![]() |
|
![]() |
#10891 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Serada sera mutlaka sera edinin kendinize bir çok işinizi halledecek. Birde eğer bulunduğunuz ortamda ilk defa menekşe yetiştirecekseniz sakın çok almayın. Evinizin ışığı,hava sirkülasyonu,sıcaklığı bunların hepsi bir bileşen bence bir tane edinin bununda hemen toprağıyla saksısıyla oynamayın. Bırakın yerine yurduna alışsın sonra devamını getirin. Acizane önerimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10892 |
Ağaçsever
|
Menekşe dünden sabaha hop suya koydum filizlensin yarında ekeyim cumarteside çiçek açsın diyebileceğimiz bir şey değil buradaki büyüklerimin dedikleri gibi uzun soluklu meşakkatli bir serüven, buyurun bunlarda geçen budamadan elde ettiğim ve yaklaşık 2 ay kadar önce seradan alıp ayırdığım yavrularım onca sıcağa rağmen tek parça kaldılar. Eee ister istemez etraftan da (Annecim,teyzelerim,komşularım) biraz büyümüş saksılara geçmiş olanları da kaba tabirle çarptılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10893 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim son zamanlarda sayfanın hızı kesilmiş, yaz rehavetine kapılmış herkez ; şimdi havalar serinleyip yağmurlar başladımı, bilgisayar karşısında menekşelerle baş başa olunduğun da hızlanırız gibime geliyor. Bu arada bir konuya dikkat çekmişsiniz bazı arkadaşlar geçmişi okumadıkları için hatalar yapmışlar belki biraz kalabalık sayfalar 365 gibi ama bu sayfalarda gerçekten çok faydalı bilgiler bulacaklar uyarmadı demeyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10894 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sevgili Karub ben de acizane fikrimi belirtmek isterim ben bu şekilde sıkıntı yaşasaydım hemen o menekşeleri çıkartır ve sera kabı dediğimiz kaba ayırırdım. Orada hem toparlanır kendine gelirdi hemde gelişir sağlığına kavuşur daha sonra da tekrar onları dikerdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10895 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
(Anladım Serdar bey bol çiçekli günler inşallah) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10896 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=sami ulus;1030384]Serdar tebrik ederim aramıza hoş geldin. Şu seranı hanımın korkusundan yapamıyorum ama malum yer sıkıntısı. Fakat evim rutubetli ve ılık o yüzden gayet rahat yetiştirme yapabiliyorum. Sırf merakımdan iki şey denmek istiyorum. Biri tohumdan yetiştirmek, ikincisi sögüt çürüntüsü örnekleri koymuş arkadaşlar denicem elime geçerse bakalım[/QUOTE Sami Bey yanlış aktardım galiba sera derken şu eski tabirle 1 milyoncularda satılan 4 tl lik ayakkabı kutularından bahsediyorum. Eğer bir kaç yaprak koyacaksanız peynir aldığımız şeffaf kap bile bu iş için uygun olabilir. Ben tohum ürettim şuanda da yeni ektim onları bakalım kısmetime ne çıkacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10897 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bir hafta önce denemek için söğüt çürüntüsüne yavru menekşe dikmiştim. Hiç kökü yoktu ama tuttu demekki iki tane yaprak verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem bu kış beraberiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10899 |
Ağaç Dostu
|
Güzelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10900 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10902 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Çiçek verimi nasıl acaba bazı türler çok az çiçek veriyor çok güzel açmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın ahmeter ve maki01 bunlar ne güzeller ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10905 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
3 haftadr menekşelerimi sabah güneşi alan pencere önüne perde arkasna koydum...tomurcuk dallar çıkyor bu ilk açan menekşem olacak çok sabırsızlanyorum açsın ekleyeceğim hemen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Nilgün Hanım; benim fuksivoe kruzhevo ilk açışında 2 tomurcuğu oldu. Kameliya da aynen öyle idi ama 2 ve 3. açışlarında çiçek sayısı artış gösteriyor. Ben çok çiçeklenmeyişini düzenli olarak besin kullanmayışıma bağlıyorum. Kökler toprağı tamamen sardıktan sonra da bu rus kızların bol çiçek vereceklerine inanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10907 |
Ağaç Dostu
|
menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10908 |
Ağaçsever
|
Evet menekşeler mahmurluklarını üstlerinden atıp çiçeklenmeye, bizleri sevindirmeye başladılar. Şöyle güzel fotograflar yüklensede biraz hareketlilik gelse siteye ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10909 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sonbahara ve yaz mahmurluğundan çıkmaya başlayan sevgili menekşelere merhaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10910 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ben kışa hazırlık budamamı yaptım, alt dalları kalınlaşanları topladım. Menekşeler daha bir çiçek gözesi vermeye başladılar bilgilerinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10911 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef zaman zaman fire veriyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10912 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ahmeter, İlk fotoğrafta en sağda yer alan menekşenizde mite yani akar belirtileri var gibi. Bu zararlı nedeniyle çok fazla kayıp vermiştim. Sağlıklı menekşelerinizin yanından uzaklaştırmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10913 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerimden birindede aynısı oldu o artık karantinada tek başına arkadaşlarından uzakta umarım iyileşir bu konuda bir öneriniz varmı sayın maki 01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10914 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tuya, http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/15271-7.htm başlığında bilgi bulabilirsin. Malesef bu zararlı ile zehirli kimyasallar dışında bir çözüm öneremiyorum. Menekşelerimizi ev içinde yetiştirdiğimiz için kimyasal kullanmanın riski çok fazla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10915 |
Ağaç Dostu
|
Evet sayın maki 01 evde bende hiç kullanmıyorum zirai ilaç benim 1,5 yaşında birde bebeğim var . iyiki çabuk gördüm çiçeğimin hastalığını valla ne kadar doğru bilmiyorum ama ortadaki hasta yaprakları kopardım yerine gelen yapraklar umarım sağlıklı olurda çiçeğim kurtulur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10918 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Toprak değişimi için uygun mevsimde miyiz acaba? Bazı menekşelerimin saksısına dokunduğum zaman toprağın taşlaştığını hissediyorum, değiştirmek istiyorum ama zarar da vermek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10919 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi tam ideal zamanı , ilkbahar ve sonbahar da havaların en ideal olduğu zaman 20-25 derece civarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın eriklibahçe, menekşelerin de sizin de keyfiniz bozulmasın inşallah. Ben arka taraftaki kırmızı beyazlı daire görünümünü merak ettim. Çok estetik geldi gözüme, duvar kağıdı mı ya da nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|