![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın mor salkım ,menekşe yaprağından üretimde 3 şey önemlidir.1-ısı 2-nem 3-ışık üretimde ideal ısı 20 derece civarıdır,eğer ortam soguksa veya ısı farkı çoksa köklenme ve sürgün verme süresi uzar. Ortam nemi de çok önemlidir,köklenmenin oluşması için mutlaka nemli bir ortam olmalıdır,bunu da bitkiyi ektiğiniz kabın üzerini naylonla kapatarak sağlayabilirsiniz.Arada bir havalandırın. Çürümeye başlayan yapraklarıda farkeder etmez,steril bir jiletle sağlam kısımdan kesip uzaklaştırıp tekrar ekersiniz. Çeliklerin uçlarının çizilmesi, yararlanması kök oluşturma için gerekli uyarının yapılmasını, kallusun oluşumunun hızlandırıldığı varsayılır. Yaralanmış bu bölümlerin köklenmeyi uyarıcı hormonlarla muamelesi ile etki daha da artırılmış olacaktır.Bunun için Clonex köklendirme hormonu kullanabilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
HoşBulduk!
[QUOTE=menekşecibaba;780840]Hoşgeldin 01menekse ,maşşallah siteye şimşek gibi bir giriş yapmıssın,hayırlı olsun. Menekşecibaba , Teşekkür ederim!Biraz öyle oldu.İnşallah ilerleyen zamanlarda daha çok bilgi paylaşımı yaparız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili 01menekse, 20 günlük bir çeliğin çiçek verecek kadar gelişmesi olağanüstü, hiç duymadığım ve internette rastlamadığım bir durum. Foto ve yaptığınız uygulamaları paylaşmanızı rica ediyorum. Diğer bir konuda sitemizde Türkçenin doğru kullanımına özel bir önem veriyor. Mesajlarımızda noktalama, büyük harf gibi dilbilgisi kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Mesajınızı soluksuz okumaya çalışınca uygulamadığınızı fark ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Sevgili Maki01 , Yazılarım çok uzun ve fazla olduğu için fazla dikkat edemedim.Kusura bakmayın! Bundan sonra daha çok dikkat ederim.Teşekkürler! Birde çelik 20 günlük değil ,çelik 2 aylık yanlız yavrusu 20 günlük.Burda bir yanlış anlama olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Merhabalar Mol-SalkımCURUME NORMALDİR MERSİNDE HAVALAR ISINDI SORUN OLMAZ AMA YİNEDE BİLGİNOLSUN YAPRAKDANDİREK TOPRA EKTİN VAKİT 10 BİLEMENİN 15 GUN SERİN YERE BIRAKIN SONUCDA YAPRAK EKİYOSUN SUDAKİNLER DE KÖK YAPDI DİYORSUN BENCE EKİN AMA İL K EKTİYİN SAKSICOK KUCUK OLSUN CUNKU CİCEYİ CABUK ALIRSIN BENİM KULANDIGIM İLK EKİM SAKSISI KUCUK BOYU 7 SANTİM ALT TABAN 5 SANTİM UST TABAN 6 SANTİM CUN KU MENEK ŞE EKİLDİYİ VAKİT İL İŞİ KÖKLERİN SAKSIYI DOLDURMASI BUYUK OLURSA BİTKİ ELİŞİM SAGLAMAZ VE SİNİ KİRİZE SOKAR BİRDE SANA TAVSİYEM YAVRULAR CIKTIGI VAKİT SERELME YAP ACIMA 1 TANE BİLEMEDİN 2 TANE YAVRUBURAK SIK OLDUMU GELİŞİM YAPMAZ ZAYIF KALIR BENİM MENEKŞELERİ GÖRDUNMU NASIL SAKSILAR COK KUCUK ARKADAŞLARA TAVSİYEM İCMEKANDA SAKSILARI KUCUK TUTUN YAKSA BİTKİ GELİŞİM YAPAMAZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Teşekkür ederim 01menekşe böcekler konusunda içimi rahatlattınız. Saksılar konusundaki önerilerinizi de dikkate almaya çalışacağım. Yaklaşık 30 saksı menekşem var. Saksılarımın hepsi menekşeler için olan saksıların 1 numaralısından. Hepsini şu anda değiştiremeyebilirim. Ama en azından bundan sonrakileri daha küçük saksılara dikmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
01menekşe teşekkürler. bakalım biraz daha sabredeyim umarım köklenirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
menekşem ve çeliklerim
