![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Yavru menekşem sizlere merhaba diyor. 22/03/2011 tarihinde peynir kutusuna diktiğim çeliklerim yavruladı. Aynı tarihte pet bardaklara dikmiş olduğum çeliklerde herhangi bir şey yok. Çabuk yavrulamasını isteyip sabredemeyenlere forumdan öğrendiğim peynir kutusunda sera usulünü tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
Verdiğin öneriler için çok teşekkür ederim sevgili maki. ama 75 saksıyı duyduğumda korkmadım değil topu topu 20 saksı menekşem var üstelik 17 tanesi de yavru çeliklerim daha yeni yani yapraklarını gösteriyorlar.forumdan takip ettiğim kadarıyla çiçeklenmeleri için şekerli su karışımını her hafta uyguluyorum. gerçekten de tomruk tomruk menekşelerim. ama buna sürekli devam etmeli miyim yoksa ara sıra ara vermem gereklimi. ters bir tepkiyle karşılaşmak istemiyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nerimeizmir, Menekşelerime bitkiler için hazırlanmış besinler dışında bir şey kullanmadım. Şekeri de hiç denemedim ancak böceklenmeye neden olabileceğini düşünüyorum. Özellikle karıncalar şeker karışımlı toprağa bayılacaklardır ![]() Sevgili menekşecibaba, Sphagnum yosununu ben de bulamıyorum . Torfunu uygun fiyatlarla bulmak mümkün ve pH değeri menekşelere için çok uygun. Toprak karışımı konusunda yaptığım değişikliğin ana nedeni fitilli sulama ve uygun pH. Biliyorsun torf hızla bozulan , çürüyebilen bir malzeme. Piyasada her kalitede torf bulmak mümkün. Ambalajın üzerinde yazan pH değerine dikkat etmemiz gerekiyor. "Bahsettiğim kötü kaliteli torfların alındığı yataklar belli değildir. Bazik yapılıdır. 8-10 ph içermekte. Bu da saksı bitkileri için hiç istenilen bir durum değildir. Besin eksikliklerine sebep olur." Mine Pakkaner Cocopeat için Mine Hanım tuz konusunda uyarıda bulunmuştu. 60 litreye yakın cocopeat satın almış olmama rağmen bu aralar kullanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, yine harika menekşeler, harika görüntüler. Kenarı yeşil fırfırlıya bayıldım. Ellerine sağlık, arkadaşım. Benim menekşeler biraz toparlanmaya başladı. Yeni yapraklar da diktim. Görüntülerini paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Maki01 sera ortamında diktiğim yeni çeliklerimi ne zamana kadar sera ortamında tutmalıyım?Bu konudaki fikirlerini paylaşırmısın.Görüşmek üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
işte benim menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
merhaba menekşeleriniz çok güzel, sayfaya üye olalı baya oldu ama internetim olmadığı için ara sıra girip bakabiliyorum,maşallah çok güzel açmışlar ben de 3 tane menekşe almıştım ortamı güzel olmasına, sağlıklı gelişmesine rağmen devamlı çiçekli olmuyor,çiçek açınca da 1 veya 2 sapı oluyor birsürü sapı olup da üzeri çiçeklerle kaplı olanları görünce dayanamayıp yazayım dedim acaba neyi eksik yapıyorum,bir de menekşeleriniz çok güzel benimkiler sıradan olanlardan acaba çeliklerinden gönderme ihtimaliniz olur mu? bol çiçekli günler diliyorum msj tempolu üyenin menekşeleri aldında olmalıydı,küçük bir aksaklık oldu ![]() Düzenleyen serap07 : 06-03-2012 saat 22:00 Neden: yer yanlışlığı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
yavrularım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Sn tempolu, sayenizde gözlerimiz bayram etti. tam bir renk cümbüşü. menekşe bakımında ve yetiştirmede iyi olduğunuz ortada. tebrik ederim. emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Sayın lale607 güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.bu siteye ve sitedeki menekşe dostlarıma borçluyum menekşelerimi çünkü onlardan öğrendiklerim sayesinde oldu bu güzellik.hep severdim alırdım menekşeleri fakat bakmayı bşaramazdım ölürdü vazgeçmek üzereyken bu siteyi buldum sonrası nı tahmin edersiniz.....Yeri gelmişken bütün menekşe dostlarına bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum.menekşeleri bol çiçek açsın inşallah. Düzenleyen Tempolu : 03-05-2011 saat 18:33 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Başlığımızda şenlik var, son iki sayfada yayınlanan menekşeler baharı başlığımıza taşıdı. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum, yüreğinize sağlık, emeğinize sağlık. İltifatlarınız için ise teşekkürler ![]() Sevgili Tempolu, menekşelerinizin maşallahı var. Yavrularınız çok güzel gelişmiş, kutluyorum. Bazı kaplarda birden fazla yavru var. Ayırırsanız çok daha hızlı gelişeceklerdir. Sevgili menekşekolik, Genel bir süre vermek sanırım yanlış olur. Bu mevsimde, yavru verip, yavruları belli boya gelmeyen menekşelerimi serada tutmaya devam ediyorum. Hava sıcaklığı artınca dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sera içi ısısının artması, yapraklarda çürümeye neden olabilir. Açıkcası ben de seralı bir yazı ilk kez deneyeceğim. İklimlerimiz benzer, birlikte yaşayıp, öğreneceğiz ![]() Düzenleyen maki01 : 04-05-2011 saat 02:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Sn maki01.sözleriniz benim için değerli yarın hemen ayıracağım yavruları en ksa zamanda ayrılmış olarak ta paylaşırım sizlerle.öneriniz için teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
