View Single Post
Eski 29-01-2011, 12:43   #7930
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahrenayt2000 Mesajı Göster
merhaba herkese geçen yıl subat ayında 2 tane çiçek açmiş menekşe almıştım nerdeyse 1 yıl oldu bidaha açmadılar çok canlılar çok yaprak üretiyolar sadece su veriyorum güneş alıyor ne yapmalıyım.
Sayın fahrenayt2000,

Menekşenizin bol yaprak vermesi dinlenme dönemine girmediğini gösteriyor. Besin olarak ne kullanıyorsunuz? Menekşeler için özel olarak üretilen sıvı gübrelerden her sulama suyunda önerilenin dörtte biri oranında kullanmak güzel sonuç veriyor.

Sulamayı da biraz azaltmak, toprağı kurumaya yakınken su vermek de çiçeklenmeyi teşvik edebiliyor.

Sevgili zappie'nin de söylediği gibi en öneli faktör ısı ve ışık. İzmir'le benzer iklime sahibiz. Bizim bölgelerde ışık, sanırım kış aylarında da yeterli olabiliyor. Benim menekşeler çiçek vermeye devam ediyor.

Sevgili gulumcinki,

Merak ettiğin tomurcuk açtı sonunda. Sevgili acemifüsun'un da tahmin ettiği gibi güzel bir bordo.

Hibrit menekşelerde ilk çiçekler türünün tüm özelliğini yansıtmayabiliyor. Ya da iki farklı menekşenin çapraz tozlaştırılmasıyla üretildiği için sadece bir türün özelliğini yansıtabiliyor, zaman zaman da genlerinde taşıdıkları diğer özelliklerle ana menekşeden çok farklı çiçek verebiliyor .

Bu haliyle de çok güzel ama ikinci çiçeğinde neler olacak merak ediyorum.

Sevgili Asya_lotus'a teşekkürlerimle

Name:  bIMG_3786.jpg
Views: 2092
Size:  30.7 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön