![]() |
|
![]() |
#5101 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi seneler.. Ok anladım ortak kanı aradad olsa ortam nemini dengelemek için su püskürtmek.. Maki menekşeleriniz çok güzel hele o miniş pembelilere bayıldım maşallah diyeyim.. Aldığım menekşelerin saksılarını değişirken yaprakların üstü toprak oluyor nasıl temizlemeliyim? Katmer sizin menekşelerinize de maşşallah gerçekten büyük başarı bu kadar çok sayıda menekşe yetiştirebilmek çoğaltmak ellerinize sağlık.. Sayın triple size de mutlu yıllar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5102 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MİRBE, Konu ile ilgili sitelerde yaprakları temizlemek için yumuşak kıl fırça kullanımı öneriliyor. Fırça ile toz alırken yaprak üzerindeki tüylerin yönüne dikkat etmek, ters yönde temizlemeye çalışmamak gerekiyor. Bu sitelerin en gelişmişi olarak tanımlayabileceğim AVSA'da nemli bezin kullanılmaması gerektiği özellikle belirtilmiş. Ancak, deneyimli üyelerimizin hafif akan su altında yıkayıp, suyu tamamen aktıktan sonra direkt güneş ışığı almayan bir yerde kurumaya bıraktıklarını biliyorum. Havaların yeterli sıcaklığa ulaştığı bahar ve yaz aylarında uygulanabilir diye düşünüyorum . Ben bu yöntemi yıkarken zarar verebileceğimi düşünerek bir kez uygulayabildim. Daha sonra saksının altına gazete koyarak fazla suyu mümkün olduğu kadar drene etmeye çalıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5103 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim 2009-2010 koleksiyonum.Şimdilik bu kadar çeşit yeterli bahara daha fazlası olması temennisiyle. 1. ve 2. Resim:Benim grubumuzun babası diye tabir ettiğim Abiciğimin bana hediyesi olan menekşem. Diğerleride kendi aldıklarım.Ve üzeri çiçekl tomurcuğu olan yavrularda 2009 Mart yavruları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2009
|
Gerçekten tüm arkadaşların çiçekleri hoş, harika resimler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5107 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Mirbe, daha önceleri kendime büyük boy allık fırçası almıştım. Tarif ettiğiniz gibi durumlarda onunla, yaprakların tüyleriyle aynı yönde temizliyorum. Eğer yıkanacak duruma gelmişse de ılık suyla duşluyorum. Yıkamadan sonra dikkat edilecek en önemli konu, yapraklar tamamen kurumadan güneş ışığıyla temas etmemesi... Bunlara dikkat ederseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5111 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Sn.Sezgin 53 sizin ve ailenizin yeni yılını kutluyorum. Kırk tane menekşeyi aynı anda mı kaybettiniz?Üzüldüm.Menekşeleri ve çocukları çok sevdiğiniz anlaşılıyor.Tatile çıkmadan önce genişçe bir kabın içine su koyarak çiçeklerinizi aydınlık fakat güneş ışıklarına maruz kalmayacak bir yere yerleştirirseniz daha az kayıp verirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bunlarda benim 3 tanecik arkadaşımın menekşelerinden aldığım yavrular renklerini bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Araştırdığım bir sitede bulmuş oldugum menekşeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu da devamı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5117 |
Ağaç Dostu
|
Dün menekşe ürettiğini sandığım bir serada ithal menekşeler buldum. Sevgili katmer tezin doğru çıktı. İthalatçı sera, menekşeleri farklı firmaların etiketleri ile sevkiyata hazırlıyordu. Çok değişik menekşeler yakalayamadım ama renk ve türleri yerli üretimle aynı olsa da yaprak ve çiçekleri çok daha gelişmiş. Özellikle yapraklar kenarlara doğru daha ince ve parlak. " Blue Flame" adıyla bende olmayan bir menekşe buldum. Kötü durumda , yapraklar sararmış ama o haliyle bile güzel. Aldım tabii ![]() ![]() Bu da çiçeğinin fırfırlı olması ile mevcut menekşemden farklı ![]() ![]() Bunu hatırlamıyorum ve diğer 5 yeni menekşeyi. Benzerleri var ama dayanamadım yine. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
menekşeleriniz çok güzel görünüyorlar.. ben menekşelerimi camın önüne koydum ışık alsınlar diye fakat ev kaloriferli bunun menekşelere bir zararı olurmu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallahhh benimkiler de çiçekle çoşacak.. Picasso menekşenin resmini koyabilirseniz, ben acemiyim elimdekilerin çeşitini çok bilmiyorum varsa eğer yollarım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5124 |
Ağaç Dostu
|
Şu aylarda menekşeler cam önlerini çok severler,Kalorifer hiçbirşey yapmaz ama arkadaşların dediği gibi susuz bırakmayın.Birde öğle güneşi geliyorsa yapraklarda yanma olabilir,ben camla yaprak arasına peçete serdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5125 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
merhabalar..benim menekşemin yaprakları sürekli yukarı doğru uzuyor. birçok arkadaşımda gördüğüm yaprakların hep yayılarak saksıyı kaplaması iken benim menekşemin yaprak sanki ayağa kalkmak ister gibi yukarıya uzuyor. Sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Pembe katmerli olan menekşem yeşil beyaz yapraklı ancak yaprak dış kenarları değilde yaprak dip kısımları beyazlı ![]() Olmadı bi kaç çeşit yaprak yollarım bakarsını ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|