![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2013
|
Alıntı:
1 yıldır aynı yerde menekşelerim, yerlerini hiç değiştirmiyorum. Pencereden biraz iç taraftalar ve direk güneş ışığına maruz kalmıyorlar, oda sürekli aydınlık. Kayseri biraz fazla sıcak şu günler, o yüzden mi diyorsunuz ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle bu nedenledir diyemem ancak Adana'da yaz aylarında aynı sorunu ben de yaşıyorum. Herhangi bir hastalık belirtisine benzemiyor : Yapraklar hep yukarıya doğru yönelmiş. Tür özelliği değilse yetersiz ışık bu duruma neden oluyor ancak bu mevsimde ışık ihtiyacını gidermek için penceye yaklaştırmak aşırı sıcaklar nedeniyle pek mümkün olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaslar, Iste kacirdigim afrika meneksesi yapragi ve annesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
4 adet minyatür menekşem var. Yaklaşık 8-9 aylıklar. Çiçek açmaları ne zaman oluyor ve bakım farklılıkları var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
sicaklarin başlamasıyla guzellerim mahvoldu.. sınav zamanı çok ilgilenemedim zaten üzerine birde izine ayrildik.. 40 kadar meneksemden 10 tanesini anneme getirdim hemen toparlandılar ,kalanlarda komsumda emanet.. inşallah bundan sonra hic çiçek edinmeyecegim siirt bitene kadar..onlarda bende perişan oluyorum yoksa.. ayrıca forumu çok ozlemisim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
![]() Çiçeklerin ışık ihtiyacı olduğunu hissedince balkonda direk güneş altında olmadıkları tarafa koydum ve menekşem çiçeklenmeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
ilk çiçeklerimiz
Merhaba, Arkadaşımın annesinin yetiştirdiklerinden biri idi.. Bana geldiğinde henüz minicikti.. "Ne renk oldugunu söyleme, sürpriz olsun" demiştim.. Sürpriz rengi ve çiçek deseni beni çok mutlu etti.. Türünü bilmiyorum ama çok güzel değil mi ![]() Bu arada, dış yapraklar geldiğinden bu yana açık renkte idi, üstelik daha uzun saplılar.. Sonradan çıkanlar daha koyu ve canlı duruyorlar.. Dış yaprakların birkaçını çogaltma amacı ile kopardım... Biraz da şekillendirmekti amaç.. Ne dersiniz, dış yaprakları biraz daha temizleyeyim mi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Gerçekten çok güzel, ellerinize sağlık belki bir iki dış yaprakta ayırırsanız daha güzel olur gibi ama emin değilim bu halide çok güzel ben çok beğendim. Maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah. Minik kalan dış yaprakların tamamını (5 adet görüyorum)alabilirsiniz sevgili seabert74. Hem formu güzelleşir hem de taze yapraklar daha iyi gelişir. Üstelik te yedeklemiş olursunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ben de aynı şeyi düşündüm sevgili fatitoo.. Zaten 2 tanesini koparmıştım, bu 3 taneyi de alsam mı diye düşünüyordum.. Şimdi emin oldum, teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Aly's Blizzard Bunny http://www.avsa.org/sites/default/fi...rd%20Bunny.jpg Arctic Frost http://www.avsa.org/sites/default/files/ArcticFrost.jpg Granger's Carnival ![]() Edge of Dawn http://www.avsa.org/sites/default/fi...0of%20Dawn.jpg Elizabeth http://www.avsa.org/sites/default/files/Elizabeth.jpg African Violet Society of America AVSA Düzenleyen menekşecibaba : 18-08-2014 saat 10:33 Neden: AVSA da yayınlanan menekşe resimlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Vipusnica (mezuniyet).... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Bunlarda bodrumumda çiçeklenip açan şarabi renkteki menekşelerim küçük olanın aslında daha tomurcuğu var fakat onların açmasını bekleyemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2014
|
kaç günde filizlenirler bir ay önce dikmiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Sevgili mnksm bende geçen sene bu zamanlarda üye olmuştumve sizin gibi arkadaşlara sormuştum onlrda duruma göre değişir demişlerdi bende aynı şeyi naçizhane size söylüyorum aldığı ışığa, toprağına ve yaprağın derinliğine göre değişiyor. Çok derine dikmediyseniz bir buçuk ayda yavruluyor geçen seneden beri diktiğim yaprakların yavrularının sayısı yüzelliyi geçti elli altmış tanesinide hediye götürdüm. Size menekşe aşkınızda başarılar diliyorum bu aşk öyle bir aşkki gelince bir daha kolay kolay gitmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
:)
Bir güzel, çiçek açmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Gillian |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2014
|
Yapraktan ürettiğim Afrika Menekşelerim ![]() ![]() Menekşelerim doğu cephesine bakıyorlar, sıvı besin takviyesi yapıyorum ve arada akvaryum suyuyla suluyorum. Çiçek konusunda hiç üzmediler ![]() Hibrit deneyi yapmayı düşünüyorum, insan bir başladı mı ilgilenmeyi ve yeni şeyler denemeyi bırakamıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Aslında zor değil sadece ilgi bekliyorlar onların da canlı ve güzelliklerini gösterebilmeleri için bazı ihtiyaçları var , onları sağlarsanız size neşe kaynağı olurlar. En önemli ihtiyaçları havadar karışımlı hafif asitli toprak karışımlı kç.saksılar , günde 10 saat ışık , toprağı kurutmayacak kadar azar azar verilecek dinlendirilmiş klorsuz su , 15 günde bir sulama suyuna 3-4 damla karıştırılacak 15+15+15 NPK lı sıvı gübre , arada bir tatlı tebessüm işte hepsi bu kadar çok mu.?.. Honey Blue Ane Ek-Snejnoya Kruzeva Le-Zelyonıy Atol Artic Frost Neon Fantasia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sunset kiss Optimara My Love Water Dancer K-nafanya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Opera İl Staniero Rainy Day Lovin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşezar, Mesajınız ilgili başlığa taşınmıştır. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1321005 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Gübre ile ilgili mesajlar http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1258899 başlığına taşınmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|