Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse7478
herkese merhabalar. ben de 3-4 aydır menekşelerle ilgileniyorum. arkadaşımın hediyesi bir menekşeyle başladım sonra gerisi geldi. hatta yaprak kırıp yavru üretmeye de çalışıyorum ama daha 4 ayda 1 menekşem yeni yavru vermeye başladı. bunun yanında menekşelerim maalesef satınaldığım bir menekşeden un gibi nokta nokta beyaz bir zararlı kaptı ve yapraklarının birazını kaybettiler. sonra o menekşemi de kaybettim zaten. arkadaşımdan aldığım menekşe ise birsürü yavru vermişti ama onu da zamansız ayırmak gafletinde bulundum ve yavruların hepsini kaybettim. asıl kök de giderek kötüleşti ve 3 yaprak kaldı.
|
Sn ayse7478 maalesef çiçekleriniz unlu bit dedikleri bir zararlı bulaşmış ilaçlama yapmalısınız bu forumda Afrika menekşeleri hastalıklar bölümünde bilgiler var birde ev yapımı ilaçlar bölümünde unlu bit ile ilgil ilaç tarifleri var
Kolay gelsin hepsindede mi? Var. Hasta olanları ayrı bir yere karantinaya alırsanız iyi olur ve hasta olanları elleyince diğerlerine dokunmamalısınız ellerinizi yıkayın hijyen önemli