teşekkürler ben yeni çeliklerimi suya koydum fotoğraflarını çekmeye çalıştım bu arada sudakileri de kapalı bir ortama koymam gerekir mi? köklendirme hormonu için verdiğiniz bilgiye teşekkürler bende siteyi bayağı araştırdım bu markayı da hatta internetten buldum sağolun inşallah başarılı olurum. bu yeni çelikleri sevgili savas84 gönderdi eğer başarırsam birsürü menekşem olacak onun gönderdikleri ve sizlerin tavsiyeleri sayesinde. Fotoğrafta çiçekleri olan da benim menekşem ondan da çelik aldım hepsi suda.sizce yaprakların bir kısmını eksem bir kısmını suda mı tutsam acaba? En garantilisini yapmaya çalışıyorumda ![]() bu arada menekşemin çiçeklerinden iki tanesini de sapından kestim suya koydum acemi şansı, bir deneyeyim dedim ![]() fotoğraf makinem bozuldu görüntü, ancak bu kadar net oldu kusura bakmayın lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Minik çiçek
Sevgili Maki , Size bahsettiğim gibi çeliğim çiçek açtı.Ben onun fotoğrafını çektim ve size göstereceğim.Fakat kameram pek iyi çekmedi.Kusura bakmayın.Resme dikkatlice baktığınızda orada beyaz bir çiçek var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, menekşelerinin renkleri çok hoş ve sağlıklı görünüyorlar. Maşallah Ben menekşede pes ettim ve hevesim kaçtı. Menekşelerimi anlayamadığım bir şekilde birer birer kaybediyorum. Bu eklediğim menekşe eltimin. Rengi çok hoşuma gitti, ama yaprak bile istemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 çoşmuşlar, çok güzeller ![]() Sevgili SDurul menekşelerinize üzüldüm, ne kadar güzellerdi. Fakat hemen öyle pes etmek yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Benim yavrularım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ![]() 3. Fotoğraftaki EK_Shanhayskaya Roza. Kenarlarında beyaz biye de olması lazım ama ilk çiçek olduğu için olmayabilir ya da "Sport" olabilir. Bu hali bile çok güzel bir koyu kızıl sevgili cellin. Füsün'cum son fotoğraftaki menekşem sevgili Asya-Lotus'un hediye ettiği menekşelerden. EK- Nebesnaja Lazur olma ihtimali var ancak daha çok Blue Dragon'un ( Sorano) özelliklerini taşıyor. Her ikisinden de çeliğim var, hatta Nebesnaja Lazur yavru verdi. Onları büyütebilirsem karşılaştırma yapabileceğim. Sevgili SDurul, menekşeden vazgeçmene izin verebileceğimizi hiç sanmıyorum güzel arkadaşım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Merhaba Maki01
Sevgili Maki01; Teşekkür ederim.Yapay ışık konusuna gelince ben yapay ışık kullanmadım.Ama yeterli ışık alıyor.Doğal ortamda bol güneş ışığı alıyor.Kış güneşinide bol aldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Menekşe01 Çiçekleriniz çok bakımlı çok sağlıklı duruyor.Acaba toprak harcı olarak ne kullanıyorsunuz? besin veriyor musunuz? Benim menekşelerimin çiçek açmasında bir sorun yok ,yavrulamada da sorun yaşamıyorum fakat bazı yapraklarda sararmalar oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Sevgili Mihrican; Teşekkür ederim Mihrican.Yılların vermiş olduğu tecrübe ve deneyim olarak harcı yani çiçek topragını kendim yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Mihrican
