View Single Post
Eski 29-12-2009, 23:04   #5095
Şener KÖKSAL
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Sevgili triple öncelikle teşekkür ederim . Buradaki bir çok arkadaşımın aktardığı deneyimlerinden farklı bir şey yaptığım yok aslında.

Menekşelerim hemen hemen evimin her penceresinde dolayısı ile her yönde ( kuzey, doğu ve batı). Saksılarım bir çok arkadaşımınkine göre büyük.

Ama ben büyük saksılarda menekşelerin daha güzel geliştiğini düşünüyorum. Saksı derinliklerim hemen hemen bir karışa yakın. Sulamayı yüzeydeki toprak kuruduğunda yapıyorum az ve daha sık suluyorum.

Suyu üstten toprağa veriyorum. Yılda 2-3 kez de menekşeleri yıkıyorum. Kışın kaloriferli ortamda yetişiyorlar.

Toprak genelde hazır çiçek toprağı son bir yıldır bu toprağa yarıyarıya humus+koyungübresi+hamtoprak+mil karışımı ilave ediyorum.

En önemlisi menekşelerimin hepsi kendi üretimim belki bu yüzden biraz güçlüler. Şu an menekşelerimin bir kısmı sabah güneşi bir kısmı günbatımı güneşi alıyor.

Her sabah ve neredeyse her akşam menekşelerimi bir tur ziyaret ediyorum. Sanırım sevgiyi bakım dışındada göstermek gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Düzenleyen Sevilay : 29-12-2009 saat 23:25 Neden: Paragraf
Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön