![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Bu mesajımdaki menekşemi ayırdım ve sera sız pencere kenarında bakımlarına devam ettim. İşte son durum.. ![]() ![]() ![]() ![]() 3. resimdeki çiçeksiz olsa da tomurcukları var ve hızla büyütüyor. Hiçbirini kaybetmedim. Anne kök ise çok değerli bir akrabamda.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
![]() [attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
yavruların üçüde anne köke bağlı , bağımsız değiller. ben anneyi gövdeden kesip köklendirdim. şu an çok iyi. resimlerini yükleyebilirim. menekşemin kökleri de saksısından fışkırmış durumda. ayırmayı düşündüm ancak bozulmasından korkuyorum. resimlerde biraz sarı çıkmış olsada esasen hiç öyle değil. son derece azgın ve gür. saksısını büyütsem ya da yaprak budaması yapmalımıyım ne dersiniz.. ![]() ilginize teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ana gövdeden keserek ayırabilirsiniz. Keskin ve steril bir bıçakla gövdeleri ayırın. Yaşlı yapraklar varsa koparabilirsiniz. Dada sonra gövdeyi toprağa dikin, sulayın. Üzerine delik açtığınız bir poşet geçirin. Bir ay gibi bir sürede köklenip toparlanıyorlar. Ben bu şekilde çok göbek ayırdım. İlkinde tecrübesizlikten açıp açıp kurcalıyordum. O yüzden tutmadı. Ama şimdi iki, üç yapraklı gövdeler bile kökleniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Uzun saplı olanları muhtemelen derine de diktiniz. Dolayısıyla yavrulaması için geçen süre daha da uzayacak. Yapraklar gayet canlı görünüyor, endişe etmeyip beklemenizi tavsiye ediyorum. Elinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00083.pdf Bu yazıda afrika menekşesi yetiştiriliciği hakkında bilgi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
sayın ahmeter kırmızı ve alımlı yapraklı menekşenizin türünü çok merak ettim. öyle güzel bir şey ki. hayatımda böyle menekşe görmemiştim. Allah ne güzellikler yaratıyor. Ellerinize emeklerinize sağlık. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:06 Neden: imlâ:) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhaba Bir arkadaşın Verdiği yaprakları tek tek suya koydum evin içine ama bir taneseini balkona koydum evin içinde duranlar çürüdü balkondaki ise köklendi :S galiba soğuk iyi geldi diycem bitki tropikal ben bunu nezaman nasıl bir toprağa dikmeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
Alıntı:
Menekşeler için değilde ben daha önce adore mobilyadan kenarı demirli kitaplık almıştım. Ama çiçeklerime daha çok yakıştı ve onların oldu. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Arkadaşlar urfada malzeme bulamıyorum. Tek şansım çiçekcilerden malzeme temin etmek. Çiçekciye diyorum perlit varmı adam biliyorsada bilmesceden geliyo perlit ne ne için kullanacaksın diyo. Sonuç fıs. Şu perlit veya menekşe için kullanabilecegim malzemeleri kargo ile göndertebilecegim yer bilen varmı. En azından Ankarada bulabilecegim yer bilen varmı. Gerçi Ankarada o kızılaydaki çiçekcilerdende sordum onlarda yok diyo.Sadece satılık çiçek var. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu siteden perlit,vermikülit ve hydroton almıştım.Burada Koçtaş ve Tekzen dahil çiçekçilerde bulamamıştım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın sami ulus, Ankara'da Bauhaus da var. Ayrıca internetten de sipariş verebilirsiniz. zengarden da ve gittigidiyor da var bildiğim kadarıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sitemizde olan (doğalbahçe) arkadaşımızda istediğiniz ürünlerin satışını yapmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yukarda bana cevap yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Sanırım bundan sonra malzeme sıkıntım olmaz. Ayrıca yukarıdaki son üç dört adet fotografı ekleyen arkadaşlarada teşekkür ederim çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() Biraz Standart tür... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Özlem hanım, sizden değerli görüşlerinizi almak isterim. Geçen hafta menekşelerim ve hoyalarım için saksılardan numune aldırdım ve yapılan analiz doğrultusunda calsium takviye yapmam önerildi. Hoyalar için bunu uygulayacağım, menekşelrimede uygulayabilirmiyim acaba? Menekşelerde tecrübem yok çünki... Birkaç tanede resim eklemek içimden geçti çiçekli olan Menekşelerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|