![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Diğer iki yavru büyükler bu durumda endişelenmeme gerek yok, teşekkür ederim sn. Şener Köksal |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Menekşemin yaprakları neden böyle oldu anlayamadım. Üzerlerinde böceklenme de yok gözlemlediğim kadarıyla.Hastalanan yaprakları koparıyorum ama yeni çıkanlarda da aynı sorun var.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Bu da benim prensesim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Bana biraz yapraklara su değmesi veya çok ellenmesi, diğerlerinde de aynı sorun varsa nemin az olması gibi geldi... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Sn. Sweet cat sanırım güneş yanığı benim bir saksı menekşemin yaprakları güneşte yanmıştı sizin menekşelerin yaprakları gibi olmuştu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
çelikten dikilen menekşeleri pencerenin önüne koysam tutarlarmı,yani güneşin herhangi bir zararı olurmu? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
merhaba çiğdem hanım.ben de şener beye sormuştum yeni ekince direkt güneş ışığı zararlı demişti.benimkiler tutmamıştı.yaprak çıkana kadar sadece ışık alan bir yere koyacağım.siz de öyle yapın isterseniz |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
ben bu konuda çok başarısızım.Bugüne kadar bir sürü çeliğimi kaybettim yalnızca 2 tanesi tuttu fakat yavrulamadılar nedense.. Şimdide bazı çelikler solmuş gibi duruyor topraktan çıkartmaya çalıştım ama çıkmadılar.Acaba tutmuşlarmıdır Sevgili fahriye önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim saygılar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben yeni çeliklerimide yavrularımıda her zaman direk güneşten sabah ya da gün batımı güneşinden bile koruyorum. Henüz kökleri olmayan yapraklar ya da yeni yeni gelişen yavruların zor fiziksel şartlara tahammülü mümkün olmuyor. Ergin menekşeler bile direk güneşi sevmiyor. Yalayıp geçen sabah güneşinede bayılıyorlar . Yaz aylarında yaprakların köklendiğinden emin olana kadar kuzey pencerelerini tercih ediyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün işyerinde aşılama yaparak 4saksı menekşe ektim pencere kenarında güneş almıyor cansuyunu sadece tabaktan verdim yeterli mi?ayrıca menekşe resimlerimi gönderemiyordum büyük boyut diyordu.küçültüp gönderdim şimdi de açmıyor ne yapmalıyım(bilgisayarla pek aram yoktu) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, hastalıktan kurtulan birkaç menekşemin fotoğrafını galeriye ekledim. Belki bakmak istersiniz ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34458&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34456&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34455&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34458&c=683 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Yeni aldığım menekşelerim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Daha önceden yetiştirdiğim menekşelerim ve yer bulamadığımdan her saksının boş kalan kenarlarına diktiğim menekşe yaprakları. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Menekşelerim; [ATT ACH]132825[/ATTACH]![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
devamı [ATTAC H]132830[/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
menekşelerim burada güzel çıkmadılar ama yeni yeni güzelleşmeye başladılar,tomurcukta veriyorlar yakında bir çoğu açacak böyle gözüktüklerini kale almayın açanları resimleyip ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Bu güzel resimleri ekleyen arkadaşlara soruyorum Ben menekşelerime çiçek coşturanın afrika menekşeleri için olan besinini veriyorum. Güneye bakan pencerenin önünde. Ama yine de bir türlü sizinkiler gibi olmuyor Neler yapıyorsunuz biraz onlardan bahsederseniz sanırım benim gibi bir çok insana çok faydası olur.Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
En önemli faktör aydınlık ortam arkadaşım. Toprak dengeside önemli bence. Geçen sene aldığım hazır poşet toprağı menekşelerimi mahvetti. Suyu olduğu gibi tabana verdi. Toprak karışımını iyi hazırlamak gerek. Kışın güney cephe yazın sabah ya da akşam güneşini alacak bi yer iyi olur. Tabi sürekli yer değiştirmeyin.Ayda bir menekşeler için sıvı gübre kullanın... Satın aldıysanız şayet birden güzelleşmesini beklemeyin kendinizde üretme çalışmaları yapın. Kendi ürettiğiniz daha sağlıklı oluyor. Tozlandıkça kaynamış soğutulmuş su ile akşam yapraklarını yıkayın... Aslında formu dikkatli okursanız herşey ayrıntılı halde yazılmıştır. Teşekkür ederim fatihcim...Daha güzeli senin olsun. Daha iyi hallerinide eklerim inşallah. Galeriye resim eklemeyeli epey oldu. Güzelleşirlerde bende yeni kareler eklerim... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar hepinizin menekşeleri çok güzel elinize sağlık.bakmaya doyamıyorum maşallah.bazen elime geçen vitamin demir tabletlerini de (5lt.suya bir iki tane)atıyorum.deneyen oldu mu fayda mı zarar mı verir sizce? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
birşey olmaz fahriye hanım ben şekerli suda veriyorum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ediyorum nazlı hanım ben de kuzucuklarımın resimlerini göndermek için uğraştım başaramadım sizin önceki resimlere de baktım çoook güzeller elinize sağlık |
|
|
|
![]() |
|
|