O kadar geriden baslamaniza gerek yok. Zaten ayni konular etrafinda donuyor her sey. Bahsi gecen renkler siradan renkler. Koctas, Bauhaus, Kipa .... gibi marketlerde her zaman bulabilirsiniz. "Kenari firfirli yesil, ortasi pembe uzerine mor benekli" turunden bir seyler ararsaniz forumu sondan basa dogru takip edin derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar evimde keçi gübresi var bunu menekşeler için en uygun biçimde nasıl kullanabilirim.beni aydınlatır mısınız teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sevgili nerimeizmir bence hiç kullanma çünkü. incecik kurtlar oluyor ne kadar ilaçlasan gitmiyor. ayrıca küçücük sineklerde geliyor. sıcaklar olunca kötü kokuyor. benim başıma geldide uyarıyım dedim ama sen bilirsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
bazı arkadaşlar gübreyi suda bekletip suyunu verdiklerini de yazmışlar bu konuda bir bilgin var mı peki melisa 31....teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Merhaba Nerimeizmir , ben o yöntemi kullanıyorum , soran arkadaşlara açıklamam olmuştur , ilk deneyenler için biraz riskli , benim 3-4 tane menekşem üzerinde denemişliğim oldu ve güzel bir sonuç aldım ve şu anda kullanıyorum , ama arkadaşlara tavsiye etmem çünkü ayarlamak biraz zor , yinede siz bilirsiniz ... Sevgili Melisa Hanımın söylediği gibi koku yapıyor , koku yapmaması için fazla bekletmemek gerekiyor .... Ben seracı olduğum için yıllardan beri bu yöntemi bitkilerde kullanıyorum . Çok güzel sonuçlar alıyorum . Menekşede çok az bir şekilde denedim güzel bir sonuç aldım . Geçmiş mesajlarım da ki menekşe fotoğraflarıma bakabilirsiniz ... Sorumluluk bende kalmasın arkadaşlara tavsiye etmiyorum . Düzenleyen 01menekse : 04-05-2011 saat 17:33 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Menekşem tohum veriyor, ne yapmam lazım? Ne zaman tohumu almalıyım, ne zaman ve nasıl dikmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsin. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23340 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Merhaba... Menekşenizden tohum almak için özel bir yöntem denediniz mi? Menekşemden tohum almak için ben ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elinize steril neşteri aldıktan sonra erkek aday menekşeye sessizce yaklaşıyoruz...... Arkası yarın iyi akşamlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum elde etmede transfer için kulallanılacak ana çiçek stigma ucu toz polen için uygun olmalı , bu amaçla seçtiğimiz ebeveyn bitki 'anne'ninde (olgun)olması gerekir.Tozlaşma için kullanılacak alıcı olan çiçeğin stigması parlak görünümlü ,yapışkan olmalıdır. Tozlaşma ince bir çubukla küçük bir fırça veya pamukla yapılır .Ben yumşak uçlu 4 numara kumaş fırcası kullanıyorum.Parçaladığımız polenlerin içinden dağılan çok ince tozları fırcaya aldırıp yapışkan stigmaya uyguluyoruz. Eğer çaprazlamada başarılı olduysanız tohum pod şeklinde başlayacak ve buna bağlı olarak 10-14 gün içinde olgunlaşacaktır. Daldaki tohum kapsülünün kapsül sapı diğer oluşmamış tohum kapsüllerine oranla daha kalındır. Tohumun dalında olgunlaşmış olması gerekir.Diğer boş çiçekleri yokluyarak yolabilirsiniz.Tohum oluşmuş kapsülü arada kaynamasın diye fosforlu bir şeritle işaretlerseniz,yalnışlıkla koparıp kaybetmekten koruyabilirsiniz. Şimdilik bu kadar kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Merhabalar ,
Herkese iyi geceler ... Çok sayıda menekşem olmadığı için ,sizler kadar paylaşımlarım olmuyor. Henüz sekiz aylık menekşemin ikinci kez çiçeklenmesini izliyorum bu sıralar. Fotoğrafını paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
syn saailor, menkşeniz çok canlı ve güzel görünüyor.renkleri çok güzel, bende bu renk bir menekşe almak istiyorum. bende sizinkinin sade pembesi ve moru var. acaba nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim? geçen hafta migros tan bende olmayan renklerde 2 tane menekşe aldım. eflatun ve beyaz-açık pembe ebrulu. bugünde minyatür beyaz gül aldım. artık almıyayım yerim yok diyorum ama görüncede dayanamıyorum, yakında evde çiçeklerden bize yer kalmayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sanirim bazi turler kendi kendilerine dollenmeye yatkin oluyorlar. Optimara Rita bunlardan birisi. Hic bir caba harcamadigim halde, daha gecenlerde bir rozetin uzerinden 5 tane tohum kesesi topladim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
iki farklı menekşe yaprağından ebruli menekşe nasıl yapılıyodu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bizler rus güzelleriyle tanışmadan önce deniyorduk aşılama yöntemini dahasıda var,farklı renk elde edebilmek için gıda boyası,bol çiçek için limon tuzu,yanmış gübre,klasik haşlanmış yumurta suyu şimdi rus menekşelerle tanışınca bu konular konuşulmaz oldu aslında iyide oldu olayı abartınca kendi adıma söylüyorum çok menekşemi heba ettim şimdi kendi hallerine bıraktım sulamak dışında çokda keyifliler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Bende aşılama yöntemini denedim. Önceki sayfalarda nasıl yaptıklarını paylaşmış arkadaşlar. İnşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|