View Single Post
Eski 18-12-2013, 12:39   #11890
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl Mesajı Göster
Merhabalar sicaklar nedeniyle bir suru kayip verip sevkimi yitiriyorum ama yine bir menekse aldim kipadan.ciceksiz ama yavruluydu ayirdim.simdi epey buyuyup serpildiler.
Fakat cicek acmak yerine her yapragin altinda bir yavru veriyor anlamadigim bir sekilde..
Bide yapraktan urettigim meneksem var, onun ana yapragi cok ciliz bi yaprakti yavrusuda cok az gelisme gosteriyor.neredeyse bir sene oldu hala yavru olarak duruyor.cicek beklentim yok)
Afrika meneksesi icin menekse costuran kullaniyorum mor olan sise.acaba yavrulamayi o mu arttiriyor?
Merhaba,
Aynı durum bende de oldu,çiçeksiz olarak almıştım.Ayırdıktan sonra her birini büyük saksılara diktim, hatta sizinkilerden de derin saksılardı.Ben gübre vermedim toprak yeniydi.Yinede sürekli yaprak yapmaya ve çiçeksiz olarak büyümeye devam ettiler.
Bu başlık altındaki konuları okuduktan sonra saksı ufalttım.Bitkinin kendisinden 3/1 küçük saksılara alınca bir kaç aya çiçek vermeye başladılar.Toprağı bol, saksıyı büyük bulunca kökleri ile uğraşıyorlar,çiçek vermeyi ihmal ediyorlar
Tecrübeli arkadaşlarımız da umarım yardımcı olurlar.Çok sağlıklı görünüyorlar.İyi günler dilerim.

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön