parçasıyla ört,üzerine yaprağın sapının geçeceği kadar küçük bir çeltik açıp yaprağını bu delikten içeri sok o şekilde bırak göreceksin nasıl çimleniyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10943 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10944 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10945 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10946 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10947 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
bu da benim güzelim..4 haftadır açacak diye gözünün içine bakıyorum.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10948 |
Ağaç Dostu
|
Agaclar.net bünyesinde , En Güzel Afrika Menekşesi Yarışması açılmıştır , Tüm üyelerimiz yarışmaya katılabilir. Hayırlı olsun. Aşağıdaki adresten yarışmaya katılabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...2013/28960.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10949 |
Ağaçsever
|
Geçenlerde Ağaç A.Ş. İstanbul Belediye firması çiçek satış noktasına değişik cins ve katmerli menekşe seyretmeye gittim. Koçtaş,Migros, çeşitlemelerinin sattıkların dan değil daha güçlü ve büyük yapraklı menekşeler satıyorlar. Çiçekleride daha büyük ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10950 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
işte benim minnoşlarım ![]() ![]() Düzenleyen papatyam86 : 15-11-2012 saat 14:42 Neden: tarihte yanlışlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|