Sevgili Mihrican; Hazırladığım harcın tarifini sana veriyim: *5 ölçek çok çürümüş bitki yaprağı *2 ölçek çok yanmış hayvan gübresi(çürümüş) *Yarım ölçek tarla toprağı *Yarım ölçek mil(ince kum) *Ölçmüş oldugun ölçegin çeyreginden daha az çok iyi yanmış güvercin gübresi(çok olmasın menekşeyi yakabilir) BENİM kullandığım harç hanımeli yaprağı,maviselli yaprağı içerir.( bunlar 10-15 yıllık çürümüş yapraklar) *1 litre suya 1 ceviz büyüklügü kadar güvercin gübresi , kumru gübresi, bunları 10 saat suda bekletin bunu çok az bir şekilde yapmış oldugun şerbetten 1litreye bir çay bardagının yarısı kadar dökün 15 günde bir şerbetten verin fazla vermeyin agır gelebilir. *Mihrican menekşelerimin yaprakları sararmış demiştin eski yaprak ise onları koparın.Menekşen büyükse acımayın alttan 7-8 tane yaprak kopartın not: menekşe küçük ve büüyk olsun fark etmez çiçek açım dönemi biitgi vakit komple çiçeği temizleyip altdaki yapraklardan 10 taneye yakın kopartın küçükse 3-4 tane yeterli not : Arkadaşlar saymış olduğum harç malzemeleri sığır gbresi güvercin gübresi çok çürümüş olsun (fosilleşmiş) Bu dediklerimin size eminim faydası olacaktır! Bunların hepsini ben denedim ve güzel bir sonuç aldım.Bu dedikelrimi ilk bir iki tane menekşenizde deneyin sonuç alırsanız digerlerindede deneyin Düzenleyen 01menekse : 07-04-2011 saat 19:54 Neden: ekleem yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Sayın 01menekşe menekşelerin gerşekten harika toprak karışımını uygulamak istiyorum fakat yavrularda bir sakıncası olurmu, güvercin ve kumru ğübresi nerede satılır çok soru sordum galiba kusura bakmayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Menekşe 01 harcınızı ben de kullanacağım gerçekten ben de bilemiyorum güvercin gübresini nereden bulabilirim? Bahsettiğim menekşelerimden birinin eski hali bu ;http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=8261 Sorun sadece yaşlı yapraklarda değil yeni çıkan yapraklarda bile sararma var ben de sararan yaprakları hep koparıyorum.Şimdiki hali; Yaprak kalmadı ama üzeri çiçek dolu. Ne sorunu var anlamıyorum, çiçekleri çok güzel, büyük büyük açıyor bu menekşemi çok seviyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sevigli Mihrican; Benim anladığım kadarıyla hastalık değil.Güneş yanıgı ya da yıkayıp güneşe bırakılmış bir menekse.Korkulacak bir şey yok ilerki zamanlarda kendini kurtarabilir.Çicekleriniz çok güzel çiçek açımım bittikden sonra bol ışıklı yere koyun güneş ışıgına maruz kalmasın yapraklarda leke yapabilir.Korkacak bişey yok.Menekşen güçlü gözüküyor.İnşallah düzelir! acil şifalar! Güvercin gübresini genelde eski binaların çatılarında bulabilirsin bir yerde satılmaz.Eger güevrcin gübresi bulamazsanız iyi yanmış eski fosilleşmiş sıgır gübresi olabilir.Çürümüş çiçek topragı.Bahçe topragınıda çok az ekleyebilirsizin! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekse01, Toprak karışımınız standart menekşe toprağı karışımlarından çok farklı ve bu malzemelerle tanışık olmayanlar için oldukca riskli. Özellikle hayvan gübrelerini kullanımı , çok güçlü olmayan menekşe köklerine zarar verebilir. Bahçe toprağı ve kum ne kadar uygun bilmiyorum. Menekşeler hafif ve havadar karışımlardan hoşlanır. Sizin bu karışımı başarıyla kullandığınız menekşelerinizden de anlaşılıyor ancak genel olarak uygulanmasını önerebileceğim ve destekleyebileceğim bir karışım değil, bence oldukca riskli. Birer ölçek kaliteli torf, perlit ve vermikulitten oluşan karışım risksiz ve dünya standartlarına uygun bir karışım. Fitilli uygulamada ise torf oranını azaltıp inorganik maddeleri arttırmak gerekiyor. % 40 torf, % 40 perlit ve % 20 vermikulitten oluşan karışım fitilli sulama için ideal karışım olarak öneriliyor. Düzenleyen maki01 : 08-04-2011 saat 18:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Fitilli uygulamada ise torf oranını azaltıp perliti arttırmak gerekiyor. % 40 torf, % 40 perlit ve % 20 vermikulitten oluşan karışım fitilli sulama için ideal karışım olarak öneriliyor.[/QUOTE] Benim için çok değerli bilgiler veriyorsun sevgili arkadaşım, çok teşekkür ederim ![]() Önümüzdeki günlerde tüm menekşelerimin toprağını değiştireceğim(6 ay doldu), önümüz yaz, İzmir şartları malüm, fitilli sulamaya da geçeceğim. Bu bilgiler doğrultusunda uygulayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Maki01
maki01;781957]Sevgili menekse01, Toprak karışımınız standart menekşe toprağı karışımlarından çok farklı ve bu malzemelerle tanışık olmayanlar için oldukca riskli. Özellikle hayvan gübrelerini kullanımı , çok güçlü olmayan menekşe köklerine zarar verebilir. Bahçe toprağı ve kum ne kadar uygun bilmiyorum. Menekşeler hafif ve havadar karışımlardan hoşlanır. Sizin bu karışımı başarıyla kullandığınız menekşelerinizden de anlaşılıyor ancak genel olarak uygulanmasını önerebileceğim ve destekleyebileceğim bir karışım değil, bence oldukca riskli. Birer ölçek kaliteli torf, perlit ve vermikulitten oluşan karışım risksiz ve dünya standartlarına uygun bir karışım. Fitilli uygulamada ise torf oranını azaltıp perliti arttırmak gerekiyor. % 40 torf, % 40 perlit ve % 20 vermikulitten oluşan karışım fitilli sulama için ideal karışım olarak öneriliyor.[/QUOTE] Sevgili Maki01 ; Sana katılıyorum.Benim kullanmış oldugum malzemeler çok ağır geliyor fakat ben onlardan çok yanmış olanlarını 20/25 yıllık olanlarını kullanıyorum onlar artık fosilleşmiş yakıcı özelliigi gitmiş yinede çok az kullanıyorum . Ben bunları denerken 3-4 tane deney menekşelerimde deniyorum.Eğer iiyi sonuç alrısam diğer menekşerlimdede deniyorum.Agır gelecegini bildigim için randuman verirse kullanıyorum,bu seneki kullandıgım harcım çürümüş hanımeli yapragı,maviselli ve sıgır-güvercin gübresi.Bunların hepsi yanmış çürümüş bitmiş vaziyetteydi,yakıcı özelligi yoktu.İlginç olanda koymuş oldugum toprak yarıya düşüyordu,yeniden saksılara toprak ilave ediyordum.Yani saksıkda bile suyu yiyince çürümeye devam ediyodu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
deney menekşelerim
Merhabalar! Bu gösterdiğim menekşelerim deney menekşelerim , bunların üstünde gübre,şerbet deniyorum .Gayetde sağlıklılar : |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
güneş yanığı
Arkadaşlar benim 2 tane menekşemde güneşde kaldı ve güneş yanığı ortaya çıktı sorun değil bunlar geçerler : |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Mihrican, menekşeniz bol çiçek açıyor ve sadece dış yapraklar değil diğerleri de sararıyorsa direkt güneş ışığına maruz kalıyor olabilir. Yapraklarda sadece sararma mı mevcut, yanma da var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Direk güneşte değiller pencerede ama önünde karton var. Birkaçtane büyük yaprağında sorun yok sorun yeni çıkan genç yapraklarda çıkarken bile sarı çıkıyor zamanla kenarlarından kurumaya başlıyor bende koparıyorum kopardıkça tomurcuk veriyor.Demiri eksik olabilir diye bir ay önce demir gübresi verdim ama bir değişme yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|