![]() |
|
![]() |
#7621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Çok güzel Sevgili Katmer,bol çiçekli menekşeler diliyorum.Resim eklerken numaralarını da yazar mısınız rica etsem? Teşekkürler Nazlı Hilal.Baharın evinde olmasını istersen suda bekleyen yaprak var haberin ola... Düzenleyen fahriyee : 17-12-2010 saat 15:19 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7622 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim ![]() Haklısın fahriyee, bundan sonra numaralarıyla eklerim. Bu arada gelin gibi açmış menekşen harika.. Çok çok güzel, ellerine sağlık ![]() Düzenleyen katmer : 17-12-2010 saat 16:27 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bendekinin çiçek kenarı yeşil ama çok benziyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7624 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7625 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7626 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer,bahsettiğim menekşe en son ki,çok benziyor ama benimkinin çiçek kenarları yeşil fırfırlı,onun dışında benziyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7627 |
Ağaç Dostu
|
Katmer ablamdan aldığım 9 no yaprak yavrulamış resimde gözükmemiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7628 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Semra büyük menekşelerinin en dışaki yapraklarından bir sıra eksiltme yaparsan göbekten gelen yapraklar daha sağlıklı gelişim gösterirler. Bardakta köklenmeye bıraktığın yaprakların saplarını kısaltıp köklenmeye bıraksaydın daha da erken köklenmeye başladığını görürdün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7629 |
Ağaç Dostu
|
Faruk sudakiler Katmer ablamdan gelen rus kızlarım bazıları geldiğinde saçaklıydı,kıyamadım riske atmak istemem,hem köklenince kesip o yapraklardan tekrar yavru da alırım inşallah,diğerlerini yarın dediğin gibi dışda ki yaprakları kırarım,hemde yedeklenmiş olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7631 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar cam önündeki menekşelerin çiçekleri uzun süre üzerinde kalabiliyor mu?Merak ettim,çünkü yapraklarda bile güneş yanığı olunca çiçekler ne hale gelir diye korkuyorum.Bu yüzden çiçekli menekşeleri tül ardında bırakıyorum.Ama şu da bir gerçek;bu mevsimde cam kenarında duran yavrular sehpadakilere oranla şaşırtıcı bir büyüme gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7634 |
Ağaç Dostu
|
Faruk içi lila olan katlı beyaz rus mu çok hoşuma gitti,diğerleride çok güzel,hep aynı şeyi söylüyorum beyaz menekşe bana baharı anımsatıyo,ağaçların bir çoğu bembeyaz açtığı için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7635 |
Ağaç Dostu
|
Bir menekşe üstadı bu haftanın favori rengini mor olarak belirledi.Ben de modaya uyayım dedim ama yine de aralara birkaç renk serpiştirdim.Beğenilerinize sunuyorum.Her zamanki gibi fotoğraflar büyük çıkmış,güya boyutlarını küçültmüştüm. Düzenleyen fahriyee : 19-12-2010 saat 16:05 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7636 |
Ağaç Dostu
|
Devamı...Mavimsi görünenler mor aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Ben modayı yakinen takip ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7638 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2010
|
Sevgili fahriyee hepsi ayrı güzeller.Emeklerinin karşılığını vermişler.Saksıların altındaki minik taşlar ne işe yarıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7639 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sevgili flowers.Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah...Estetik amaçlı koydum.Ama nem için kullanılıyor.Ayrı birkaç bardakta taşlarım var ve tepesine kadar su dolu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7640 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee, menekşelerinizin renkleri, çok güzeller. Emeklerinize sağlık. Menekşelerinize herhangi bir besin veriyor musunuz? Sevgili sehersin, gözünüz aydın. Rengi çok hoşmuş. Bu da benden olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7641 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul teşekkür ederim.Birkaç aydır ROA Plus kullanıyorum,köklenmeyi artırıyor.Ayrıca arkadaşların tavsiyesi üzerine mor şişeli menekşe coşturan aldım,onu da kullanıyorum. Sizin menekşelerinize ve fotoğraf çekimlerinize de hayranım,bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7643 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Fahriye hanın menekşeleriniz çok güzel. Nazar değmesin, ama siz zaten nazar için tedbirlerinizi almışsınız galiba iğde dallarıyla ![]() Fatih sende modayı yakından takip ediyorsun galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7644 |
Ağaç Dostu
|
Fatih sizi örnek almış Sevgili İlknur. Çekiminiz güzel olmayabilir ama menekşeniz gayet neşeli maşallah,elinize sağlık. Çok dikkatlisiniz İlknur Hanım. Vakti zamanında nazar sebebiyle çok menekşe kaybım oldu. O sebeple çiçeklerimin yakınında her daim iğde dalı bulundurmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7645 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın nazlı hilal pencere önündeki menekşe mekanına bayıldım. O pencerenin yönü nedir. Benim salon pencerem güneye bakıyor ve bu mevsimde bile pencere önüne koymaya cesaret edemiyorum. Bol çiçekli günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7646 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, dün marketten iki adet menekşe aldım biri pembe biri de mor.İkisininde çiçekleri var ama kurumak üzere pembe menekşemin tomurcuğu var sanki o da kuruyacak gibi...Benim size sorum şu olacak ; yapraklar çok canlı duruyor bu canlılığı sürdürmek için neler yapmam gerekiyor. Bir de saksıları küçük gelmiş saksı büyütsem menekşeme zarar verirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7647 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mihrican, Menekşelerin hayırlı olsun, sağlıklı günlerde büyüt ![]() Saksı değişikliğini hiç önermiyorum. Bizlerin ortak hatası, kökleri gelişmemiş bitkileri büyük saksılara alarak kökleri çürütmek oldu. Bence bahara kadar beklemelisin. O dönemde fotoğraf eklersendaha sağlıklı çözüö üretebiliriz. Menekşelerinde çiçek ya da tomurcuk var ise, gübre takviyesi yapmanı öneririm. Çiçekli olduğu süre boyunca yapı marketlerde satılan Çiçek Çoşturan'ın Afrika Menekşeleri için olan formülünü 1 litre suya 1/4 kapak olacak şekilde sulandırıp her sulamada kullanabilirsin. Farklı marka sıvı menekeşe gübresinde de ambalaj üzerinde yazan dozun 1/4'ünü sulandırarak verebilirsin. Çiçeklenme bittikten sonra bitki dinleme sürecine girmişse, yani çok yavaş gelişiyorsa gübreyi ayda bir kez uygulamanı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7648 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |